Mount & Blade és Warband

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

bardocz
Tatároknál, meg a pirosaknál velvetet vagy fûszert venni, és azt eladni Moszkva környékén, vagy még messzebbi nagyvárosban. 2k-ból csináltam így 10k-t(eh, elõbb elszámoltam😄), és annyira nem hosszú az út. Rendes karavánt nem indíthattam velvettel.
Ami engem érdekelne az a companionok fejlõdése. Nem igazán akarnak fejlõdni az enyémek. 15-ös szinten vagyok, õk pedig 6-8 körüliek és van olyan aki a játék eleje óta már velem van.
Így azokra a skillekre is raknom kell amiket õk adnának. Nem igazán tudom egyébként, hogy mik azok a skillek amik kellenének nekem.
Puskát és egykezes fegyvert használok e mellé nem tudom mire lenne érdemes tenni.

És mi lenne az az okosság? 😊

Mert én olyat találtam, hogy adj el 1db velvetet a kereskedõnek, majd menj a mayorhoz és indíts karavánt oda ahol drágább a velvet.
A baj az, hogy ha nincs a kereskedõnél legalább 5 velvet, akkor nem indíthatsz karavánt. Olyan kereskedõt meg elég nehéz találni, ha meg Te vásárolod meg 7-800-as áron (ami elég jó a déli részeken) majd adod el egy kereskedõnek, akkor nem se nyersz annyit rajta, hogy megérje az egész macerát.
A kis karaván nem hoz annyit a legnagyobbhoz meg 20 velvet kellene, amit eladni cinkes mivel a végén már potom pénzért veszik meg tõled vagy nincs is annyi pénze a kereskedõnek hogy megvehesse a 20db velvetet.

Én most lõporral kereskedek, de nem karavánozással. Mivel karavánt csak nagyvárosokba tudtam indítani, ott meg 150-200 között veszik a lõport.
Ellenben az erõdök 900-1100 között simán fizetnek érte. Délen Kijev környékén 4-5 hordónyi lõpor van a városokban 1-200-as áron. Az erõdök meg egymást érik ott és nagyon gyorsan lehet pénzt szerezni. De északon a svédeknél is lehet kereskedni.

bardocz
Találtam neten okosságot, így pár velvet eladásával csináltam 10k-s hasznot. Kár, hogy a tatárok nem szeretnek, így nehezebb beszerezni<#nyes>
szerintem a With Fire and Sword-ban gyorsabban telnek el a napszakok nem?😄
me gaz a fura ha elfoglalsz 1 várat, akkor jó hogy ad bele helyõrséget, csak rögtön jön egy hadsereg visszafoglalni és így nemigazán lehet haladni:S
bardocz
Igen, azt a hármat megcsináltam, majd újra találkoztam a fószerral, õ elküldött egy herceghez, de az azt akarta, hogy égessek fel 3 lengyel falut, azt meg nemköszi.
A karavánozásról jut eszembe. Egyik emberemnek 4-es a trade skillje, és amikor megnézem, hogy mivel érdemes kereskedni akkor folyton olyan dolgok jönnek fel, amiket az adott városban nem is árulnak😄 Így nem tudom mit érne meg eladni, és hol.
Megjelent a Brytenwalda 1.36 -javítják ezerrel úgy tûnik.

Régi mentések nem kompatibilisek, exportálni kell a karaktert.

Úgy ahogy csinálod (plusz lordoknál is érdeklõdj feladatért). De nyugodtan karavánozz is és ha már megvan a kellõ számú companion akkor ahogy eddig minden M&B esetén itt is neki lehet menni nagyobb bandáknak teljes nyugalommal.

Falvak adnak feladatokat de ritkán. Illetve ha elkezded valamelyik sztorit (például annál a fickónál és bandájánál amelyikkel a játék kitanított téged) akkor a falu ahová elõször küld mindjárt 3 feladattal is ellát majd.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

bardocz
Fire&Swordot hogyan érdemes elkezdeni? Egyelõre csinálom a városokban a küldetéseket, illetve próbálkozok a falvaknál, ahol eddig minden egyes alkalommal elküldtek, hogy nincsen semmi munkájuk számomra. Ha olyan ellenséges csoportba futok, akkor õket elkapom, meg kocsmákba verekszek, de mást nagyon még nem tudtam.
Az intelligence jelenleg 31, mert csak azt fejlesztem szintlépésnél. A többi tulajdonságot gemmel kívánom feltornászni.
Most nyertem egyet lovagi tornán. Már csak kettõ kell, és kész a terminátor. :-)
Már egy ideje nem. A 3.4-es verziónál régebbiekkel még megvolt erre a lehetõség, azóta ez mérsékelve lett maximum 7-re.

