Mount & Blade és Warband

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

De ez speciel úgy is elérhetõ, ha az ember nem növeli senkinél a tactic skill-t, így tuti biztosan kevesebb manussal fog felállni egy csatában mint az ellenfél. Namost ha van 6-9 NPC mellettünk (ostromláshoz azért legyenek már tapasztaltabbak) akkor szinte biztosan csak õk fognak velünk együtt csatába szállni. 😊

Meg aztán bármikor rá lehet tenyerelni a tab-ra és ekkor visszahúzódik a sereg (ugyanaz a hatás mint mikor leverõdik a karakterünk és emiatt húzódnak vissza a csapatok).

A háborúszítást meg minek erõlteted? Nem a legjobb dolog ha nekiállsz valakivel bunyózni és esetleg az gyorsan békét köt a másik ellenségével hogy aztán együtt essenek nektek.
Ha már vazallus vagy onnantól ha valakit te betámadsz azzal a birodalom aminek vazallusa vagy háborúba léphet (célponttól függ).
Szemelj ki egy gyengébb karavánt és csapd le õket. Aztán támadj be egy várat és vonulj vissza.
Vagy fosztogassad lelkesen a karavánokat, azzal hamar lemegy a "kedveltségi" szinted és utána csak galoppozz el egy ellenségessé vált lord és csapata elõtt, hagyd hogy betámadjanak (mondjuk ha okos vagy akkor baráti csapatok közeléb csalod és úgy hagyod a betámadást) és kész is a háborús helyzet. <#eplus2>

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

Szerintem ez a háborúszítás akkor jön, amikor valamelyik lordnál eléred a baráti (20?) szintet. Akkor fog annyira megbízni benned, hogy rád mer bízni egy ilyen feladatot, amitõl, ha végzel, nála fel, mindenki másnál, beleértve a királyt is, nagyon le megy a barátsági szint.
Nekem most egy barátom van, az a kán, akitõl ezt a feladatot akptam, meg két ellenség, az egyik szintén khergit kán, a másik meg egy svád lord. Azt nem tudom, melyik küldözgeti utánam a zsoldos fejvadász csapatokat...

Kange
Jah, ezt csak úgy kell értelmezni, hogy a hõsöket külön csoportba rakom a sereg képernyõn ("Tábornokok"), majd az ostrom elején mindenkit lestoppolok a legtávolabbi ponton, tábornokoknak meg rohamot parancsolok és megyek Velük. Majd ha kimúltunk jöhet a második kör... 😊

Steam acc: kange82

Kange
Én különben nem értem, hogy most nálam mi van a játékban.
Ugye nekiálltam újra elölrõl a játéknak, swadiai királyságot választottam (újra), normál fokozaton (elõzõ könnyû/nagyon könnyû volt <#nemtudom>). A király maga kért fel vazallusának, adott egy falut. Semmi másból sem áll az "életem" jelenleg, mint rablókra vadászok, rejtekhelyeket számolok fel, rabszolga-kereskedést folytatok. Már voltam a tengeri kallózóknál is, nem is egyszer.
Azonban semmi háború, nyugalom és béke! Mindenki háborúzik mindenkivel, de velünk senki sem. Elméletileg az egyik lord adna egy feladatot, hogy háborút akar szítani, azonban akármikor megyek, sosem ér rá.
Nah most hogy a fenébe tudnék egy jó nagy háborút kirobbantani? Mert már kezd picit unalmassá válni így a játék. Elsõ játéknál ilyenkor már szinte mindenkivel háborúztunk!

És ezt így hogyan...?
Hogy állítod be, hogy "csak a hõsök meg én támadunk"?

Kange
Ez akkor is mûködik, ha már csatáztál Velük, csak mondjuk Te elestél ezért újra kell támadnod és persze nagy veszteségük volt.
Ezért sokszor azt csinálom, hogy elsõ körben a hõsök+én támadunk csak, nem baj, ha elbukunk, de legalább megtizedeljük az ellent... 😊

Az alap M&B-ben is van ilyen lehetõség. Meggyõzõ túlerõ és magas ismertségi szint kell hozzá. Meg talán az, hogy már engedtél el csata után magukat megadó ellenséges lordokat. Ennek híre megy, volt már olyan, akivel erre (mármint arra, hogy a haverját elengedtem) hivatkozva sikerült elkerülni a harcot kint a mezõn...

