Mount & Blade és Warband

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

nearo
Általában a város gazdagságától függ, hogy mennyire jó cuccokat kapsz. A magas kereskedelem csak olcsóbbá teszi az árut.

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

tobias88
jah, már rájöttem, foglaltam is békeidõben egy várat <#vigyor>
Lacoka12
a szép páncél nagyon jót jelent nem kereskedelem

Dicsőség vagy halál ezt csak harccal lehet kideríteni

rodzsi
hogy lehet szert tenni ilyen szép páncélokra?😄 huzni kell a kereskedelem skillt vagy mi?

nearo
Szép páncélt 10000 alatt nem kapsz 😄
Legjobb páncél valami 150k-ba kerül. A svád bádogemberemmel most olyat keresek, de sehol sem találok... 😞

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

Kange
Biztos, hogy nem a kenyér a ludas, én is csak azt etetek velük, de nekem kiváló a morál. Bár az az igazság, hogy rengeteget csatázok, ha háború van, akkor az ellenséggel, amúgy pedig a portyázó tolvajokkal... 😊 És figyelek arra, hogy nyertes csata legyen! Az elején volt még rengetegszer rossz morál, amikor mindig kikaptam... 😊

Steam acc: kange82

Szerintem a morálnak a sereg összetétele is fontos...
Sokkal jobb ha a sereg homogén egyszóval csak egy adott népbõl jó ujjoncokat felvenni.Banditákat semmi képpen nem éri meg. Zsoldosokat is csak ésszel sztem.
Pénzügyileg hát nemtom én csak nmikor elkezdtem a játékot akkor voltam 10000 alatt azóta mindig tartom hogy 10 000 alá ne menjek, igy ha véletlenül jön vmi nem várt dolog vagy látok egy szép páncélt (XD) akkor mindig van mibõl költekeznem...
Lacoka12
nekem 155 katonám van mindegyik népböl szedtem össze õket

Dicsőség vagy halál ezt csak harccal lehet kideríteni

Viktor99
Nos pénzem 10,000 körül van embereimnek a heti zsoldja emlékem szerik 450 volt. A hírnevem 38-as. Szerintem az a gond hogy állandóan kenyeret zabáltattam velük 😄
Köszi a segítségeket, magamtól is rájöhettem volna, hogyha hirtelen elverem az összes zsét, nemtoom mibõl fizetni a katonákat 😄😄😄
Egyébként 16 szinten a 44 fõs hadsereg elég gyér nem??
LEhet, többet kellett volna Charismára tennem, egész penge vagyok harc szempontjából, de a max fõ amit vihetek elég kevésnek tûnik, lehet újat kéne kezdjek ??😄
2. kérdésedre vonatkozóan érdemesebb egyedül lenyomni a várakat, ellenséges lordokat, mert
1. jobban fejlõdsz tõle te és az embereid is
2. megigényelheted az adott várat, várost magadnak, választhatsz a foglyok közül, tiéd a zsákmány
szóval sza..rjál a többi lordra ha van hozzá elég katonai erõd, ha meg nincs idõnként szólnak, hogy portya van, akkor majd mentek csoportosan is.

Ui.: Bocs a dupla posztért!

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Ez a dolog nekem is bejött az elsõ karakteremnél, amivel most is nyomom és amit találtam az a következõ:
A morál nagyon összetett dolog függ a kaják változatosságától ( minél több féle annál jobb, de mindegyiknél kiírja a játék, hogy mennyi + morált ad)Vigyázat szõlõ, nyers marhahús megromlik, és utánna már nem kapsz érte semmit csak foglalja a helyet.
Morál függ természetesen a vesztes és gyõztes csatáktól, utóbbitól felmegy, elõbbitõl le, de ilyenkor már úgysincs több bajod az emberiddel, mert nem lesznek:-D
Függ még továbbá az embereid csoporthoz tartozásától: attól függõen, hogy melyik nép tagjai kaphatsz értük -, illetve + pontot. + pont jár, ha az adott nép falvainak küldetéseket teljesítesz, - jár kifosztásért, háborús cselekedetért ellenük. Ez már lordként nem számottevõ, ugyanis nem nagyon kapsz küldetéseket, de elvétve a védd meg a falut a támadó banditáktól küldi is adhat plusz pontokat.
Függ továbbá a vezetõ cselekedeteitõl, ha sokáig nem csatázol lemegy, általában városokban egy kicsit föntebb megy én úgy láttam.
Ez utóbbi akkor rossz, például ha van egy 80 fõs sereg és elvállalsz egy karaván kísérõ küldetést, mire odaérsz a ku.... va messze lévõ végcélhoz lemegy a morálod.
Szóval elég bonyolult ez a morál dolog.
Persze a zsold ki nem fizetése is csökkentõ tényezõ lehet, de ezt még nem próbáltam, mindig kibulizom a zsold elõteremtését. (ugye Vaeghir-ként ott vannak a tengerparton a Sea raiderek, akik mindig tele vannak nagyon értékes cuccokkal, amit jó áron el lehet adni, lassúak is, szóval hamar utolérhetõek és sok fogoly ejthetõ belõlük)

