Mount & Blade és Warband
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
1.003 és az 1.011 patchat-et hol leeht leszedni?a magyarositas égett
elõre köszi😊
Azonban ne tévesszen meg, az egységek szintje sokkal magasabb, mint azt elsõre gondolnád... 😊 (Beszélgess velük és nézd meg a szinteket!)
Steam acc: kange82
Hát akkor van mit toborozgatnom...lehet el is kéne vetnem a mamelukokat a nord husklarok mellõl...annyira talán nem is fontosak. Nekem az a legnagyobb problémám, hogy lassan fejlõdnek az egységeim. A csapatban található képzés skill (ami személyes), az csak rám vonatkozik, vagy a seregre is? Tehát ha van egy hõsöm jó magas képzési skillel, akkor azt megkapják a katonák? Mert ez nem fejlesztettem mert nem sereg szintû.
Íjászok közül a leggyengébb kétségtelenül a Nord íjász. Sem a skill-jei, sem a felszerelése nem teszi hatékonnyá.
A vaegir népnél képezhetõ csóka kifejezetten jó gyalogos íjász, közepes vértezetben és jó íjjal. Ostromra és védekezni is megfelelõ. Nagyjából vele egy szinten van, talán kicsit alatta a Swadian távharcász.
A rhodok-i számszeríjász brutális sebzésû és szívós csóka. A nyílpuskája a legjobb, erõs lövedékekkel csak kicsit lassú. Mindenesetre sebzésben hatékonyabb mint bármely másik íjász (kompenzáció a lassúságáért). Ostromba nem való mert hamarabb lelövik mielõtt kifejthetné áldásos tevékenységét, viszont védelembe remek.
A khergit íjászok nem rosszak, csak ugye drága a fentartásuk (mint minden lovas egységnek). Várba nem tennék belõlük a pénzigényük miatt (nem katasztrofális, csak magasabb mint a velük egy szinten álló gyalogos kollégáiknál), támadni meg azért nem az igaziak, mert alulpáncélozottak kissé a többi, velük egy kategóriájú íjászhoz képest, ami azért ostromnál hamar észrevehetõvé váló hátrányt jelent. Meg aztán õk kimondottan a lovas íjászatra vannak ráindulva így a gyalogos íjászok kicsit erõsebbek sebzés terén náluk (általában magasabb a draw skill-jük).
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
Az volna a Kérdésem hogy nekem a 1.011 es verzio van meg,erre van WArband ?
Tegnap már kérdeztem priviban Kange-t a dologról, de sajna nem oldódott meg a dolog, hiába próbált segíteni. :S
A problémám a játék multi részével lenne. Egyszerûen nem tudok játszani a barátnõmmel multiban (meg úgy alapból senkivel sem). Hamachi-val próbálkozunk, ami elvileg mûködik is, viszont mégsem tudok csatlakozni a szerveréhez a játékban, amit létrehozott. Azt tudni kell, hogy tört verzióval rendelkezünk mindketten. Viszont patch-elve van, fel vannak telepítve a multihoz szükséges dolgok is, mégsem jön össze a dolog. :S
Igazából nálam lehet a problem, mert a gépem nem látja a netes szervereket sem, viszont barátnõmé igen.
Valaki tudna nekem/nekünk segíteni? Elõre is köszönöm!
Amúgy az alap banditákért tényleg 3x dénár jön, csak megjegyeztem, hogy akikkel bajom van az már 7x dénárt ér... 😉
A városokban menj be a kocsmába és keress ransom broker nevû fickót. Nála lehet elpasszolni a rabokat. Északon, általában Tihr városában meg tanyázik egy slave trader manus, mondhatni állandóan (a ransom broker-ek vándorolnak a városok között így nincs fix helyük), de õ egységárat fizet mindenkiért.
Emellett a rabok értéke nagyon változó az eltérõ verziókban, modokban. Warband esetén alaposan feltornászták az értük kapható összegeket.
A bandita az egyik leggyengébb, alap ellenséges egységtípus, legyen szó Warband-rõl vagy alap játékról. Nála csak a looter gyengébb, semmi más (annak esélyesen még páncélja sem lesz vagy valami nagyon gyenge). A looter 4-es szintû, a bandita 10-es de nagyon gagyi skill leosztással és felszereléssel (leggyengébb elérhetõ cuccok).
A legerõsebb bandita típus meg a brigand (fejlett lovas bandita, mindig van lova, nem úgy mint a bandit-nak) illetve a sea raider (fejlett gyalogos bandita). Ezek felszereltésge már közepes (normális közepes vértezetek, jobb pajzsok és fegyverek) és a fegyverekkel is jobban boldogulnak. Ez a két egység 16-os szinten leledzik.
Náluk gyengébbek a mountain bandit (vagy lesz lova vagy nem, ha nincs akkor esélyesen van nála távolsági fegyver), a forest bandit (mindig lesz távolsági fegyvere és gyalogos), illetve a steppe bandit (lovas íjász akinél közelharci fegyver és pajzs is van). Ezek 11 illetve 12-es szintûek, de igazából megintcsak azt kell mondjam, nem látszik meg a tulajdonságaikon és skill eloszlásukon a szintjük.
