Mount & Blade és Warband

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kange
Nos, újrakezdésem óta most volt elõször vár foglalása, teljesen egyedül.
Hát, tényleg kemény legények ezek a Nord-ok. Úgy csapták le a strázsákat és lovagokat, hogy már kezdtem aggódni.

Szóval kezdem elhinni, hogy tényleg az egyik legerõsebb egységeket felvonultató nép. Minden esetre úgy nézem, hogy védekezésben brutálisak. Ott állnak a létra tetejénél és hadonásznak azokkal a qrva fejszékkel... 😊

Steam acc: kange82

mostmar jo egy gepresi meg egy kis fenyegetes meghozta jutalmat😄
Van benne egy leírás, az alapján csináltad? Amúgy tényleg elég béna az az összeollózott magyarítás, mivel egy rakás angol (tehát teljesen felesleges) fájlt is odarak, ami ha nem megfelelõ a verzió, akkor gondot okozhat. Mindenesetre ha másnak ment, akkor te nem voltál elég figyelmes.
Csá!
Az lenne a problémám, hogy a királyság amiben vagyok az nem háborúzik a Swadiaiakkal,csak én:s
és nem tom megszüntetni a háborút.Van valami tippettek?
a modult amikor felmasolom csak akkor irja ki de a lenyeget a beszedet nemforditja le😞😞
nekem amint felrakom hianyol egy fajlt mikor tolt a jatek egy consumales _a t
koszonomom mingyart felrakom
Kange
Szerintem már Õ is megtalálta, végül is csak pár pixellel kellett feljebb néznie gépelés közben... 😉

csajosza
csajosza
Sziasztok, saját fórum nyílt a multira<#nyes>!

Warband MULTI SG fórum

Rövidesen lesz rajta egy kisebb összefoglaló a legfontosabb multis kérdésekrõl (tippek, trükkök) és várjuk a magyar szervereket is!!!

Üdv: csajosza

Kange
Akkor nem lehet, hanem biztos, hogy van különbség az alap és a Warband között! <#zavart1>

Szerintem meg csak a warband tud alapból magyarul is, illetve a m&b magyar verziója 😊
Kange
Pedig amit én anno letöltöttem az magyar volt. A Launcher-ben ki lehetett választani az adott nyelvet. Ez a választás még most, az eredetinél is megvan. (Habár erõsen megjegyzem, lehet van különbség az alap és a Warband között!)

Wreck86
Azzal kell installálni,ha jól tudom.

Millerke &reg; BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers

de sajnos nem lehet atalitani😞
alapból van benne magyar nyelv
sziasztok most toltottem le ezt a játékot feltenne vki a magyarositast plz elore koszonom
hát az egyik legjobb falvam: Buillin. Mivel a nordokat hódítod gondolom tudod h nem gyakran járnak arrafelé fosztogatók mert a legeldugottabb falu 😊

van vmi egyszerû mód úgy kirobbantani háborút hogy a király azért ne gyûlöljön meg? 😄 igaz h van vele vagy 40 es viszonyom
Kange
Jah, malom az számíthat, mert ugye egyszer megnöveli a lakosságot. (Kár, hogy csak egyszer...)
Azóta megnéztem, nekem a faluk 450-500 pénzt hoznak, a városom 750+250-500 -ig...

Szal kérném a trükköt, hogy tehetném gazdaggá a falvaimat! 😊

hát nemtom Kange, tényleg nem állítottam az adózáson, meg a bevételeken sem mert úgyvoltam vele h az arénában elég pénzt össze tudok keresni mióta megemeltem a tétet.

egyébként a legrégebbi falvaimat még sosem fosztották ki és van malom is, nemtom mennyit jelent
csajosza
Sziasztok, saját fórum nyílt a Multira!

Warband Multi SG Fórum

Klánok, Szerverek, War-ok, Mod-ok, Tanácsok, linkek ... csak MULTI-ról!

Nekem volt valami bug a játékba, mert az egyik frissen elfoglalt falu 14000-res heti pénzt hozott. Hogy a rákba történt azt nem tudom, kíváncsi vagyok h egy hét elteltével marad-e ez a szint. Jó lenne. <#buck>

De, ahányszor békét kötött a királyság annyiszor nõtt a trónjog. És még csak marsall se voltam.
Mondjuk aktívan kivettem a részem a hadjáratokból 😊

Kange
Egészen különleges játékod van akkor... 😊
A 600-700 a falutól már kifejezetten jónak mondható, már majdnem gazdag falunak számít.
Valamint ha nincs kifosztva két hétig, akkor kezd olyan 400-ról a falu, hiszen a kifosztás után nullázódik.
A város tényleg hoz pluszt, ha a kereskedelmi útvonalak rendben vannak.

