40647
.
  • ZsirosKenyer
    f*szt.
    legtöbb hondás nem pályára építi a gépét, többek közt én sem. Amikor vásárolok cuccokat, mind max stage 1 (:D) és street level (:D).

Egyszerűen arról van szó, hogy mi törekszünk olyan dolgokat vásárolni, ami tényleg javít az autón, nem csak showcar-t építünk mint a fauvésok.

Amúgy nagyonhülye példa, kicsit nevetséges is :D de nemrég írta a honda fórumon egy arc a következőt:

"Sziasztok!Én nemrég lettem Honda tulajdonos eddig Vw-es voltam de amióta Hondám van gyerekek én állok és bámulok előre s nem térek magamhoz s mindig arra várok valaki megcsipjen,hogy ez tényleg létezik s nem álmodom!!!Ne haragudjatok de amikor 4-esbe 160-nál 5000-es fordulatnál akkor kezd el bitangúl húzni a kocsi egyszerűen ez leírhatatlan!!!!!!!Viel Happy!Köszönöm a Hondás barátomnak,hogy rábeszélt mert,ha így kellett volna leélni az életem,akkor csodálatos gyorsulásokból maradtam volna ki!!!! "
  • SötétBarom
    Tod mi a különbség köztetek meg a VW-sek közt? Hogy ők tényleg pózolnak, ti meg csak széttaposNÁTOK a ringen, meg keresNÉTEK a megoldásokat a jobb köridőhöz. Ilyen szempontból meg egy versenyfutómű nagyobb pózerság mint az airride.
  • Csabesz6
  • Csabesz6
    "Es a szarra ultetes pedig soxor negativ tuningot eredmenyez."
    Így van, és tökéletes hozzá nem értést mutat a tulajról.
    1-2 tanulmány, érdemes átolvasni:
    link1
    link2
    link3
  • Varenga
    abszolút igazad van......

VW-sek körében az airride olyasmi lehet, mint Hondások körében mondjuk egy turbó, vagy nem megyek olyan messzire -JDM cuccok. Minden stílusnak megvan a maga "menjanyádba" kategóriája. Ezért nem érdemes lenézni őket, mert nem "H" betű van a az autójuk elején, vagy keresztbe mennek a kanyarban. Hozzáteszem egy hardcore airride-os VW-s nemhiszem, hogy kiviszi a fossá tuningolt méregdrága és full clean porszemmentes ékszerét egy koszos-poros versenypályára megtekerni....inkább játszik az errájdjával -fel-le-fel-le...és közben vigyorog. :)) Mink meg szétteposnánk a ringen a saját kis "ócó", de annál jobban imádott kis Hondánkat, majd hazagurulnánk és keresnék a megoldásokat a tizedek lefaragásásra....ennyi asszem, remélem érthető voltam. :) Mindenkiben más szív dobog.
  • Pipör
    Jóféle Video
  • Szabi1991
  • CSOCSO
    teljesen hulyesegnek tartom hogy vkit leneztek azert mert ot az erdekel jobban hogy az autoja faszan pozoljon parkolas kozben mint az hogy egy kanyart 60 al is be tudd venni 45 helyett.....ez nem RICE ne ertsd felre.. ha valaki hatalmas szarnyat tesz az elso kerekes autojara mert jol nez ki az valoban LOL. de pl ez a kek regi golf is nagyon jol nez ki! atmegy mindenhol igy leultetve? valszeg nem de ha airride ja van akkor elmegy ott ahol se en se egy coiloveres nem fog tudni. ENNYI.

