Mount & Blade és Warband

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Bucser
Azokat aktív rabszolgagyûjtéssel tartom el😄

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

és hogy látod, 80+120 embert hány falu tudna eltartani?😊
Bucser
ha hagyod kereskedni a falut és nem raidelik banditok vagy mások (ergo rendszeresen rájuknézel) akkor nem lesz gond.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

és ha megépítem a mill-t a faluban akkor pedig nõ , igaz?
Bucser
nem kimész a faluhoz és amikor odaérsz akkor minden héten leszúrkolják a dellát.

A pénz akkumulálódik, tehát ha csak 2 hetente veszed fel a pénzt akkkor 2 hét cuccát kapod meg. érdemes figyelni, hogy raiding partykat meg egyebeket elfogd különben visszaesik a falu termelékenysége.

és kinél kell begyûjteni? vagy házhoz hozzák?😊
Bucser
A kastélyhoz tartozik a falu. a kastélyból is kapsz pénzt mg a faluból is. de az igazi jó amikor várost támadsz meg😊

a kastély akkor tulképpen nem jo semmire? (ugy értem, nem fizet , sõt sokba kerül fenntartani)
hogy megy/milyen rendszerességgel/ ez a falusi adózás?
Bucser
Húú asszem õk a sötétbarnák?? Dhirim tartozik hozzájuk meg Pavek.

Én kastélyba szigorúan ijászokat tettem. meg néhány gyalogost.

mit tanácsolsz, a kastélyokba kiket rakjak? (gyalogos harcos/íjász fele/fele?)
melyik a nehézlovassággal rendelkezõ népség?😊
Bucser
Én most 80 emberrel ténfergek ebbõl 8 hõs a többi saját nevelésû terminátor. + 120 fõ rohad a kastélyban 2 npc-vel akik nem szívlelik a party 2 hasznos tagját😄)

Aztán rotálom õket, hogy fejlõdjenek.

(vegyes seregem van Nord Huscarlok meg Vaegir harcosok és A nehézlovassággal rendelkezõ népségnek a lovagjai.)

az egységszámot én is felnyomtam 200ra.😊 igaz még csak max 44 embert vezetgethetek. de féltem a drágáimat.
ti honnan toboroztok utánpótlást? (végigjárjátok az összes tavernát vagy a falusi suttyókat nevelitek ki terminátorrá?)
ill. a seregetekben milyen a 'közkatona'/hõs megoszlás?
(bár végülis össze lehetne hozni hõsökbõl is egy 100as sereget<#vigyor2>
-de kinek van kedve annyit tutujgatni..)

más: végre, 2szeres túlerõ ellen , egyedül , 2 hullámban de elfoglaltam egy várat + a hozzá tertozó falut.
a vár magában nem termeli csak viszi a pénzt ugye? a falusiakat meg ugye hetente kell fejni.. be kell mennem és a falu polgármestere<#idiota> fogja nekem átadni a lét?

megint más: békét akartam kötni egy frakcióval (még a Khergitek kezdték el a háborút és a nyakamon maradt) , de visszautasított mivel nekem nincs 'uram'.<#pardon1> merhogy Khergit lázadó vagyok.. no akkor most ??

nem tudom láttátok-e már, de a K. lázadók színe olyan élénk vörös h majd kifolyt a szemem mikor ráközelíttem a térképre. át lehetne vhol irni a szinkodokat szerintetek?

huh..ez hosszu lett.
Bucser
nekem egységméret miatt valami 160% körül van már a nehézség😊 de nincs is jobb mint egy 200 vs. 100-as csata😊

De be van állítva hogy ugyanannyi sebzést kapjak mint amennyit az enemy is kap.

Trónkövetelõs porblémára annyit, hogy magas karizom kell hozzá, meg magas renown+ magas persuasion szerintem.

Én 100%-on.

trónkövetelõs problémára nem tudsz valamit reflektálni?😊

ill. ami még érdekelne, mire jók a könyvek?
Bucser
Ja csak néhányat ki kell hagyni, mert ha zsinórban nyered õket akkor az oddsok egyre jobbak lesznek rád. ergo kevesebb zstont nyersz.

no, átállítottam easiest/easiest-rõl easy/easy-re.😊
difficulty rating: 61% <#idiota>
ti milyen nehézségen toljátok?

-most átálltam az egyik trónkövetelõ oldalára (Khergit Khanate Rebel) , dumáltam a Lordokkal de valahogy egyik sem akar az oldalunkra állni..)
persuasion skillem 3. hogyan tovább?
mindegyik várat el kell foglalnom egyenként egyedül?..!

-ezek a tournamentek (lovagi tornák?) baromi jó pénzkeresési lehetõségek. már legalább 20ezret összeszedtem belõlük.
(ugye mindig magadra kell fogadni..))
próbáljátok ki! (már aki még nem..)
Bucser
nekimesz és elkezded tolni valamint az embereidet utasítod, hogy follow me aztán magad mögül charge. akkor pont nekitolják a falnak. csak vigyázz mert bugos. vanamikor megjelenik az enemy a towerben már tolás közben is.

hm.. lenne egy fogas kérdésem.
hogyan lehet a siege tower-t használni? (odatolni, leereszteni)
akkor felejtõs?
A falu fizet bizonyos idõközönként, az épületekrõl meg anyit, hogy késõbb aprópénznek tûnnek, de magas engineer skillel is vagy 1 hónapikg tart, míg felépül... ami reális, csak a játékban elég hosszú idõ.

