Mount & Blade és Warband

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kange
Ahha!
Köszi szépen a linket!

Steam acc: kange82

Ami mod belepiszkál az alapokba (új egységek, játéktechnikai változtatások) azokkal minddel új játékot kell kezdeni az esetek többségében. Márcsak azért is mert a modul eleve nem a sima játékként indul hanem az indításkor kiválasztod a native helyett a neked tetszõ modot és annak a készelte lesz betöltve.

Native Improved moddal kapcsolatban én speciel a mbrepository változatra utaltam (van benne pár elszállt, mondhatni táp szagú dolog de alapjában véve szerintem javít a warbands egyszerûségén, meg aztán nem tart sokáig kijavítani), de látom van más jellegû, szintén bõvülõ is a taleworld-ön (ez a Litus féle ami jóval több dologba belepiszkál), ami összetettebb.

mbrepository

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

Kange
Olyan gondod nincs, hogy az útvonalkeresés rossz lenne?
(Amit lentebb írtam...)

Lacoka12
ott hiába nyomom a keresést vagy a frissitést nem lát semmi szervert

Dicsőség vagy halál ezt csak harccal lehet kideríteni

Kange
Ahha, meg is találtam párat. Az arénásat már le is szedtem, kíváncsi vagyok rá! 😊
Az "improved", amit írsz az a "Litus" nevezetû akar lenni? Mert ahogy azt néztem az még csak béta, ráadásul új játékot kell hozzá kezdeni, amit még nem szeretnék... 😊

Stief: 1.111

Miért ne lennének? Már egyszerûbbek, nem olyan bonyolultak mint mondjuk az alaphoz a Sword of Damocles/Fire Arrow/Prophesy of Pendor és társai. Csak nehéz egyenlõre lépést tartani a folyamatosan érkezõ patch-ekkel és állandóan hozzájuk igazítani a modokat. Amint lecsillapodik a készítõk részérõl ez a gyors patch láz akkor majd több lesz.

De már most is akad például nagyon jó arena overhaul mod ami sokat dob az arénákon, van native improved, 1257 AD improved, multiplayer modok, csatalétszám növelés, új egységek, vagy éppen apró kis változtatások sokasága.

Ezeket megtalálod a mbrepository oldalán vagy a taleworlds fórumán külön a warbands mods (caravanserai) részlegben.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

Kange hányas patchot használsz?
Sajnos 1.111-es patch alatt nekem is elõjött a lentebb leírt katonák betömörülése bug, de csak egyszer. Fagyás nem volt vele, de az AI az nagyon betyár lett.

Nemtudom, hogy amiatt, hogy a campaign nehézséget és az ai nehézséget legnehezebbre raktam (valamint még a saját csapatom sebzõdése is normális, enyém 1/2, mert azért már ne az legyen, hogy 1 ütés temetés), de olyan szinten bedarálnak sok helyen 70-es csapattal 8 npc-vel, hogy öröm nézni.

Várak mindegyikében 150-200 ellen általában 40-50 íjásszal, számszerijjassal. Konkrétan még ezzel a karakterrel (kereskedõ, de jól ért a számszeríjhoz, lándzsához és 1 kezes fegyverekhez) nem sikerült várat elfoglalnom egyedül. Segítséggel már igen, de akkor sem én támadtam. Az igazán gané dolog ostromnál az íjászok, fõként a számszeríjászok. Még elgurul az ostromtorony a falig 15-20 emberemnek annyi, a maradék meg bedarálódik a falnál (ahol a védõk kardokkal, pajzsokkal várják õket, miközben 2 oldalról kapják a 20-20 nyilat, szóval mészárszék).

Másik dolog: úgy alakult, hogy egy ilyen várostrom során partizánkodni akartam, hogy a megmaradt 60 védõt ( a 90-es alaplétszámból :-D) majd én egyedül lenyomom (nem baj, hogy már 60 emberemnek beletört a bicskája) és hát mit ad isten nem elkaptak. Ezután rövid raboskodás után úgy döntöttem, hogy a fene fogja megvárni, míg kiengedik a társaimat (NPC-k), megyek és kiszabadítom õket a börtönbõl. Mivel ellenséges vár, így nehezített pálya , álruhában(ló...sza..r védelem) sima bottal, dobótõrrel felszerelkezve bemegyek, börtönõr kinyír, bemegy börtön, beszél 8 npc-vel és mondja, hogy mindenki kapja fel a bicskáját, aztán kitörünk közösen. Kimegyek, hát a sok hü...lye npc nem enged kezd el kaszabolni. Szerintem ez is az 1.111-es patch hibája, ugyanis szöktetés már 1.05 alatt jól mûködött. Nagy nehezen kiküzdöm magam erre kapom az üzenetet a pofá..mba, hogy mivel kiütötték a társakat ott kellett õket hagyni.... mind a 8-at....<#csodalk>

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Kange
Biztos, hogy állat lehet.
Én még 10k-t is megvenném, annyira tetszik. Nem is emlékszek az utóbbi idõben olyan játékra, ami ennyire lekötött volna, mint ez. (Habár barátnõmnek már elege van belõle, már állandóan csak a lovagolást halja... 😄)

Azonban azt írod, hogy "ha kiadják a modtool-t". Még akkor nincsenek hozzá modok?

