Mount & Blade és Warband
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
Ha meg annyira aggódsz a lassú fejlõdés miatt, akkor irány felkutatni a bûntanyákat és szétverni azokat (minden királyság területén akad szép számmal), majd megnézni melyik királyságok bunyóznak és beszállni a legnagyobb összecsapásokba, aktívan irtva a kiválasztott ellent. Nagyon gyorsan lehet fejlõdni így 25-ös szint felett is.
Sõt érdemes például a D'Shar területeken alaposan szétnézni és a hordákban közlekedõ raider csapatokat agyonverni. Tulajdonképpen pár nap alatt pótlódnak, szóval bõven lesz belõlük utánpótlás és Xp is jön értük ha nem is rettenetesen sok, de legalább mindig rendelkezésre áll.
Meg aztán ugye ott vannak a mindenféle minor faction és nevesített seregek. Hidd el nekem, ha mindenféle segítség nélkül (szóval nem valaki mellé beállva, hanem csak a saját kis csapatoddal) elgyepálsz mondjuk 50-100 jatu-t, az gyorsan átröpít a 30 fölöttiek klubjába. Mire meg a játék végéig elérsz úgyis lesz a karaktered legalább 45-ös szintû ha nem rohansz végig az egészen, hanem kényelmes tempóban játszol és veregeted le az ellened készülõket.
Normális armor akad nem is egy, csak mázli kell a beszerzésükhöz. A legjobb páncélok 1-5%-os elõfordulással bírnak (naponta ennyi az esély rá hogy valamelyik város boltjában feltûnnek) és eszement drágák is lehetnek. A noldor páncélok igen jók, de 30-as erõ követelményük miatt ha nem erõspecifikus a karaktered akkor egy jó ideig nem játszanak szerepet. De alapvetõen a komoly páncélok többsége 52-57 között leledzik, pár kivétellel ami 60 fölé is kúszhat (silver és silvered plate-ek pont ilyenek de minõségibb változatból néhány másik vért is elérheti ezt az értéket, ám nagyobbra ne számíts), de ezek marha ritkák. Mázli kell a megszerzésükhöz. Ha tovább akarod ezt növelni akkor olyan sisakot szerezz ami növeli nem csak a fej de a test védelmét is (például mercenary hel, adventurer heume vagy éppen eventide helm), erõs kesztyût és egy jó pajzsot.
A lecsapkodás ellen meg pajzs használata, ügyes manõverezés vagy jó taktika kell. Hidd el belejössz és a vége felé nyugodtan szembe mész akár egyedül is az ellenfél arcvonalával.
Loot-ból igazán nagyon jót eszement ritkán lehet kifogni. Ritkábban mint ahogy boltokban nagyon jó cuccot találnál. Szóval ne erre alapozz. Boltokban hetente van árukészlet frissülés és minél magasabb összeg van a boltosnál, annál jobban nõ az esélye annak, hogy igazán hatásos cucc is lesz nála.
A pénzzel meg nem lesz gond ha már egyszer vannak területeid, csak építkezni kell (pontosabban elõbb kiképezni az elöljárót akinél majd megrendelheted az építkezéseket), meg kivárni míg felépülnek az épületek. Meg aztán ha már van várad/városod, akkor oda letámaszthatod a sereged és elég csak egy 10-20 fõs kis csapattal szaladgálni a térképen. 11 companion (olyanok akik kooperálnak) meg pár kísérõ bõven elég négy-ötszörös túlerõvel szemben is. Seregek ellen meg ostromra meg viheted a nagyobb hadat. Amíg meg be vannak pakolva barakkba a bakák, addig kevesebbe fáj a fenntartásuk.

Érdemes ilyen célra minda 20 felvehetõ npc-t besorozni, amjd még azelõtt elküldeni ilyen körútra, hogy megindulna a csapatban a lázongás. Amikor visszajönnek, akkor azokat, akik nem illenek a csoportba, el lehet küldeni, de késõbb bármikor vissza lehet õket hívni és kinevezni lorddá.
