TUNING AUTÓ mánia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Loál János
Azért ne felejtsd ki, hogy a mai gyártósorok sokkal modernebbek. Szerintem simán fejlõdött annyit az ipar, hogy a sokkal pontosabb alkatrészgyártás miatt szinte felesleges kímélni az új autókat. 20 évvel ezelõtt oké, hogy meg kellett várni, amíg a sorja rendesen lekopik... 😄

Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.

Maco13
ez azért se valószínû mert az új verdákat a sofõrnek is szokni kell
JGTC
errõl soha sem hallottam még

Ne feledd, ha valaki felbosszant, az arcodon 42 izom rándul össze. De csupán négy izom kell ahhoz, hogy kinyújtsd a kezed, és pofán vágd vele az ilyen alakokat. PS3 ID: JGTC-hun

JGTC
codálátosz!!!

Ne feledd, ha valaki felbosszant, az arcodon 42 izom rándul össze. De csupán négy izom kell ahhoz, hogy kinyújtsd a kezed, és pofán vágd vele az ilyen alakokat. PS3 ID: JGTC-hun

DanielT
Nos. Miután lekerül a futószalagról nem mennek vele. Csak akkor amikor ide oda állnak, trélereznek stb. Új autót akár 15km -mel az órájában is átvehetsz ettõl függõen mennyi idõ telt el a gyártása óta, mennyit pakolgatták stb. A motorokat egyenként tesztelik, bemelegedés után lemérik a teljesítményt kompressziót stb és ennyi. Kész, vége. A többi a vásáróra van bízva. Azonnal csikorogva kirongyolhat a szalonból és nem szabadna, hogy baja legyen a kocsinak, de ez nem azt jelenti, hogy ez a helyes. Meg kell várni, míg összekopnak az alkatrészek stb. Aki szereti és ért valamit az autókhoz az így csinálja, aki nem az nem. Embere válogatja.
FOXX supreme

Aki vadállatot csinál magából, megszabadul az emberi lét fájdalmától.

streeter
Gondolom miután legurul a futószalagról jó alapos tetsztnek teszik ki és szerintem nem 100km-t tesztelik

\"Hungarikum jövője a föld alá elásva, 15millió szempár néz bambán egymásra,mindenki gyáva ennek nincsen sehol párja, ha egy jót akarsz röhögni gyere Magyararszágra!\" AnonimMC

DanielT
Aham, és hogy járatják be? Meséld el nekem.

Továbbá azt is, hogy mit jelent a bejáratás és mikor van vége.
FOXX supreme

Aki vadállatot csinál magából, megszabadul az emberi lét fájdalmától.

streeter
A német autók általába úgy kerülnek be a kereskedõhöz, hogy már be vannak járatva és ha megveszed nem kell még járatno 2000 vagy 1000km-en keresztül.Akár már hazafele is mehetsz vele 250 fölött ha akarsz.

\"Hungarikum jövője a föld alá elásva, 15millió szempár néz bambán egymásra,mindenki gyáva ennek nincsen sehol párja, ha egy jót akarsz röhögni gyere Magyararszágra!\" AnonimMC

Serius
Lehet cseles volt aki eladta? mindegy mert máshol semmi róla. Nekem igy jó ahogy van<#eljen>

\"Légy olyan ,mint a madár,mely alól ha kivágják a fát- nem zuhan le-hanem még magasabbra repül.\" És neszójjábe:DD

DanielT
Az cseles valóban ha rajta van, nem is értem miért. Ilyennel még nem találkoztam.
Serius
Én abból indultam ki amit láttam,azért irtam a blokkon is rajta van az Mpoover,valahogy lefotózom,szatyrostól hogy lássátok.

\"Légy olyan ,mint a madár,mely alól ha kivágják a fát- nem zuhan le-hanem még magasabbra repül.\" És neszójjábe:DD

Serius
Én értem,hogy mirõl van szó,ha tetszik ha nem ez van. A motoron is rajta az Mpoover. Na mindegy.

DanielT
Hehe, de ugye most már érted mirõl van szó? 😊

Félreértés ne essék: Csodálatosan gyönyörû az M optikás 328Ci -tek, hibátlan fantasztikus autó.

