Mount & Blade és Warband
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
és csak nállam... szóval nem tudom milyen probléma lehet, valakinek egy tipp?
Nem sûrûn jön elõ ez a bug, cak kb 100 csatából 1-szer.
„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz
Dicsőség vagy halál ezt csak harccal lehet kideríteni
De a legfurább látvány amikor a paci álldogál az égen úgy 20m-es magasságban.
Nem csak lova tudnak ám lebegni, a felszerelések is, csak azok nem repülnek annyira magasra.
„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz
Volna 1 kérdésem! Más is találkozott már azzal hogy a warbandban a single részben tárgyak, illetve felszerelések, objketumok pirosak lesznek, illetve egyáltalán nem is látszanak, de nem átlátszóak! 😊
Ez mitõl lehet, mert directX 10 van fent, illetve a pc-m megfelel a gépigénynek... Esetleg a játék amit leszedtem az nem megfelelõ?
Millerke ® BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers
Fraps,Gamecam...
Millerke ® BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers
Nem tud valaki egy programot amivel videot keszithetek mikorzben jaccok a mount and blade-en vagy eppenseggel egy mas jatekon?
Ezek szerint nincs.
Amúgy van egy bug várfoglalásnál: Ha leszedted az összes íjászt a várban, visszavonulót fújhatsz az embereidnek. Felmászok ilyenkor a létrán/ostromgépen félig, és nyíllal fejbelövöldözöm az ellent. Ugyanis nem jönnek ki, csak állnak ott, meg csapkodnak a kardjukkal.. 200kill/csata nem is nehezen elérhetõ így.
Zuhanó repülőn soha nincs ateista..
"A fórum nem arra van, hogy megmutasd, hogy te mennyire királycsávó vagy, hanem hogy építő jellegű hozzászólásaiddal segíted mások információéhségét."(amatőr)
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
De ha belegondolsz, ahhoz, hogy egy átlagos gépen normálisa fusson a játék 100 fõ feletti csatákban nem csinálhatnak rendgeteg külön animáció a végtagok elvesztéséhez, stb. Be kell érni annyival, hogy a sebesült terület texturáját bevörösítik. Inkább nagy csaták legyenek minthogy miszlikbe apríthassam az ellent, amibõl max 10-et tud normális sebességen futtatni a számítógépem egyidõben.
Van brutál mod? Amiben pl ha karddal ráküldök 200 sebzést a csuhás banditára akkor kettéesik? Kicsit zavaró, hogy csak a kard pirosodik, ezek meg dõlnek mint a babzsák, de semmi valós sebzési effekt nincs.
Zuhanó repülőn soha nincs ateista..
Mindenképp. Kérdezd meg a város guild masterét, hogy hogy áll a gazdaság, akkor beszámol mindenrõl. Számít, hogy a falvakból mennyi paraszt jut el a városig, meg az is, hogy hány karaván érkezik.
Ha kitisztítod a területet, akkor ezek a dolgok javulnak, növelve a városból befolyó adót.
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Szivat a játék. Kettõ föld nélküli királyság van már csak hátra, vadászgatom a lordjaikat, várom mikor szûnnek végre meg. Nagy sokára az egyik kimúlik, de valahogy eközben egy elhalálozott királyság feltámadt a hamvaiból. Hogy lehet ez? Visszatöltöttem egy kimentett állást, hogy lássam tényleg megszûnt-e már a most a feltámadt királyság korábban.
Van valami konkrét feltétele mikor szûnik meg egy királyság?
Hol jelennek meg, merre vannak a csata után elmenekült ellenséges nemesek, amikor már nincs vára az adott királyságnak? Most már napokid nem érkezik üzenet, hogy valamelyik falut fosztogatnák.
Van értelme rablókra vadászni azért, hogy a környezõ települések gazdasága erõsödjön?
"A fórum nem arra van, hogy megmutasd, hogy te mennyire királycsávó vagy, hanem hogy építő jellegű hozzászólásaiddal segíted mások információéhségét."(amatőr)
Gyalogosnál van hasonló funkció, hogy elõre tartva a lándzsát hagyjuk hogy felnyársalja magát a rohamozó, vagy mindenképpen az idõzítésre figyelve kell bökni?
Nem árt tudni: A feszültség alatt lévő vezeték ugyanúgy néz ki mint a feszültségmentes, csak más a tapintása.
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
Elfoglaltam mindent a térképen, de van még két királyság, békét kötöttem velük, miután már nem volt birtokuk, hogy abbahagyják a falvaim fosztogatását. Persze a békekötés ellenére továbbra is fosztogattak.
Vártam pár hetet, hogy megszûnjön a két birtok nélküli királyság, de nem történt semmi.
Van valami hivatalos vége a játéknak, mondjuk hogy én lettem az újra egyesített Calradia urajkodója, vagy valami ilyesmi?
