Mount & Blade és Warband
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Én úgy fogom fel, hogy a kirontó csapat meglepte az ostromlókat, tulajdonképpen készületlenül éve õket ezért nincs teljes lõszermennyiség (azért az ellen a max 60-70 ellenfél ellen aki jelentõs túlerõ esetén megjelenik, pár nyílvesszõ és két tucat íjász még így is több mint elegendõ szokott lenni így csak egy kicsivel több eséylt kap a kirohanó csapat hogy veszteséget okozzon és nem lesz eleve lejátszott a meccs mint korábban). Emellett nem elveszi, csak korlátozza a lõszer mennyiségét (0-10 közé mindenkinek).
Mérlegel a program (korábban is tette csak más szempontok szerint), hogy van értelme kirontania vagy sem, szóval hacsak nem nagyon kis létszámú sereggel mész vagy olyannal ahol csak íjász van, akkor nem lesz kirohanás.
Láda ostromnál korábban sem volt (mert minek?, ha ostromolni mész akkor eleve olyan fegyverzetben mész, nyílvesszõbõl meg úgysi lesz szanaszét mindenfelé, másra meg nem kellene egyébként sem a láda), ebben nincs változtatás.
A renown kell a tournament-hez az kifejezetten helyes dolog, bár én még honor-hoz is kötném és megemelném a renowk követelményt jóval magasabbra (a jelenlegit 4 csapat bandita levadászásával már teljesítetted is). Mégse menjenek már akármilyen jött-ment bugrisok egy nemesi viadalra.
De már én is a leendõ Pendor 4-et várom igazából (teljesen új helyszín, új birodalmak, más feladatok, más célok és számtalan, gyökeres változtatás).
Addig meg széjjel módosítgatom a saját szájízem szerint a meglévõt (új fegyverek és vértek, átvariált felszerelés a katonáknak, hogy hatékonyabbak legyenek, ahol kell ott a bakák erõsítése, módosított felszerelések, jóval nagyobb létszámú helyõrségek, erõsítések, csaták és csatalétszám, a ritka cuccok eltünése a boltokból és csak specifikus helyen való elõkerülésük és így tovább).
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
Amikor nézegettem az új Brytenwaldát, minden csata elõtt pofázott valami koop csata lehetõségérõl, meg hogy nem talált másik játékost.
Lehet koopban csatázni újabban? Ki kéne próbálni.
Oké, hogy az íjász seregek elõnyben voltak kirontásnál, de erre az lenne a megoldás, hogy a gép mérlegeljen, hogy kiront-e egymillió íjászra parasztokkal, nem az, hogy elveszi a nyílvesszõt. Ez szándékos szopatás, egy problémára adott ROSSZ válasz. Az ilyeneket utálom a játékokban.
Na mindegy, nemtom, mostanság amúgy sem M&B-zek, de szerintem nem Pendor lesz a következõ játékom.
Van valami érdekes mod még?
Fire&Sword-be belefáradtam, kurvaszar az ostrom. Elsõ körben még érdekes volt ez a lövöldözés, de igazából nagyon szar csinálni, igazi mélytorok a játékmenete a játék második felében. Elindul az ostrom, és 10 másodpercen belül fejbelõnek. És nem pendoros, továbbmenõs megoldás, hanem alapjátékos, ha meghalok, vége a csatának.
Pendor így most nem mozgat túlságosan.
Brytenwaldába belekezdeni nincs erõm, egy IRL hónap játékkal jutottam el odáig, hogy mindenhol volt már céhem, el lehetett volna kezdeni hódítani, de az új verzióval nem kompatibilis a mentésem, kezdhetem elõröl.
Most viszont a 30. napon egy ország boldog tulajdonosa vagyok, ráadásul már béke van...
\"Tanulni és nem gondolkodni hiábavalóság, nem tanulni és gondolkodni pedig veszedelmes\"
Az lenne a lényeg hogy elsõre egy frissen foglalt várat kell szerezni amibe alig van védõ. Ha ez megvan az elsõ lorddal már bármelyik vár támadható.
3-4 lorddal meg akár városra is rá lehet mozdulni.
Én a 30. napon vagyok egy bárossal. Két vár, és összesen 5 falu meg a 4 lordom közt van szétosztva.
\"Tanulni és nem gondolkodni hiábavalóság, nem tanulni és gondolkodni pedig veszedelmes\"
Mármint miben lett "szopás"?
