Mount & Blade és Warband

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

nearo
Az a baj, hogy arti meg jeremos nem éppen puszipajtások... épp ezért jeremusnak a gyógyítás mellé szoktam fejleszteni mérnökséget, az útkeresõmnek (deshavi) meg taktikát. Így két emberbõl megvan minden fontosabb (esetleg egy ember mehetne még kereskedésre), a többi lehet abszolút harcos típus.

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

Kange
Én is ragaszkodok Jeremus és Artimenner bajtársaimhoz! 😊
De kell melléjük még Lezalit és Firentis, így meg is van oldva az ellenségeskedés és megmaradnak!

Steam acc: kange82

Kange
Azt tudja valaki, hogy miért nem tudok építkezni a saját falvaim/váraim/városaimban?
Egyszerûen nem értem. Még a hirdetõoszlopot fel tudtam húzni, de a börtön lehetõsége eltûnt mindenhonnan...

Nem tudom hála isten pont azok nagyon hûek lettek hozzám akik fontosak gondolok jeremusra és artimerre, jeremus az orvosom, artimer a taktikus és mérnököm, ezek a képeségek már 8 szintûek nekik, ez nagyon nagyon sokat segít! Amúgy azt vettem észre hogy másodszorra már nem nagyon óhajtanak elmenni. Aki mindig elhagy Y nevezetû csajszi most nem jut eszembe a neve! Yamira??
hát amikor folyt a rhodokok elleni háborúnk kifosztottam az összes falujukat 😊 nekem is van egyébként feleségem, nuwas emír lánya, lady siyafan. azthittem megöröklök legalább vmit vagy lesz vmi elõnye, de nemsok
Én hü...lye napok óta azon gondolkodom, hogy hogy lehetne 10 npc-t egyszerre a csapatban tartani úgy, hogy ne menjenek el. Nagy nehezen ma kb. 1 órája rájöttem, hogy a: Bahestur-Rolf, Katrin-Bunduk, Alayen-Ymira, Nizar- Matheld, Borca és Artimenner összeállítás jó. A kötõjelesek barátok, és 1 ellenszenves csapattárs + 1 baráti "kiütik" egymást hatás szempontjából. Szóval 10 állandó nem elkolbászoló csapattársad lesz.

Gondoltam megnézem Mount and Blade strategy wiki-n, hogy egy ilyen kombináció milyen party skilleket ad. Erre le van azon a lapon írva ugyanez a kombináció.... én meg napok óta ezen agyalok (LOL) :-D

Egyébként ez a Bahestur-Rolf-Bunduk-Katrin-Matheld-Nizar egy bitangjó harcos összeállítás!!!

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Kange
Valamint ha használsz routert, akkor azzal is kéne foglalkoznod.
Pl. router tûzfalát is kikapcs, plussz lehet nem ártana egy pár portot átirányítanod, habár fogalmam sincs, hogy melyikeket használja.

Kange
Azt meg hogy csinálod? 😮 120k, nekem 40k-nál több sosem volt! Illetve most már annyi sem, mert 15k-t adtam a leendõ feleségemnek, meg felfegyvereztem két hõsömet is... 😊

a frissitest hiaba nyomkodod ha ures a szerverlista, szal eloszor felul valaszd ki hogy internet aztan mellette "kereses inditasa" ..

ha igysem megy kapcsold ki tuzfalat es probald ujra!
sajnos jópár hónapja békeidõ van, pedig azelõtt 3 néppel is harcoltunk egyszerre, de még mindig van vagy 120ezrem, megtakarítás a sok fosztogatásból 😄
Hát 90 mameluk-kal ne csodálokozz hogy akkora a fenttartás😄😄.
Sztem foglalj várakat falvakat ha tudsz és éppen nem kell védekezned.
Lacoka12
az nem multi hogy csak te játszol és nem tudnak rád csatlakozni és hányszor mondjam már el hiába nyomom a frisitést nem látok szervert pedig bolti a játékom csak gép ellen meg uncsi multiba

Dicsőség vagy halál ezt csak harccal lehet kideríteni

hát nekem úgy 6600 egy heti fenntartás hogy nincsenek zsoldosaim, igaz hogy vagy 90 mameluk van várban és válam összesen, plusz a swadia lovagok sem olcsók túlzottan. a visszamentéses dolgo pedig eléggé zavarna mert a 410. napon járok és a kancellárom már kb az 50.-en eltûnt 😄
Valószínü kevés a trónjogod és mindenki el akar intézni.
A megbecsülésnek annyi a haszna h a becsületes emberekkel folyamatosan nõ a viszonyod, a becstelenekkel meg csökken. +-1-el.

