Mount & Blade és Warband
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Valószínûleg ott ácsorognak, ahol vetted õket. Oda kell menni hozzájuk, és "megbeszélni" velük, hogy mostan õk terelve lesznek.
Ha Warband, akkor mennek utánad, ha alap M&B, akkor "menekülnek elõled"...
A Warband az eredetire épülõ, önálló "kiegészítõ", de nem "tartalmazza" az eredetit, mert több ponton változtat a kezelésen és a játékmeneten is. Az eredetihez való modok sem mennek vele.
Egyik küldetésben kellett vennem 9 marhát. Meg is vettem õket d amikor megérkeztem a másik városban nem voltak nálam. Út közben nem támadott meg senki így a rablás lehetõség kizárva.
A másik meg, hogy 1 földes úr szerûség adott 1 küldit miszerint szedjem be 1 falu adóját. Beszedtem de amikor visszatértem a várba nem volt ott. Lehetséges, hogy lelépett valahova ?
alakul a helyzet a tweakmb-vel köszi a segítséget😊 mégegy kérdés: az egyik oldalon egészen olcsó az eredeti MB. A Warband tartalmazza az eredeti játékot? Mert akkor beszerzem az eredeti mb-t és picit támogatom a "garázsfejlesztõket" 😊 ugye ezt egy orosz kiscsapat csinálta?
üdv
Native Expansion, plusz a hozzá való ostrom kieg. Többféle épület a falvakban, várakban. Ha elfoglalsz egy kastélyt, rövid idõn belül (két hét) el kell foglalj egy várost is, hogy legyen a királyságodnak fõvárosa, sok új fegyver és páncél, nagy létszámú rabló, és zsoldos csapatok, többféle lehetõség ostromra, plusz még egy halom miegyéb. Összesen 74 plusz dolog az alapjátékhoz képest. Ja igen: és a fekete sereg inváziója, x nap múlva...
Sword of Damocles: inkább birodalomépítés, mint harc. Vallást, kultúrát kell választani a kezdésnél. Törvényeket kell hoznod (ami vagy a nemeseknek, vagy a parasztoknak nem tetszik), bonyolultabb falu és város fejlesztés, több kavarás a lordokkal. És az egy év múlva betörõ, 20000 fõs Légió. Erre kell felkészítened a birodalmadat.
Mindegyikhez kötelezõ a Graphical Enchantments 2.5 (elvileg lesz következõ verziója is)...
Ezzel pont olyan kinézete van az alap M&B-nek, mint a Warband-nak...
Ha az alapmodot (native) piszkálod, akkor OK, de ha egy már összerakott modban akarsz egy dolgot megváltoztatni, sokszor kapsz mellé olyan változást is, amit nem akartál. Tegnap jó másfél órát szuttyogtam vele a Native Expansionnal (alap W&😎, majd kikerestem azt a 3 változtatást a fórumokon, amit meg akartam csinálni és "kézzel" átírtam, mert a tweaker olyat is átírt, amit a grafikus felületén nem lehetett módosítani (szürke) de a modban eltér az alapjáték értékétõl. Visszaírta...
Valóban önálló játék a Warband, de az alap M&B-hez képest van pár olyan változtatás benne, ami rontja a játékélményt. Pl a lándzsa használat.
Az alap W&B plusz GFX plusz Native Expansion (vagy Prophesy of Pendor, vagy Sword of Damocles) még mindig nagyobb játékélmény, mint a Warband. Azoknak, akik nem multizni akarnak.
Azonos alapok, az elvek is azonosak, mégsem ugyanaz.
Ha majd ehhez is lesznek modok, kijavítják, amit sikerült elszúrni, akkor lesz igazad...
tényleg jó ez a tweakmb. de! "adó veszteség levéve a felére, valamint 10 terület után kezdi számolni (alap 4)" lehet béna vok -nem kell cikizni érte- melyik pont? néhány menü szürke nem tudom átírni ez miért van? elõre is kösz!
gp
http://www.moddb.com/mods/1257-ad-middle-europe
Képességed pedig szerintem minden játékosnak egyedi. Hiszen ha valaki kereskedésbõl él, akkor úgy fejleszti magát. Szóval ezt Neked kell kitapasztalnod!
Annyit talán javasolhatok, hogy a taktika, gyógyítások, mérnök, útvonalkeresés, stb. képességekre ne nagyon költs, mert mindre képezhetsz hõst ezáltal nagyban megnövelve a sereg szintû dolgokat.
Steam acc: kange82
Millerke ® BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers
ITT a megoldás! <#vigyor1>#vigyor1>
Amúgy ezt is tudod állítani a TweakMB-ben! (Tweaks -> Reputation -> Assigning Fiefs)
Letöltöttem a werbandot és hát van ez a serial key, hogy ha nem adom akkor csak lvl 8-ig játszhatok. Ezt ki lehet küszöbölni valahogy, hogy normálisan lehessen játszani ?
