TUNING AUTÓ mánia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

DanielT
Látom megrögzött elsõkerekes vagy, 100%, hogy nem vezettél tartósabban jó hátsókerekes gépet :) Nem baj, majd ha sor kerül rá kicsit változni fog a véleményed.

Az FWD Drift pedig továbbra is vicc. Röhögnek is rajta erõsen :D
Szerinted, mert most éppen ezzel tudsz ál-érvelni.
De az is ugyanúgy drift.
JGTC
az 5ös is jó!!

Ne feledd, ha valaki felbosszant, az arcodon 42 izom rándul össze. De csupán négy izom kell ahhoz, hogy kinyújtsd a kezed, és pofán vágd vele az ilyen alakokat. PS3 ID: JGTC-hun

DanielT
Figyelj, az, hogy behúzott kézifékkel húzatod a kocsit a pörgõ elsõ kerekekkel inkább vicc, mint drift :)
FOXX supreme

Aki vadállatot csinál magából, megszabadul az emberi lét fájdalmától.

FOXX supreme

FOXX supreme
oks mindjárt rakok be....

bertino
vagy Passat, peugeot, Hemi, Vagy Charger... Vagy Eleanor :-b

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

CSOCSO
drift fwd vel?

ha a drift valoban csak keresztbeautozast jelenti akkor megsygom en mar drifteltem elso kerekes autoval homokos aszfalton...nem kicsit..hanem egy rendel parkolonyis visszafordulot...es nagyon zsir volt..igaz hogya hatso kerek a kezifekezve volt..de az elso kerek ugy porgott ahogyan a hatso tette volna ha rwd lett volna az auto
FOXX supreme
pl AUDI

bertino
NE CSAK BMW-t légyszíves! annyi más szép autó van még a világon!

FOXX supreme

MikX
FWD??
Hmm...
Nézz meg még párat, és rájössz, hogy amit te driftnek látsz, az egy kézifékes fordulás, semmi köze a powerslidingnak, ami a drift végülis, mert azt csakis hátsókerekessel lehet csinálni, az elsõkerekesnél fizikailag képtelenség, hogy a motor erejével csúsztassa a hátó kereket kanyarban!

\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85

DanielT
Megsúgom visszavinni az ívre gázelvétellel kell :D Akkor újra tapadni kezd és szépen húzza be az orrát. Gázadással a hátsõkerekes autón tudsz segíteni, elsõkerekesen csak tovább tolja magát.
MikX
akkor az nem 70-30, hanem 30-70, ugyanis nem a hátulját írják elõre mindíg, de ezt is tudnod kellene...

\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85

DanielT
Drift fwd vel? :D Befejeztem a "vitát" :D
Biztosan az FWD Civic-ek is azért húznak a kanyar belsõ íve felé, mert az elsõkerekes autó tipikusan nem tud éles kanyart bevenni.

Próbáltál már sodródó elsõkerekes autót visszavinni az ívre? Megsúgom, visszaváltva kövér gázzal kell. Próbáltad ezt már hátsókerekesnél, elektronika nélkül? Mert az meg semmi mást nem fog csinálni, mint kidobja a seggét.

Majd nézz meg azért egy ilyen drift moviet, amit tipikusan FWD autókkal csinálnak.
"egy 70-30 as autónál értelemszerûen fékezéskor is több súly marad a hátsó kerekeken"

Tényleg? Ezt gondold át szerintem mégegyszer... Ha 70% súly elöl van, akkor fékezéskor, amikor megintcsak elõre koncetrálódik a súly, miért is hátul maradna több súly?
DanielT
Elsõkerekes autóval, legyen mondjuk Audi(hogy a minõségben és az árban ne maradjon el), nem lehet úgy bevenni egy élesebb kanyart mint egy BMW -vel, ezt csak az vitatja aki nem próbálta. Sodródik, tolja ki az orrát az ívrõl, míg egy Bömösben úgy rá lehet karcolni, hogy elképesztõ.
MikX
De az!
egy 70-30 as autónál értelemszerûen fékezéskor is több súly marad a hátsó kerekeken, tehát sokkal idálisabb az 50-50!
Kanyarviselkedésre?
De miért ne lenne!
Nem értem, hogy hogy hiheted azt, hogy egy elõkerekessel jobban lehet venni egy kanyart, mivel egy kisebb gáznál is elmegy az eleje kifelé az ívbõl, leesel az ívrõl, és azt nem lehet visszahozni egykönnyen, ellenben egy hátsókerekessel, ahol befelé indul el, de sokkal kérõbb, nagyobb sebességnél, és egy kis korrigálással vissza lehet hozni!
erre azt mondom, hogy minek egy elsõkeresben annyi elekrtonika, ha annyira über? Akkor most kvittek vagyunk?
Tulajdonképpen te sem magyaráztad el, hogy nekem mi az elméleted errõl, csak cáfolsz minden ép mondatot, meg ismert dolgokat, amiket már kicsit okosabbak felállítottak magyon régen, számos tényyel bizonyítva!