Nem tudom valaki említette-e már, de a Warbandban találkoztam egy olyan lehetõséggel, hogy az ellenség átadja ostrom nélkül a várat.
Erre úgy jöttem rá, hogy a csapatommal megtámadtam egy várat, amelyet frissen foglalt el tõlünk az ellenség és csak 21 ember védte. Azonban 3 napig kellett volna ostromolni. A menüben kiválasztottam a tárgyalás a védõkkel opciót (vagy mi a neve...), ott felbukkant a megadásra való felszólítás, (néztem ilyet még nem láttam) rákattintok, és az ellenséges katona azt mondta, hogy ha a becsületszavamat adom a szabad elvonulásra, elmennek. Persze leokéztam, enyém lett egybõl a vár😊
Szerintem próbáljátok ki, de persze ha lehet nagyon kevés katonával védett várakat szemeljetek ki, de ha állandó fosztogatással, ármánykodással keresed a mindennapi betevõt, vagyis alacsony a becsület, nem biztos, hogy adnak erre lehetõséget....
dave10000
Rendben kösz.

JethroHUN
Adhatsz nekik földet, és persze katonákat is. ha király vagy

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

dave10000
Ja meg azon kívül, hogy gyógyítják vagy fejlesztik a katonáimat már ha kifejlesztem a képességet.

dave10000
Azon kívül, hogy segítenek a harcban még mire jók a hõsök ?

Lacoka12
miért van az hogy kiszabaditotam a ellenséges várbol a egyik lordunkat és azután folyton ha bemegyek a várba olyan cucba vagyok mint a arénába nem lovagi torna ez miért van vissza lehet állitani hogy a páncélt mutasa?

Dicsőség vagy halál ezt csak harccal lehet kideríteni

Kange
Azt nem tudjátok, hogy a hõsök elõfordulási helyei ismétlõdnek vagy esetleg korlátozódnak 1-1 városra? Mert már lassan 300 napnál járok, de Jeremus-val még nem találkoztam, pedig nagyon kéne a csapatba... :S

A fejvadászoknak mi hasznuk van a játékba?😄

iLove oHs.

Kange
Ne aggódj, eltelik egy kis idõ és újra hûbéres lehetsz.
Úgy nem veszi el a területed, ha addig foglalgatsz-követelsz, amíg végûl nem Te kapod. Ekkor jön a lehetõség, hogy lázadsz és így megtarthatod a területeidet!

de vhogy meg kell szabadulni a hûbéreskümtõl :S elég terhes dolog, hát felmondtam persze elvette a területeimet, maradt 90 emberem kb nemtudom mit kezdjek, lehet jobb lenne egy újrakezdés. csak annyi a baj h már 500. napnál járok(tam)
Kange
Mondjuk sztem ha csak simán felmondod, akkor elveszíted a területeidet.

Az, hogy a többiek mennyire fognak Téged ütni meg a trónjogod értékétõl függ.

szal ha felmondom a hûbéresküt akkor lesz kancellárom, mármint most is van csak azt irja h nincs meg... egyébként ha külön királyságot alapitok is engem üt mindenki?
Kange
Akkor ne akarjál kancellárt, ha még csak hûbéres vagy... 😊
Majd ha újra királyságod lesz!

Hello srácok, azt aszondjátok meg hogy lehet más zenét rakni a játékba! Akarok valami fasza középkori zenét a gamma alá.
szal leirom részletesem kancelláromelvesztésének históriáját:

történt ez még az õsi idõkben, 😄 zsoldosként szolgáltam hakim szultán, a sarranida szultánság urát és parancsolóját, midõn nekem adományozta uhhun-t és uhhun várát... ekkora kiválasztottam székhelyemnek uuhun várát, megadtam országom nevét és kancelláromat matheld-ot, utána nemsoká csatlakoztam a szultánsághoz mint hûbéres. kis idõ után a khergitek elfoglalták uhhun várát, majd a szultán seregei visszafoglalták de egy másik lordnak adományozta és nem nekem... most már van külön váram s városom, még mindig hûbéres vok.
Kange
Arról meg nem is beszélve, hogy nem +-20-val változik az értéke. Minél többen vannak, annál kevesebb vonódik le!

