Mount & Blade és Warband

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sziasztok!A POP modban hogyan tudnek Mettenhein csapatokat kepezni?Frederik az 1ik lordom es kurva erosek ezek a csapatok!
Elore is koszonom!
hopp bocs elírtam 😄 also sorban patchenként külön crack,
Sziasztok
Nekem az 1.143 van meg amit már megkrekkeltem így tudok vele játszani, de nemtudok multizni.Azt hogyan tudnám megoldani? Help!

ha a warbandrol beszélsz, nemtudom pontosan énis most probálom meg majd 1.143 patch+crackel a multit de elvileg igy müködik

1. open the rgl_config.txt in nomally C:\My Documents\Mount&Blade Warband\
2. make sure the "use_secure_connection" is 0 not 1

ha az 1.143 nem akkor 1.142 vagy 1.134 el müködnie kell persze patchenként külön patch, megkell probálni miután fel-patch+crackelted utána kell megcsinálni amit leirtam
A legegyszerûbben úgy, hogy megveszed eredetiben a játékot és akkor majd tudsz multizni. Crack alkalmazása esetén ez necces.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

Sziasztok
Nekem az 1.143 van meg amit már megkrekkeltem így tudok vele játszani, de nemtudok multizni.Azt hogyan tudnám megoldani? Help!
Ezt megoldottam, van egér azóta nincs 3D-s kép😄 remek ez a cucc😊)

WFS-ben volt valakinek olyan gondja hogy nincs egér? mármint az van csak ugye a nem látszik!! logitech+win7 de nem értem másban is találkoztam már ezzel de a hardweres gyorsítás segített de itt nincs az optionsban..

Mostanra rájöttem miért raktak ennyi rablót a Floris modba. Kellenek hogy békeidõben fejlõdjenek a sereg katonái.
Azóta már hódítani is elkezdtem, viccesek a lovasíjászok.

1000 fõs sereget 10 ember veszteséggel lehet megverni várban védekezve, köszönhetõen annak hogy mindenki tud lõni. Nyílt téren meg egy-egy lord seregét a rengeteg ló döngöli a földbe, tekintve hogy nálunk mindenkinek van lova, nekik meg csak egy pár mutatóba, a nyíltteres csata is egy vicc.
Persze a többi modba is vannak lovasíjászok, de nem ennyire kemények.

A birodalomépítésbe meg behozták azokat a lehetõségeket amivel én elõször a Brytenwaldába találkoztam, jót el lehet szöszölni azzal is. A politikai információs és kezelõfelület is sokkal kényelmesebb lett. Van pár miniszter; zsoldosvezért is fel lehet venni, de még nem tudom hogy mire jó pontosan.

Kiábrándító dolog hogy néha fagy a játék. Azt hiszem egység típus közelsége okozza, legalábbis volt olyan csata amit úgy tudtam végig játszani, hogy elbújtam, és megvártam míg az embereim végeznek, mert ha én is harcba szálltam kifagyott a játék.
Vagy 100 nap rohangálás után a játék a szokásos menetrend szerint halad.
Most már van a hõsöknek felszerelésük és léptek pár szintet is, így le lehet gyõzni 40 fõ körüli rablócsapatokat, csak az a bibi hogy ilyenekbõl van kevesebb. Ebben a modban a 80 fõs csapat nem ritka, ráadásuk néha 1500 fõs hordába verõdnek, és kerülgetni kell õket.
Azt vettem még észre, hogy sokkal nehezebb az egységek képzése, nem lesz egyszerû a seregépítés.
Igazából nagyjából ennyibe ki is merül a játékmenetet érintõ változás.
Viszont a sok új felszerelés új hõsök, új egységek, új pénzszerzési lehetõségek, új kényelmi funkciók, új részletes beállítási lehetõségek és a feltudbózott grafika miatt még mindig ajánlom mindenki figyelmébe a Floris modot.
Bár nekem minden elõnye ellenére is a Pendor marad a kedvencem.
Az új Floris mod meg egészen nehéz lett. Legalább is csak hõsökbõl álló csapattal nemigen lehet csak úgy rablóra vadászni mint régen. Ehhez mondjuk közrejátszik hogy egy 39-es szintû karaktert importáltam, azzal kezdtem a játékot, így kicsit több a rabló. Nem ritkák a 80 fõs csapatok, ráadásul elkezdtek bandázni; egy kupacba akár 10db 80fõs csapat is összegyûlhet.
Mondjuk annyira nem nagy gond mert mindenem megvan, csak tréningelem a hõsöket meg gyûjtök némi pénzt mert mindet befektettem amit áthoztam az importtal.
Azért nagyon meglepett hogy ilyen könnyen meg lehet halni, nem ehhez vagyok szokva. De most már nem lesz gond, kezelem a helyzetet.

