Pro Evolution Soccer 5 [WE9]

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

helló!
Van egy zavaró problémám a játék képével, kíváncsi vagyok nálatok is elõfordu-e? Amikor olyan pályán játszok, hogy kockásra van levágva a fû, akkor mozgó kameránál "berezonál" a kép, szóval furán bevibrál kicsit a fû. Nemtom, hogy ez nem-e a videokari beállítások miatt van-e. Max élsimítzás, meg anizóval játszom... Van vmi tapasztalat?
Johnny23
Gyerekek,nekem személy szerint 1ik(s talán 1etlen) komoly bajom a "gameplay"-el (ami megjegyzem realisztikusabb,mint volt) ,hogy 1xszerüen a csapattársak nem követik az akciót !!!

..teszem azt meghúzom a szélen és mindenki 4m-el lemaradva van, VAGY középpályán labdát szerzek és a többi csapattársak 1szerûen megállnak!!!

"mindenki" le van kicsit lassulva

((5* -on nyomom))

!! FORZA MILAN !! -Johnny-

horpeti
Hû hallod, elkezdtem MLt reállal 2 csillagon, idegörlõ, hogy mennyire bénák a játékosok, hiába akarok megcsinálni bizonyos összjátékot, egyszerûen még néha a passzra sem képesek... És így az egész játék színvonala romlik, és úgy nõ bennem az ideg, mert egy full harcos mezõnyjáték alakul ki, tipikus magyar foci, no helyzet.. néha sikerül lefordulni 😊

tegnap nyomtam kb. 12 meccset így, de nagyon elkedvtelenedtem, úgy tûnik kevés vagyok ide a másodosztályba, league Reállal simán nyertem 4-0kra, ott volt igazán összjáték..

nem akarom abbahagyni, de így tényleg idegörlõ, mit javasoltok, rakjam le egycsillagosra??? de az a mindig elengedõs dolog se jó, itt közbelépnek, harc alakul ki a középpályán (ami idegörlõ néha, mert pattog összevissza labda, mindenki eladja), vagy hogy közelítsem meg a dolgot? (a rövidpasszos játék jó néha, de vki mindig csúnyán eladja, vagy fél óráig veszi át, és vége) és ez még csak a 2. csillag... 😞

nem akarom abbahagyni.. grrr... olyan szarok az embereim, hogy csak na, direkt fiatalokat játszatok inkább, azok jobban fejlõdnek... de még mindig kevés.. vmiben javulnom kell, de felõrli az idegeimet a favágó foci :-/

The Hedgehog
az ML is kitalált rendszer, nem valós bajnokságokon alapul, de számomra így is nagyon szórakoztató 😊

Kétféle vélemény létezik... Az enyém és a helytelen!

horpeti
Vata amúgy nem tudom hogy vagy képes gõzölgõ fejjel papírkával melletted játszani... nem csodálom, hogy ennyire rossz a mérleged, nem is a játékra koncentrálsz, hanem hogy rámenj és nyomd a strigulát.

Mikor elkezdtem gémet (3 napja 😄), 10/9 szabadrúgásra szereltem. Most ha nem vagyok ideges, akkor nem is szabálytalankodom, helyette frontálisan belemegyek 2 emberemmel, aztán azok csak elszedik 😛

És néha meglepõ módon úgy pörögnek a játékosaim, mintha az életük múlna rajta, mindenhova odaérnek, küzdenek izomból (öröm nézni azt az iszonyat küzdelmet, amit kb. 10 mpbe belesûrítenek - Real Madrid) 😄D

No meg szerintem akik többet nyomták, azoknak még jobb.

Igaz, én csak 2*on nyomtam, szóval csak kezdõként mondom ezeket..

De annyit igazat adok azon hozzászólóknak, hogy gyakorlás kérdése...

Annyival kitoldanám saját tapasztalatból,hogy hidegvér és nyugalom kérdése is 😊 És a gép elég jól ért ahhoz, hogy felidegesítse az embert, barátom 5 perc után sík ideg volt, nem is tudott semmit csinálni már 😊) Abba is hagyta😄

horpeti
akkor én maradok 2* on 😄DD

Természetesen megkérdõjelezheted a játéktudásom, adatokkal is alátámasztottam, hogy béna vagyok. Nyilván a játékstílusommal is baj van, rossz szögbõl és rossz ütemben próbálok szerelni, ezért megy mindig vissza az ellenhez a labda, meg taccsra. Lehet, hogy így van.
Csak ezek a dolgok nagyon szemet szúrnak nekem.
A játék, ezeket leszámítva, tetszik és élvezetes. Ha nem lenne az, nem jutok el a strigulázásig sem.
Egyébként 3 *-on ugyanez lenne a statisztika, én semmilyen különbséget nem fedeztem fel a kettõ között, bár nyilván van. A 2 meg a 3 * között elég nagy a különbség, aztán már semmi.

ASROCK Z170 - I5 6600 - 4*4 Gb Corsair 3200 - 500 Gb Samsung 850 Evo SSD - Asus Gtx 1070 Strix OC

Ilyet biztos nem.

ASROCK Z170 - I5 6600 - 4*4 Gb Corsair 3200 - 500 Gb Samsung 850 Evo SSD - Asus Gtx 1070 Strix OC

horpeti
akkor csak kód kell :F

Eredeti kód nélkül nem lehet neten játszani vele.

Aki tudja hogy nem tud semmit, az máris tud valamit.