De pont a fórum mivoltából adódóan gyorsan kikereshetõk az adatok bármirõl és a félreértéseket ilyen témában elég egyszerûen lehet tisztázni ha az ember hajlandó megváltoztatni az eddigi esetlegesen téves véleményét és nem hadakozik a tényekkel😊
Serius
Nem kell,ez csak egy fórum<#vigyor2>

Tufa
Hozzáértésedbõl láccik nem volt alaptalan a kétkedés 😉

Serius
Szinte tudtam,ezt a választ fogod irni,felvág,vág fel a farkad de nem én,ide jöttem,hogy kicsit eszmecseréljek másokkal,te ide jösz és mindjárt két tanuval igazolt birósági végzéssel hiszel el dolgokat. Ez ok,de könyörgöm,ne offold tele az összes topikot a kétkedéseiddel😊

Tufa
Oké hogy megértsd és máshol ügyesebben vágj fel, az M3 a 3as széria gyárilag tuningolt szériája. M3asból egy adott évjáraton belül csak egyfajta van, UGYANAKKORA motorral(nem 3literes, nem 2,8as, hanem csakis kizárólag 3,2es.)
Nefélj, legközelebb jobban fog menni 😉

DanielT
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

MEGÕRÜLÖÖÖÖK!!!

NEM M

EZ AZ M3 BMW

EZ A 330 CI BMW
Serius
Ott a 330CI sem M mi? 1589---itt nézd meg ebben a hsz-ben.

DanielT
Nem. Az nem 330CI. ÉRTSD MÁR MEG! 😄DD
DanielT
Ember, itt arról van szó, hogy azt állítod, hogy egy M3 -as BMW ben nem 3.2 es motor van. Pedig az van. Nincs mese. Amit most linkeltél az egy 330i. És?
Serius
330CI<#eljen>

Tufa
és ez szted m3??? jézusom

Serius
330CI Lökettérfogat (ccm)

2494 <#mf1>

Serius

Tufa
ez nem m3.. 😄DDD
BMW

DanielT
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁá Könyörgöm, meg akartalak védeni, de ne írj már ekkora marhaságokat. Ez egy sima nyomorult 325i.

Ez egy IGAZI M3 BMW

Ismertetõjelek:

4 kipufogó
Oldalt az elsõ kerékjárati ív felett kivágott kopoltyúk
M -es 18 collos kerekek.
Serius
Te rölködsz,had tudjam már mivan benne,ahogy nézem még a gyárat is megkérdõjelezed,de semmi tény,csak találgatás. Nyugodj bele a 328CI nek 28873m motorja van.

Serius
Ez itt épp 2005 M3

Adattáblázat
BMW 325i
Méretek (mm)
Hosszúság

4520

Szélesség

1817

Magasság

1421

Nyomtáv elöl

1500

Nyomtáv hátul

1513

Tengelytáv

2760

Fordulókör (m)

11,0

Motor

Hengerek/szelepek

6/24

Lökettérfogat (ccm)

2497--------------------------> Ja,ez se 3000 felett van,bazge átver a gyár....

Löket/furat (mm)

78,8/82,0

Max. teljesítmény kW/LE/fordulatszám

160/210/6500

Max. nyomaték (Nm)/fordulatszám

250/2750-4250

Menetteljesítmények

Légellenállás (cw)

0,30

Végsebesség (km/h)

245

Gyorsulás 0-100 km/h (mp.)

7,0

Gyorsulás 80-120 km/h (mp.)

7,5

Fogyasztás (l/100km)

Városon belül

12,1

Városon kívül

6,2

Vegyes

8,4

CO2 kibocsátás (g/km)

203

Üzemanyagtartály (l)

63

Kerekek

Abroncsok elöl

205/55 R 16

Abroncsok hátul

205/55 R 16

Kerekek elöl

7J x 16

Kerekek hátul

7J x 16

Súly (kg)

Önsúly (feltankolva)

1490

Max. teherbírás

520

Megengedett össztömeg

1935

Alapár (Ft)

A BMW 325i alapára

9 645 000

Tufa
pls ne erölködj... abban a szériában ami a "feleségednek" van(vagy 99 vagy 2000tõl van ez), nincs 2,8as. Még elötte is 3,2esek voltak benne...

Serius
Én errõl beszéltem,ez gyári. #1597

Serius
Tudod mit jelöl a BMW a tipus számba?

