TUNING AUTÓ mánia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

gyíkarcú

Õ az

Go and visit www.hvtm.hu

DJ Skyline
gyíkarcú
Most csináltam, de kicsi mer csak 20kb-t lehet feltölteni.

Go and visit www.hvtm.hu

DJ Skyline
nem rajongok annyira a flip-flop fényezésért...van 1-2 szép szín,de amúgy nem tetszenek...

<#rinya><#rinya><#rinya>

DJ Skyline
<#levele><#levele>

DJ Skyline
<#ejnye1>
bmw rulz!<#hawaii>

bertino
ehh :\

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

Imrusssss
Annak az M3-as BMW-nek a hátúlja nagyon pocsék mert nekem a régebbi Nissan Primere vagy Almera-nak van ilyen hasonló lámpája és ezért csúnya nekem!!!

HP Pavilon g6-1336sa AMD Quad Core A6-3420M 750GB Drive 8192MB DDR3 SDRAM

bertino
köszi 😊

CSOCSO
szep!
bertino
az elsõ valami hihetetlen jó háttérkép!

A 4kerekessel egyet is értek. A másiknál viszont nem egyértelmû az elõny, inkább szokás kérdése.
MikX
Én inkább skyline, de persze az is nagyon ottvan!

\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85

bertino
Toyota Supra rulez

<#idiota><#idiota><#idiota><#idiota>

MikX
Felejtsétek már el egy kicsit legalább a BMW-t!
Itt egypár verda:

\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85

MikX
Figy, én is Japán autókat szeretem, meg egyik kedvencem a Honda, nade nem vagyok annyira elszállva, hogy ne lásssam azt, ami egyértelmû!
Egy elsõkerekes sutó SOHA nem lesz jobb egy hátsókerekesnél, vagy 4 kerekesnél!

bertino
<#wilting>

Evogordon
Az új M3-as....

FOXX supreme
istenem meddig vitatkoztok még ezen a kerékhajtáson...????
uncsi már

Aki vadállatot csinál magából, megszabadul az emberi lét fájdalmától.

bertino
ez a beszéd... mennek is a galériába <#nyes> köszi!

Sorozatban nincsen. Max sufnituning lehetett 1 autó, amit láttál/hallottál.

Egyetlen egy CRX kapott ilyen FRONT LIMITED slip differentialt, az pedig az EF8-as CRX SiR. És még ez is speciális, utolsó sorozatú JDM gyári tuningos változat.
Az ÖSSZES többi CRX sima elsõkerekes, és még ennyi sincs bennük, nemhogy 4kerék meghajtás.
Jano
Ismétlem: akkor nem egyrõl beszélünk. Én nem kérdõjeleztem meg, amit írtál, biztos van ilyen diffi-rendszer, ezt fenntartások nélkül elfogadom.

VISZONT:
A Hondában (kifejezetten a szögletes CRX-re emlékszem, egy Sport Autó magazin hasábjain lévõ cikkre) van olyan rendszer IS, amit jómagam leírtam 2x.

Én hányszor írjam még le? <#sir>

- Have you ever had déja-vu? - Didn't you just ask me that?

Még mindig nem tudom mirõl beszélsz.
Front limited-slip differential.
A hátsó kerekek EGYÁTALÁN NEM KAPNAK HAJTÁST.
A nyomatékelosztás csak a 2 elsõ HAJTOTT kerék között történik.
Még hányszor írjam le?
Jano
Akkor miért igenezel, ha nem egyrõl beszélünk??? Én írtam, hogy nem emlékszem a rendszer nevére, erre te írtad a front limited-et, gondoltam, hogy akkor egyre gondolunk.
#2127, leírtam, hogy milyen rendszerrõl van szó. NEM állandó összkerékhajtás, hanem csak elsõ és második fokozatban kapnak nyomatékot a hátsó kerekek is, de 2-es fokozatt fölött már csak forognak magukban, onnantól az elsõ kerék kapja 100%-osan a rendelkezésre álló erõt.
Vagy ismételten nem hiszed, hogy a csúcstechnika Hondában van ilyen rendszer? 😄 Akkor írd azt. Vagy nem tudom, mit nem értesz... :|

Néhány érdekesség. Cornering speedben meg brakingben is ott a "szar" elsõkerekes Integra az élen 😊
Gorsulásban is elég szép helyen van, fõleg figyelmbe véve, hogy a motorteljesítménye jóval kisebb a versenytársaiénál.

Hogy egy kép is legyen végre:

8gen Si
Figyu. Te irtad, hogy 4kerék hajtás.

FRONT LIMITED = köze nincs a hátsó kerekekhez.

