Mount & Blade és Warband

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Elõször foglalsz egy várat, megalapítod a királyságodat, majd foglalsz hozzá további várakat és városokat. Gyarapítod a területet. Ez már csak így mûködik. Nem lesz egybõl a tied az egész...
Ha nem akarsz túl sokat fizetni és veszõdni a városokkal, falvakkal, szépen elosztogatod a hozzád csatlakozó lordoknak a várakat, városokat. Egy várost kell megtartani magadnak, a fõvárosodat. Az összes többit oszd szét, ugyanis azok teljes fenntartási költsége is a te zsebedbõl megy, ha nem adod oda valakinek.

Egy város megvédése 700 támadó ellen kb 50-70 fõs elit csapatokból álló sereggel is kényelmesen megoldható. Nem kell százával tartani katonákat a várakban. Ráadásul ha hagysz bent 20-30 védõt a létszámuk hetente nõ...
Nekem tipikusan mindig olyankor ajánlanak békét a királyok, amikor a majdnem tök üres váramat ostromolják és nem sikerül nekik elfoglalni. Pl azért, mert odamegy, elkezdi építeni az ostromtornyot. Ez neki is 60-70 óra. Odamegyek a seregemmel egy nap múlva, elcsalom, majd otthagyom. Vissza megy ostromolni, de a toronyépítést elölrõl kezdi, azaz megint 60-70 óra. Néhányszor eljátszom és a sokszáz fõs seregnek kifogy a kajája, elunja, elmennek máshova...
Vagy elcsalom õket, majd bemegyek a várba és beállok védekezni. Be kell állítani a nehéz gyalogosokat a létra vagy az ostromtorony elé, az íjászokat két oldalra és hajrá. Mire felérnek a létrán, a fele már el is hullik, a többit meg megtartja 8-10 nehézgyalogos a várfalon.
Az ostrom kezdetekor az íjászait kell lelõdözni, meg azokat, akik a torony mellé állnak, mert ha nincs a torony közelében senki, akkor az áll mozdulatlanul, és a saját íjászaim szépen egyelik a várakozókat.

Mielõtt megkérded: minden nehézség a maximumra van állatva...

bardocz
Training fieldeken lehet edzeni a katonáimat is?
valaki nem tudna mondani egy magyar szervert amibe azért vannak is néhányan
vagy 700 na XD
meg az a gond ha foglalok egy várat azon nyomban annak a várnak a régi királyság emberei azonnal lerohamozzák jönnek valami 700-an hogyan védjem meg most teszem föl van úgy 120 ember a várban +100 nekem egy egy vazulusomnak az még mindig csak olyan 320 körül van a négyszáz ellen

Am szerintetek melyik a legerösebb királyság csak mert sztem a Nord
😊) grat jo lett
Saga:
ja egyébként úgy azért írtam így mert én ha királyságot alapítok akkor egy királysághoz elegendõ terület is kéne nem úgy hogy csak 1 vár vagy város az semmi egymagába nekem igaziból ennyi terület kellet volna mind egy másik királyságnak,érted?
valakinek mondom nincs magyarosítása? nagyon kéne :S
És ez ám véletlen az egész észre se vettem elösször, csak utánna jobban megnéztem és hát így nézet ki XD
En nem ertem mi van ezzel a jatekkal...kovetek egy banditat vagy barkit es megy el az iras...
Amúgy kva jó kép 😄

És miért némeül játszol ha van magyar nyelv is? Tom hülye kérdés volt de azt ne mondd hogy a németet jobban vágod mint a magyart 😄

Jah vagy itt az a csel ebben hogy egy mosolyt formaztal ki ? XD
Aha koszi.
De figyu ez a kep semmi 😄 hat tiszta looter-ek ezekbe egyet csapsz,dopsz,losz es behaltaki lyet 100 is meglehet olni 😄
Ezt nézzétek:
kiscsavo96:
Nem. Ahogy mást sem kérhetsz meg ilyesmire. Miért is adna neked bárki foglyot? <#conf><#fejvakaras><#nemtudom>

adamant:
Már bocsánat, de amint egyetlen várad is van az már egy külön királyság ha nem vagy vazallusa valakinek.
Ez miért olyan észvesztõen nehezen elérhetõ dolog amihez csalni kéne?Legfeljebb nem lesz még saját várad/városod 100 napon belül de kit zavar? Addig is tapasztalatot gyûjtesz és erõsödsz, fejlõdsz kapcsolatot építesz meg pénzt gyûjtesz jó sokat és felszereléseket vásárolsz magadnak és kíséretednek.

