Mount & Blade és Warband
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mindkét esetben udvarolni kell, hogy jó legyen vele a viszony. Ezt lovagi torna gyõzelem felajánlásáva, versek szavalásával lehet elérni. A kocsmákban szerezhetõ infó, melyik hölgy milyen verseket szeret, vagy hogy hajlamos-e a szöktetésre.
Házasságnál nem csak a hölggyel, hanem az apjával/bátyjával is jóban kell lenni, tõle kell megkérni a kezét. Ezután várni kell, míg a királyság nemességét össze nem hívják az esküvõre.
Van, hogy a hölgyet már elígérték másnak, ekkor le kell gyõzni a másik kérõt párbajban.
A szöktetés a legegyszerûbb. Ott csak a hölgy szívét kell elnyerni, és persze legyen eléggé kalandvágyó a nõ a szökéshez.
Legutóbb (PoP) várnélküli vazallusként sikerült megházasodnom. Ekkor a feleségem az apja várában maradt. Ami még érdekes vazallusként mikor lett váram, meg tudtam ott alapítani az adott királyság lovagrendjeit.
Lordot lehet szerezni átállítással: ha jóban vagy egy másik királyság lordjával, aki kevésbé szereti a saját uralkodóját, meggyõzhetõ hogy átpártoljon hozzád. Szerencsés esetben hozza magával a várait és a hozzá tartozó falukat.
A harmadik lehetõség, hogy idõnként más királyságok árulással megvádolt lordjai nálad keresnek menedéket. Ilyenkor a fõvárosodban várnak rád, velük beszélve ha akarod felveszed, ha akarod elzavarod õket.
Grafikai tuning sztem nem, mert azt csak te látod, többi nem.
Millerke ® BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers
Nemrég raktam fel újra a mount and bladet és érdekelne, hogy szerintetek melyik ókórban játszódó modot érdemes feltenni a játékhoz. Csak egyet találtam az Imperium Romanumot (ez a brytenwalda egyik submodja, és a képek alapján elég jól néz ki, de azt nem találtam meg, hogy milyen újításokat tartalmaz). Maga a brytenwalda is elég jónak tûnik a leírás alapján, ha esetleg van valaki aki kipróbálta megoszthatná a tapasztalatait, hogy milyen.
Modokkal is lehet multizni? Vagy szoktak multizni?
Vagy pl. ha csak simán valami grafika javító modot használok, az bezavarhat a multiba? Vagy esetleg eleve nem is tudok úgy multizni? Úgy emlékszem régebben voltak efféle modok.
(Sry a sok "vagy" -ért. 😊 )
Köszi a választ! 😊 Idõ közben találtam én is olyan infót, egy 2011 májusi angol postban, hogy akkoriba sokan játszottak vele.
Gondolom fél év alatt csak nem tûnt el mindenki.
Kb fél éve nem voltam online,akkor sokan játszottak Warbandot.
Warband egy külön játék,külön kulccsal, a sima mount and blade nem kell hozzá.Fire and Swordban is van, bár azzal nem játszottam még.
Habár még nem telt annyira sok idõ a postom után, de látom eddig semmi reakció. :S
Az akció már "csak" 29 óra 17 percig tart. A biztonság kedvéért még ma megvenném, ha megéri.. De még nagy a bizonytalanság. :/
Remélem idõvel betéved majd valaki a topicba aki tud segíteni. :/
Lenne egy sürgõs kérdésem, mennyire szoktak még játszani online? :S
Csak mert a Steamen 60% leárazás van a napokba az alap játékra, és a kiegekre, ezért elgondolkodtam a Complete megvételén.
És nem tudom eldönteni hogy megéri-e. :S Neten nem nagyon találok erre vonatkozó infókat, (mármint hogy mennyien játszák) csak hogy 2010-ben még viszonylag sokan játszották.