Csak elõnyöket kapott a változtatások során (bizonyos companion-ok egyedi troop line-t kaptak, jobb lett a balance, több érdekes és egyedi felszerelés van, változtak a túl erõsrõl értelmesebb irányba az egységek és companion-ok skill és weapon profiency értékei így már nem az van mint volt, hogy mindenki mindenhez egyformán ért, és így tovább), amik által élvezhetõbb a játék és nem lehet egyetlen egységtípussal végiggyalulni az egész játékot (konkrétan az íjász seregekre gondolok amikkel játszi könnyedséggel végig lehetett írtani bármit és az ostromok is viccesen egyszerûek voltak, na ez már nincs ahogy a lordokra is áldozzon már némi figyelmet a játékos ne csak a frissen felvett, felszerelés nélküli követõjét nyomja be azonnal lordként a darálóba).
uwu80:
Lord segítsége nélkül is beveszel játszi könnyedséggel egy várat most is. A kirohanások száma jobb, hogy csökkent, túl könnyûvé tették a bunyót (még most is könnyû úgy, hogy limitált a nyílvesszõ mennyiség). Aki meg nem akar azon aggódni hogy nem lõnek szitává mindenkit ilyenkor a lövészei az csökkentse 30%-ra az ostromló seregben lévõ íjász létszámot és nem lesz gondja (ugyanúgy el tud foglalni várat ha a teljes banda létszámának csak 30%-a íjász).
Amúgy meg ha 1.143-as Warband-del játszol akkor érdemsebb lett volna eleve az újabb változatot leszedni (nem a 3.4-et hanem a 3.4.1.1-et vagy 3.4.1.2-t). Abban vannak újdonságok, pár extra dolog, amikkel tovább javult az összkép.
Az egyetlen igazi nehezítés az elsõ település elfoglalása, a kirontás miatt.
De ha egy gyenge várat be lehet venni 90 fõvel.
Amint megvan az elsõ lordod, ketten bevesztek egy várat.
Van ami könnyebb lett, és van ami nehezebb.
Egyébként minden változás csak javára vált szerintem.
Azt hittem azért írod, mert alapból béna felszerelése van. Franc se gondolta hogy nem kapják meg a szokásos páncéljukat.
Minden mást kaptak egyébként, csak páncélt nem.
Ha meg jó crossbow-t akarsz lovasnak adni akkor keress fel és verjél le minden olyan kalandor (adventurer) csapatot amben van nõi kalandor, mert azok dobnak maiden crossbow-t ami a legjobb lórol is használható számszeríj (jobb mint a light de nem olyan jó mint a sima crossbow, ellenben nagyon gyors a számszeríjakat tekintve).
Korábban meg nem viccbõl írtam, hogy fel kell szerelni a lordokká kinevezendõ companion-okat. Ennek hiányában nagyon gyengén bazseválnak és felszerelést már nem is tudsz nekik venni vagy adni. Tehát elõbb tervezni tessék aztán osztogatni a rangokat és településeket. 😊
Régen a hõsbõl csinált lordok egész jó páncélt kaptak mikor kineveztük õket, hacsak nem volt rajtuk valami erõsebb.
Na most nem kapnak semmit. A játékomban a lordok félmeztelenek maradtak, és tippem sincs hogy lehetne rájuk rakni valamit. Gondolom sehogy.
Egy 50 kilós kõ egy hosszú nyélen kb XD
És a sebzése is ennek megfelelõ...
Egyébként régen mindig strong hunting bowt kaptak. 400-as fegyverskillel, meg noldor nyílvesszõvel még jobbak is voltak mint Diev vagy Ediz.
Na most már ezt nem jó csinálni, mert belerondítottak a fegyverhasználatukba, bár némelyik még így is lõ vagy 350-el, lehet hogy azok kapnak valami 0PD-s kis fika íjat.
Sajnos nálam a ló az alap, én rühellem a gyalogos harcot. A hõseim is lovasok, meg a sereg is. Lovas sereggel nagyságrendekkel könnyebb harcolni.
Nálam a pénzt nem téma, mert minden várost megtartok.
Az elõzõ játékomba az utolsó hadjárat után 200 lariai lovag maradt a seregbõl. Kiképeztem mellé 650 Ebony Gauntletet.