Ez a játék nem arról szól hogy 3-4 nap alatt kipörgeted, hanem hogy akár heteket is beleölsz IRL mire végigviszed. Idõigényes és pont ezért jó, mert hosszan leköt.
Ha meg végigvitted, kerítesz egy neked tetszõ modot és beleveted magad újra immáron egy gyökeresen más játékba.

Zászlót és más dolgokat modolással állítanak elõ a népek (megrajzolják, majd átszerkesztik, megfelelõ programokkal beillesztik a játékba és mindezt egy mod keretében integrálják hogy használni is tudják).
Felmész szépen a Taleworlds fórumába és érdeklõdsz meg körülnézel.

Találni fogsz ilyen témában topic-okat jó sokat (kezdetnek én javallanám számodra a The Forge részleget áttekintésre mindennel egyetemben ami ott van, beleértve az alkotáshoz szükséges segédprogramokat is).
Hogyan készíts új zászlókat, hogyan variáld át a térképet (itt nincsenek pályák), miként módosítsd a kinézetét tárgyaknak, egységeknek vagy akár épületeknek és így tovább.
De példának okáért akad mod is ami más egyebek mellett még a banner módosítgatására is való (Warbands esetében, szintén megtalálható a már említett oldalon a Warbands modok részlegében és még a mod nevében is benne van mire való).

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

Figyeljetek meglehet kerni egy emirt hogy adjon ide a fogjaibol?
Haljátok olyan sok idõ mire csinálok saját királyságot mert mire elfoglalok annyi területet beleszakadok meg csalás nélkül sztem kénytelenség királyságot alapítani. ja és bocs hogy az elöbbi 5 hozászolásban magyaráztam el csak mindig más jutott eszembe XD

nem tud valaki olyan progit ahol zászlót lehet csinálni vagy pályát?

Aha ertem oks koszi.
Ostromot te, milyen szisztéma alapján vezeted le?
Úgy értem hagyod hogy menjen a maga medrében minden és besegítesz ahol tudsz, vagy parancsokat osztogatsz, terelgeted az embereidet és lapítasz míg meg nem tizedelitek az ellent aztán rontva rájuk?

Mert az ilyen létra tetején hentelõs lord kommandó ellen csak utóbbi ami segít.

Ostromkor én például elõre veszem a listában a jobban páncélozott íjász vagy számszeríjász alakulatokat (utóbbiak közül amelyiknek van pajzsa az mindig favorit), utánuk jöhetnek a kemény nehéz gyalogosok a sorban. NPC-k a tudásuk és felszerelésük alapján vagy elöl vagy hátul lesznek.

Mikor kezdõdik az ostrom szétszórom az íjászaimat (fedjenek le minél nagyobb terepet és ne legyenek egy csomóban mert úgy könnyebben kilövik õket). Hátraküldöm a csapatokat, letiltom a rohamot és ha sok a pajzsos kolléga a hadam sorai között akkor lõdözés sincs, csak állunk és várjuk hogy fogyjanak az ellenfél lövedékei. Ezt csináljuk egy darabig majd ha ritkul a nyílzápor akkor lövészkedést beindítom és mikor úgy érzem, kifogyóban lennének már az embereim akkor roham a gyalogságnak míg az íjászok lõdöznek tovább. Általában ha nagyon jó a védõ fél tactic skill-es vezére vagy brutális sokan vannak a védõk akkor ilyenkor szokott megérkezni az elsõ erõsítési hullámom ami a sorrendezésnek köszönhetõen nehéz gyalogokat jelent akik már mehetnek is rohamra.
Én valamelyik bástya alá betiplizek és a látható ellenséget gyengítem lövöldözéssel. A létra alja sem lenne rossz de úgyis valamelyik vadbarom bele fog állni a lövésembe és õ kerül veszteséglistára nem az ellenfél (ezt nagyon rühellem de sajna elõfordul és valami eszméletlen idegesítõ).

