Mount & Blade és Warband

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A zombik azok bénák. Ezek a kemények:

De ilyesmit nem lehet toborozni sehogy. Pedig nem jönne rosszul pár a csapatba.
Asszem ez a legütõsebb egység a játékba, igazi démonok XD

\"Tanulni és nem gondolkodni hiábavalóság, nem tanulni és gondolkodni pedig veszedelmes\"

Nem lehet. Õk is NPC csapat ellenségnek kitalálva nem a játékos számára.
Általában két sereg részeként lehet velük összefutni, ebbõl az egyik Eyegrim the Devourer Heretic serege ami élõholtakból és démonokból áll amik mindenképpen elpusztulnak tehát nem lehet belõlük foglyot csinálni sem. A másik meg a Dread Legion amit Maltise vezet és lényegében zombikkal kiegészített Snake Cult sereg. A két sereg persze más típusú zombikat használ (van tényleges zombi meg vannak kárhozottak, vannak rendesen felpáncélozott zombivá tett katonák meg sima csupaszon rohangászó mocskosul szívós és nagyot sebzõ élõholtak).

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

huh találkoztam ilyen zombi csapattal akiknek koponyás volt a shieldjük. Ilyet vhogy lehet a seregembe toborozni?

Egy másik módszert is találtam a királyok fegyvereinek megszerzésére. Ennek módja hasonló az elõzõéhez.
Elsõ lépés, hogy legyél király (tehát legyen saját birodalmad), majd legyél jóban a kiszemelt királlyal.
A delikvens uralma alatt nem állhat hatnál több település (a város kettõnek számít, a vár és a falu egynek, de ha van városa a királyságnak akkor 90%-ban nem megszerezhetõ a fegyver).
El kell fogni a kiszemelt királyt (le kell nyomni harcban).
Ha a harc során nem dobta a fegyvert akkor a prisoner menüben beszélgetve vele el lehet tõle kérni a szabadon engedésért cserébe, de ehhez az kell hogy az adott király a harcban használja is az adott fegyvert (mivel több fegyver opció is van a királyoknál nem garantált hogy egy csatában használni fogja a kívánt eszközt vagy egyáltalán megkapja).

Nem feltétlenül, mert például a nevesített heretic élõholt banda szép számma ldobál ilyesmit. Szerencse ahhoz kell, hogy sima démoni seregbõl kipofozz démoni cuccokat (nem nevesített heretic sereg).

Épp rosszkor kérdeztem. Megtaláltam. 30str a követelménye a többi démon cuccnak azokat azért be lehetne szerezni, csak gondolom egy élet kevés hozzá mire lootol ilyet az ember.

\"Tanulni és nem gondolkodni hiábavalóság, nem tanulni és gondolkodni pedig veszedelmes\"

És a többi démon cucc felvehetõ?
Láttam hogy van kesztyû, meg sisak is eszetlen értékekkel. De a követelményeket nem találom.

Nem kell elõtte semmit sem csinálni, csak találd meg a FAQ-ban is leírt könyvkereskedõt (Finneas de Digit). Vándorol õ is ahogy te, szóval ha biztosra akarsz menni akkor menj egy kört majd ha végeztél vele csináld ugyanazt visszafelé. Elõbb vagy utóbb meglesz a manus. AZtán már csak qualis gem-bõl legyen nálad amiért cserébe löttyöt vehetsz.

uwu 80:
A demon plate-et játékos nem veheti fel, mert a maximális tulajdonság érték 63. Ez a vért nem játékosnak van kitalálva, hanem direkte a 138-as erejû demonic magni, illetve pár hasonló erejû NPC számára (egyik sem toborozható vagy képezhetõ, kimondottan NPC jellegû egységek).

Szerencse is kell hozzá. Digit-nek hívják egyébként, kék/zöld lepukkant öltözékbe ácsorog ha épp jó kocsmába tévedsz be, és könyveket árul.
kb. havonta akkor is belebotlasz ha nem keresed.

Ha épp rosszkor kezded hajkurászni, sose találod meg. Hetente elteleportál egy másik kocsmába, és ha épp teleportálás közbe keresed, úgyse találod meg.
Viszont ha nagyon kell, meg lehet próbálni, hogy minden városba elmész az indulást visszatöltve, de szerintem nem érdemes.
Legegyszerûbb nem keresni, hanem játszani amíg szerencséd nem lesz.

A képességnövelõ potit hol lehet kapni? Nem találom a FAQ azt irja h vmi vándorló kereskedõtõl de én egyik kocsmában sem találtam. 3 napja folyamatosan vándorlok kocsmáról kocsmára de sehol semmi.
Kell elõtte vmit csinálni?

Ennek a követelménye meg 73 XD
Legalábbis az van a screenshoton.

nearo
Úgy tudom, hogy a tulajdonságok maximális értéke 63, de javítsatok, ha tévedek.

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

Jaj nemár.
Egy Deamon Plate lenne egyébként a képen.

Egyszer valahogy valahonnan szerezni kéne egy ilyesmit armort.
Meg hozzá 73 erõt XD
Hallott már róla valaki, hogy ilyet használtak volna?
Szerintem karakterimporttal, meg rengeteg elixírrel pár játék után fel lehetne venni.

Szerbusztok!
A magyar mod-ról nincs valakinek valami információja esetleg??
Például kész-van e már, ha nincs fejlesztik e, ha fejlesztik kiket lehet megkeresni ez ügyben????
Elõre is köszi minden infót, pláne ha közelebb kerülök ahhoz ,hogy középeurópa területén gyatarjak.
Állítsd át a játékot angol nyelvre és akkor nem lesz vele gondod.
Ezt amúgy is érdemes minden modnál megtenni, mert a modok 99,99%-a nem magyar nyelvre íródik hanem angolra, így a magyarítás tönkrevágja azt (plusz egy ideje már nincs magyarítás a frissebb verziójú Warband-hez).

A nyelv átállítását a Configure menüben tudod elvégezni (mikor kiválasztod melyik modot indítsa a program na ott van a Configure is és ott átállíthatod a nyelvet angolra).

Sziasztok!

POP módhoz lenne egy kérdésem: eredeti warbandos vverzióm van magyar szöveggel, így nem a pop-os városneveket, népneveket és egyéb szövegeket jeleníti meg a játék. Hogyan lehetne átállítani?
Elõre is köszi!
A legújabb változatban a fent említett kísérõket is lazán felszecskázzák ha nem elég jó a felszerelésük (Rane-t garantáltan és nagyon gyorsan, Sigismund tart ki talán a legtovább köszönhetõen a nagyon jó felszerelésének amivel indul) és egy erõsebb lair-ba sikerült belecsattanni (mondjuk mistmountain vagy vanskerry).