Na most azért ennek a fenntartása már nem aprópénz, de így is 40ezer jött hetente, és milliókat toltam bele a rendek fejlesztésébe. Ilyen az ha az összes város a tied, és mind ki van építve😊
A 650 ebony csak azért keleltt, mert bevettem a Noldor erõdöt. De semmi poén nincs benne azon kívül hogy kurva nehéz. Nekem vissza kellett vennem a nehézséget hozzá. Csak annyi történik hogy eltûnik, nincs mód a visszahozására, és a viszonyod angry lesz a noldorokkal, pedig elõtte felvittem 100-ra.
Ja és azért lehetett ekkora csapatom, mert nagyon sok renown pontot gyûjtöttem, nagyrészét lovagi tornával.
A végén mentem pár kört a térképen. Mindenhol rendeztem tornát magamnak 5000-ért, nyertem rajta pár ezret meg némi renownt. Ezért is jó a sok város, végtelen mennyiségû pénzt tudsz csinálni, csak türelem kérdése. És nem is megy lassan. Ha eltelik pár hét, újra 20ropit kapsz a tornán. szóval +15ezer/város ha megállsz egy kicsit. 40 szint felett már nem is tétel megnyerni. Fõleg ha a gemekkel feltolod 100-ra a hp-t 😊
Alyssa korántsem olyan rossz, mint elsõre látszik, csak jó cuccokat kell neki adni és akkor gyaláz. Kapjon egy black iron spear-t (kígyó papnõként is azzal harcolt), egy pajzsot meg két csomag hajító dárdát és félelmetes miket mûvel így a dobó specialitásával.
Donavan lordnak príma, csak neki is rendes felszerelést kell adni mielõtt lorddá teszi az ember. Utána már mehet. Csapatba én sem vettem be, csupán felvettem, elküldtem right to rule gyûjtésre majd miután visszajött kirúgtam. Mikor kellett mint lord akkor visszavettem, felszereltem és már kapta is a területeket (várat és falvakat, várat mindenképp kapniuk kell mert anélkül csak a gyérebb troppokból kap). Jól is néznek ki nála a conquistador és más hasonszõrû egységek. Frederick a barclay egységekkel tud nagyot villantani (lordként elég szép számmal kap belõlük), Boadice a Veccavian csapataival szintén eszement erõs lord, Lethaldrian noldor csapatokat kap meg Pendor gyalogokat és íjászokat (neki nagyon kellenek a közelharcosok, mert ha nem tartózkodik mellette egy csatában a játékos is, akkor szénné gyalázzák mint minden Noldor sereget pont amiatt, mert minden noldor íjásznak minõsül ami auto calculate csatákban és gépi csatákban marha nagy hátrány), míg Adonja villoghat a combos bearclaw berserker csapatokkal, a hegyi rablókkal és sámánokkal meg a gyorsabb Pendor egységekkel.
A lovagoknak meg adj jóféle számszeríjat. Azzal is nagyon tudnak gyilkolni. Fõleg siege crossbow-val. Lovat én minden csapattag alól kikaptam, ahogy a karakterem sem használ pacit a csatákban, mert felesleges. Van a csapatban pathfinder, az inventoryban pár ló és így a sebesség is príma a térképen. A lovas hõsök úgyis sokba kerülnek, annyival meg nem tudnak többet, csak elõbb összeesnek mert belemennek a scata sûrûjébe.
Pont emiatt igazából már lovasságot sem használok, mert felesleges (lovagok nélkül is gyönyörûen lehet írtani és megfelelõ lövészekkel szemben úgysem maradnak talpon a konzervek, nagy lovassereg ellen meg ott van a gyalogos kocka) és drága.
Mondjuk kirúgni nem rúgtam még ki D'shar nemest vagy éppen empire knight-ot, jól elvannak õk a fõvárosban míg elfoglalom a megfelelõ várost ahol továbbképezhetem õket ha épp olyanom van, de inkább a járõrcsapatokat vagy a lordjaimat szoktam velük erõsíteni. A saját seregem szigorúan gyalogos és gyalogos íjász egységekbõl áll. Olcsó és hatékony, ráadásul várban is jól elvannak. 😊
Csináltam már olyan válogatást is ahol magasszintûeket gyûjtüttem, meg vegyeset is, most épp ez a heppem.
Az én céljaimnak tekintetében Alissa meg Donovan messze a két legbénább hõs a játékban.
Elég magas a szintjük, a skilljeik meg vetekszenek az egyes szintûekével.
Nem elég hogy nehezen fejleszthetõek, még bénák is.