Shad01:
18-as szintre különösebb gond nélkül össz lehet hozni ezt az értéket a 30-as intelligence-el egyetemben. 😉

A doom mace meg a játék végéig erõs cucc marad, de ha nagyon akar akkor talál annál jobbat az ember ha hajlandó kompromisszumokat kötni (például igen jó eszköz ilyen téren a long hafted spiked mace is ami polearm de mûködik pajzs mellett is).

dronkZero
Pendort el lehet kezdeni 9-es kezdõ loot skillel...

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

Szóval mire meg tudnám szerezni (10-es loot skill), arra már nem is lesz rá igazán szükségem.

Bezzeg moldor íjat megint kaptam rogue knight leverése után.
A 7-es skill kevés lesz. A doom mace very rare cuccos (abudance 1-es szóval 1% eséllyel lehetne belefutni boltban ha kapni lehetne és ugyanez az esély számít valamelyest a lott terén is), hogy dobják ahhoz összesen 10 felett kell legyen a looting skill értéke (karakter nyújtotta bonusz és skill érték együtt), ráadásul akkor kerül be a dobott tárgyak közé ha szép számban vannak jelen (mert a létszáma az adott egységnek ami dobhatná az is befolyásoló tényezõ). 20%-os arány alatt felejtõs a dolog.
A létszáma a saját csapatodnak nem tudom számít vagy sem ,de az bizots hogy ha kevesebben vagy mint a megtámadottak akkor általában nagyobb a jobb cuccok elõfordulása de az értéken nem változtat.

Talán érdemes lehet azt csinálni, hogy levered mondjuk felére az ellenséget, aztán elpucolsz (a morál és honor veszteséget le kell nyelni). Így egy kisebb csapat marad amiben arányaiban javul a részvétele a doomguide-oknak.

Vagy ugye menj neki nagy hordának úgy, hogy told fel az egekbe (akár manuálisan psizkálva akár battlesizer-rel) a csatalétszámot és legyél kicsi de erõs csapattal. Ekkor egy kör alatt le lehet tudni a hadakozást. nagyon nehéz lesz de még mindig így lesz talán a legjobb esélyed.

De olyat is csinálhatsz, hogy kinevelsz magadnak az elfogott seer's egységekbõl a doomguide-ot és azt átadod valami lovagi õrjáratnak amit aztán ledarálsz, hátha így több esélyed lesz a cucc megszerzésére.

Számomra eddig sok játék alatt talán 3 alkalommal jött össze hogy legyen doom mace a fegyvereim között, szóval nagyon kicsi rá az esély. Ha viszont van az nagyon komoly fegyvertény (bár igazából hatásait tekintve egy hosszabb nyelû military hammer). 😊

Ismét összefutottam seer õrjáratall. Összesen 16-an voltak, 2 doomguide is volt köztük. Vagy tízszer próbálkoztam, de egyszer sem volt doom mace, se semmilyen más értékes a lootban. A csapatom 40 fõs volt.

A Loot-ba beleszámít az, hogy túlerõben vagyok-e vagy sem? A skillem 7-es.
A karakter megterheltségérõl sem szabad megfeledkezni. Sokat számít milyen nehéz a páncélzat, egy vagy három fegyver van-e nálad.
Nem tudom hogy mindenkinek ugyanazok a statjai vagy sem (szerintem nem sok értelme lenne így a dolognak, igenis legyen a játékosok között a választott és megjelenített katona alapján).

Emellett mint írtam, nagyon kicsi a különbség a rövid kard és a kétkezes fegyver sebessége között (amúgy is nagyobb mértékben számít a harcban a fegyver sebessége helyett a hossza, már a való életben).
40 alatt nem veszed észre ennyi meg nincs a kettõ között így a gyorsaságuk nagyjából egyforma lesz. Az hogy gyorsabbnak érzõdik (a tízszeres szerintem nagyon erõs túlzás vagy ha ilyennek is látod, meg lemérted akkor ott erõs lag lesz a ludas) az egy dolog.
Mondjuk a leterheltség is beleszól abba mennyire érvényesül a weapon profiency és annak a gyorsító tényezõje (minél annál gyorsabban ütlegelsz és annál nagyobbat sebzel, de ezt csökkenti a viselt cuccok tömege és az inventory-ban lévõ eszközöké is).