Ez minden, csak nem magyarázat arra, hogy miért jobb az 50-50%.

Egy 70-30-as autónál is elõre megy a súly fékezéskor, és hátra gyorsításkor. Az autókon létezik fékerõ elosztás is, ezért nem ugyanakkora fék van elöl, és hátul. Egy ilyen autón logikusan elõre nagyobb tárcsát raknak, és kész. Gyorsításkor pedig még mindig elöl lesz a többletsúly, ahol a hajtott kerék van.

És mivan a kanyarviselkedéssel? Arra nincs ilyen elmés magyarázat?
És hol van az elektronika szerepe ebben a magyarázatban? 50-50%-hoz vajon minek egy vagon menetstabilizáló elektronika a BMW-kben, ha annyira über elosztás?
MikX
Akkor megint:
#2061: egy sportkocsi általában közel 50-50, akkor fékezésnál elõre megy a súly, mert oda kell a több fékerõ, gyorsulásnál, meg hátra a súly, így nagyobb lesz a tapadás a hátsó keréken, de ez sem az elsõkerekes javára persze...

Látod, te is csak ennyit csinálsz.

Te:"Le lett írva 5000x, hogy miért jobb az 50-50 es elosztás,"

Én (megint) :"Én meg az ilyen "csakmert az" szintû magyarázatokat nem szoktam felvenni..."
MikX
Már megbocsáss, de ezek a dolgok nem így vannak...
Le lett írva 5000x, hogy miért jobb az 50-50 es elosztás, meg az is, hogy miért a hátsókerékhajtás!
Ezt a mondatod viszont így kellett volna kiollózni nem? "Hóban, normál körülmények között elektronika nélkül hátrányosabb a hátsókerékhajtás"
Így kicsit más, hogy hóban!!!!! De sztem elsõkerekessel sem könnyebb hóban sokkal...

Miért kéne nekem utánanézni ennek? Ezzel csak te példálózól, de magad sem tudod megmagyarázni, hogy miért lenne az 50-50% az über.
Én meg az ilyen "csakmert az" szintû magyarázatokat nem szoktam felvenni...

Itt a lényeg, #2087: "elektronika nélkül hátrányosabb a hátsókerékhajtás"

Talán nem is véletlenül, a nagyobb lóerõvel rendelkezõ igazi sportkocsik nem is hátsókeresek, hanem összkerékmeghajtásúak (pl Lamborghini is).
MikX
Egyébként nem tom pontosan, hogy a BMW-nél hogy van, de pl a Corvette-nél, meg egy csomó FR (front engined, rear wheel drive) autónál a váltó hátul, a differencálmûnél van, és azért 50-50!
Meg nyagyon is számít, leírtam hogy miért!
Ez, meg hogy a hóban mi jó... hát nemtom... szerintem ugyanúgy beragadsz egy elsõkerekessel is...
Meg szerintem nem véletlen, hogy a versenysportban a hátsókerékhajtás dominál!
Az meg nem feltátlen elõny, ha egy autó középmotoros, fõleg ha a súlyelosztás nem 50-50, akkor ha nincs az elején súly, sokkal érzéketlenebb, közvetlenebb a kormányzás, tehát inkább az elõl motoros ok a jobbak, persze sok szupersportkocsi, pl ferrari ra ez nem igaz, mivel ott szinte tökéletes a súlyelosztás!

