Mount & Blade és Warband
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(
Dicsőség vagy halál ezt csak harccal lehet kideríteni
Legjobb páncél valami 150k-ba kerül. A svád bádogemberemmel most olyat keresek, de sehol sem találok... 😞
az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(
Steam acc: kange82
Sokkal jobb ha a sereg homogén egyszóval csak egy adott népbõl jó ujjoncokat felvenni.Banditákat semmi képpen nem éri meg. Zsoldosokat is csak ésszel sztem.
Pénzügyileg hát nemtom én csak nmikor elkezdtem a játékot akkor voltam 10000 alatt azóta mindig tartom hogy 10 000 alá ne menjek, igy ha véletlenül jön vmi nem várt dolog vagy látok egy szép páncélt (XD) akkor mindig van mibõl költekeznem...
Dicsőség vagy halál ezt csak harccal lehet kideríteni
Egyébként 16 szinten a 44 fõs hadsereg elég gyér nem??
LEhet, többet kellett volna Charismára tennem, egész penge vagyok harc szempontjából, de a max fõ amit vihetek elég kevésnek tûnik, lehet újat kéne kezdjek ??😄
1. jobban fejlõdsz tõle te és az embereid is
2. megigényelheted az adott várat, várost magadnak, választhatsz a foglyok közül, tiéd a zsákmány
szóval sza..rjál a többi lordra ha van hozzá elég katonai erõd, ha meg nincs idõnként szólnak, hogy portya van, akkor majd mentek csoportosan is.
Ui.: Bocs a dupla posztért!
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
A morál nagyon összetett dolog függ a kaják változatosságától ( minél több féle annál jobb, de mindegyiknél kiírja a játék, hogy mennyi + morált ad)Vigyázat szõlõ, nyers marhahús megromlik, és utánna már nem kapsz érte semmit csak foglalja a helyet.
Morál függ természetesen a vesztes és gyõztes csatáktól, utóbbitól felmegy, elõbbitõl le, de ilyenkor már úgysincs több bajod az emberiddel, mert nem lesznek:-D
Függ még továbbá az embereid csoporthoz tartozásától: attól függõen, hogy melyik nép tagjai kaphatsz értük -, illetve + pontot. + pont jár, ha az adott nép falvainak küldetéseket teljesítesz, - jár kifosztásért, háborús cselekedetért ellenük. Ez már lordként nem számottevõ, ugyanis nem nagyon kapsz küldetéseket, de elvétve a védd meg a falut a támadó banditáktól küldi is adhat plusz pontokat.
Függ továbbá a vezetõ cselekedeteitõl, ha sokáig nem csatázol lemegy, általában városokban egy kicsit föntebb megy én úgy láttam.
Ez utóbbi akkor rossz, például ha van egy 80 fõs sereg és elvállalsz egy karaván kísérõ küldetést, mire odaérsz a ku.... va messze lévõ végcélhoz lemegy a morálod.
Szóval elég bonyolult ez a morál dolog.
Persze a zsold ki nem fizetése is csökkentõ tényezõ lehet, de ezt még nem próbáltam, mindig kibulizom a zsold elõteremtését. (ugye Vaeghir-ként ott vannak a tengerparton a Sea raiderek, akik mindig tele vannak nagyon értékes cuccokkal, amit jó áron el lehet adni, lassúak is, szóval hamar utolérhetõek és sok fogoly ejthetõ belõlük)
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
Cooler Master Elite 430 with 3 Cooler Master Sickleflow 120, Gigabyte GA-770T-D3L, AMD Phenom II X4 965 BE(3,4 Ghz), Nvidia GTS 450 1Gb, Kingmax 6Gb DDR3 1333 Mhz Western Digital WD5000-AADS 500Gb
Ha nem marad pénzed, akkor a katonáidat nem tudod majd mibõl fizetni, ezért lemegy a morál, és dezertálnak. Vegyél sok kaját, hogy a morál mindig magas legyen, és persze kel hogy legyen pénzed, amibõl tudod fizetni õket. Hetente kell nekik zsoldot perkálni.