A két elsõ hajtott kerék között osztja el a forgatónyomatékot úgy, hogy max 20% fordulatszámkülönbség lehet a két kerék között. A sperrdifi egy fajtája.
A CTR-ben, CRX SiR-ben, Integrában (RSX-ben), és még az új 8gen Si-ben lesz. A hátsó kerékkel pontosan semmit sem csinál, mivel azok nem hajtott kerekek egyik autó esetében sem.
Jano
Ne fárassz, sehol nem mondtam, hogy az egyenlõ lenne a hátsókerékhajtással. De ugye szimpla elsõkerekesnek sem neveznéd?

Egen... "front limited-slip differential". Aminek ugye elég kevés köze van a hátsókerékhez. Ugyanilyen rendszer amúgy az EK9 CTR-ben, ÉS abban az acura RSX-ben (integra) is van, amit ugye lentebb linkeltem jópár képpel.
DanielT
Na ez a fószer jól nyomja!
Mér, kimondta hogy az drift?
Well, Keiichi Tsuchiya (D1 judge) mentioned 6 type of drift:
- side/e-brake
- shift lock (favorite for RL FR sustaining drift)
- power over
- braking
- feint
- throttle lift off

Btw, 4gen civic si drift:
drift
Elvie
ez nem is drift...<#rinya><#pardon1>

Jano
"Miért kéne nekem utánanézni ennek?" - mert láthatóan nagyon hiányos a tudásod. Szerinted nem a Te javadat szolgálná, ha széleskörûbb lenne a tájékozottságod? Leírtam már néhány összefüggési útmutatást a #2088-ban, ha utánuk néznél tán nem nyomatnád folyamatosan a félinformációkból összerakott blõdliségeket.
És tényleg nézhetnél valódi drift-videókat is.

Jano
Pont ebben a CRX-szériában volt az a spec 4-kerékmeghajtás, ami az elsõ és második fokozatokban volt aktív, a felsõbb fokozatokban pedig már csak az elsõ kerek kaptak meghajtást. Sajnos a rendszer nevére már nem emlékszem. Hasonló szisztémát kapott a Diablo VT, ami a tapadás függvényében növelte a hátsó kerék meghajtásának erejét az elsõ rovására, így indulásnál meg sem nyikkan, csak gyorsul.

DanielT
Én is be akartam ezt rakni, csak hirtelen nem találtam 😊
DanielT
Nem néztem végig, hanem beletekergettem, mivel drift videóra számítottam 😊

Kivételek mindig vannak, de ha az elsõkerekes lenne megfelelõ a nagy teljesítmény átadására illetve a versenyzésre, akkor pl az F1 ben is az lenne. 200-250Le-ig jó az elsõkerekes, de 130 ló felett már élvezetesebb a hátsókerekes és mehet ugye hihetetlen teljesítményig.

Most jöhetsz a kivételes példákkal meg a 700lóerõs nitrós turbós Integrákkal vagy akármivel, de a nagyteljesítményû autók (200le felett) maximum 5%-a elsõkerekes.

Mindkét fajta hajtásnak megvannak az elõnyei és hátrányai, ezt kár lenne vitatni, de driftnél is elõnyösebbnek minõsíteni az elsõkerekest, nos, az komikus 😊
<#wow1> Szépek a djjáááágasááágok! <#vigyor3>

FOXX supreme

Aki vadállatot csinál magából, megszabadul az emberi lét fájdalmától.

Megnézted a videot már?
Az NSX meg az S2000 is minden kanyarban korrigál össze vissza, rángatja a kormányt, ellenkormányoz, stb. Egyik autó sincs annyira telepakolva elektronikával, mint egy BMW. Fõleg az NSX nem.
A CRX meg halálos nyugodtsággal veszi be a kanyarokat. Szerinted miért van ez?
Még azt sem mondhatod, hogy óvatosabban megy a CRX, hiszen toronymagasan vezet végig...

A súlyelosztásukat nemtudom, de hogy a CRX nem 50-50 az is ziher 😊
Igy van 😊 És nem véletlenül.

Amúgy az S2000 meg az NSX is jó gép, leszarnám hogy hátsókerekes ha hozzájutnék egyhez 😄
DanielT
Aha, neked meg elsõkerekes Hondád van 😊
Végülis csak 1 bmw, meg egy merci van a családban, de legyen neked igazad 😄
DanielT
Oké, ugyan még nem jött le a videó, de mégis meggyõztél, hogy az FWD a fasza. Mivel ezt egyetlen sportkocsigyártó és kevés kivételtõl eltekintve luxusautógyártó sem tudja, így ideje jobb belátásra téríteni õket. Én pedig szépen bejelentkezek hétfõre egy mûhelybe és átalakíttatom a gépet 😄
Végülis a szar elsõkerekes CRX csak egy kicsit picsázza el az NSX-et meg az S2000-t is 😊 Arról nem is beszélve, hogy kanyarban is sokkal kevesebbet korrigál, mint a másik két hátsókerekes. De biztos kivételes eset! 😄