Mount & Blade és Warband

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mi történik, ha saját királyságod van és saját lordjaid és úgy állsz valamilyen trónkövetelõ mellé.

Ha gyõztél átmennek a lordjaid az adott trónkövetelõ mellé?

Vagy a kérdés hülyeség és meg sem lehet csinálni?
Minden királyságnál van egy trónkövetelõ akit értelemszerûen egy másik királyság valamelyik várában találhatod meg (mert máskülönben rövid úton kivégeznék). Vele kell szövetkezned, de csak akkor hajlandó, ha már eléggé megerõsödtél.
A királlyal úgy lehet javítani a kapcsolatot a küldetések elvégzésén kívül, hogy egy ellenséges nemest legyõzöl, azután beszélsz a királlyal. Ha majd lesz feleséged õ adhat vitába beleszólós küldetést, aminél ha a királynak adsz igazat, nagyban javul a kapcsolat (a másik nemesnél leromlik).
Nemesekkel úgy javítható a kapcsolat, hogy miközben megvitatjátok ki kapja a következõ kiosztandó földet vagy õt jelölöd, vagy támogatod a jelöltjét. Ha közös gyõztes csata után beszélsz egy nemessel akkor is javul a viszony.
Sok-sok év óta mindig van olyan jóember, akin elcsodálkozom, hogy mennyire lusta... arra nem képes hogy visszalvasson, vagy guglizzon, vagy dolgozzon...

War. War never changes.

srácok elkezdtem swádia oldalán harcolni már szinte a fél kontinenst én foglaltam el... van csomó váram!! bár a királlyal nem vok elég jóban mert nem ad már küldetéseket meg semmit csak néha anyit hogy vegyek részt egy csatában és találkozzunk itt meg ott... csak úgy rohadt lassan megy a a haverság csík 10 ra 😄 és igazából arra lennék kiváncsi hogy ki lehet-e túrni a helyérõl harlust vagy ki a tököm királyt??? azaz hogy én leszek swádia királya?? nem akarok saját királysággal vacakolni... swádia kell nekem 😄 ja és hogy harlus nak vannak-e leszármazotjai akit eltudnék venni feleségül.. ha el akkor hogyan?? egyébként warbandról van szó 😄

el se hiszed, mióta viaskodok a lustaságommal, vedd úgy, hogy a kommentjeimet a lustaságom mondatja, Wreckét és a tiedet, meg a józan eszem. ;-)

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

dronkZero
Szótár magad mellé, menet közben kikeresed a hiányosságokat, és úton vagy a nyelvvizsga felé. Kis nyelvtan nem árt pluszban...

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

elbíbelõdöm a játék angollal (tény, vannak hiányosságok), mint mondtam lustaság, de ettõl még igaz amit írtál :-)

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

Wreck86
Megoldás:
tanuljunk idegen nyelvet😊😊😊

Millerke ® BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers

ettõl féltem én is, de hát a lustaság nagy úr. :-)
thx, akkor marad az angol :-)

A Warband demo verzió és a tényleges játék között csupán annyi a különbség, hogy a demoban szintkorlátozás van, meg talán a multit nem engedi. A demo több helyrõl is letölthetõ, pl a steamról is.
dronkZero
Miért rühelljük a magyarításokat? tanfolyam.
Tizenharmadik lecke:
Mert kibaszottul kurvára basznak peccselni õket idõben, minden egyes rohadt játékot javító csomagnál várni kell rá.

Sokszorosan jobban jársz, ha angolul tolod a játékokat.

okozott problémát valakinek a magyarítás?
a fenti linket feltettem az WB 1.131-re és így már nem indul, amikor be akarja tölteni a customes_.brf-et, akkor kilép :-(

Lacoka12
akkor vedd meg nem kerül sokba

Dicsőség vagy halál ezt csak harccal lehet kideríteni

lol<#nevetes1>
De nekem a teljes játék kell!

dronkZero
Ha warezolsz, oldd meg magadnak. Vagy lusta vagy, vagy skót, a kettõ együtt nem megy.

1. Elmész boltba és megveszed (megrendeled és kiszállíttatod)
2. Ott a link a banner-ban (Warbands).
3. Ha meg az alap játék kell, azt meg a Taleworlds oldaláról (legelsõ link a banner-ban) letöltheted (downloads részleg csak elõbb oldalt klikk a Mount & Blade képre az Other Games felirat alatt).

