Mount & Blade és Warband

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A marhákat terelni kell...
Valószínûleg ott ácsorognak, ahol vetted õket. Oda kell menni hozzájuk, és "megbeszélni" velük, hogy mostan õk terelve lesznek.
Ha Warband, akkor mennek utánad, ha alap M&B, akkor "menekülnek elõled"...

Csak 2-t kellett volna visszaolvasni...
A Warband az eredetire épülõ, önálló "kiegészítõ", de nem "tartalmazza" az eredetit, mert több ponton változtat a kezelésen és a játékmeneten is. Az eredetihez való modok sem mennek vele.

dave10000
Üdv.

Egyik küldetésben kellett vennem 9 marhát. Meg is vettem õket d amikor megérkeztem a másik városban nem voltak nálam. Út közben nem támadott meg senki így a rablás lehetõség kizárva.
A másik meg, hogy 1 földes úr szerûség adott 1 küldit miszerint szedjem be 1 falu adóját. Beszedtem de amikor visszatértem a várba nem volt ott. Lehetséges, hogy lelépett valahova ?

sziasztok!

alakul a helyzet a tweakmb-vel köszi a segítséget😊 mégegy kérdés: az egyik oldalon egészen olcsó az eredeti MB. A Warband tartalmazza az eredeti játékot? Mert akkor beszerzem az eredeti mb-t és picit támogatom a "garázsfejlesztõket" 😊 ugye ezt egy orosz kiscsapat csinálta?

üdv
Prophesy of Pendor: fantasy világ, a gyõzelemhez az kell, hgoy egyetlen királyság maradjon fenn (nem feltétlen a tied), jóba légy a Noldor néppel, kiirtsátok az összes kis frakciót (banditák, démonimádók, halál kultusz, stb, van vagy 8), leverd az összes "sereget" (ebbõl is van egy halom, 3-500 fõs csapatok)...

Native Expansion, plusz a hozzá való ostrom kieg. Többféle épület a falvakban, várakban. Ha elfoglalsz egy kastélyt, rövid idõn belül (két hét) el kell foglalj egy várost is, hogy legyen a királyságodnak fõvárosa, sok új fegyver és páncél, nagy létszámú rabló, és zsoldos csapatok, többféle lehetõség ostromra, plusz még egy halom miegyéb. Összesen 74 plusz dolog az alapjátékhoz képest. Ja igen: és a fekete sereg inváziója, x nap múlva...

Sword of Damocles: inkább birodalomépítés, mint harc. Vallást, kultúrát kell választani a kezdésnél. Törvényeket kell hoznod (ami vagy a nemeseknek, vagy a parasztoknak nem tetszik), bonyolultabb falu és város fejlesztés, több kavarás a lordokkal. És az egy év múlva betörõ, 20000 fõs Légió. Erre kell felkészítened a birodalmadat.

Mindegyikhez kötelezõ a Graphical Enchantments 2.5 (elvileg lesz következõ verziója is)...
Ezzel pont olyan kinézete van az alap M&B-nek, mint a Warband-nak...

A TeweakMB-vel vigyázni kell. Nem csak azt változtatja meg, amit akarsz, hanem mást is. Nem tudom milyen meggondolásból.
Ha az alapmodot (native) piszkálod, akkor OK, de ha egy már összerakott modban akarsz egy dolgot megváltoztatni, sokszor kapsz mellé olyan változást is, amit nem akartál. Tegnap jó másfél órát szuttyogtam vele a Native Expansionnal (alap W&😎, majd kikerestem azt a 3 változtatást a fórumokon, amit meg akartam csinálni és "kézzel" átírtam, mert a tweaker olyat is átírt, amit a grafikus felületén nem lehetett módosítani (szürke) de a modban eltér az alapjáték értékétõl. Visszaírta...

Azért ez így ebben a formában nem állja meg a helyét.
Valóban önálló játék a Warband, de az alap M&B-hez képest van pár olyan változtatás benne, ami rontja a játékélményt. Pl a lándzsa használat.
Az alap W&B plusz GFX plusz Native Expansion (vagy Prophesy of Pendor, vagy Sword of Damocles) még mindig nagyobb játékélmény, mint a Warband. Azoknak, akik nem multizni akarnak.