jó sok barátság köttetett, szivemben mindig lesz hely nektek sg.hu
14 szinten teljesen jó volt minden, Average a moral a katonáknál, mire 16. szintre értem (kb 3 óra plusz játék) a seregembõl elkezdtek dezertálni a katonák pl Swadian knight is, ami azért fájt, lement a moráljuk a béka segge alá. Leginkább azt írja, hogy a sok mínusz köszönhetõ a közelmúlt eseményeknek és a party size: majdnem -40, nah ez mitõl van, mert az, hogy a közelmúltban nem volt sok háborús esemény az ok, de a party size mitõl ad -40-et a morálra, lehet, hogy azért, mert vettem 10 ropiért egy armort és nem maradt zsém?, Mindenesetre visszatölteni nem akarok, a szint miatt, de 44 fõs hadseregembõl jelenleg 20-an vanna és örülök, ha õket megtudom tartani. Javaslat valaki???? A másik problémám, Rhodokok háborúban Swadiával, mondom a King harlaus-nak, hogy az egyik falunál támadnak a rhodokok(amit éppen lootoltak), ok odajön, tõle néhány centire( a térképen) van egy 80 fõs sereg, én ott járkálok, hátha ez a fasz odajön, de nem, sétálgat, véletlenül se jön olyan közel, hogy egyszerre támadhassunk... ezzel lehet valamit kezdeni, vagy csak akkor, ha olyan szárazra nyaltam a seggét, hogy a Will you join me? kérdésre igent mond? kérdezem a másik count-ot, hogy mit csinál merre, megy, megy a kastélyba, mert kell az utánpóütlás, gyengék, hogy szembeszálljanak az ellennel, erre vazze ha nem mindegyik külön kolbászolna és a fasz király látná, hogy ott van a többi lord tõle 3 centire a térképen talán elég erõs lenne... Szóval ilyenkor az adott frakcióm butaságán múlik egy háború, vagy hogyisvanez he?😄 elõre is köszönöm az esetleges megoldásokat.
Millerke ® BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers
Mindegy, ha így van, így van...
Ja, azért nem lenne jó ha mondjuk kiütik alólad a gondosan kiválasztott drága lovadat, elkapsz egy arra kószáló gebét helyette, aztán véglegesen leváltja.
"Hogy lehet rábírni a királyt valami háborúra?"
Nem kell ahhoz a király, feudális anarchia van vagy mi. Fuss össze egy másik királysági nemessel a mezõn, és támadd meg (követelés menüpont a beszélgetéskor) vagy rabold ki egy karavánjukat, akkor mínuszba megy a viszonyod a királysággal, és onnantól ostromolhatod a váraikat.
Pár perc után aztán kiléptem, mert iszonyat könnyû lett így a kezdés...
Juteszembe: egy csata közben lelõttem egy ellenfelet a lováról, ráültem, de a csata végén, a lootolás után eltûnt. Ez mindig így lesz?
Legyen mindig kaja a tárgylistában, lehetõleg több féle és figyeld, hogy a legtöbbet javítson a morálon. Lehetõség szerint ne bocsátkozz vesztes csatákba és ne szökj meg a csatából pár embered feláldozásával. Igyekezz minél több csatát megnyerni, ha nagy sereg ellen nem megy, akkor banditák ellen. Legyen mindig pénzed kifizetni a zsoldot, valamint a hírneved és a vezetõi képességed is javítja.
Tehát akkor annyira nem is rossz az értékem, még ezzel is elérhetek ekkora sereget?
Nekem hírnévbõl van +217 helyem a seregben. Karizma csak 15, vezetõi is csak 5x5, alapméret meg 10. Így lehetne 267 fõs seregem, de most csak 127-el megyek, mert békeidõ van, és a morált nehéz fent tartani.
Mindez 36. szinten.
Hogy lehet rábírni a királyt valami háborúra? 15 napja béke, és nincs pénzszerzési forrásom! Küldetéseket ugye senki sem ad! Most volt valami, hogy a nordok megszöktették az egyik lédit, meg is támadtam azt a falut, de ez már 1 napja volt és következménye nem volt!
Nyomkövetés-sztem felesleges
Kereskedelem ha nem vagy kereskedõ akkor nem éri meg rá sokat tenni 2-3
Fosztogatásra is elég 2.
Vezetõi képesség,sebesült ellátás,taktika, meggyõzés nálam ezek dominálnak.3980 + 200 de mínusz az ahányszor magadra fogadtál 100-at.kb 600.
Szerintem a népszerûségem egész jó, tornákat viszont még nem nyertem, béna vok. Ált az elsõ körben lecsapnak... 😊
Egy olyan kérdésem lenne, hogy átlagban mi az a karakter szint, ami elérhetõ (vagy pedig maximum)?
Ugyanis jelenleg 20-as szintû vagyok, de elrontottam a karakter fejlesztését (nem tudtam, hogy a hõsöknek ilyen szerep is jut, ezért sokáig egyedül voltam...), ezáltal a maximum seregem még mindig csak 56. Vagy ez azért még nem annyira gáz?