1 embert ismerek akinek air rideja van es hasznalja is minden nap es jol nez ki a scionja. es ismerek vagy 10 embert akivel talalkozok sokszor es 1000 dolcsis coiloverjuk van es egyik se viszi ki versenyezni az autojat. arrol nem is beszelve hogy mekkora baromsag meg ez az egesz? aki versenyezni viszi ki az autojat se azert vesz coilovert mert szarra lehet ultetni az autot hanem azert mert valtoztatni lehet a dampeninget.
    Es a szarra ultetes pedig soxor negativ tuningot eredmenyez.

ahogy a Tein S tech rugok jobban ultetnek mint az Tein H tech megis az h tech a jobb a versenypalyara.
  • CSOCSO
    nagyon is jol tudom hogy melyik mire valo. szarkazmusbol irtam hogy ezeket hol allsz neki leultetni parkolasnal. nagyon jol ismerem a coilovereket.
  • SötétBarom
    Hát nem tudom. Pont ma szaladgáltam a vectrával, és rájöttem, hogy hosszútávon sokkal jobb, hogy azzal halál nyugodtan lehet 70-80al menni még viszonylag szar úton is a nagy ballonos kerekei miatt, és nem azt kell lesnem, hogy mikor fogja szétcsapni valami a futóművet..
  • Csabesz6
    Jolvan, elegem van, itt van linkben:D
  • autoszimulator
    mármint azért mosolyogva érkezel, mert örülsz, hogy ma is beértél időben és épségben?:D
  • neevous

• bency
    Kurva draga basszameg!:|
  • Borg
    Kompromisszum, az létezik ja.
    Tart is meg komfortos is. De mindkettő csak félig meddig.
  • cement
    nem, birodalmi korona
  • bency
    700000 ezer ft?:OOOO
  • ZsirosKenyer
    kb 700-ból megáll
  • ZsirosKenyer
    én már tapasztaltam (egy haver autóján)
  • bency
    Telleg,mennyibe kerul egy airride cucc?
  • ZsirosKenyer
    én még csak 1x, de szerintem nem a pálya a léyneg.. a pályás vezetést meg lehet valósítani közúton is, igazából pálya drága + nem nyújt nagyobb vezetési élményt mint egy alpesi szerpentin. Egyetlen poén benne hogy high-end gépek közt lehet bohóckodni..

egy vadul tapadó futómű bármikol feldob, nem kel lhozzá hungaroring-pass.
    Én minden nap mosolyogva érkezem melóhelyemre. Ha vmi astra szerű cuccal kéne járnom már lehet rég depressziós lennék. :S
  • SötétBarom
    Ilyen létezik? :D
  • ZsirosKenyer
    olcsó kategóriákban vannak kompromisszumok.. szétráz, de tart VS komfortos de nem tart.
    Airride-nyi pénzért kapsz olyat ami tart is meg komfortos is.
  • SötétBarom
    És az ihaj futóműtől lebomlanának a belső szerveid 2 hét alatt :D
  • ZsirosKenyer
    a fauvésok azé buták mint a seggem, mer ahelyett, hogy olyan cuccokat vesznek az autóba ami tényleg javít a teljesítményén, ilyen airride-os ökörségekbe ölik a lóvét, márpedig ennyi kessért már olyan futóművet lehet összedobni hogy ihaj.