Nekem is eltûnt a kancellárom, mondjuk nekem váram se volt mikor föllázadtam. Remélem ha sikerül a lázadás akkor visszaáll a rend.

Arra vigyázz hogy minél kevesebb zsoldos legyen a csapatban, én mindig kidobtam õket hogy ha kaptam helyette parasztot, mert dupla annyi a fenntartásuk a zsoldosoknak! Azért az sokat számít! Amúgy azt mondjátok meg hogy saját királyságom lett két nagy várral falu megyékkel együtt, de most mindenki engem támad, miért van ez? Ja és mire jó a megbecsülés?????? Mire jó a pluszba van? Mert én már szeretnék egy kis béke idõt!
Az gáz nekem is ez volt, csak a visszamentés segített! Bár lehet hogy legújabb patch segít mert nekem még csak 1.04 volt fenn!
az én kancellárom, Matheld de amikor kineveztem és megkaptam a levelet róla nem írta melyik városban lesz, de mivel csak uhhun vára volt az enyém akkor, gondolom odavitték. sajnos idõközben elvesztettem a várat, de egy emír visszafoglalta és most szövetséges erõd, viszont a kancellárom eltûnt, ha karakterek között megnézem azt írja h az erõd visszafoglalására vár... nah most itt nemtudok mitt tenni? utazónál ha meg akarom keresni nem engedi
Sziasztok, nemrég regeltem itt.

én Sarranida szultánság vazallusa vok, nekem nagyon bejöttek. A mamelukok egyszerûen szinte halhatatlanok, van pár swadia llovagom is de nekik nem páncélozott a paci.

nagy gondom a békeidõkkel van :S most is már vagy 2 hónapja nem folytatunk háborút és elég költséges a sereg fenntartása, havi 6600 minusz
1 város 1 vár és 2 falu ura vok dehát szint semmi pénzt nem hoznak.
rhodokokkal harcoltunk sokat és a khergitekkel, viszont ami vicces h a nordok is hadat üzentek levonultak 1500 emberrel (az én városom ellen) de miután visszaütöttük õket azonnal béke...
csinalj egy screenshotot, mikor szervert keresel! tobb embert is ismerek aki problema nelkul tolja multiban...

JethroHUN
Csak sztem egy gond van, ha elfoglasz vmit nem te kapod hanem a "férjed" <#wow3>

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

Wreck86
Hi!
Nemlehet azért,mert van ott egy kis fül,amivel a LAN és Internet szerverek között választhatsz?
Nemtudom,még nem vettem meg.Csak tipp 😊

Millerke &reg; BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers

Lacoka12
ugy értem hogy elveheted a városõrségböl a seregedbe

Hali! Megvettem az eredeti játékot, felpatcheltem, de nem találok netes játékhoz szervereket... vajon miért?

War. War never changes.

Lacoka12
én igen a házaság igen elönyös ha egy városi vagy váras úrhoz mész hozzá mert használhatod a várvédöket

nearo
Kezdett már valaki nõi karaktert warbandben?

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

Kange
Jah, a patch dolog: küldtem Neked privát üzenetet...

Kange
Nekem még nincs tapasztalatom a saját királyságban, mert egyelõre még csak hûbéres vagyok. De addig nem is akartam, amíg nincs egy kis alap területem és jó nagy trónjogom... 😊
A tisztességet a legkönnyebben úgy tudod növelni, hogy csata után elengeded az ellenséges grófot. Vagy pedig nem fogadsz el pénzt egyes küldetésekért.

Saját királyságot alapítottam a rodhokok földjén! De engem nagyon utálnak még azokik is megtámadnak akikkel barátságban vagyok, ez miért van? Sajnos a tisztességem meg -22-ben van már azt mivel tudom növelni hogy + legyen? Honnan szetted le a legújabb patchet crakkel?
Lacoka12
bolti játékom van és a tûzfal nem blokolja a warbandot és mégse látok szervert

Ezt nem értem :S Kiadták a python scripteket, van beépített pályaszerkesztõ is (meg rajongó által készített is.) A python scriptekben meg ahogy néztem mindent át lehet írni, amit nem az meg már az exe-ben van, annak a forrását meg várhatjuk 😄

Kange
Nekem 98 a trónjogom...
De ha minden igaz a legjobb az, ha állandóan foglalsz és kéred az elfoglalt területet a királytól. Majd egyszer csak nem adja oda és ki akar engesztelni egy kevéske pénzzel, no ekkor fellázadhatsz és megtarthatod a területet!