Hat akkor hajra szerezd be origit... ;-)cdgalaxison 4500 penz! ha kiadjak modtool-t a game tarolni fog szerintem! multiban tobb szazan nyomjak szerte a vilagon! van olyan szerver ahol egyszerre 100-an!

Tobbszor elofordult, hogy ejjel 1-2 oraig nyomtuk, de altalaban ejfel kornyeken befejezzuk. 😉
Kange
Az a baj, hogy multizni majd az eredetivel fogok (mert 100%, hogy megveszem, mert megérdemli, csak még nem jutottam el odáig!), másrészt viszont az idõbeosztásom olyan, hogy nehéz összeegyeztetni másokkal a játékot... 😊

Nem multizol?? 😊 Kihagyod a felejthetetlen elmenyeket mikor egy szal csatabarddal tarsaid pajzsfala mogott varod a swadiai lovagok lovasrohamat? Sikoltozas, reccsenesek, betort koponyak porbaesõ testek kavalkádja...... :-)
Gyere, allj be a sorba szegezd a landzsat es vedd a tarsad oldalat! ;-)
Miert akarsz te helyi halozaton szervert keresni? Allitsd at hogy interneten keresgeljen...
Neten keresgélve láttam modot a warbandhoz, amúgy nem eredeti a játékom, szóval csak 1.04 tudtam patcholni sajnos, meg akarom venni, de most le vagyok gatyásodva, majd jövõhónapba. tudnál nekem crackos patchot küldeni újabbat? Ja modról nagyon sok durva dolgot írtak ami nekem tetszett, hogy kisebb az esélye a várurak szökésének, 80% lett hogy csatába elfogod az urat ha te vagy társaid leütik, ez most csak 30%, nevetséges, ja meg bõvült az aréna harcok lehetõségei, vannak 10000 dináros versenyek is! Ja és asszem vannak új cuccok és elit egységek! Ha gondolod megkeresem és elküldöm!
Kange
Nem volt, még nincs saját királyságom, de saját erõdbõl vertek már ki. Ekkor elfogták Õket és akkor piros hiányzó szövegek jelentek meg. Ekkor kellett keresgélnem, hogy hova a fenébe is vitték Õket.

Nem használok modot. Max grafikai mod érdekelne, vagy pedig nagyobb seregem lehessen... 😊

Neked már volt ilyen? Amúgy meg használsz valamilyen modot, van jó mod?
Kange
Én nem multizok, uo. nemtok segíteni...

Kange
Rakd fel a legfrissebb patch-t (ezzel nekem már nincsenek hiányzó szövegek, bár van egy új benne... 😊).
Azonban az a szöveg, hogy vár az erõd visszafoglalására arra utal, hogy elvitték onnan...
Vagy pedig ismét az az erõd legyen a központod!

Több 5letem nincs...

Lacoka12
a router hol nézzhetem meg?

Wreck86
Tûzfalat,routert nézted már?
Nem blokkolja valamelyik?

Millerke &reg; BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers

nearo
Te ezt most komolyan kérdezed? (Nem, én sem tudok segíteni)

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

Lacoka12
tudsz segíteni?

Helló!
Nagy gondom van! Saját királyságot alapítottam, az egyik erõdömben, Borchát neveztem ki kancellárnak, sajnos az erõdöt vissza foglalták, bár vissza vettem az erõdöt, és borcha sehol, és hülye üres párbeszéd ablakok jönnek azóta be. A jegyzet az írja borchára hogy az erõd visszafoglalására vár! De vissza foglaltam! Sajnos a királyságom egyre nõ és nem tudok diplomáciázni ami elég gáz

Sajnos nem! Nincs fogságba sehol, ráadásul mikor a jegyzetekbe is bele tekintek, hiba üzeneteket ír ki. A karaktereknél meg az írja Borchára hogy vár az erõd visszafoglalásra! De vissza foglaltam!
Kange
Valahol fogságban lehet.
Néha a fogadóban találkozhatsz vándorral, Õ megmondja, hogy hol van fogságban!