Tehát valaki tud valami véleményt mondani errõl? :S
Hasonló jellegû kérdés, a Warband multihoz szükséges az alap mount and blade serialja? Vagy esetleg elég lenne a Warbandet magába megvenni? Illetve a With Fire and Swordba is van multi?
Az a baj, hogy csak az alapjátékkal játszottam nagyon régen, így nem nagyon vagyok képbe ezekkel a dolgokkal. :/
(Ha esetleg valami nagyon gyakori, láma kérdés elõre is bocsi. Az angol FAQ nem az utolsó kérdésekre nem igen adott egyértelmû választ.)
Ha nagyon nem megy (mert mondjuk virágbolti verzióval játszol amiben lehetnek hibák) akkor irány a játék saját fóruma és a hibákkal foglalkozó részleg.
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
Egyéb alternatívákat meg már leírtam korábban (összeférhetetlenség, morál egységenként és nem a report-ban szereplõ morál értékelés megfigyelése, változatos kaják nem csak 1-2 féle, túl sok baka túl alacsony leadership és charisma mellett, szökevények/foglyok felvétele és az ezzel járó bajok).
Egyébként 90%-ban ugyanúgy mûködik mint a M&B és a Warband. Ha azok bármelyikével játszottál akkor ezzel is tudsz mert ugyanazok az alapok, az eltérések minimálisak.
A morál hogy excellent (meg hol)?
Minden egyes egységednél az vagy az általános morál az amit a report-ban látsz? Mert a kettõ lazán eltérhet, fõleg mivel bizonyos katonák nem bírják egymást, ha kikaptál az is rontja a morált, ha túl sokan vannak az is, ha egymással harcoló királyságok katonái vegyesen vannak a csapatodban az is rontja mindkettõ morálját és ilyenkor magasról tesznek a te karaktered moráljára (amit a report is jelez) és így tovább. Van elég kajád? Jól fel vannak szerelve?
Ha egy egységnél / van akkor az elöl lévõ szám a harcra kész katonák száma, a másik a teljes. A nem harcra kész bakák sérültek, meg kell gyógyulniuk mielõtt újra harcolhatnak. Ehhez legyen gyógyítód (akár a te karaktered is lehet) és akkor gyorsabban helyrejönnek. Javaslom elolvasásra és értelmezésre a skill-ek leírásait. Azok önmagukban mindent elárulnak.
Egy sereggel megyek 60 fos es mg teszek egy utat nem harcolok semmit es kozben a katonaim elhagynak...De a moral az excelent... + igy irja hogy pl Marksman es irja 17/31.....es az no kicsit de csokken is atlagba ennyi marad...Fogalmam sincs miert.
A 20ból meg 5 sérült. Wound treatment skill kell, akkor gyorsabban meggyógyulnak.
Ez nem egy átlag konzolos fos, mint ami mostanában divat. Ne gondold, hogy elsõ blikkre át fogod látni. Ez ma a piacon lévõ egyik legösszetettebb, legbonyolultabb RPG/világszimulátor.
Segitseget kernek.A M&B With F&S-ban egy valami idegesit.Fojamatosan csokken seregem letszama de a moralom excelent.Ez mi?Mit tudok ellene csinalni?
A crack helyett meg amit használsz keríts egy másikat mert az is potenciális hibaforrás. legjobb lenne persze beszerezni egy eredetit, nem égbekiáltó az a 2000 HUF amit elkérnek manapság a Warband-ért (3 hete ennyiért láttam a Tesco-ban).
Próbáltam már,h újra leszedjem, de elvileg ugyanakkora a 2 fájlm mindenesetre leszedem újra mindkettõt.
Talán a korábbi változat magyarítása valahogy beékelõdött és nem sikerült kipucolni, vagy rosszul töltõdött le a mod és az okoz bajt (bár nevekkel mindig csak a lokalizációs beállítások miatt volt baj, már ha idegen nyelven telepítették és idegen nyelvû beállításokkal akarták futtatni).
Az mindenesetre megér egy próbát hogy újra letöltöd a modot.