Egy haverom is velem párhuzamosan kezdte, õ viszont elölrõl 1-es szinten. De nála se sok rablócsapat van amit meg mer támadni, bár neki még hõsei is alig vannak. Mindenesetre õ se úgy halad mint az alapjátékkal, kicsit döcögõsebb, több türelmet igényel.
Neem, nem az alap M&B-s Pendorról beszéltem, hanem a Warbandosról. Arra panaszkodtak már itt a fórumon is többen, hogy letérdel tõle a gépük.
Ez a "peccs" meg univerzális, bármilyen .exe-re rá lehet küldeni, és lehet, hogy a Warbandos Pendoron segít kicsit. Mert az viszont elég masszívan memóriaigényes, tengernyi páncél, plusz hangok a térképen, stb...

Az alap M&B csak úgy jött ide, hogy a Warsword mod development fórumán linkelték ezt a négygigás cuccot, hogy jót tesz neki, bár abban meg nem vagyok teljesen biztos, hogy uniloader-rel indítva egyáltalán van-e hatása...

A Pendornak, már a sima M&B-s verziónak, nem kell a 4 GB memória. Ártani nem árt persze, csak nincs rá szüksége, mert lényegesen kisebb adatmennyiséggel dolgozik, mint a Warband változat. Ellenben mondjuk a Warsword mod az profitálhat belõle mert abban nagyon sok adat van, eszement sok skin és textúra, így oda jól jön a plusz memóriahasználati lehetõség beépítettsége (nem mintha olyan nehéz lenne ezt megoldani bármely programnál).

Abba az egységtípus-limitbe szaladtam már bele, elég idegesítõ egy dolog, úgyhogy azért örülök neki. Útkeresés sokkal jobb nem lett, de az eddig sem zavart különösebben.

A LotR mod ment nekem enélkül teljesen frankón. Abban a játékban összesen nincs 60 féle egység, de még az addigi limit (32?) sem szerintem, szal kicsit overkillnek érzem. 😊 Egyébként szép, de valami elmondhatatlanul unalmas szar az a mod úgy összességében. 😛 Legalábbis az eleje, de az annyira, hogy teljesen el is vette a kedvem a további próbálkozástól. Lehet, hogy csak a gonoszok ilyen nyomik, de ez a küldetésezgetés (és SEMMI más lehetõség) borzalmas.

Másik, amit az enhanced verzsönnel kapcsolatban írtak fórumon, az meg egy 4Gb-peccs volt, ami a játék .exe-jét machinálja át, hogy 32 bites létére 4Gb ramot is használhasson. Pendornak szerintem jót tesz...
Egyébként univerzális cucc elvileg, bármilyen .exe-re rá lehet pakolni, nem M&B specifikus.

Igazából nem nevezném 1.012-nek. 😊
Pár dolgot változtattak benne de ez minden (például akár 63 féle egység is lehet a seregedben, grafikán változtattak minimálisan és kicsit az útkeresésen). Akadnak modok amik kimondottan ezt igénylik (ilyen például a Lord of the Rings-es mod is, míg mások nem különösebben profitálnak belõle.