Azonos alapok, az elvek is azonosak, mégsem ugyanaz.
Ha majd ehhez is lesznek modok, kijavítják, amit sikerült elszúrni, akkor lesz igazad...

sziasztok!

tényleg jó ez a tweakmb. de! "adó veszteség levéve a felére, valamint 10 terület után kezdi számolni (alap 4)" lehet béna vok -nem kell cikizni érte- melyik pont? néhány menü szürke nem tudom átírni ez miért van? elõre is kösz!

gp
Nah én is ezt mondtam (gondoltam)... Eddig ez a legjobb mód sok néppel és sok választással és sok újítással...
dave10000
Szerintem ezt érdemes lenne én is most rakom majd bele.
http://www.moddb.com/mods/1257-ad-middle-europe

Mr_no_NaMe
Milyen modot ajánlotok a sima mount & bladehez, amitõl sokkal több lehetõségem lesz a játékban, és warband közeli bugmentességet kapok? Ahogy olvasom, azért a simában ezerszer több lehetõség volt, mégis a lényegesebb dolgok a warbandba vannak...de a elvileg nagyon jó lett (én csak a bétával játszottam anno)
Végülis igazad van mert olyan sok frenetikus javítás nincs benne sok... MErt alaphoz letöltesz vmi jó modot és már szinte ugyanott vagy...(de én is inkább a warbandot vettem volna meg). Amugy én a warbandra is nagyon várok már vmi Európa 1200 stílusú modot mert nekem annak a témája mondjuk jobban tetszik mint Calradia... De sztem viszont sokkal jobb hogy Calradia témát választották mert így sokkal jobban lehet rá modokat tenni és nem lehet belekötni hogy nem történelem hû az egész hisz Calradia unreal.
dave10000
Csak azért vettem meg a simát mer videókból meg innen-onnan összeszedett infók alapján majdnem ugyan az oszt így megspóroltam némi pénzt a tanácsokat köszönöm.

Kange
Így van! Nem véletlenül a Warband-t mutattam. Nem lett volna szabad megvenned az alapot, már csak azért sem, mert a Warband önálló játék és tartalmazza.

Képességed pedig szerintem minden játékosnak egyedi. Hiszen ha valaki kereskedésbõl él, akkor úgy fejleszti magát. Szóval ezt Neked kell kitapasztalnod!
Annyit talán javasolhatok, hogy a taktika, gyógyítások, mérnök, útvonalkeresés, stb. képességekre ne nagyon költs, mert mindre képezhetsz hõst ezáltal nagyban megnövelve a sereg szintû dolgokat.

Steam acc: kange82

Fele4sleges megvennui a simát, mert a warband tartalmazza ugyan aztés sok más dolgot kijavított benne az alaphoz képest, csak +1-2 ezerért inkább a warbandot vegyétek meg! mert tartalmazza az alapjátékot!
dave10000
No elugrottam és megvettem a simát. Van olyan oldal ahol leírják, hogy mondjuk milyen képességeket és eféléket érdemes fejleszteni ?

Lacoka12
köszi a választ

Dicsőség vagy halál ezt csak harccal lehet kideríteni

Wreck86
<#eljen><#eljen>

Millerke &reg; BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers

Kange
Persze!
ITT a megoldás! <#vigyor1>

Kange
Ezt én most nem értem... 😊 Arra gondolsz, hogy csökken a Hozzád fûzõdõ viszonyuk? Mert ha igen, akkor az azért csökken, mert a birtokot Nekik adtad. Egyszerû emberi irigység! 😊
Amúgy ezt is tudod állítani a TweakMB-ben! (Tweaks -> Reputation -> Assigning Fiefs)

dave10000
Üdv.

Letöltöttem a werbandot és hát van ez a serial key, hogy ha nem adom akkor csak lvl 8-ig játszhatok. Ezt ki lehet küszöbölni valahogy, hogy normálisan lehessen játszani ?

A válasz elõre is köszönöm.

Lacoka12
némelyik lordnak mi a baja ha például Deshavit vazulosomá teszem vagy Borchát?

Mr_no_NaMe
Na, akkor szerintem ezzel a progival meg is dupláztam a küldikkel járó jóviszonypontokat a lordok felé...
Lezalit és Bunduk hogy utaljak mar egymast. 5 percenkent fikkelik a masikat, hogy mekkora nagy paraszt. 😊
Lacoka12
ez progi tök király

Köszi szépen rettentõn gyors és remek választ!😄😄

iLove oHs.

Kange
Persze! 😊
De elõször is töltsd be az aktív mod-t, ami ugye alapvetõen a "Native".
Jobb felsõ sarok -> Load Module (Warband), majd itt megkeresed a Warband/Modules/Native könyvtárat, majd Ok.
Ekkor középen meg kell jelennie, hogy "Current Module: Native".
Ezután a bal menüben Tweaks -> Cattle Behavior, majd a jobb oldalon pipáld be a "Cattle follow you" opciót.
Ezek után felül "Save Changes".