Persze ha a nem lovagokat teszed meg lordnak, akkor az összes nemes köpködni fog, de ne foglalkozz velük.
Most probakepp elfoglaltam egy varat,de nem volt szivem hostol megvalni,valami automata steward-ot kaptam,vegigbongesztem az opciokat...huh hat ez a jatek nem az elso 20szintrol szol ugy tunik 😄
El is vesztem benne.Igaz most mindenki nekem esett,kiveve az eszakiakat akiknek eddig kuldiztem.Asszem vissza fogom tolteni,mindenesetre nagyon izgat mar a sajat birodalom igazgatasa.Sokkal inkabb mint 3 felpucer parasztot agyalni egy husanggal hogy jobban szeressenek a falvak :/
uwu 80:a gemeken eddig en is elixirt vettem(2ot),de kivancsi voltam mi var a banyaban,szal elcsesztem arra is egyet.
Nagyon gondolkozom egy teljesen uj karakteren,a mostani mar 25os szintu es baromi lassan fejlodik.Raadasul nincs normalis armor,a mostani ilyen 55+17 koruli es eleg hamar lecsapkodnak,igaz az iron skinem csak 3-as.Btw a boltokat is megeri bongeszni,lehet talalni epic cuccokat elerheto aron?A legjobb lootok ugyis az ellenfelekbol jonnek gondolom.
Ja meg ami meg eszembe jutott,hogy felistennek ereztem magam a 150ezer aranyammal,es 8 mukodo cehemmel,erre a tesztjatekban felvett csapatom havi kiadasa kozel 10.000 penz.Ugyhogy asszem sokkal tovabb kell gyujtogetni mielott komoly offenzivat es csapatot tervez az ember.
Hát azért köszi a segítséget. 😊
Oltred
Az a kérdésem lenne, hogy PoP-ben lehet azt csinálni, hogy magas a trónjogom és pl vazallus vagyok valakinél, beszélek a nemesekkel és lázadást szítok így, hogy címszó engem támogassanak a trón elfoglalása végett??? azt tudom, hogy én támogathatok más trónkövetelõket, de én ugyan ezt nem tudom lényegébe megcsinálni?
Köszönöm elõre is a segítséget. 😊
Oltred
... akkor nem lesz különösebb akadálya a dolognak.
Ha viszont VAN különösebb akadálya a dolognak, akkor lehet mondani a csajszinak, hogy szarjon a családra, szökjön meg velünk. Erre befolyással van a nõ személyisége, ha a bárd azt mondja róla, hogy szereti a kalandot, akkor sima ügy, de ha mindene a család, akkor nem fog menni.
Ilyen szöktetett esküvõkor csökken a viszony a család összes tagjával, beleértve a kedves feleségünket is (mondjuk ez a továbbiakban nem oszt, nem szoroz.
Minden más nullázódik, tehát az elolvasott könyvek és bónuszaik, az achievement-ek és minden más is. A csalásnak egy formája ez is, hogy állandóan begyûjtögeti az ember a free gem-et, vesz belõle lötyit, elolvassa a könyveket aztán import, new game, export és kezdi elölrõl.
uwu 80:
Ennyi erõvel nyugodtan átírhatja olyanra a karakterisztikákat amilyenre akarja mert az eredmény teljesen ugyanaz.
Az egyetlen hátránya (már ha nevezhetjük annak) az importált magasabb szintû karakternek, hogy a világ karakterhez igazodó szabályai azonnal érvénybe lépnek. Tehát nem mini rablóbandák fognak szaladgálni hanem nagyobbak, több lesz a rabló a falvakban és így tovább (tehát minden ellenfél létszám ami a karakter szintjébõl kalkulálódik bele fog szólni az itteni dolgokba is).
dartonita:
A feleségesdihez úgyis az kell hogy saját várad legyen ahol tanyázhat az asszony. Ha éppen olyan nõnek csapod a szelet akinek apja/tesója Empire nemes, akkor annyi csak a dolgod hogy nem tõlük szerzed be a saját birtokaidat míg a kiszemelt menyecskét magad mellett nem tudod. Utána már üthetõek õk is.
