Mount & Blade és Warband
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Meg aztán bármikor rá lehet tenyerelni a tab-ra és ekkor visszahúzódik a sereg (ugyanaz a hatás mint mikor leverõdik a karakterünk és emiatt húzódnak vissza a csapatok).
A háborúszítást meg minek erõlteted? Nem a legjobb dolog ha nekiállsz valakivel bunyózni és esetleg az gyorsan békét köt a másik ellenségével hogy aztán együtt essenek nektek.
Ha már vazallus vagy onnantól ha valakit te betámadsz azzal a birodalom aminek vazallusa vagy háborúba léphet (célponttól függ).
Szemelj ki egy gyengébb karavánt és csapd le õket. Aztán támadj be egy várat és vonulj vissza.
Vagy fosztogassad lelkesen a karavánokat, azzal hamar lemegy a "kedveltségi" szinted és utána csak galoppozz el egy ellenségessé vált lord és csapata elõtt, hagyd hogy betámadjanak (mondjuk ha okos vagy akkor baráti csapatok közeléb csalod és úgy hagyod a betámadást) és kész is a háborús helyzet. <#eplus2>#eplus2>
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
Nekem most egy barátom van, az a kán, akitõl ezt a feladatot akptam, meg két ellenség, az egyik szintén khergit kán, a másik meg egy svád lord. Azt nem tudom, melyik küldözgeti utánam a zsoldos fejvadász csapatokat...
Steam acc: kange82
Ugye nekiálltam újra elölrõl a játéknak, swadiai királyságot választottam (újra), normál fokozaton (elõzõ könnyû/nagyon könnyû volt <#nemtudom>#nemtudom>). A király maga kért fel vazallusának, adott egy falut. Semmi másból sem áll az "életem" jelenleg, mint rablókra vadászok, rejtekhelyeket számolok fel, rabszolga-kereskedést folytatok. Már voltam a tengeri kallózóknál is, nem is egyszer.
Azonban semmi háború, nyugalom és béke! Mindenki háborúzik mindenkivel, de velünk senki sem. Elméletileg az egyik lord adna egy feladatot, hogy háborút akar szítani, azonban akármikor megyek, sosem ér rá.
Nah most hogy a fenébe tudnék egy jó nagy háborút kirobbantani? Mert már kezd picit unalmassá válni így a játék. Elsõ játéknál ilyenkor már szinte mindenkivel háborúztunk!
Hogy állítod be, hogy "csak a hõsök meg én támadunk"?
Ezért sokszor azt csinálom, hogy elsõ körben a hõsök+én támadunk csak, nem baj, ha elbukunk, de legalább megtizedeljük az ellent... 😊
Erre úgy jöttem rá, hogy a csapatommal megtámadtam egy várat, amelyet frissen foglalt el tõlünk az ellenség és csak 21 ember védte. Azonban 3 napig kellett volna ostromolni. A menüben kiválasztottam a tárgyalás a védõkkel opciót (vagy mi a neve...), ott felbukkant a megadásra való felszólítás, (néztem ilyet még nem láttam) rákattintok, és az ellenséges katona azt mondta, hogy ha a becsületszavamat adom a szabad elvonulásra, elmennek. Persze leokéztam, enyém lett egybõl a vár😊
Szerintem próbáljátok ki, de persze ha lehet nagyon kevés katonával védett várakat szemeljetek ki, de ha állandó fosztogatással, ármánykodással keresed a mindennapi betevõt, vagyis alacsony a becsület, nem biztos, hogy adnak erre lehetõséget....
Don't need to be accurate, just shoot more bullets!
Dicsőség vagy halál ezt csak harccal lehet kideríteni
iLove oHs.
Úgy nem veszi el a területed, ha addig foglalgatsz-követelsz, amíg végûl nem Te kapod. Ekkor jön a lehetõség, hogy lázadsz és így megtarthatod a területeidet!
Az, hogy a többiek mennyire fognak Téged ütni meg a trónjogod értékétõl függ.