Azt az is lehet hogy a kicsomagolásnál van gebasz. Mit használsz kicsomagolóként?
Akkor most a modules mappádban van egy Native és egy Prophesy of Pendor 3.42-es mappa?
Belepiszkálni új telepítés után semmibe sem piszkáltam bele 😄 Minden angol term.
Magyarítás meg a 1.142-re sem volt már, mert kihagyták belõle így csak külön lehetett belepakolni. Ebben a 1.143 sem különbözik. Abban sincs magyar nyelv valójában, bár telepíteni lehet magyarul ami hiba, meg se próbáld. Szigorúan legyen angol nyelvû minden szempontból, telepítéskor is.
Kidobni meg nem fog a játék, mindössze alap funkciók fognak hiányozni, személyek, várak, katonák útvonaltervezése megy tönkre, események megtörténése marad el vagy akad ki, teljesíthetetlen feladatokat kapsz és így tovább. Kifagyástól nem kell tartani. Röviden, nem fog jól funkcionálni a mod. Melyik verziót szedted le és telepítetted amúgy a modból?
A magyarosítás pedig most már tuti, h alapból volt. Ill. a Pendorban is van a languages között olyan, h hu - pedig innen szedtem le.
Az egy külön mod azért is van külön mappája és ezért is kell külön mappástól másolni a modokat a modules könyvtárba. Így ismeri fel a program.
De azt még nem árultad el, hogy a korábbi magyarított borzalom az miként volt magyarítva? Egy korábbi verzió volt amiben még benne volt a magyar vagy az újabb verziók egyike (1.14 utáni) amikhez külön kellett összeügyeskedni. Ha az ügyeskedõs megoldás volt akkor az milyen formában került fel? Telepítõs vagy simán csak egy pár fájl berakása valahova? Nem mindegy, mert ha telepítõs akkor azt külön kell uninstallálni különben fennmarad a gépen és nem törlõdik a warband törlésével.
Használj egy 7zip-et (winrar sokszor bajlódik a zip kiterjesztéssel) és onnan direktben a PoP mappát átmásolod (semmi kicsomagolom valahova aztán onnan másolgatom, hanem megnyitod a zip-et és onnan áthúzod a célhelyére a mappát). Így garantáltan kevesebb a hibalehetõség, mint ha elõbb kicsomagolod valahová és aztán majd onnan másolod át megint egy másik helyre. A lényeg, hogy a modules mappában a prophesy of pendor mappa kerüljön egészében.
Én is az itteni linkrõl szedtem le a 1.143-at és gond nélkül települt rá a pendor mod (3.42-es van nálam még fenn), nem volt vele semmi gondom, hiba nélkül ment és megy azóta is.
Elsõnek nCore-Skidrow féle törését szedtem le (büszke nem vagyok rá, de ez van)- abban alapbanh a jól emlékszem benne van - de külön biztos nincsen hozzá.
Ezt letöröltem, majd leszedtem az itt lévõ Warbandot, ill a Pendort. Angolul telepítettem - olvastam a fórumokat, próbáltam ugye infót szerezni 😄
A POP-ot elsõnek kicsomagoltam a Dmeghajtón, és onnan a kibontott mappát tettem át a modulesbe. Mindenesetre próbálkozom még, de akk így viszont nem érdemes játszani moddal.
Egyébként valamit nagyon elronthattál ha a pendor mappában találtál magyar nyelvre vonatkozó fájlt. Akkor ott a hiba másban keresendõ. A magyarítás milyen formában volt meg neked a 1.143-hoz? Ha telepíteni kellett akkor kell lenni hozzá egy uninstallnak is és azt még azelõtt le kell futtatni hogy törlöd a warband-et, különben bennmarad.
A játékot amúgy angol nyelven telepítetted? Mert úgy kell, csak akkor lesz angol garantáltan.
A megfelelõ pendor verziót akarod használni (melyik PoP verziót szedted le)?