Mivel nekem elég gyenge az angol tudásom le tudnád írni, hogy a marhák követnek opció pontosan hol is van?😄

iLove oHs.

Ez fasza lehet, kange, amúgy szavaztam is! Köszi! 😊
Zsolek123
Egész hasznos proginak tûnik. Rákukkolok.

jó sok barátság köttetett, szivemben mindig lesz hely nektek sg.hu

Kange
Akit esetleg érdekel, kipróbáltam a TweakMB progit, faszán müxik a már meglévõ mentésemmel.
A következõket állítottam be: marhák követnek, nem kell terelgetni õket; ellenséges lord sikeres szökésének az esélye 50%-ra levéve (alap 70%); 757 nap utána "öregedés" kivéve; vár tulajdonos is vehet foglyot; 15% az esélye, hogy árajánlatot adnak a fogoly lord-ért (alap 5%); adó veszteség levéve a felére, valamint 10 terület után kezdi számolni (alap 4); 20 hírnév pont után +1 férõhely a seregbe (alap 25); vezetõi képesség 15-vel növeli a morált (alap 10); faluvezetõ közvetlenül a lemondott küldetés után ad másikat; plussz menü, hogy egybõl a falu vezetõhöz/céhmesterhez kerüljek;

Kange
Érdekes az összeállításod! 😊
Nekem a következõ: Alayen, Firentis - csak harcos; Borcha - útvonalkeresés, felderítés, nyomkövetés; Artimenner - mérnök, taktika; Jeremus - minden, ami gyógyítás; Lezalit - harcos, taktika; Rolf - harcos, taktika.
Így megfér egymás mellett Artimenner és Jeremus, mert mind2 barátja is a csapatban van... 😊

hát deshavi nem a legjobb választás, én általában 3-5 tisztet tartok a seregben mindig bennt van artimenner-lezalit-bunduk és alayen, és még 1 másik hõs, és úgy csinálom hogy mindenkit 1-2 dologra fejlesztek ki, de azt maxra pl artimennernek van a legnagyobb skilje mert neki 10 es értékû taktikája, kiképzése, és mérnöki tudása van, valakinek a felderítõi, nymkövatõi képességeit fejlesztem ki és a salyát karakteremet arra fejlesztem amit eggyik hõs sem tud, mármint nincs hatással a seregre csak ha a karakterre rakod azt a pontot, ilyen a meggyõzés, vezetõi képeség, fogolytartás, felszereléskezelés, s persze az alap katonai dolgok a testalkattól kezdve a lovaglásig., és persze eze4k a sereg szintû képeségek mellett a hõseimet is kiképzem hogy tudjanak harcolni, mármint rakok a harcra is, mivel õk a tisztek. de köztudott hogy a legnagyobb harcos a összes hõs közül alayen! ha neki adsz jó , príma fegyvereket és páncélzatot, nomeg 1 jobb falyta lovat õ lehet az alvezér! katopnai szempontból õt a legérdemesebb inkábba katonai dolgokra képezni és kevésbé a seregszintû képességekre! a 2. lezalit õt én orvosnak szoktam képezni, bundukot meg kereskedõnek és fosztogatónak XD o meg a maradék pontoakt is elosztogatom valamerre, a 5. tiszt már csak hiánypótló, azaz ha valamelyiki társamat elküldöm 1 lordhoz vagy csak hogy trónjogot szerezzek, akkor az 5 személy pótolja!
Kange
No, azért nem olyan komoly szavazásra kell gondolni! Csak bízom benne, hogy felkelti valaki figyelmét!
ITT VAN

Kange
Ez oké, de igazából szinte sose termel így bevételt a királyságom, ez csak a bajom!
Vagy legalább valamilyen módon legalább lehetne tenni ellene valamit, már az is elég lenne...

Kange
Szerintem is sok az az egység. Ha nem tartasz benne embert, akkor minden kis (értsd: 60 fõs) sereg is bepróbálkozhat, ezért kell bele valami.
Én a városokba 25 mesterlövész + 15 strázsát, míg az erõdökbe 15-10 -t szoktam rakni. Ezáltal bõven kitermelné a zsoldot, de sajnos a levonások miatt nem teszi... 😞

Annak a szerkesztõnek a neve TweakMB és INNEN letöltheted. Van egy teljes lista benne, tulképpen teljesen egyénire lehet szabni a játékot vele.

