Mount & Blade és Warband
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Tedd fel a legutóbbit azt ha még mindig fennáll a probléma kezdj el takarítgatni és körülnézni a gépeden (egy ehhez hasonló régebbi játéknál nem feltétlenül jó a legjobb driver, legyen elegendõ memória, ne legyen nagyon szétcseszve a partíció és így tovább, szóval a szokásos ellenörzõ körök).
Ha ezek sem segítettek akkor irány a Taleworlds oldala, ott be a fórumba és írd le a problémád, ott tuti kapsz választ és elég hamar (bár lehet érdemesebb lenne elõbb elolvasnod az ott leírtakat mert nem kizárt hogy már orvosolták a problémát).
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
Lenne egy nagy problémám a warband-ben! Mikor játszok gyakran elõfordul, hogy a játék kidob, és c++ run time errort kapok!!! Ezt mivel lehetne korigálni??? Egész nap szenvedek vele de semmi eredmény!!! Csak nálam van ez??? A játék nem eredeti 😄 PLS VALAKI SEGÍTSEN!!!
Ha a bonuszt is megkapja akkor az hibás mûködés eredménye. Örülj neki, hogy nálad így van, de nem ez a normál mûködés.
Ebben a verzióban amivel én játszok minden partyskillt megkap az elöljáró ha tanítod.
Teljesen mindegy hogy a tied, vagy másé, megkapja a party legmagasabb értékeit bónuszokkal együtt. (mintha õ is tag lenne, és ráragadna minden)
Szóval ha 9-re tanítottál valakit akkor volt valaki a csapatodban akinek már ekkora volt a skill értéke. Tanításkor csak a tényleges skill érték tud átadódni (amit fejlesztettél, minden bonusz nélkül), ami a karaktered lapján szerepel, nem az ami a party menü összesítõjében kiírásra kerül.
Na legközelebb már eszerint fejlõdök. Eddig én vittem az engineert 7-ig. így 9-re tanítottam õket.
Nekem 0 az engineeringem,, mert Ansen a mérnök-gyógyász, így az övét kapják meg. A helyi ember skillje úgyse megy 10 fölé, hiába lesz a tied 10+4.
Egyébként az aktuális játékomat sem olyan karakterrel kezdtem. Olyat raktam össze hogy a skillpontok öszege maximális legyen. Meg is látszik a karakteren, ha jól emlékszek 38. szintû vagyok, és már 4 skill 10-en van, és a többi húzott skill is minimum 7-es. 42-re minden meglesz 10-en ami kell.
Ha utána fejlõdök, az már csak extra. Valószínûleg úgy osztom ki, hogy minden épületet felhúzhassak. Pathfinding, trade, meg hasonló skilljeim ugyanis még alacsonyak, és asszem 3-4-ig fel kell húzni azt is az építkezés miatt.
A karaktergenerálás meg 99,9%-ban ugyanaz mint volt. Tulajdonképpen a maximum skill most már 7-es ami összejöhet, nem 9-es (mondjuk ilyen is csak a looting esetben volt, a többinél nem volt ennyire magas elérhetõ érték, a looting-nál az elsõ hátterek közül az utolsó adott sokat, de ez most már 2-vel kevesebb looting-ot ad, így jön ki a max 7-es skill).
A wikin fent van minden karaktergenernál hasznos infó, de gondolom az már nem aktuális. Mert ott még az van fent amivel 9-es looting-al kezdhetünk.
3.4-hez van már valami?
De nem itt fogom kipróbálni a kétkezes fegyverre gyúrást. Itt nincs olyan kétkezes fegyver, amit lehetne lóról használni. Lehet, hogy akkor megnézem az új Pendort is, mielõtt komolyabban nekiállnék.
Hidd el megoldható a harc fellökdösés nélkül is, ott vannak erre a príma formációk, de akár beállhatsz egy fa mellé/mögé azt a lovas máris hoppon marad. Meg nem kell neked belemásznod az ellen arácba sem (nyugodtan megvárhatod, hogy õ közeledjen, addig is vígan és pontosan lövöldözhetsz íjászaid körében szóval a mozgás és lassúság sem probléma), és egy csomó skill pontot is spórolsz (plusz egy gyalogos sereg fenntartása olcsóbb de ez csak sokadlagos szempont). Számtalan elõnye van ám a gyalogos harcmodornak is. <#nyes>#nyes>
Zero 7:
A Sword of Damocles úgy tudom még mindig nincs befejezve.