Érzékenyre állított egérrel valóban nehézkes a harc. A billentyû+egér gombnyomás kombináció tényleg gyorsabban reagáló csapást tesz lehetõvé, bár single-ben nincs rá szükség.

Azt, hogy lehet vagy sem csalni multiban azt nem tudom. De úgy tudom ezt figyeli a szerver, így nem nagyon lesz rá lehetõsége senkinek.

dronkZero
Azt meg lehet próbálni, hogy ne egérhadonászós módszert állítsd be harcra, hanem az irány+balklikk kombót, úgy csak nyomni kell a gombot, meg nyomkodni az egeret, lehet, hogy az gyorsabb. Nem vagyok benne biztos, de egy próbát talán megér.

JethroHUN
DE multiban nem mindenkinek ugyan azok a statjai??? Mert rántom az egeret 2000 dpi-n de fele olyan gyorsan nem tudok vele vagdosni. Vagy ez vmi cheat? singleben könnyen lehet csalni. akkor multiban sem lehet nehezebb :/

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

Ellenben a tulajdonságoknak van maximális értéke ameddig fejlesztheted, ez pedig 63 (Már M&B és Warband esetében, WFaS-nál nem tudom de nem hinném hogy nagyon variáltak volna vele).

Nincs. Csupán egyre nehezebb lesz elérni a következõ szintet a fejlõdésben, mert egyre több Xp kell a "szintlépéshez", míg az ellenfelek által adott XP meg nem fog nõni mert az a szintjüktõl függ.

karakteremnek van maximális szintje?

gigabyte ep35-ds3 ³ intel e5200 ³ 2x2gb geil ³ gainward gts250 512mb ³ corsair vx450W ³ coolermaster cm690 pure /\\ ps3 /\\

Fenrir:
Akkor egy jó darabig még várakozhatsz velem egyetemben. 😊
Az elõzetes jóslatok (már a legbizakodóbbak) is legkorábban idén év végére jósolják, de valószínûbb, hogy jövõ év lesz belõle.
De végülis figyelembe véve, hogy az egy teljesen új játék/mod lesz, nem csoda hogy eltart jó ideig a fejlesztés. A beharangozott dinamikusan változó célok, a terjeszkedõ kisebb frakciók, a teljesen új térkép és népek, az új sztori rengeteg lehetõséget rejt majd magában. Plusz amennyi háttéranyagot már megírtak hozzá az sem gyengének mutatja a melót amit beleölnek az alkotói.

A jelenlegi PoP mod-ban meg a Red Brotherhood rejtekhelyek fosztogatásánál állítólag az elsõ helyen van 1% esély arra, hogy 2 Qualis Gem legyen a ládában (egy mindenképpen lesz benne az elsõ alkalommal, de van némi elhanyagolható esély arra hogy kettõ is lehet). A késõbbi felkutatható Red Brotherhood rejtekhelyeken viszont már nem lesz Qualis Gem, csak zsozsó.

JetroHUN:
A csapkodás sebességébe sok minden beleszól és legkevésbé a fegyver itt a lényegi változó. A rövidebb fegyverek sem olyan radikálisan gyorsabbak alapból (már a játékbeli sebességük), ellenben az adott delikvens agility értéke és a fegyveres profiency-je iszonyat módon tudja gyorsítani a csépelés sebességét.

JethroHUN
A Warband multi még mindig egy rakás szar, akkora kamuk ezek a greatsword, vagy a nordoknál az a fejsze... egyesek legyõzhetetlenek vele, csak 10x gyorsabb mint én a rövid karddal, grat.

Fenrir
Tudom, figyelem is a fórumát, hogy mikor jelenik meg.

A halál csupán a kezdet...

Szerintem a 4-es még nincs kész...

Elsõ volt és kettõt adott. Eddig az elsõ mindig adott de csak egyet, a késõbbiek meg egyet sem...

Fenrir
Pff, kezdhetem megint elõrõl a játékot 😛

Nembaj, pop 4.0-át úgy is meg akartam nézni.

