Mount & Blade és Warband
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Dicsőség vagy halál ezt csak harccal lehet kideríteni
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-
Az alap M&B megvehetõ a CD Galaxisnál 55xx Ft-ért, vagy megrendelhetõ pl a TheHut-tól kb 3200 Ft-ért (szállítással együtt) is.
Megrendeltem a MyMemory-tól (azért tõlük, mert náluk lehet PayPal-lal fizetni, a TheHut-nál direktben meg kellene adni a kártyaszámot, amitõl némileg ódzkodom), a PayPal-on keresztül fizetve 3442 Ft. Ennyit (de akár az 55xx-et is, ami a magyar ár) megér. Lehet, hogy a kintrõl rendelt verzióban nem lesz magyar lokalizáció...
A készítõk oldalán 7xxx Ft-ért lehet megvenni a Warband-et, az alap M&B már nincs is ott a "boltjukban"...
Új karakter kezdése után nem sokkal (5-ös szintû Nord 2 kezes fegyvert használó harcos karakter) elvállaltam Sargothban egy karaván kísérõ küldetést Uxhal-ba, gondoltam nem megyek csak úgy azért a 200 dínárért üresen annyit, hát beugrottam a piacra és megnéztem, hogy hol milyen áron tudnék árut eladni ( assess local prices). Hát látom, hogy a flax bond-dal 280 dínárt keresnék darabonként (3-as szintû kereskedelem skillem volt) Urquba-ban (Saranid város). Jól bevásároltam az egyenként 100 dínárt érõ flax-ból (ahogy fogyott a város készlete ment fölfelé az ára), majd miután leadtam a karaván Uxhal-ban átruccantam Urquba-ba és láss csodát az egyenkét 100 dínárért vett flax 400-ért ment el darabonként az arab városban. Ezzel a kis kiruccanással kerestem 4000 dínárt. Ezután egy kis vas (Arqaba vagy mi a neve a Saranid városnak) vitele után Sunoba, majd onnan olaj vásárlása (9000 dínárért vettem olajat) ugyanott. Ezt szétszórtam Reyvadinban, majd mivel Tulga-ban is 260 plusszért vették és mivel Reyvadin kifogyott a pénzbõl (pedig adtam el belõle a fegyverkereskedõnek, lókereskedõnek, páncélkereskedõnek és még a termékkereskedõnek is) oda vittem a maradékot. Mivel Tulga-ban nem volt igazán jó ajánlat (csupán a só ment jól Rivechag-ben ahová ugyis akartam menni egy kis Sea Raider írtásra, hogy fejlesszem a sereget, ezért csak 5 db sót vettem) mentem Rivechagbe.
Itt egy idõre befejeztem a kereskedést függõ missziók befejezése végett (10 napom maradt 2 küldire).
De ami a lényeg a kezdeti 3000 dínáras indulásból 6 fordulóval csináltam 30000 dínárt csupán 3-as szintû kereskedõ képességgel. Ha az adott város kifogy a pénzbõl és nem tudod eladni nekik az árut, akkor
- ha még kereskednél tovább nézz szét az árak közt, ha valahol valamit jól visznek (260 körüli profit), akkor csereüzletben leadod a maradék cuccot a kereskedõnek és reménykedsz, hogy lesz a másik városban elég pénz.
-vagy köthetsz csereüzletet valami jó fegyverre, páncélra.
Fontos infó még a kereskedés szempontjából, ahol nagyobb összeget elköltessz, ott az meg is marad, tehát ha bevásárolsz valahol mondjuk vasból 5000 dínárért, akkor késõbb azon város termék kereskedõje ennyiért tud tõled terméket vásárolni.
-Viszont azzal ellentétben, amit a józan ész diktálna, ha pl.halat viszel a sivatagba, ahol elõtte jelezte a játék, hogy jó profitot tudnál csinálni, akkor az csak az adott városban lesz jól eladható.
Ha Urquba-ban megy jól a hal, akkor azt tuti, hogy jóval, jóval rosszabb áron tudod eladni más sivatagi városokban.