Nem is tudom, melyik moddal kéne próbálgatni, új pendor, új brytenwalda is érdekel. Sword of Damocles hogy áll mostanában? A legutóbbi béta még összeomlásig bugos volt...
Eh, nekem is jókor jött meg a kedvem móntendblédezni, mikor itt a Deus Ex, holnap jelenik meg a Space Marine... Bõség zavara van... 😄
Meg megõrülnék ha csak olyan lassan tudnék közlekedni. Felborítanának lóval, meg hasonlók, nem való az nemes embernek.
Lovon ülve a leghatékonyabb közelharci fegyver a lándzsa, ezt én nem fogom nélkülözni. Különben is szép😊
De mióta áttértem a gyalogos karakterre azóta pláne nem kell egyéb a két csomag nyílvesszõ és az íj mellé. Kivétel akkor van ha fogolyszerzésre megyek. Na emiatt még én is tartok az inventory-ban egy long hafted spiked mace-t.
Mondjuk egy jó erõs páncél és kellõen magas futási skill + agility az nem árt emellé, de megoldható ha nem is gyorsan és nem is alacsony szinten.
Ha egy marad, és arcoskodsz, már akkor is bukta van. Ezért én felküldök magam elõtt pár embert, megnézem lövik-e õket, és visszahívom õket.
Ráadásul az is kiderül, hogy ki tudnak-ejönni a falon, ami nem minden várnál egyértelmû. Csak mert ha kirontanak mikor felmész, az se egészséges. Viszont az ostrom így még könnyebb, mert ki lehet õket csalni, és a létra alján leölni mindet.
az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(
Egy csomag nekem azért elég, mert nyílt téren használom a ládát, ostromnál, meg szedek fel utánpótlást a földrõl, vagy az elesettektõl de tény hogy a lándzsát olyankor eldobom én is.
A másik két hely nekem kell ha közelharc van. Lóról lándzsa, gyalogoson kétkezes fegyver. Nagyon megszoktam már, egyiket se tudom nélkülözni.
Természetesen én is az íjat használom a legtöbbet.
Az ostrom nálam is úgy zajlik ahogy te leírtad. Kivéve ha nagyon kevesen kezdjük az ostromot (mindig egyedül ostromlok, a lordjaim segítsége nélkül).
Ha az ellenfél nyomasztó túlerõben van és emiatt 40-nél kevesebb létszámú csapattal indulok harcba, akkor araszolgatnak elõre (advance 10 parancs hatására) az embereim egészen a fal alá én meg köztük gyalogolok és onnan lõdözök. Ha elértük a fal alját akkor a companion csapatommal rohamozok és ha már jól letaroltuk a felsõ részeket akkor hold position odafenn a csapatoknak. Én ekkor keresek egy jobb lõállást vagy lepottyanok az ellen hátába és onnan darabolok. Ha meg körbevennének akkor jön a rúgás általi helycsinálás és a hátratántorodók lecsapása. <#vigyor1>#vigyor1>
Olyan már nagyon rég nem történt hogy én adtam volna ki roham parancsot ostromnál. Maximum ha leverik a karakteremet akkor megindulnak az enyéim, hogy felkockázzák az ellent.
Akkor szerintem te nem a fegyver hatótávja miatt nem tudsz ütni, hanem a saját katonák miatt...
Én ezt úgy szoktam, hogy mindenki hold this position, én meg felmegyek rambózni a falra egyedül, valami hosszú fegyverrel (vagy íjjal) a létra tetejérõl ritkítani a bambán álldogáló AI-t... Így ugye esély nincs arra, hogy valaki túl közel legyen, inkább az van, hogy nem érem el õket a nagy óvatoskodás közepette.
Kétkezes de legalábbis másfélkezes fegyver mehet közelharcra. Pajzs viszont tényleg nem kell. Lehet bújkálni meg nem muszáj beállni a bunyó közepébe és akkor nincs rá szükség (ostromnál is meg lehet lapulni a saját csapatok mögött és akkor nem nagyon lesz direkt találat a karakterre).
Én most így vagyok felszerelve: íj, nyíl, lándzsa, kétkezes kard.