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

adjon valaki egy olyan linket ahonnan le lehet tölteni a játékot!Léci NAON kell elõre is kösz!<#smile><#wink><#wink><#worship><#worship><#worship>

Lacoka12
ok köszi

Ott a link a banner-ban (a nem hivatalos M&B oldal).
Ott megkeresed a mod source files részleget és böngészgetsz. A hová kell rakni kérdésre szintén kapsz az oldalon választ a mod készítések részlegben vagy ha nem akkor még mindig felmehetsz a hivatalos forumra is és ott körülnézhetsz a mod készítési topic-ok között (tuti lesz ami azzal foglalkozik hogyan lehet bepakolni dolgokat).

Valaki nem tud egy mount&blade magyarosító porogramot ?Aki tud az linkelje már be a web lapját!
Elõre is kösz!

Lacoka12
nem tudtok olyan helyet ahol lelehet tölteni texturákat meg tárgyakat mint pl:kardok páncélok és utána hova kell rakni

JethroHUN
Pár sorral lejjebb.

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

Nincs olyan mod ehhez a gaméhoz ahol van 10-20 frakció. kb. 200-300 faluval és egy dög nagy térképpel. 😄

Alap játékban is csak a korai verziókra volt érvényes a leírt metódus, az utolsó 3 patch ami kijött, azok változtattak a dolgok menetén. Enélkül nem lehetett volna rontani a viszonyt a királyságokkal és úgy még kevesebb lehetõség lett volna az ostromra egy semleges ellenféllel szemben.

Szóval a M&B esetében is ugyanúgy romlik nemcsak a faluval, de a falut birtokló frakcióval is a viszony. 😊

nearo
Nem játszottam warbanddel, de sima M&B-ben nem zavarna túlságosan, ha nem így lenne. Csak ellenséges falukat fosztogatok, azokkal meg amúgyis -100 a kapcsolatom, szóval tökmindegy 😊

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

dronkZero
"Burning a village will affect your relations scores with the village and its owner but not with the faction itself."

Bazz. Hát ha ez a Warbandben is így lenne, 10x egyszerûbb lenne a játék...

Eh, egyébként nagyon belefáradtam, háromszor kezdtem újra(félrefejlesztett karakterek miatt, pl), mindháromszor eljutottam úgy a játék feléig, és nincs erõm befejezni. Kis szünet lesz részemrõl.

nearo
Alap M&B-ben:

Location relations

Each town and village has its own individual relations score with you. You can raise this by doing Village Elder and Guildmaster quests, which also help improve the prosperity of that town or village; you can lower it by attacking them. Increasing your relations with a town will decrease the cost of the items the various merchants sell by a factor of 0.5% for every +3 relations you have, (ex. 0 has no effect, 1-3 reduces by 0.5%, 4-6 reduces by 1% etc.), for a total of 16.5% reduced cost with 99 relations. Burning a village will affect your relations scores with the village and its owner but not with the faction itself. Besieging a town will lower your relations with the town, its owner, and the faction. If your reputation with a village is negative they are unlikely to have troops willing to join your party.

Magyarul, röviden: minden három pontér fél százalékkal olcsóbban vásárolhatsz.

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

Adózás (begyûjthetõ pénzmennyiség) mértékébe többek között a viszonyod is beleszól, amivel az adott település irányodban viseltetik. Tehát érdemes a városokban is növelni ha a saját uralmad alatt akarod tartani és nem odaadni valakinek.
De ennél egyszerûbb ha a guildmaster-eknél melót vállalsz. Egyrészt pénzt is kapsz az elvégzett feladatért, másrészt ne mcsak 1 ponttal fog nõni a viszony mértéke.

Blackfoot1
Nincs meg valakinek a legions of rome Mod? Kérdésem volna ezzel kapcsolatban. ha valakinek megvan jelezze!

A művészet a kimondhatatlan tolmácsa. (Goethe)

Blackfoot1
Valószínûleg ha néha fizetsz akkor jobb a várossal a kapcsolatod és ezért jobban beengednek gondolom.Szerintem mindennek van valami értelme benne.Ezért lenne hasznos pl. egy magyar guide. Vagy leírás.

Warband
Nem tudom ki tudja, ki nem, ha közös csatában veszünk részt több lorddal, a nyertes csata után az összessel lehet külön-külön beszélni és mindegyiknél 1-2 ponttal javítani a kapcsolatot.

Tudja valaki mi értelme van a városok kocsmáiban italt fizetve feltornászni a kapcsolatot a várossal? Van pozitív hozadéka azon kívül, hogy ha negatívban vagy nem biztos hogy beengednek a városba?
A poén kedvéért egy parasztnõt felfejlesztek. Már van csillivilli páncélja és lova 😊. Szerintem a fejvadászok fejlesztése éri meg igazán. Kifejlesztve olcsóbb mint a lovag és nem sokkal gyengébb, de a lényeg, termeli az eladható foglyokat a csaták végén. Volt hogy egyszerre 15-öt szabadítottam ki egy rablócsapattól.