Ha már le vannak kötve a fentiek akkor kintebb jövök, általános roham parancs mindenkinek és mehet a harc. Ha be tudok jutni és jó pozíciót elfoglalva lõdözni az csak bonusz (ritkán sikerül) bár általában mindig ilyenkor is vernek le.

Az elsõ vár megszerzésére meg felbérelt zsoldosokat viszek kiegészítésként és elõre veszem õket (had pusztuljanak meg úgyis drága a fenntartásuk akárcsak a lovasoké) Elhullásuk nem nagy veszteség, harc után úgyis kirúgnám õket. Utána fekszem rá a state troop-ok begyûjtésére és képzésére célirányosan. Native modulokban huscarl+számszeríjász vagy páncélozottabb íjász ami kell (nekem, a saját játékstílusommal, másnak nyílván más jön be). Lovasságom legtöbbször kiemerül a karakteremben és a felvett NPC-kben. Mi csak mint csali vagyunk meg felderítõ, zargató egység. A munka érdemi részét a gyalogjaim végzik.

Ez a taktika volt amit már M&B esetében is próbálgattam és bevált, aztán WB esetében sem okozott csalódást. Olcsóbb fenntartani mint egy lovag sereget és mégis hatékony csak sok gyakorlást igényel a jó alkalmazása.

kiscsavo:
Úgy emlékszem ha már egyszer választottál címert akkor az marad a címered. Különféle modok esetében elõfordulhat hogy van ami lehetõvé teszi a zászló cserét, de ez nem része az alap modulnak amit a játékhoz kapsz.

Wreck86
Helyes,pörögjön is a topik.😊

Millerke &reg; BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers

Amikor odamegy egy ellenséges sereg és megkezdi az ostromot akkor még csak under siege. Ekkor még nem támadnak. Nekik is fel kell építeni a szükséges ostrom cuccokat szóval várakozz csak odabenn ha védekezni akarsz. Ha nagyon gyenge a támadó sereg vezetõjének engineering skill értéke akár még 1-2 napba is beletelhet mire a tényleges ostromot megindítják. Észre fogod venni mikor a valódi ostrom zajlik, mert ilyenkro a várra viszed a kurzort és akkor szépen egymás alatt lesznek felsorolva a védõk és támadók. Nem fog ácsorogni senki a vár körül. Na ekkor már zajlik az ostrom. Ekkor lehet beszállni a védõk vagy támadók oldalán.

Ha meg saját vagy más várában lebzselsz és várakozol és eközben megindul a támadás a program úgyis megkérdi tõled hogy be akarsz szállni vagy sem.

wreck86:
Nem használok kódot. Native alap modok egyike sem igényel semmi ilyesmit szerintem. Bõven elég ha kihasználja az ember az AI hibáit amikor szükségét érzi.
A nehézség meg amit már írtam is.
Normál sebzések, gyors csatamenet (faster), maximális sereglétszám, normal AI (average). Ez M&B esetében 102%-os nehézség. Warbands esetében is valahol ekörül van, már nem emlékszem.

Warbands-el lényegesen kevesebbet játszom és játszottam mert még nagyon kiforratlan és több dolog az irányítás terén nem tetszik benne. Többnyire alap játék + valamelyik nehezebb mod amit nyüstölök (PoP 3.01, native expasnion 0.586, Sword of Damocles).

Warbands-et nem vittem végig, mindössze a Rhodok és Nord brigád leveréséig jutottam. Ehhez 730 nap kellett a játékon belül. Ebbõl közel a felét csak zsoldoskodással töltöttem, pénzt gyûjtöttem, falvaknak és városok guildmaster-einek segítettem, lordok nyavajáit orvosolgattam/levelezésüket intéztem meg arénáztam (nem csak tornákon hanem normál pofozkodások keretében is).