Mr_no_NaMe
Szerintem felesleges tökölni a sereg méret dologgal. Nyugodtan mehet minden pont a személyiségre és a vezetõi képességre. Én mindig felveszek 3 alap herot, az egyik Deshavi, meg még kettõ. Deshavinak 3 skill (pathfinding, spotting, meg még valami), van még egy medicem (elsõsegély, sebészet, sebkezelés) meg egy mérnököm. Ennyi szerintem bõven elég, mindent ellátnak. Bár szerintem 8-9 max 10 pont kell a vezetõire. 100-130 embernél úgysem kell több meglátásom szerint.
nearo
Mondom, 25 hírnév pontér ad egy helyet (#5426-ban elírtam). Ez biztos. Azért érezheted úgy, hogy többért adja, mert egy nagyobb sereggel nehezebb egyszerre sok hírnevet szerezni. Többet kell csatázni, lassabban nõ a hírnév.

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

Szavazás? Tényleg van ilyen mert akkor szavaznék, megtudod adni a linket?
nem nem! mert minden eggyes birtokomról nem kapok adót csak 2 hetente!
míg az alapban akkor kaptad az adót, ha abirokra látogattál, és nem is baj hogy így van megoldva, de miért nem hetente kapom az adót? amikor afizetések vannak, és nemnagy költzség a 300 ember! hetente 5000 dénár, és biztonságban vannaka területeim. és amíg odaérek õk felratrják az ellenséget!
és éppen elég ba hogy nncs adó csak 2 hetente, de miért van az az adózás hiánya miatti veszteség, meg nekem nem azal va a bajom hogy az így van,. de nem udsz az lég világon semmit se tenni ellene, hogy csökkentsd. pl magasabb lenne a bevétel ha jóban vagy a faluval, de nem és akármit teszel csak nõni fog a veszteség.
2 x 75 husclar az szerintem nagyon sok. Védelemben nem sok, csak bérben, szerintem érdemes lenne valami alternatív megoldást találni, kevesebb védõ, vagy alacsonyabb szintûek 1-2 szinttel.

Egyébként ha önmagukban nem tudják megvédeni a várat (van rá egy fogadásom, hogy nem), akkor úgyis vissza kell menned segíteni. Ez esetben felesleges ilyen szintû védelem (ennyi kiadás).

Még ha az adózási veszteség el is tûnne, akkor is ráfizetéses lenne egy ekkora helyõrséget fenntartani...

Egyébként meg az én véleményem, hogy ne sírjatok az adózási veszteségen, hanem fogadjátok el, hogy ez így van (minél nagyobb egy birodalom annál nagyobb a csalás lehetõsége, ugyanis nem lehetsz ott mindenhol egyszerre.)

Ha nem kapsz adót az attól van, hogy vagy a banditák vagy az ellenség kifosztja a faludat! Ez kihat a faluhoz tartozó várra is szerintem.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

így van! de ahogy én tapasztaltam minél nagybb a sereged annál több hírnév pontért adja a+ helyeket!
én az alapban általában swad lovagokat, vaegír mesterlövészeket, és nord huscarlokat hazsnáltam, mert ezek voltak a legjobb, ütõképes egységek szerte calradiában! van is errõl1 jó leírás a calradia hungary-n! a vaegírek akkor vesztettek értékülkbõl és az íjjászaik már nem a legjobbak? arról hallottam hogy a swad lovagok gyengébbek a mamelukoknál, de a vaegír lovasoknál erõsebbek!
lenne 1 kérdésem, ennek a vita értéknek mi a jelentõsége és mit befolyásol?
Ja és Kang nem tudod annaka programnak a nevét amivel változtatható az adózás eredménytelensége? illetve miért van az hogy egyik héten van a másik héten nincs adó, ráadásul amikor van még elég sokat levon, míg már az is hatalmas veszteség, hogy nincs adó az eggyik héten, és a katonáknak meg hetente van fizetés.
Nekem most 2 váram van mind2 ben 25 nord veterán íjjász és 75 husrcarl, nálam is így van, jól kiképezett katonák és hetente 5000 be kerülnek várral eggyüdt! eggyik módban volt1 olya jó kiírs hogy jelezte hogy mkor less a sere fizetés, így be tudtam küldeni idõben a katonkat a várba, így kevesebbet kellett fizetni nekik! kár hogy ezt nem rakták bele!
nearo
Személyes varázs = személyiséged értéke.
Minden 20 hírnévpontér is kapsz plusz egy helyet.

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

Atwa
vezetõi képességen kívül hogyan tudom növelni a sereg létszámát ? pl. mi ez a "személyes varázs" ?