Összességében azonban megéri kereskedni. (3-as kereskedõi szintem, csak azért volt, hogy a zsákmányolt cuccot emberi áron tudjam eladni, de nagyon kifizetõdõ döntés lett a fentebbiek fényében 3 pontot rakni rá.)
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
Kijavítottam a linket az új verzióhoz.😊
Millerke ® BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers
Millerke ® BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers
Akkor kénytelen leszek fejleszteni valahogy, mert már elég kevés, lévén rengeteget zabál a seregem... <#vigyor1>#vigyor1>
Steam acc: kange82
Felszereléskezelés nem seregszintû képesség, úgyhogy csak a saját értéked számít.
az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(
Figyelem azt, hogy biztosan le legyen ütve és ne maradjon túlélõ, mégis rengeteg esetben el tudnak menekülni...
Van valami, amivel növelhetem az esélyét vagy ez random?
Másik dolog, hogy csak akkor tudok több dolgot cipelni magammal, ha a saját karakteremnek növelem az eszköztartás képességét? Mert a többi hõsnek már van ilyen pontja, de se a sereg ablakon nem jelenik meg, valamint nem is látom, hogy több férõhely lenne...
Egy falu kirablását félbe lehet szakítani? Azaz ha elkezdtem van kiút vagy akkor már nincs? Ha igen, akkor hogyan? Csak mert a többi lord meg tudja tenni, ezért kérdem...
De ha már vagy 30. szintû és van 5-6 20. szintû hõsöd, akkor a levedlett cuccaidat nem eladod, hanem nekik.
Egyébként meg Kb. minden seregszintû képességet 6-7. szinten nyom valamelyik hõsöm. Nekem ezekre nem kellett pazarolnom az elsõ pár mellényomástól eltekintve.
\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-
Miben jó az ha a hírnevem lassan a király szintje fölé megy? Azonkívül h nagyobb seregem lehet?
Én tapasztalom csak úgy h a nordokat a legkönnyebb nyílt csatába leverni? Az ellenük vezetett csatáim mindig mészárlássá alakulnak a hõs lovagjaim és általam.
\"Ritterlich im Kriege, wachsam für den Frieden\"
Közben viszont rájöttem, hogy a Backspace megnyomása után egérrel is át lehet küldeni az egységeket máshova is!
Ahha, akkor erre jó a taktika! Értem már! 😊
Azt viszont nem, hogy azt írod, arányosan kapom az embereimet, mégis kezdéskor bent volt az összes lovag+összes katona, de az íjászokból csak 4...
Ezért furcsálltam a dolgot, nem is kicsit!
De nekem az alap katonák hamarabb felfejlõdnek max szintre, mint az NPC-k nemtom miért, lehet rosszul csinálok valamit.
De mivel a katonák nekem hamarabb felfejlõdnek így hamarabb tudok velük búvóhelyet kipucolni.
2. F2->F4 Stand ground parancssal nem pofánlankodnak a létrához az ijjászok, F3-->F4 parancs Weapons at will parancs, azt használnak, amit akarnak, de ha nem mehetnek az ellenséghez csak lõni tudnak szerintm
3.Arena mester meg tudja mondani, ha megkérdezed tõle a városokban az Arenában.
Az arányoknak megfelelõen kapod az egységeket a csata kezdetekor. Ha 64 emberrel nekimész 400 ellenfélnek, akkor ne csodálkozz, ha a sereged kezdõ mérete 10 alatt lesz. A kezdõ méreten tudsz javítani a taktikával, ezért érdemes rakni rá pár pontot.
Nem érdemes kis sereget tartani, fele ekkora sereggel fele ennyi katonát kaptál volna...
az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(
Egyébként meg a csatába erõsítésként érkeznek be a többiek, ahogy meghalnak az embereid.
Sorrendileg úgy, ahogy a seregedben vannak fentrõl lefelé. Azok sorrendjét csata elõtt tetszés szerint módosíthatod.
A lovagi torna helyét az arénában kérdezheted meg.
Seregem a következõ képen néz ki:
25 íjász
20 harcos
15 lovas
+3 hõs
Akaratlanul belementem egy olyan csatába, hogy 400 ellenfél, amiben sok újonc és paraszt volt. Gondoltam megpróbálom. Elkezdõdik a csata, ekkor veszem észre, hogy 3 íjászom van jelen a csatában, majd a végén jelent meg a többi.