DanielT
Igen. Zsír gyári állapotban is lehet venni M optikás BMW-t. A tiétek is az, de ettõl még nem egy FULL M3 a 343 lóerõs 3.2 -es motorral futómûvel meg minden egyébbel.

Egyszerû a képlet: Van a tiéteken 4 kipufogó hátul? Nincs. Tehát nem M3.

Egy M optikás 328Ci.
Serius
Ez nem optikás,ez gyári zsir állapot.

Tufa
omg

Serius
Ajajjj barátom,kicsit nézz még utána,le, vagy, elvagy maradva<#crazya><#violent>

DanielT
Egy M3 optikás 328CI rõl van szó, nem olyan bonyolult ez. Lehet, hogy nem jól fogalmazta, aki ismeri a kocsikat úgyis tudja mirõl szól a történet.
Tufa
már elég rég 3,2es motorok vannak az m3asokban...

Serius
Nagy valószinüséggel,eleve ha chipp tuningos.<#eljen>

DanielT
Eszembe jutott, mivel 100% hogy belenyúltak a verdába, hogy ne korlátozzon 250-nél és szintén biztos, hogy át van programozva az elektronika.
Serius
Mert?

Tufa
nálam már a 2,8as m3asal is elestél.. De ha te ettõl érzed magad többnek, tedd amit jónak látsz...

Serius
Fõleg ha a komputere 0 van,az nem jutott eszedbe,lehet nullázták a km óra állást. Az egész müvelet max 5 perc. Igaz,akkor mindent újra be kell állitani mintha a Windowst telepitetted volna újra.<#wow1>

Loál János
Majdnem, de az utóbbi példa, amit írtam, kicsit megcáfolja ezt. 😊
De legyen, én is óvakodtam a korai hajtástól. 😄

Serius
Sziasztok!😊
---------------

Ó,persze,pont ez volt a legfontosabb dolog,hogy az igazad keresd? Persze még a feleségem is meg lányom is oda állitom,hogy elhidd nem csalás nem ámitás. Nem barátom,ha te itt kételkedel az a te dolgod,hogy én mit raktam be az az én dolgom(enyém) NEM KELL!!! Igazolnom se elötted se senki elött. Mivagy te adó hivatal? Majdeccer jobb kedvem lesz és nem azért kell egy fórumra feljönni,hogy bármit is igazoljak ,majd akkor megkapod a szatyros képedet,kimondottan neked cimezve.

DanielT
Najó, persze, ha szar akkor szar, de ebbõl nem indulhatunk ki 😊
Összefoglalva: Ha feltételezzük, hogy jó a motor akkor azzal tudunk hozzájárulni a hibátlan és tartós mûködéséhez, ha megfelelõen bejáratjuk mielõtt a maximális teljesítményt kihoznánk belõle.

Ezzel így egyet értesz? 😊
Loál János
Helyesen teszed.
Viszont szerintem ha a motor eleve gányul van összerakva, akkor lehet gond vele. Akkor viszont olyan esetben is elõjöhet a baj, ha nem is hajtod. Rokonom több szalonban dolgozott, volt olyan, hogy 2 napos autót vittek vissza, beállt motorral. Idõsebb úré volt, eszébe nem jutott volna hajtani, öreg korára szeretett volna egy jó verdát, de egyszerûen szart kapott.
Volt fõnököm viszont egy Wagon R+-t hajtott olyan szinten, mint egy versenyzõ, alig hagyta el az 1000-est a kilométerszámláló, már le is hegesztette a gázpedált. Ehhez képest eddig soha semmi baja nem volt.

DanielT
Persze, hogy azt mondják, pontosan ezt mint te 😊 Én is ismerem a dörgést, azonban ez nem jelenti azt, hogy meg is bízom benne. Ha reálisan belegondolsz vajon melyik a jobb? Kinyomni a szemét 1000km után (amit akár 2 nap alatt is beletesz az ember) vagy szépen óvatosan az elsõ 10 tankolásig és utána lehet próbálkozni. Akármennyire mondják, hogy bejáratott tesztelt stb, ezek a motorok 200,000 km re vannak tervezve és nem ugyanolyanok a teljes életciklusuk alatt. Be kell ezeknek is kopni, csúcstechnika ide vagy oda.

Persze mindenki máshogy viszonyul az autójához, nekem sokkal többet jelent mint használati tárgy, ennek megfelelõen bánok vele.