Mount & Blade és Warband

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kange
Biztos, hogy elveszett?
Megnézted a Steam és a Dokumentumok mappában is? 😊

Nanaaaa, csalni nem szabad!!! 😊

Steam acc: kange82

ZTM
Kösz.
Ami azt illeti cheat-el tartottam fenn õket😄
Rohadt áramszünet miatt elveszett a mentésem😞:/
Sehol nincs😞
Kezdhetek új játékot😞
Na mind1.De ha már újat kezdek akkor inkább csalás nélkül, valószínûleg jobb lesz az így...

Azokat a hõsöket is el tudod küldeni trónjog növelésre akik nem férnek meg a seregedben, csak arra az idõre alkalmazd õket, míg a trónjogodat növelõ küldetésre mennek 😊
Kange
Igazából tudtommal két lehetõséged van saját királyság alapítására:
1. Felmondod a hûbéresküd, ekkor elveszíted az összes területed, majd teljesen egyedül elfoglalsz egy várat/várost
2. Hûbéresként folyamatosan foglalsz területeket (de legalább kezdeményezed a támadást) és mindig kéred jutalomnak. Ha már elég területet kaptál, a király nem fogja odaadni, cserébe ki akar engesztelni. Ekkor van lehetõséged lázadásra, ebben az esetben megmaradnak a területeid. Fontos, hogyha a Vita értéked magas, akkor nem lesz lehetõséged lázadni!
A trónjog azt befolyásolja, hogy a nép és a királyságok mennyire ismernek el királynak. Ha ez az érték alacsony, akkor folyamatosan meg akarnak majd buktatni.

Sajnos nem tudok más módszert a trónjog növelésére (bár talán a megbecsüléssel is nõ picit).

Apropó, hogy a fenébe tartasz fent 500 Swadiai lovagot???

ZTM
Illetve módosítanák.Azt tudom hogy ha a hõsöket kiküldöm küldetésre nõ a trónjog, de ezen felül mivel tudnám még növelni a trónjogot?

ZTM
Birodalomalapításon töröm a fejem, most Swadiai királyságnál vagyok hûbéres van 1 városom és vagy 5 falvam, van feleség és 6 hõs, a városomban több mint 500 Swadiai lovag áll készen a háborúra.
Azt tudom milyen módon kezdem el majd az akciót viszont azt nem hogy miként legyek király tehát legutóbb nem voltam király pedig lett volna mi felett uralkodnom.Gondolom a trónjog az ami ezt befolyásolja, jelen pillanatban ez 18.Tehát kérdésem hogy miként tudnám ezt növelni és hány pontól fogadnak el mint király?
A segítséget elõre is köszönöm!

Kange
Szerinted melyik fél akart nagyon békét kötni? 😊
Biztos, hogy nem a Te királyod... 😉

swadia úgy meggyengült h már csak ak irálynak van 100 fölötti serege erre békét kötünk velük... hát van logika rendesen a játékban.
Kange
Nos igen, röviden, tömören leírtad a problémát. Szörnyen nem kifizetõdõ a várvédés... 😞
Bár foglaláskor azért ott van cserébe az adott vár/város! 😉

Az a nagy gáz h nagy nehezen megvédi az ember a seregét egy 800-as ellenféltõl, aztán nem kap érte semmi zsákmányt. Még lordokat se lehet fogni. <#szomoru1>

Ugyanez a foglaláskor.

butcher20
Srácok akkor valaki megtudja mondani hogy lanon hálózati kábellel most mûködik a játék vagy sem? Valaki próbálta már egyáltalán?

nekem meg swadia-val gyûlik meg a bajom, az összes területük már csak:
Suno, Praven, és egy kis vár praventõl nyugatra. Viszont így elõszeretettel jönnek hetente 2x(!!!) 800+ seregekkel uxkhal városomra...

a huskarlokkal nemigazán tudnak mitkezdeni fent a fal tetején.