JethroHUN
Hogy lehet saját királyságot kezdeni? Ugye van ez a trónjog.. nekem 15 pedig a csapatból is állandóan kivannak küldve küldetésre. de nem megy feljebb, lordokkal aki utálják Harlaus királyt, jóban vagyok, de még nem lehet nekik azt mondani h akkor lázadjunk :S 100-ra pedig vmi leehtetlen lenne felnyomni, a trónjogot vagy/és egy loraddal a kapcsolatot mert soha nem adnak semmi feladatot.

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

Véletlenszerûen lehet megtalálni õket a városokban. Ha biztosra akarsz menni nem olyan sok idõ végigjárni az összes várost és akkor azt veszed föl, akit akarsz. Egyébként valahol olvastam, hogy van 1 db olyan kombináció a hõsökbõl, akikbõl lehet egy maximális egymással jól megférõ 10-es csapatot alkotni. Sajnos ezt a kombinációt nem ismerem, de lehet úgy lehet kialakítani, hogy egyik negatívumot (utált hõs) feljavítod az általa kedvelt hõssel.

Apropó felvehetõ NPC keveslem ezt az npc számot nem tudtok valami jó modot, ami szór még szét felvehetõ npc-t calradiában ( csak mert dettó ugyanezek voltak alap m&b-ben is és jó lenne a változatosság)

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Kange
Ezeknek a hõsöknek van alaphelyük vagy bárhol fellelhetõek? Mert eddig mintha nem is találkoztam volna a felsõ hárommal... :|

nearo
Jaja, így jó lesz. Ha esetleg 8 hõst szeretnél, akkor Ymira helyett Lezalit és Matheld, a felsõ körbõl pedig Marnid-Nizar-Katrin, és akkor Marnid gyógyít.
Bár lehet, hogy a te verziód erõsebb, azért a Firentis-Alayen-Bahestur trió elég bivaly.

Kange
Igen, most nézegetve én is arra jutottam, hogy megveregettem a vállam... 😄

Most már kénytelen vagyok ehhez igazodni, mert Artimenner elég tápos taktikus+ostrom szakértõ. Úgyhogy arra jutottam, hogy Bunduk-t kirúgom (úgyis csak íjásznak fejlesztettem), helyére beszervezem Ymira-t (egész jó alapból a gyógyításhoz, ráadásul lvl1, úgyhogy olyannak formálom, amilyennek akarom, ezzel picit pótolom Jeremus-t), majd a felsõ körbõl azokat, akiket írtál.

Így azért elfogadható lesz, nem?

nearo
Erre kapásból tudom mondani, hogy Deshavi és Borcha meg Artimenner és Jeremus nem komálják egymást. De Rolfot is utálja Deashavi meg Bunduk is. Szóval ennél összeférhetetlenebb csapatot nehéz lett volna összeválogatni 😄

Ezt nézegesd és utána válassz ki 8 embert, akik összeférnek egymással 😊

Felsõ körbõl Alayen Bahestur Firentis, alsóból pedig Jeremus Klethi Deshavi Bunduk és Ymira az ajánlatom. Az a baj, hogy Jeremus ért csak igazán a gyógyításhoz, viszont alsó körbõl pont az a gyengébb.

Rhodokoknál a pikás gyalogság valóban nem túl erõs, viszont az elit gyalogosuk, a strázsamester eléggé bivaly. Én tartom magam ahhoz, hogy a legnehezebb foglalásaim eddig a Rhodokok ellen voltak.

Sarranidokról nem tudok nyilatkozni, még nem próbáltam õket.

Kange
Vissza vonva. Mostanra sikerült csak értelmeznem a köröket... 😊
Ezt figyelve meglepõen sokáig bírta a dolgot, hiszen falu kirablásából élek! 😊

Apropó, lehet kompenzálni azt, amit nem szeret? Azaz ha berakok mellé mondjuk egy olyan karaktert, akit kedvel?

Kange
Nekem ezek voltak a csapatban:
- Deshavi
- Borcha
- Artimenner
- Jeremus
- Bunduk
- Rolf

Ebbõl Deshavi és Jeremus lépett le. De akárhogy nézem, nem találok összetûzést közöttük és így végképp teljesen értetlenül állok a dolgok elõtt.

Kange
Tessék? Ez komoly? Láttam már egy táblázatot (bár nem teljes volt), de azt nem gondoltam volna, hogy szó nélkül lelépnek... :S
Hát ezt beszívtam, asszem... 😞

hõsök lelépésének az oka, hogy olyanok vannak a csapatban, akiket nem komálnak, erre van egy jó kis táblázat a wiki-n.

Semmi lovasságuk nincs, ellenben rhodok sharpshooterük jó, én a lándzsás rhodokoktól se nagyon vagyok betojva. Nem emlékszem alap M&B-ben volt rhodok lovasság?

