Mount & Blade és Warband
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Native Improved moddal kapcsolatban én speciel a mbrepository változatra utaltam (van benne pár elszállt, mondhatni táp szagú dolog de alapjában véve szerintem javít a warbands egyszerûségén, meg aztán nem tart sokáig kijavítani), de látom van más jellegû, szintén bõvülõ is a taleworld-ön (ez a Litus féle ami jóval több dologba belepiszkál), ami összetettebb.
mbrepository
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
(Amit lentebb írtam...)
Steam acc: kange82
Dicsőség vagy halál ezt csak harccal lehet kideríteni
Az "improved", amit írsz az a "Litus" nevezetû akar lenni? Mert ahogy azt néztem az még csak béta, ráadásul új játékot kell hozzá kezdeni, amit még nem szeretnék... 😊
Stief: 1.111
De már most is akad például nagyon jó arena overhaul mod ami sokat dob az arénákon, van native improved, 1257 AD improved, multiplayer modok, csatalétszám növelés, új egységek, vagy éppen apró kis változtatások sokasága.
Ezeket megtalálod a mbrepository oldalán vagy a taleworlds fórumán külön a warbands mods (caravanserai) részlegben.
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
Nemtudom, hogy amiatt, hogy a campaign nehézséget és az ai nehézséget legnehezebbre raktam (valamint még a saját csapatom sebzõdése is normális, enyém 1/2, mert azért már ne az legyen, hogy 1 ütés temetés), de olyan szinten bedarálnak sok helyen 70-es csapattal 8 npc-vel, hogy öröm nézni.
Várak mindegyikében 150-200 ellen általában 40-50 íjásszal, számszerijjassal. Konkrétan még ezzel a karakterrel (kereskedõ, de jól ért a számszeríjhoz, lándzsához és 1 kezes fegyverekhez) nem sikerült várat elfoglalnom egyedül. Segítséggel már igen, de akkor sem én támadtam. Az igazán gané dolog ostromnál az íjászok, fõként a számszeríjászok. Még elgurul az ostromtorony a falig 15-20 emberemnek annyi, a maradék meg bedarálódik a falnál (ahol a védõk kardokkal, pajzsokkal várják õket, miközben 2 oldalról kapják a 20-20 nyilat, szóval mészárszék).
Másik dolog: úgy alakult, hogy egy ilyen várostrom során partizánkodni akartam, hogy a megmaradt 60 védõt ( a 90-es alaplétszámból :-D) majd én egyedül lenyomom (nem baj, hogy már 60 emberemnek beletört a bicskája) és hát mit ad isten nem elkaptak. Ezután rövid raboskodás után úgy döntöttem, hogy a fene fogja megvárni, míg kiengedik a társaimat (NPC-k), megyek és kiszabadítom õket a börtönbõl. Mivel ellenséges vár, így nehezített pálya , álruhában(ló...sza..r védelem) sima bottal, dobótõrrel felszerelkezve bemegyek, börtönõr kinyír, bemegy börtön, beszél 8 npc-vel és mondja, hogy mindenki kapja fel a bicskáját, aztán kitörünk közösen. Kimegyek, hát a sok hü...lye npc nem enged kezd el kaszabolni. Szerintem ez is az 1.111-es patch hibája, ugyanis szöktetés már 1.05 alatt jól mûködött. Nagy nehezen kiküzdöm magam erre kapom az üzenetet a pofá..mba, hogy mivel kiütötték a társakat ott kellett õket hagyni.... mind a 8-at....<#csodalk>#csodalk>
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
Én még 10k-t is megvenném, annyira tetszik. Nem is emlékszek az utóbbi idõben olyan játékra, ami ennyire lekötött volna, mint ez. (Habár barátnõmnek már elege van belõle, már állandóan csak a lovagolást halja... 😄)
Azonban azt írod, hogy "ha kiadják a modtool-t". Még akkor nincsenek hozzá modok?
Tobbszor elofordult, hogy ejjel 1-2 oraig nyomtuk, de altalaban ejfel kornyeken befejezzuk. 😉
Gyere, allj be a sorba szegezd a landzsat es vedd a tarsad oldalat! ;-)
Nem használok modot. Max grafikai mod érdekelne, vagy pedig nagyobb seregem lehessen... 😊
Azonban az a szöveg, hogy vár az erõd visszafoglalására arra utal, hogy elvitték onnan...
Vagy pedig ismét az az erõd legyen a központod!
Több 5letem nincs...
Nem blokkolja valamelyik?
Millerke ® BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers
az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(
Nagy gondom van! Saját királyságot alapítottam, az egyik erõdömben, Borchát neveztem ki kancellárnak, sajnos az erõdöt vissza foglalták, bár vissza vettem az erõdöt, és borcha sehol, és hülye üres párbeszéd ablakok jönnek azóta be. A jegyzet az írja borchára hogy az erõd visszafoglalására vár! De vissza foglaltam! Sajnos a királyságom egyre nõ és nem tudok diplomáciázni ami elég gáz
Sajnos nem! Nincs fogságba sehol, ráadásul mikor a jegyzetekbe is bele tekintek, hiba üzeneteket ír ki. A karaktereknél meg az írja Borchára hogy vár az erõd visszafoglalásra! De vissza foglaltam!