Kellett a pénz mert nem akartam sokat foglalkozni építgetésekkel meg gazdaság fejlesztéssel, ugyanis ki akartam próbálni mennyi újdonságot tartogat ezen a téren a Warbands (meddig tart ki a pénz, mi mennnyit emészt fel, mi az a minimális létszám amit érdemes benn tartani védelemre, mi az a minimális létszám amivel érdemes ostromolni, melyik frakció ellen milyen csapatösszeállítás kell ostromra és így tovább).

Aztán zsoldosokkal kiegészített, feldúzzasztott seregemmel lecsaptam egy kiszemelt várra és onnan elkezdtem a hódítgatást (meg a begõzölt lordok visszaveregetését). Természetesen nem valami központi várral kezdve a kekeckedést, hanem szigorúan határmentivel.

A várakat gyakorta védelem nélkül hagytam (egy kivételével ami központi börtön szerepet töltött be és gyülekezõhelyként is használtam) vagy max 20 fõs brigád várakozott benn védelem gyanánt (ennyi is elég hosszan fel tud tartani egy ostromló sereget hogy odaérjek és besegítsek ha akarok a lordverésbe). Ha elfoglalták az üres várat vagy a gyengén védettet akkor visszavettem mikor elment a foglaló sereg (nem maradtak sokáig és elég gyengus véderõt hagyogattak õk is maguk után). Utáltak mint a szart de nem érdekelt és máig nem érdekel. A sok melózás a hülye falusiakért meg szépen meghozta gyümölcsét mert õk speciel eléggé kedveltek.

Akit lehetett elfogtam és mehetett a dutyiba, addig sem kellett vele veszõdni. Ha kiemelkedõen magas pénzt kínáltak érte akkor esetleg elengedtem, hogy amint megjelenik a friss gyengus seregével, újra leverjem és pénzt csikarjak ki így a fõnökébõl.

De ez is már több mint két hónapja történt. Akkor néztem utoljára a WB felé. Ha nem edzõdöm annyit a mindenféle modokon akkor tuti más taktikával és talán kevésbé bátran ugrok neki a dolgoknak. Harc terén és AI szintjén ugyanis jelenleg elmarad egynémely M&B mod összecsapásainak nehézségétõl a WB native.

Valaki tudja lehete cimert valtoztatni?irjatok le lecci 😄
nearo
Hát nemtom...
Említettem már korábban a svád bádogemberem, akivel elfoglaltam zsoldosként az egész térképet.
Történt egyszer, hogy már csak négy frakció volt talpon (Khergiteket hamar kiirtottuk), és Vaegireknek is már csak Rivacheg volt meg. Bent volt vagy 1500 katona, plusz a király meg nagyjából az összes lord. Igazából nem is az volt a gond, hogy 1500 katona, hanem az, hogy a lordok ott tobzódtak a létránál, és folyamatosan csak az láttam, hogy lord xy kinyírta valamelyik katonám.
Végül nem is sikerült elfoglalnom, Nordok vitték el a várost, és tõlük foglaltam el végül.

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

Figyeljetek lehet cimert valtoztatni???
Pedig tényleg elég...
Hiába ül az utolsó városban sok lord, a legtöbbnek alig van 2-5 katonája, ugyanis bevételek híján toborozni sem tudnak. Ezer felé spriccelnek szét az ostrom elején. Ha meg marad benn erõsebb lord, az is max annyit jelent, hogy a tényleges támadáskor lesz egy csapat még a várfalon kívül akiket le kell verned.
Ha jók az embereid (nem rekruták, hanem elit egységek) többszázas csapatot is levernek, 80-100 fõvel, fõleg, hogy a városvédõk tömegesen adják meg magukat a tapasztalataim szerint...