Kassim egy enyhébb csapás a csapatba, ha õ lenne a legrosszabb, nem is lenen rossz party.
Diev is gyenge láncszem, bár õ legalább tud lõni, meg el van indítva agy irányba a party skillekben.
Az általam összeállított partyban azt sajnálom hogy Julia hiányzik belõle. Nagyon jól fejleszthetõ, mégis sok ponttal indul.
Az se tetszik hogy van benne 2 fejlõdésképterlen lovag, és a 3. fejlõdése minimális lesz. Nem lenen baj, ha tudnának íjászkodni. Ebbõl a szempontból inkáb 3 Diev-et választanék helyettük. Hiába a 400-as fegyverskill.
Azzal már korábban is találkoztam, nem nagy szám, viszont amit 3.4-ben kapsz a korona mellé, na az a kemény, asszem 58+6-ot véd.
Diev+Leslie, Sigismund+Sara, Riva+Kassim, Alistair+Alyssa, Rayne+Ediz, Ansen.
Lordok meg Donavan, Frederick, Boadice, Lethaldrian, Adonja (azért õk mert nekik vannak spec katonáik a pendor bakákok felül).
Saját terület foglalása meg addig nincs míg legalább 30+ right to rule össze nem jön. Az alatt túl nagy a rizikója hogy egyszerre többen is nekiesnek a játékosnak.
A kirohanósdi szándékosan lett módosítva, ráadásul most már csak 1 kirohanás van (legalábbis ha megnyered akkor csak 1 lesz, ha nem akkor max 3). Ez két dologtól függ. Az adott várban lévõ lordok számától és a védõk hozzád viszonyított túlerejétõl valamint attól, ha a sereged több mint 40%-át íjászok alkotják. Na ekkor lesz kirohanás. Ezalatt viszont erõsen korlátozott a nyílkészlet (szándékosan és 0-10 közötti nyílvesszõ készlettel rendelkeznek ezalatt a támadók, míg a kirontó, a támadókat meglepõ védõ kompánia teljes készlettel harcol). Meg akarták nehezíteni (mellesleg jogosan) a csak íjász seregek dolgát ostromkor.
Noldorok meg az elsõ hét után jelennek meg 25%-os esélylen hetetnte egy alkalommal. Szóval ha az elsõ hetekben és hónapokban nem leled ket az ennek köszönhetõ. Plusz már jóval messzebb is elmerészkednek, nem lebzselnek Laria körül az erdõben. Simán elmennek akár fel északra akár messze délre a sivatagba is.

Ezt úgy értem hogy egy erõt és egy ügyességet.
Ez is az új változattal jött, de még nem tudom felvenni.
A karakteremet meg elõrelátóan fejlesztem, talán túlságosan is.
Csak 13-ig vittem az erõt és az ügyességet, a többit lötyibõl szeretném feltolni 30-ra. Egyet-egyet kapni fogok a megfelelõ sereg leveréséért, így összesen 8-at kell majd meginni. 5 drágakõ meg fegyverekre fog kelleni.
Már megittam 2 elixírt, és éppen nem tudom kézbe venni a noldor íjat. Lehet hogy nem kéne ennyire fukarkodni, és megérné azt az egy elpazarolt pontot, gyorsabban fejlõdnék egy jó íjjal.
A hõs csapatot viszont most elõször tökéletesnek érzem. 11-en vannak, a lovagoktól eltekintve mind jól fejleszthetõ, nyugodtan rájuk lehet bízni a kevésbé fontos party skilleket. További elõny hogy a legkeményebb lordnak valók kimaradtak belõle: Lethaldiran, Fredrik, Buodica, Donovan.
Még egy várat kell foglalnom, hogy mindegyiknek legyen némi földje, és jöhet a béke.
Ha ez megvan, az elsõ noldor torna elõtt még talán be is juthatok a noldor erõdbe. Egy bökkenõ van csak: nem láttam még noldorokat pedig játram feléjük is.
Ez a várból kirontós dolog elég alattomos. Régen ez volt a legkönnyebb módja egy vár bevételének, most meg nincs nyílvesszõ ha rád rontanak, és így megnyerhetetlen a csata, mert szétlõnek és nincs mit tenni.