A kisfõnökök piszok nagyot dobtak a hangulaton és azeddigi gyors szecskázásból gondosabb és visszafogottabb harccá változtatták ezen helyeket. Persze továbbra is van ami könnyedén leküzdhetõ de a kihívás jelentõsen megnõtt a többségnél. Plusz ha hozzáveszi az ember azt is hogy az íjak már nem pontlövész fegyverek még magas profiency mellett sem, na akkor indul be igazán a taktikázás. Jöhetnek a számszeríjak, meg a hajigáló fegyverek amik iylen kis terepen eszement nagy segítséget jelentenek. A pajzsok használata létfontosságúvá válik ahogy a terep kihasználása is (ámbátor terepet kihasználni nagyon nem lehet, talán csak a treasure lair erdei terepe olyan ami tényleg segít a többi sík, kevés leletõséggel).

Hát én 13-as szinten még arénázni szoktam.
Ha a veled tartó csapat magas szintû hõsökbõl áll (Alistar, Lethaldiran, Jocelyn, Rayne, meg hasonlók), õk önállóan is kitakarítják. Ejég ha egy szkla mögé bújva lövöldözöl segítségképp, bár ilyen szinten még õgyse fogsz eltalálni semmit.

Le kell verni mindenkit. A banditák száma 20 és 60 között változik egy rejtekhelyen. Ennyi ellenfelet kell leverni egy bandita tanyán.

A többség gyenge alap típus és könnyen ölhetõ (például bandit lair esetében bandit-ok adják a tömeget és notorius outlaw a kisfõnök; mistmountain rejtekhelyen mistmountain bandit-ok adják a jelentõs létszámot és bearclaw bersserker a kisfõnök), azonban van pár erõsebb is (hullámonként 1, max 10 egy helyen de sosem egyszerre). A legerõsebb ezen helyek közül a vanskerry landing (itt vanskerry warrior-ok és chieftain-ok mellett még egyéb rondaság is elõfordul) és a treasure lair (itt red brotherhood clasmen és singalian nõcik adják az ellenfeleket, ráadásul a létszámuk is nagyobb mert a loot is sokkal komolyabb).

A dolog trükkje hogy nem szabad odamenni alacsony szinten mert megszívja az ember de nagyon. A kisfõnökök applikálása (a 3.411 és 3.42-es verziókban) erõsen megnövelte ezen helyek védelmi és kihívás szintjét, cserébe a loot során kapható pénzmag is emelkedett.

Mivel az alap feladat (a kereskedõ hozzátartozójának megmentése) is egy ilyen helyszín kitakarítása, érdemes vele várni míg tapasztaltabb lesz a karakter (plusz a feladat nem idõkorlátos). Sokat számít az is honnan indul a játékos karaktere, mert míg mondjuk Sarleon-ból indulva legfeljebb bandit lair kerül kipucolásra, addig Ravenstern területrõl startolva már mistmountain bandit lair-t kéne kipucolni (ez a berzerkerek miatt iszonyat nehéz kezdõknek), Empire területen egy snake bandit lair (számtalan számszeríjász és pár erõs lovag), Fierdsvain területen Vanskerry landing kerül kisöprésre, D'Shar területen meg steppe bandit helyszínek pucolása a cél (ez talán a legkönnyebb).

Szóval fejlett, erõs karakterekkel érdemes az ilyennek nekivágni. Emellett szerintem ha felfedezel magadtól eg tanyát akkor azt érdemes nem piszkálni (annyi pénzt azért nem hoz), mert így ismert lesz a hely ahonnan a banditák származnak és ha éppen kell a gyilkolási szám vagy XP akkor tudo hová menj. Míg ha kiírtasz egy helyet akkor megjelenik egy héten belül egy másik de nem ugyanott és kezdheted a megkeresését.
A D'Shar tereületeken tevékenykedõ gyenge lovas banditák meg különösen jó toborzóhely tudnak lenni mert mindig akad bõven náluk rab aki kimentésre vár van és nagy mennyiségben fordulnak elõ ezek a banditák.

Kösz a segítséget, kipróbálom.
Egyébként sokszor vertem le királyokat, de nem volt szerencsém ilyen loothoz, igaz sose figyeltem rá hogy egyedül legyen meg hasonlók. Csak azért szerettem õket, mert jó nagy váltságdíjat fizetnek értük, na meg a testõreik is egész jó cuccokat dobálnak, persze közel se olyat mint a királyé.

Ezeket a rejtekhelyeket hogy kell kitisztítani? lvl13as vagyok minden szép és jó csak éppen nem tudok mit csinálni a rejtekhelyekkel. Egyszerûen sosem fogynak el. Most számoltam össze hogy én és 6 társam megyünk le elvileg rajtuk ütünk és volt ellenünk 42!!!!! db harcos. Ennyit öltünk meg aztán elhulltam.
Itt mit csinálok rosszul vagy mi a trükkje? 😊

Levered õket egyedül (segítõ seregek nélkül).
A fegyverüket csak akkor fogják eldobni ha már nincs városuk csak legfeljebb 1-2 váruk (konkrétan AI kampány nehézségtõl függõen 4-8 települése lehet amik közt csak vár és falu fordulhat elõ). Na ekkor ha legyõzöd õket egy csatában akkor szokták dobni a fegyverüket (részt kell vennie a királynak a harcban szóval legalább 35%-os helth-rõl kell induljon a harc elõtt máskülönben nem jelenik meg).

Amire figyelned kell ilyenkor ha tutira akarod a fegyvert, hogy ne bandázzon. Tehát próbáld elkapni a seregét úgy, hogy nem nyüzsög körülötte számtalan másik nemes serege, mert minél több az ellenfél annál jobban csökken az esélyed arra hogy a fegyvert megszerezd (sok ellenfél angyobb loot készletet eredményez és így kiszorul a palettáról a király fegyvere).

A legegyszerûbb módszer erre az, hogy elfogod és fogságban tartod a nemeseit az adott királyságnak és csak a királyukat ereszted mindig szabadon, hogy aztán amint kidugja az orrát megint lecsaphass rá (ha elsõre nem sikerült volna összeszedni a vágyott fegyvert).
A módszer gyengéje, hogy ha elhúzódik a dolog akkor egyszerûen béke lesz vagy nem dugja ki az orrát a király a védett helyrõl, rosszabb esetben betámadja egy másik királyság a gyenge bandát. Szóval 1-2 nemese végülis szabadon hagyható, vagy csaliként üresen lehet hagyni valami közeli várat hogy rámozduljon és mikor kijött gyorsan lecsapni a királyra.