Nekem eddig egyik M&B játékban (Warbands és az alap játék Native modja) sem okozott gondot soha leverni egy várat sem, mindegy mennyien védték. Legfeljebb ha tényleg sokan voltak benn akkor én sem 60 fõs kompániával mentem nekik hanem 150-200-as határig is felmentem (ekkora létszám igazi hátránya a gyengébb seregmorál amit meg nem szeretek). Modok esetében óriási különbségek is lehetnek a butácska alaphoz képest. Modok alkalmazásánál bizony elõfordult már, hogy 300-400-as sereggel mentem neki egy ostromnak és majdnem ott vesztünk még így is. Nem egyhamar történnek ilyen meccsek, de mivel ódzkodom a hülye AI irányította lordok és kíséretek pátyolgatásától mindig szigorúan egyedül vívom a csatáimat és eddig nem volt problémám belõle. Ha meg nagy ritkán rajtavesztek (mert mondjuk sikerül a karakteremet egy szép támadással gyorsan földre vinni) azt elfogadom. Meghalni úgysem lehet a játékban a troop-ok meg újra kiképezhetõek és "beszerezhetõek".

Limitált mennyi manust állít ki a gép ostromkor, így ha akár 1000-en vannak is benn nem kell annyival ténylegesen megküzdeni. Arra kell figyelni hogy ne üttessed le magad mert akkor új támadást kell indítani nagy valószínûséggel és akkor persze újabb tömegeket kell elverni.

Na ilyen esetben valóban lehet problematikus a túl nagy védõi létszám. Azonban ha egy lendülettel foglalsz (vigyázol a karakteredre nem félsz beáldozni csapatokat és a megfelelõ összeálíltást és sorrendet viszed az ostromokra) akkor nem kell mindenkit leverni az utolsó emberig mert nem jön ki mindenki az utolsó emberig csak egy meghatározott létszámig. Várak esetében ez ráadásul kisebb mint városok esetében. Persze így kevesebb Xp és loot is jár de valamit valamiért.

Meg aztán mire oda jutsz, hogy ennyire sarokba szoríts egy frakciót, vihetsz magaddal akár 150-200 embert is annyi meg bõven elégséges (magas renown mellett be fog férni a keretbe, csak legyen magas a renown, mondjuk úgy 3-4000-es) kell legyen. Nyílván nem alap bakákat hanem a legjobbakat tartalékolja ilyesmire az ember.

Eddig adott frakció utolsó várának ostromainál ha volt is benn több lord, a hajukra kenhették mert nem rendelkeztek teljes értékû hadakkal (csatákban tönkrevertem õket és ha sikerült megszökniük akkor is hosszú ideig tartott míg elég katonát gyûjtöttek magukhoz).

Igazi elõnyük abban tud megmutatkozni, hogy sokan vannak, jobbak mint a normál troop-ok akiket irányítanak és mindegyiküknek van elég jó tactic skill értéke amit érdekesen számol esetükben a program így bizony ezen a téren komoly elõnnyel rendelkeznek ami csökkentett létszámban felvonuló csapataink képében jelentkezik.

Ha meg elfogdosod és fogságban tartod az ellenfél lordjait akkor nem lesz kivel eredményesen védekezzen, nem gyûjt seregeket és akkor megintcsak neki áll majd rosszul a szénája. Nem elsznek koncentrált nagy létszámú védelmi erõi.

Es nekem akkor irja under siege ha mar legyoztem a katonait es vedem hogy a sultan oda adja valakinek.
Jah ertem ertem csak mikor oda megy egy lord mindig aztirja under siege
nearo
Nem bazz, feladják a várat az elsõ arrajáró lordnak...
Persze hogy harcolnak, mit gondolsz, mi értelme van otthagyni õket?

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

Figyeljtek van egy varam es ha megtamadnak az emebreim harcolnak anelkul is hogy en ott lennek?
Wreck86
😄 attól függ milyen szinten játszik,illetve kód nélkül-e?😊

Millerke &reg; BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers

nearo
Várak megtámadása nem igényel egynél több sereget? 😮
Jó elismerem, hogy ha max egy-két lord csücsül bent, akkor még kivitelezhetõ... de amikor az adott frakció utolsó városát ostromlod, és a lordjaik 90%-a bent van, akkor megnézném azért, hogy hogyan oldod meg egyedül...