Tehát asszonyszerzés menete a következõ:
Leinformálod a csajszit a kocsmában egy bárd/muzsikus manustól, hogy mit szeret, milyen a habitusa és milyenek a hozzátartozói. Így könnyen kiválasztható a megfelelõ arajelölt.
Ezután felkeresed, csapod neki a szelet, nyered a tornákat és a gyõzelmeket neki ajánlod, a megfelelõ versikéket mondod neki és miután lett saját várad/városod amiben te vagy az úr, akkor mehetsz rákérdezni apucinál hogy miként viszonyul a frigyhez. Ha jól választottál és nem vagy háborúban az adott királysággal akkor nem lesz különösebb akadálya a dolognak. Fizetsz némi pénzt (esküvõi költségek címén) azt majd értesítést kapsz mikor lesz a menyegzõ. Akkor odamész, egybekeltek és asszony már mehet is a saját váradba, beállván miniszternek.
Saját lordokat meg a kísérõidbõl is csinálhatsz majd, nem kell más lordokkal veszõdni.
Prímán szereplõ lordok (már ha rendesen felszereled õket és kiképzed a megfelelõ módon, tehát mondjuk pathfinding, engineering, némi training és spotting legyen nekik és úgy a seregeik gyorsan tudnak majd mozogni, messzirõl kiszúrják az ellenséget és az engineering miatt ha van elég pénzük akkro biztosabban építkeznek majd) például Lethaldrian (Pendor és Noldor katonákat toboroz és vezet harcba), Frederik (mettenheim elit gyalogosokat és pendor nehéz gyalogokat pár lovassal toboroz és vezet), Boadice (veccavian egységekbõl álló hadat vezet némi maiden adventurer rásegítéssel), Adonja (mistmountain csapatokat toboroz némi pendor segítséggel) és végül Donovan (barclay csapatokat vezet harcba meg pendor nemesi egységeket). A többiek vegyes pendor csapatokat kapnak ha nemessé teszed õket. A seregeik maximális létszáma a nekik adott várak és falvak számától függ már a többi tényezõn túl (charisma, leadership, renown pontok). Felszerelés terén kapjanak egy jó pajzsot, egy erõs pacit, egy megfelelõ vértet és valami kézifegyvert, aki meg jó lövész annak adhatsz távolsági fegyvert is. Utána darálnak a hadaik élén, ráadásul sokkal lojálisabbak mint azok a lordok akiket felvehetsz.
\"Tanulni és nem gondolkodni hiábavalóság, nem tanulni és gondolkodni pedig veszedelmes\"
Még nem próbáltam ilyesmit, csak ötletelek.
\"Tanulni és nem gondolkodni hiábavalóság, nem tanulni és gondolkodni pedig veszedelmes\"
az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(
Egy idõ után belassul a szintlépés és keresem a kiskapukat igazi csalás nélkül.
Az tuti hogy ha többször újrakezdeném a játékot, és mindig kivenném a free gemet Rane városának ládájából, egyetlen szintlépést sem kéne nem intelligenciára pazarolni😊
De a skillpontok begyûjtése így is korlátozott. Mondjuk 40-es szinten, ami még nem túl magas, reális érték 80 pont osztható szét. (én 42-nél már végezni szoktam)
Ha ezt megfejelnénk könyvek olvasásával, simán ki lehetne rakni mindent 10-re.
Bár ennyi pöcsölés helyett lehet hogy inkáb bele kéne nyúlni a progiba, hogy minden érték 10,azt jónapot😊
Konkrétan az érdekelne, hogy az új játékban újra lehet-e olvasni a könyveket, és hogy az achivement-ekért megkapjuk-e újra a skilleket, vagy azok már a karakterhez fognak tartozni, és nem szerezhetõk meg újra egy másik játékban?