Hétvégén feltelepítettem a Floris modpack-et, amit mindenkinek ajánlok figyelmébe.
Nagyon jól sikerült, sok kényelmi funkcióval van ellátva, és rengeteg dolgot be lehet állítani. Aki eddig is nézegetett modokat, annak sok ismerõs dolog lesz benne. A Warbandot egy igen csak jólsikerült teljes játékká varázsolja.
Aki meg ismeri korábbról a Floris modpack-et, annak is kellemes meglepetésben lesz része mivel elég friss verzió, és a régebbiekhez képest is jelentõs változások vannak.
Eh, most olvasom, hogy valamelyik csontváz modelljével volt a gond... én meg pont vámpírlord karaktert és sereget indítottam. Eh.

Na akkor kap még egy esélyt.

Meg most találkoztam egy M&B 2009 enhanced verzióval, ami valami hivatalos, de titokban tartott 1.012...

Eh, ja, a Warswordöt is abbahagytam, amikor kb 5% esélyem volt végigjátszani egy-egy csatát fagyás nélkül, ÉS utána kb 20%-os eséllyel sikerült elmenteni. Tehát kb 1% esélyem volt arra, hogy sikerül lejátszanom és mentenem is. Kb 30szor nekifutottam, háromszor meg is nyertem, mindháromszor lefagyott mentésnél.

Akkor egy picit félreraktam a játékot, mielõtt kárt tettem volna a hardverben. 😊

Azért ehhez nem szívesen szokik hozzá az ember.
Nagyon jónak kell lennie annak a modnak ha létezik olyan ember aki így végigszenvedi.
Látom kicsit félre vagyok értve.
Nem szokot tlenni kiírás. Ez talán a legegyszerûbb megfogalmazása.
Se csatába, se arrénába, se a térképen nincs semmi. Viszont ritkásan kb. óránként a gép úgy dönt hogy megszán és kiír vagy 20 sort, kb. egy percig mûködik, aztán megint kakukk.

Egyébként általába nem hiányzik annyira, csak csatába. a játék elején se zavart hogy nincs, de mióta lett országom, meg nagy seregem, azóta megnõtt rá az igény.

Ha még annyi hogy már egyszer újra lett telepítve, és ugyan ilyen volt az elõzõ is. Emeleltt a Pendor, meg az alapjáték viszont rendesen mûködik.
Semmit. Minél összetettebb egy mod, annál nagyobb a valószínûsége, hogy elõfordulhat egy CTD normál menet közben. Lehet bivaly erõs vasad, lehet friss az operációs rendszer, töredezettség mentesített a vinyó, attól még képes összekuszálódni a számtalan változó és megannyi script, ezáltal kivág az asztalra a program.

Folytatni kell tovább, idõnként (pár percenként, mert csak egy gombnyomás a quicksave) menteni és nem lesz gond.

Én meg egyébként az alap M&B-s Sword of Damocles-t akartam kipróbálni, de kb egy óra játék után asztalra vágott. Mivel még csak arénáztam a skillek miatt, gyakorlatilag az összes szerzett XP-t bebuktam, és ez el is vette a kedvem az egésztõl.

Ez már a második mod, ami kibaszkod asztalra (a másik a Warsword volt), mit kéne csinálnom?

A hiba a te készülékedben van, nem a Brytenwalda a baj, nálam rendesen vannak kiírások.

Illetve láttam olyat, modtól függetlenül, ha gyorsabban jönnek a szövegek, mint ahogy eltûnnek, akkor egy idõ után betelik a kép, és a nagy ijedtségre az a program megoldása, hogy nem ír ki többet semmit. De ez vissza szokott jönni idõvel, meg azt mondod, nem is ez a gond.

Egyébként meg van egy beállítás az opsönszben, ahol tudod állítgatni, hogy miket írkáljon, nem lehet, hogy a nagy modopció állítgatás (páncélok skillmódosítói, vérzés, stb.) közepette kikapcsoltad azt is, amit nem kellett volna? Szoktál ilyet csinálni, csak azé' kérdem...