OMG nem nekem adta...
Aha.Koszi szepen a segitseget.Amug mostfoglaltam el egy varat remelem nekem adja a szeretett Szultan 😄 😛<#worship>
Max ha beleegyezett de akkor is csak többnyire megy utánad, nem fog támadásban segíteni (ha megtámadnak téged és õ a közelben van akkor beszáll a bunyóba de ostromba szvsz nem).

Erre legnagyobb esélyed akkor van ha te vagy az adott frakció királya által kinevezett marshall és éppen háborúban álltok valakivel aki ellen az összesített hadakat vezetned kell. Na ekkor majd biztosan megy utánad és segít a harcban és ostromban.

Várak megtámadása és legyõzése meg nem igényel egynél több sereget és kis létszám mellett még normál nehézségen is kivitlezehetõ (max létszámú harc, normál sebzõdés mindenkinek, normál AI, gyors csatamenet). Nem lesz rájuk szükséged.
Támadások elõl meg vonulj az egyik saját váradba és onnann védekezz. Óriási túlerõt le lehet gyûrni várból.

Érdekes szisztéma fejlõdésre annyi biztos. <#smile>

Szerintem értelmetlen minden statot egyformán fejleszteni (mivel van amire ténylegesen nincs szükség mert teljes egészében kivitelezhetõ nélküle a játék, esetleg bizonyos build típusokban kimondottan arra építve lehet érdekes megoldásokat alkalmazni de egyébként felejthetõ), az meg pláne ha csak 3 szintlépés után egyszerre adod ki a pontokat. A native nem annyira hosszú hogy majd érdemi fejlõdést tudj ezekkel felmutatni (egyszerûen a nemsokára bekövetkezõ lassulás miatt meg fogsz akadni hosszú idõre egy ponton és onnan átkozott nehéz lesz kimozdulni bármerre is).

Nem csak az erõ az ami folyamatos fejlesztés mellett bonuszokat ad. Az agility például gyorsít minden fegyverhasználatot ahogy növeled és a te sebességeden is javít 1%-ot minden pontja után.

Amennyiben nem kimondottan elbûvölõ egyént akarsz létrehozni akkor a charisma nem létfontosságú a növelés szempontjából így teljesen le is mondhatsz róla, maradhat alap 6-os értéken és nem vesztesz még így sem semmit. Alacsony persuation+leadership+prisoner management+trade skillekkel is ugyanúgy élvezhetõ a játék és nem vesztesz semmit.

Amennyiben harcias jellegû karakterben gondolkodsz akkor elsõdlegesen az erõ, majd agility és idõnként közbeszúrva a plusz pontokért intelligence mehet (training, tactic és némi gyógyító vagy mozgást/felderítést segítõ skill mindig jól jön). Charisma mint ha nem is lenne. Harcolsz eleget így hozzájutsz elegendõ renown ponthoz és így úgyis nõni fog a hurcolható sereglétszám.

A skill mániákus karakter egyértelmûen INT-re megy, némi agility esetleg erõ kíséretében (AGI a lovaglás és/vagy futás miatt, erõ az IS miatt kell neki). Amennyiben a fizikai tulajdonságai elérték a 12-t neki már bõségesen elég lesz a végigjátszsához, mert 4-es harci skill-ekkel már nem okoz nehézséget bárkinek a leverése.

NPC-k ha kalandoznak attól még nálad vannak (a te zsoldodban állnak), így lehet baj a haragosuk jelenlétével (lordként meg ugyanúgy fújnak egymásra ami közvetlenül téged nem érint, emiatt elhagyni nem fognak, de két egymást nem bíró lord nem is mûködik jól együtt).
De úgy emlékszem a mellékelt leírásban benne is van hogy nem arra vannak kitalálva az NPC-k hogy mindet felvedd mert nem fognak együttmûködni. 7 max 9 ami összehozható egy bandába és annyi bõségesen elég arra is hogy akármekkora birodalmad igazgatásában segítsenek.