Én szoktam venni íjat és kardot, ez két gem, és mindakettõbõl rúnásat csinálok, az még 2. Szóva nyeli a gemet a bánya😊
Egyébként meg jobban megéri a gemen elixírt venni, hogy dupla sebességgel fejlõdjön a karaktered. Én minél kevesebbet szoktam erõre és ügyességre rakni, most pl. 13-ig vittem, a többit gemekbõl vittem 30-ra. Van is jópár skillem 10-en, és még messze nem vagyok 40-es szint.
Csak akkor vásárlok fegyvert ha már megvan a 30-as erõ és ügyessség, ennyi kell hogy felvehesd a legjobb páncélokat, és hogy kirakd 10-re a skilleket.
A játék legelején, mikor se lordjaid se sereged nincsen, figyelni kell ki kivel háborúzik, és be kell szállni már zajló csatákba. Ha a várhatóan gyõztes oldalon szállsz be, akár pici, 10 fõs seregekkel is részt lehet venni.
Ehhez az kell hogy mindig választhass, tehát minden néppel jóba kell lenni, hogy legyen annyi jó viszony amibõl lehet gazdálokodni, egy ilyen besegítés ugyanis -4 viszony az ellenségnek választott félnél.
Legjobb egyszer az egyiknek, másszor a másiknak besegíteni, csakhogy nem mindig lehet választani az erõviszonyok miatt. Ezért mielõtt ezt elkezdenéd, fel kell vinni a viszonyt 10-20 közé legalább. Én ezt karavánok és parasztok védésével szoktam megoldani, azokat sûrûn támadják rablók.
Azért is jó meghagyni õket késõbbre, mert addigra jó sok foglyot gyûjtenek, és ha viszel magaddal lordot, igencsak megerõsödik. Nálam az egyik lordomnak épp most szereztünk be egy 800 fõs sereget. Ehhez 2 sereget kellett leverni, az egyiknek 1000 a másiknak 500 foglya volt.
Magamnak nem szoktam csak a legjobbakat kiválogatni a foglyok közül.
Én egyébként a lovag seregbe hiszek, Lariai Rangereket gyûjtök, nem használok vegyes csapatot, mert ezek mindent tudnak. Az elején csak adveturer tipusú egységeket szoktam gyûjteni, ami szépen lassan hero adventurerekké változik, velük könnyû harcolni, nem kell sok parancsot osztogatni, csak mozgatni õket, meg rohamozni.
így aztán a játék elején is ki tudok állni keményebb seregek ellen. Tactics skill is kelleni fog ehhez, az elején nagyon rágyúrtam, olyan magasra raktam ahogy csak engedte az intelligencia, és még rá is olvastam egy könyvet. Mostanra már 10-es lett.
Egyébként amikor kell a segítség ilyen seregek ellen, és saját lordokat kell bevinni, csak próbálgatni kell, nem lehetetlen. Nyugodtan rámozdulhatsz ha elég közel értek, elég messzirõl besegítenek. Persze nem mindig sikerül, de addig kell közelíteni amíg még nem látják meg, aztán hirtelen rászaladni.
Az elején mikor még nem voltak lordjaim idegen királyokat állítgattam meg úgy hogy a nyakamon volt egy nagyobb csürhe. Ha megállítod, beszélsz vele, majd elengeded, kis ideig még helyben marad, csak nyomogatni kell a space-t, és újból beszélni vele. Így a kiszemelt segítõ (érdemes királyt keresni mert az erõs) egy helyben áll, a leverendõ sereg meg közelít. Ha már elég közel ér, rá lehet startolni, a király meg jönni fog segíteni.
Így vertem le egy Mysthmotain, és egy Yatu nevesített sereget is a játék alején 120 saját katonával.
Csalogatással nem fogsz tudni rájuk húzni más seregeket, ezt el is felejtheted. Csak akkor mennek nekik, ha véletlenül elkapta valamelyik királyságbeli haver nemest és elég hosszan harcban marad õ ahhoz, hogy erõsítés menjen hozzá. Máskülönben lelépnek a közeledõ had elõl. Illetve nagy néha ha éppen béke van és már elég ideje garázdálkodik egy had az adott területen, akkor összeállnak a nemesek és megindulnak ellene.