Ellenben Saranid archer jó, saranid gyalogost nem nagyon figyeltem, saranid mamluk meg egy tank.
(ha nem próbáltad, akkor tedd, mert mindent visz)
Khergit: kiváló lovasság, nincs gyalogság, de kit érdekel.
Nord: Nincs lovasság mint rhodoknál, f.os íjászok, de a nord husclar olyan mint saranid mamluk gyalogosan... üt.... nagyot!
Vaeghirek: Jó íjászok, jó lovasság (ugyan gyengébb mint swád lovag vagy mamluk), kiváló gyalogosok (per pill személyes kedvencem)
Swádok: jó íjászok, jó gyalogság, jó lovasság. DE annyira nemtom értékelni, mert mindig legalább 3 népcsoport támad egyszerre...

Tehát az én listám: 1. Vaeghirek 2. Khergit 3. Saranid (csak azért mert még túl sokat nem teszteltem, de eddigiek alapján táp) 4. Nord 5. Swad (sz..ar helyük miatt, 6. Rhodok

Kange
Én kezdõ vagyok, szó szerint! 😊 Sokat csalok (nagyon nehéz csatáknál leveszem a nehézséget) így olyan 75% körüli szinten nyomom általában.
Az elején rettentõen elrontottam a képességek elosztását, így egy olyan karakterem van, ami mindenhez konyít egy picit... :S Nagyon késõn kezdtem hõsöket toborozni és képezni, de volt 6 db hõsöm. (2 mozgatási, 1 gyógyító, 1 taktikus+ostrom, 2 lovas harcos, amik szintén konyítanak valamihez) A legnagyobb bajom az, hogy elhagynak a hõseim, már kettõ lépett le, köztük a legfontosabb, a gyógyító is lelépett... 😞
Én is Swadiai vagyok, 3 várral, 2 várossal és vagy 15 faluval. Ha minden igaz esküvõ elõtt állok, de ahhoz béke kéne, hogy legyen.
Már nagyjából kialakult bennem a jó karakter felépítése (ami kell, hogy új karaktert kezdhessek nehezebb fokozaton), azonban a hõsök lelépése nagyon rosszul érintett és alapjaiban megrengette az elképzeléseimet, úgyhogy várok még az újrakezdéssel... 😞

nearo
Rhodokok brutálisan jó várvédõk. Legalábbis alap M&B-ben azok voltak.

Te milyen nehézségen tolod? És hogy megy? Én mindig beleesek abba a hibába, hogyha tanulok valami újat, ami alapjában megváltoztatja a karakterépítési stratégiámat, akkor mindig újra kezdem, de persze folytatom az adott karaktert, csak gyûlnek az új "hõsök" is. Már 3 db van: 1 kereskedõ, 1 kezes harcos, számszeríjjas lándszás, 70-es csapat limittel, jelenleg swadia vazallusa (már megbántam nagyon, hogy oda csatlakoztam, mindenki õket ba...tatja.)
- 2. khergit lovasz íjász, õ még elég gyenge még csak gyûjtögetek kalandozok vele.
- 3. nord 2 kezes kardos karakter, vezetõ alkat, 1 váral 2 faluval és egy jó kis vaeghir war maskkal, csak hogy bosszantsam az õsellenséget a vaeghireket.

Egyébként Saranid egységek nagyon jók. A rhodok-okkal viszont kínszenvedés a játék sajnos.

Kange
Akkor nem nálam van a hiba... 😊
Remélem orvosolják a problémát, mert így nagyon gáz a menetidõ... :S

Dehogyisnem. Legdurvább rákattintok Ahmaranra éppen Suno mellett jártam, erre elindul a nordok felé.... De azt is megfigyeltem, hogy ha közeli célpontot is megjelölsz úticélként nem egyenesen indul el affelé mint plc 1.05-ös patch-ben, hanem féloldalasan és követi mindig a k....va utakat, de minek. 1.05 patchben és elõtte még jó volt az útkeresés némi túlzással (ott is kedvenc, amikor elindul a hegyek mentén mondjuk a sivatagból a nordokhoz felé menet...)

Dehogynem! Mar vannak hozza modok, de a gyari modtool-t meg nem adtak ki (legalabbis forumon modderek ezt keregetik fejlesztoktol).
Ha eredeti gamed van es ugysem latsz szerver listaban szervereket, akkor elso korben tuzfalat kellene megnezni. Lehet blokkolva van warband.

Egyebkent talewords forumban olvastam sok embernek van olyan problemaja, hogy nem latszodnak szerverek, de ez tudtommal az utolso patchekkel megoldodott.

Ha tort gamed van akkor valszeg azert nem latszodnak szerverek.