Viszont gondban vagyok a saját királyság létrehozásánál. Jelenleg hûbéres vagyok egy királynál. A második foglalásom után lázadhattam volna ellene, de akkor még nem voltam elég erõs az önállósodáshoz. Mostanában hiába foglalok nem jön az a lehetõség, hogy a király a birtok helyett penzt ajánl és így felrúghatnám az eskûm. Itt számít milyen viszonyban vagyok a királlyal? Érdemes-e lerontani (pl mást támogatok egy vitás küldetésben amit az asszonytól kapok), vagy ez nem befolyásolja a dolgot?
Ha nekem akar adni egy birtokot, akkor mondhatom, hogy nem kérem a megtiszteltetést, de oda van írva, ha visszautasítom, lehet hogy egy darabig nem fog birtokot adni a király. Ha itt nem fogadom el, majd következõ foglalásnál mégis csak igénylek, nem csalható elõ a lázadásos választási lehetõség?
Mi az a cRPG? 😊

Jól válaszoltak neked, nincs összefüggésben a zsold azzal, hogy te fejleszted fel a farmert, vagy készen veszed a városban. Azt mondjuk nem tudom, hogy ha készen veszed, akkor az egyszeri kifizetett pénz az kevesebb -e, mint a felfejlesztés költsége.

Viszont szerintem a farmer nõt érdemes felfejleszteni, a legnagyobb szinten "kardforgató nõ" lesz belõle, olyat eddig még nem láttam megvehetõnek a kocsmákban.

Majdnem olyan jó, mint a swadiai lovas és azt hiszem nem is kerül többe, kicsit színesíti a csapatot és morál szempontjából is jó, mert nem romlik, ha swadiai-ak ellen mész velük.

Persze ez sok idõ, de el lehet szórakozni vele. Farmer férfiakból én csak "zsoldos számszer ijászt" szoktam csinálni, mert a "zsoldos lovas" az tényleg sokat szokott elvinni zsoldba.
Wreck86
Én csak Native M&B-vel játszom,szerintem te Warbanddal.😊

Millerke &reg; BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers

Én is a végefelé járok, de egyre nagyobbak a seregméretek, nem tudom hova lehet még ezt fokozni. Nekem még van 3 nép összesen 7 várossal.

Neked milyen a karaktered, és hányadik napon tartasz?
Nekem 15,12,24,19 az attributes, 34-es szinten, és a 459. nap van most.
Hõsökbõl meg 7 jön velem, 9 lord lett. Ezen kívül átállt hozzám még 3 lord. Némelyik 200 fõs sereggel mászkál.

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

JethroHUN
Azzal a moddal az a gond, hogy nem viszi a játék motorja, akad mint állat, és nincs kész. túl sokat vállaltak a készítõi.

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,110470.0.html
1257 AD Europe egész jól néz ki és a warbandhoz van vannak benn magyarok is. Mi kell még? 😄 Egyébként a Warband lovas harcrendszere eléggé el lett ku*va... Legalább is nekem a sima M&B-é jobban tetszik. Majd megszokom...

Warband-ben csináltam lakomát. Addig hordtam haza a kaját, piát, olajat meg ilyesmit amíg az asszony azt nem mondta minden bõséges. Meghirdettük, eljöttek de a többi lakomával ellentétben nálunk nem volt semmi az asztalon és a küldetés is kudarc lett nem tudom miért. van valakinek ötlete vagy tapasztalata, hogy mi lehetett a gond?
Így van én is így szoptam be a huszárokkal.. Kocsmai zsoldosnak csináltam õket és aránytalanul magas volt a zsoldjuk ezért tettem át õket faluban felvehetõ Hungarian Recruit-okká

A fenntartási költség (zsold) elõre beállított érték ami a katona szintjétõl függ elsõsorban, meg pár egyéb tényezõtõl (minden lovas 50%-al drágább mint azonos szintû gyalogos társa, a zsoldosok is azonos szinten drágábbak mint a state troop egységek). Lényegtelen hogy te fejleszted vagy egybõl felveszed fejlett formában, ez nem befolyásolja ugyanazon egység zsoldját.

Valaki próbált már farmert felfejleszteni a seregében? A wiki azt írja zsoldossá lehet továbbképezni, de azoknak aránytalanul magas a fenntartási költsége.
A kérdés a következõ: ha magam fejlesztem nem lesz-e kevesebb a zsoldja, mintha a fogadóban bérelném fel?