Mondjuk jobban belegondolva nem kellene bántanom őket. Mindenkinek más tetszik az autózásban. Ahogy megfigyeltem, meg fauvésokkal dumáltam, mindig az jön le, hogy ők igazából nem is vezetés élményét keresik az autójukban, hanem a pózolás lehetőségét.
  • SötétBarom
    Tegye fel a kezét, aki itt walakin kívül több mint 3 alkalommal volt pályán az autójával!
  • SötétBarom
    Tehát egy airride-os autó fospisztoly módon viselkedik? Szarul fogja az utat? Vagy nem komfortos? Ha ezekben ugyan azt tudja mint a gyári, akkor szerintem már egy kurva jó cucc, csak nem annyiért, amennyibe kerül :D
  • Csabesz6
    Ott a pont.
  • Csabesz6
    Én nem akarok gombnyomásra emelgetni, se porig ültetni.
    Szimpla gyökér parasztvakítás:D
  • csabush
    Azt gondoltam, mivel CSOCSO által linkelt kép egy szekér is lehetne két fekete lufival.
    Ami még elég jónak tűnik nekem, persze nem nagyon vagyok benne ebben a témában, az a mágneses cucc (flex-ride talán), amit egyre több autóban használnak, persze az már a gyári kategória, és az csak a csillapításért felel, de jópofa az elv. :)
  • milk4
    Túl álmos vagyok,hogy valami értelmeset beböfögjek.
    Ha beleolvasol a vwvortex.com fórumába,akkor az talán segít "megértetni a fauvé-k világát".
  • Borg
    Ég és föld.
  • csabush
    Jó, de akinek elég az a "teljesítmény" amit egy ilyen kokány cucc ad, annak jó lehet. Ha valaki pályára akar ültetni, megveszi a gátlót, rugót, apámfaszát. Bár tény, hogy annyira nem jó dolog ez az airride mint amennyit elkérnek egy-egy szettért, sőt...
    Úgyis főleg demóautókba szokták ezt a szart rakni.
    Tényleg, egyébként egy gyári megoldás, mert ugye a mercedes, meg ilyenek is használnak légrugót, mennyiben tér el ezektől a tuningbetyár szerkezetektől? Ott is csak a lufik végzik a telók, meg a rugót feladatát?
  • Borg
    Sehol, mert nem az a lényegük.
    Olyan futómű nincs, ami minden helyzetben jó. Az a tein szett pályára való, az airride meg vitrinautóba. Ennyi.
  • CSOCSO
    hurra de ezeket nem lehet ugy leulteni mint egy egy air rideos autot. azonkivul ezeket nem tudod megemelni egy gombnyomasra... ezeket hol kezded el tekereszni minten parkolas utan?
  • CSOCSO
    de ez baromsag!!!!!!!!!!!!!!!!

• milk4
    De én azért nem szeretem az airride-ot mert az már túl "modern" nekem.

Én nálam alap dolog az autó az rendelkezzen 100% OEM külsővel,98% OEM belsővel,80-90-es évekből felnivel,motortér az maradjon "márkahű",legyen földig ültetve és ne adjon ki a kipufogó semmilyen irritáló zümmügő,vrümmügő hangot,max turbo vagy supercharger hangja legyen hallható és 16V.

Mindenkinek megvan a saját ízlése,van akinek a racer stílus van akinek a jdm stb. jön be.

Tudom,hogy itt a legtöbben japó autókat szeretitek.Én nekem annyira nem tetszenek,de ha meglátok egy gyári állapotú civic-et akkor megered a nyálam.(Csináltam is egy képet a "Milyen autót láttatok ma?" topikba,egy piros civic-ről,amitől megeredt szószerint a nyálam)
  • bency
    De miert csalas?
  • Borg
    Az nem csak a fauvék világa. Ugyanis errefelé a tuningolók nagyrésze túl csóró ahhoz, hogy airrideot rakjon a szarjába (velem együtt). Inkább vesznek tunnying rugót 30-40 rugóért (meg páran még esetleg gátlót is), és akkor verhetjük a mellünket, hogy de ettől a futóműgeometria is fasza, meg pályára is milyenjó.
    Aztán persze mikor 100-ból az 1db egyszeri tuner ki is jut pályára, akkor kiderül, hogy kurváradenem, mert oda még kéne szintén egy valag más alkatrész, ahhoz hogy jó legyen :) Csak akkor már utcára nagyon nem jó.
    És akkor nem említettem még, hogy egyes autók futóműve eleve kalapszar kategória, akkor is rugót meg gátlót meg kutyacsontot meg ki tudja még mi mindent meg nem vesznek bele. Egyszerűen azért, mert az egész alváz, kaszni, meg a futómű nem erre van kitalálva.

Viszont az airridera egyszerűbb prüszkölni, mert az nem itt van, hanem amerikában, és annál nyíltan van leszarva az autó viselkedése. Nem kell magasra röptetni a gondolatmenetet, hanem elég rávágni, hogy hogynézmáki, meg hogymegyazelőreegyátalán... I mean, elég megnézni csocso képét :D loál... józsibácsi komolyabb szerkezetet heftül össze egy óra alatt, mint amit ezek airride futóműnek hívnak :D Nem beszélve arról az alváznak csúfolt szerkezetről.
  • milk4
    A fauvé-k "világában" az a "menőbb" ha sima rugóval van az autó megültetve. Az airride az "csalásnak" számít.