40647
.
  • cement
    úgy hogy ne hasonlítgasd az 1.6-hoz, mert jóval szarabb a liter/loero aránya... 2,8-as szívóból legalább 250 paci lenne a normális, ha sportkocsinak szánják
  • DannyL
    Iróniáról hallottál már? :)
  • DannyL
    Rossz indulatú vagy mint mindig is voltál és pont annyira izgatsz fel mint azelőtt. Tudod az a bizonyos "Értem én csak..." ;) Kicsibogár.
  • SötétBarom
    Ez hogy jön ide?
  • cement
    nemazért, de a vr6-os motorok 2800 köbcentisek...
  • Borg
    És nem csak a fogyasztása orbitális, hanem a fenntartási költsége is (biztosítás, átiratás stb). Csakúgy mint a nagyköbcentis Audiknak detto. Nem beszélve arról, ha hozzá kell nyúlni esetleg. Bár az Hondánál sem mindig olcsó, de legalább ritkább.

Amúgy nem értem hol itt a kérdés.

Tfh egymilláért egy egyengófot 2.8-as VR6-al, ami talán 120-ról már jobbat gyorsul mint a VTI, vagy egy VTI-t ugyanennyiért, ami pályán körbeautózza még a párral kevesebb lóerő ellenére is, olcsóbb átiratni, olcsóbb biztosítani (csak zárójelben szvsz jobban is néz ki, meg jobb is vezetni), ráadásul jóval kevesebb gondod lesz vele. Ja, és fele annyit fogyaszt. Klíma, ABS ebben is van.
    Egyébként nekem haveromnak volt 2-es Golf GTI-je. Én szerettem azt az autót, jól ment, szép hangja volt. De mondjuk aki annak a belsejét (sőt a külsejét is) szebbre tartja mint pl az 5gen Civic-ét, az beteg... Vagy csak fakockája volt gyerekkorában, és más formákat nem ismer :D
  • SötétBarom
    OMFG volt ilyen? :DDDDDDDDDDDDDDDD

w00t!
    túl magas lett a redbullos dobozokból épített vár?
  • SötétBarom
    Használtautón a legolcsóbb VTi 800ezer, a legdrágább 2.5 milla.
    A legolcsóbb VR6 400ezer, a legdrágább 1.6milla.

VR6-ok 175 lóerő körül mozognak, van amelyik erősebb..
    Ha nem rühelleném élből a faúvét, nem tudom melyiket venném

bár vw ellen szól, hogy sztem orbitális a fogyasztása

• ZsirosKenyer
    tudja a franc, majd egyszer kipróbáljuk :)

mindenesetre katalógus szerint a végsebessége mindkettőnek ugyanakkora..

a gti új ára biztos több volt egyrészt a lökettérfogat miatt másrészt "mekkora legenda hűűűű" címszóval biztos sokat kértek érte. Mint ma a teljesen alap golfokért, hogy igazán presztizsnek érezze a vásárló.

Aztán úgy járnak mint a wrüü meg a nője akiket hat kigyúrt állat rúgdosott a földön 10 percig a vasárnapi gyorsuláson :D
  • Borg
    Amit ugye nem tudsz összehasonlítani, mert akkor szinte be se engedték még hozni a japán autókat, annyira féltették tőlük az EU piacot. Mint mára kiderült nem alaptalanul ugye. Megbízhatóságban, és eladásokban is messze jobbak az európai márkáknál.
    Nálunk egyébként 4 audi van a cégnél, ebből 2-ben már volt turbócsere (mindkettő 2.5TDI A6 Avant), egy meg nem turbós... A negyedikben pedig szintén már csak idő kérdése, ahogy a füstjét elnézem (1.9 TDI).
    Persze a jóval 100LE/liter fölé húzott Audik valszeg a megbízhatóság megtestesítői. Vezetik is a statisztikákat. Ja nem, mégsem.
  • Borg
    "Egy 80-as évjáratú Audiba különb volt a beltér mit egy 90-es Hondába! "

Ezen jobb lesz ha gondolkodsz még egy kicsit, mielőtt elkezdünk képeket berakni...

Egyébként láttál már más Hondát a Civicen kívül? Mert azokból amit irsz gyanítom nem.
  • MikX
    De még sztem mindíg azt nem todmegérteni, hogy egy autóban nem csak motor létezik... Temeg mindíg ezzel dobálózol...
    Lehet, legyen egy 600 lovas audid, ami mellesleg majd' 2 tonna...