Valamint 1-1 falunak mennyi lehet a maximum bevétele? Jelenleg van 2 falum, meg egy erõdöm és alig termelnek valamicskét, folyamatosan falukat és kereskedõket kell kirabolnom a fenntartás végett...
Ha jóbanvagy a királlyal akkor elmész egy vacsorára, vagy egy ilyen estre, akkor ott lesznek csajok és elkezdesz velük beszélgetni. És ha bejössz neki akkor azt hangulatjelzõn, vagy a státuszon látni fogod(nem tudom mi a neve)
Én odamentem hozzá kérdeztem valamit tõle és már 10-esen volt a kapcsolatunk.
Odamentem egy másikhoz, annál meg minuszba-ba lendült egybõl.
Cooler Master Elite 430 with 3 Cooler Master Sickleflow 120, Gigabyte GA-770T-D3L, AMD Phenom II X4 965 BE(3,4 Ghz), Nvidia GTS 450 1Gb, Kingmax 6Gb DDR3 1333 Mhz Western Digital WD5000-AADS 500Gb
Illetve egy másik kérdés ezek az udvarhölgyeket mikortól lehet meghódítgatni?
\"Ritterlich im Kriege, wachsam für den Frieden\"
Az alapjátékhoz nem volt olyan mód amivel le lehetett tálcára rakni a játékot?
Köszi a kiegészítést.
Elkezdtem a Warband-ot ,de egyszerûen nem tudok hûbéresé válni nem tudok a királynál jó pontokat szerezni ,mert nem kapok tõle küldetéseket. Erre van valami megoldás?
Ilyenkor le kell õket ütni,hogy eszméletlenek legyenek.
Ez megcsinálható úgy ,hogy sokszor lóval rontasz nekik,vagy olyan fegyvered van ami csak kiüti az ellenfelet,de nem öli meg,vagy adod azt a a parancsot a katonáidnak,hogy tompa fegyver használata engedélyezett.
Nem olyan régen kezdtem el játszani a játékkal azonban volna egy kérdésem. Kaptam olyan küldetést h egy bizonyos egységfajtából szerezzek foglyokat adott idõn belül. A probléma az h nem tudok ilyen foglyokat szerezni mert az embereim legyilkolják az ellenfelet és soha nem lesz így foglyom. Mi a teendõ h foglyokat szerezzek és gyilkolják végig az embereim az ellent?
Elõre is köszi a válaszokat.
\"Ritterlich im Kriege, wachsam für den Frieden\"
jó sok barátság köttetett, szivemben mindig lesz hely nektek sg.hu
De ha nem így van, a régebben játszók javítanak...
http://www.strategyinformer.com/pc/mountblade/mod/29100.html
http://www.strategyinformer.com/pc/mountblade/mod/29039.html
http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,44291.0.html
Fuck is easy, Fuck is funny, Many people fuck for money And if you think fuck is funny, Fuck yourself and save your money
a másik kérdeésem pedig az hogy kissé elveszettnek érzem magam, ez a játék arról szól h üzeneteket küldözgetek ide oda, mert mást nagyon még nemtudtam csinálni céltalanul futkorászni meg kelletlen mert ritkák a banditák.
válaszokat elõre is köszönöm
Fuck is easy, Fuck is funny, Many people fuck for money And if you think fuck is funny, Fuck yourself and save your money
Apropó: Saranidokat tesztelgette már valaki? Milyenek a harcban? Jók a csapatok?
Nord katonákkal nagyon könnyû kezdeni, aharmadik szintjüktõl már az íjászok sem nagyon tudják kikezdeni õket. 40 kimaxolt norddal gyakorlatilag 150 fõs seregeket verek le símán.
A másik megoldás, hogy kövess, és nagy ívben kerülöd meg az ellent. Nem fognak közel menni, de lõni igen. Ha az ellenfél megindul, akkor ellovagolsz. Általában tartják a hadrendet az ellenfelek inkább, max a lovasságát kell ledarabolni, aztán a gyalogságot kedved szerint körbelovagolhatod a seregeddel, amíg van nyílvesszõ.
\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-
Érdemes tartani magadnál egy mesteri ostromszámszert meg egy tegez nyílvesszõt, mert gyorsan fejlõdik, és a fegyveres jártasságon kívül nem kell hozzá más. 100-150 felett már nagyon pontosan lehet vele lõni.