VoIP-funkció és jobb XML-támogatás az új Office-ban
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
1) minden telkomnak VAN VoIP telefon készüléke
2) valószínûleg normál vezetékes telefont is szeretne hívni szegény VoIP-es 😊
3) Igen ideje, hogy beletegyék, egyetértek. De nem így. 10 éves termékre ne akarjanak most õk kitalálni egy szabványt (és mindenkire rákényszeríteni)
4) kompatibilitás: mint elõzõben írtam, 1000-1500 funkció. Még a telkomok IP telefonjai sem kompatibilisek egymással, mibõl gondolod, hogy ez majd minddel kompatibilis lesz? Mission Impossible 😊
5) amit most el akarnak adni, az nem más mint egy (4 évvel ez elõtti) Cisco VoIP koppintás. Semmi extra, semmi új, szóval spanyol viasz :p
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
Láttad valahol a hírben, hogy pl:
a Microsoft integrálta Office programcsomagjába a:
- xyz telkom VoIP megoldását
- xyz telkom hagyományos telefonvonalak irányítási eszközét
- szabványt hozott létre x+y+z telkom támogatásával, melyet implementált
Szóval, hol is itt az integráció ?
Csendbe jegyzem meg, hogy az összes telkom eltér a szabvány VoIP-tõl, mert:
1) nincs olyan
2) ami van, az kevés
Ezért saját megoldásaik vannak, egyedi speciális funkciók (egy alközpont telefonjára kb 4000 féle funkció programozható fel, Cisco IP telefonja "még csak" kb 1000-et tud, más IP telefonja 1500-at)
Melyik telkom VoIP gateway-ével (hogy ne csak IP telefont, hanem vezetékeset is lehessen hívni) lesz kompatibilis, és mennyire?
Szóval, most mi is került INTEGRÁLÁSra?
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
a voiphez mintha nem kellene telefonkészülék, sõt telefon vonal sem kell hozzá, úgyhogy egyáltalán nem értem a párhuzamodat.
ha tízensok éve van már egy tech, akkor nem gondolod, h éppen ideje, h bele tegyék??
azt így kapásból honnan veszed, h nem lesz kompatibilis velük?
és továbbra is fentartom, h nem spanyol viasz, szal még mindíg kiváncsi vagyok mitõl érzed ezt.
De akkor elég is volt ennyi a személyeskedésbõl, térjünk is át a szakmára
"tapit sztem fölösleges volt eleve ide keverni, mert semmi köze az egészhez"
Eredeti szövegben:
"hagyományos telefonvonalak vagy a VoIP-rendszerek irányítására, felügyeletére"
Hagyományos telefonvonalak irányítására csak a TAPI, illetve a direkt telefon-PC soros porti kapcsolat képes. Utóbbit szinte senki sem használja, elsõvel már 8-10 éve is írtam progit, ami pl: Excel-ben (sokaknak ott a telefonkönyve), SHIFT+ALT+D -> a kiválasztott cellában lévõ telefonszámot tárcsázza a gép melletti telefon.
VoIP dettó ugyanez, és ott még egyszerûbb és nyitottabb az architektúra
Ami az M$ fikázást illeti, én nem azt mondtam, hogy sz.r, nem is azt, hogy nem kellenek ezek a feature-ök, hanem azt, hogy ne akarják feltatlálni a spanyol viaszt
Álljanak szépen elõ a 3 legnagyobb telkommal (Nortel, Avaya, Cisco), és használják a náluk már rég bevált megoldásokat (és minden szépen kompatibilis lesz).
remélem izzó vörös fejjel írtad soraidat. kár, h nem láthattam.
tapit sztem fölösleges volt eleve ide keverni, mert semmi köze az egészhez. de azt csinálsz amit akarsz. tõlem boldogan utálhatod M$-t csak azé mert van.
ha esetleg lenyugszol és kedvet is érzel, kérlek bõvebben írd le, mért is gond neked, h M$ bõvíti a fícsötlistát. A "kiadják mint a saját nagy találmányuk" fajta szövegtõl kímélj.
Tuti õ is azt mondta, hogy debil vagy 😊
Enyi hülyeséget 1 hozzászólásban rég olvastam
Most nem kezdem el magyarázni mi is az a TAPI (TAPI, nem hozzád hasonló TAP-LÓ)
Szóval vita lezárva DeBillke
szabványokról annyit, h azér kommonikációs dolgokban szabványosítnai sokott M$ és ezek nyíltak is általában.