Helló!
Nagy gondom van! Saját királyságot alapítottam, az egyik erõdömben, Borchát neveztem ki kancelárnak, sajnos az erõdöt vissza foglalták, bár vissza vettem az erõdöt, és borcha sehol, és hülye üres párbeszéd ablakok jönnek azóta be. A jegyzet az írja borchára hogy az erõd visszafoglalására vár! De vissza foglaltam! Sajnos a királyságom egyre nõ és nem tudok diplomáciázni ami elég gáz
Lacoka12
Miért irja ki azt amikor a multira akkarok csatlakozni hogy nem müködik a kiszolgálo a helyi hálozaton?

Kange
Hidd el én segítenék, csak nem tudok. Akik meg tudnának nem járnak itt annyit és lehet átsiklottak a problémád felett.

Tedd fel újra a kérdésed!

Lacoka12
látom senki nem segít nekem

Kange
Ajajj... Szomorúan vettem tudomásul, hogy a nagy nehezen kiképzett hõseim sorra lépnek le e királyságból...
Elõbb-utóbb az összes le fog lépni? Vagy mi ez? 😞

nearo
Te mirõl beszélsz? Már szerda óta kapható 😄

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

Atwa
kössz az infot!

Wreck86
Bármilyet tudsz,csak nem mindegyiket tudod felvenni magadra,amíg el nem éred a hozzá kellõ tulajdonságot.

Millerke &reg; BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers

Atwa
és az szinttõl függ hogy milyen páncélokat és fegyvereket tudok vásárolni?

Atwa
mennyire éri meg sima mount and blade helyett warband-el játszani ?vagy csak annyival jobb a warband hogy van benne multi vagy van valami olyan dolog ami miatt sokkal jobban megéri single playerbe tolni ?

Kange
Ahha! 😊
Mind1, azért felrakom a legfrissebbet, ha már letöltöttem... 😊

Nálam szebb a játék 197.45-ös driverrel, de mondjuk elõtte 191-es driver volt fenn szóval lehet nálad nem lesz változás. Eddig nem raktam drivert újat mert nem kellett. De most elõször szembesültem vele, hogy calradia-ban van köd, az npc-k is szebbek lettek, a páncélok is jobban néznek ki és simábban futnak a csaták is (elõtte nagy tömegben 300-400 fõs csaták) ha erõsítés érkezett erõsen belassult a játék, pedig a gépem bõven elviszi.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Kange
Nekem az lenne a kérdésem, hogy valaki itt írta, hogy Lady Vera-t nem lehet elvenni feleségül. Ez mit is takar? Meddig lehet eljutni benne?
Mert én ott tartok vele, hogy eljegyeztem, 1 évem van elvenni, lagzi megszervezve, de csak béke idõben lehet az esküvõ...

Kange
Figyelj a "Vita" értékére. Azóta, hogy lenulláztam, már van 4 váram, 2 városom és 15 falum... 😊

Kange
Én fanatikusan felrakom a legfrissebb patch-eket, mert sok dolog zavar.
A létre kérdés tényleg megoldva, már nem fagynak le a létrán, azonban védésnél ki is mennek a várból a hülyék... 😉
Valamint nem tudom, hogy ez új, de sok esetben nem csak egy létra, hanem kettõ is volt már.
Fagyásom nekem is volt már a patch felrakása után, de több óra után összesen 1. Ami engem a legjobban zavar, hogy az útvonalkeresés elromlott a patch óta. Sokszor olyan kerülõvel megy a sereg, hogy az nem igaz. Olyan is van 1-2 falunál, hogy jobbra küldöm Õket, erre elindulnak balra majd egy félkörrel megfordulnak... :S
A csoportosulást még nem tapasztaltam, arról nem tudok nyilatkozni!

UI: látványvilág fejlõdést hogy kell értelmeznem? Nekem még csak a 197.13 van fent...

Holnap végre megjelenik a CD Galaxisban!
Ja és hozzátenném még a korábbi hsz-emhez, h a swad király az én javaslatomra ment oda ahol az ellenség csapatai gyülekeztek. amikor láttam, h az õ százvalahány fõs csapata küzd 600 ellenség ellen, akkor inkább letettem a csatába való csatlakozásról. Gondoltam is, h kapok a fejemre amiért odaküldtem õt és baxtam segíteni neki, fõleg h fogságba is esett. Ezután jött amit már leírtam: összegyûjtöttem a szükséges mennyiségû sereget és lerohantam a várat ahol fogságban sínylõdött. utánna meg alig gyõzött hálálkodni😄
Mármint ellenséges és baráti egységek saját csapatuk tagjaival együtt rendezõdnek csoportba nem egymással. Legalábbis a bug szerint. (Ezt érdekesen fogalmaztam meg az elõzõ hsz-ben) :-D

Nektek milyen tapasztalataitok vannak az 1.111-es, illetve az 1.110-ás javítással kapcsolatban. Olyan problémákat hallottam, hogy ezen verziók esetében elõfordulnak kifagyások, valamint az általam nagyobbnak vélt probléma, hogy néhány esetben az AI megbolondul. Pl.: Ellenséges és baráti egységek 1 körbe csoportosulnak és nem mozdulnak egymás mellõl.