A patch-ekkel kapcsolatban az aktuális patch leírásában benne kell legyen, hogy tönkrevágja vagy sem a korábbi mentéseket (igazából sosem vágja tönkre csak legfeljebb nem tölti be ami végeredményben persze ugyanaz). Volt ami megtette volt ami nem. Ami sok változást vagy új opciókat tesz be annál érdemesebb elõlrõl kezdeni az egészet.

Sziasztok.
Figyeljetek lenne egy kerdesem.En egy Emirt megkertem a hogy kovessen engem es ha megyek megtamadok egy varat o segit nekem,be jon hacrolni?
dronkZero
Peccselés után megmaradnak a mentések? Kicsit a bebugzódó küldetések azért idegesítenek. Már vagy hármat be kellett buknom, mert hiába teljesítettem, nem adta meg.

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

dronkZero
Ja, sejtem. Eddig egyetlenegy helyen találtam alkalmazást rá, az "XY tartozik nekem Z pénzzel, szerezd vissza!" jellegû küldetésekben.

dronkZero
Vágom, hogy vannak néhányan, akik nem szeretik egymást. De ez csak addig gond, amíg egy partiban vannak, nem? Ha elküldöm kalandozni, vagy beültetem egy várba, akkor is köpködnek egymásra?

Hát, ez a kigyúrás és specializáció dolog sajnos nálam alap, számítógépes RPG-ket mindig így tolom, egyszerûen idegesít, ha az adott körülmények közt nem optimális karaktert gyártok. Hát, ha megunom, akkor majd abbahagyom, játszok mással... De szerintem ha a karakterfejlesztés nem lesz elég izgalmas, akkor majd a politika meg a világhódítás.

Egyébként egy cseppet sem idegeskedek, meg teljesen türelmes vagyok. Csak más a taktikám. Nem akarlak meggyõzni, hogy ez A JÓ, én így játszom, azt' annyi... 😊 Nekem nem okoz problémát, ha három szintig nem történik semmi, és akkor hirtelen minden egy kicsit megugrik. Kivárom, aztán hirtelen leszek sokkal erõsebb, egyszerre sok mindenben. Viszont sosincs skilpont problémám, mindig pont annyi van, amennyi kell. Szinkronizáltan fejlõdnek a skillek és a statok. Egyelõre beválik, lassan felrakom a nehézséget 1/4rõl félre... 😛

Egyébként NAGYON lassan fog bármi is maxra fejlõdni, mert amellett, hogy skillt csak néhány "fontos"-t fejlesztek, a statot egyszerre mindet. 12-12-12-12, 15-12-12-12, 15-15-12-12, 15-15-15-12, szal, érted... NAGYON sokára lesz így skill 10-es. Tudom, ez hátrány, nekem máshol kell a türelem, ennyi.

Az a skill igencsak korlátozott esetekben játszik csak szerepet. Ebben a szituációban úgy tudom nem.

Minden NPC esetében van egy haver és két utált személy akikkel nem lesz jóban és emiatt hajlamos lelépni, morált gyengíteni sereg szinten. Az egyéni nyûgökrõl és hülyeségekrõl nem is beszélve (nem hajlandó részt venni például falvak/karavánok megtámadásában, rühelli a nemeseket, állandóan kajás, nem díjazza a visszavonulást vagy egyéb nyûgök). Szóval az hogy van 16 potenciális delikvens az szép és jó csak nem kihasználható a teljes galeri. Erre nem árt odafigyelni.