\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-
Ha háborúban állnak valakivel, akkor elsõ körben a birtokán kellene keresni, ha ott nincs, akkor a csatamezõkön...
Mondtam én, hogy nem alap egységek ezek! 😊
Ezt a lord eladását nem is tudtam, hogy a táborozás menüben is el lehet adni. Nálam eddig úgy ment, hogy idõnként jön egy üzenet, hogy XY királyság Z dínárt adna érte.
Emiatt nem tetszik pl a Rise of Khergits mod. 30 fölötti erõvel, 250 fölötti íjászattal, kis csapattal indítja az 1 szintû kezdõ karaktert...
Semmi kínlódás az elején, hogy ne csak futásból álljon az élet...
A te urad békét és megbocsátást tanít, az enyém véres bosszút és a hatalom igazát.
Van a tengerparti városokban valahol egy gályarab kereskedõ, az mindig ott van, ahol rátalálsz, de õ egységáron veszi a foglyokat. A többiek rangtól függõen fizetnek értük. Mármint a foglyok rangjától. Mezei bandita 10 denarius, egy magasabb szintû merc meg 200. Változó...
Kezdj el banditákat ritkítani, meg figyelni, hogy a khergitek kivel csapnak épp össze és szállj be mellettük a csatákba. Meg látogasd végig az összes várukat, városukat és a lordok feladatait is vállald el és teljesítsd is. Nekem már jött fel lordnál is a hûbériség felajánlásának lehetõsége, miután besegítettem egy jól láthatóan vesztésre álló csatájánál. A következõ beszélgetésben feljött a menüpont. Igazából egy ajánlás a királyhoz a lord részérõl, hogy "jó gyerek ez, fogadjuk fel...". Utánna lehet menni a királyhoz.
Vigyázz, ha elbuksz egy feladatot, minél híresebb vagy, annál többet veszítesz az adott lordnál. Ha nem jön össze, inkább mond le a feladatot nála, az kevesebb veszteség.
Amúgy a Nativ Expansion-ban pl idõnként hirnök jõ hol egyik, hol másik királytól és felajánlja, hogy ad várat, ha beállok hozzá. Nem gyõzöm elzavarni õket...
A vaegirektõl nem fog, most rugdaltam ki õket egy khergit várból. Gondolkodom rajta, hogy megtartsam, de ilyen miatt már álltam háborús viszonyban a khergitekkel, azt meg nem akarom. Még...
Igaz, az is úgy jött elõ, hogy hülye fejjel elmentem a nagykánhoz beszélgetni és megkérdezte, nem akarom-é visszaadni... Nem.
Addig, míg nem találkoztunk, eszébe se jutott...
Gond lehet, ha mindkét harcoló féllel jóban vagy, vagy mindkettõvel rosszban, mert akkor nem lehet verekedni, csak kívülrõl nézni...
A legbiztosabb barátságnövelõs, ha a király feladatait szép sorban elvállalod és elvégzed...
Kastélyfoglalás: tegnap volt dilemma, hogy hogyan lehet várat, kastélyt foglalni. Nos: az adott országgal és a kastély urával is legyen negatív a viszonyod, akkor megjelenik az ostromlás lehetõsége a menüben. Ha a vár gazdájával korábban jó viszonyt hoztál létre, akkor valamiképp bele kell kötni és negatívba fordítani. Pl bemész hozzá (vagy megvárod, hogy kijöjjön és ott keresed meg), és közlöd vele, hogy mostantól haragszomrád van, adja meg magát. Ekkor lesz egy csata, majd a várát is betámadhatod.
Addig, míg vele jóban vagy (pozitív a viszony) akkor sem, ha az országával negatív.
Hadüzenet után - amennyiben valamelyik fél vazallusa vagy - mindegy, hogy milyen haver egy adott lord, mindenképp csata lesz, ha találkoztok, bár ha nagyon pozitív a személyes viszony, akár béketárgyalásokba is kezdhettek, legföljebb a királyod fog miatta orrolni...
De talán gyorsabban eléred a célod, ha banditákra vadászol!
Ha várról várra utazok és részt veszek a versenyeken akkor ezzel elnyerhetem a király bizalmát, hogy hûséget fogadhassak neki ?
Dicsőség vagy halál ezt csak harccal lehet kideríteni
a tróbnjok ezért kell hogy el tudd ismertetni magad az 5 uralkodó osztállyal/ akik ellen meg fellázadtál azokkal úgysem fog mert õket írtod ki XD
Don't need to be accurate, just shoot more bullets!
Ha éppen a közelben vagy mikor csatázik akkor érdemes leeht besegíteni neki és úgy is növelhetõ valamelyest a viszony (csak akkor ha konkrétan az õ csapata az ami elsõként harcba bocsátkozott).
Ez így van már alapjátékban is, nem csak modoknál.