Viszont 1.110-ás patch javítja az ostromnál a létre elé tömörülõ katonák hibáját, ami jó dolog. Addig viszont nem merem felrakni az új patch-eket, amíg nem tudom, hogy nálatok volt-e hasonló probléma.

Ui.: tegnap felraktam a legfrissebb nvidia drivert és hihetetlen látványvilág fejlõdésben volt részem, amikor elindítottam utána a warbandat! Aki eddig nem rakta fel a 197.45-ös nvidia videókártya drivert az tegye meg, mert egyrészrõl szebb lesz a látvány, másrészt sokkal simább a játékmenet csatában.

Lacoka12
sziasztok miért irja ki azt amikor a multira akkarok csatlakozni hogy nem müködik a kiszolgálo a helyi hálozaton?

Azonban van más eléggé khm... érdekes dolog is.
Marsallként úgy gondoltam, el kéne foglalni Tihr-hez, azaz a birtokomhoz közeli Culmarr várát. Össze is csõdítettem néhány lordot, elkezdtem Culmarr ostromát, amelyhez az ostromtornyot Artimenner legjobb tudása szerint 60 óra alatt próbálta megépíteni. Ezalatt bejött 1 üzenet, hogy a nordok Tihrt, az én váramat ostrom alá vették. gondoltam ha már belekezdtem Culmarr ostromába elõbb elfoglalom utána megyek a váram felmentésére.
Erre tudjátok mi történt? Nem sokkal az ostromtorony elkészülte elõtt érkezett 1 üzenet h a nordok békét kötöttek velünk. Az érdekes viszont h az ostromot el tudtam indítani, és persze hülye lettem volna kihagyni a lehetõséget. Véres harc után miénk lett Culmarr. Utána pedig, mint aki jól végezte dolgát szépen elhaladtam a körülöttem szaladgáló nord csapatok mellett, hisz már béke van, erre meg mit látok?????? a szemét nordok már elfoglalták Tihrt a váramat, de már béke van, igy nemtom visszafoglalni!!!!! minden bizonnyal míg én Culmarral törõdtem, õk elfoglalták Tihrt és eztán rögtön békét kötöttek a királyommal. Ekkora kibaxást... Na mindegy, dicséret a mesterséges intelligenciának...
Na, hogy jártam...
Swadian király hûbérese vagyok, részt vettem a nord Tihr elleni ostromban, és megkaptam a várat. Örültem is, hogy rögtön egy ilyen nagy adományt kaptam a királytól. Ezután egy darabig ellenséges csapatokat gyilkolásztam (amibõl kijutott épp elég, mivel egy ideig MINDEN nép ellenség volt) a legyõzött lordokat pedig szabadon engedtem, mert hogy lássák milyen jófej vagyok, és ha eljön az én idõm, tudják majd kire kell szavazni 😄.
Mivel megkaptam a swad királytól a marsall tisztséget, elindultam néhány lorddal kiszabadítani õt a vaegirek dramugi kastélyából (konkrétan elfoglalni a várat). el is foglaltam a várat, a király hálálkodott. Ezután elkezdtem "ármánykodni" az egyik fõúr ellen, hiszen ez is hozzátartozott a középkor világához. Eddig azt figyeltem hogy olyan lordot mártsak be, akinek kevés rokona van és több másik lordnak a begyébe van. Azt hiszem, mostmár a "Vita" alatt megjelenõ számot is figyelembe veszem. Az elõttem szólók szerint ez azt jelenti hogy minél magasabb a szám, annál inkább kegyvesztett az ember.
Akkor a Dokumentumok mappában lévõ Mount&Blade Savegames mappáról csinálj biztonsági másolatot, aztán jöhet a lázadás, aztán ha nagyon nem jó, akkor kilépsz, visszamásolod, és voilá. Én ezt csináltam egy-két ilyen kiszámíthatatlan esetben.

Warbandnél ha behívom az utasítások képernyõt (backspace) akkor, szinte sosem tudom elolvasni az utasítások szövegét, kivéve ha fényes nappal van. Ezt miért volt muszáj ilyen olvashatatlanra csinálni?
Kange
Hát ez az, hogy ezt használom...

nearo
Na de ha az ember a reális mentést választja...