De akkor is érdekesen adod elõ, valami nem kóser. Nekem van 1 városom, 2 váram, 5 falum, TweakMB-vel levéve a negyedére az adózás eredménytelensége és így vagyok +600-ban...

nekem még csak ilyen üzenet sem jött,

viszont a magyarítás tartogat kellemetlenségeket, pl amikor a király kioszt egy birtokot azt elfelejti megemlíteni h melyik birtokot kívánja nekem adományozni, és így vakon fogadom el
Volna egy érdekes kérdésem. Valaki találkozott már olyan ajánlattal a warbandban, hogy jön egy üzenet nem konkrét személytõl, amelyben az áll h a khergit és vaegir határon lévõ Bhulaban faluban konfliktus alakult ki a két nép között. A falu khergit kézen van, viszont a földesúr kegyetlenségei miatt a nép a vaegir katonákat hívta segítségül. Az üzenet szerint ha akarok, odamehetek és háborút szíthatok a 2 nép ellen. persze kaptam a lehetõségen, odamentem a faluhoz, de semmi különös pont nem jelent meg a menüben, semmi mást nem mondott a falubíró, mint a szokásos, elmentem a lordhoz aki birtokolja a falut, semmit nem mondott. Szóval akkor nem tom h lehetne ezt a háborúszító dolgot megcsinálni....
a váramban van 150 fõ, igaz h nem elitek. a városomban az folyamatos támadások miatt csak 120 körül. de a falu nem 500 at hoz.

ha békén avnnak hagyva és nincs kifosztva 2 hétig akkor pl van hogy 600-700 is jön, pedig nem nyúltam bele TweakMB-vel. sõt a városom is többet hoz:
egyszer kiír vmi olyat h tariffs from: kb1500, meg van még vmi bevétel tõle az is kb 1000.

vagy nekem ilyen szuper városom van 😊<#beka3>
Kange
Igazából fogalmam sincs, hogy ezt hogy csinálod.
Átlagos értékeket figyelembe véve, a falu 500 körül hoz, a város 1000 körül, vár szintén 500. Azaz a teljes bevételed 4500-5000 körül mozoghat. Ennek kapásból a fele elmegy az adózás elégtelensége miatt, marad 2250-2500.
Maximum akkor oldható meg, ha sem a váradban, sem a városodban nincs õrség...

de ez nem egy akkora nagy tragédia am, nekem van 1 városom, 1 váram és mellé vagy 6 falum, a seregem heti költsége ha háború van akkor 2400 körül van(szerencsére olcsók a huskarlok) és ha csak nincsenek porig rombolva a falvaim akkor mindig zöld összeg jön ki a heti összesítésnél 😊
Wreck86
wow.
Remélem a final verzió már javítva lesz.

Millerke &reg; BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers

Kange
Az adózás eredménytelenségére gondolsz?
Tudtommal sajnos nem. Alapvetõen 4 birtokolt területtõl (falu/vár/város, mind1) kezdve életbe lép és a bevételed felét elviszi. Nem segít ha jó a kapcsolatod a területekkel, az sem, ha a rablókra vadászol. (Rablók vagy elviszik az egészet vagy semmit!)

Remélhetõleg lesz olyan mod, hogy lehet majd építeni "Apeh"-t ennek a mérséklésére... <#vigyor3>

Wreck86
Ilyen program nélkül ki se lehet játszani alapból?

Kange
Leírom, de most már tényleg utoljára... 😊 (Birka türelmem van...)
Tweaks -> Budget Management -> Fief Income/Rents: Itt a maximálisan kapható pénz mértékét lehet állítani. Elsõ érték: Falutól kapható maximális pénz; Második érték: Várostól kapható maximális pénz; Harmadik érték: arány, hogy maximálisan hány százalékát kaphatod meg az elsõ kettõben beállítottnak.