A fenti módszerrel eddig többször (külön játékok) sikerült megszereznem Kadan íját (Heritage Bow), az Orator Bacchus Sword-ot, a Pendor banner-t (ezt Sarleon királya dobja és egy elég erõs lance), Valdis baltáját (tapasztalataim szerint ez a fegyver a legnehezebben megszerezhetõ, mert õ az aki nem mozdul ki sosem jelentõs kíséret nélkül Fierdsvain királya ha rosszul áll a szénája) meg párszor Gregory kardját (ha jól emlékszem ez egy másfélkezes bökõ).

Illetve egy megfigyelés a 1.143-as Warband alapon mûködõ PoP modokhoz. Az íjak pontossága vissza lett véve (nem a mod hanem a 1.143-as WB alapbeállítása változott és ezért) reálisabb szintre (nagyjából azon aszinten áll ahol az utolsó M&B-es variánsé volt, tehát van szóródás hosszú távon még komoly profiency értékek mellett is). A hajigálóknál nem vettem észre változást, elleneben a számszeríjak kicsit pontosabbá váltak (nem a karakterisztikájuk szerint, hanem a használatuk alapján merem ezt mondani).

Ez nagyon jól hangzik, de hogy szerzem meg a királyok fegyvereit?

Gagyi cuccokkal én sem szoktam foglalkozni (a kardok többsége nálam ez a kategória például).
De ami azt illeti, nagyon sokáig közepes páncélban szokott rohangászni a karakterem, nem kap erõsebbet még akkor sem ha már elbírná (hogy értelme legyen a nehezebb vérteknek ahhoz legalább 20 vagy több pontos különbség kell annyi meg nem szokott lenni egy átlagos közepes vért és egy nehéz között). A végjátékban szokott kapni erõs vértet ha találok valami kiemelkedõen jót.
Általában az erõsebb és nehezebb vértek helyett beszerzek olyan sisakot ami ad testre is (adventurer heume, mercenary hel, eventide helm meg még van valami).

A társak felszerelése nem szokott gond lenni. A drága cuccokat nem adom nekik, mert annyival nem jobbak mint az átlagosak, így nem éri emg rájuk költeni. A legkomolyabb cuccokat meg eddig mindig a havonta rendezett Elacrai-ban lévõ tornáról szerváltam. Onnan volt például champion spirit horse, de volt már komolyabb variánsa is például a noldor ancient plate-nek.

Fegyverbõl nagyon kedvelem az olcsóakat (kedvenceim között van például a military hammer, military pick, long hafted spiked mace, morningstar bár ez nem a legolcsóbb kategória, iron battle/war axe, fierdsvain long axe), mert legalább olyan jók mint a nagy és drága cuccok. Lesem a boltokat és az alkalmat a foreign two handed saber megszerzésére (piszok jó fegyver felér a runed cuccokhoz) azt ha megvan akkor az marad a fõ fegyverem az íj mellé. Vagy ugye ott vannak az új fegyverek is (ebony kardok) amik egyrészt találhatóak (fõvárosok ládáiban) és idõvel a boltban is megjelennek. Akárcsak az ilyen módon játékba kerülõ új vértek (4 Empire vért, 2 Ranger vért), csak ugye ze némi idõt igényel.

A királyok fegyverei szoktak még jól jönni (Marius kardja az Orator Bacchus sword egészen kellemes, de Valdis baltája vagy éppenséggel Gregory kardja is megéri a beléfeccölt idõt), amik megszerzése idõigényes de nem nehéz és egy szinten vannak (néhol rá is vernek) a rúnázott fegyverekre. Mondjuk általában mire ezeket beszerzem már nincs rájuk szüksége a karakteremnek mert õ elvan a maga FTHS-jával. Társak szokták kapni (kivéve Bahadur íját ami a legpontosabb íj a játékban, leiskolázza a legjobb noldor íjakat de még a rune bow-k közül 3-at is).

Harci skill-eket nem szoktam maximumig fejleszteni, csak akkor ha már az elején eldöntöm, hogy akarok egy olyan íjat ami 6 vagy 7-es PD követelményû. Ha nem, akkor nincs szükség olyan magas értékekre. Iron flesh általában 6 max 8 szokott lenni, PS meg szintén ekörül (a lendület és a nagyon magas alap sebzése a FTHS esetében bõven elég).
Én inkább támogató, gyógyászkodó karakterrel játszom (elsõdlegesen arra tartom a companion hordát, hogy nekik legyenek feltolva a megfelelõ skill-ek, tõlem meg megy a 2-3-as bonusz). A harcot rábízom az elit csapatokra.
Mióta meg leálltam a lovas íjász karakterekrõl és visszatértem a gyalogos harcmodorhoz, azóta két skill-el kevesebbel kell foglalkozzam (lovaglás és lovasíjászat nem viszi a pontokat).

A 10000-es leölt ellenfélszámot eddig mindig jócskán túlléptem, gyakran még a játék felénél sem járva (szeretek sokáig sima kis földnélküli zsoldos lenni aki nem áll senki mellé, nem lesz alattvalója senkinek de tesz róla, hogy senki se arathasson gyors gyõzelmet és vígan végigtapos mindenkin).
A 250-es csataszámért járó plecsni is megvolt eddig mindig, az 500-as már nem mindig (általában jött valami ötlet ami miatt új játékot indítottam).

Hetente olyan 12-18 órát játszogatom a moddal összesen (napi 2-4 mikor hogy és megesik hogy akár 3-4 napig mást sem csinálok csak arénázgatok de elõfordult már hogy majd egy hétig ezt csináltam). Már ha éppen nem foglal le valami más. Nem kapkodok az biztos, de végülis már jóval több mint egy éve nyüstölöm a különféle verzióit a modnak és még mindig le tud kötni, ami nagyon jó. 😊

A legkevésbé sem szokott zavarni ha sokáig, akár hetekig (Elder scrolls sorozat és pár modjuk volt erre képes, no meg a wizardry 7 és a Neverwinter Nights sorozat, bár a Spellforce is talán még ide sorolható) vagy akár hónapokig (na ilyet is csak a X széria meg a M&B pendor modja mondhat el magáról) is eltart egy játék. Az már inkább, ha gyorsan kijátszható, nincs benne elég ötlet, hogy többször is érdemes legyen nekiszaladni.