Nem az a baj, hogy eltûnik a kiírás hanem az hogy jellemzõen nincs. Nem kell hozzányúlni semmihez, egyszerûen mintha soha nem is lett volna, csak néha nagyon ritkán jön vissza.
A takitkai térkép meg hasznos dolog, csak kicsit útba van, nem jó sûrûn használni harc közbe, és nem is tudja helyettesíteni a kiírást. Azon nem látod hogy ki ütött le kicsodát. Ha lecsapnak egy parasztot, azon nem kell meglepõdni, viszot ha elkezdenek hullani az elit egységek, valamit azért lépni kell. Ezért aztán igen nehéz ám kiírás nélkül csatázni. Addig nekem se tûnt fel hogy fontos amíg nem hiányzott...
Nincs a brytenwalda-ban taktikai térkép? Mert ott is minden infó megvan, látod mennyien vagytok, tudsz parancsokat osztogatni is.

Egy dologról tudok, mai nem csak a brytenwalda, de a pendor esetében is kiüti az egyébként engedélyezett kiírásokat. Ez akkor van ha Esc-t nyomsz vagy ha a beállításokkal akar csata közben babrálni az ember. Ilyenkor elmegy a szövegkijelzés.

A Brytenwalda legnagyobb hibájáról el is feledkeztem.
Nem írja ki a bal alsó sarokban, hogy mi történik, nem lehet tudni ki ütött le kicsodát. Nem a beállítás miatt, ez egy bug, mert néha visszajön, de jelelmzõen nincs.
Ez azért nagyon nagy baj, mert csata közbe nem tudom mit parancsojak az embereknek, csak tippelni lehet hogy mennyire fogyunk, vagy hogy mennyien lehetünk még. A hab a tortán hogy nincs nagyon más taktikai lehetõség, mint a gyülekezés vagy a roham. Ez fõleg ostromnál gáz, mert lovasság hiányában gyakorlatilag minden katona egyformának tekinthetõ. Az íjászokat el is lehet felejteni, annyira bénák; az egy dolog hogy tök gyíkok közelharcba, az még rendebe is lenne, de ezek lõni se tudnak!
Már beszéltünk errõl, nem az a bajom hogy nincs mód ezen javítani, a hiba bennem van, mert én inkább olyan moddal játszok, ami eleve jól és átgondoltan van összerakva, minthogy játszatóra bütyköljek egy kissé félresikerültet.
Van rá mód, több is, hogy a csaták ne legyenek rétestészta jellegûek, aprócska létszámban összecsapó hadakkal amik 10-12 menetet vagy még többet lejátszanak mire mondjuk 300 fõ elesik.

Erre a megoldás, hogy növeled a csatában résztvevõk létszámát (manuálisan vagy a battlesizer programmal) vagy megnöveled a csatákban résztvevõ/beküldhetõ erõsítések számát. Ez utóbbi szintén megoldható manuálisan átírva a megfelelõ file-t, de ott a TweakMB amin belül ráadásul van mind a Pendor-hoz, mind a Brytenwalda-hoz is beállítás, hogy biztosan ne legyen galiba. A fenti módszerek bármelyikével le tudod rövidíteni a csatározások idejét.

Valami tutira másképp megy mint az alapjátékban vagy Pendorban.
300 fölött van a fegyverhasználat, a felszerelés meg nem szól bele érezhetõen.
De én már nem igazán akarok ezzel foglalkozni. Sajnos egyéb gondok is vannak a játékkal.

Az eleje is hosszadalmas volt, de most hogy hódítani kéne, most kezd igazán játszhatatlanná válni. Iszonyú hosszú egy csata, nem jó ám hogy minden lord sok száz katonával rohangászik. Jók persze a nagy csaták, de jóból is megárt a sok, iszonyú idõrabló tud lenni. Ráadásul iszonyú lassan képzõdnek az egységek. Elit katona alig van, a 400-as csapatomba talán 40, a legtöbb már csak a könnyûlovas kategóriába fér bele. Ezért aztán csatázni se lehet ám minden nap, jó sok idõ felkészülni egy-egy csatára. Mondjuk 10-es tactics skillel nem nehéz csatázni, inkább melós.
Ja még mielõtt kitalálnád hogy nem elég a training skill a party-ba, az enyém 10-es a legbénábbaknál 5-ös, de elég sok a 6-7 érték, és van két 8-as meg két 9-es. Ja és 14 hõsöm van, ha ez nem elég trainingre, akkor nem tudom hogy mi igen. Egyébként meg elit és egy közepes katona közt alig van különbség a skilljeiket tekintve, szóval annyira azért nem nagy probléma, csak nem ehhez vagyok szokva.