Akkor ez már nem az elsõ gemes térkép volt? Vagy az elsõre adott 2 gemet?
Az este kissé meglepõdtem. PoP mod, megvásároltam a kocsmában egy Red Broderhood rejtekhely térképét, kipakoltam, és két darab Qualis gem-et találtam benne. Eddig mindig csak egyet és mindig csak az elsõ ilyen helyen, a késõbbiekben soha.

Elõtte meg bevetettem a só (3 zsák) és fûszer (egy zsák) trükköt a training ground-on. Kaptam a szokásos 25 katonát, 100000 (igen százezer) aranyat, 200 renown pontot meg egy Qualis gem-et, és a fûszert el sem vette, csak a sót. Korábbi próbálkozásnál meg semmit, csak elszedte a sót. Igaz ilyenkor a training groundok is megmaradtak...
A fene tudja, milyen feltételek mellett adja a gem-et. Úgy tûnik, ha nincs zászlóm (induló nemes származék, vagy már "gyakoroló király"), akkor semmit sem ad, de még ez sem biztos.

Akkor komolyan javítottak a játékon, mert a korábbi verziókban egy elég volt és meg is maradt...

De én csak akkor tudok indítani karavánt ha van legalább 5 cucc a kereskedõnél. Egyébként nem engedi.

dronkZero
Hátõõõ... Nem tudom mikori a peccs, én már vagy három-négy hónapja nem játszottam vele.
Akkor nem veszed vissza, keresel majd másikat. Még úgy is megéri.

Nálam ez nem mûködik ha elinditom a karavánt eltûnik a cucc. De én pachelt játékkal játszom lehet ezért.

dronkZero
Az aljas mocsok módszer az az, hogy fogod azt az egy darab fûszert/selymet, és végiglovagolsz vele a világon (érdemes ezt sereg nélkül, csak hõsökkel), és minden városban megnézed, hogy mennyiért lehet eladni. Megkeresed a minimum és maximum árakat. Aztán elmész abba a városba, ahol a legolcsóbban adhatnád el, ott eladod azt az 1 darabot. Beszélsz akivel kell, elindítod a karavánt, abba a városba, ahol a legdrágább volt a cucc. Visszaveszed az 1 árudat, és elviszed a karavánt a helyére.

Mivel és hogyan kereskedtek a WFaS-ban ami ilyen jól hoz a konyhára? Irtátok hogy fûszer de én nem találok sehol sem. nagy ritkán látok 1-1et 800-1000 pénzért amit nagyjából ennyiért is tudok eladni. Én kb mindennel kereskedem amit találok de 1-1 kör maximum 3-4000pénzt hoz és azok nagyon ritkán az átlag ilyen 500-1000 közötti. A kereskedelem skill befolyásol vmit a karavánoknál v felesleges fejlesztenem? Kézikönyvben nem nagyon találtam errõl infót.

dronkZero
Egyébként WFaS-sal hogy álltok? Én megakadtam ahol szoktam, van rengeteg zsetonom, megvannak a hõsök, el tudok kezdeni várakat foglalgatni... de ebben a részben ez puskákkal sokkal macerásabb, és még annyira sincs kedvem csinálni, mint az íjászkodós modokban... Ráadásul alap warbandes, nem PoP-os a csata, ha meghalok, vége, nem lehet tovább engedni a zúzást
Az egyik hõs miatt vazallus lettem, attól sem vagyok túl boldog...

Nincs türelmem folytatni. Sikerült már valakinek végigjátszani egy játékot?

Akkor sem. <#shakehead>
Ezek a speciális egységek személyhez (méghozzá eredetileg is az adott királysághoz tartozó delikvenshez), nem pedig titulushoz kötöttek. Így még ha az általad leírtakat teszed is, akkor sem lesznek Kierguard knight egységeid a képezhetõ csapatok között.

Persze ha nagyon szeretnél ilyeneket akkor meg tudod azt csinálni, hogy kicsit piszkálgatsz a mod file-jain (konkrétan a troops.txt-n) és mondjuk a ravenstern squire at arms-hoz beteszel egy további lépcsõt a ravenstern knight mellé, mint fejlesztési utat és ez lesz a kierguard knight. Ha gondolod töltsd le a mbrepository oldalról a mod tools részlegbõl a Morgh's tool-t, abban (troop editor) tudsz ilyesmiket kivitelezni.