Meg hadd kérdezzem már meg, nekem mien autód van?
    Nem azért kérdem... cask úgy...
    De van egy sejtésem, hogy azért te sem kiskorod óta 600 lovasaudik között vagy...
  • SötétBarom
    Ez 0,5 különbség 100-ig..
    Kíváncsi lennék a 100-200ra is.. Mer ugye nyilván nagyobb nyomaték van a nagyobb motorban..

Meg ugye ha tudnánk az újkori árukat, akkor lennr miről értekezni :)
  • SötétBarom
    PIMP

• redbull0304
    80-as évek Audi S1 bő 600 paci! Utcai kivitele a Sport Quattro ami, 300paci volt gyárilag (2.2T)! 80-as évek Audi 200Turbo bő 200 paci! 80-as évek Urquattro bő 200paci... Úgyhogy ez a 115le nevetséges! ;)

És az se mellékes ha megnézed a belterét! Egy 80-as évjáratú Audiba különb volt a beltér mit egy 90-es Hondába!

"Audi 2.0L 115 LE -> accordban 2.0 literből 120 Lóerőt" :D Most 5le... :D Úgyhogy akkor mibe is jobbak a Honda mérnökei? Abban a 5le-be? :D Ok akkor jobbak 5le-vel!!!!

"2 millából 5-600 lovas S2-st, igen ezt tudjuk már, és már egyszer röhögtünk is rajta jót, szal hagyjuk inkább."

Okés, biztos te valami nagy Audi és alkatrész szakértő vagy! Vagy építettél már pár Audi és tudod, hogy mi mennyibe is kerül... :/ Talán nézzél egy kicsit utána!!!!!!! Szted ha 2.5-3misiért árulják a használtautó.hu-n a 400-500pacis Audikat és nyilván keresni is akarnak rajtuk, akkor szted mennyi az előalításuk????? Másrész nem egy tulajjal beszéltem az autójukról úgyhogy nem a levegőbe beszélek és nem légből kapott dolgokat mondok! Ezek után meg te vagy nem kicsit nevetséges, szal hagyjuk inkább! ;)

"Ami szerintem számít, az az, hogy mennyi pénzért adják az adott lóerőt."

300-500e-ért már kapsz egy Audi 200 Turbot ami 200paci környékű!
    500-1000e-ért már kapsz egy Audi 100 S4 ami 230paci környékű!
    + Mind2 autóba nem kevés extrát talál az ember!

Úgyhogy ne mondjátok, hogy drága az Audi és hogy ezért a pénzért jobb Hondát lehet kapni!!!!

• ZsirosKenyer
    ha a régi VTI - GTI -t nézzük egy árnyalattal szerintem ma használtan olcsóbb a VTI, nameg azért részben a lökettérfogatnak is van értelme, gondolj bele kisebb térfogat-kisebb tömeg, gyorsabb autó.
    pl. 0-100 kmh

92-95 VTI 1.6 = 7.8 s
    92-97 GTI 2.0 = 8.3 s

jó tudom a gyári átlagfogyasztás adatok pontosságát már ismerjük de mivel mondtad hogy nincs értelme a kis köbcentinek tájékoztató jelleggel 2 adat : VTI = 7.6 l ; GTI = 10.8 l
  • Borg
    Orosz verdák :D
  • Borg
    Pontosabban 147-et (2-3 gen Prelude 2.0 DOHC B20AX)
    B20A-ban meg 85-ben volt 160LE japán belpiacra.
  • ZsirosKenyer
    "egymásmellé alítasz egy Hondát és mondjuk egy Dodge vagy Ford modellt, egyből látszik melyiknek, van nagyon tekintélye, melyik is a szebb"

Most a 80-as évek muscle car-jaira gondolsz? Szépek a régi japán autók is, egyetlen dolog miatt van tekintélye az amcsinak: 10 méter hosszú és 5 méter széles. Egész más volt a 2 ország történelme tudod jól. Amerika megtehette az ész nélküli pazarlást, míg japán már akkor is spórolni akart az üzemanyaggal meg egyáltalán mindennel. A szépség meg mint mindig szubjektív. Barátnőmmel múltkor láttunk egy charger-t, én egyből mondtam hogy hűdefasza, de ő lecsúnyázta. Rá is szóltam! :)

Már megint az audival erősködsz? 600 lóerő körüli gépállatokat csinált? hol? tényleg nem vagyok jó audiból de nem emlékszem hogy utcai autóból csináltak volna 600 lóerőset.