Egyébként neked kell lenyomni a seregeket. Majd ha már lesznek saját lordjaid akkor azokkal karöltve, de jobb inkább egyedül. Nem létszám, hanem jó összeállítás kérdése az egész. 9-11 companion (köztük maxra fejlesztett doki és taktikus), pár tucat order katona, masszív íjász banda és egy gyalogos kocka mindenki ellen tökéletesen elég. Tulajdonképpen a lovasság egy az egyben hanyagolható minden potenciális minor faction army ellen, de akinek az fekszik használja nyugodtan azt.
A vazallusággal nem növelsz viszonyt, pláne nem várossal. Lordokkal sem igazán. Inkább csinálj feladatokat azoknak a lordoknak akikkel haverkodni akarsz, szállj be melléjük mikor harcolnak (és utána beszélj velük) meg ha elfogták akkor menekítsd ki õket a fogságból (ez utóbbi hozza a legtöbbet). Városokkal egyszerû a viszonynövelés. Nyerj ott tornát, minden nap vehetsz piát a kocsmában egy ezresért ami szintén emeli a viszonyt, meg nyugodtan lehet ám csinálgatni a városi feladatokat is amiket a guildmaster ad. Jelentõsen növeli a renomét és ritkán kell 10-20-nál több ember az általuk kínált feladatok teljesítéséhez, így könnyû fenntartani a kis haderõt és közben gazdagodni.
Emellett ezeknél sokkal fontosabb, hogy a falvakkal légy jóban. A bevétel nem kis része majd onnan jön és minél jobb a viszony, annál több katonát tudsz toborozni és annál nagyobb pénzösszeggel támogatnak téged, mint urukat (már ha tiéd a falu) adók formájában. Érdemes kérdezõsködni hogy van náluk éppen feladat vagy nincs, plusz a városi kocsmákban mindig érdemes elvállalni az esetlegesen ott tébláboló paraszttól a felmentési feladatot (banditaverés), mert szép kis renown, honor jutalommal jár (illetve pénzzel honor helyett ha éppenséggel elfogadta az ember a felajánlásukat). Gyakorlásnak sem utolsó.
A vazallusi lét legnagyobb hátránya, hogy mindenképpen leül tõle a játék nagyon hamar. Plusz haderõként szerepelsz egy adott frakciónál így nagyobb az õ haduk, gyorsabban megszerzik a kiszemelt 1 maximum 2 települést amit akartak aztán jön az üresjárat ami hetekig de akár hónapokig is húzódhat. Egyszerûen nem éri meg.
Jobb sima zsoldosnak maradni (senkihez sem tartozva) és idõnként beszállni egy bunyóba hol egyik, hol másik oldalon. A romló viszonyt némi pénzzel (keresel egy várat ahol bent van egy lord, beszélsz vele hogy legyen már haverság és õ mondja ez mennyibe kerül, te fizetsz és a viszony máris semleges) nagyon könnyen ki lehet egyenlíteni, így ez egy win-win szituáció, hiszen akinek segítettél azzal nõ a viszonyod (csak dumálni kell vele harc után), míg a legyõzötteket elengeded és velük is nõ a viszonyod plusz a honor pontjaid is növekednek. De ez csak az én saját véleményem. <#kacsint>#kacsint>
Egy kerdes:
Ezek a hatalmas seregek amikben nem ritkan 800-1300 ember is maszkal hogyan gyozhetoek le?Mert hiaba cirkalok veluk a lordok fele,mindenki menekul elole.
Btw az elso hosommel abbahagytam mert Ravenstein vazullus lettem,es elegge belassult a jatekmenet.Export+import kari,25os szint,80k penzecske.Igy most a masodik kezdesemnel mar kicsit egyszerubb,bar azert vannak kemeny fightok.A faq szerint csinalom most,egy csomo hossel(8 van most asszem),tolom nekik a traininget es a sajatos kepessegeiket es fejlodgetek.Meg persze nalam vannak a noldor sracok akiket a trainertol kaptam a soert+fuszerert cserebe.Az elejen nehezkes volt kigazdalkodni a fizukat,de most mar van 3 cehem is,es bealltam zsoldoskent megint az eszakiakhoz amig feltolom kicsit a lordokkal es a varosokkal a haversagot.Aztan majd szepen sorban a tobbi varosban is letrehozom oket hogy megalapozzuk a bevetelt.