A válasz elõre is köszönöm.
Dicsőség vagy halál ezt csak harccal lehet kideríteni
iLove oHs.
De elõször is töltsd be az aktív mod-t, ami ugye alapvetõen a "Native".
Jobb felsõ sarok -> Load Module (Warband), majd itt megkeresed a Warband/Modules/Native könyvtárat, majd Ok.
Ekkor középen meg kell jelennie, hogy "Current Module: Native".
Ezután a bal menüben Tweaks -> Cattle Behavior, majd a jobb oldalon pipáld be a "Cattle follow you" opciót.
Ezek után felül "Save Changes".
iLove oHs.
jó sok barátság köttetett, szivemben mindig lesz hely nektek sg.hu
A következõket állítottam be: marhák követnek, nem kell terelgetni õket; ellenséges lord sikeres szökésének az esélye 50%-ra levéve (alap 70%); 757 nap utána "öregedés" kivéve; vár tulajdonos is vehet foglyot; 15% az esélye, hogy árajánlatot adnak a fogoly lord-ért (alap 5%); adó veszteség levéve a felére, valamint 10 terület után kezdi számolni (alap 4); 20 hírnév pont után +1 férõhely a seregbe (alap 25); vezetõi képesség 15-vel növeli a morált (alap 10); faluvezetõ közvetlenül a lemondott küldetés után ad másikat; plussz menü, hogy egybõl a falu vezetõhöz/céhmesterhez kerüljek;
Nekem a következõ: Alayen, Firentis - csak harcos; Borcha - útvonalkeresés, felderítés, nyomkövetés; Artimenner - mérnök, taktika; Jeremus - minden, ami gyógyítás; Lezalit - harcos, taktika; Rolf - harcos, taktika.
Így megfér egymás mellett Artimenner és Jeremus, mert mind2 barátja is a csapatban van... 😊
ITT VAN
Vagy legalább valamilyen módon legalább lehetne tenni ellene valamit, már az is elég lenne...
Én a városokba 25 mesterlövész + 15 strázsát, míg az erõdökbe 15-10 -t szoktam rakni. Ezáltal bõven kitermelné a zsoldot, de sajnos a levonások miatt nem teszi... 😞
Annak a szerkesztõnek a neve TweakMB és INNEN letöltheted. Van egy teljes lista benne, tulképpen teljesen egyénire lehet szabni a játékot vele.
az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(
míg az alapban akkor kaptad az adót, ha abirokra látogattál, és nem is baj hogy így van megoldva, de miért nem hetente kapom az adót? amikor afizetések vannak, és nemnagy költzség a 300 ember! hetente 5000 dénár, és biztonságban vannaka területeim. és amíg odaérek õk felratrják az ellenséget!
és éppen elég ba hogy nncs adó csak 2 hetente, de miért van az az adózás hiánya miatti veszteség, meg nekem nem azal va a bajom hogy az így van,. de nem udsz az lég világon semmit se tenni ellene, hogy csökkentsd. pl magasabb lenne a bevétel ha jóban vagy a faluval, de nem és akármit teszel csak nõni fog a veszteség.
Egyébként ha önmagukban nem tudják megvédeni a várat (van rá egy fogadásom, hogy nem), akkor úgyis vissza kell menned segíteni. Ez esetben felesleges ilyen szintû védelem (ennyi kiadás).
Még ha az adózási veszteség el is tûnne, akkor is ráfizetéses lenne egy ekkora helyõrséget fenntartani...
Egyébként meg az én véleményem, hogy ne sírjatok az adózási veszteségen, hanem fogadjátok el, hogy ez így van (minél nagyobb egy birodalom annál nagyobb a csalás lehetõsége, ugyanis nem lehetsz ott mindenhol egyszerre.)
Ha nem kapsz adót az attól van, hogy vagy a banditák vagy az ellenség kifosztja a faludat! Ez kihat a faluhoz tartozó várra is szerintem.
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
én az alapban általában swad lovagokat, vaegír mesterlövészeket, és nord huscarlokat hazsnáltam, mert ezek voltak a legjobb, ütõképes egységek szerte calradiában! van is errõl1 jó leírás a calradia hungary-n! a vaegírek akkor vesztettek értékülkbõl és az íjjászaik már nem a legjobbak? arról hallottam hogy a swad lovagok gyengébbek a mamelukoknál, de a vaegír lovasoknál erõsebbek!
lenne 1 kérdésem, ennek a vita értéknek mi a jelentõsége és mit befolyásol?