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
ebbõl úgy tûnik nem dolgoztál ilyen környezetben (nagyvállalati). (én sem dolgoztam ilyenbe, de ismerem)
tekintve, hogy a cégek használnak ilyen jellegõ programokat. csak ezentúl M$ét fogják...
"ezt már a telkom cégek 10 (azaz TÍZ) éve megtették"
és akkor mi van? más már hozzá se nyúlhat?
"Lopják az ötletet"
és? ez így szokott lenni. elõszõr csak 1 gyár gyárt autókat, aztán már kettõ stb. stb.
"kiadják mint a saját nagy találmányuk,"
Na, ezt képzeled be magadnak.
...
(de ezt már végigvitatkoztam 1 gyerekkel, úgyhogy felõlem lezárva)
Szóval legalább tud PDF-et menteni és szinte bármilyen world és excel táblát hibátlanul megnyitott amit csináltam egy kivételével (valószínûleg egy függvényt nem úgy kezel, ahogy az excel ezért nem jelentek meg a cellák tartalma, de majd kijavítom)
Egy baja van, látszik rajta hogy köze van a Java-hoz, mert néha piszok lassú tud lenni. 😞
Remélem ezen javítanak, már várom a 2.0-át
Fájlcserélõ? Azonnali üzenetküldés? Minek? Szerintem ezek egy cég szempontjából csak hátrányt jelentenek és nem elõny, mert hogy az alkalmazottak nem arra fogják használni, hogy eredményesebben végezzék a munkájukat az tuti. Viszont az alkalmazottaknak vagy a rendszergazdának nem kell majd ezeket külön telepíteni, hogy a titkárnõ tudjon chat-elni. <#wink>#wink>
A VoIP-nek talán látom értelmét, de ezt is csak céges környezetben, itthonra fölösleges, ha valaki otthonról VoIP-t akar használni, majd telepít egy erre megfelelõ progit.
RAKNÁNAK BELE INKÁBB PDF MENTÉSI LEHETÕSÉGET!!
Igazából nekem a mai napig megfelel az Office 97 tudása, már az is tele van csomó dologgal amit egy átlag felhasználó az életében nem fog használni.
Viszont nem rég átáltam az openoffice.org-ra, szerintem marhajó, kicsit szokni kell, mert másként kezel bizonyos dolgokat, de mindent tud amit egy irodai proginak tudnia kell. Szerintem kis- és középvállalati szinten is megfelelõ lehet és tud PDF-et menteni.
Mert ezt már a telkom cégek 10 (azaz TÍZ) éve megtették (és is fejlesztettem ilyet)
Lopják az ötletet, és kiadják mint a saját nagy találmányuk, hát bocsi, de a spanyol viasz a leggyengébb amit erre mondani tudok <#lama>#lama>
én a hosszúszarvra gondoltam, de végülis igazad van 😄
Majd az office 13-at már a 12 filcserélõjén fogják terjeszteni. 😄
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
herótom van a spanyolviaszos szövegtõl.
(nem fejtem ki újra h mér.)
csak 1 kérdés:
Mér spanyol viasz egybõl, ha M$ belerak 1 ficsõrt a progijába?
hahha, majd ofiszba warezolunk 😄
Szóval szerintem nagyon helyes, hogy raknak voip-t az officeba. Sokan nem is tudják mi az, így legalább elterjedhet, legfeljebb nem a microsoftét fogják használni.
Csak ne lenne olyan mocskosul drága az office...
Mi haszna a hatalomnak, ha nem gyakoroljátok? Ha egy férfi nem mutat elég tiszteletet irántatok, akkor annyit se hagytok a rohadt kocsmájából, hogy gesztenyét pirítson rajta, értve? GEŐŐ
VOIP beszélgetések és videó hívásokra (kiegészítõvel video konferenciákra) már a Win95 is képes volt (beépített Netmeeting progi).
Az összes telekom cégnek van VOIP gateway-e, amint keresztül akár netmeeting-el (vagy saját programjukkal) lehet VOIP<->vezetékes telefonálni.
Majd mindnek van tool-ja, amivel PC-rõl lehet a mellette lévõ telefont vezértelni (pl: TAPI).
Majd mindnek van tool-ja, amivel integrálni lehet pl Outlook-ba a telefon funkciókat
Szóval, most ez egy újabb spanyol viasz?