És beválik. Az elején a kétkezes kard helyett kétkezes kalapácsom volt fogolyszerzés céljából, de nem éreztem rosszabbnak, gyalogosan tökéletes. Ritkán üt, de cserébe áttöri a blokkot, ami nagyon hasznos, csak sajna lóhátról szinte használhatatlanul lassú, mondjuk az elején csak lándzsázni szoktam lovaglás közben. Ezzel a karddal viszont egész jókat lehet csapni lovagolva is.
Tömeget hosszú fegyverrel lehet pedzegetni, én egy idõben egy poleaxe-t használtam, hosszú is, pajzsot is viszi, egész fasza. Ja, meg polearm skill, ami ugye a lovas kopjázástól úgyis az egekben jár.
Azt nem tudom, hogy kiválthatja-e teljesen a polearmokat? Igazából az lenne a cél, hogy az ostrom-nyíltteres csata közti felszerelésbuzulást ki lehessen küszöbölni, tudjak ugyanazzal a felszereléssel menni ostromra, mint nyílt csatába.
Annyiszor szívtam már meg, hogy létraépítés közben nem lehet már fegyvert váltani, meg hogy ostromkor nincs láda. Mintha direkte szopatásképp lenne ilyen a játék...
Belsõ nézetbõl kis túlzással csak a markolat látszik, külsõ nézetbõl meg kilóg a vége😊
Ha elég távol tudsz maradni, még azelõtt lecsaphatsz bármit mielõtt gondolna rá hogy ütni fog. Ha elbambulsz az se baj, mert kettõt csapsz mire megmozdul szegénykém.
Ostrom végén mikor már csak gyenge ellenfelek vannak, tök jó bekerülni a hátuk mögé, és ezzel szedegetni õket. Meg amikor a trónteremért megy a harc, akkor is jól használható.
Tömegbe meg szerintem is mindegy mi van nálad, egy ütés egy komolyabb manustól azt heló.
Pl Brytenwaldában nem lenne ilyen gond (ott a közvetlen közelrõl fejbelövõ íjászok a genyók), de Pendorban engem még a legdurvább páncélban is rendszeresen levertek, ha hõsködtem.
Lóról soha nem használtam kalapácsot, fõleg nem Pendorban, ahol az elf varázslóval csak át kell szaladni az emberen a leütéshez. Ezzel a baltával is ez volt a gond, hogy vagy legázoltam az ellent lóval, vagy túl messzire kerültem, és elvágtattam mellette a levegõt suhogtatva.
A spawnoló parasztokat volt nagyon jó irtani vele, de ott egyhelyben megálltam és csapkodtam a fejüket, nem rohamból suhogtattam.
Mindegy egyébként, ízlés meg harcstílus kérdése, NEKEM az a balta túl rövid. 😊
98-as alapból, míg az emerald változat 105-ös hosszal bír. Normál közepes méretû fegyver igen jóféle sebzéssel. Egyébként meg ostromkor pont a rövidebb eszköz a jobb, mert ha körül is vesznek vagy beszorítanak a rövid fegyverrel még akkor is lehet csépelni míg a hosszabbak elakadnak és maximum bökdösni tudnak gyenge sebzéssel. Rövidnek ebben a szituációban sem nevezném, mert jóformán csak a claymore és bastard sword tud elérni meg a szálfegyverek.
Lórol sem nehéz használni az ilyen hosszal rendelkezõ fegyvereket (a kardok többsége bizony 90-105 közé esik hossz terén és inkább a 100-as meg az alattiak vannak többen), csak meg kell szokni, hogy nem ér el addig mint egy kétkezes kard a maga 150-es hosszával, de ettõl még gond nélkül le lehet verni bárkit lóhátról is (próbáld meg kalapáccsal vagy más 80 alatti hosszúságú eszközzel, na azzal tényleg nehéz mert azzal szinte el kell gázolni a célpontot, hogy lóról elérd).
Az egykezes kard egyébként kicsivel még rövidebb is cserében pont annyival gyorsabb. Sebzésben meg a balta vezet egyértelmûen.
Azzal a 75 body armort adó koronával tankolva már biztosan fasza lenne. 😊
Egy kétkezes fegyver ami átüt a blokkon, meg egy jatu honor lance is van olyan hasznos mint ezek.
Az egykezes rúnás fegyvereket még nem próbáltam, csak híbõl ismerem õket.