Mostanában megint a Pendor lett a favorit, ráérõsen csinálom, minden nap lenyomok vagy 6-7 lovagi tornát ha leülök egy órát játszani. A legújabb verzióba nehezebb lett honor troopokat képezni, úgyhogy ülök a várban és rendezem a tornákat folyamatosan. Egy torna 5000, kicist többet lehet rajta keresni, úgyhogy vég nélkül lehet csinálni lelkiismeret furdalás nélkül. Van 6 városom, ebbõl kettõvel már 99-es a viszonyom, ha ezt elérem az egyikbe megyek másik városba farmolni a honort meg a renownt. +1 honor meg +25 renown egy torna ha megnyered, és minimális lóvé, mert egymás után tornázgatva, csak csökkentett értékû lehet a díj. Még csinálom egy darabig, ha nagyon megunom, elkezdek hódítani. Nagy seregem van, igazából kettõ😊
Van egy vegyes 250 fõs, aminek a java hero adventurer, meg van egy elit ami Lariai Rangerekbõl áll, ez utóbbit még nem is használtam, csak gyûjtögetem õket. Igazából nem sok csinálnivaló van már a játékban ha akarnék egy lendülettel végigmehetnék a pályán, a karakterem 42-es szintû, és megittam vagy 8 lötyit, meg a fegyvereim is rúnásak.
Nem a skill módosítókra akartam utalni, hanem a harcot alapvetõen befolyásoló fixált dolgokra vonatkozott volna az amit leírtam. Tehát a harci alapok és nem a skillek között van maximálás, ami nem engedi bizonyos szint fölé az értékeket akkor sem, ha egyébként átírosgatod a fegyver pontosságát meg nagy a skill értéke a karakterednek.

A páncéldarabok adta módosítók meg csak a skill effektív értékét csökkentik, de igazából 300 feletti weapon profiency értéknél már nem észrevehetõ a dolog. Afölött meg pláne nem, hacsak a mod maga nem úgy lett összerakva hogy nagyon elbaltázott szorzókkal kalkuláljon a program (alapból az íjászatot a sisak és a kesztyû az ami masszívan befolyásolja, mert bár a tömegük kicsi de nagy szorzóval mûködnek, így jobb ha nincsenek is egy íjászon).

Azért azt már volt idõm kitapasztalni, hogy a skill meg a kisfaszom hogy szól bele a lövöldözésbe. Csak a fegyver értékeinek módosítása érdekelt volna, de lehet hogy tényleg hozzá kell nyúlni a skill módosítóihoz is, ez sajna próbálgatni kell, másképp nem derül ki. Egyébként nem is volt célom pontlövész íjat kreálni, csak használható kellene, elképesztõen gyenge amit alapból ki lehet hozni ebben a modban.

Ezt a Morgh's editor-t azért megnézem, talán jobb eredménye lesz mint a belekókányolásnak, szerintem nem megfelelõen írtam át az értékeket. Az a tippem ha jól sikerül a fegyvert módosítani, nem fog kelleni hozzányúlni a skillek módosítóihoz.
A fegyverek értékeit variálva (például Morgh's editorral azon belül is az item editort használva helyesen, tehát minden változtatás után update és kilépés elõtt mentés) a sebzés, a lövedék sebessége (a sebzésbe és a pontosságba is iszonyat módon beleszól ahogy a lõtávba is), a fegyver sebessége és a pontossága mind javítani lehet az eredményen. De mindnek van maximális értéke ami fölött nem értelmezhetõ a program számára a módosítás és így használni sem fogja.