Na de nagyon elkalandoztam,szal hagyni kell ezeket a hatalmas hadseregeket es majd kesobb lenyomni?
Millerke ® BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers
A vallási rendszer lényege a plusz troop egység amivé a fejlett nemeseidet képezheted általa. Az adott vallás meghatározza milyen új egységet tudsz elérni. Legalábbis ennyire lett visszabutítva. AZ eredeti M&B alá írott változatban nagyon komoly egyéb szerepe is volt emellett, mostanra ez maradt. Hacsak nem vagy beleszerelmesedve a vége hossza nincs harcokba, akkor a Warband variánst nyugodtan el lehet felejteni.
A Warband alá készülõ alkotás az kimondottan a bunyózásra lesz kihegyezve (taktikára és seregépítés, képzés meg harcok irányítása a fõ irányvonal), saját kontinensen.
Mindenesetre van vagy 80 város a térképen, meg megszámlálhatatlanul sok vár és falu, rengeteg új nép új egységlistákkal, plusz a meglévõek is kiegészültek nemes szintû egységekkel (amire még nem jöttem rá, hogyan lehet képezni)
A legmagasabb szintû nemesi egység még egy szinttel feljebb fejleszthetõ, kereszteslovag szintre.
Ha jól látom, a kezdésnél választható hat nép egyike lesz a saját királyságunk kultúrája.
Van valami vallás-rendszer is, hogy mire jó, arra még nem jöttem rá.
Alap warband hõsei vannak, így legalább nem kell rajta sokat kísérletezni, gondolkozni.
Vannak lõfegyverek a játékban, de alig találkozni velük, egy-két katona puffogtatott rám egy 600-as ostromnál, amíg pofán nem lõttem õket.
Az íjászat meg eszméletlenül durva lett, az összes íj 99-es pontosságú, találtam egy 30-as sebzésût is, meg vannak +8as nyílvesszõk. Jellemzõ az egy lövéses kill testre lõve, fejlövés 170 felett sebez.
Amiért gyanús, hogy ez valami alfa verzió lehet, az az, hogy véletlenszerû idõközönként kapok valamennyi*29999xp-t, néha csak hatvanezret, néha százhuszat... Elég hamar elértem a 30. szintre így. Ötös szintrõl egybõl tizennyolcas lettem, ilyesmi.
Szal elég felemás a dolog, nem teljesen értem, mi ez.
A térkép továbbra is elég szaggatós, sokat és sûrûn "gondolkozik" a háttérben, egy-egy izmosabb békekötésnél másodpercekre beakad, mielõtt kiír 30-40 béke, háború, megnemtámadási egyezmény üzenetet.
Olyat most nem láttam, mint az elõzõ változatnál, amit néztem, hogy egy kontinensnyi területen császkáló, több TÍZEZER searaider...
GYÛRÛK URA MOD AZ ALAP MOUNT AND BLADE-hez
The Last Days of the Third Age
Aztán kikapcsoltam a loaderben a "load textures on demand" opciót, akkor meg az elején a csík betolt 1.7G-t a memóriába, meg nyomott egy out of video memory errort.
Hm.
Pendorba hibáztam egy durvát. Épp a kétkezes kardomból akartam rúnás fegyvert csinálni... Szóval a kezembe volt az íj (nem volt rá okom de elõvettem, mert miért ne) és mikor beszéltem a fura nevû fazonnal amelyik mindig bort kér, beszélgetés közbe valahogy elsült és pofán lõttem. Meg is halt a tag rögtön. A játék meg lefagyott, de annyira hogy leállt a Windows<#zavart1>#zavart1>
Valami jó kis görögös, rómais mód nincs warbandhoz? Esetleg valaki próbálta már a Peloponesosos verziót?