Kange
De ez nem igaz! 20-as kapcsolatnál (fõleg, ha Te, mint király vagy a tábornagy) simán követni fognak, feltéve ha nincs saját ügye (pl. támadják a várát)

Úgyhogy azért ennél jobb a helyzet, mint amit leírtál... 😊

JethroHUN
Egy nagyon nagy gond van a saját királyság dologgal, a birtokok kiosztása, van pár vazallusod, de ahogy osztod ki a földeket úgy meg össze vissza, a kapcsolat velük +20...-20 össze vissza, ha nem egálban osztasz akkor meg szívod, mert hiába vagy király, ha nem 80-100 a kapcsolatod vele, akkor sem követni sehová... szal megint csak egyedül kell elfoglalni az egész világot <#levele> hírnév meg már a csillagos egekben 😊 szal, nem számít

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

Kange
Van egyáltalán székhelyed?
Mondjuk nem tudom, hogy ilyen helyzetben pontosan hogy történik, azonban ha át akarod helyezni az udvartartásodat, akkor különbözõ dolgokat kell beszerezned (gyapjú, stb.). Lehet az a baj, hogy nincs egyik városban/várban sem az udvartartásod...

igaz h nem telt el a játékban 1 hét, de kancelláromnál már csak annyit ir h egy vár visszafoglalására vár ami az udvarom lehetne... van 1 városom és 1 váram is, sajnos nemtudom mit tegyek. táborozásnál csak átnevezni tudom a királyságot
köszi 😊
Ha csak letöltötted a játékot akkor csak bizonyos szintig enged játszani, mindegy milyen patch van fenn. Ezután aktiválnod kell (vagy megvenni), hogy tovább játszhass. Nem a patch miatt kéri az aktivációt...

Szóval vedd meg ha továbbra is játszani akarsz.

Kange
Küldtem Neked egy privát üzenetet... Legalább azt olvasd el! 😊

és a patches, regisztrációs kódod dolog? hátha a patch megcsinálná de most igy nem enged játszani
Nekem is ez volt, de a legújabb patchel megjavult. A NPC-k küldetésének listájánál írja h melyik városba van a kancellár. Ha nem írja ki és már a legújabb patch van fenn várj egy kicsit ( max 1 hét).
Ha ez se segít akkor gáz van.

Kange
Nah azt nem tudom. Valakinek már volt ilyen problémája és arra jutottak, hogy valszeg bug.
De azért körbe kérdezgetném az utazókat (tõlük meg lehet kérdezni, hogy valamelyik hõsödet keresed) vagy pedig a rabszolga-kereskedõnél is van már mód arra, hogy kiváltsd valamelyik hõsöd, aki fogságban van.

Kange te igazi veterán vagy már a játékkal 😄

nemtudod véletlenül (ha más tudja se baj)
hogyan tudnám visszaszerezni kancellárom? mert azt irja h a vár visszafoglalására vár... de a vár a saját királyom birtokában van.
olyan gondom lenne hogy felraktam a v1.113 patchet és most termékazonosító kódot szeretene... meg tudom ezt vmivel oldani? (tudom eredeti game) egyenlõre nem áll szándékomban megvenni
Kange
Az a legszebb, hogy csak nemrég vettem ezeket észre... 😊
Elsõ játékom során csak nekem volt kiképzésem, most már 1-2-3 -t szinte mindenkinek adok.

Azonban azt pontosítanám(legalábbis Warband-ben tuti), hogy csak az alacsonyabb szintûekre hat, az azonosra nem.

Alap Mount and blade esetében sehogy. Ott marad az hogy legyõzöl egy ellenséges birodalmat és majd a hozzád emiatt beálló lordoknak adogatod a váraidat/falvaidat (ez csökkenõ bevétellel jár majd, de a fentartási költségek is csökkenek természetesen).

Warband esetén a Kange által írottak szerint kell eljárni.

Amúgy sem létfontosságúak a vazallusok, nélkülük is teljes nyugalommal el lehet lenni, csak oda kell figyelni arra, hogy mikor és kivel rúgjuk össze a port.

A trainer skill a veled egy szintû vagy nálad alacsonyabb szintû egyénekre van hatással. Vegyél fel több, egymással nem konfrontálódó NPC-t és taníts nekik is ilyen skill-t. Ez ugyanis a nap végén mindig összeadódik (a program figyelembe veszi mindenkiét).

