Mount & Blade és Warband

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A Brytenvalda legújabb verziójával játszok.
13 hõst sikerült összeszedni, és nem útálják egymást.
Tudja-e valaki mennyi a maximális létszám? Érdemes még keresgélni, esetleg cserélgetni, vagy érjem be ennyivel?
Brytenwaldába kicsit fájdalmasan érintett a horsearchery meg a prisoner management skillek eltávolítása. Egész jó pénz lehetne a foglyokból. Mondjuk az íjászkodás tekintetében úgyis mindegy, tekintve hogy a jobb íjakat is kivették. De sajnos kell valami távolsági fegyver is, és még így is az íj a legjobb, hogy szar. Compsite bow, meg ilyesmik amik nálad megvanank, nálam nincsenek. Van a short bow mint "jó" íj, meg van a hunting bow ami gyenge, azt kész. Egyik szarabb mint a másik.
Meg a Brytenwaldában szinte bármi. Ott kb minden egyes 0.01-et változó verziószám más. Páncélok változnak meg, kerülnek be, tûnnek el, fegyverekkel ugyanez, egységek skilljei változnak... Új skillek jöttek be régiek helyett... Az a mod egy kissé képlékeny.

Nem vették ki. A kesztyûk ott vannak benne a játékban. A páncéloknál a megfelelõ árusnál lennie kell, csak mivel olcsók így közép, alsó tájékon kell keresni azokat.

Olyanról, hogy valami eltûnt vagy nem volt a játékban bizonyos modoknál még csak két esetben találkoztam. AZ egyik ha nem a megfelelõ mod verzió lett összepárosítva a megfelelõ Warband/M&B verzióval, illetve ha valaki amgyar alapra tett rá nem magyar nyelvû modot.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

Pendor modból kivették a kesztyûket?csak mert sehol nincs piacon, viszont egy rablóbanda legyûrése után találtam egy bõrkesztyût a zsákukban.

Igazából az ogrynok mutánsok és így egyaránt elõfordulnak a káosz és a birodalom seregében is (bár eredetileg meg az orkok és a birodalom seregében voltak jelen) már a 40K-ban.

Fantasy terén az orkokhoz és a káoszhoz tartoznak, így bizony nem a "jófiúk" csapatába.

Akkor egy kis gyorstalpaló WHFB (Warhammer Fantasy Battles) téren a fajokról:
Order:
Empire, Bretons, Wood elves, High elves, Dwarfs

Disorder:
Warriors of chaos, Beastmen, Orcs and Goblins, Skaven, daemons, chaos dwarfs, Dark elves

Neutrals:
Lizardmen (bár aktív káosz ellenessége miatt egyesek az order-hez sorolják), Tomb Kings, Ogre kingdoms

Általános szabály, hogy az order bandák gyilkolják a disorder-t ahol érik. A semlegesekkel hol haverkodnak hol meg ütik õket. Ugyanennek a fordítottja is igaz, tehát a disorder bandák az ordert gyepálják és vagy haverkodnak vagy nem a semlegesekkel.

Amit még tudni kell, hogy a törpék különösen utálnak minden zõdet (orkok és goblinok), rühellik az elfeket (mindet), a káosz törpéket és a patkányokat (skaven).

High elfek nem csípik a sötét tesóikat, a törpéket (bár nagy néha kegyeskednek szövetkezni), a káoszt, idõnként fújnak a gyíkokra és kifejezetten utálják a patkányokat.

Dark elfek igazából mindenkit ellenségnek tekintenek, de leginkább high tesóikat. A többieket egyszerûen alábbvalónak tartják.

A bretonok folyton bunyóznak az erdei hegyesfülûekkel (wood elves), mert a pitypangzabálók nem engedik a fakitermelést az erdeikbõl ami meg breton területen van/határos vele.

Szóval idill az kicsit sincs, így nagy mennyiségû hõs begyûjteni nem lehetséges. Ezért is teljességgel felesleges bármiféle companion chart összeállítása mert nem állítható fel olyan körös rendszer ami alapból van. Itt nagyon kusza a hálózat és minimális elõismeretek hiányában bizony könnyû rosszul választani. Bár olyan is van hogy egy delikvensnek akár több haverja is lehet az meg garantált hogy kettõnél több ellenlábasa mindenkinek lesz. Pont ez adja a WHFB sava borsát. 😊

Ja, másik fele a hõsös problémámnak, hogy a WH Fantasy-t nem ismerem kimondottan jól, fogalmam sincs, ki kit utál.