De õszintén szólva a Ravenstern seregnek pont nincs szüksége nehézgyalogosra nyílt csatákban, mert ranger-ekkel tulajdonképpen bárkit le tudnak rendezni (amíg messze az ellen addig lövik, ha meg közel ér akkor elõkapják bõdületes méretû kétkezes kardjaikat és aprítanak). Inkább csak amolyan színesítõ egység. Akárcsak a korábban említett Empire Guardian Knight (nehezebb páncélzatú empire knight, amoylan alternatíva a Shadow Legion Centurion-ra) vagy a Valdis huscarl. Ami egységnek lenne helye és tényleges értelme a saját frakciója seregében, az a D'Shar spéci íjász. Gyalogos, közepesen vértezett de nagyon jó felszereléssel és jó lövésztudománnyal (nagyjából ott van ahol a Ravenstern Ranger csak kicsit mozgékonyabb annál, nem annyira jó közelharcban, de kellemesen kitartó).

Fenrir
Ha mondjuk kiválok a ravensterni királyságból, új királyságot alapítok, majd ravensterni hagyományokat folytatok akkor sem lehet? Hiszen akkor már király lennék.

Fenrir:
Sehonnan (igazából az sem tiszta miként sikerült szert tenned rájuk, mert a kierguard knight 45-ös szintû és így már az a kategória amit nem lehet kiszabadítani vagy foglyok közül felvenni, így valószínüleg hatalmas mázlid volt ha valahonnan sikerült belõlük szerezned, bár akad náluk nem kevés hatékonyabb gyalogos). 😊
Sima kierguard-ot, ami az elõbbinek kicsit visszafogottabb tulajdonságokkal rendelkezõ és alacsonyabb szintû variánsa, azt tudsz képezni minden probléma nélkül, mert ez a gyalogos Ravenstern csúcskatona.

A Kierguard knight speciális egység, amolyan elit testõrség, kimondottan a Ravenstern uralkodó és egyes nemesei részére. Hasonló kategória még például az Empire Guardian Knight (Empire lordok némelyikénél elõfordul de képezni nem lehet õket) vagy a D'Shar frakciónál van ilyen funkcióban egy spéci íjász alakulat (D'jaha archer), Sarleon esetében a Marleons heavy cavalry, míg Fierdsvain brigádnál a valdis huscarl (tulajdonképpen egy szteroidokkal kitömött, lovon harcba induló huscarl).
A fentebb említett spéci egységekbõl egyedül a D'jaha archer akit meg tudsz normál módon (kiszabadítani vagy ha a foglyaid között tesped akkor felvenni) is szerezni, mert mindössze 40-es szintû.

JetroHUN:
Nem is kevés akad. Érdemes nézelõdnöd a mbrepository oldalon a modok között (textúra átalakítások és hasonlók amik nem külön modok így nem igényelnek külön indítást csak kiegészítik am eglévõket pont mint az általad említett ostrom package). De így elsõre ott van az arena overhaul (a városi arénákat alakítja át és bármely más moddal is együtt tud mûködni ha az nem piszkálja az arénákat, én például a Pendorhoz is használom), vagy van ami a training ground-ok kinézetét dobja fel és ez is kompatibilis akármiylen más moddal ami nem alakítja át a kérdéses helyszíneket (Training Fields a neve azt hiszem).
De említhetném az általános grafikai update-et a Polished Landscapes modot is, ami gyönyörûvé teszi a játékot, kis átalakításokkal sok másik moddal kompatibilissé tehetõ de iszonyat mértékben erõforrásigényes (jó sok memóriát leköt magának).

Aki nincs megelégedve a várakkal, annak is van orvosság. A Historic Castles Project lecserél pár várat és történelmileg hiteles variánst applikál a helyére. Szép, egyszerû, és nincs gond az AI-val sem, megtalálják az utat a srácok a megfelelõ helyekre (st egyes helyeken vannak bezúzható/szétverhetõ kapuk is).
Van a fentinek fantasy beütéses változata is, jó sok vár lecserélésével, de egyik másik olyan méretû, hogy lepadlózik az ember mire megtalálja a helyes utat és ráadásul ezekben nem feltétlenül jól mûködik az AI útkeresése sem (legalábbis a korai változatokkal nem volt minden zökkenõmentes, a pack meg az Uthred's castle pack néven keresendõ).