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Az alapjátékhoz volt olyan mód amivel a játékot le lehetett rakni a tálcára?

Cooler Master Elite 430 with 3 Cooler Master Sickleflow 120, Gigabyte GA-770T-D3L, AMD Phenom II X4 965 BE(3,4 Ghz), Nvidia GTS 450 1Gb, Kingmax 6Gb DDR3 1333 Mhz Western Digital WD5000-AADS 500Gb

Zsolek123
Elsõ kérdésre a válasz:
Ha nem marad pénzed, akkor a katonáidat nem tudod majd mibõl fizetni, ezért lemegy a morál, és dezertálnak. Vegyél sok kaját, hogy a morál mindig magas legyen, és persze kel hogy legyen pénzed, amibõl tudod fizetni õket. Hetente kell nekik zsoldot perkálni.

jó sok barátság köttetett, szivemben mindig lesz hely nektek sg.hu

Sziasztok!

14 szinten teljesen jó volt minden, Average a moral a katonáknál, mire 16. szintre értem (kb 3 óra plusz játék) a seregembõl elkezdtek dezertálni a katonák pl Swadian knight is, ami azért fájt, lement a moráljuk a béka segge alá. Leginkább azt írja, hogy a sok mínusz köszönhetõ a közelmúlt eseményeknek és a party size: majdnem -40, nah ez mitõl van, mert az, hogy a közelmúltban nem volt sok háborús esemény az ok, de a party size mitõl ad -40-et a morálra, lehet, hogy azért, mert vettem 10 ropiért egy armort és nem maradt zsém?, Mindenesetre visszatölteni nem akarok, a szint miatt, de 44 fõs hadseregembõl jelenleg 20-an vanna és örülök, ha õket megtudom tartani. Javaslat valaki???? A másik problémám, Rhodokok háborúban Swadiával, mondom a King harlaus-nak, hogy az egyik falunál támadnak a rhodokok(amit éppen lootoltak), ok odajön, tõle néhány centire( a térképen) van egy 80 fõs sereg, én ott járkálok, hátha ez a fasz odajön, de nem, sétálgat, véletlenül se jön olyan közel, hogy egyszerre támadhassunk... ezzel lehet valamit kezdeni, vagy csak akkor, ha olyan szárazra nyaltam a seggét, hogy a Will you join me? kérdésre igent mond? kérdezem a másik count-ot, hogy mit csinál merre, megy, megy a kastélyba, mert kell az utánpóütlás, gyengék, hogy szembeszálljanak az ellennel, erre vazze ha nem mindegyik külön kolbászolna és a fasz király látná, hogy ott van a többi lord tõle 3 centire a térképen talán elég erõs lenne... Szóval ilyenkor az adott frakcióm butaságán múlik egy háború, vagy hogyisvanez he?😄 elõre is köszönöm az esetleges megoldásokat.

Wreck86
Vissza tudod mindet szerezni,elég ha körbenézel a környékbeli fogadókban.😊

Millerke &reg; BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers

Kange
Ah, szerencsére pont most találkoztam az egyikkel és örült, hogy élek... 😊

Kange
Elbuktam az egyik váramat 😞 és így buktam a hõseimet. Vissza tudom valahogy szerezni Õket vagy ennyi volt a Velük való kapcsolatom?

Ne váltsa le, maradjon zsákmányként. Fõleg hogy nem is volt lovam, most meg lehetne...
Mindegy, ha így van, így van...