Néha a fogadóban találkozhatsz vándorral, Õ megmondja, hogy hol van fogságban!
Nagy gondom van! Saját királyságot alapítottam, az egyik erõdömben, Borchát neveztem ki kancelárnak, sajnos az erõdöt vissza foglalták, bár vissza vettem az erõdöt, és borcha sehol, és hülye üres párbeszéd ablakok jönnek azóta be. A jegyzet az írja borchára hogy az erõd visszafoglalására vár! De vissza foglaltam! Sajnos a királyságom egyre nõ és nem tudok diplomáciázni ami elég gáz
Tedd fel újra a kérdésed!
Elõbb-utóbb az összes le fog lépni? Vagy mi ez? 😞
az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(
Millerke ® BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
Mert én ott tartok vele, hogy eljegyeztem, 1 évem van elvenni, lagzi megszervezve, de csak béke idõben lehet az esküvõ...
A létre kérdés tényleg megoldva, már nem fagynak le a létrán, azonban védésnél ki is mennek a várból a hülyék... 😉
Valamint nem tudom, hogy ez új, de sok esetben nem csak egy létra, hanem kettõ is volt már.
Fagyásom nekem is volt már a patch felrakása után, de több óra után összesen 1. Ami engem a legjobban zavar, hogy az útvonalkeresés elromlott a patch óta. Sokszor olyan kerülõvel megy a sereg, hogy az nem igaz. Olyan is van 1-2 falunál, hogy jobbra küldöm Õket, erre elindulnak balra majd egy félkörrel megfordulnak... :S
A csoportosulást még nem tapasztaltam, arról nem tudok nyilatkozni!
UI: látványvilág fejlõdést hogy kell értelmeznem? Nekem még csak a 197.13 van fent...
Viszont 1.110-ás patch javítja az ostromnál a létre elé tömörülõ katonák hibáját, ami jó dolog. Addig viszont nem merem felrakni az új patch-eket, amíg nem tudom, hogy nálatok volt-e hasonló probléma.
Ui.: tegnap felraktam a legfrissebb nvidia drivert és hihetetlen látványvilág fejlõdésben volt részem, amikor elindítottam utána a warbandat! Aki eddig nem rakta fel a 197.45-ös nvidia videókártya drivert az tegye meg, mert egyrészrõl szebb lesz a látvány, másrészt sokkal simább a játékmenet csatában.
Marsallként úgy gondoltam, el kéne foglalni Tihr-hez, azaz a birtokomhoz közeli Culmarr várát. Össze is csõdítettem néhány lordot, elkezdtem Culmarr ostromát, amelyhez az ostromtornyot Artimenner legjobb tudása szerint 60 óra alatt próbálta megépíteni. Ezalatt bejött 1 üzenet, hogy a nordok Tihrt, az én váramat ostrom alá vették. gondoltam ha már belekezdtem Culmarr ostromába elõbb elfoglalom utána megyek a váram felmentésére.
Erre tudjátok mi történt? Nem sokkal az ostromtorony elkészülte elõtt érkezett 1 üzenet h a nordok békét kötöttek velünk. Az érdekes viszont h az ostromot el tudtam indítani, és persze hülye lettem volna kihagyni a lehetõséget. Véres harc után miénk lett Culmarr. Utána pedig, mint aki jól végezte dolgát szépen elhaladtam a körülöttem szaladgáló nord csapatok mellett, hisz már béke van, erre meg mit látok?????? a szemét nordok már elfoglalták Tihrt a váramat, de már béke van, igy nemtom visszafoglalni!!!!! minden bizonnyal míg én Culmarral törõdtem, õk elfoglalták Tihrt és eztán rögtön békét kötöttek a királyommal. Ekkora kibaxást... Na mindegy, dicséret a mesterséges intelligenciának...
Swadian király hûbérese vagyok, részt vettem a nord Tihr elleni ostromban, és megkaptam a várat. Örültem is, hogy rögtön egy ilyen nagy adományt kaptam a királytól. Ezután egy darabig ellenséges csapatokat gyilkolásztam (amibõl kijutott épp elég, mivel egy ideig MINDEN nép ellenség volt) a legyõzött lordokat pedig szabadon engedtem, mert hogy lássák milyen jófej vagyok, és ha eljön az én idõm, tudják majd kire kell szavazni 😄.
Mivel megkaptam a swad királytól a marsall tisztséget, elindultam néhány lorddal kiszabadítani õt a vaegirek dramugi kastélyából (konkrétan elfoglalni a várat). el is foglaltam a várat, a király hálálkodott. Ezután elkezdtem "ármánykodni" az egyik fõúr ellen, hiszen ez is hozzátartozott a középkor világához. Eddig azt figyeltem hogy olyan lordot mártsak be, akinek kevés rokona van és több másik lordnak a begyébe van. Azt hiszem, mostmár a "Vita" alatt megjelenõ számot is figyelembe veszem. Az elõttem szólók szerint ez azt jelenti hogy minél magasabb a szám, annál inkább kegyvesztett az ember.