A célkereszt és a lövés pontossága függ a skill értékétõl, a fegyver pontosságától, nagyon erõteljesen a viselt vért tömegétõl (nem mindegy hogy miylen páncéldarabok vannak a manuson és azok mennyire súlyosak, ráadásul számtalan mod eltérõ szorzókat használ a native-os értékektõl) és egy alapértéktõl amit manuálisan kell átírni csak már nem emlékszem melyik file-ban (nem az item-ek között). Ez utóbbi meghatározza és maximalizálja, hogy mi az az érték ami fölé nem mehet a pontosság. Ha annál nagyobb akkor is visszafogottabb értéknek lesz csak megfeleltetve.

Például a Pendor modnál a sima M&B alá készült utolsó variációban az íjak és számszeríjak pontossága még 600-as skill esetén sem éri el azt a szintet mint mondjuk a Warband változatban 300-nál, egész egyszerûen azért, hogy ne az íjászok döntsék el önmagukban a harcokat és ne lehessen a világ végérõl kilõni a keményebb ellenfeleket. Tehát vannak olyan állandók amikkel variálva bizony elõjöhet hogy sosem lesz pontlövészet kivitelezhetõ.

Buherálta már valaki a fegyvereket a programban?
Én Brytenwaldába voltam elégedetlen az íjakkal, így átírtam az értékeket.
De nem sikerült jól, felvittem 99-re a pontosságot, de még mindíg eléggé szór, csak az érték kiírása változik megfelelõen szerintem. A sebzést is felvitttem duplájára, azzal is ugyanez a helyzet. Ha meg mégtöbbet tolok rá mondjuk megtízszerezem, a célkereszt összeugrik egy pontba, aztán átmegy a túlodalra, átpattanás szerû mozgást mutat a célkereszt három darabja.

Mondjuk már tárgytalan, csak kíváncsiságból kérdeztem, igazából nem is akarom már megoldani. Nagyon jó lenne az a mod, de a végjáték, mikor foglalni kellene, meg csatázni, az teljesen el van kúrva, tök játszhatatlan.
Úgyhogy vissza is mentem Pendorozni, az legalább úgy jó ahogy van.
Köszi a segítséget.Probléma megoldva.😊
Nem kell magyarítást feltenni (felesleges mert a legutóbbi verziókig benne volt a magyar nyelvû szöveg is a játékban, bár ne lett volna), elég ha magyarul vagy más nyelven (de nem angolul) telepíted a játékot és akkor modokat már nem tudsz rendesen mûködtetni.

Amennyiben van cd kulcsod (mert van eredeti játékod), akkor csak töltsd le a játékot ingyen a taleworlds oldaláról (van download részlege az oldalnak csak kiválasztod hogy M&B, M&B Warband vagy WFaS amit le akarsz szedni, mind fenn van teljes egészében letölthetõen és full játék de ha nincs kulcsod akkor nem enged egy bizonyos szint fölé fejlõdni).
Az egyik alap hiba ami miatt az angol telepítés nem szokott sikerülni, hogy berakja a lemezt az ember és a felugró autosetup-on keresztül akarja telepíteni a játékot. Na ilyet sose tegyen!
Menj be a telepítendõ játék könyvtárába amit letöltöttél (ha meg cd-n/dvd-n van akkor ugye a lemezen keresd a file-t) és ott indítsd el a setup-ot, úgy majd rendesen ki tudod választani az angol nyelvet és települni is fog.
Telepíted és mikor kéri akkor beírod a kulcsot a megfelelõ helyre. Ennyi az egész.

ˆ Zero 7th,tõled nem is vártam semmit.Azt láttam és olvastam is,mielõtt ideírtam,hogy valakiknek gondja van azzal,hogy ha magyarítást rak fel,valami nem mûködik.De én semmiféle magyarítást nem raktam a játékhoz.A játékot nem letöltöttem,hanem megvettem,ahhoz meg van cd kulcs.
Letöltöd az angolt. Cdkulcsot steambõl megnézed. Steamtõl tökfüggetlenül telepíted, felpeccseled, és amikor kéri a cdkulcsot, megadod neki.