A Honor az a becsület ami alapján elismertségre tehetsz szert a lordok és uralkodók körében. Ez nem a trónjog ami a függetlenségedet elismertségét jelentené, hanem az a becsületesség ami alapján a nemesek megítélnek, ha elkapnak elegendehetnek vagy éppen elkerülhetsz szívás helyzeteket. Native-ban más szerepe nincs. Ja meg jól néz ki hogy növekszik. 😄

A fejlõdést nem fogják vissza a tulajdonságok. Legalábbis én nem így élem meg mert másként tekintek az egészre és sokoldalubb egyénekben gondolkodom nem specialistákban. Emellett ez a játék hosszútávú, nem kell mindjárt az elején kigyúrni magadat maximumra mindenütt mert rohadt unalamas lesz akkor késõbb a játék.

Mindig jó ha vannak pontok sok helyütt mert sosem tudhatod mikor jönnek jól. Harci skill-ek esetében sem kell maxra tolni mindent mert teljesen értelmetlen (a már említett PD/PT limit vagy közelharcban is a lendület elég magas PS értéket pótolni tud). De természetesen a tulzott elaprózás is ugyanígy értelmetlen, noha a játék végére úgyis elkerülhetetlen hogy nagyon magasra juss és akár tetszik akár nem sok skill lesz maximumon addigra. Szóval türelem. 😊

Nyugodtan növelj mást is ne csak a "fontos" skill-eket. Nem fogod megbánni és nem idegeskedsz amiatt hogy még mindig nem elég magas a szükséges tulajdonság.

Visszavonulás úgy tudom csak egyszerre és mindenkinek van. Ha a dokit óvni akarod akkor tedd õt a lista legaljára mindenki utánra (a party képernyõn ahol a sereged tagjai fel vannak sorolva). Akkor elkerülhetõ hogy leabálják, valószínüleg csatát sem lát majd (így jóval lassabban fejlõdik) de legalább gyógyít majd a harc után.
Ugyanakkor hogy azért tuti jóság se legyen, a harctéren is lennie kel surgery skill-es delikvensnek mert különben nem teljes értéken számolja a legmagasabb skill biztosította elõnyöket a program. Szemét húzás de eddig ezt tapasztaltam. Na emiatt a training mellett az egyetlen skill a surgery, amit többeknek tanítok és növelek.

bardocz
Nekem van campaign AI asszem, és nekem a legfrissebb verzió van.
dronkZero
Persuasion lehetõség nincs?

dronkZero
Én csak zsoldos vagyok nem hûbéres, de engedi. Eh, faszom a sok különbözõ verzióba...

Amikor elõször láttam a játékot, akkor pl nem kellett nyomogatni a weapon mode gombot, hogy hónom alá kapjam a lándzsát, most kell. Meg pl volt olyan az opsönszben, hogy "Campign AI", most nincs. Meg a marshall, mikor összecsõdítette a lordokat, akkor nekem is szólt, úgy, hogy zsoldos vagyok, most meg hiába láttam már több gyülekezõt is, nekem basztak szólni...

Egyrészt, másrészt meg tényleg jóban kell lenned az illetõvel hogy el is fogadja amit akarsz.

Aham jo lenne csak olyan nekem nincs 😞 Szerintem csak akkor lesz ez a parbeszed mikor mar a huberese vagyok.
dronkZero
Van, a "May I suggest a course of action?" párbeszéd lehetõséggel javasolhatsz neki dolgokat.
Háromféle van, az elsõ, hogy menjen valamerre, a második, hogy megtámadjon egy várat, a harmadik, hogy meneküljön valamerre.

Utána nem tudom mi van, még nem csináltam ilyet, csak a párbeszédet néztem...

dronkZero
Jááááááj, egy csomó minden nem úgy mûködik, ahogy én azt elképzeltem. Most beszélek a csajom bátyjával, kérdezem tõle, hogy mégis lehetne-e valami, és az rá a válasza, hogy mivel _nem esküdtem hûséget a királyuknak_ és földem sem lehet, így nem egyezik bele.

Éééés, ugye a csaj sem akar tõlem semmit, amíg nincs birtok.

Kicsit sarokba szorítva érzem magam. A királyuknak, Ragnarnak nem akarok hûséget esküdni, mert ha utána felmondom, akkor az háború. Ha nem esküdök neki hûséget, akkor meg nincs dugás.
Apicsába. 😛