Mount & Blade és Warband
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Én ilyesmit nem kérnék számon (sokkal de sokkal nagyobb lenne a játék mérete minimális extráért cserébe ha minden le lenne modellezve, arról nem is beszélve hogy abba akárki beleköthetne a kismillió és egy belsõ elrendezés hivatalossága és nem hivatalossága okán). Örülök neki hogy van extraként lehetõség bandukolni a hajón belül azt kész. Nem ezen múlik a játék élvezeti értéke.
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
Na.
A hajók egymáshoz képest fogalmam sincs, mekkorák, még az is el lehet rontva, de én igazából a belsõ arányokról beszéltem, ami bántja a szemem. A birodalmi cuccokon látszik a legjobban, a lambda shuttle és az összes csillagromboló pilótafülkéje illetve hajóhídja kb fele-harmada a "normális" méretének.
Szóval ha más moddal is játszani akarsz akkor nem árt majd újra felrakni a játékot. Ugyanez lesz igaz a Warhammer-es modra is (nem Warhammer néven fut hanem valami Chaos akármiként), mert az is az alapban írkál át nem kevés dolgot (pár plusz file szükséges és azok integrálása az alapba hogy minden flottul menjen).
SWC meg ilyen. Bár én nem emlékszem folytonossági hibákra sehol. Minden szépen meg volt jelenítve. Az hogy a grafika milyen... nos ennyire futotta (az engine is korlátozza a lehetõségeket meg az alkotó is inkább a hangulatra koncentrált). Ûrharc meg önkéntes alapú, nem kötelezõ szerencsére. A hajók számomra nem tûntek aránytalannak. Ha a nagy térképre gondolsz, hát kit érdekel? A boltban meg minden egységes méretre van kicsinyítve.
A hajó tényleg jó ötlet, meg az is tetszik, hogy van millió és egy hõs, és lehet, hogy rosszul látom, de úgy tûnik, hogy nem utálják egymást.
Viszont grafikailag egy borzalom, néhány páncél és ruha borzalmasan néz ki, a fegyverek néha nem illeszkednek a karakterek kezébe, vagy épp a fejük és a testük közt van folytonossági hiány, véres lesz a fénykard, meg az ûrhajók ahogy kinéznek, az szörnyû, nagyon aránytalan minden.
Ûrcsatát még csak a tréningezõs helyen láttam, és remélem többet nem lesz benne részem... 😛
Meg akartam nézni ezt a gyûrûkurás modot is, de valami problémája akadt induláskor, valamit nem talált.
Warhammer modot is majd csekkolom.
A bike mint paci helyettesítõ meg egyszerûen nagyon eltalált. A különféle jedi power-ek sem rosszak. Korántsem olyan egyensúly borogatóak mint arra számítottam. Ja és végre a "civil" katonák (soldier/commando/biker) és a kalózos vonal (assassin és társai) is igen jól lettek belõve, eltalálva. A zsoldosok (mandalorian és társai) hasznos kisegítõei annak aki nem akar rebel vagy empire katonákkal harcolni.
Az erõszint is passzentos (nincs olyan egység ami mindent és könnyedén ledarál, még a legerõsebbek sem annyira kirívóak egyszerûen egy adott területen jók vagy szimplán a felszerelésük teszi õket különlegessé).
A hátránya az ûrharc. Az nálam nagyon vacakul ment így inkább hanyagolásra került. A többi viszont megérte a letöltést és a bele feccölt munkát, játékidõt nagyon is.
Ami még kiemelésre érdemes az az eredeti játékhoz készült sword of damocles mod. Na az egy nagyon jól eltalált, kellõen sok újdonságot tartalmazó modocska. A native enhancement mod ami az alap játékhoz készült, az is köröket ver a warband-es variációra, meg ha sikerül elõbogarászni akkor a Warhammer Fantasy átirat is piszok jó a megannyi fajjal, a számtalan frakcióval és egységgel.
Hú, StarWarsos modon röhögök... Elég elmebeteg egy dolog. 😄
\"Tanulni és nem gondolkodni hiábavalóság, nem tanulni és gondolkodni pedig veszedelmes\"
Amivel én játszok abban megkapod a party skilljeit, mindet, bónuszokkal együtt.