Az meg egyébként a legkevésbé sem hat meg, hogy mennyi idõd van erre. Ha meg akarod oldani a problémádat, rászánod az idõt. Ha nem, nekem aztán úgy is jó. Viszont azt ne is várd el, hogy sok türelmem legyen, ha már háromszor le van írva EZEN A SZÁJBAVERT OLDALON, hogy a magyarítással nem mûködnek a modok. Ha elkezded olvasni a topikot (ami egyébként a játékmenettel kapcsolatos infók miatt is ajánlott), akkor nem telt volna annyi idõbe megtalálnod ezt az információt, mint ameddig azt tartott bepötyögni, hogy mennyire nincs rá idõd.

nearo
alap m&b-et én is csak magyarul tudom telepíteni 😊
már nem emlékszek mi a hibaüzenetem, de az biztos, hogy megpróbáltam feltenni angolul, csak nem sikerült

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

Megpróbálltam angolul újratelepíteni,de nem engedi.Alapértelmezetten magyarul akarja telepíteni,ha átteszem angolra nem találja a 1010en exe file-t és a telepítés leáll.És emiatt a mod sem fog jól mûködni mert az angol.Van rá esély,hogy ha felveszem a kapcsolatot a forgalmazó vagy kiadó vevõszolgálatával,tudnák orvosolni ezt?Értem ezalatt azt,hogy angolul is fel tudjam telepíteni.
ˆ Zero 7th.Én még az életben nem telepítettem fel egy mod-ot sem.Magyarítást sem.Nem okoz gondot ha egy játék angol nyelvû.És igen,eléggé meg voltam lepõdve.Azért írtam ide,ebbe a fórumba,hátha kapok segítséget.Ezt pár embertõl megkaptam és ímhol,rájöttem a hiba okára.Köszönet ezúton is.Csak meló melett nincs sok idõm a gép elõtt ülni,azt a keveset pedig a játékkal szeretem eltölteni,nem azzal,hogy órákig böngészek fórumokon,hátha valakinek volt már hasonló problémája.
sziasztok

mount and musket battaliont szeretnék játszani multiplayerben, de kér valamilyen serial code-ot-meg tudná azt adni vki?

elõre is köszi
Az garantáltan bekavar, ha magyarul telepítetted fel a játékot és modot használsz mellette. Állítsd át a nyelvet angolra és akkor megjavul ez a hiba is, ha egyáltalán hiba. Az mod-update felpakolási sorrendet mire érted? Az update az alapjáték update-je (patch) vagy a mod update-je? A mod úgy általában, mivel külön könyvtárba kerül, lényegtelen mikor teszed fel az alapjáték megfelelõ verzióját, ugyanis teljesen máshová települ a kettõ.

Emellett attól mert kaptak 150 xp-t a parasztjaid még nem fognak feltétlenül szintet lépni/átképezhetõvé válni. Ennél azért több kellhet attól függõen milyen moddal játszol és annál hogyan nyúltak bele a fejlõdési fába. Kijelezni meg nem fogja az XP csíkjukat a program.

Jobbágyok meg igenis hullani fognak mint a legyek, ez természetes. Az erdei zsiványok a jobbágyokhoz képest képzett haderõ, naná hogy szétverik õket. De alap taktika modtól függetlenül, hogy míg össze nem szedsz 8-10 companion-t addig egyetlen parasztot se vegyél fel sehol, semmilyen játékban, katonákat ne toborozz. Csak companion csapattal járj, õket képezd, szereld fel és ha már kellõen tapasztalt az egész galeri (úgy 20-as szintû vagy afölötti mindenki), a karaktered is magas szintû és bõségesen el vagy látva renown pontokkal, magas a lehetséges maximum sereglétszámod, na akkor kezdj neki a toborzásnak, Addig értelmetlen.

Úgy meg vagy ezen lepõdve, mintha nem mondtuk volna jóelõre, hogy a magyarítás tönkre fogja kúrni a modokat. De neked ki kellett próbálni... Hát egészségedre, majd ha játszani is akarsz, megfogadod a tanácsunkat. Addig jó olvasgatást magyarul a nem mûködõ játékban!