40k-ban tudom, hogy az ogrynok az IG-hez tartoznak, kvázi a "jókhoz", de itt a káosz területén mondta el az ogre hõs a sztoriját.

Gyíkemberek dettó, fogalmam sincs, kit utálnak.

Azt sejtettem, hogy az elfek utálni fogják a káoszt és a darkelfet, meg az inkvizítor a boszorkányt... 😊 De ez még így is túl sok helyet hagy a bizonytalanságnak.

LotR modban a csaták helyszínei nagyon jól néznek ki, meg a különbözõ orkok is jól néznek ki. A kastélyok helyenként tényleg elnagyoltak.

A Warsword a Warhammer mod valóban. Elkezdtem begyûjteni az összes hõst, és kirúgdosni, akiknek meglett a két ellensége... erre beadott egy hõsnek egy harmadik ellenséget... Eh. Jó lenne egy chart. Fórumát elkezdtem átnézni, de 154 oldalból 20ra volt türelmem, addig nem volt errõl szó. Az elsõ üzenetben írta a készítõ, hogy ezek és ezek a hõsök vannak, viszonyokat _még_ nem közöl, tapasztaljuk ki. Köszi...

Marad a kereskedelem (nem a loot elpasszolása, hanem a tényleges olcsón venni és drágán eladni metódus), a seregverés és a települések fosztogatása.

A LotR mod végig olyan lesz. Az máson alapul. A lényege, hogy amelyik oldal mellé álltál azt segítsd és nyírd ki az ellenfeleket. Minél jobban leredukálsz gy ellenséges frakciót, annál hamarabb indul valamelyik településük ellen támadás egy vezér által, amibe ha akarsz te is beszállhatsz. Ha sikerül eléggé leverni egy frakciót akkor az megszûnik és jöhet a következõ. Kereskedelem az nincs, csak harc van, feladat teljesítés (vezéreknek és településvezetõknek). A legjobb cuccok (fegyverek, pacik, skill növelõ tárgyak, saját kajaforrás) elismertségért cserébe jönnek ahogy a "pénz" is.
Grafikailag legszebbnek meg korántsem mondanám. Egyes tájak nagyon szépek (bár a graphical enhancement mod felpakolása legalább ilyet tud eredményezni), mások kevésbé, ezt el kell ismerni, de minden másra ráfért volna némi kis extra.

A teleport cheat meg simán Ctrl és klikk ahová teleportálni akarsz a térképen (feltéve hogy a cheat opció be van kapcsolva a config-ban).

A Warsword a Warhammer mod? Mert akkor a companion chart annyiból áll, hogy elég ha tudod mely fajok rühellik egymást és azokat nem pakolod egymás mellé. Így például empire és bretonian comapnion mehet egymás mellé, akiket kiegészíthet vagy high elf vagy dwarf delikvens (de csak az egyik mert ezek nem bírják egymást) ám ha van breton akkor nem jöhet például wood elf (ez a kettõ utálja egymást). Szóval túl sok delikvenst nem tudsz magad mellé venni, mert számtalan ellentét van akár azonos oldalon is (tehát order vagy chaos oldalon).

Ja, tudom, a Warbandban. Én most alap Mount&Blade modokat gyûrök, ott meg még nincs lehetõség a városokban boltot nyitni.

Megnéztem ezt a Gyûrûk Urás modot... Grafikailag talán az egyik legszebb mod, de teljesen üres. Alig néhány vár és város, lehetõségek nagyon korlátozottak... Lehet, hogy késõbb jobb lesz, de az eleje borzalmasan unalmas.

A Warsword viszont királyság, kb Pendor szintû mod.

Wreck86
Kereskedelem + városokban az éppen legjobban jövedelmezõ "bolt" építése.

Millerke ® BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers

Ja, meg hogy is van az a teleport csít? (Vagy ha valaki tud a Warsword-höz companion chartot, az ne tartsa magában!)