De szerintem ami Neked kell, az az adózás eredménytelenségébõl fakadó levonás megszüntetése.
Ezt pedig itt találod: Tweaks -> Budget Management -> Tax Inefficiency
Elsõ érték: Mennyi saját terület birtoklása után kezdi el a levonást;
Második érték: Százalékos érték, ami meghatározza, hogy az eredetileg levont értékhez képest mekkora legyen az új levonás. (Alaphelyzetben 100, azaz az eredeti levonás lesz, ami kb. a teljes bevételed felét jelenti. Csökkentve ezt az értéket 50-re azt eredményezi, hogy a teljes bevételed 25%-a lesz az elvesztett adó. Csökkentve 25-re, 12.5% lesz a veszteség...)

sziasztok!

a TweakMB-ben hol lehet átállítani az adózást? alig kapni v.mit a váraktól?

köszi
Kange
De amíg vazallus vagy, addig erre nincs lehetõséged, vagy igen? 😊

Nekem akkor is nõtt ha békekötésre, vagy tûzszünetre kerül sor.

Kange
Ne becsüld le magad! 😊
Én is azt hittem, de igazán nagy különbség a tornákon van, valamint a játék elején, amíg még gyenge vagy. Utána már csak annyi a különbség, hogy több egységet veszítesz.
Pl. még amikor gyenge fokozaton játszottam sem mertem nekimenni a kalózoknak, annyira "dicsõítve" vannak. Aztán most normál fokozaton már bevállaltam, simán lecsaptam õket... 😊

Kange
Beszélsz valamelyik hõssel, "Szeretnék valamit kérdezni", aztán "Tudod, hogy a királyság trónjára török?" vagy valami ilyesmi. Innen már egyértelmû a beszélgetés többi része.

Hát a trónjog nekem is jóljönne, a tisztesség már megvan vagy 90 de a trónjog csak 9-10 körül. Egyébként Kange, felesen van a csapattársak sebzése 😊 (tudom ez könnyû, de még nem érzem magam erõsnek a nehezebb fokozathoz) de igazságos mert õk meg dupla annyian avnnak 😛
Melyik küldetés az amelyikkel lehet trónjogot növelni, tudnád kicsit részletesebben???

Kange
Tudom ezerszer volt már kérdés, mégse tudom.
Most mivel is lehet növelni a trónjogot a hõsök kiküldésén kívül? Vagy nem csak egyszer lehet kiküldeni?

Ugyanis elképzelni sem tudom, hogy a francba sikerült 98-as trónjogot összeszednem az elõzõ játékom során és most szükségem lenne rá, de nem jön össze... :S

Kange
Fogalmam sincs! Ezt a részét sose piszkáltam.
Próbáld ki, hogy módosítsd, kezdj új játékot és nézd meg ott.

Azonban ne felejtsd el, ha negatív viszonyban vagy, akkor semmiképpen sem kapsz katonát, valamint ha már kaptál, akkor el kell tennie pár napnak, hogy újra kaphass!

Viktorr
Hmm nemtudom mit ronthatok el,játék közben lehet módosítani ?

Kange
Bakker, olyan szépen leírtam a mûködését! 😊
Elsõ szám maradhat
Második: mondjuk 35
Harmadik: 30
Negyedik: maradhat
Ötödik: 30

Viktorr
Húú hallod nem írnád le a számokat mit hogy kell,mert nem akar összejönni ...

Azt szeretném,ha 30 lenne a minimum toborozható katona 😊

Viktorr
áá Köszi!!

Kange
Tweaks -> Towns/Villages -> Troop Recruitment

- Itt az elsõ azt adja meg, hogy mekkora kapcsolati mutatónál kapsz "nagy" toborzást
- A második azt, hogy mennyi a maximum toborozható katona "kicsi" toborzásnál (azaz ha a kapcsolati mutatód kisebb, mint az elsõ beállított érték
- A harmadik pedig azt, hogy mennyi a minimum toborozható katona

Alul pedig a maximum katona meghatározásához találod a beállítást.
Képlet a következõ: Veszi a kapcsolatodat az adott faluval, ezt elosztja az elsõ beállítással (piros szöveg, "divided it by" után találod, 2 az alap), és hozzáadja a második értéket ("then add" után, 10 az alap)

Viktorr
Hello

A TweakMB-ben hol kell beállítani azt,hogy újonc toborzásnál sokkal több újoncot kapjak?

Kange
A lovagok valóban hullanak, de a Strázsák jól bírják ellenük!
(Épp most háborúzok "veletek"... 😊)
((De ugye normál sebzéssel tesztelgeted?))

nord huskarl-oknál van erõsebb gyalogos egység?

van most belõlük 60 db a seregemnél és amikor odaérnek az ellenfélhez akkor nemigazán akad ellenfelük. Swadia lovagok is hullanak mint a legyek.

egyébként a vaegirek elég erõs kis nép ahogy elnézem, volt ellenük kb 2 hetes háború, és hát sztem jobban ellenálltak a gyalogos seregemnek mint swadia