KiruHoshino
Ez a Europe 1200 v5 mód? Mert ahogy én néztem az tartalmaz magyarítást.

http://pokemon-arena.kyokai.hu Életfilozófiám: \"A bosszú édes, de kalóriamentes!\"

Nos
A kiképzés továbbra sem mûködik.Az egységeim alacsonyabb szintûek(magyar jobbágy).Kiképzés 5-ös szinten.
Az alap játékban mûködik a dolog.Éjjel kiírja,hogy pl az egységeim 150,vagy akármennyi tapasztalati pontot kaptak.De a mod-ban ezt nem írja ki.Nem is kapnak tp-t az egységeim.És ez így elég reménytelen,mert a gyenge kis csapatomat még az erdei zsiványok is lezúzzák.A jobbágyok hullanak mint a legyek.
Arra is gondoltam,hogy lehet az kavar be,hogy az alapjáték nyelve magyar,a mod meg angol és emiatt van ez a hiba.Vagy hogy elõbb raktam fel a mod-ot és csak utánna az update-et.
Eleinte én is, de csak azért mert gyenge az angolom. Ami azt jelenti van mit gyakorolni. Aki jól tud angolul annak ez biztos nem gond.
Viszont ha egy játék van annyira jó, hogy huzamosabb ideig lekössön, úgyis megtanulom mit hogy kell csinálni, tök mindegy milyen nyelven van. Nem annyira nehéz, egy idõ után olvasni se kell, mert tudod hányadik sorra kell klikkelni attól függõen mit akarsz csinálni. Ahogy játszol vele, egyre ritkábban kell a szótár.
KiruHoshino
Nem azért de én a félig magyarból is többet értek mint abból amiben egyáltalán nincs.

http://pokemon-arena.kyokai.hu Életfilozófiám: \"A bosszú édes, de kalóriamentes!\"

Hidd el, hogy sokkal gyorsabban lehet játék közben, szótárazgatással tanulni nyelvet, meg tévézés közben mint manapság iskolákban. Játék közben több ragad rád, szórakozás közben oda sem figyelve megragadnak benned az új dolgok, míg a suliban ez korántsem igaz, pláne hogy nem csak egyetlen tantárgyra kell egyetlen nap alatt koncentrálni.

A nyelvében él a nemzet meg egy szép szlogen, de sokra nem mész vele ha a világon nem tudod megértetni magad vagy megérteni mi zajlik körülötted, mert idegen nyelvet nem tanulsz. Szóval igenis erõltetni kell az idegen nyelvek tanulását és gyakorlását ahol csak lehet, mert magával szúr ki az aki nem teszi.

Akkor neki is állhatsz megírni a magyarítást minden egyes verzióhoz, és ha belejöttél, folytathatod több jól sikerült játékkal is, sok szerencsét! <#miaz>
A játék meg a nyelvtanulás két különbözõ dolog, nem kéne ezt ennyire erõltetni, fõleg hogy magyarok vagyunk mégiscsak, és "nyelvében él a nemzet".
Pontosan melyik játékról beszélsz?
M&B, Warband, vagy estleg WFS?
Csak mert WFS alap verziója bugos volt, meg kell peccselni hogy fejlõdjenek a katonáid. A többire viszont érvényes amit SaGa írt.
KiruHoshino:
Ahhoz nincs is magyar nyelvi file. Már az egyel korábbihoz sem volt (nem véletlenül). Csak a baj van vele, hagyd a csodába. Hidd el jobban jársz ha angolul játszod a játékot. Legalább tanulsz és gyakorolsz kicsit az angol nyelvbõl. A modok meg úgyis csak angol verzióval mennek rendesen.

Norbi187:
A kiképzési skill, ha csak egy karakterednek van meg, az bizony édeskevés. Fix mennyiségû pontot adsz általa a melletted lévõ egységeknek minden éjfélkor de csak ha az egységek szintje alacsonyabb mint a karakteredé. Szóval ha ugyanakkora vagy magasabb a szintjük akkor nem fognak fejlõdni. Továbbá egy karakter számára iszonyat sokáig tart, még 10-es training mellett is, mire egy fokozatot képez a katonáin. Szóval tessék felvenni companion-okat a kocsmákból, képezni õket és mindenkinek tanítani a training-et. Több tréner hamarabb fejleszt a bakákon.