nincs vmi jó módszer a város feltöltésére? mert már csak kb 100 emberem van benne.
Kange
Huh, valamelyik nap még sírtam a háború hiánya miatt.
Most meg összebalhéztunk a nordokkal, a király és a csapata elfoglalt 2 várat és egy várost és úgy nekem adta, hogy ott se voltam. (Éltem a kis rabszolga-kereskedõ életem... 😄)
A gond ott kezdõdött, hogy még csak 40-es seregem volt.
A másik gond meg az, hogy az összes vár tele volt lovagokkal és fegyveresekkel, szóval meglepõdtem, mikor az elszámoláskor -2000 dénár volt az egyenleg.
Azóta meg folyamatosan a városomat védem az aljas nord seregektõl. Visszasírom a régi "életem"... 😊

Nem.
Arra a troop editor való. Akad belõle a mbrepository oldalán mind M&B-hez, mind pedig Warband-hoz való.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

Õszintén szólva a falvak fosztogatását nem nagyon ajánlom, inkább hanyagold. Minden kifosztás véglegesen csökkenti az onnan bezedhetõ adó mennyiségét és ráadásként ha a birtokodba kerül olyan falu amit korábban kifosztottál, akkor több hétig egyáltalán nem fog neked fizetni adót. Ha más által korábban kifosztott falut siekrül beszerválni, akkor ott egy ideig nem lesz adózás (olyan 1-2 hét) és elég alaposan rá kell menni a falu fõnökénél a haverkodásra (elfogadottságot növelni feladatok elvégzésével).

Ha valamelyik királysággal össze akarsz balhézni, akkor ahogy lordmalicus is írta, menj oda egy nemesükhöz és beszélgetés közben a követeléseknél össze lehet vele balhézni, ami bunyóhoz fog vezetni. Ettõl tuti lemegy 0 alá az elfogadottságod és onnantól mehet a gyepálás.

Vagy ugye ott van a lényegesen könnyebb megoldás, a karaván fosztogatás.

Az alap native-al meg inkább ne is játsz. Nagyon vacak, fapados, nyögvenyelõs és eléggé elcseszett benne az egyensúly és az AI. Túl sok ötlet kiaknázatlan benne. Inkább valami modot próbálj ki, van bõséges választék a sima mount and blade-hez dögivel.

tobias88
TweakMB-vel az egységekhez hogy lehet hozzányúlni? Mert azt nem találtam benne!
hát sztem odamész hozzá és annyit mondasz: követelésem van

vagy vhogy így van írva nem emlékszem.
ha nem vok szolgája senkinek akkor hogyan tudok betámadni v.kit? elég ha "picit" rosszalkodok nála? falu- karaván fosztogatás stb?
kösz a tanácsot😊

A 30+ már okés, de önmagában még nem elég. A program figyelembe veszi azt is, hogy a lordok között mennyire vagy elfogadott és milyen arányban rendelkeznek õk az adott pillanatban területekkel. Ha valamelyikük hiányt szenved vagy éppen nincs neki saját vára akkor bizony õket veszi elõre a listán a király.

Ezért kell úgy csinálni a dolgot hogy teljesen egyedül foglalj el várat. Utána ha megvan akkor kérd magadnak az ostrom befejezésekor felugró szövegrészeknél.

De még egyszerûbb ha hagyod a francba az egész vazallusosdit és nem szegõdsz el semelyik balfék birodalomba szolgálónak. Gyúrd fel magad, gyûjts csapatokat és támadj be egy neked szimpatikus várat. Nem fognak ugyan ezért szeretni, de ha okosan csinálod a dolgot (éppen háborúban lekötött birodalomtól szerzel területet) akkor nem angyon lesz probléma a terület megtartásával. Aztán már csak terjeszkedni kell.

sziasztok!

mit jelent a "jóban" ?? kb mennyi kell most 30 a kapcsolati viszony😊 több kell ennek a kiskirálynak?? levágom.... 😊

Nem vagy elég jóban a királlyal, ezért nem kapod te a legyõzött várat (plusz mikor elfoglalod kérned is kell magad számára). Javítsd a viszonyodat a királlyal és majd kapni fogsz területet. De csak akkor ha azt tényleg egyedül sikerült a foglalás vagy a te vezényleted alatt foglalták el a baráti erõk.

Bármely királyság teljesen legyõzhetõ. De ez csak akkor fog bekövetkezni, ha minden településük el van foglalva és minden lordjuk legyõzetett, nem kóricál sehol a nagyvilágban.

Termination szépen kérlek immáron én is, hogy tényleg figyelj oda picit arra amit leírsz. Tagolj legalább ha már a félregépelésekre és helyesírásra nem figyelsz.