Szerintem nyugodtan tegyél be magadnak a Morgh's tool-al pár plusz gem-et valamelyik ládába. Ezzel nem ártasz senkinek és legalább ki tudod szolgálni a sok csillogó kavics iránti vágyadat. <#nyes>
Avagy exportáld a karakteredet, majd készíts egy ugyanolyan nevût és importáld be a korábbi csókát. Akkor erõsebb manussal kezdesz (vannak elõnyei és kevéske hátránya is a dolognak, mert ugye cuccot azt nem hozol át az új játékba csak karakterisztikákat meg pénzt).

Hát hogyne, természetesen ha eleget játszol akár mindent ki lehet tolni 10-re.
Én 42-43 szinten végezni szoktam a játékkal. Ritkán tart egy évnél tovább, igazából csak akkor ha arealistic-on nyomom. Így is épphogy meg szokott lenni a 10ezer ellenség, és a 250 csata (vagy valami ilyesmi) után játó acsi. És nem szeretem gagyi cuccokba rohangálva várni a jó lootot, meg tökölni a fejlõdéssel pontonként, mikor megvan a lehetõség ezek kihagyására. Én tápos karakterrel szerek hódítani, nem jön be, ha csak a végére lesznek meg a betervezett dolgok, mikor már úgysincs rá szükség.

Én csak a harci skilleket tolom fel 10-re (ironflesh power strike, power draw), és 1-2 kiválasztott party skillt.
Sok skillbõl nem kell magas szint, elég 4-6 is. Pl.: inventory, prisoner, horse archery meg hasonlók.
Most a party skillek közül csak a first aid, surgery és tactics lesz 10-es.
Persze ha ezeken kívül valamit még sikerül felhozni, az megeshet, de nem kifejezetten cél. Néha felrakom 10-re az athletics-et, meg még 1-2 dolgot ha épp összejön, de annak általában ára van.

Én örülnék neki ha gemek nélkül is lehetne mondjuk felszerelésem. A karakterre még realistic-on is jutott elég. De én még sose kaptam olyan tápos cuccokat amikrõl beszélsz.
Egyébként volt hogy 220 nap alatt pörgettem ki a játékot, lehet ám hogy tényleg az én hozzáállásommal van gond.
De mégis honnan lehet egy embernek annyi ideje, hogy sokszáz napig húzza?
Gondolom te is dolgozol vagy valami. Mégis mennyi idõt szánsz Pendorra hetente?

Az az érzésem, hogy nem tudok egyetérteni veled (mondom ezt úgy, hogy már nagyon régóta nyüstölöm a modot és számtalan verziót letudtam már).

Teljesen jó karaktert lehet kreálni löttyök nélkül meg rúnás fegyverek nélkül is. Nem ezek ugyanis a legerõsebbek, hanem példának okáért a királyok egyedi fegyverei (amik bizony megszerezhetõek nem is nehezen). Szóval fegyverekre nem kell elverni semennyit, mert van jobb és elérhetõbb cucc is a rúnás cuccoknál.
Vértekbõl a legjobbakhoz megintcsak nem kell egyetlen gem sem.

A karakter fejlesztése is megvan a lötyik nélkül. A korábbi verziókban például nem volt ilyen erõs a pia sem, sõt eredetielg nem is volt pia és mégis nagyon jól lehetett játszogatni anélkül is. Ha nem kapkodsz, nem az a célod, hogy mihamarabb legyen királyságod és a lehetõ leghamarabb letudd a játékot, nos akkor a karaktered is fel tud fejlõdni 50-es szint közelébe különösebb erölködés nélkül (ezt már többször sikerült elérnem a korábbi verziókkal). De már egy 40-es karakter is piszok erõs és nehéz lenyomni (a felszerelés meg nem fog megóvni attól hogy egy lelkes Empire armored crossbowman lazán elküldje a karaktered csicsikálni egy szép fejlövéssel <#hehe> ). Emellett jópár dolog eleve a karakter szintjébõl számolódik és módosítóként jelentkezik. Így például egy magasabb szintû karakter esetében a világban kódorgó rablóbandák létszáma, a seregek létszáma, a fosztogatók létszáma mind emelkedik, a begyûjthetõ Xp és pénz is növekszik.

No meg nem is kell mindent tudnia a karakternek, arra vannak a társak, hogy a skill-ek biztosítva legyenek. A löttyök adnak némi pluszt a játékélményhez, de az már régen rossz ha csak így tudod és akarod elérni a fejlõdést.

Gem-bõl is lehet bõséggel szerezni csak nem kell rohanni. Hagyni kell megerõsödni a minor faction-öket és nem állandóan és gyorsan rommá verni õket. Akkor nem kell azon aggódni, hogy nem lesz fejlõdés, illetve nem jönnek a seregek és a neves NPC-k (ráadásul a kalandor típusú NPC seregek legalább fele idõhöz kötött szóval minél tovább játszon annál biztosabb a bejövetelük).

Továbbá ha ügyesen taktikázol és mindig besegítesz valamelyik nagyobb királyságnak a vereség elkerülésébe annak végóráin, azzal is elõsegíted a zsoldos NPC-k seregeinek megjelenését, mert a nagyon elagyabugyált királyság uralkodója nem lesz rest felfogadni azokat (ez is egy módja annak, hogy elõsegítsd ezen NPC-k játékba jövetelét).

Nekem még nem sikerült egyszer sem elérnem, hogy elõbb legyen vége a játéknak minthogy kifejlõdött volna a karakterem (valószínüleg azért mert nem ugyanazt értjük a meghatározás alatt). Amúgy mit értesz az alatt, hogy meg kell inni 8 lötyit? Miért kéne?

A 6 gem-et milyen felszerelésre költenéd el? Gondolom 1 menne a noldor kereskedõnek (amit kínál annál jobb cuccokat lehet nyerni Elacrai-ban és egy év alatt megvan rá az esély, hogy ugyanolyan szintû cuccokra bukkanj a boltokban), 5 meg elmenne mondjuk 2 drágaköves runed fegyverre (ami azért vicc mert ingyen és bérmentve is lehet kapni mondjuk íjat, plusz elegendõ alternatívát kínál a program az egyéb fegyverekre is)? Ezek szerintem nem szükségesek.

A mod deklaráltan hosszú játékmenetre készült, nem arra, hogy gyorsan letudja a játékos. Sok apróság kimondottan hosszú játékidõ mellett nyer értelmet és lesz igazán élvezetes. Le lehet tudni a játékot egyébként akár 280 nap alatt is, nem kell még csak egy év sem (eddig ez a rekord csalások nélkül legalábbis a mod egyik alkotója képes volt erre), de ezzel számtalan lehetõség és érdekesség elõ sem kerül.