Ha kell hadat üzenek és levadászom a maradék lordot, ha így megszûnik a két királyság.
Már az 500. napon járok, 38. szintû vagyok, és az enyémeken kívül 2 nép maradt.
Nem árt tudni: A feszültség alatt lévő vezeték ugyanúgy néz ki mint a feszültségmentes, csak más a tapintása.
Tudtok ajánlani valamilyen szervert...
Te azért nem kerülöd el, mert könnyû fokozaton játszol, és nem 10-es szinten kezdesz bele komolyabb dolgokba.
Az, hogy visszafoglalják a várakat, meg kifejezetten jó, mert begyûjtheted a grófokat, nem baj, ha párnak nincs földje, bekerülnek a listába, és ha osztogatni kell, már nem kell õket megkeresni.
Nekem már a 100. napon megvolt a fõvárosom ezzel a taktikával. És a 400. napon a 34. szint se rossz szerintem.
3 csak úgy beállt hozzám önként, nem kellett õket hívi.
Mindegyiknek sok göldje van. Asszem 16 városom van, ebbõl 15-öt szétosztottam köztük, mindegyiknek van legalább 1. Csak a hozzá tartozó falvakat tartottam meg magamnak. Ezen kívül az összes várat falvakkal együtt szétosztottam, van melyiknek 4 is van. Ezért van nagy seregük.
Viszonylag gyenge cuccokkal járkálnak, mert korán lettek lorddá.
Nem volt még pénzem akkor komolyabb felszerelésre.
Az általam foglalt várak közül 5-bõl 4-et nemkem adott a király. Ha valamelyiknél biztosra akartam menni, akkor beszéltem a királlyal, hogy tutira nekem adja.
Nekem nem kellett menekülgetnem, elkerülnöm a nyílt csatákat, és fosztogatnom sem kellett, hogy fizetni tudjam a zsoldot. Heti 10.000-20.000 plusszal zártam.
Az átcsábított lordjaim 150-200-as seregekkel mászkálnak. Egyébként a lordok is fejlõdnek a játék alatt. Ez onnan lehet látni, hogy ha elfogod õket, idõnként ott van a szintlépést jelzõ + jel a nevük mellett.
Amíg 20 szint alatt vagy úgyse tudsz megnyerni egy nyíltteres csatát, ha sereg jön be kell menekülni egy barátságos városba.
A végén természetesen mindig azzal kell háborúzni akit a legtöbben csépelnek, és ha már vannak grófjaid, nyugodtan kiállhatsz csatázni, sõt kelleni is fog.
Elõször én se gondoltam volna, de nagyon gyorsan meg lehet szokni, és nem lesz kedved könnyítve játszani.
Semmi szükség az elején a seggnyalásra. Nagyon egyszerû beszerezni a felszerelést, és meglépni pár szintet, nem kell más a birodalomalapításhoz.
Ha kinézel egy népet akitõl nem akarsz katonát, nyugodtan fosztogathatod a falvakat. Közbe úgyis megtámadnak a banditák, így a szintlépés is megvan oldva. Csak annyi kell, hogy felülhess egy jó lóra, és kézbe vehesd a siege crossbow-t.
Ha ez megvan jöhet a hadüzenet. Ezután már rendesen ki lehet rabolni a falvakat, dõlni fog a lé. És ha kis idõd van, mert nem üldöz senki nyugodtan betámadhatsz létrás várakat, vagy városokat. Elfoglalni nem kell, elég csak ölni párat, és otthagyni meggyengítve. Ha ezt csinálod elõbb utóbb ameleltt hogy meggazdagszol, lesz egy csomó várad mert pár támadás után elfogynak a védõk, a várakat ugyan visszafoglalják, de ha legközelebb arra jársz megint a tied lehet ha nem nõ fel a védelme és feladásra szólítod õket.
Elõbb utóbb jönni fognak békét kérni. És amikor épp spk vár piros, kibékülsz. A béke során megnõsülsz, sereget toborzol, grófokat gyûjtesz. Elõször érdemes összeszedni az összes hõst aki nem fér be a partiba és grófot csinálni. Ezek után már minden megy magától. Megvan az ország, és csak hódítani kell.
Viszont, ha már itt tartunk, tudsz, vagy tudtok -e valamit arról, hogy ha saját zsoldosaimból csinálok lordot, akkor mi alapján számolja a leendõ lord hírnevét, illetve azt, hogy mennyi embert vihet magával.
Mert akkor úgy tápolnám a zsoldosaimat. Pl. érdemes fejleszteni nekik is a vezetési képességet (leadership vagy valami ilyesmi). Vajon a gép beleveszi a kalkulációjába azt is, mint nálam.
Egyenlõre csak két lordom van és elég korán lettek azok, nem emlékszem hányadik szintûek voltak, de a "leadership"-jük kb. 7-8 lehetett.