Értelemszerûen amíg alacsony a szinted (10 alatti) addig maximum a frissen toborzott falusiakat tudod képezni ilyen módon, esetleg a következõ variánsukat de a komolyabb egyéneket nem, így õk nem profitálnak a dologból. Ezért kell mihamarabb magas szintre fejlõdni. Erre kitünõ módszer a trainer felkeresése és sok harcolgatás nála, valamint rendszeresen bemenni az arénába bunyózni (nem csak mikor nagy torna van hanem mindig). Így elég hamar magasra tornázható a szint és így egyre bõvül azon egyének köre akikre hatni fog a trainer skill, plusz pénzt is kereshetsz (arénázgatás) és még annak veszélye sem fenyeget hogy esetleg veszítesz a sereged létszámából egy éles küzdelemben.
A legfejlettebb egységek trainer skill általi fejlõdéséhez már 20 körüli vagy afölötti szint szükségeltetik.

Trainer skill-t meg felesleges csak egyetlen karakternél maximumra tenni, mert legalább olyan hasznos és még hatékonyabb is lehet több, alacsonyabb képzettségi szintû egyén összeadódó skill-jeinek hatása mint egyetlen magas szintre fejlesztetté.

dave10000
Rendben akkor majd meglátogatom kösz.

Nem. Pont ez a lényege, hogy elteszed láb alól az egyik kereskedõt, aki fel mert szólalni a kérdéses nemes ellen. Naná hogy nem fog tetszeni a lakosságnak a tetted.
Ha zavar a csökkenõ hozzáállás, akkor vagy bemész a kocsmába és veszel jó sok pénzért mindenkinek piát (ez 1 ponttal javítja az elfogadottságodat a városban, de egy nap csak egyetlen városban lehet ezt megcsinálni), vagy feladatokat csinálsz a guild master-nél (õ bennt van a városban az utcákon kell megtalálnod, szerepe ugyanaz mint a falusi elöljáróé csak a GM-ek többször adnak feladatokat).

dave10000
Szoktam néha kapni olyan küldiket, hogy 1 árus tartozik a küldetés adójának és ezért öljem meg. Ha megölöm akkor aki adta a küldetést azzal javul a kapcsolatom de úgymond a "néppel" aki a várban van velük romlik. Meg lehet valahogy oldani, hogy a lakosokkal is jóban legyek ?

dave10000
Rendben kösz.

Kange
Így van! Ha már nagyobb a hírneved, mint Neki és elég jóba is vagytok, akkor követni fog.
Valamint ha jóba vagy a tábornaggyal(vagy bármelyik másik lorddal), akkor rá lehet küldeni egy adott várra/városra, hogy szted könnyen elfoglalható.

Tábornagyi pozícióhoz az kell, hogy magas hírneved legyen és jóba legyél az uralkodóval. Én úgy lettem tábornagy, hogy semmit se tettem, azt se tudtam, hogy mi az... 😊

dave10000
A Tábornagyi pozíciót, hogy érhetem el ? Amúgy van olyan opció ha 1 lordra megyek, hogy "Gyere van 1 tervem" de amikor erre kattintok akkor azt mondja, hogy inkább nekem kéne õt követni. Bár ez gondolom csak azért van mert még nem vagyok olyan nagyon híres.

Kange
Akkor tudod, ha Te kezdeményezed a támadást!
Besegíthetnek a többiek, de általában ezt csak akkor teszik meg, ha tábornagy vagy.

De igazából ha magas a hírneved és kedvel az uralkodó, akkor anélkül is megkaphatod, hogy részt vennél a foglalásában!

dave10000
Lenne 1 kérdésem. Már "behódoltam" a Khan-nak már adományozott nekem 1 falut is elég jó a kapcsolatom szinte mindenkivel (országon belül). Szóval ha éppen mennénk 1 várat ostromolni és én is részt veszek benne akkor igényelhetem, hogy a vár az enyém legyen vagy azt csak akkor tudom ha egyedül foglalom el ?

Kange
Beszélgetsz Velük, majd a "Szeretnék valamit kérdezni" menü alatt, asszem az utolsó menü lesz a "Szeretnél földet kapni?".

dave10000
A magyarosításhoz elegendõ az 1.011

Üdv. Az lenne a kérdésemhogy: Csináltam egy új országot. de nincsenek vazallusaim. "hõseim" vannak de nem tudom hogy tudnám õket vazalussá tenni. lehet valahol le van írva de én nem találtam... válaszotokat elõres is köszönöm.
az 1.1 es verziora fel lehet teni a magyarositást?