Ha nagyon vágyod a sok gem-et, akkor adj magadnak többet (semeddig nem tart módosítgatni a file-okat, aktiválhatod a cheat menu-t is és azon keresztül is adhatsz magadnak, semmivel nem nagyobb trükközés mint addig visszatöltögetni egy állást míg gem-et nem kapsz vagy míg kedvezõ módon nem alakulnak az események). Ez egy single player játék amit úgy alakítasz magadnak ahogy tetszik. Ha nem tudsz meglenni a tizensok gem nélkül akkor meg tudod adni magadnak (megjegyzem 10-et összeszedni azért nem ördöngõsség még realistic módban sem és nem kell hozzá feltétlenül egy évnyi játék sem, csak minél tovább játszol annál több gem gyûlik össze). Így ugyan visszaesik a játék kihívási szintje de nem lesz élvezhetetlen még így sem. Mindössze nagyon lerövidül.

Szóval módosítgatásra fel. Szedd le a megfelelõ tool-t (mondjuk a Morgh's Warband Tool-t) és úgy szabhatod át az egészet ahogy neked tetszik.

De azt is megteheted nyugodtan, hogy felfejlesztesz egy karaktert bizonyos szintig, majd exportálod, indítasz egy új játékot és behozod a karakteredet, folytatva vele a fejlõdést. A cuccai ugyan elvesznek, de lesz induláskor egy gazdag (merthogy a pillanatnyi pénzmagot hozza magával), fejlett és valószínüleg korábban már rommá itatott karaktered akivel jóval könnyebb a játék. Plusz mivel magasabb szintû, nem kell 5-10 fõs banditákkal törõdni mert nem nagyon lesznek ilyenek, gyorsabban leeht fejleszteni a társakat mert a magasabb szintû karaktered miatt a kihívások szintje is megnõ. Plusz ugye lehet megint gyûjtögetni a gem-eket, piákat veszegetni és mindezt addig ismételni míg el nem éred a ténylegesen kigyúrt egyént, akinek minden tulajdonsága 63-as és minden skill-je maximálva van (egy ilyen karaktert is lazán hûvösre tud tenni egy véletlen lövés/dobás vagy ha sikerül körbefogni).

Hát nem értem miért kellett így visszavenni.
Pont azért nem játszok realistic-on mert nem lehet begyûjteni azt a tizenegynéhány gemet ami ahhoz kell hogy mindened meglegyen.
Mikor végigtoltam egy játékot realisticon, úgy lett vége hogy egyetlen rúnás fegyverem se volt. Betoltam 6 lötyit, egyet elnyomtam Lariába aztán annyi. Sereg se spawnolt többet, csak a noldoroktól lehetett volna szerezni, de ott meg nem épp könnyû a lovagi torna. Havonta egyszer lehet próbálkozni, korántse biztos a gyõzelem, ráadásul nem is biztos hogy gem a jutalom. Így nagyjából minden 10-ediken kaphatsz gemet, azaz TALÁN évente egyet szerezhetsz.
Úgyhogy elõbb "vége" lett a játéknak minthogy kifejlõdtem volna taljesen.

A térképet elfoglalni meg a kis népeket eltûntetni egy év is bõven elég.
És nem terem gem minden bokorban. Ha kifejlett karaktert akarsz, meg kell inni vagy 8 lötyit. És ha jó felszerelést akarsz ahhoz is kell 6.
Realisticon ennyit képtelenség összegyûjteni. Hacsak nem a világ uraként üldögélsz egy várban, várva a Noldor lovagi tornára és 10 év játék után meg is lesz mindened. Hát nagyszerû tényleg, csak épp addigra minden elpusztítható dolog el lesz tüntetve a térképrõl; akkor meg minek?

Szerintem úgy lenne értelme a játéknak, hogy megerõsödsz (8 gem) szerzel felszerelést (6 gem) és utána szépen legyalulod a világot. ezt meg is lehet csinálni, ha visszatöltéssel kihasználsz minden lehetõséget a kövek begyûjtésére. Realisticon meg biztos hogy izgi lesz a játék, de garantáltan csupasz marad a segged még a végén is, vagy egy hót gyökér karakterrel kell végezned.

A korábbi verzióknál is így volt, csak akkoriban az elfogás után zajlott az esélylatolgatás és 25% volt rá az esély (magyarán két visszatöltéssel nem realisztikus módban garantált, hogy megint adott).
Ez lett visszavéve a tulzott tápolás visszafogása érdekében (a játékosok visszajelzései miatt lett ennyire visszanyesve).

Most már a töltögetés sem mûködik, mert nem a csata után, hanem az adott hõs megjelenésekor már eldõl, hogy ad majd gem-et újra avagy nem. Ha nem ad akkor zseton jön cserébe.

Köszi. Akkor maradok a Lariai lovagoknál.

Ez a dolog az NPC-kel a peccsel lett ilyen?
Csak mert régebben is volt, hogy visszatérõ NPC-bõl többször esett ki gem (volt hogy 3-szor is legyõztem), és nem nagyon kellett töltögetni érte. Lehet hogy csak szerencsém volt.

Gem-et csak az elsõ elfogásért adnak a neves NPC-k. Az újabbakért már nem jár garantáltan plusz gem (az elsõ után minden elfogásnál már csak 5% eséllyel lesz gem hiába ez a feltétele a szabadon bocsátásnak és hogy még szebb legyen a dolog ez már a spawn-kor eldõl, tehát nem a legyõzés után figyel be a dolog így a visszatöltögetés itt nem játszik). Ezt nem árt észben tartani.

Mit értesz nehezebb képzés alatt? Ha azt, hogy több Xp kell a továbbképzéshez, nos az igaz. Népenként eltérõ (+/- 20%-al) a dolog. De például Pendor nemesi vonalon könnyebben képzel sima nemesbõl lovagot vagy gyalogos lovagot mint például grey archer-t.

Pendorban sok jól elkezdett játékom volt már, de ez most mindenen túltesz.
Az 50. nap utánra halasztottam a birodalomalapítást, mert elõtte akadt egy kis dolgom. Sikerült bejutni egy noldor lovagi tornára, amibõl némi visszatöltéssel egy gemet kaptam, aztán lespawnolt Wolfbode és Boris, mindketten viszonylag kis létszámú csapattal. Arra mászkáló lordok segítségével mindkettõt levertem. Így összesen 6 elixírt ittam meg eddig, sose fejlõdtem még ilyen gyorsan.

