40647
.
  • Szabi1991
    inkáb a ferka kéne :p
  • pszihopata
    Nemtom egy 1.6-os moci mennyit pörget egy 10 literes kamaz turbóján,szerintem meg sem forgatja!
  • pszihopata
    Szerintem ha valaki alul akar autózni az ne 1.4-es turbóban gondolkodjon.

Inkább vegyen kompresszoros 1.8 g60-at,igaz lehet hogy azok már rég széthullottak.
  • SötétBarom
    A helyiek annak örülnek, hogy 1.6os dízel IIes golfra kamaz turbót raknak, és ütána gőzmozdonyosat játszanak az utcán.. Az más :)
  • SötétBarom
    Nemtom mit vigyorogsz, ahhoz képest hogy egy dákó, teljesen rendben van.. Semmi igénytelen cucc nincs rajta.. (maga az autó, dehát dehát.)
  • ZsirosKenyer
    igazából semmit sem bír :D

elég az egyik helyi TD golf-os bar-növelő tuningsztorijából kiindulni :D

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Az eredmény, 3x szétszakadt kuplung, 2x teljesen felrobbant motor :DD
  • allock #12403
    :D
  • Captain6
    Azért tényleg kösz!
  • Borg
    Nemtom, ezek elég típus specifikus kérdések, jobb lenne valami vw-klubban megkérdezned. Fene se tudja, hogy pont ebben mennyit bír a hajtókar, vagy a kuplung, féltengely gyárilag. HF polírozás csak marginális teljesítményt hozhat, nem ez a lényeg. Sőt, turbós esetében szinte felesleges.
  • Captain6
    Sajnos igazad van Ezért nem egyszerű az eset. még én sem tudom melyik turbó mellett döntsek, azt tudom, hogy nem akarom szétbarmolni a motort, csak kis nyomáson üzemeltetném. Milyen hajtókarokat lehet ebbe belerakni a gyárin kívül, ami mondjuk erősebb? Teljesítménynövelésnél gondoltam a hengerfej polírozásra, de sajna neten nem találtam árakat. szerinted mennyibe fáj egy ilyen?
    Köszi
  • Borg
    Meg lehet azt csinálni. Ott van pl a vaporetto gt, az is 1.4 120-160le között. Vagy az újabb T-JETek.
    Ha olyan turbósítást akarsz ami tartós is lesz, akkor alaphangon 300 körüli anyagár, plusz az építés (munkadíj függvénye), plusz a hangolás/chippelés még vagy 100. Szóval fél millából nyugoadtan ki lehet indulni mint minimális összeg.

Haverom az 1.6 ESI civicet (autószerelő) saját maga kb 200k-ból turbósította, egy sima low boost rendszer van rajta, 170LE körül van, de 200-220Nm. És ez ugye úgy volt 250k, hogy a motorblokkhoz nem kellett nyúlnia a kis nyomás miatt, és mindent maga csinált, tehát no munkadíj. Szal lényegében a csövezés, csiga, szelep, leömlő, hangolás. Viszont így ugye kérdéses, hogy a 200-220Nm-t meddig bírják a féltengelyek, kuplung, váltó, hajtókarok stb. Becslés szerint talán ha 100k km lehet benne, amíg hozzá kell nyúlni. De bírja, és megy mint a veszedelem, állati jó feelingje van.