Azt ugye tudod hogy a kettõnek egymáshoz semmi köze?
Mármint a találati pontosságnak a "lövõerõ" (ez most a Draw akar lenni?) képességhez. Az maximum a sebzést befolyásolja és azt is csak korlátozott mértékben (függ az íj draw igénye határozza meg hogy mi az a max skill szint ami még érvényes lesz). A lövési pontosságot a megfelelõ fegyveres skill határozza meg, plusz ha lovas vagy akkor kell még a horse archery is hogy ne legyen negatív módosító a pontosságon és a sebzésen.

Lovas íjásznak ami kell az a lovaglás és a horse archery skill. A draw 2-3-as szinten már okés, mert ekkor a jobb íjakat már használja (nem a legjobbakat, az maradjon csak meg szépen a nemesek felszerelésének és ne a sima katonák felszerelését gazdagítsa).
A veterán íjász meg nem elit egység, hogy a játékban fellelhetõ legjobb fegyvert kapja. Szóval amit te csinálsz az bizony egyoldalú terminátor gyártás. Abban az esetben nem lenne ez a szitu, ha minden más frakció minden egyes katonai egységét ugyanilyen módon módosítod és a lehetõ legerõsebb eszközöket adod számukra is. Csak hogy az erõegyensúly fennmaradjon és a játék élvezetes legyen.

A lovas nomád nemzeteknél (ahol reguláris képzés és egységes felszerelés sosem létezett, mert úgyis egyénieskedtek a rosszarcú nomádok) meg a hajító dárda nem volt ritka jelenség. Mintegy mellesleg amúgy hatékonyabb eszköz mint a legjobb íj, fõleg ha a megfelelõ skill is fejlesztve van hozzá.
A mindenkinek szablya is, már bocscsánat hogy ezt írom, hülyeség, fõleg olyan helyen ahol a potenciális ellenfeleknél gyakori a nehéz páncélzat. Nem viccbõl volt a felszereléseik között alapból zúzó fegyver a játékban(más kérdés hogy vagy ezt vagy kardot kapnak, mikor mit oszt ki a program).
A szablya jócskán kevesebbet sebez a nehéz vértezetek ellen (cut damage vs heavy armor), nem úgy az általad kivett kalapácsok. Azok zúzó (blunt) sebzést nyomnak és az mindenkire egyaránt ugyanúgy sebez vértezettõl függetlenül.
Nomádok hasonló észrevételek és elgondolások okán használtak anno fokosokat vagy más zúzó eszközöket, mert azzal könnyebb volt leküzdeni az erõsebben vértezett ellenfelet. Bõr vagy nemez védelmet valóban jól viszi a szablya, de nem sok haszna van már rendesen megcsinált láncvért ellen sem, nem hogy mellvérttel szemben...

fiy nem termnatorokat csináltam, csak azért az röhejes hogy 1 veterán lovasíjjásznak 1 esen van a lövõerõ képessége, és khergit íjjat hazsnál, azért gondoljatok már bele, hogy hogy találnak el így valamit? csak feljavítottam, nem buldózereket készítettem, és kiv ettema jaridokat,mint írtam, s még sok mást, szóval én inkább úgy nevezném ezt, hogy kijavítottam a játék hülyeségeit a khergiteknél.
Sziasztok!

az alap m&b-ben mit kéne tennem h a király nekem adja az elfoglalt várakat? már 3 várat lenyomtam de mindig más kapja...😞 kezd idegesíteni! le lehet gyõzni egy királyságot végleg?

üdv
Kange
Hát ez rohadt érdekes. Mert mondom, visszatöltöttem a régi játékomat, ahol már saját királyságom van és nekem ott a lehetõség, ahol írtam...
Sajna nincs több ötletem!

(Még annyi, hogy esetleg nincs kiosztva az összes területed más lordoknak? Ugye egy területet mindenképpen meg kell tartanod magadnak (fõvárosnak), de a maradék 10 nincs esetleg kiosztva a többi lordnak?)

Kange
Mibõl milyen verziót használok? Nem értem a kérdést...
Mit raktál 50-re és mit 1-re?

Amúgy szerintem semmi értelme így átvariálni az egységeket. Terminátorokat akarsz a seregbe? Ez nem az a játék! 😊 Hova lesz így a kihívás?