A seregem már 140 fõ felett van. Hála a szorgalmas Empire-nek, akik nem gyengén kezdték el felfalni a térképet, országom is lett. Elfoglaltak a D-Shar-októl 2 várost és egy várat, én meg rámozdultam a gyenge védelemre, és ezeken felül még egy plusz várat is szereztem. Két lordot csináltam eddig, és a kibékülés is hamar meglett.

Ráadásul megint lespawnolt Wolfbode, ami még egy gemet jelet, és közeleg a Noldor lovagi torna is. Ha ezt a két germet megszerzem, már csak egy heretic sereget kell leverni és megvan a 30-as erõ. Mondjuk ez biztos nem lesz könnyû.

Wolfbode serege egyébként mutatós az új egységek miatt, de azok a berserkerek egy lovasíjász karakterrel egyedül is leverhetõek. Ez a csapat lett a kedvenc ellenfelem, jó sok van belõlük, rengeteg XP-t jelent. Arra törekszem hogy a lovasságukat a katonáim intézzék, én meg elcsalom a berserker kupacot, és lelövöldözöm õket.
Egyébként meg én is rászoktam a 2 csomag nyílvesszõre, letettem a lándzsát végérvényesen, csak addig kellett amíg alacsony szintû voltam, most már a kétkezes kard is elég az íj mellé. Egyenlõre egy noldor íjam és egy mattenheim kardom van, a rúnás fegyverek beszerzése lesz a következõ felvonás.

Még elõtte viszont itt van a lovagrend dilemma. Még nem választottam népet.
Vagy Windridert akarok, vagy Lariai rangereket. Már volt egy majdnem végigjátszott Windrideres játékom, és kipróbáltam a Rangereket is. A Windriderek keményebbek, csak a lovaik gyengék.
Az az egy tart vissza, hogy a D-shar nemeseket valamiért nehezebb volt képezni amint a Pendor nemeseket.
Errõl tud valaki valamit mi lehet az oka?
Lehetséges hogy a két nép nemeseinek képzése nem ugyanolyan?
Lehet ám hogy csak a party volt gyengébb tréningben, sajnos ez már nem fog kiderülni.

Huh oké köszönöm a tippeket. Ezekkel már biztos könnyebb lesz.

Persze ha megrohannak sokan egyszerre, nincs mit tenni. Sokszor elõfordul, nem kell rajta bosszankodni. Kerülni kell a tömeget, csak egyesével lehet õket leverni. Ha rád másznak, akkor úgy jártál; újabb kör, új esélyek.

Ha eleget arénázol rá fogsz ám jönni, hogy nem is olyan sok az a 40 fõ ha íjat kapsz a kezedbe. Más fegyverekkel is meg kehet csinálni a 20-at, az is 500 arany.

Ha meg könnyûre állítod, bármilyen fegyverrel meg lehet csinálni alacsonyabb szinten is a 40-et. Magasabb szinten vissza se kell venni a nehézséget, akár egy késsel is leversz mindenkit.

Elméletielg 3.42-nél jár a mod.
PoP mod saját fóruma

Kereskedés, manufaktúra építés és arénázás a három leggyorsabb módja a dolognak. Katonákat ne toborozz, menj be az elsõ városba és csináld egymás után az aréna meccseket míg elegendõ pénzt nem gyûjtesz és eléggé fel nem fejlõdsz. Nem árt ha elõtte mondjuk végigcsinálod a training field-en a teljes képzést (ezzel 3 szintet is léphetsz).

A játék elején egyáltalán ne toborozz katonákat. Companion-okra tartogassad a pénzed ne sima katonákra, fõleg ne 50-re. Katonákat majd azután vegyél fel, hogy eldöntötted, pár napon belül várat akarsz foglalni. Addig bõven elég ha csak companion csapattal mászkálsz. Egy 10-11 fõs companion csapattal gyakorlatilag bármely nem sereg méretû ellenfél lezúzható, legfeljebb ne mazonnal (például vanskerry csapatnak csak ésszel menj neki mert magas szintûek és erõsek, ahogy a noldor járõrök is). Ha már elértél 20-as szint környékére, nagyon jól megy a harcolgatás (amit arénában prímán fejleszthetsz a sok csatározás közepette és még pénzt is kapsz) és a companion-jaidat is jól felszerelted már, valamint minden karakternek van training skill-je, na majd azután kezdj el katonának toborozni, de addig ne.

A helyõrségek száma ne riasszon el. A nagyrésze (2/3-a) gyenge, alacsony besorolású egyén, nem ellenefelei már a kezdõ karakternek sem. Egy jól összeállított csapattal még ötszörös túlerõ esetén is könnyedén be lehet venni bármely várat vagy várost.
De persze megvárhatod míg valahol lemegy a helyõrség száma (éppen elfoglalta valaki) és akkor támadod be, már ha elég rossz ehhez a viszonyod. De készülj fel rá, hogy akkor gyorsan neked fognak menni jókora seregekkel, különösen ha nem fordítottál elég figyelmet arra, hogy saját királyság alapítása elõtt feltornászad 30 fölé a right to rule értékedet (ennek növelésére a companion-ok küldhetõek el, 3 hétig távol lesznek de visszatértükkor 3 ponttal emelkedik ez az érték).

A phalanx alatt mit értesz? A formációt? Sima gyalogos (közelharci katona) kell hozzá, legalább 25 db. Ekkor az alapból beállított (nem átállítható) billentyût lenyomod és máris formációba rendezõdnek (ha õket jelölted ki). Az L billetnyû ez egyébként, de mivel a log is ezen van, így a log-ot tedd át más billentyûre.

Mostanában egy csomó helyen más céhek is jövedelmezõk lehetnek, nem feltétlen a selyemfestõ a legjobb az új peccs óta. Van ami akár 800-at is hoz, és nem kerül csak 8 ezerbe.

Sokféle képen lehet játszani, szerintem ezek a legfontosabbak:

- Elõször be kell nézni a training field-re, ott meglépheted az elsõ szinteket, és akár a felvett elsõ embereidet is tuningolhatod egy kicsit, 1-2 óra játékidõt megér. Közben érdemes megcsinálni a kezdõ feledatokat amit a kereskedõ ad.

- Aztán arénázással kell folytatni. Biztonságos, elsõsorban a fegyverhasználat nõ közben. De ha sokat csinálod, begyûlik a pénz és az XP is. Én ezzel sok idõt szoktam tölteni. Ha addig arénázol amíg össze nem gyûlik 100ezer pénz, garantáltan nem lesz gondod a kezdéssel. Ez a rész rengeteg játékidõt igényel, baromi unalmas úgyhogy érdemes felaprózva csinálni, és elfogadni, hogy a könnyû kezdésnek ára van.

