40647
.
  • milk4
    Hát,ha nem értesz hozzá...Mellesleg nem kell polírgép hozzá,kézzel is lehet polírozni.
  • CSOCSO
    a polir nem roncsolja a dolgokat mindaddig amig rajosz hogy nem ertesz az egeszhez semmit es szetegetek a lakkot. Oszt ket honap utan mar tok fako lesz a festek az auton. en megcsinaltam az automon pedig tok ovatos voltam. Azota persze mar ujra lett festve a hatso lokos.
  • CSOCSO
    itt a pont... es nagyon fakul a festek itt floridaban. Legjobb baratom scionjara csinaltam grafikat.. lehuztuk fel evre ra es fel kellett polirozni az auto oldalat mert annyira meglatszott az hogy hol volt a grafika. Ja es igy se tunt el rendesen. Fel kene smirglizni vizesen es utanna polirozni de ebbe en nem masznek bele szivesen.
  • bboyatty
    Nekem az s2000 is bőven jó lenne. De a Subaru az valami állat.:)
  • barnie1990
    Ez részemről is teljesen természetes. :P
  • cement
    subaruert odaadnam az egyik vesém bazzeg
  • milk4
    Polír nem roncsolja a festést,az a lakkból "vág" le.
  • greg benz
    Náááájsz
  • ZsirosKenyer

• greg benz
    Lehet a legjobb megoldás mégis csak ez
  • streeter
    Plastival az a baj h lefújod áprilisba leszeded mondjuk szeptemberbe és ez alatt a fél év alatt fakul a festés, ha nem fújod le a teljes kocsit akkor az lesz a szopás hogy ahol lefújtad élénkebb lesz a festés mint ott ahol nem volt lefújva mert a nap kicsit megfakította. Lehet polírozni persze de akkor megint "roncsolod" a festést.
  • greg benz
    Félreértesz.
    A pénzügyi részét annyira nem gondoltam komolyan:)
    A plasti dip pedig hosszútávon jó húzás,mert felviszed,és egy szezonra le van tudva a bogár probléma,nem kell suvickolnod meg maszkolgatnod.Miért kéne gányul csinálni meg összebaszni mindent? Egyszer kell megcsinálnod sok hónapra,szóval talán egy fél délutánt áldozhatsz rá,és akkor nem baszol össze mindent:) Abban persze igazad van,hogy a talikra való "felkészülés" részeként a blue tape a praktikusabb és értelmesebb,a plasti dipet hülyeség is lenne alkalmanként lehúzni.. Az meg inkább arra jó,ha az ember a fényezést hosszútávon szeretné megvédeni a behatásoktól.
  • CSOCSO
    de miert nem ertitek meg hogy ezt senki nem akarja itt csinalni?
    senki nem akarja lefujni az autot es honapok mulva lehuzni. Ez egy alkalomrol szol. Maniilag melyik eri meg jobban? ppffff lol ez hol erdekli azokat akik ennyit koltenek az autora? nem kell 2-3 tekercs... 1 tekercsbol meg lehet csinalni tobb autot is. Jo persze vannak akik uberkomoly modon leragasztozzak az autot. rra biztos elmegy 1 tekercs. En sosem csinaltam meg gyonyorure az autom, de bevontam azt a reszt amit kell.
    Es akkor sem fogom megerteni hogy egy spray hogy lehet kenyelmesebb es konnyebb munka feltenni az autora mint ezt. Persze ha csak osszevissza fujol gany munkat vegzel akkor ok. De en nem fogom lemaszkolni es ugy lefujni azt amit kell. felesleges azert hogy vezessek vhova 3-4-5 orat es lehuzzam.
  • streeter
    Hát ahogy néztem külföldi talikról képeket jó az ha tiszta a kocsi meg amik vannak kint fullos kocsik azok csak legyenek már tiszták :D
  • greg benz
    Ja,hogy azért csinálják,hogy a talin szép tiszta legyen?Végülis ok,de akkoris baromság:) A nagy részét le tudná szedni akkor is amikor odaér,aztán kész. Engem annyira azért nem érdekelne,hogy teljesen csilli-villi legyen,nem újságfotózásra megy az autó,akkor meg nem ezért fogják talán megköpködni,hogy bogár van az elején:)
  • streeter
    Jó de lefújom ezzel a plasti dip-el(most utánna néztem jó kis cucc majd belső műanyagokon lehet kipróbálom) de attól ha lemegyek 600km-t vagy csak 200-t egy találkozóra és odaérek tele van bogár tetemmel és ott nem fogom lehúzni ezt a dip-et mert ahoz drága. De ha tudom h megyek talira előző nap leragasztom blue tape-el másnap elmegyek odaérek a talira ott leszedem és tiszta a kocsi eleje. Sztem ennyi a lényege. Mindennapokra nem ragasztanám le én se a kocsim természetesen.
  • greg benz
    Ez így okés,csak szerintem logikátlan. Plasti dippel megoldhatod egész szezonra akár..mert az szerintem simán működik úgy,hogy lefújod mondjuk április végefelé,és lehúzod róla szeptember környékén..És eközben nem kell a dologgal foglalkoznod egy percet sem.
  • streeter
    Ezt szerintem a mindennapokban nem használják inkább csak ha talira mennek. Otthon leragasztja lemegy 200-300-600km-t odaér a talira leszedi és csilli villi a kocsi eleje nincs tele dölglött bogárral nem kell újra mosni a kocsit stb.... ha megy haza megint leragasztja vagy nem aztán kész. Én legalább is így használnám és sztem fogom is ha megyek vmi találkozóra mert Honda találkozón is gondolkoztam h mivel kéne leszedni a bogarakat de a sima víz plusz rongy esélytelen volt úgyhogy maradt a kocsi eleje tele tetemekkel.
  • greg benz
    Arról nem is beszélek,hogy amennyit költenek erre a blútép baromságra abból lehet kijön már az orr rész újrafestése ha nagyon gyakran cserélgeti:DD
  • greg benz
    Én kétlem,hogy macerásabb lenne:) Gondolom ezeket a szépen precízen lemaszkolt orrokat minimum 1 óra így megcsinálni..én mondjuk megmondom őszintén hülye lennék így lemaszkolgatni folyton,meg aztán leszedni is,utálom az ilyen feleslegesen pepecs dolgokat..A plasti dippel lemaszkolod azt a részt ahová már nem akarod,hogy kerüljön a "festékből" (egyébként egy lehúzható gumi szerű cucc,de guglizzatok,az mindent megmond),lefújod vele 1-2 rétegben,aztán nincs rá gondod x hónapig. Ha már úgy látod ideje cserélni akkor lehúzod (szinte egyben le lehet húzni),és újrafested. Feleannyi munka (se) mint a maszkolás,és nem torzítja el a kocsid orrát,nem néznek hülyének és nem görnyedsz blue tape-el a kezedben másfél órát a kocsi előtt:) Mondjuk feltűnési viszketegségben szenvedőknek egyértelműen jobb választás a blútép:P
  • milk4
    De minek használjak el 2-3 vagy több tekercset amikor van egy sokkal kényelmesebb és időtakarékosabb megoldás?