(Apró megjegyzés: tagold kicsit a mondanivalódat, mert egyrészt így rohadt nehéz elolvasni és értelmezni, másrészt meg a kutya sem fogja elolvasni! 😊)

tobias88
Warband, van kancellárom és van már pár területem! 3vár\7 falu\1 város
Hali. Csak annyit kérdeznék, hogy honnan tudnám megszerezni a warbandhoz a teljes magyarítást? MIvel alapból volt benne egys csak azzal az új dialógusokat nem fordítja le. Elõre is köszi.

imgood lvl6 teszám:91669

melyik verziót hazsnálod? mert engem is zavart a adózáõs eredménytelensége, ezért felraktam 50 re, és 1 re állítottam, éw 1kicsit felemeltem a bevételeket. ha valakinek segítségre van szüksge a tweak mb program irányításájoz, segítek! meg amit miko ajánlott, az is nagyon hasznos program! gyakorlatilag olyan egységeket gyásrthatunk, amelyeket szeretnénk! kivehetünk, betehetünka katonák holmijaiba vérteket, csizmákat, kesztyûket, lovakat, nomeg fegyvereket. illetve ami még nagyon tetszik hogy meg lehet változtatni a katonák képességeit, pl alapban a khegit dárdásnak csask 1 re van állítva alovasíjjász képessége, meg olyan dolgokat láttam hogy csak úgy néztem. de ezeket már kijavítottam, többnyire kivettem a ütõfegyvereket és szabjákat raktam a helyükre, illetve a jaridokat is és nomád, és erõs, és khergit íjjakat raktam be, nomeg a külömbözõ íjjakat/sajns csak így fogadja el a program ,mert ha pl azt akarod, hogy 1 egység csak khergit íjjakat és nyilakat hazsnáéljon beteheted többször, ám semmi értelme és csa nagyon keveseknél lessz khergit íjj éy nyíl, úgyhogy mpost a nomád jellegzetességû íjjakat raktam be, amiket felsoroltam. illetve az sem tetszett hogy a egységeknek 1-2 féle sepkájuk van csak, ezért kikerestem a újjonctól a dárdásokig, hogy melyik egység mit használ és átraktam a többi egységb eis. azaz mostmár nem 2 hanem 6 féle sapkát hazsnálnak, kivéve a dárdások, mert nekik guard helmetjük van, az meg nem illik a többi khergit egységre, a seregemet meg a következõképp állítttam össze/minden egységet megerõsítettem, a elõcsatározótól a veterán lovas íjjászig, ezért a seregebne 10 elõcsatározó,l 10 lovas, 10 lovasíjjász, és 10 veterán lovasíjjász van, a páncélzatokat úgy hagytam ahogy voltak, illetve csak a lovukat, sapkákat, és a külömbözõ íjjakat és nyilakat raktam be minden egységnél,/ ha nem így rakom a dárdásoknál már jártam úgy hogy 10 bõl csak 1 használt nyilat,a többine mnd szabjája és palzsa volt, ezért kell betenni többféle íjjat és nyilat, hogy minden egység hazsnálja. mostmár készen vagyok, és kitünõ munkát végeztem, 1 sokkal werõsebb, jobb egységekkel rendelkezõ kánságot
csináltam, a bökkenõ csak az hogy ugye még mindi hamar meghalnak a könnyû vértek miadt, meg ugye a nyilak sebzése sem megfelelõ/ nagyarán én azt szerettem volna ha minden egység khergit íjjat s nyilat hazsnálna, de fentebb írtam hogy az nem megfelelõ, úgyhogy még a nyilakat is megerõsaítem az item_editor fájlban aztán tényleg kész leszek.
Kange
4 saját terület (falu/vár/város) után "bekapcsolódik" az adózás eredménytelensége. Ennek értéke kb. a teljes bevételed fele.