Alap M&B-ben hogy lehet hatékonyan pénzt csinálni? Céhek nincsenek, mibõl lesz bevételem?

Leheteséges ,hogy ez a bibi.

Letöltöttem a legfrissebb Brytenwaldat, ugyan az a gond.Kilép, vagy megfagy.Felraktam a legújabb drivert és úgy is.Kár pedig ez a mod ami leginkább érdekel.Majd neki állok fordítgatni a Bryt. fórumján, hátha találok rá megoldást.

lehet annyi az oka hogy lekapcsolták elégtelen játékosmennyiség miatt avagy annyi is lehet, hogy a 1.143-as verziótól már nem mûködik tört játékkal a dolog. Ha megveszed eredetiben találni fogsz szervert is szerintem.

Oh, köszönöm a gyors választ.Csak nativben próbáltam dx9-ben játszani, egyik módnál sem próbáltam.Akkor letöltöm a legfrisseb verziót, remélem ott már nem lesz fagyás.

Még mindig nem találtam választ multiplayer problémámra.Újra raktam számtalanszor a játékot.Frissen telepített "patch szûz" állapotban találok szervert, ám 1.130-as verzió mindegyik.Sajnos tört verzióval játszok, cracket pedig nem találok 1.130hoz.Csak az az érdekes ,hogy régen multiztam akkor még 1.142n futottak a szerverek.Mi az oka ,hogy nem a legfrissebb verzión futnak már?

ui.:ha felpatchelem a játékom ,majd belépek a Multiplayerben azonnal ezt az üzenetet kapom "Nem tudott csatlakozni a kiszolgálóhoz".Szervert meg végkép nem talál.

Nem, biztosan nem gyenge.

Uninstall, driverek frissítése, reinstall.

A belsõ nézetet egyébként úgy oldja meg a program, hogy eltünteti a fejed (hogy ne azt lássuk belülrõl FPS nézetben), és amikor megölnek, néhány mod "elfelejti" visszarakni a karakter fejét. Natívban ugye nincs ilyen probléma, ott vége a csatának, ha meghalsz.

Egyébként ha jól rémlik, 1.35-ös Brytenwalda verziót írtál, 1.38 az aktuális.

Nálam Dx9-ben hiányos a Warband.Nincs minden épület meg tökéletesen, karakter szerkesztéskor nincs fej és még sorolhatnám a bugokat.Gyenge a gépem?(2 magos 3000mhz proci, HD 5570 1gb ddr3, 4gb Ram)Meglepõdnék ,ha azt mondanátok dx9-hez már gyenge.

Amit linkeltél az nem maga a mod, hanem fejlesztõi csomag annak aki meg akarja csinálni a modot (benne van a leírásában). Plusz alap M&B-hez van és abból is még a hivatalos megjelenés elõtti verzióhoz (0.903-as). Naná hogy nem tudod játszani ilyen feltételekkel. 😊

Találtam Trónok harcáról szóló módot, ám nekem nem betöltéskor kilép.Itt olvashattok a módról és Itt tudjátok letölteni.

Alapjátékban sehogy. A lakoma "lovagi" tornával párosul, nem vadászattal. Vadászat a Brytenwalda modban van.

Heh, ilyenrõl még csak nem is hallottam.

Brytenwaldában láttam egyedül kószáló szarvasokat, vaddisznókat, vadszamarakat, azokat le lehet vadászni és hús lesz belõlük, jó pénzért eladható. De szervezett vadászatot ott sem láttam.

Élvezetesebb lenne ,ha új térkép, új skinek, küldetések és frakciók alkotnák a modot és nem csak személyek és helységnevek változnának.

Alapjátékban, hogy lehetséges a vadászat?Ha várban tartanak lakomát akkor elvileg vadászattal párosul, városban pedig lovagi tornával.Valahol olvastam egyszer errõl,de játékban nem találkoztam vele.

Szerintem ehhez nem kell mod. A játék alapból ilyen, csak a személy és helységnevek mások.