Szóval, a Beállításokban állítható "csata méret" a mind2 oldalon levõ, egyszerre a csatában részt vehetõ katonák számát jelenti? Valamint nem arányosan, hanem fentrõl lefelé haladva kapom meg az egységeket közben?
Mert ha igen, ez így nagyon sz@r... Még a végén tényleg jobban megéri kisebb sereget tartanom, mert akkor legalább a taktikámhoz illõ seregem van... :S
Legalább nem halnak meg, és ha jól válogatod össze õket egy rakat pontot megtakaríthatsz.
Nem kell rakni egy dekát sem azokra, amelyek sereg szintû képességek!
1. Nagy városok fogadóiban felfogadhatsz zsoldosokat, vagy pedig azokban a falukban, amik legalább közömbösen állnak Hozzád, tudsz felbérelni újoncokat.
2. Nagyobb városok fegyverkereskedõinél.
Apropó, melyik lehet az erõsebb gyalogosan? Lovag vagy a Strázsamester?
Várvédés: ezt a parancs osztogatást be is szívtam. Ugyanis alapból a közelharci egységek a létrához mennek, az íjászok pedig a toronyba. Azonban amint elfogytak, jött az erõsítésem, ott már az íjászok is a létrához mentek. Gondoltam semmi gond, az általad említett paranccsal felvittem Õket a vártoronyba, de csak álltak és bambultak, nem lõttek...
Lovagi torna: Ahha, szal fogadással! Fogadni még nem mertem, mert meglehetõsen béna játékos vok, eddig csak kétszer nyertem tornát, ráadásul ha rossz fegyvert kapok, akkor bukom is... 😊
Apropó, lehet tudni, hogy éppen hol rendeznek tornát?
Két kérdésem lenne:
1.Csapatot hol lehet toborozni?
2.Fegyvert hol lehet vásárolni?
Köszönöm elõre is a válaszokat!
Más: Lovagi tornánál fogadni magadr kell, 6 kör 6x100 dínár fogadás, az elsõ körnek a legjobb a szorzója asszem 30 szoros, tehát itt kaszálod a legtöbbet, a többi körben, ahogy egyre kevesebben lesznek, egyre kevesebbet lehet nyerni. Mondjuk ha bebukod a tornát, akkor oda 600 dínár, de ha nyersz garantált 3980, melyben benne van az általad említett 300 dínár.
Tenger rablók (Sea Raider): Csak és kizárólag Veaghir területen találhatók (térképen fehér vagy szürke színû nép, a hómezõkön laknak) Rivecheg mellett a sík tenger melletti területen Udinad falu mellett van általában a búvóhelyük és itt is portyáznak 10-tõl 40 fõig terjedõ csapatokban. Vigyázat alacsony szinten nagyon csúnyán szájba tudják vágni az embert, és Calradian a lehetõ legerõsebb rablóbanda tagjait alkotják (mount and blade strategy wiki szerint 16-os szintûek, warbandben nemtudom hányasok, de a legnagyobb pusztítást õk tudják végrehajtani a csapatban).
Vadászatuk alatt csupán annyit kell tenned, hogy csatázol velük, vagy Rivecheg urától kapsz küldetést, hogy pusztítsd el a búvóhelyüket, ami alapból fizet 1500 dínárt, 3000 xp-t, a zsákmány meg igencsak bõséges lesz, szóval abból is összejöhet ha szerencséd van pár ezer dínár. Mivel csak 6-7 fõs csapatot kapsz a búvóhely támadásakor érdemes a lehetõ legmagasabb, lehetõleg kimaxolt embereidet vinni (Csapattag NPC-idet felejtsd el, õk túl gyengék, a katonáidat vidd) Csapat menüben a vinni kívánt egységekre kattintva a mozgasd fel, le opcióval tudod beállítani ki menjen veled, minél fentebb van a sorban annál valószínûbb, hogy az az emberke megy a küldetésre.
Örülnék azért, ha még ezt is turbóznák kicsit... 😊
Nem vagyok egy látvány mániás, de ha maxra tolom a csúszkákat, akkor mért nem tud úgy kinézni ahogy kéne.