Szerencsére én megúsztam, de ehhez rohadt nagy mák kellett, ugyanis van már lordom Lethaldiran személyében, ketten együtt 90+100 be tudunk ostromolni egy várat úgy hogy ne ronsanak ki, egyedül nem menne. Persze annak aki nem a 18. napon akar ezzel próbálkozni, annak lehet hogy ez nem gond😊
Úgy alakult hogy gyáván arénázással indítottam a játékot. 15-ös szinten 100 ezer dínárral léptem ki a kapun a játék elsõ napján. Nem rossz kezdés, de megvan az ára, unalomig ütöttem a parasztokat, mire összecsordogált ez kezdésnek, renown semmi.
Aztán vettem egy adag sót, és a training fielden megejtettem az üzletet (volt nálam fûszer is mert valaki írta hogy az is kell, de nem vette el)
Kaptam 200 renown pontot, egy gemet és egy halom lóvét, és a szokásos sereget. Ilyen háttérrel nehéz volt rablókat vadászni, mert az elsõ napokban azokból is kis seregek mászkálnak. Úgyhogy toltam egy kicsit leadershipre, és gyûjtöttem hozzá az adventurereket.
Mentem mendegéltem, és a 80 fõs csapatommal a 15. napon egy frissen foglalt várost találtam, alig volt benne védõ, és ez bizony hadüzenetet kívánt... Lethaldirannak odaadtam a falvakat, így tartok most itt ahogy fentebb felvázoltam.
★ d λ r k i Steam http://steamcommunity.com/id/darki81 ★
Nagy problémám, van. Ha két fegyverem van akkor azt folyamtosan váltogatja, mig ki nem dobom az egyiket onnastól a másikat tudom használni, de ez igy nem jó.
Már probálkoztam azzal is, hogy újra rakom a játékot, de igysem változot meg, nem tudjátok mi lehet a baj?
Ha a falvamat kifosztják hogy lehet helyre állítani?
60. szintû, 600-650-es fegyveres skillekkel ellátott csapattárs lett.
Az utolsó várban ott ücsörgött a párja. Na õ már nem volt hajlandó beállni. Amikor felajánlottam neki, megköszönte, majd elment...
Üdv
★ d λ r k i Steam http://steamcommunity.com/id/darki81 ★
Segíts be a várak elfoglalásába és kérd magadnak a várat. Ha megkapod oké, ha nem, így jártál (ezért nem kell vazallusnak állni). A fejlõdéshez, nagyob sereghez meg leadership skill fejlõdjön, a charisma szintén és vívj minél több csatát úgy, hogy jelentõs elõnyben legyen az ellenfeled, mert akkor több renown jár a bunyóért mikor nyersz (márpedig 25-30 renown pontonként is nõ a sereged). Banditák ellen 5-10 fõs csapatokkal menj (bõven elég, fõleg ha azok companion-ok), ellenséges lordok ellen mehetsz 50-60 fõvel is (50 lovaggal nagyon egyszerûen lenyomsz bármilyen másik sereget a native kampányban, még 5-6-szoros túlerõ esetén is). Várfoglalósdi meg kivitelezhetõ egy 20-as szinten lévõ karakterrel, 8-9 companion társaságában úgy 60-80 jól felfejlesztett katonával is. Ha több van az persze jó, de nem létszükséglet. Város ellen kellhet akár 200 fõ is ha eléggé megy már a harcolgatás.
Egy vár meg simán megvédhetõ 100-150 emberrel. Több nem kell bele.
Shaq14:
Nem kell a korábbi patch-eket feltenni, csak a legfrissebbet. Az 512 RAM meg kevés a Warband-hez is, a biztos futáshoz 1 Giga kell, de több sem árt (ha csak fél giga memória van a gépedben akkor ne csodálkozz ha kidobál). A WFaS meg kicsivel nagyobb gépigényû (megnézheted a gépigényt a .
512 MB Ram
AMD Athlon 2.08 Ghz
Nvidia Gforce Fx 5200
Már a király hûbérese lettem, kaptam egy falvat is, küldetéseket már nem kapok, ahhoz meg még kevés a seregem hogy ellenséges városokat foglaljak el, de még ha el is foglalnám gondolom jönne egy +100 fõs sereg hogy visszafoglalja..
Mit lehetne még csinálnom hogy fejlõdjek, haladjak?
Emellett még mindig csinálhatsz egy újratelepítést is. Az alatt mit értesz hogy kipróbáltad az összes patch-et? Tedd föl a legfrissebbet és kész (de azt ami a Warband-hez való ha Warband-rõl van szó).