Kange
Legújabb patch az 1.113 (itt is fent van a linkben!).
Sajnos az útkeresési algoritmus még mindig nem jó (sokszor nagyot kerül a sereg, szal érdemes figyelni rá), habár hivatalosan ki van javítva 😄. Azonban a foglyok értékei megváltoztak, ami nagyon jó, valamint sok, egyéb változtatás is történt.
Én csak Swadiai egységeket használok, hûséges típus vagyok! 😊 Azonban rengeteg esetben sokkal jobbak a gyalogosok, ráadásul az íjászoknak is nagy szerep juthat, fõleg ostromoknál!
Valamint azt figyeltem meg, hogy nagyon hatékony tud lenni lovasok ellen a gyalogság+íjászok. Sok esetben sokkal jobb, mint a lovasság, mert azok csak üldözik és üldözik. Úgyhogy mielõtt újrakezdtem kipróbáltam, hogy 40 lovag, 50 strázsa, 50 mesterlövész és az ellenféltõl függõen állítgattam a prioritásukat. Khergit sereg ellen pl. nagyon jó volt a strázsa-mesterlövész-lovag sorrend. Jött a roham, ráküldtem a lovagokat, ekkor megrekedtek (közben íjászok leszedtek 15 lovast), majd lovagok vissza, strázsák elõre. Mészárszék volt! 😊

még annyi helpet hogy melyik a legújabb (jó) patch?

egyébként a vegyes sereghez szólva: hát sztem nem olyan jó 5let.
én általában csak lovasokkal dolgozok, igaz h nekem is vegyesek.

de vhogy igy van nálam:

60 mameluk
20 swadia lovag
10 khergit veterán lovasijász

szabadban nem igazán tudnak elverni
Mr_no_NaMe
Hmm...asszem a rossz viszony nem lesz nehéz feladat, alapból max 10-es a viszonyom a királlyal. Feljebb nem nagyon tudom küzdeni.
Kange
Érdekes a sereged, azonban az adott nép ellen folytatott küzdelmek esetén negatív morált kapnak bónusznak, nem? Az meg nem igazán jó...

Én úgy tudom, hogy egy király helyét nem tudod átvenni, csak és kizárólag saját királyságot alapíthatsz! Ehhez viszont nem kell a trónkövetelõ, csak szimplán több birtokot foglalj és akarj megtartani, mint amennyit adna a király. Így elõbb-utóbb nem akarja Neked adni és máris lázadhatsz úgy, hogy megtarthatod a területeidet!
Talán jó taktika lehet, hogy a hûbéruraddal ne ápolj túl jó kapcsolatot, mert úgy nagyon sok birtokot megkapsz és nehéz lázadni. Nekem már volt 2 városom, 4 váram meg vagy 15 falum, mire a következõ várnál végre lázadhattam...

Mr_no_NaMe
Gyerekek, nagy dilemmába vagyok. Megint újrakezdtem a játékot, és úgy gondoltam, hogy most a legütõképesebb hadsereget kéne összedodni.
Egy 90 fõs seregnél szerintem ez kb így néz ki:
Én úgy vettem észre, hogy legerõsebb földi egység a nord gyalogos, tehát velük kezdem. A szultánság mamelukjai pedig eléggé durván odasóznak, és pacin vannak, a kánság íjászai pedig verhetetlenek.

30 Nord maxra fejlesztett gyalogos
30 Sarranid Mameluk
30 Khergit földi, vagy lovasíjász.

Vajon egyszerûbb lenne simán csak mameluksereget csinálni, vagy ez a felállás jó? Várostromnál azért eléggé meglátszik, hogy kivették alóluk a pacit :S
Nincs valahol egy oldal, ahol az összes egység minden szintjén, minden statját leírják? Nagy segítség lenne.

Más: Lehet lázadást szítani egy király hûbéreseként anélkül, hogy egy trónkövetelõt segítenél éppen a trónra? Tehát sima hûbéres vagyok 1-2 birtokkal, és át akarom venni a király helyét. Ezt hogy kell megoldani?
Kange
Hát ez az. Igazából nincsen összefüggésben.
A hivatalos fórumon azt írják, hogy azért van így, hogy ösztökéljenek több vazallus tartására.
Nézegettem a modulokat és a modul szerkesztõket is, van a játékban egy script, ami meghatározza ennek az értékét. Ez a területeid számától és egy elõre definiált százalékos értéktõl függ.
Egyes szerkesztõkkel változtathatóak ezek a számok vagy akár le is tilthatóak.
De van szavazás, hogy legyen lehetõség "APEH"-t építeni... <#zavart1>