War. War never changes.

ill. a falu fog nekem fizetni?
kaptam egy falut.😊
nézem és a következõk építhetõek fel:
manor, mill , school,watch tower,messenger post..
ti felhúztátok ezeket? elég borsos ára van némelyiknek.. melyiket éri meg felépíteni?
Tihr-ben mindig van rabszolgakereskedõ (Ramun the Slavetrader vagy ilyesmi a Tavern-ben) az összes többi város tavernjében véletlenszerûen Ransom Brokerek szoktak lenni de X naponként másik városba mennek.

A nagy térképen nem számít hogy milyen lovad van, csak az hogy van-e vagy nincs.

Ami számít:
pathfinding skill
extra lovak az inventoryban
party morál
az inventory leterheltsége
mennyi lovas illetve gyalogos van a csapatban (a foglyok is számítanak)

nincs

Fec papa
Nem, mert mire megkaptam a választ addigra félbehagytam a küldetést.

Az alvástól kajás leszek, a kajától álmos.... az élet szép -_-

már elõtte megtaláltam ,köszi😊
te megtaláltad?
Fec papa

nem találom és a keresõ sem mûködik. nem segítenél?
A nyomokat kéne köetni?

Olyan küldit kaptatok már: Amikor egy kémet kell követni és éleve elkapni?
Ha kilépek a térképre, akkor egy darabig felgyorsul az idõ, a kém elhúz...
De nem találom 😞

Olvass vissza, ott a válasz.

War. War never changes.

kaptam egy küldetést
'találkozzak a kémmel Curawban'. már mindenkivel dumáltam de senki sem bizonyult kémnek..
ti kaptatok már ilyen küldit?
Nem vagyok senki vazallusa, elfoglaltam 3 várat és egy várost. Van rá mód, hogy Lordokat is áttérítsek a királyságomba?

Fec papa
Inventory mennyire van tele.

ha jobb lovat rakok magam alá akkor gyorsabban haladok a kampánytérképen is? vagy az a sebesség mitõl függ? (pl.:ha nincs gyalogos a csapatpmban akkor gyorsabb..?
a.carkey

A medve nem játék.

Hol lehet módokat letölteni?
a.carkey
5 pálya?

Térképeditor is van mod formájában.

Csapattól függ, de minél több van belõle, annál tovább tart. Ha ad módosítót a morálra, pláne jó. Amúgy 3-6 van nálam a kajákból.

A medve nem játék.

Ebben a játékban van pályatervezõ?
Csak mert azt az 5 pályát már kezdem unni az a Campaign féleség meg nem tetszik túlzottan :/

Fec papa
Rabszolgakereskedõ minden játékban máshol van.

Fec papa
Nem kell betámadnod a várat, vannak náluk is mozgó csapatok és ha van náluk Footman akkor rájuktámadsz.

köszi.😊
'Ransom brokernél '? (random?😊)
tudsz olyan helyet , ahol van ilyen rabszolgakereskedõ? (régebbi játékomban egyszer találtam ilyet , de meg nem mondom hol..😞 )

mondanál pár szót az élelmezésrõl is? minden napra/minden fõnek/ 1 kenyér?😊

OK, akkor majd poroszkálok tovább. a várban levõket csak ugy tudom foglyul ejteni ha elfoglalom a várat is, ugye?
és egyáltalán , ha legyakok valakit , mi befolyásolja , hogy megölöm vagy foglyul ejtem?
valamint.. ha jobb lovat veszek a nagytérképen is gyorsabb leszek?
a.carkey
*Hol találsz ilyet?

Itt a footmanes kérdésedre akartam válaszolni, csak még korán van.

A medve nem játék.

a.carkey
Városon kívül, városban ha nem vagy helyszínen, mint pl. "Tavern", akkor a party menüben megjelenik egy újabb opció, ha rákattintasz a hõsre, hogy "talk". Na ott elõjön egy menü. Abban a skillnél a skilleket látod ill átdizájnolhatod a fejét, stb. Az equipment résznél meg fel tudod fegyverezni õket + lovat adhatsz alájuk. Persze, csak is a saját slotjaidban tárolt cuccok közül.

Ransom brokernél tudod a tavernekben elpasszolni a foglyokat.

Hol találsz ilyet. Közelébe mész egy várnak, egységnek, akkor kiírja, hogy mi van benne. Már csak fogságba kell ejtened õket 😊.

A medve nem játék.

nagyon tetszik a játék. de lenne egy csomó kérdésem is már.😊
elõször is..
-a hadifoglyokat hol lehet elpasszolni?
-a katonáimat hogy tudom felfegyverezni? tudom , mondtátok , hogy csak azokat lehet amiknek 'van neve' és a kocsmába bérelhetõek fel , de azokat hogy..? mert a 'party' ablakban hiába kattingatok rá(juk)..
-nekem , valamint a csapatomban lévõ embereknek kell enniük?😊 és ha igen , mennyit/mit?û

valamint..😊
-elszegõdtem vmi fejes mellé és azt a parancsot adta ki , hogy vigyek neki 5 Vaegir (?) footmen (gyalogos katona?) prisonert.. hol találok én ilyeneket? Vaegir földön császkálok és kiket kellene hozzá megtámadnom?
HUH elsõre talán ennyi😊
elõre is köszi a felvilágosítást
Fec papa
Eddig nem sikerült valami fényesen, eddig csak valami bronz fejszének a fejét, meg lándzsának a fejét sikerült, akkor volt még egy bronz kés meg egy bronz kasza. 😄

a.carkey
Vistit the blacksmith *smithy*, és ott hátul a tûzhelynél ha van nyersanyagod, kellékek, akkor tudsz páncélt és egyebeket csinálni.
A tailornál + ruhát, stb.

A medve nem játék.