Azt tudom, a fejvadászokat megéri felfejleszteni, de ez igaz-e a farmerra és a parasztnõre?
Warband

Érdekes dolog történt velem. Alapvetõen jóban vagyok a királlyal és a nemesekkel. A többi nemes elfoglalt egy várost. Gondoltam poénból megigénylem. Erre a király azt mondja rendben, nekem fogja adni. Meg is kaptam. A kiutalásakor egy nemes állomásozott benne (gyanítom az, akire a nemesek többsége szavazott). Megyek megnézem , van benne egy csomó katona, lovag is, amit átpakolhatok a seregembe és a börtön tele van foglyokkal. És mindez az enyém!!! A foglyokat helyben el is tudtam andni.
De mindez semmi. Amig a többiek a várst foglalták, addig én egy kis várat foglaltam el. Szokás szerint megigényeltem. Nem sokkal a város megkapása után üzeni a király, hogy a várat nem adja nekem, érjem be 900 pénzzel. És ilyenkor lehetne fellázadni és saját királyságot létrehozni. Úgy döntöttem csupán egy város és egy vár birotkában még nem kívánok önállósodni.
Királyság alapítása:
Függetlenként foglalsz várost, várat. Jól gondold meg, hogy mikor teszed, mert mindenki neked fog támadni, mivel te leszel a legkönnyebben meghódítható terület a többi lord számára.
Ahhoz hogy békén hagyjanak magas trónjog kell, amit a küldetésre küldött hõseid gyûjthetnek neked. Ha jól tudom házasodással, harcoló felek kibékítésével is lehet trónjogot növelni.
A másik lehetõség felesküdni egy királynál. Nekiállsz várakat foglalni, és mindig magadnak igényled õket. Egyszer azt mondja a király, hogy nem adja neked, mert így is sok földed van, ekkor van lehetõséged fellázadni, és az eddigi birtokaidat megtartva királyságot létrehozni. Szerintem ez a könnyebb út.

Nemesek elfogása:
Kb 30% esély van rá, hogy elfogd. Minden nemes halhatatlan, nem lehet megölni õket (kivégezni sem), és nem is lesznek új nemesek a játékban. Ha fogságban tartod õket, addig nem gyûjtenek sereget, nem okoznak problémát. Ha egy királyság összes nemesét elfogod, gyakolatilag védtelen marad, csak a várakban lesz õrség.
Ha elengeded õket az azzal az elõnnel jár, hogy nõ a megbecsülésed, és jó vizsonyban leszel velük. Ez azért jó mert ha majd lesz királyságod átcsábíthatod magadhoz, vagy ha nem akarsz vele harcolni, egy baráti csevej után utadra enged. Az sem utolsó szempont, hogy az elengedett nemes kis létszámú sereggel kezdi újra, ami könnyû célpont neked.
Sikerült kijutnom, a hídon valamilyen kis "kapun" keresztül visszaértem a szárazföldre.

Beírom újra esélynövelõnek: sikerült valahogy belebénáznom és az egyik modban a hídról csak a folyóban tudok haladni, a szárazföldön nem, ezzel mit tudok kezdeni? már nemes lettem, vagyis orosz polgárháborús modban nem nemesek nek kéne hívni, dem indegy, sval, hogyan tudok a folyóból visszajutni a szárazföldre?

A katonákat csatában képezed. Minél több ütközetben vesznek rész és túl is élik xp-t kapnak amibõl fejlesztheted õket.
Az, hogy elfogod-e vagy sem szerintem véletlenszerû de lehet, hogy tévedek.
Kivégezni nem lehet õket. Viszont legyõzésükkel vagy elfogásukkal magadra haragítod az adott nemes urát és a többi nemest.
Ha elfoglalsz egy várat és nincs hûbérurad akkor máris van királyságod. Nem könnyû megtartani ezért toborozz nemeseket, hogy támogassanak téged vagy házasodj be egy családba.
Azt hiszem nem mondtam nagy hülyeséget.
DarkHorSe
Hello lenne par kerdesem 😄 Warbandal jatszom

Hogyan tudok en kiralysagot alapitani?
Ha van egy varam, akkor ott ki tudom kepezni en a katonakat ? Ugy hogy nem vagyok ott, csak maguktol gyakorlatoznak pl.
Lehetek en a kiraly egy adott nepnel?
Ha harcolok egy masik nemessel, mondjuk egy sima csataban es leutom a nemest akkor mitol fugg hogy a sikerul-e elmenekulnie vagy pedig el tudom rabolni es bebortozoni?
Ha bebortonoztem, azzal gyengitem a masik nepet? vagy ilyenkor a gep csak siman csinal egy masik nemest.
Kivegezni lehet ki lehet a rabokat ?

Egyenlore ennyi 😄

Swedish people are albino monkeys&#65279;

Blackfoot1
Szerintem vagy trigger vagy script gond lehetállandóan azt írja ki a robbanás után ha a csoport közzé dobom... damage 0 :I