Loál János
Visszaolvasva látom, hogy alapfogalmakkal nem vagy tisztában. Annak kéne utánanézned, hogy milyen összefüggés van a hajtás (elsõ, hátsó, össz), és a kanyarban mutatott kormányozottsági tulajdonságok között (alul-, felül-, vagy túlkormányozottság, semleges), illetve hogyan befolyásolják ezt az autó egyéb tulajdonságai (tengelytáv, súlyeloszlás, különbözõ differenciálmûvek).
Utána már lehetne terelgetni arra is a beszélgetést, hogy télen mi az elõnyösebb, és technikailag hogyan érhetõ el az ideális (50-50 százalékos) súlyeloszlás, tisztázni olyanokat, hogy "hátmotor" nem létezik, a szupersportkocsik nem "majdnem középmotorosak", stb, stb.

Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.

DanielT
Nem orrnehéz 70% -osan, azért akad el. Hóban, normál körülmények között elektronika nélkül hátrányosabb a hátsókerékhajtás. Ugyanakkor ha ott lenne a súly (tele a csomagtartó) akkor kevésbé gázos.
Biztos azért szenved télen is elsõnek a BMW-s, mert olyan marha jó a súlyelosztása, hogy a hátsókeréken megfelelõ a tapadása. Igen :)
Loál János
Eõûá. Akkor most gondold végig, bár a legjobb lesz, ha inkább utánaolvasol, úgy sem hiszel itt senkinek. :|

DanielT
Nyisson már valaki egy BMW topikot, ebbõl linkel be szinte mindenki a legtöbb képet és még nincs saját, ahol lehetne tobzódni :D

Ha a Lanciának meg még ki tudja hány márkának van, legyen ennek is.
FOXX supreme
Nem tom mért ugyanaz az utolsó 3 kép!!! sztem valamit elbasztam....sry

FOXX supreme

DanielT
Te jó ég! Ugye ez most nem komoly?
FOXX supreme
Én úgytudom hogy a középmotoros porsche-nak is jó.....vagy nem?

Az elektronikától.

Én az 50-50% súlyelosztást kérdeztem.
Loál János
Mondjuk rendkívül jó kezelhetõség, és viselkedés a kanyarokban.

Meg tudod magyarázni, hogy egy hátsókerekes autónak miért jó az 50-50?
Azonkívül, hogy az elölmotor miatt nem tudnak jobban hátra súlyozni, és az elektronika is erre van belõve..
Loál János
Hát egy 51-49-et nem neveznék szarnak, Mr. Szõrszálhasogatás. :)

Hogy JÓ legyen, vagy hogy 50-50 legyen?:)
Loál János
Hiába hitetlenkedsz, a BMW hosszú évek óta sikeresen törekszik arra, hogy jó legyen autóinak súlyeloszlása. Még az X5-ösnek is 51-49%.

DanielT
Azt hiszem nem fogom tudni elmondani minden részletét, hogy oldják meg, de szerintem õk sem fogják, mert mint említettem jellegzetessége a márkának. A Mercedes ára is ebírná, náluk mégsem említik meg, a vezetése is másról szól mint a BMW -é.
Az 1-es BMW-nél nem is csoda, hiszen a hátsó kerék szinte az utastér alatt van, az elsõ kerék is elõretolva, így a motor az autó közepe és eleje között van félúton. Ilyen ortopéd formával nem nehéz megoldani. A haszna már egész más kérdés.

5ös: Ha elöl van a motorja, azt szerinted hogy egyensúlyozzák ki hátul: cementeszsákok vannak integrálva a csomagtartóba?:D
Sokkal inkább azért LEHETSÉGES az 50-50, mert a BMW nem annyira árérzékeny autó, hogy a vagonnyi elektronikát bele tudják tenni, ami kiegyensúlyozza ezt. A BMW-nek van vevõköre, akik meg tudják fizetni ezt.
DanielT
Totalcar 1-es BMW

"A súlyelosztás 50-50%, ahogy a BMW-nél illik, ezért hátul van az akkumulátor,
és amennyire lehet, hátratolták a motort is."

Origo 3-as BMW

"Megmaradt természetesen az orrmotor/hátsóhajtás kombináció, az eredménye a megszokott 50/50 százalékos súlyelosztás."

Autómagazin 5-ös BMW

"Súlyelosztás elöl/hátul

52,2/47,8 %"

Ugye nem kell többet beidézgetnem?
bertino
<#fejvakaras>

DanielT
Na vajon? Azért, mert kevés autónál képesek olyan arányban megoldani.
Miért lenne arról híres a BMW, hogy 50-50 a súlyelosztása?:D