\"Tanulni és nem gondolkodni hiábavalóság, nem tanulni és gondolkodni pedig veszedelmes\"
#7543,32.oldal:
"Amire viszont költs mert kinõ a szakállad és meg is õszül ennek hiányában, az az engineering. A te skill értékedet tudod csak átadni mikor tanítod az elöljárókat, szóval nem árt ezt maximumra tolni így csökkentve az épületek költségét és az építés idejét. "
Ebbol gondoltam hogy csak a sajat felel meg.
Orulok neki ha nem igy van 😊
Szóval ne aggódj, minden társad tudása számít. Csak majd idõnként ne feledd majd újra tovább képezni a delikvenst ha fejlõdtek az embereid meg a skill-jeid.
A FAQ meg egy jóval korábbi verzióhoz készült (a pontos verziószám benne van). Te meg nem azzal játszol így persze hogy van eltérés. Nem is lesz frissítve a FAQ, mert az alapok változatlanok, az apróságok miatt meg nem írok újat. 😊
Most olvastam csak utana hogy a falvakban a stewardok csak a karakter sajat engi skillje alapjan tudnak tanulni es majd gyorsabban epitkezni.Nalam a sajat karakternek egyaltalan nincs engineer-je...szopas,most kezdjem ujra?
Egyebkent valoban nem up-to-date a faq,mert nekem is csak 6(+2)-es looting jott ki hiaba irtak a 9+3-at.
Orkokkal tündéket gyilkolászni, na az kihívás! Remélem warbandra vagy m&b 2-re is ki fog jönni!
Két kattintás és már jön is lefelé. Crack-et meg vadászol majd magadnak, kismillió helyen van belõle.
Már nem lehet kihozni a 9-es lootingot kezdésnek az tuti. De nem is az a legjobb szerintem.
Én az alábbival kezdtem:
-Male
-A mysterious figure who has told you nothing of his past
-Put you in the care of a successful merchant.
-A scholar at a local Barclay university
-The loss of a loved one
És ez nagyon jó build ám! Könyvet is kapsz kezdésnek.
Az elõzõ verzió lootingos kezdése amúgy se kell annyira. A csapatom viszi azt a skillt, magamnak fontosabb dolgokat választottam.
A következõk amiket 10-re rakok:
-Ironflesh
-Ppwer Strike
-Power draw
-Trainer (könyvvel az inventoryba)
-Tactics (még nincs meg 35-ös szinten)
-Surgery (könyvvel az inventoryba)
-First aid
-Leadership (még nincs meg 35-ös szinten)
És ehehz a fent említett kezdés nagyon jó alap.
Van még pár fontos skill, de nem mindnek kell 10-nek lennie.
Inventory, prisoner 4-esen elég nekem.
Horse archery, athletics, weponmaster, riding elég 6-oson.
Persze a végén ha marad pont, lehet hogy lesz még 1-2 skiull 10-es, minden játék másképp ér véget. Volt hogy az athletics-et raktam ki 10-re, aztán úgy rohangáltam gyalog mintha lovon ülnék.
Kicsit helyesbítek: ki tud olyan modot ajánlani amit magyarul lehet játszani?
Köszönöm elõre is. 😊
Oltred
Ki tud nekem ajánlani a M&B valamely verziójához magyar modot?
Köszi elõre is.
Oltred
Hehe... Akkor nem láttál még hordát. 😛
Szal new game lett a dolog vege,es egy INTgomboc lootkurvaval elkezdtem ismet 😊)
Eddig 3hos,5-8as szint,par balfek ravensterni agyutoltelek es kuldizgetek.Az elejen arenaztam amig ossze nem jott az npck-re a penz,most mar bele merek kotni nagyobb (25-30)fos hordakba is.A terkepen utazgatas meg kisse veszelyes de keresgelem a tobbi host.
Utalom ezt a jatekot,abbahagyhatatlan.
A velemenyeket,otleteket koszi.
Oltred
Oltred
Van egy nagy térkép egyedi városokkal ( Gyûrûk Ura világából ismerõs lehet), és elsõsorban a Gyûrûháború áll a középpontban (Jó-rossz küzdelme).
Úgy kell elképzelni, hogy a népválasztás után az adott frakciónak a javára próbáljuk a háború kerekét fordítani. Egy 1-3 hetes békeidõszakot követõen (mikor nyugodtan teljesíthetjük a küldetéseket) elszabadul a pokol és 2-300 fõs seregek kezdenek randalírozni egymás területén.