"Ez mindig így lesz?"
Ja, azért nem lenne jó ha mondjuk kiütik alólad a gondosan kiválasztott drága lovadat, elkapsz egy arra kószáló gebét helyette, aztán véglegesen leváltja.
"Hogy lehet rábírni a királyt valami háborúra?"
Nem kell ahhoz a király, feudális anarchia van vagy mi. Fuss össze egy másik királysági nemessel a mezõn, és támadd meg (követelés menüpont a beszélgetéskor) vagy rabold ki egy karavánjukat, akkor mínuszba megy a viszonyod a királysággal, és onnantól ostromolhatod a váraikat.
Akik még a "sima" M&B-del játszanak és ki akarják kerülni a kezdõk kínjait, próbálják ki a "Raise of Khergits II" modot. Az este belenéztem (többe is). Az elõtörténetben az íjász múltat választottam, erre indulásként kaptam 35-ös erõt, 3x agilitást, 400+ íjászatot, 300+ egykezes fegyver képességet, 10-es power draw-t és hasonlókat. Mellé megfelelõ fegyvert (khergit power bow), jó páncélt, 5 mester íjászt és egy nevesített karaktert kísérõnek. Neki lova is volt, nekem maradt a gyalogszer...
Pár perc után aztán kiléptem, mert iszonyat könnyû lett így a kezdés...

Juteszembe: egy csata közben lelõttem egy ellenfelet a lováról, ráültem, de a csata végén, a lootolás után eltûnt. Ez mindig így lesz?

Kange
Válaszolok, aztán majd az ügyesebbek kijavítanak/pótolnak:
Legyen mindig kaja a tárgylistában, lehetõleg több féle és figyeld, hogy a legtöbbet javítson a morálon. Lehetõség szerint ne bocsátkozz vesztes csatákba és ne szökj meg a csatából pár embered feláldozásával. Igyekezz minél több csatát megnyerni, ha nagy sereg ellen nem megy, akkor banditák ellen. Legyen mindig pénzed kifizetni a zsoldot, valamint a hírneved és a vezetõi képességed is javítja.

Viktor99
SZiasztok! Hogyan lehet a sereg "kedvén javítani"? Mert kiképeztem õket, erre sorba kilépnek és már nagyon idegesít hogy a legjobb emberek lépnek meg!
Kange
Igazából késõbb jöttem rá, hogy van két hõs, aki nagyon frankó, az egyik a gyógyító szerzetes, aki mellesleg a kereskedelemhez is ért, a másik meg Artimenner, aki jól ért a mérnökséghez és a taktikához. Ha ezek mellé bevenném még Borcha-t, akkor a sebességgel sem lenne gond. Csak féltem, hogy az eddig szétszórt pontjaim feleslegesek voltak...

Kange
Hoppá, ez nekem új!
Tehát akkor annyira nem is rossz az értékem, még ezzel is elérhetek ekkora sereget?

nearo
Lovagi tornától csak azért függ, mert a gyõzelem ad +20 hírnevet, és minden 25 hírnévpontér növekszik egyel a seregméret.
Nekem hírnévbõl van +217 helyem a seregben. Karizma csak 15, vezetõi is csak 5x5, alapméret meg 10. Így lehetne 267 fõs seregem, de most csak 127-el megyek, mert békeidõ van, és a morált nehéz fent tartani.
Mindez 36. szinten.

tobias88
Sebesült ellátás, kezdõ pozíció szerintem felesleges, mert azt a társakra is rányomhatod!

Hogy lehet rábírni a királyt valami háborúra? 15 napja béke, és nincs pénzszerzési forrásom! Küldetéseket ugye senki sem ad! Most volt valami, hogy a nordok megszöktették az egyik lédit, meg is támadtam azt a falut, de ez már 1 napja volt és következménye nem volt!
Én szinte mindig megnyerem csak adjon vmi ütõ szerszámot azzal még nem vesztettem tornát.
Nyomkövetés-sztem felesleges
Kereskedelem ha nem vagy kereskedõ akkor nem éri meg rá sokat tenni 2-3
Fosztogatásra is elég 2.
Vezetõi képesség,sebesült ellátás,taktika, meggyõzés nálam ezek dominálnak.3980 + 200 de mínusz az ahányszor magadra fogadtál 100-at.kb 600.
Azt hogy csinálod? Engem is általában lenyomnak az elsõ körben, mert a csapattársaim mind kifekszenek, így egyedül maradik 4-5 ember ellen...

tobias88
pedig a torna az ingyen 3980 dénár <#vigyor2>
Kange
Éppen az a bajom, hogy elég sokáig hõsök nélkül mentem, így pazarolva el értékes pontokat a többi értékre (fosztogatás, útkeresés, nyomkövetés, építészet, kereskedelem)...

