40647
.
-
Borg #2086 Biztos azért szenved télen is elsőnek a BMW-s, mert olyan marha jó a súlyelosztása, hogy a hátsókeréken megfelelő a tapadása. Igen :) -
Eőűá. Akkor most gondold végig, bár a legjobb lesz, ha inkább utánaolvasol, úgy sem hiszel itt senkinek. :| -
Nyisson már valaki egy BMW topikot, ebből linkel be szinte mindenki a legtöbb képet és még nincs saját, ahol lehetne tobzódni :D
Ha a Lanciának meg még ki tudja hány márkának van, legyen ennek is. -
Nem tom mért ugyanaz az utolsó 3 kép!!! sztem valamit elbasztam....sry -
-
Te jó ég! Ugye ez most nem komoly? -
Én úgytudom hogy a középmotoros porsche-nak is jó.....vagy nem? -
Borg #2079 Az elektronikától.
Én az 50-50% súlyelosztást kérdeztem. -
Mondjuk rendkívül jó kezelhetőség, és viselkedés a kanyarokban. -
Borg #2077 Meg tudod magyarázni, hogy egy hátsókerekes autónak miért jó az 50-50?
Azonkívül, hogy az elölmotor miatt nem tudnak jobban hátra súlyozni, és az elektronika is erre van belőve.. -
Hát egy 51-49-et nem neveznék szarnak, Mr. Szőrszálhasogatás. :) -
Borg #2075 Hogy JÓ legyen, vagy hogy 50-50 legyen?:) -
Hiába hitetlenkedsz, a BMW hosszú évek óta sikeresen törekszik arra, hogy jó legyen autóinak súlyeloszlása. Még az X5-ösnek is 51-49%. -
Azt hiszem nem fogom tudni elmondani minden részletét, hogy oldják meg, de szerintem ők sem fogják, mert mint említettem jellegzetessége a márkának. A Mercedes ára is ebírná, náluk mégsem említik meg, a vezetése is másról szól mint a BMW -é. -
Borg #2072 Az 1-es BMW-nél nem is csoda, hiszen a hátsó kerék szinte az utastér alatt van, az első kerék is előretolva, így a motor az autó közepe és eleje között van félúton. Ilyen ortopéd formával nem nehéz megoldani. A haszna már egész más kérdés.
5ös: Ha elöl van a motorja, azt szerinted hogy egyensúlyozzák ki hátul: cementeszsákok vannak integrálva a csomagtartóba?:D -
Borg #2071 Sokkal inkább azért LEHETSÉGES az 50-50, mert a BMW nem annyira árérzékeny autó, hogy a vagonnyi elektronikát bele tudják tenni, ami kiegyensúlyozza ezt. A BMW-nek van vevőköre, akik meg tudják fizetni ezt. -
Totalcar 1-es BMW
"A súlyelosztás 50-50%, ahogy a BMW-nél illik, ezért hátul van az akkumulátor,
és amennyire lehet, hátratolták a motort is."
Origo 3-as BMW
"Megmaradt természetesen az orrmotor/hátsóhajtás kombináció, az eredménye a megszokott 50/50 százalékos súlyelosztás."
Autómagazin 5-ös BMW
"Súlyelosztás elöl/hátul
52,2/47,8 %"
Ugye nem kell többet beidézgetnem? -
-
Na vajon? Azért, mert kevés autónál képesek olyan arányban megoldani. -
Borg #2067 Miért lenne arról híres a BMW, hogy 50-50 a súlyelosztása?:D -
Márpedig a BMW -nél majdnem tökéletesen 50-50 a súlyeloszlás, erről is híres többek között. -
Borg #2065 A majdnem gól sem gól :)
Másrészt a komolyabb sportkocsik hátmotorosak, vagy majdnem középmotorosak. Ott meg lehet tenni a közel 50-50%-ot, de egy elölmotor-hátulhajtás BMW-nél aligha. -
de ha sport autokrol beszelunk akkor majdnem 50-50:D
pl merci slr... enzo stb.. de aszem meg az enzonal is valami 45/55 van... -
Borg #2063 -
Borg #2062 Közel SEM 50-50%. Nagy tévedés.
Pont hogy egy FWD autónál a súly majdnem 70%-a elöl van, így sokkal jobb a hajtott kerék szempontjából, mint pl olyan RWD autóknál, aminél meg elöl van a motor (pl BMW). Na oda aztán tényleg kell az elektronika. -
persze, hogy hallottam, miért az egy elsőkerekesnél jobb? egy sportkocsi általában közel 50-50, akkor fékezésnál előre megy a súly, mert oda kell a több fékerő, gyorsulásnál, meg hátra a súly, így nagyobb lesz a tapadás a hátsó keréken, de ez sem az elsőkerekes javára persze...
Nem akarok itt flémelni amúgy, csak normálisan elmagyarázni a véleményem, és ami egyértelmű! -
igen... mert ott voltál... attól még, hogy vannak ilyen oldalak lehetnek ilyen béla bulák, sőt vannak is, atyaég... -
Borg #2059 Súlyelosztásról hallottál már?:) -
Mentol #2058 Van egy oldal a neten, ahol direkt ilyen képek vannak. Mindenféle luvnyákat mindenféle dögös autókban fényképeznek a sártenger kellős közepén.
Magyarul ez nem véletlen, hanem beállított kép! -
ez a lenyeg benne.... szoke csajok beragadnak jo kocsikkal es koszosak lesznek.. ezert fizetnek az interneten -
de hogy mit keresett ott az rejtély -
tud valaki olyan helyet Bp-n, vagy közelben ahol lehet kapni M3 tüköradaptert 106oshoz, vagy ahol sok típushoz van...
a tükör már megvan :)
-
Erről láttam több kéept is. A hülye utánna beül a kocsiba és elkezdi pörgetni a hátsókereket az ajtót természetesen nyitva hagyja és tiszta sár lesz belől is a kocsi. Hülye kurva.... -
szőke, no comment :) -
:D
-
Mivel úgy elpörög mint a fing... -
nem is kell vitatkozni, csak kibeszélni... -
nem vagyok eltévedve, de inkább nem vitatkozok veled ^^ -
elsőkerék hajtásnál, pedíg csak nagy teljesítményvesztés miatt tud az elektronika nagyjából kordában tartani ugyebár... -
Egyértelműen a hátsókerékhajtás a legjobb erőátvitelre és irányításra. Ésszerű hátulütői mellett persze, amit szerencsére az elektronika manapság tökéletesen kiküszöböl.