A játékban nincsen pénz, a küldetésekért ún Respekt Point-okat kapunk, amikért aztán az adott népre jellemzõ fegyvereket/tárgyakat/egységeket vehetünk. Minden népnek saját nyersanyaga van, tehát pl hiába van 1000 rp-nk Gondorban, azt más szövetséges népeknél nem vásárolhatjuk le (de küldetések teljesítésésben persze nem vagyunk korlátozva). Így nincs értelme a városokban való üzemek vásárlásának se. Ez fõleg egy katonai szerepjáték, kereskedõs rész gyakorlatilag nincs. Ahogy nincs béke se, ha egyszer már kitört a háború.
Ezzel egyidejûleg van még 2 nyersanyag, egyikért a katonai rangunkat tornázhatjuk fel (és egyedi tárgyakat vásárolhatunk az adott nép királyától), a másikkal pedig növeljük népünk erejét. Minél erõsebb egy nép annál több sereget tud felállítani.
Ostromot nem indíthatunk, csak más seregek által indított csatába szállhatunk be. Így elég gigantikus összecsapások jöhetnek amúgy létre.
Minden városban eltérõ a tárgykínálat, gyakran a toborozható egységek is. Ha egy város elesik, annak kampec, legalábbis a Rohan által elfoglalt uruk-hai tábor eddig nem épült újjá.
Annak ajánlom aki szereti a Gyûrûk-ura világát, mert ennél közelebb eddig egyetlen játék se tudta hozni. Rohani lovasok és farkasok összecsapása, Kürtvár ostroma, a Pelennor-mezei csata mind megelevenedik szemünk elõtt olyan letaglózó közelségben, és minõségben mint eddig soha.
Egy Moriai orkkal kezdtem el, gyüjtök manit egy wragra! Küldiket csinálok, de kéne vmi jó kis pénz (res point) forrás!
Oltred
Oltred
Azt ugye tudod, hogy a PoP-ban a heretic frakciót le kell verned a gyõzelemhez (akárcsak a mistmountain frakciót, a jatu-kat, a snake cult-ot)? Szóval felesleges velük jóban lenni, plusz nem is lenne könnyû, mert eleve vastagon ellenséges viszonyban vagy velük (-40 vagy -30 a viszony). Akikkel nem árt jóban lenni, mert megvédik cserébe a területeidet (azáltal hogy járõröznek és a többi fosztogatót leverik), azok például a Singalian Slaver-ek (már ha D'Shar területen vagy), az adventurer/bounty hunter/treasure company-k (nem nevesítettek, hanem az elõbb leírtak) akik mindenhol elõfordulnak és mindenfelé járõröznek, levadászva a banditákat. A Noldorokat megemlíteni is felesleges, hiszen velük meg kötelezõ jóban lenni, mert ez is a gyõzelem egyik elõfeltétele (amiekt megnézhetsz a victory conditions részlegben a reports menüben, ugyanitt tájékozódhatsz arról is milyen mászkáló, leverendõ seregekkel kell még megütköznöd).
Namost a segítséget ne úgy képzeld el, hogy szólsz nekik és mennek. Teszik a dolgukat maguktól, te nem utasíthatsz senkit közülük. Erre nincs lehetõség és jobb is ez, végtére is nem a te beosztottjaid.
Maximum a saját lordjaidnak mondhatod meg, hogy mit csináljanak (kövessenek, járõrözzenek az általad kijelölt helyen, támadjanak és így tovább). Illetve ha haver vagy egy "semleges" brigáddal és úgy bonyolódsz összecsapásba, hogy a közvetlen közeledben ott vannak õk is, akkor többnyire beszállnak melléd a harcba, hacsak nincsenek jóban a megtámadott féllel õk maguk is.
Nem próbálta valaki PoP-ben, hogy jóba van a semleges seregekkel? Gondolok arra, hogy pl a heretikekkel jóba lenni akkor mivan, meg a többiekkel? Gondolom nem támadnak meg engem, vagy remélem esetleg akkor hívni lehet õket harcolni? 😛
Köszönöm elõre is a segítséget. 😊
Oltred
Nekem nagyon is teszik így képileg, mesélnél nekem mik vannak benne? 😊
Seregek, pénz használat,vazallusok, jah és gondolom nem megy magyarul? :S
Köszi elõre is.
Oltred