\"Tanulni és nem gondolkodni hiábavalóság, nem tanulni és gondolkodni pedig veszedelmes\"

Tényleg jó lenne egy Trónok harcára épülõ mod. Nagyon passzol a regény világa a Mount&Blade-hez. Hét királyságból kovácsoltak egyet párszáz évvel korábban, ami a jelenlegi király halála utáni öröklési vita miatt megint több részre szakadt. Önjelölt királyok próbálják az ellenfelüket legyõzni, vagy hûbéreskût kicsikarni tõlük.
A kontinensen Westeroson, ahol mindez játszódik a lovagi kultúra dívik, (lovagi tornák, stb ami ezzel jár), és a mágia mint olyan gyakorlatilag nincs.
Északról vad emberek betörése veszélyezteti a birdalmat, rablók, zsoldosok fosztogatnak, és egy volt nagy királyi család utolsó sarja a keleti tenger túlpartján próbál seregeket gyûjteni, hogy elfoglalhassa Westerost.
A csatákban a nemeseket elsõsorban elfogni próbálják váltságdíj, vagy túszcsere céljából. Ez is passzol a játékhoz.
Nálam nem tûntek el a nyílvesszõk, egyébb hatalmas bugot sem találtam, bár sokat nem single playereztem ezzel a patchel.1.143-al sikertelenül csatlakozik a kiszolgálóhoz és 1 db szervert sem látok.Nagyon frusztrál ,hogy nem tudok multizni.

Az 1.142-t nem ajánlottam. A 1.143-at meg native-val nem ajánlom mert van benne pár bõdületesen nagy hiba (például a nyílvesszõk eltûntek a boltokból) ami agyoncsapja a dolgot.

Manapság szervert csak a 1.143-hoz fogsz találni.

A problémát amit tapasztaltál érdemes lenne megnézni a taleworlds-ön (warband modok a fórumban) is a Brytenwalda topikjában, mert ott esélyesen találsz megoldást rá.

SaGa Jr, emlékszem egyszer írtad ,hogy 1.143-at nem ajánlod single játékhoz.Próbáltam 1.134en is a Brytenwaldat, ugyan ezzel a problémával találkoztam.
Most a multi miatt raktam fel, viszont nem tudok szervert keresni.Amint belépek rögtön ezt írja "Sikertelen csatlakozás a kiszolgálóhoz".Régen, talán még 1.142vel sikerült multiznom.Van tipped?

Runtime error.röviden ennyi.1.143 és 1.35 a Bry.

Amúgy Win7em van, és Vezérlõpultban felismeri a 4gb memóriát, hogy ténylegesen mûködik a 4gb az már jó kérdés.

dartonita
Nem semmi,thx!

Ha szoktál beszélgetni a kocsmákban (nem hogy javallott, de kötelezõ mindenkivel dumálni és pletykákért kuncsorogni) akkor idõnként valaki egy kis plusz juttatásért elböffenti az infót, hogy egyik vagy másik városban van egy elrejtett láda amiben lehet cucc. Na ilyenkor mindig pakol a kérdéses ládába valamit (el lehet various loot-tól elkezdve konkrét tárgyakig bármi, akár ló is) a program.

Szóval a kocsmatöltelék mesél 200 pízért a dolog kiváltó oka. 😊

dartonita
Sorry ha megint olyat kerdezek amire esetleg mar valahol valaszoltatok,de ez most nagyon foglalkoztat.
A valonbray-i chestet mar egyszer kiramoltam az elejen,es most par honap utan ismet meglatogattam,es megdobbenve vettem eszre hogy kb 6-8db 3000 aranyas lada es vagy 5-6db cucc volt benne.(de ilyen +6os kesztyuk,teljesen normalis es hasznalhato sisakok,stb)
Ez vmi bug,vagy siman respawnolt kicsit jobban telepakolva mint kene?
Vagy attol fugg a tartalma hanyszor mesel rola egy kocsmatoltelek 200penzert?Mert arra volt parszor pelda,de ez igy is megdobbento...

Fogalmam sincs... Legújabb verzió Warbandból is, Brytenwaldából is? Nem ír ki semmilyen hibaüzenetet, csak kidob asztalra?