Szerintem a népszerûségem egész jó, tornákat viszont még nem nyertem, béna vok. Ált az elsõ körben lecsapnak... 😊

Hát Nem annyira vészes de nem is elég jó.Én 18-as vok 70-es a max létszám.A csapat létszámát azzal tod növelni hogy a Karizmára nyomod a pontokat(személyiség), + Vezetõi képesség(leadership vagy mi) jah és asszem attól is nõ hogy mennyi tornát nyersz meg+ sztem a népszerûség is.Szal elég összetett.
Kange
Sziasztok!

Egy olyan kérdésem lenne, hogy átlagban mi az a karakter szint, ami elérhetõ (vagy pedig maximum)?
Ugyanis jelenleg 20-as szintû vagyok, de elrontottam a karakter fejlesztését (nem tudtam, hogy a hõsöknek ilyen szerep is jut, ezért sokáig egyedül voltam...), ezáltal a maximum seregem még mindig csak 56. Vagy ez azért még nem annyira gáz?

Valamint 1-1 falunak mennyi lehet a maximum bevétele? Jelenleg van 2 falum, meg egy erõdöm és alig termelnek valamicskét, folyamatosan falukat és kereskedõket kell kirabolnom a fenntartás végett...

Hogyhogy mikortól? Én már fûzöm a csajt<#taps>
Ha jóbanvagy a királlyal akkor elmész egy vacsorára, vagy egy ilyen estre, akkor ott lesznek csajok és elkezdesz velük beszélgetni. És ha bejössz neki akkor azt hangulatjelzõn, vagy a státuszon látni fogod(nem tudom mi a neve)
Én odamentem hozzá kérdeztem valamit tõle és már 10-esen volt a kapcsolatunk.
Odamentem egy másikhoz, annál meg minuszba-ba lendült egybõl.

Cooler Master Elite 430 with 3 Cooler Master Sickleflow 120, Gigabyte GA-770T-D3L, AMD Phenom II X4 965 BE(3,4 Ghz), Nvidia GTS 450 1Gb, Kingmax 6Gb DDR3 1333 Mhz Western Digital WD5000-AADS 500Gb

A rosszabb eset fordult elõ ököllel próbáltak megcsapkodni az ellent <#boxer> Azonban elõjött az a probléma h khergit csapatok elõ sem bújnak a várakból így esélyem sincs , mert a várakhoz kevés vagyok (40 emberem van a háromszoros túlerõt még leverem de a 4-5szöröset már nem). Ötlet erre a helyzetre?
Illetve egy másik kérdés ezek az udvarhölgyeket mikortól lehet meghódítgatni?

\"Ritterlich im Kriege, wachsam für den Frieden\"

Sziasztok.

Az alapjátékhoz nem volt olyan mód amivel le lehetett tálcára rakni a játékot?

Wreck86
Tudom,igaz.😊
Köszi a kiegészítést.

Millerke &reg; BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers

nearo
Azzal a paranccsal azért vigyázni kell, mert ha nincs tompa fegyverük, akkor jobb esetben csak álldogálnak egy helyben, rosszabb esetben viszont nekimennek ököllel az ellennek...

Hello!

Elkezdtem a Warband-ot ,de egyszerûen nem tudok hûbéresé válni nem tudok a királynál jó pontokat szerezni ,mert nem kapok tõle küldetéseket. Erre van valami megoldás?
Wreck86
Szia!
Ilyenkor le kell õket ütni,hogy eszméletlenek legyenek.
Ez megcsinálható úgy ,hogy sokszor lóval rontasz nekik,vagy olyan fegyvered van ami csak kiüti az ellenfelet,de nem öli meg,vagy adod azt a a parancsot a katonáidnak,hogy tompa fegyver használata engedélyezett.

Üdv!
Nem olyan régen kezdtem el játszani a játékkal azonban volna egy kérdésem. Kaptam olyan küldetést h egy bizonyos egységfajtából szerezzek foglyokat adott idõn belül. A probléma az h nem tudok ilyen foglyokat szerezni mert az embereim legyilkolják az ellenfelet és soha nem lesz így foglyom. Mi a teendõ h foglyokat szerezzek és gyilkolják végig az embereim az ellent?
Elõre is köszi a válaszokat.