- Az így szerzett pénzt be kell fektetni, minden városba vedd meg a legjövedelmezõbb céhet! És persze a hõsökre is sok pénz elmegy mire felveszed õket.

- A kis csapatoddal (max.15-20 fõ) gyenge rablócsapatokra kell vadászni, kerülni kell a komolyabb ellenségeket. Azért kel lkis csapat, hogy bárkit el tudj kapni, és bárki elõl el tudj menekülni ha akarsz. A nagy létszám belassít! Akkor is ezt kell csinálni, ha az unalmas, de hatékony arénázást nincs kedved sokáig csinálni.

- A játék elején 3 ingyen gemet lehet szerezni. Egyet Rane városában találsz a ládában. A másodikért addig kell kérdezõsködni a kocsmában (1 kérdezés 10 arany) amíg el nem árulja valaki hol találod a Red Brotherhood rablók kincses rejtekhelyét. Ha levered õket, a ládában lesz. A harmadik egy olcsó trükk. Venni kell egy adag sót, és egy trainingfielden Pendor felõl kell kérdezõsködni a kiképzõtõl. Ekkor mindenképp elveszted a sót, de ha szerencséd van egyok alkalommal kapsz 200 renown pontot rengeteg pénzt, egy gemet és 25 igen kemény katonát. Ezt akkor kell megjétszani, ha már komolyabb csapatok ellen is akarsz harcolni.

- Ekkora csapattal már nem fogsz tudni elkapni kis rablóbandákat. Érdemes karavánokat védeni a rablóktól, vagy bepofátlankodni már zajló csatába érdekednek megfelelõen.
A noldorokkal is ekkor lehet elkezdeni a viszonyt nödelni. Az elején pénzért ki tudsz békülni bármelyik néppel, úgyhogy 1-2 néppel nullán tartva a viszonyt, a többivel és a noldorokkal fel lehet tornászni.

- Ha már elõrehaladtál és a 30. szint felé kacsintgatsz, érdemes begyûjteni 100+ fõs sereget. Akár gyenge várat is foglalhatsz, de elõtte még mindíg van lehetõség gem vadászatra. Egy gyengébb nevesített sereg ellen kis csapattal is ki lehet állni a kisebbek csak 200-300 fõsek. Ha egy ilyet ráhúzol egy erõsebb lordra, vagy királyra, és úgy támadod meg, be fog segíteni a csatába, és egyenlõ esélyekkel már megszerezheted a gemet. Ha így is túl erõs a csapat, mielõtt ezt megjátszanád, ráhúzhatod más lirdokra, és végignézheted ahogy leverik õket, és jó eserben közbe meggyengülnek. ebebn az esetben figyelni kell hogy a vezér ki ne dõljön (min 15% életerõ), maer csak akkor kapsz gemet ha el tudod fogni.

Javítanám: minden városban alapíthatsz manufakturát, ha a város urával a viszony legalább 0. A városhoz való viszony nem számít, illetve ha nem negatív, akkor biztosan engednek céget alapítani.

Javaslat kezdõknek: be kell állni arénázni. Az idõ közben nem telik, a karakter fejlõdik és gyûlik a pénz. Amikor összejön 10-12000 arany, alapítani kell egy selyemfestõt. Ez a legdrágább (10000), de ez hozza a legtöbb pénzt.
Ha valaki nem akar ennyit arénában összeszedni, akkor 2-3000-rel már bele lehet vágni a kereskedésbe (kell hozzá legalább 2-es kereskedelem képesség, hogy megérje, vagy fel kell venni a csapatba Leslie-t. Ingyen beáll, 5-ös kereskedelemmel indul). Torbahban mindig olcsó a só, Janosban, Sarleonban és Ravensternben meg jó drágán veszik. Senderfallban érdemes vasat venni és Cez-be, Ravensternbe elszállítani. Lariából olajat érdemes bárhova vinni, ha a boltosnál van legalább 6 adag.

A kereskedelemhez kell legalább 2, de inkább 3 ló az inventoryba. Ezek cipelik a cuccot és így mozgékony marad a "csapat".
Pár kör alatt többezer aranyat lehet összeszedni.

Ha nem akarsz sokat szenvedni a pénzhiánytól, érdemes az elsõ 50-100 napot arra áldozni, hogy minden városban legyen egy manufakturád. Ehhez 2-3 város lordjánál növelni kell a viszonyt, mert alapból -2 -3. Ehhez az adott lordnál kell felvenni 2-3 feladatot és teljesíteni. Ha mindenütt van manufaktura, akkor a heti bevétel 10-20000 tud lenni és ha valamelyik néppel harcban állsz, akkor is jön a pénz a többi városból.

Fenrir
-Ha zsoldos vagy egy királyságnál akkor minden hónapban kapsz zsoldot.

-Ha hûbéres vagy akkor minden saját birtok (vár vagy falu) bevétele a tiéd, ezeket érdemes tehát folyamatosan fejleszteni és küldetéseket csinálni nekik, hogy szeressenek.

-A harcban zsákmányolt rabszolgákat el lehet adni bizonyos rabszolgakereskedõknek, magas szintû rabok már eléggé sokat érnek.

-Indulj bajnokságokon ha van valamelyik nagyobb városban. Az aréna semmit sem ér kb.

-Csinálj küldetéseket a grófoknak és báróknak.

-Ha hûbéres vagy és ellenséges királyság lordját elfogod harcban akkor ha nem engeded és nem szökik el akkor egy idõ után felajánlanak érte váltságdíjat.

-Ha magas a repud egy fõvárossal akkor nyithatsz ott valamilyen boltot/kereskedést. Ennek a bevétele is a tiéd.

Valószínüleg van még pár, de ezekkel már elég sok pénzt lehet keresni.

A halál csupán a kezdet...

Sziasztok!

PoP-hoz lenne 1-2 kérdésem.
-Nekem most 3.411-es verzióm van. Ennél van frissebb?
-Nagyon tetszik a mod de nem igazán jöttem rá hogy hogyan kéne pénzt szerezni. Mindenfelé rohangálnak a démonimádók meg különbözõ elszabadult lovagok akik kb széjjelvernek.
- Most tartok a 20. napnál és van 50db gyalogosom. Pénzem nincs, gemeket sehol nem találok, kézitusát meg nem nyerek mert a 40 nevezõbõl hiába ölök le 17-et a végére elfogyok. Sokszor egyszerre 3-4en jönnek rám és szétvernek.
- Mibõl lehet pénzt csinálni? Nem tudok saját királyságot alapítani mert mindnehol 400fõs helyõrség van, nekem nincs semmi felszerelésem se pénzem.
- Ha tudnátok pár tippet írni ami konkrét segítség lenne azt megköszönném.(FAQ-t elolvastam de még a phalanxot se tudom elõhívni a kereskedelem meg elég unalmas. Manufakturákat szívesen alapítanék de arra meg nincs pénzem...)