Milyen operációs rendszert használsz? Ha Xp-t akkor ott a hiba, mert az nem tudja használni a 4 gigát. Van rá trükk amivel megoldható a dolog, de egyszerûbb ha az ember 64 bites rendszeren tolja ha már 4 giga memória van a gépében.

Ismeri vki a Trónok Harca mini sorozatot?Könyvben A Tûz és Jég dala címen jelent meg.Ehhez kapcsolódik a kérdésem, létezik e ezekrõl mintázott mód Warbandhoz.Nekem nagyon bejön úgy ahogy van az egész😊

Zero 7th, hozzád szól a következõ kérdésem.Nálam a Brytenwalda mod teljesen játszhatatlan.2Gb rammal próbáltam ki elõször, játék betöltésekor sokszor kilépett, vagy az elsõ csatánál, néha még a skin sem volt meg.Azóta vettem még 2gb ramot.Így már probléma nem lehet ,mégis 2. csatánál általában kilép.Nos a kérdésem mi lehet a bibi?(2 magos 3000mhz proci, HD 5570 1gb ddr3 és ahogy említettem 4gb ram.)

nearo
Beállításoknál van egy olyan, hogy "egyszálú hozzáférés", angolul valami "multi threading". Ha minden igaz, akkor ezt kell bekapcsolni (vagy kikapcsolni 😄), hogy használja mindkét magot.

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

Ja, Brytenwaldánál vettem én is észre ezt, alapból 1-1.5G-t ír memóriahasználatra a taskmanager, pár óra játék után ez felkúszik 2G fölé, és ott már játszhatatlanná szaggatja a csatát. Egyébként 6G ram van a gépemben, de 2.1-nél többet nem láttam használni. Ja, ha már itt tartunk, a prociból is csak az egyik magot használja.

Nálam is van hasonló, bár szerintem nem ugyanaz amirõl beszélsz, mert ez nem jön elõ azonnal.
Ha huzamosabb ideig játszok asszem valahogy teletölti a memóriát, és szaggat, ilyenkor újra kell indítani. Erre nem megoldás a grafika visszavétele, csak újraindítással kezelhetõ.

\"Tanulni és nem gondolkodni hiábavalóság, nem tanulni és gondolkodni pedig veszedelmes\"

Van egyébként már patch is a modhoz. TLD 3.01

Toughtful
Hey skacok! Masnal is jelentkezett mar olyan problema a mezei Warband kapcsan, hogy a jatek singleplayerben is (terkepen, harcokban) "laggolt"? Nem tudom jobban leirni, a framrate fix (50 koruli), de ha leviszek mindent minimumra, meg dx7-be, a be-beakadasok akkor is megvannak - erdekesseg, hogy ezt az FPS kijelzes nem erzekeli, stabilan a frame... Fura. Van erre valami megoldas vajon? 😞

\"Há itt tütül a ott tütüla nem máté, polgár mester jenőé, teccikérteni!\"

Én is azt hittem, hogy probléma lesz, de semmi gond nincs az alap M&B-vel sem. Töltsd le, szedd le hozzá a modot, azt' jónapot. Kb akkora az alapjáték is, mint egy méretesebb mod.

Ha az IronLaucher-el indítod, akkor visszamásolja az eredeti fájlokat kilépéskor és nem kell manuálisan visszamásolni.

Köszi szépen.Sajnálattal olvasom ,hogy csak alap M&B-hez jó.😞

Lehetett volna de nem volt cél. 😊

Egyébként a lambdáról van nekem is nem egy képem és az arányok bizony elég változatosak (nem védeni akarom a modban a modelleket készítõ delikvenst, mert tényleg nem szép de engem speciel a lehetõ legkevésbé sem zavar). Van ahol túl nagy, van ahol túl kicsi. Arról nem is beszélve hogy az egész pont nem úgy nézne ki ahogy ha a hivatalosan megadott méretek szerint épült volna fel a hajó... A vicc, hogy a hivatalos méretarányokhoz pont a modbeli, kisfejû passzol jobban. <#wow1>
Csillagrombolónál melyikre gondolsz? Victory? Mert az pont okés (kis fej, nagy orr). ISD? Abban sincsenek égbekiáltó eltérések.