De úgy tûnik, hogy a rúnás fegyverek közül szerintem egyedül az íjra érdemes költeni.
Mikor load game nélkül játszottam, nem jutot gem fegyverekre, egy egyszerû noldor íjjal fejeztem be a játékot. Épp csak felt utdtam vinni az erõt 30-ra. Gondoltam most megszerzek mindent ami megszerezhetõ.
Egy korábbi játékomban például az elsõ Mistmountain army az 1000. nap után jelent meg.
A mostaniban meg már a negyedik héten leestek weak állapotra mert olyan szintû járõrözést folytatnak a Ravenstern-i brigád nemesei, hogy amint megjelent egy csaaptuk vagy seregük azt azon nyomban le is verték. Azóta semmi mozgás a részükrõl mert minden csapatukat levadásszák amnint megjelennek, így meg nehéz lesz sereget fogni és leverni (cserében a kiírtásukhoz elég 2 sereg leverése összesen).
Ha folyton visszatöltögetsz hogy garantált legyen a siker akkor naná hogy lesz QG dögivel. Ennek hiányában azért nem lenne olyan egyszerû vagy akár lehetséges összeszedni azt a mennyiséget amit most begyûjtöttél.
Amúgy ha eredeti a játékod akkor inkább told fel 1.143-ra a Warband-et azt az ehhez való PoP változatot szedd le. Jópár apróságot javítottak benne a mod készítõi amik potenciális problémaforrások voltak korábban.
De elõtte letolom ezt a játékot a korábbi verzióval. Most már nincs sok hátra, csak ostromolgatni kell a verhetetlen seregemmel😊 A nehezén túl vagyok, van 2 országnyi területem, feltápolt lariai lovagok, minden felszerelésbõl a legdrágább, és az összes fegyverem rúnás. Nagyon sok gemet szórt ez a játék. Sose láttam még ilyet, összesen 14-et használtam el, persze rásegítettem a lódgémmel, hogy egyetlen lehetõségrõl se csússzak le😊
Viszont gyõzelem nem lesz, mystmountain seregek nem spawnolnak, így ki se lehet õket írtani...
Az említett szuper korona meg garantáltan egy bug eredménye (én is ezzel a verzióval játszom és nekem a jó öreg 25-ös védelmû a korona).
Hasonlóan érdekes változásokba egyébkénet nekem is sikerült már belefutnom (ezek véleményem szerint az iszonyat mennyiségû adatfilera vezethetõek vissza melyek lehet hogy nem mindig töltõdnek be hibátlanul).
Például volt, hogy minden elõzmény és változtatás nélkül, gondolom valami mentési vagy egyéb hiba miatt, az összes málhás paci a játékban (a teljesen alap amivel többnyire indul a játékos) hirtelen 100-as sebességû lett. Néztem nagyokat, kerestem az okát a dolognak, de nem nagyon találtam. Az item kinds file-ban normál értéken szerepelt a játékban mégis 100-as speed-del szaladgáltak ezek a lovak (nem kicsit átlakítva ezzel a harcokat azok ellen akik ilyenen rohangásztak).
De olyannal is találkoztam már, hogy felcserélõdtek a bonuszok és negatív módosítók, azt a piszok olcsó, rozsdás páncél masszívabb védelemt adott mint a horribilis értékû reinforced variáns. <#wilting>#wilting> Az okára nem tudtam rábukkanni (dunsztom nincs hol leeht leírva és zsabályozva melyik módosító mit ad), de pár nap után visszaállt minden a régi kerékvágásba.
De hasonló "érdekes", bug szagú változásokat tapasztaltam már más modoknál is, Native-tól a kisebb és kevésbé összetett modokon át az igazán komoly változtatásokon átesettekig.
SaGa:
A köpenyes sisak az nem Dawn hanem Eventide tökfödõ. 😊
Letöltöttem a 3.4-et, de nem tudtam kicsomagolni. Lehet hogy csak hibás a fájl, de nem álltam neki még egyszer tölteni, jó lassan jött le, inkább folytattam egy régi mentés után a régi verzióval, most azzal játszok.
Te honnan szedted le a 3.4-et? Van több hely is ahonnan beszerezhetõ?
Amint már írtam, újraindítottam a korábbi karakter második napjától a játékot, aminek eredményeképp pl nem mûködik a só-fûszer csomag trükk.