Ha,ez egy újabb stílus akar lenni...hát...ebből is kimaradok szerintem.
  • CSOCSO
    direkt volt macskakoromben a csiszolni..........

kevesebb kart okoz a festeknek a blue tape mint barmilyen kemikalis anyag.

A Plasti dip rol meg nem hallottam. Szvsz senki nem csinalja itt mivel macerasabbnak tunik.
  • milk4
    Csiszolni?

Lefújod,rajtahagyod 2-3percig és "letapogatod".(Tehát nem végighúzod,hanem odanyomod a microfiber kendőt a fényezéshez) Ha elsőre nem jön le mind,akkor még1x megcsinálod és kész. Tudom,hogy a blue tape az maszkoló szalag és elvileg nem tesz semmi kárt,de akkor sem biztonságos szerintem.
  • CSOCSO
    igen. felig divat, felig nem. Sokan felteszik mert jobb mint mosni az auto elejet. De ezenkivul sokan "sportot uznek" belole hogy ki tudja szepen megcsinalni, persze sokan meg uzeneteket is kitesznek az auto oldalara, hatuljara. pl a romma ultetett scionos haverom aki kiirta az auto hatuljara hogy NO FAT CHICKS PLS
  • CSOCSO
    ellenkezoleg. inkabb ez mint kemia anyagokkal lefujni az autot es "csiszolni" lefele a bogarakat.

A blue tape nem hagy semmi kart! eredetileg a blue tape-t ugy hivjak hogy the painters tape. ezzel ragasztjak korbe a villanykapcsolot amikor festik a falat. Vagy ha ket szinu a szoba ezzel valasztjak el az egyik szint as festik ra a masikat: hidd el, artalmatlan a cuccos.
  • MikX

• micibi
    naggyon bejövős
  • ZsirosKenyer
  • Csabesz6
    Ez itt szokott mászkálni Tatán.
  • Csabesz6
    :DDDDD kb.
  • streeter
    Egy ilyen pick-up-al szívesen el furikázgatnék :D

Ez alatt meg gondolom nem véletlen vannak ekkora úthengerek....

• MikX
    hmm? Fórum átméretezi...
    Am
  • JGTC
    sorry hogy ekkora most vettem csak észre!
  • JGTC
    Velencén most már tuti ott leszek! :)

• MikX
    már asszem volt róla szó, igen ilyen divatmizéria inkább...
  • streeter
  • USAMEN POWER
    Egyik kedvenc videómat megtaláltam hang/zenével együtt:

• ZsirosKenyer
    egy szép magyar nsx az arcbőrötöknek

• neevous
  • greg benz
    Én azt csodálom,hogy ott kint nem ismert fogalom az átlátszó plasti dip..lefestik a szükséges részt vele,aztán ha már csúnya lehúzzák,és mehet rá a következő réteg.. De én kezdem úgy érezni,hogy ez valami divat lett,mert egyre több képen látom,és nehezen tudom elképzelni,hogy csak úgy ennyit képesek maszkolni a népek:D