Nem mod ugyan de a TweakMB segédprogrammal szénné módosítgathatod a játék alapbeállításait úgy, hogyn em kell aggódnod a kompatibilitási problémákon. 😊
Ugyanígy akad segédprogram (ez is meg a fentebbi is a mbrepository megfelelõ részlegében megtalálható) amivel a katonák karakterisztikáit, a fegyvereket, felszereléseket, csapatösszetételeket módosítgathatod. Erre jó a Morgh's Tool.
A Battlesizer megnöveli akár 1000-re is a csatalétszámot ha éppen ilyesmire vágyik a játékos. Szintén segédprogram és szintén elérhetõ a fenti helyrõl.

dronkZero
Brytenwaldában is van hajós csata. Jó nehéz is.

JethroHUN
Kipróbáltam a Warbandhoz az Anno Domini 1275 (1275 AD.) modot, 3 gb... tényleg szuper, minden textúra, a látvány szuper, még tengeri csata is van ahol két vitorlás csónakból lehet egymást nyilazni. DE!!! normális játszható mod nem lesz belõle soha, sajnos, játszhatatlan annyira instabil, állandóan kifagy runtime errorral. Igaz még Alpha státuszban van, de akkor is...

Van Nativehez vmi extra? ami save game compatible esetleg? alap MBhez volt asszem. jobb ostrom, több létra pl. Az tényleg jó lenne.

Fenrir
Jah, vicces amikor várostromnál a HA közelharcban elõveszi a kopját. Btw Kierguard Knight-ot honnan lehet szerezni? Mert van vagy 20 belõle, de lövésem sincs, hogy hogyan szereztem.

Warband és modjai (ide értendõ a PoP is) esetén sajna nincs ilyen opció. 😊
Ott fix a felszerelés, illetve ha egy delikvensnél több eszköz van beállítva mint amennyije lehet akkor a rendelkezésre állók közül véletlenszerûen választ a program. Erre példa az említett modnál az adventurer vagy hero adventurer egység ahol ritka hogy ugyanazon egység két tagja pont ugyanabban a cuccban és felszereléssel rohangásszon mert hatalmas repertoárral van ellátva így a program minden harc elõtt véletlenszerûen osztja ki a fegyverzetet, lovat, vértet a delikvenseknek egyenként.

A zsoldosok felszerelésének fejlesztése a With Fire and Sword újítása, de ott is csak bizonyos, korlátozott számú esetre igaz a dolog.

Wreck86
Warband,fire and sword, pop, sztem elég ennyirõl beszélni.

Millerke &reg; BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers

dronkZero
Lassan kezd egyébként káosszá válni a topik, alapjáték, warband, fire and sword, ezerféle mod...

dronkZero
PoP-ban nem így mûködnek a zsoldosok. Ott fix a felszerelésük, nem tudsz rajta változtatni (a modba belepiszkálás nélkül).

Fenrir
Pop-pal játszok, ilyen táborok ott hol vannak?

Költség alatt az összesített költséget értem, amiben a felbérlés és a felszerelés együttesen szerepel. Abban kétségtelenül igazad van, hogy az ár relatív.
De nem hátrány ha tudja az ember, hogy nem ugyanannyit költ mondjuk 200 zsoldosra ha megvan mind a 200 manus és õket egyszerre látja el egyidejüleg a legjobb cuccokkal, mint ha lenne 10-20 akiket felszerel és aztán jóval több pénzt fizet minden újabb felvett manusért. Utóbbi többre jött ki anno (nagyjából 50%-al került többe).

A karavánozás bevétele meg némileg mérséklõdött a korai állapotokhoz képest és ha az ember nem használja ki a beépített hülyeségét a programnak (az árukkal trükközgetést a helyi boltban), akkor nem nagyon fog 90000-es karavánutakat csinálni. 😉

dronkZero
Hm, hát az ára relatív... Régen is mondtad, hogy drága, ebbõl kiindulva jól megszedtem magam kereskedéssel elõtte, aztán pofán röhögtem a zsoldosvezért, annyira aprópénz volt, amit kért.

Lehet egyetlen karavánúttal 80-90ezer pénzt csinálni, ahhoz képest a pártízezres maxra fejlesztés igazán nem tétel.