EGyébként most hogy alsó tartományban menjen a vas, azt nem olyan könnyű belőni. Eleve olyan fajta méretű csiga kell hozzá. Az átlagosak olyan 2500 körül kezdenek átmenni töltött módba, és onnan kb 5-6000-ig max. Kis turbó jobban pörög, és inkább fent tölt, nagy turbó nem pörög annyira, és inkább lent tölt. És akkor ott a turbólyuk kérdése, ami megint nem elhanyagolható. Ez nem egy olyan egyszerű dolog, hogy kijelented neked nyomaték kell alacsony fordulaton...
  • Captain6
    ja azt elfelejtettem mondani, ha csinálom csakis igényesre, és nekem nem versenyzésre kell az autó, akkor vettem volna egy GTI-t. Amit szeretnék MAX +20bhp de inkább azt szeretném, h alsó tartományban mennyen jól a vas, szóval én nyomatékot szeretnék. Nem tudom ez mennyire megoldahtaó?
  • cement
    hát ha meg is csináltatod nem adok neki sok időt és szétmegy... vagy ha profin meg akarod csinálni akkor cakkumpakk dugattyú, gyűrűk, főtengely és a többi, mind cserélni kell hogy bírja a turbó által megnövekedett teljesítményt. kecsón van egy 1.6os honda crx megcsinálva turbósra, megy mint a rohadt élet, mondjuk a srácnak a külsőre már nem nagyon jutott zseton és elég randa. meg én bele nem ülnék, koporsó
  • Captain6
    Igen, a dízel némileg egyszerűbb, vagy legalábbis több turbós dízel van mint benzines, így megvan ugye a kiindulási alap.
  • MikX
    hát... azt nem mondanám h még senki...
    Dee tény, h 1.4-es benzinest énmég nem láttam, meg felénk nem naon foglálkozik senki benzinessel, ellenben dízelt már nemegyet csináltunk...
  • Captain6
    Hali! Próbálkozott már valaki a benzines VW motor turbósításával? Nekem egy III Golfom van 1.4. Élek-halok a turbós autókért és megpróbálom azt amit még senki. Ha valaki jártas ebben megköszönöm levelét!
    üdv
  • cement
    mar 1000eve lattam de jo
  • JGTC
    GYÁSZ!

Pedig ez egy szép autó, majdnem ilyet vettem annó... :o pont ez az az autó amihez nem nagyon kell hozzányúlni, hogy pörögjenek utána az utcán!

pl:

kipuff szerintem is csak látvány kedvéért van ott, inkább bele sem gondolok h mit látnék ha aláfeküdnék...

#12380 Pont tegnap néztem gyilok nagyon!
  • streeter
    Végre valaki azt a kis videót is észre vette :D

Nézze meg mindenki!!!!!!
  • FOXX supreme
    de szar...hogy lehet így elbaszni? de komolyan, rájöttem minden 2. embernek nincs izlése !!!
  • FOXX supreme
  • broman191
    Elég furán festenek azok a kipufogók...Stan és Pan:D
  • streeter
    Meg a 2.5-ös az 190 lovas nem? Nem 173 de lehet én tudom rosszul. A 323 170ló asszem.
  • autoszimulator
    M6 felni tetszik rajt egyedül, bár lehetne peresebb :D
  • streeter
    De nem is egyforma mert a jobb oldali kerek a másiknak az oldala megy egyenes és a teteje meg az alja kerekített.
    Most írta át mert 10 perce még 2,5 milla volt.
  • broman191
    Nagyon úgy néz ki, mert csak a koszt fogja:D
  • Borg
    lol, szerintem az van, hogy csak a bal működik :D
    A jobb be sincs kötve a rendszerbe, csak optika...
  • broman191
    Egész jó gép, de 2 milliót nem ér. És a 2 dupla kipufogó egyforma hátul?
    Mert a bal oldali másabbb mint a jobb:D Vagy csak azért néz ki másképp mert a bal oldali koszosabb? XD
  • streeter
    Helyi vagány srác autója. Szöveget érdemes elolvasni. "...ilyen autót sem látni minden nap!!!!" ilyen csicsa tuningot biztos nem. Akkora hangja van hogy kilóméterekről hallani nemtom hogy lehet megmaradni benne. Csak nemtom ki ad 2,5 millát egy 210.000Km-es 95-ös nagy motoros BMW-ért.
    Ugyan ilyen gyári 325ös Coupek futnak 1 milla körül....
  • streeter
    Azt a kurva geci
  • Borg
    Ó dehogynem...
  • JGTC
    Ez amerika, ott meg nincs autó klíma nélkül! :)
  • MikX
    Biztos látták a Top Gear 10 évad első részét!
  • FOXX supreme
    sok jó gép !!! a de tomasok nagyon bejönnek !
  • SötétBarom
    Kell.

Nagyon szigorú.
  • SötétBarom
    Penge.
  • broman191
    Lehet hogy nem műxik:)
  • Borg
    Mondjuk ha már se hátsó ülés, se kárpit, akkor a klímát minek rakták bele? :)
  • JGTC

5Zigen

Honda Accord Euro-R

• JGTC