\"Ritterlich im Kriege, wachsam für den Frieden\"

Zsolek123
Jól mondod, nem lehet futtatni több modot egyszerre.

jó sok barátság köttetett, szivemben mindig lesz hely nektek sg.hu

Nem hiszem, hogy együtt mûködnének. Mindegyiknek más a koncepciója, a területe ahol játszható, ráadásul ahogy elnézem a programot, egy mod választható ki egy indításnál...

De ha nem így van, a régebben játszók javítanak...

Jagumo
ez a 3 mod érdekelne,ezek egyidõben futhatnak?
http://www.strategyinformer.com/pc/mountblade/mod/29100.html
http://www.strategyinformer.com/pc/mountblade/mod/29039.html
http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,44291.0.html

Fuck is easy, Fuck is funny, Many people fuck for money And if you think fuck is funny, Fuck yourself and save your money

Jagumo
Sziasztok én épp most kezdtem ezzel a gammel jáccani, és kissé átláthatatlan számomra, de ha esetleg ismeritek a fallout 3-at akkor biztos hallottatok a fookról, ami egy elég jó komplet modpakk hozzá, nos itt van e olyan fook stílusú mod, vagy ha nincsen meik a legjobb amint érdemes letölteni hogy még élvezetesebb legyen.
a másik kérdeésem pedig az hogy kissé elveszettnek érzem magam, ez a játék arról szól h üzeneteket küldözgetek ide oda, mert mást nagyon még nemtudtam csinálni céltalanul futkorászni meg kelletlen mert ritkák a banditák.

válaszokat elõre is köszönöm

Fuck is easy, Fuck is funny, Many people fuck for money And if you think fuck is funny, Fuck yourself and save your money

Én a Vaeghirekkel nyomom a következõ összeállításban: 20 Vaeghir mesterlövész, 20 Veaghir õr, 20 Vaeghir lovag a maradék vegyes vaeghir még fejlõdési folyamatban lévõ katona. 85 fõs sereggel már, 40-50-es páncélzattal a városok elfoglalása is egész jól megy: egy-egy õr, illetve lovag iszonyat pusztításra képes gyalogosan és lóháton is. 200 fõs seregeket játszi könnyedséggel leverek, még úgy is hogy csak pár gyilkolásom van, az embereim lenyomják õket. Csak arra kell ügyelni, hogy ne rontsanak be a lovasok maguk az ellenség közé, ezért én mindig követésre rakom az összes emberem, majd miután közelebb ér a két sereg egymáshoz egy roham parancs és már le is dózeroltuk õket.

Apropó: Saranidokat tesztelgette már valaki? Milyenek a harcban? Jók a csapatok?

Ha csak falvad van akkor is tudod pihentetni a katonaságodat, ha építettél udvarházat. Ráadásul csak fele zsoldot kérnek.
Nord katonákkal nagyon könnyû kezdeni, aharmadik szintjüktõl már az íjászok sem nagyon tudják kikezdeni õket. 40 kimaxolt norddal gyakorlatilag 150 fõs seregeket verek le símán.
Az egyik megoldás az, hogy fõleg hõsöket viszel magaddal. Szépen gyúrod õket lovasíjásznak és nem adsz nekik közelharci fegyvert. Akkor fognak rendesen lõni, mint állat.

A másik megoldás, hogy kövess, és nagy ívben kerülöd meg az ellent. Nem fognak közel menni, de lõni igen. Ha az ellenfél megindul, akkor ellovagolsz. Általában tartják a hadrendet az ellenfelek inkább, max a lovasságát kell ledarabolni, aztán a gyalogságot kedved szerint körbelovagolhatod a seregeddel, amíg van nyílvesszõ.

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

nearo
Ugyanezt tudom én is mondani, mint wreck. Ostromnál és védésnél a legjobb távolsági fegyver, viszont csatatéren elég gyengusz.
Érdemes tartani magadnál egy mesteri ostromszámszert meg egy tegez nyílvesszõt, mert gyorsan fejlõdik, és a fegyveres jártasságon kívül nem kell hozzá más. 100-150 felett már nagyon pontosan lehet vele lõni.

Ti hogyan játszotok a khergitekkel? Hogyan lehet a klasszikus lovasíjász harcmodort csinálni a játékban? Az a baj hogy elég hülyén viselkednek a katonáim, folyton rárontanak az ellenfélre, ahol általában beragadnak a gyalogosok közé, ha pedig mondom hogy kövessenek, akkor nem igazán akarnak lõni az íjjal, illetve akkor is olyan bénán jönnek, hogy az ellenfél lovasai utolérik õket.