Nekem ez speciel nagyon nem tetszik, úgyhogy a TweakMB progival ezt is átállítottam. Nálam most 10 terület után vonódik le és a teljes bevétel 25%-a.
Csak nem vagyok benne biztos, hogy ez rendesen mûködik, mert most jelenleg van 2 váram, 3 falum, de ezekbõl csak 1 falu adózik, a többibõl nincs bevételem... 😞

Most veszem észre h miért van profitom hetente. Amikor megkaptam Uxkhal-t kaptam mellé 3 falut is.

egyébként is zárásnál olyan mintha patch óta a város jobban ellátná magát:
kb 1500 dénárt hoz hetente míg a költsége csak 600 körül van.

az adózásos dologra tudja vki a választ? kb 2000 dénárom bánja hetente
Kange
Most megsasoltam. Nekem ott van a beszélgetéseknél, ahol írtam: "Szeretnék kérdezni valamit" -> "Szeretnél saját földbirtokot?"

Ha nincs itt és már van saját királyságod, akkor vagy területed nincs, vagy esetleg kancellárod.

Vagy lehet, hogy nem is ugyanarról a játékról beszélünk! (Én Warband, s Te?)

Kange
Hát, pedig ott kell lennie.
Mondjuk azt nem tudom, hogy kancellárod van már? Lehet kell hozzá...
Esetleg hülye kérdés, de területed ugye van? 😛

butcher20
Sziasztok!!!

Azt szeretném kérdezni hogy a mount&blade warband multija csak neten megy vagy lehet lanon is nyomni itthon simán kábellel?

Meg másik kérdés vér miért nincs a játékban?😊 pedig nincs kinyomva és sztem azzal élethúbb lehetne😊

Most a nordokkal egész jól elboldogulok, már csak a 3 városa 1 vára van swadia-nak. Ilyen hosszú háborút még nem vívtam, fõleg nem tûzszünet nélkül. És a játékom során elõször a heti zárásnál mindig plusz összeg jön ki 😊
tobias88
én nem láttam ilyent, hogy nem akarsz földet
Kange
Annyi, hogy beszélsz velük, ott akarsz Nekik mondani valamit, majd a "Nem akarsz földet?" kérdést felteszed. Ezután kiválasztod az adott területet és már kész is.

tobias88
Továbbra is fent áll a kérdésem! A királyságomba a hõsöket hogy tudom felvenni vazallusnak?
Kange
Az aréna díjazását én is kicsit felnyomtam. Több XP, több hírnév, valamint nagyobb összegben is lehet fogadni. Pont tegnap buktam 2x3000 dénárt, mert a döntõben kikaptam... 😞

Kange
Szerintem viszont igaza van (annak ellenére, hogy fanatikus swadiai vagyok), a mamulek erõsebb lehet, mint a swadiai lovag. Mikor még nagyon könnyû fokozaton játszottam, akkor is elintéztek jó pár lovagot a seregembõl. Normál fokozaton meg már nem csak párat... 😊

TweakMB ért köszi 😊 kicsit átszabtam az aréna díjazást is 😊
Nyomjátok fel a csata limitet 300 fõre, meg 80% fölé a nehézséget. Az még élvezhetõ sebesség és máris nem olyan egyszerû egy mezei csata sem...

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

átálltam a nordokhoz, még csak 70 fõs a sereg, 10 swadia lovag meg kb 50 nord veterán és huskarl vegyesen, hát a huskarlok elég brutálisak
http://www.mbrepository.com/file.php?id=709
a program neve unoffical troop editor

tobias88
Csak úgy odaajándékozni települést nem lehet a hõseimnek? 1et sikerült eddig odaadni, de azt is a beszélgetés menüpontban valami tábornokos szöveges lehetõségnél, és kért érte egy várat! A többiek viszont mindig el akarnak menni felderíteni...
tobias88
Swadiai lovagok bárkinél jobbak szerintem, 100as sereggel 400 fõst veszteség nélkül verjük (igaz, hogy 30 lovag küzd negyven gyalog ellen mindig, de akkor is <#vigyor2>)
Kange
Neve TweakMB, és ITT találod.

Használatát viszont ITT írtam le.

Azért nem kell leírni a Swadiai lovagokat, habár én most úgy játszok, hogy nincs is. Csak strázsa+mesterlövész, valamint a hõseim vannak felszerelve kemény páncél+karddal, valamint jó lóval. Így sokkal jobban járok, mint a lovagokkal.

Azt az öregedéses progit el tudná vki linkeni és meg is tudná mondani h hogyan kell használni? 😊

egyébként újrakezdetem a játékot, most swadia-hoz álltam be de nemvok elragadtatva. Úgy vettem észre h a mamelukok erõsebbek voltak mint a lovagok.