Vagy az utcai autók 75 lóerejére vagy büszke?
    2.0L 115 LE vagy 2.2L 136 LE ?

húha, ügyes az audi, vagyis lenne mert abban az időben az accordban 2.0 literből 120 Lóerőt is kihoztak a honda mérnökei.
  • Borg
    2 millából 5-600 lovas S2-st, igen ezt tudjuk már, és már egyszer röhögtünk is rajta jót, szal hagyjuk inkább.

Nem mondta senki, hogy szar autók az S meg RS modellek, csakhogy ANNYI pénzből már sokkal jobb sportkocsit is lehet építeni. Mert hiába van bennük többszáz lóerő, amikor pályán körbeautózzák őket a súlyuk miatt. Teljesen értelmetlen autók. Ja hogy autópályán egyenesben 200-ról is jól gyorsul. Ok. Nagy szempont mellettük.

Egyébként az Audinak milyen szériamodellje is volt 600 lóerős a 80-as években? A Honda meg valóban nem csinált többszáz lóerőt autóba akkoriban, ők értelmesebb dolgokkal foglalkoztak.
    Pl hogy ugye japánban akkoriban köbcenti és lóerő korlátozás volt, és abból kellett a maximumot kihozni.
  • SötétBarom
    Flém nélkül nem igazi a topic, így kell a tüzifa :)
  • hali
    ujabb DanielT van szuletoben :)
  • SötétBarom
    Nekem pl semmi bajom semmivel, pusztán az zavar, hogy veritek magatokat itt a 160 lovas 1.6osra..

Engem például picit sem izgat ki mekkora motorból hány lóerőt présel ki. Ami szerintem számít, az az, hogy mennyi pénzért adják az adott lóerőt. Btw. lövésem sincs, hogy mennyi volt újkorában egy VTi, de kategóriatársi a GTi golf, talán az E36, Bravo HGT, stb mind hozzák nagyjából ugyan azt a lóerőszámot.. Ennek ellenére igaz, hogy nagyobb motorból, de szerintem az újkori áruk között nem volt jelentős eltérés.. Ha mégis, akkor sry.

A lényeg: elismerem a mérnöki bravúrt, csak értelmét nemlátom..

Másrészt meg nemtudom mit kell ócsárolni mindenféle márkát.. Vezettem már igen sok autót, és különösebb eltérés vezetési elény alapján szerintem nincs.. Semmivel sem éreztem jobbnak pl a 2.2iCTD accordot a 220CDi-nél.. Éccsanyám yarisában amiben alig van kilóméter nem érzem jobbnak a váltót, mint a 8 éves fiatomban, és még sorolhatnám..

Ami kifejezetten szar volt és próbáltam, az egy MkII Golf szívódízel benzines váltójával, meg egy kispolák :)

• redbull0304
    Pannónia-Ring verseny most, hogy jön ide?

Hát, ha egymásmellé alítasz egy Hondát és mondjuk egy Dodge vagy Ford modellt, egyből látszik melyiknek, van nagyon tekintélye, melyik is a szebb! (egyébként nem rajongok az Amcsi autókért!)

Mért, szerinted a torzen difit ki találta fel, ha nem az Audi? Urquattro mellet még rengeteg jó modellje van az Audinak S2,RS2,S4,RS4... 2millából már egy 500-600pacis S2-est is lehet építeni! 30millás Audik igen ritkák 50 millásat meg még nem is láttad! Vagy de, egy régi S1-est de az 65milla volt!