Pontosan hogyan, mivel csomagoltad ki a PoP mod fájljait és hogyan másoltad ás meg hová? A menete a dolognak hogy kicsomagolod a zip-et és az abban lévõ könyvtárat minden tartalmával együtt, módosítás nélkül a modules mappába teszel át (a languages mappájából ne töröld ki a hu-t, az nem a modra vonatkozik csak kötelezõ benne lennie a mod csomagjában máskülönben gondok léphetnek fel emiatt is).
Amennyiben bármi is ismerõs a Native-ból városnevek kapcsán (a modban nincs azonos nevû település a native-ban megtalálhatóakkal), úgy a mod nem fog mûködni (valami katyvasz lesz nem a PoP), jó sok dolog elõ sem kerül vagy hibásan.
Warband telepít, 1.143-as patch feltesz, PoP mod kicsomagol a modules mappába és játék indítása. A magyarításnak a létét is felejtsd el véglegesen, magát a szót is és akkor késztetésed sem lesz rá hogy felé fordulj. Amennyiben jól csináltál mindent akkor nem lesz gondod.
Ill. - Nekem az 1.143 van fent - ennek ellenére vannak native-s falvak, de akkor ami régebben volt, az még nem ez a verziójú volt.
Lényegében a registerity, amirõl beszélsz az h van? ill. akkor a teendõ a törlés (program eltávolítása, esetleg program filesbõl való örlés), és újraindítás, majd az 1.143 feltelepítése, pendor bemásolása, és menni fog hibátlanul?
Köszi a segítséget! Tényleg! 😄
Amiért benne maradhatott a magyarítás, az a registry-bõl való törlõdés hiányára vezethetõ vissza.
Ha uninstall-al leszedsz valamit, akkor utána indítsd újra a gépet, máskülönben benne maradhat még a registry-ben a törölt cucc pár beállítása és ha újratelepítesz akkor a régi dolgokból pár megmaradhat ami nem mindig jó.
Ha meg az eredeti neveket látod néhol akkor bizony problémák lesznek, mert nem jó a telepítés (sem a modé sem az alapé).
A mount and blade fire and sworddal kapcsolatban lennének kérdéseim.
Hogy kell a játékkal hamacsival multizni, vagy szerverre felmenni? Ezen kívül simán lanon, mindenféle program nélkül, összekötött gépekkel meg lehet oldani valahogy? Fontos lenne, elõre is köszönöm a segítséget!
Ha elfut az ellenség morálvesztés miatt, az utolsó beragad a térkép szélére, és rezeg. Akkor nincs is baj, ha agyon tudom csapni, de néha amikor közelítek, el kezd menekülni és begyorsul de nagyon. Ilyenkor a térkép kerületén száguldozik, 5-6 másodperc alatt bejárja mind a négy oldalt ,néha irányt is vált, lehetetlen elkapni. Ilyenkor nincs vége a csatának, szerencsére csak ritkán jön elõ.
Van még más is: A játék rendszeres kísérõjévé vált, egy 10-15 soros hibaüzenet. Piros szöveg error kódokkal, amik jó hosszú számok.
Ezen kívül általában nincs a bal alsó sorba a jelentés hogy mi történik. Nem látszik hogy mennyi xp-t, honort, renownt, vagy pénzt kapok. Ez még tán rosszabb mint a végtelen csata, mert ez majdnem mindig jelen van, csak nagyon ritkán szán meg a program, és írja ki mi történik.
Nagyon rég írta itt bárki is, hogy játszana azzal a moddal.
Én voltam ugye a másik, de én 11nél, a kb egy évvel ezelõtti verzióban összeszedett felálláson túl nem próbálkoztam mások felvételével.
Másik fele, hogy én meg rátelepítettem az 1.37-re az 1.38-at, és aztán megállapítottuk, hogy egy csomó minden más lett, mint nálad a tiszta 1.38-ban. (Amit egyébként felfogni sem nagyon sikerül, hogyan lehet, felülírattam mindent...)