A végeredmény két lord egyenként 200-as hírnévvel és 50-60-as sereggel.
Nem túl ütõképes, bár azért hasznos.
Másik kérdés az, hogy ha harcolnak, akkor növekszik -e ez az érték maguktól, vagy ez így marad örökre?
A végjátéknál tartok. Nekem a következõk a tapasztalataim:
Érdemes egy király hûbérese lenni, majd ha már sok várat kaptál tõle lázadni. (Én a fél királyságát vittem magammal.) Elõnyei:
- egyel kevesebb frakció csesztet,
- nem kell sok védõ a saját várakba, mert a többi lord téged is véd,
- könnyebben tudsz házasodni
- könnyen toborzol a királyság falvaiból
- mire lázadsz jópár lordal jó lesz a kapcsolatod, és átcsábíthatod magadhoz
- lázadás után normális méretû királyságod lesz és jó eséllyel nem fognak egybõl neked támadni a többiek (kivéve a volt királyságot)
- mire lázadhatsz valószínûleg nem lesznek anyagi gondjaid, a hõsök elég trónjogot gyûjthettek addig.
Saját királyság menedzselése:
- a feleséget kell megtenni kancellárnak
- lordokat kell átcsábítani, mert az trónjogot is ad, ráadásul egyel kevesebb potenciális ellenség lesz, és nem hõsbõl csinálni lordot
- földnélküli lordjaiddal folyamatosan romlik a kapcsolat, ha meg akarod tartani, legalább egy falut adni kell neki
Megbecsülés
Megéri nem kifosztani a falvakat, és elengedni a legyõzött lordokat, mert így nõ a megbecsülés. Úgy vettem észre minden lordnak van egy beállítottsága, mennyire becsületes, mennyire érdekli az alattvalói sorsa. Elég magas megbecsülés esetén a kapcsolat automatikusan nõni kezd egy-két naponta a becsületes lordokkal királyságtól függetlenül. Mire meglett a királyságom jópár lorddal 50 feletti lett a kapcsolatom külön erõfeszítés nélkül. Miután átcsábítottam õket nem volt gond hogy a kiosztott birok után a többi lorddal való kapcsolat 1-el romlott.
De írtad azt is, hogy csak késõbb kezdhetsz neki ostromolni, amikor már elég erõs vagy.
Ha nem vagy erõsebb, mert még nem vagy olyan fázisban, akkor szövetkezel hasonló kvalitásúakkal és úgy gyözõl le erõsebbeket.
Jól választod meg az oldalakat és úgy növeled a birtokaidat. Magyarán mindig mást pártolsz, vagy viszályt szítassz.
Aztán, ha kellõ erõvel rendelkezel, akkor önállósulsz és foglalsz el mindent.
Csak kérdés, hogy mennyire van felkészítve a Warband erre.
Ezért néztem azt, hogy miket lehet ügyeskedni.
De annyira jó megoldást nem találtam a WB-ben.
200. nap körül vagyok, alap (könnyû) nehézségi fokon, van két lordom.
Összesen van 2 városunk és 4 várunk a faluikkal együtt.
De ez is csak azért lehet, mert könnyû a nehézségi fokozat, illetve az AI nem csap le alapból a gyengébbekre.
Az egyedüli taktika, ami bevált, hogy olyan frakciót támadok csak meg, amit már más, vagy mások is ostromolnak.
Pl. Az elején Dhirimet ostromolták a khergitek, nem sikerült bevenniük, de legyengült. Erre elfoglaltam. Elegendõ trón jogom volt, a többi frakció nem bántott, csak a swadiaiak, de ez érthetõ. Pedig nem lett volna nehéz lemosni engem akkor a térképrõl.
Mi az ami hatékonyabb annál mikor rögtön várakat kezdesz ostromolni, és abba se hagyod csak ha elfogytak?
Magyarán, ha az "oszd meg és uralkodj" elvet ügyesen végig lehetne vinni a programon, akkor egy "kis politizálással" hamarabb bepirosíthatod az egész területet, ha jól választod meg az oldalakat.
Én sose veszõdtem feleslegesnek tûnõ dolgokkal, a térkép bepirosításához nem érdemes elkötelezni magad. Szabadúszóként amint megvan aa saját felszerelés, el kell kezdeni háborúzni. Az elején inkáb menekülés, de ha sokáig csináljuk elkezdenek szaporodni a piros városok, és a grófok amik kísérnek a harcban...
Fórumban meg írnak is arról, hogy ha kilépsz a hûbérestõl, akkor vesznek a földjeid, kivéve, ha ügyesen lázadsz.
Gondolom most is ez lenne, csak arra voltam kíváncsi, hogy mi lesz a lordokkal.
Õk is hûbéresei lesznek az új királynak?
Ha én kilépek, akkor maradnak õk hûbéresek és ellenemfordulnak?