Mivel a múltkori játékban tele volt az inventory-m, amikor az elsõ várat elfoglaltam, lecsúsztam a koronáról. Most direkt figyeltem, hogy legyen egy helyem, mert bár nem túl komoly (általában 25-ös fejvédelem), de mégiscsak egy korona.
Megkaptam, megnéztem, és ha ha nincs támla a széken, hanyatt esek: 75-ös fej, 75-ös test, 50-es lábvédelmet ad. Le is cseréltem a Dawn köpenyes sisakot, ami eddig a legerõsebb fejvédõ volt, 61-es fej és 10-es test védelemmel.
Így is ki lehet feküdni egy fejlövéstõl, meg ha sokan körülvesznek és erõs fegyverekkel püfölnek, szép lasssan leverik a karaktert, de a kisebb ütésekre oda sem kell figyelni, és akár egyszál gatyában is komolyabb a védelem, mint az eddigi ezüstpáncél, nehéz csizma, Dawn sisak kombóban.
Természetesen a másik mentésben is jártam arra. Valószínûleg folyamatosan elkerültük egymást.
Így most egy saphire rune bow-val rohangálok.
Közbe megjelent egy jatu vezér is, az lesz a 10. gem ebben a játékban, úgyhogy már látom is magam elõtt a kétkezes rúnás fegyveremet. Azt hiszem az is saphire lesz.
Ha esetleg glave-t is veszek valamikor a távoli jövõben, az viszont tutira ruby runed glave lesz.
\"Tanulni és nem gondolkodni hiábavalóság, nem tanulni és gondolkodni pedig veszedelmes\"
A játék indításakor csak pipáld ki a csalások használatát a config menüben és ha jól emlékszem akkor a játékban ha lenyomod a Ctrl+t gombokat egyszerre akkor elõhozza a teljes térképet (ez annyit tesz hogy mindent megmutat, csapatokat, seregeket meg talán a védõk számát is a várakban és városokban).
A megkéne lennie meg egy olyan dolog, hogy ha beállt valahová szolgálni az illetõ, akkor azt a manust kell elõkerítened akinek szolgál és ott lesz a közelében (hacsak valami nagyobb létszámú ellenfél másfelé nem terelte.
Emellett piszok nagy a térkép és akárhol is lehet. Mint írtam, rábukkani csak mázlival lehet egy mászkáló kalandorcsapatra, mert a kalandorcsapatok, még a nevesítettek is, több helyütt is felbukkanhatnak. Egy helyben meg csak a nevesített minor faction seregek szoktak ácsorogni (pontosabban szólva nagyjából mindig a felbukkanási terüeltük körzetében maradnak). A kalandor csaaptok viszont alapból banditának is be vannak állítva, szólva boldog-boldogtalannak utánaerednek így nem fognak a fenekükön megülni.
Tegnap biciklizek egy patak mellett, egyszercsak ismerõs dolgot látok a szemem sarkából a túlparton. Már úgy ráállt a szemem, hogy kiszúrtam egy nyílvesszõt a fûben. <#vigyor2>#vigyor2>
Már levertem egy hasonló sereget amelyik beállt a D-sharokhoz, de sehogyse dobott gemet, folyton elmenekült, pedig vagy 5-ször lenyomtam a csatát, aztán ráhagytam.
Remélem ez nem ilyen lesz, ha egyszer végre megtalálom.
A csalás után jár valami büntetés? Vagy ez még nem olyan jellegû csalás?
Meg hogy lehet egyáltalán ezt elõhozni?
\"Tanulni és nem gondolkodni hiábavalóság, nem tanulni és gondolkodni pedig veszedelmes\"
Emellett meg akárhol is lehet, nem csak te vagy mozgásban de õ is, szóval hacsak véletlenül bele nem botlasz akkor nagyon sokáig keresheted. A legritkább esetben maradnak meg a feltünési helyükön.
Ha meg nagyon nem emgy még mindig ott a lehetõség arra, hogy csalj és bekapcsold az egész térképet (bár megjegyzem néha így sem sikerül elsõre megtalálni egy bizonyos sereget mert adott szögbõl éppen nem látszik).
Gem meg majd lesz mástól, csak figyeld a pletykákat és elõjön idõvel több potenciális gem forrás. 😊
Trónbitorló az az épp aktuális király, a trónkövetelõ szerint.
Akit magaddal viszel, az a trónkövetelõ...