Ja és Kang nem tudod annaka programnak a nevét amivel változtatható az adózás eredménytelensége? illetve miért van az hogy egyik héten van a másik héten nincs adó, ráadásul amikor van még elég sokat levon, míg már az is hatalmas veszteség, hogy nincs adó az eggyik héten, és a katonáknak meg hetente van fizetés.
Nekem most 2 váram van mind2 ben 25 nord veterán íjjász és 75 husrcarl, nálam is így van, jól kiképezett katonák és hetente 5000 be kerülnek várral eggyüdt! eggyik módban volt1 olya jó kiírs hogy jelezte hogy mkor less a sere fizetés, így be tudtam küldeni idõben a katonkat a várba, így kevesebbet kellett fizetni nekik! kár hogy ezt nem rakták bele!
Minden 20 hírnévpontér is kapsz plusz egy helyet.
az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(
Sajnos az útkeresési algoritmus még mindig nem jó (sokszor nagyot kerül a sereg, szal érdemes figyelni rá), habár hivatalosan ki van javítva 😄. Azonban a foglyok értékei megváltoztak, ami nagyon jó, valamint sok, egyéb változtatás is történt.
Én csak Swadiai egységeket használok, hûséges típus vagyok! 😊 Azonban rengeteg esetben sokkal jobbak a gyalogosok, ráadásul az íjászoknak is nagy szerep juthat, fõleg ostromoknál!
Valamint azt figyeltem meg, hogy nagyon hatékony tud lenni lovasok ellen a gyalogság+íjászok. Sok esetben sokkal jobb, mint a lovasság, mert azok csak üldözik és üldözik. Úgyhogy mielõtt újrakezdtem kipróbáltam, hogy 40 lovag, 50 strázsa, 50 mesterlövész és az ellenféltõl függõen állítgattam a prioritásukat. Khergit sereg ellen pl. nagyon jó volt a strázsa-mesterlövész-lovag sorrend. Jött a roham, ráküldtem a lovagokat, ekkor megrekedtek (közben íjászok leszedtek 15 lovast), majd lovagok vissza, strázsák elõre. Mészárszék volt! 😊
egyébként a vegyes sereghez szólva: hát sztem nem olyan jó 5let.
én általában csak lovasokkal dolgozok, igaz h nekem is vegyesek.
de vhogy igy van nálam:
60 mameluk
20 swadia lovag
10 khergit veterán lovasijász
szabadban nem igazán tudnak elverni
Én úgy tudom, hogy egy király helyét nem tudod átvenni, csak és kizárólag saját királyságot alapíthatsz! Ehhez viszont nem kell a trónkövetelõ, csak szimplán több birtokot foglalj és akarj megtartani, mint amennyit adna a király. Így elõbb-utóbb nem akarja Neked adni és máris lázadhatsz úgy, hogy megtarthatod a területeidet!
Talán jó taktika lehet, hogy a hûbéruraddal ne ápolj túl jó kapcsolatot, mert úgy nagyon sok birtokot megkapsz és nehéz lázadni. Nekem már volt 2 városom, 4 váram meg vagy 15 falum, mire a következõ várnál végre lázadhattam...
Egy 90 fõs seregnél szerintem ez kb így néz ki:
Én úgy vettem észre, hogy legerõsebb földi egység a nord gyalogos, tehát velük kezdem. A szultánság mamelukjai pedig eléggé durván odasóznak, és pacin vannak, a kánság íjászai pedig verhetetlenek.
30 Nord maxra fejlesztett gyalogos
30 Sarranid Mameluk
30 Khergit földi, vagy lovasíjász.
Vajon egyszerûbb lenne simán csak mameluksereget csinálni, vagy ez a felállás jó? Várostromnál azért eléggé meglátszik, hogy kivették alóluk a pacit :S
Nincs valahol egy oldal, ahol az összes egység minden szintjén, minden statját leírják? Nagy segítség lenne.
Más: Lehet lázadást szítani egy király hûbéreseként anélkül, hogy egy trónkövetelõt segítenél éppen a trónra? Tehát sima hûbéres vagyok 1-2 birtokkal, és át akarom venni a király helyét. Ezt hogy kell megoldani?
A hivatalos fórumon azt írják, hogy azért van így, hogy ösztökéljenek több vazallus tartására.
Nézegettem a modulokat és a modul szerkesztõket is, van a játékban egy script, ami meghatározza ennek az értékét. Ez a területeid számától és egy elõre definiált százalékos értéktõl függ.
Egyes szerkesztõkkel változtathatóak ezek a számok vagy akár le is tilthatóak.
De van szavazás, hogy legyen lehetõség "APEH"-t építeni... <#zavart1>#zavart1>