Vagy ez is patch miatt lesz? Vagy megint valami Radeonos bug?
Szabadítós küldit, pedig senki ne vállaljon el, mert bugos! Kínkeservesen (de tényleg) sikerült megszöktetnem a börtönbõl egy barát lordot, erre nem érzékelte a leírás. Már rég nem volt a városba a fogoly (szabadon kószált), de még mindig meg kellett volna szöktetnem.
Vissza kellett mondani.
50-nél több fõ felesleges? Pont tegnap volt egy olyan csatám, hogy a váramat magára hagyta a többi lord, 60 egységgel védtem 400 egységgel szemben. 10 sérültem maradt csak, hajszálon múlt, mivel a végén csak én maradtam, pár milliméteres életerõvel... 😊
Ezt a lovagi torna dolgot nem értem. Az itt olvasottak alapján elkezdtem, de csak 300 pínzt kapok a gyõzelemért. SZóval számomra egyáltalán nem ez a legjobb bevételi forrás! Inkább megyek falukat rombolni, (Vagy tegnap legyõztem egy másik nép királyát, érte kaptam 10000 pínz váltságdíjat!) vagy kereskedõket kirabolni! 😊
Ezt a tengeri rabló vadászatot hogy tudom elérni? Mi kell hozzá? Hova menjek? Már láttam képeket róla de én még nem találkoztam ilyennel... 😞
Javaslatom kb. tartsátok a max csapatmennyiség felénél (ha a max 50, akkor 25 fõnél) a seregeteket. Ugyanis a vezetés (leadership) képesség nem tudja kompenzálni az akkora sereget (csak pontonként +5% morált ad), ráadásul ehhez hozzájön a Renown-ból beszerzett emberek száma, akik tovább terhelik a morált.
Egyébként meg 50 fõnél több ember ritkán szükséges akárki ellen, ha az az 50 ki van maxolva, akkor ügyes játékkal bárkit lenyomsz, e fölött már többnyire akadályozzák egymást. Lásd ostromok.
A csapatod összetétele (nord, vaeghir, swadian, saranid, rhodok, khergit) nem számít, csak ha rosszban vagy valakivel, akkor az õ népének katonáihoz kapsz negatív morált (jelentések menü, morál fülön tökéletesen látszik), ha jóban vagy az adott néppel, akkor + morált kapsz.
Most új karit kezdtem, célom maximális mennyiségû egymással megférhetõ NPC csapattárs felvétele (kb. 8 fõ) és az össz katonamennyiség kb. felénél tartása a maximálisnál. Eddig morál szempontjából tökéletes a taktika. NPC-k felfejlesztése és ellátása király cuccokkal, hogy ütõképesek legyenek még a célom jelenleg a játékban. (Egyébként legjobb pénzforrás a lovagi torna, de ehhez ajánlott 100 minden fegyverképességre, jó még a bandita búvóhelyek kipucolása, de ehhez meg kell 6-7 maxra fejlesztett lovag. Pénz szempontjából mostanában már alap számomra fogoly ejtés ( 2-3 pont elég, foglyonként 50 dínár és csak 2 kattintás átállítani a katonákat, hogy ne öljenek, csak kiüssék az ellent, 20 fogoly 1000 dínár, ezért csak azt csináltad amit szoktál, harcoltál.
Ha valaki pénz szûkében van érdemes a Tengeri rablókat hajkurászni, igaz erõsek, de a legjobb zsákmányt õk dobják, nem ritka a 3000-4000 dínár értékû sisak, kard sem amit dobnak.
Én emellett mindig rakok 3 pontot kereskedelemre (jobb árak zsákmány eladásakor), meg minimum 2 pontot fosztogatásra (több zsákmány csata után), ebbõl adódóan kell kb. 2 pont hátizsák bõvítésre, hogy el tudjam vinni a cuccot.
1-2 hét a Vaeghir partoknál Tengeri rabló vadászattal hozhat 10-15000 dínárt, ha nem többet...
Szóval mindig 100 közelében, akkor tuti nem szökdösnek el a katonáitok.