Csinálj nekik feladatokat (ha lehetséges egyáltalán), segítsd õket harcban (99%-ban ez az egyetlen járható út).

Hali!

Milyen módszerekkel lehet növelni a viszonyunkat az érdekcsoportokkal?
Nem viszonyfüggõ a sereglétszám, hanem mindig más. A létszám egy adott intervallumban mozoghat aminek az alja 140 a teteje meg 300 fõ. A szinted az ami befolyásolhatja a dolgot (pont ahogy például a banditák és egyéb fosztogató csoportok esetében). Ha alacsonyabb szintû vagy akkor kevesebben lesznek (pontosabban szólva nem kapnak bonusz embereket az eredeti intervallumhoz).

Hát ez a jatus noldor küldetés elég kemény lett.
Nehéz volt megcsinálni, bár lehet hogy nem a legmegfelelõbb csapattal mentem. Lehet hogy hasznosabb lenne csak lándzsásokat vagy alabárdosokat képezni, csak akkor a küldetés után újra kell gyûjteni a sereget, hogy lehessen ostromolni. Adventurereket gyûjtöttem, mert az mindenre jó; 120-an voltunk 180 ellen.
Csaltam is egy kicsit. Vagy 20 ellenséget kiszedtem úgy hogy berohamoztam egyedül, leböktem egyet, majd visszavonulás, és úra ugyan ez. A hõsök morálja 100-ról kb 60-ig esett vissza, viszont a 160-as sereget egész kis veszteséggel levertem. (2 adventage pontot számított ez a kis különbség)

Ezt a gyakorlatilag lehetséges elsõ noldor lovagi torna elõtt, a 40-edik napon sikerült elérni. Realistc-on biztos hogy csúszott volna a dolog egy hónapot. Célirányosan erre hajtottam, visszatöltés használatával is épphogy meg tudtam csinálni 7-es tactics és 6-os leadship skillekkel. Mindkét skill úgy lett ennyi hogy elolvastam a megfelelõ könyveket, mert a maximum elérhetõ egyenlõre 1-1 ponttal kevesebb; megittam 3 elixírt, és a 10. szint óta csak intelligenciára pakolok, most 21-en vagyok.

A noldoroknál 3. visszatöltésnél megkaptam a drágakövet, úgyhogy most keresem Digitet, meg kell inni a lötyit hogy kézbe vehessem a ruby rune bow-t amit az istenek hozzám vágtak.

Egyébként a jatus noldor küldetéssel kapcsolatban van egy sejtésem.
Úgy tûnik hogy ha jobb a viszony a noldorokkal, kevesebb a leverendõ sereg létszáma. Ez nem biztos, de a legutóbb 15-ös viszonnyal egy 240 fõs sereget keleltt volna leverni, ami lehetelenenk tûnt ilyen kis csapattal. Most felvittem 20-ig és csak 180-an voltak. Az újféle gyors jatu pacik miatt elég nehéz ügy volt így is. Nekem egy noldor pónim van most, de simán utólértek, csak a jó manõverezhetõsége miatt nem szúrkáltak hátba.

Mégiscsak megszereztem ám a mentéseket, kikukáztam. Visszamentem a 12. papra.
De nem a lordok miatt. A 40. napon lett volna esedékes a noldor lovagi torna, de a Jatus Noldor questet nem tudtam megcsinálni. Azt hittem a lordok besegítenek, az én seregem ugyanis kevés, csak 100-an vagyunk, és képzetlenek.
Most összerakok egy erõsebb sereget, kelleni fog egy kis trainer meg leadership skill, jobban ráálok a fejlõdésre. Tök felesleges volt hódítani, meg lordokat szerezni, ha nem tudok gemet gyûjteni...

A SoD modban a menedzselési képernyõk, az csak az eredetiben volt rendesen megcsinálva, az meg nem volt bughalmaz. A Warband változat meg tulajdonképpen teljesen más alapokon nyugszik és más céllal is készült. Az kimondottan a hadvezérkedésre ment rá, a lényegétõl fosztva meg azt a remek modot.

Warhammer mod meg van már nagyon régóta az alap M&B-hez és stabil, szép és élvezetes vele játszani. Ez a WB-es variáns valahogy elég gyenge próbálkozás ahhoz képest (persze ott is voltak érdekes dolgok, például egy-két egység a dark elfeknél ami szándékosan nem cold one-on nyargalt hanem valami nagymacsekon).

Na, egy ilyennek azért tudnék örülni, ha kész lenne már...
http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,133702.0.html

Warhammer Fantasy mod.

Ja, a meglepés még oké is lenne, de akkor sokkal reálisabb lenne, ha páncél nem lenne az embereken. Páncélt idõ fölvenni, fõleg egy lemezvértet, de egy tegezt..? Vagy ez olyan, hogy a reggeli kapkodásban minden egyes íjász pofára esett, szétszóródtak a nyílvesszõi, és csak tizet tudott összeszedni?

Nem tartom reálisnak, egyáltalán nem. Látni, hogy úgy lett megerõszakolva a játék, hogy egy másik hülyeségüket kijavítsák. Az ilyet nagyon nem szeretem.

Pendor4-rõl pont most olvastam, hogy készül, az majd érdekelni fog megint. Viszont a jelenlegi változattal most nincs hangulatom.

Igazából én felfedezni, kitapasztalni szeretem a játékokat, amikor teljesen megismerem, akkor szinte azonnal el is vesztem az érdeklõdésem iránta. Soha nem éreztem ingert, más játékkal kapcsolatban sem arra, amit pl Uwu csinál, hogy minél perfektebbül megcsináljon egy kampányt. Arra szoktam hajtani, hogy már elsõ nekifutásra a lehetõ legjobb eredmény legyen, de ha nem 100%, akkor nem 100%, nem állok neki még egyszer csak azért, hogy legyen egy fullos végigjátszásom is.

Így most nemigen köt le egyik mod sem. A Sword of Damocles az nagyon tetszett, a királyság menedzseléses képernyõk nagyon durván összetettnek tûntek, már-már stratégiai játék szintnek. Kár, hogy olyan borzalmasan bugos volt...

Vannak még ilyen nagyobb modok?