TUNING AUTÓ mánia
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az FWD Drift pedig továbbra is vicc. Röhögnek is rajta erõsen :D
De az is ugyanúgy drift.
Ne feledd, ha valaki felbosszant, az arcodon 42 izom rándul össze. De csupán négy izom kell ahhoz, hogy kinyújtsd a kezed, és pofán vágd vele az ilyen alakokat. PS3 ID: JGTC-hun
Aki vadállatot csinál magából, megszabadul az emberi lét fájdalmától.
Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!
ha a drift valoban csak keresztbeautozast jelenti akkor megsygom en mar drifteltem elso kerekes autoval homokos aszfalton...nem kicsit..hanem egy rendel parkolonyis visszafordulot...es nagyon zsir volt..igaz hogya hatso kerek a kezifekezve volt..de az elso kerek ugy porgott ahogyan a hatso tette volna ha rwd lett volna az auto
Hmm...
Nézz meg még párat, és rájössz, hogy amit te driftnek látsz, az egy kézifékes fordulás, semmi köze a powerslidingnak, ami a drift végülis, mert azt csakis hátsókerekessel lehet csinálni, az elsõkerekesnél fizikailag képtelenség, hogy a motor erejével csúsztassa a hátó kereket kanyarban!
\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85
\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85
Próbáltál már sodródó elsõkerekes autót visszavinni az ívre? Megsúgom, visszaváltva kövér gázzal kell. Próbáltad ezt már hátsókerekesnél, elektronika nélkül? Mert az meg semmi mást nem fog csinálni, mint kidobja a seggét.
Majd nézz meg azért egy ilyen drift moviet, amit tipikusan FWD autókkal csinálnak.
Tényleg? Ezt gondold át szerintem mégegyszer... Ha 70% súly elöl van, akkor fékezéskor, amikor megintcsak elõre koncetrálódik a súly, miért is hátul maradna több súly?
egy 70-30 as autónál értelemszerûen fékezéskor is több súly marad a hátsó kerekeken, tehát sokkal idálisabb az 50-50!
Kanyarviselkedésre?
De miért ne lenne!
Nem értem, hogy hogy hiheted azt, hogy egy elõkerekessel jobban lehet venni egy kanyart, mivel egy kisebb gáznál is elmegy az eleje kifelé az ívbõl, leesel az ívrõl, és azt nem lehet visszahozni egykönnyen, ellenben egy hátsókerekessel, ahol befelé indul el, de sokkal kérõbb, nagyobb sebességnél, és egy kis korrigálással vissza lehet hozni!
erre azt mondom, hogy minek egy elsõkeresben annyi elekrtonika, ha annyira über? Akkor most kvittek vagyunk?
Tulajdonképpen te sem magyaráztad el, hogy nekem mi az elméleted errõl, csak cáfolsz minden ép mondatot, meg ismert dolgokat, amiket már kicsit okosabbak felállítottak magyon régen, számos tényyel bizonyítva!
Egy 70-30-as autónál is elõre megy a súly fékezéskor, és hátra gyorsításkor. Az autókon létezik fékerõ elosztás is, ezért nem ugyanakkora fék van elöl, és hátul. Egy ilyen autón logikusan elõre nagyobb tárcsát raknak, és kész. Gyorsításkor pedig még mindig elöl lesz a többletsúly, ahol a hajtott kerék van.
És mivan a kanyarviselkedéssel? Arra nincs ilyen elmés magyarázat?
És hol van az elektronika szerepe ebben a magyarázatban? 50-50%-hoz vajon minek egy vagon menetstabilizáló elektronika a BMW-kben, ha annyira über elosztás?
#2061: egy sportkocsi általában közel 50-50, akkor fékezésnál elõre megy a súly, mert oda kell a több fékerõ, gyorsulásnál, meg hátra a súly, így nagyobb lesz a tapadás a hátsó keréken, de ez sem az elsõkerekes javára persze...
Te:"Le lett írva 5000x, hogy miért jobb az 50-50 es elosztás,"
Én (megint) :"Én meg az ilyen "csakmert az" szintû magyarázatokat nem szoktam felvenni..."
Le lett írva 5000x, hogy miért jobb az 50-50 es elosztás, meg az is, hogy miért a hátsókerékhajtás!
Ezt a mondatod viszont így kellett volna kiollózni nem? "Hóban, normál körülmények között elektronika nélkül hátrányosabb a hátsókerékhajtás"
Így kicsit más, hogy hóban!!!!! De sztem elsõkerekessel sem könnyebb hóban sokkal...
Én meg az ilyen "csakmert az" szintû magyarázatokat nem szoktam felvenni...
Itt a lényeg, #2087: "elektronika nélkül hátrányosabb a hátsókerékhajtás"
Talán nem is véletlenül, a nagyobb lóerõvel rendelkezõ igazi sportkocsik nem is hátsókeresek, hanem összkerékmeghajtásúak (pl Lamborghini is).
Meg nyagyon is számít, leírtam hogy miért!
Ez, meg hogy a hóban mi jó... hát nemtom... szerintem ugyanúgy beragadsz egy elsõkerekessel is...
Meg szerintem nem véletlen, hogy a versenysportban a hátsókerékhajtás dominál!
Az meg nem feltátlen elõny, ha egy autó középmotoros, fõleg ha a súlyelosztás nem 50-50, akkor ha nincs az elején súly, sokkal érzéketlenebb, közvetlenebb a kormányzás, tehát inkább az elõl motoros ok a jobbak, persze sok szupersportkocsi, pl ferrari ra ez nem igaz, mivel ott szinte tökéletes a súlyelosztás!
Utána már lehetne terelgetni arra is a beszélgetést, hogy télen mi az elõnyösebb, és technikailag hogyan érhetõ el az ideális (50-50 százalékos) súlyeloszlás, tisztázni olyanokat, hogy "hátmotor" nem létezik, a szupersportkocsik nem "majdnem középmotorosak", stb, stb.
Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.
Ha a Lanciának meg még ki tudja hány márkának van, legyen ennek is.
Én az 50-50% súlyelosztást kérdeztem.
Azonkívül, hogy az elölmotor miatt nem tudnak jobban hátra súlyozni, és az elektronika is erre van belõve..
5ös: Ha elöl van a motorja, azt szerinted hogy egyensúlyozzák ki hátul: cementeszsákok vannak integrálva a csomagtartóba?:D
"A súlyelosztás 50-50%, ahogy a BMW-nél illik, ezért hátul van az akkumulátor,
és amennyire lehet, hátratolták a motort is."
Origo 3-as BMW
"Megmaradt természetesen az orrmotor/hátsóhajtás kombináció, az eredménye a megszokott 50/50 százalékos súlyelosztás."
Autómagazin 5-ös BMW
"Súlyelosztás elöl/hátul
52,2/47,8 %"
Ugye nem kell többet beidézgetnem?