Majd ha újra királyságod lesz!
történt ez még az õsi idõkben, 😄 zsoldosként szolgáltam hakim szultán, a sarranida szultánság urát és parancsolóját, midõn nekem adományozta uhhun-t és uhhun várát... ekkora kiválasztottam székhelyemnek uuhun várát, megadtam országom nevét és kancelláromat matheld-ot, utána nemsoká csatlakoztam a szultánsághoz mint hûbéres. kis idõ után a khergitek elfoglalták uhhun várát, majd a szultán seregei visszafoglalták de egy másik lordnak adományozta és nem nekem... most már van külön váram s városom, még mindig hûbéres vok.
Úgyhogy azért ennél jobb a helyzet, mint amit leírtál... 😊
Don't need to be accurate, just shoot more bullets!
Mondjuk nem tudom, hogy ilyen helyzetben pontosan hogy történik, azonban ha át akarod helyezni az udvartartásodat, akkor különbözõ dolgokat kell beszerezned (gyapjú, stb.). Lehet az a baj, hogy nincs egyik városban/várban sem az udvartartásod...
Szóval vedd meg ha továbbra is játszani akarsz.
Ha ez se segít akkor gáz van.
De azért körbe kérdezgetném az utazókat (tõlük meg lehet kérdezni, hogy valamelyik hõsödet keresed) vagy pedig a rabszolga-kereskedõnél is van már mód arra, hogy kiváltsd valamelyik hõsöd, aki fogságban van.
nemtudod véletlenül (ha más tudja se baj)
hogyan tudnám visszaszerezni kancellárom? mert azt irja h a vár visszafoglalására vár... de a vár a saját királyom birtokában van.
Elsõ játékom során csak nekem volt kiképzésem, most már 1-2-3 -t szinte mindenkinek adok.
Azonban azt pontosítanám(legalábbis Warband-ben tuti), hogy csak az alacsonyabb szintûekre hat, az azonosra nem.
Warband esetén a Kange által írottak szerint kell eljárni.
Amúgy sem létfontosságúak a vazallusok, nélkülük is teljes nyugalommal el lehet lenni, csak oda kell figyelni arra, hogy mikor és kivel rúgjuk össze a port.
Értelemszerûen amíg alacsony a szinted (10 alatti) addig maximum a frissen toborzott falusiakat tudod képezni ilyen módon, esetleg a következõ variánsukat de a komolyabb egyéneket nem, így õk nem profitálnak a dologból. Ezért kell mihamarabb magas szintre fejlõdni. Erre kitünõ módszer a trainer felkeresése és sok harcolgatás nála, valamint rendszeresen bemenni az arénába bunyózni (nem csak mikor nagy torna van hanem mindig). Így elég hamar magasra tornázható a szint és így egyre bõvül azon egyének köre akikre hatni fog a trainer skill, plusz pénzt is kereshetsz (arénázgatás) és még annak veszélye sem fenyeget hogy esetleg veszítesz a sereged létszámából egy éles küzdelemben.
A legfejlettebb egységek trainer skill általi fejlõdéséhez már 20 körüli vagy afölötti szint szükségeltetik.
Trainer skill-t meg felesleges csak egyetlen karakternél maximumra tenni, mert legalább olyan hasznos és még hatékonyabb is lehet több, alacsonyabb képzettségi szintû egyén összeadódó skill-jeinek hatása mint egyetlen magas szintre fejlesztetté.
Ha zavar a csökkenõ hozzáállás, akkor vagy bemész a kocsmába és veszel jó sok pénzért mindenkinek piát (ez 1 ponttal javítja az elfogadottságodat a városban, de egy nap csak egyetlen városban lehet ezt megcsinálni), vagy feladatokat csinálsz a guild master-nél (õ bennt van a városban az utcákon kell megtalálnod, szerepe ugyanaz mint a falusi elöljáróé csak a GM-ek többször adnak feladatokat).
Valamint ha jóba vagy a tábornaggyal(vagy bármelyik másik lorddal), akkor rá lehet küldeni egy adott várra/városra, hogy szted könnyen elfoglalható.
Tábornagyi pozícióhoz az kell, hogy magas hírneved legyen és jóba legyél az uralkodóval. Én úgy lettem tábornagy, hogy semmit se tettem, azt se tudtam, hogy mi az... 😊
Besegíthetnek a többiek, de általában ezt csak akkor teszik meg, ha tábornagy vagy.
De igazából ha magas a hírneved és kedvel az uralkodó, akkor anélkül is megkaphatod, hogy részt vennél a foglalásában!