Az Audi már a 80as évekbe 600 lóerő körüli gépállatokat csinált!!!!
    Honda akkor mit csinált? 60 szamárerős cipős dobozokat!
  • Borg
    A Hondáknak egy bajuk van, hogy túl sportos a feelingjük vezetés közben ahhoz képest, amennyiért ma pl egy 5gen civicet már meg lehet kapni. Ezért minden kis hülye szerezhet magának egyet lényegében. De stílust és izlést sosem fogsz pénzért kapni hozzá. Mint ahogy a több tíz millás audikhoz, meg bmw-khez se. Csak aki ilyet vesz, az már túl sznob ahhoz, hogy saját maga valami egyedit csináljon az autójával. Igy többnyire az a veszély sem fenyegeti, hogy elbassza. Max feltekeri a legközelebbi fára.
  • Borg
    Szerinted miben is jobb egy amerikai autó, mint egy Honda?
    Abban hogy tud gumit égetni a hátsó keréken?
    Pályán meg körbeautózza bármelyik sportosabb Honda őket, még akkor is ha 3x akkora motor van bennük. Mert a köbcentin kívül mást nem tudnak csinálni. Futómű, váltó, ergonómia mind kalap szar az amerikai izomautókban.
    Vagy most az audira akarod verni? Aki aszondja urquattro már x éve, és még mindig hisznek benne hogy ők találták fel, pedig csak máshogy hívják mint más gyártók? Vagy hogy 20-30-50 millából ki tudnak hozni fasza sportos autót, ami aztán pályán mégis túl puhánynak bizonyul a többszáz lóereje ellenére is.

Elemezgesd kicsit. Hol is vannak az izomautóid?
  • Borg
  • redbull0304
    Jó képek!

Itt a Japó meg a Vipere! :D
  • redbull0304
    TE ez mióta Japán topik? :/ És még olvasni se tudsz vagy csak lusta vagy... Nem leírtam, hogy nekem semmi bajok a Japán autókkal!!!! Én csak a Hondát nem szeretem! De ezt is leírtam! Nem tudom, mit nem tudsz ezen felfogni! :/
  • redbull0304
    Ez még aztán az off! Nem sportkocsi? Akkor minek linkeltek be régi kocka civiceket és utána 2 napig el vagytok ájulva tőle, hogy mekkora autó! Az még aztán Suzuki! Mondjuk, előbb vennék egyet mint egy Hondát! ;P
  • Borg
    Bezzeg egy fasza pözsó
  • DannyL
    Próbáljál már meg viselkedni, ez egy japán topik. Kapd már össze magad, nem lehet csak úgy bármit belinkelni. Büntetésből meg kell tanulnod a japán rice himnuszt!
  • Szabi1991
    a kék-zöld falkeneket elfogadnám :)
  • cement

• cement

• cement

• cement

• ZsirosKenyer
    ja és hogy megnyugtassalak nem a hondával hanem veled van a baj, definiálom neked a helyzeted:
    (sry az offért)

A gyűlölködés tartós és erőteljes ellenséges érzelem, amely során a személy gyakran saját sikertelenségét, kisebbrendűségi érzését kompenzálja. Amikor elég alul érzi magát egy ember, akár gazdasági helyzetét tekintve, akár az érvényesülés területén, kicsinyes vigaszként szolgálhat, ha a gyűlölt személyt vagy csoportot maga alatt tudhatja, felsőbbrendűnek érezheti magát. Tulajdonképpen önnön magával szembeni elégedetlenségét vetíti ki az ellenségnek nyilvánított másikra.
  • ZsirosKenyer
    annyira hülye vagy hogy rossz nézni :DD

te ökör, a civic mióta sportkocsi? esetleg a typeR verzió, de az 1.6 VTI inkább egy erős sportos családi verda. De ha már azzal hadonászol hogy nem ér semmit az egész, mutass nekem 1992-ből 1.6-os 160 lovas verdát, de tényleg igazad van "Semmi olyat nem tud mutatni, amit a kategóriájába lévő többi autó ne tudna!"

"egyhangú és szürke a többi Japán vas között"

előbb néztük a műszaki tartalmat. most mit nézzünk? dizájnt? ja a többi japán marha jó, főleg a sok nissan meg toyota amik rohangálnak az ablakod alatt. Ne haragudj hogy néznek már ki? tiszta nyomi redva az összes. Nissan toyota mitsu, mindegyiknek van max 2 csúcskategóriás modellje ami valahogy kinéz meg megy is a többit semmit nem ér.

A honda majdnem több díjat kapott az autóira mint az összes többi japán gyártó összesen. keress rá "engine of the year" például.

Rólad tipikusan azt tudom elképzelni hogy márkalepisilős matricát raksz a kocsidra és tiltatod mögöttem a pirosnál az 1.0 suzukid amit 0% önerőre vettél.
  • FOXX supreme
    juj mi lesz itt:DDDD

Na ők csináltak penge BMW-t:)

hang az oldal elején

BWM M5 twin turbo