Emellett azt se feledjük el hogy a SWC nincs befejezve. Amivel játszunk az egy beta, messze a befejezettõl (már nem is lesz befejezve mert az alkotója a Warband megjelenése óta nem foglalkozik vele). magyarán hiányos, elnagyolt, nem pontos és még így is játszható és szórakoztató (már számomra). Ha így nézed akkor nem lesz gond. <#eljen>

NEEEEM. Nem, nem nem. Még mindig nem értesz.

Ha találsz képet lambda class shuttleról KÍVÜLRÕL a mountandblades modhoz(én nem találok az istennek sem), rakj mellé egy bármilyen másik képet ugyanarról a shuttleról, de ne a modból, hanem a filmekbõl vagy egyéb játékokból, és hasonlítsd össze. Kicsi a feje. Nagyok a szárnyai. Aránytalan. Ugyanez a csillagrombolónál. Meg az összes többi hajónál.
Hadd ne kelljen már összehánynom painttel egy képben, hogy mirõl beszélek... 😛

Arányok rosszak, ronda tõle az egész. Mintha egy vízfejû embert néznél, olyan hatást kelt. Ezt semmibõl nem tartott volna JÓL megcsinálni.

Nem értettem félre, pont ugyanezt értettem alatta. Nem kell fennakadni egy kis pluszként bedobott hangulati eleme (camping helyett), hogy az nem méretarányos vagy pontos.

A SW-os ûrhajómodellek belsõ felépítésérõl meg hivatalos forrásból is van többféle egyetlen konkrét típusra vetítve, ugyanakkor koránt sincs minden, a játékban felvonultatott hajóról belsõ rajz, illusztráció. Emellett attól hogy van egy általad kinézett, beilleszteni kívánt belsõ (ami garantáltan hiányos egy nagyobb hajó esetében), még korántsem biztos hogy az engine ezt hagyja neked rendesen megjeleníteni (sajnos meghatározott méretû négyzet, téglalap alapon tud csak gondolkodni a térkép megjelenítõ és ez bizony térkép).
A mod készítõje bevallottan nem törekedett a részletek hûséges utánzására mert nem grafikus és nem volt célja a hajók belsejének másolása sem (összesen 4 belsõt készített a 12 vagy 16 hajóhoz).

dolorex:
Ha egy oldalt visszalapozol akkor a korábbi hozzászólásában megtalálod a linket is (TDL a mod neve és akár a mbrepository-ról akár a moddb oldaláról levadászhatod).

Már mondta, ebben a hozzászólásban.

És akkor most említeném a két perce elhangzott infót is, hogy nem simán modules-ba bemásolós a dolog, hanem "tönkre kell vágni" vele az alapjátékot. Ja, és NEM a Warband-hoz való, hanem az alap Mount&Blade-hez.

Csak félreértetted... 😛

Nem ez a baj. Az a baj, hogy a dolgok nem úgy néznek ki, ahogy nekik kéne.

A shuttle "feje" túl kicsit a szárnyaihoz képest. A csillagrombolók hídja egy kis szar dobozka a nagy batár testükhöz képest, az "eredeti" arányaiban sokkal nagyobb híddal rendelkezik. Az Y szárnyú hosszában el van nyújtva, a motorjai is és a pilótafülkéje is hosszúkásabb, mint kéne.

Igazából nem is értem a dolgot, mert ha valamibõl biztosan szarásig tele van a net, akkor az starwars ûrhajómodell. Letölt, átkonvertál, játékba betesz, ez lett volna a feladat.
A jelek szerint meg rossz szemmértékkel elkezdték nulláról berajzolni õket, szörnyû végeredménnyel.
Igen, hangulati elem, éppen a hangulatot bassza tönkre. Ha egy ûrhajót 30 éve ismerek, hogy néz ki, akkor az ne nézzen már ki másképp.

Tudom, én hülyeségem, de akkor is zavar. El tudok menni mellette, sok minden mellett el tudok, de akkor is bántja a szemem.

Mindero, nagyon tetszetõs, köszi ,hogy megosztottad.Már csak arra lennék kiváncsi hol tudom letölteni, vagy milyen néven van a mod ,hogy rá tudjak keresni.Köszi!!