PoP lordok és csapataik
A seregének a mérete az adott lord típusától (vannak áskálódók, harciasak, vezéregyéniségek) és az illetõ renown pontjaitól függ (kicsit másként számolja nekik a program a plusz katonákat nem 25 pontonként) valamint beleszól a maximális sereglétszámba a birtokolt település típusa és azok száma is (falvanként 30, váranként 60, városonként 100 fõvel emelkedik az adott lrod maximális sereglétszáma). A királyi és a marshall-i pozíciók szintén extra létszámot hoznak (100 és 200 vagy 150 és 200, már nem emlékszem pontosan).
A lordok jelentõs részének most már van honor troop kategóriás kísérete. A legtöbbeknél ez nem rendi katonát jelent, hanem például adventurer/maiden adventurer/jatu mercenary/rogue knight/outlaw fõnök/desert raider chieftain/vanskerry warriors avagy éppen jarls típusú csapatokat. De van aki például pendor csapatokkal rohangászik a sajátjai mellett, netán pendor nemesi csapatokkal (grey archer, knight foot knight is elõfordulhat valamely nemesnél alapból is).
Többnyire a városok urainál az adott városban helyet kapó rendtagok találhatóak meg (vagy éppenséggel Marleons urának seregében a Marleons Heavy Cavalry). Frakciós egységek közül elõfordulnak például 2 D'Shar lordnál olyan egységek amiket képezni nem igazán lehet (dhaja archer az orvgyilkoso vezérénél), de akad ilyen jellegû honor troop egységre példa a ravenstern kierguard knight képében valamelyik ravensterni nemesnél, az empire guardian knight csapatok feltûnhetnek egyes empire vezérek seregében mint extra egységek.
De akad olyanra is példa hogy egy adott lord honor troop-ja egy bizonyos, a frakcióhoz tartozó, alapegység döbbenetes létszámában nyilvánul meg (ez jut a többségnek úgy a lordok 55%-ánál lesz ez a helyzet). Van például olyan fierdsvain lord akinél alapból a serege létszámának (ami 150 környékérõl indul) több mint egy harmadát huscarl avagy éppenséggel berzerker adja.
A legerõsebbekrõl megannyit, hogy érdemes levadászni és a vazallusoddá tenni például Cez vagy Ethos urát (azt akinek a városában képezhetõek a Shadow Legion Centurion csapatok). Az orvgyilkosok fõnökének (D'Shar csak a nevét felejtem el állandóan de a hátterében ott van ha jól emlékszem) kihagyása is hiba lenne, mert a seregében masszív létszámban vannak jelen dhaja archer-ek (nagyon jó lövészek) és assassin csapatok. A blademaster lord ha a mi vazallusunk akkor képes egyedül brutális túlerõt kicsinálni, mert seregében a létszám legalább harmadát blademaster-ek adják (a legjobb gyalogos egység a játékban).
Szóval ha gyûjtögetni vágysz, akkor érdemes informálódni, körbejárni a lordokat és megszemlélni a seregük összetételét. Ebbõl elég nagy bizonyossággal tudsz tájékozódni (a pendor elit egységek mindig Sarleon lordoknál vannak).
Nekem nem szokott sok lordom lenni még a játék végére sem.
Jó lenne a legerõsebbeket begyûjteni, csak nem ismerem õket annyira.
A földjük mennyisége garantáltan azonos volt, ugyanis kiírtás elõtt másztak ki a várból, és volt amelyik 60, volt amelyik 40 fõs csapattal indult.
Megkérdeztem ám a megfelelõ topokba is, csak azért kérdem meg itt is, hátha oda nem néztek be, ide viszont igen 😊
"A fórum nem arra van, hogy megmutasd, hogy te mennyire királycsávó vagy, hanem hogy építő jellegű hozzászólásaiddal segíted mások információéhségét."(amatőr)
az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(
warband
Jelenleg nincsen a keresésnek megfelelõ cikk a webáruházban.
Az elso(es szamomra az egyetlen ismeros)aruhaz volt ahol megneztem,de sajnos nincs.