Most akkor ezzel sikerült bebizonyitanod hogy ez egy tökéletessen idióta,csaló,szemét,ócska játék.De mire volt ez jó?
A játék összképe tetszik?Élvezetes?Ha igen,akkor meg minek kell számolgatni mikor kihez kihez pattan a labda az egyik legnehezebb fokozaton?
Ráadásul (és nincs szándékomban a Te játéktudásodat megkérdõjelezni !!!) de pl. ez az adat: "Ellenfél szerelési kísérlete után marad saját csapattársnál a labda (vagyis viszi tovább a támadást):
(CPU) 23 - 3 (én)" biztos hogy irreális olyan szembontból hogy lenne játékos aki ennél sokkal jobb statisztikát csinál.

Aki tudja hogy nem tud semmit, az máris tud valamit.

horpeti
kösz Hedge! 😊

Tanulmányozni fogom!

Gondolom ez az edzés is _csak_ MLben van, a league az olyan kész csapatokkal való poénkodás.. 😊 Mondjuk nekem az is tetszik! 😊

Rendes bajnokság nincsen?? ahol mondjuk spanyol rendes spanyol bajnokság van, divíziók... mert a leaguénél is csak a randomon múlt, ki jusson be...

vagy az ML erre is gyógyír? 😊

Hi!
Valahogy neten jáccani ezzel eredeti verzió nélkül?

Msi K8N Neo 4-Fi,1gb +2*512mb kingston ram,Amd athlon 64 3800+,Msi 7600gt 256mb

The Hedgehog
minek strigulázni? 😊 A mérkõzés végén teljes részletes statisztikát ad a gép 😊

The Hedgehog
A játékosok csak MasterLeague alatt fejlõdnek. Automatikus rotálás nincs, neked kell mindíg cserélgetned meccs elõtt. A kondíció ott nagyon fontos dolog, de lehetõség ennek szinten tartására edzéssel (automatikus). Érdemes azt a játékmódot is megismerni, mert nagyon élvezetes... Ajánlom! ITT találsz a PES4-es ML-rõl leírást ami nagy részben jó a PES5-höz is.

Egy kis statisztika:

Man Utd (CPU) - Chelsea (én)

Ellenfél szerelési kísérlete után marad saját csapattársnál a labda (vagyis viszi tovább a támadást):
(CPU) 23 - 3 (én)
Szerelési kísérlet sikeres, labda kigurul bedobásra, vagy szögletre:
(CPU szerelés) 1 taccs/3 szöglet
(Én) 9 taccs/3 szöglet
Szerelés után a labda pályán marad (oldalvonal, alapvonal környéki szituáció)
(CPU) 6 - 0 (én)
Fejelési kísérlet, amikor ketten mennek a labdára/sikeresség
(CPU) 27/21 - 27/6 (én)
Sikeres fejelés/csapattárshoz ment
(CPU) 21/19 - 6/2 (én)
Beívelt, de kifejelt labda kihez ment (szöglet, szabadrúgás, beadás), mindegy ki fejelt
(CPU) 15 - 1 (én)
Blokkolt passz, vagy lövés kihez pattant
(CPU) 14/11 - 14/3 (én)

5 csillagon, csak érdekességképpen. Mondjuk a sok strigulázás miatt elég nyögvenyelõs meccs volt, sokszor volt pause.

horpeti
Sziasztok!

Nem rég játszom a játékkal, ugy 25-30 1-2*os meccsrutinnal a hátam mögött (eddig fifát toltam 2005-ig, aztán sanyi)

Nagyon tetszik ez a gém, megfogott, és rabul ejtett, nagyon sok lehetõség van, és ezt tetszik!

Billentyûzettel nyomom, így a 2 analóg cuccosok azok nem mennek, de alapjáraton eddig élvezetes (de lehet nem lesz hasznos, de én nem progamer vagyok 😄)

A kérdésem egy elõbbi hozzászólásból (is) adódik:

"én azért rotálok rendesen, mert így fejlõdnek a kispados játékosok is legalább"

Ez mit jelent? a játékos képességei fejlõdnek???
Én most a league módot csinálom a Real Madriddal.. vagy ez csak MLre igaz?

Van automatikus rotálási lehetõség, vagy minden meccs elején kell külön állítani az embereket (most így csinálom kondícióból kiindulva).

A meccs közbeni stratégiaváltás nagyon tetszik, elõszeretettel alkalmazom, ti is? 😊))

Azt hiszem ez egy függõ kérdés: akció közben csavarni labdát lehet (ill. hogy) ?? Ezt nem találtam a trainingben 😊

Amúgy meg grat a játékhoz, azért látszik, hogy van pár fociszakértõ a konaminál, néha elég intelligensek a játékosok, az enemy AIt még nem tudom, egyelõre csak 2 csillagon nyomom, hogy begyakoroljam az egyértelmû helyzeteket, fõleg lövés terén, ha még 10 meccsig 5-0 lesz 2*on, jöhet a 3, szóval még kezdõ vagyok...De a lövést, meg a figurákat mindenképpen be akarom gyakorolni 😊

köcce!

így igaz!! teljesen egyetértek
ez van, a köv.-ben talán már tökéletes lesz a lesszabály 😛

Abit NF7, AMD 2400+, 1024MB DDR Ram,Galaxy geforce 7600gs ddr3 256mb , 80GB Maxtor + 25GB, Fujitsu Siemens LCD 17\", Dual Action :P Hajrá magyarok!! FORZA JUVE!!

No, de a játékra visszatérve... ez akkor is gáz. Mármint, hogy 13 forduló után ez legyen az állás bármelyik csapat is áll így az élen. Ez volt PES4-ben is a Real-al. Szinte alig lehetett õket megverni ML-ben, mert bajnokságban alig vesztettek pontot... no de mindegy elõbb újra tanulom a játékot. csak nem tudom mit hogyan kéne csinálnom, mert a Training menü újat nem tud mondani viszont a játék annál inkább...😊
Inkább nem, mert szívinfarktust kapok...) Azért írtam, hogy elismerem, hogy jó csapat(fõleg jó edzõ), de sajnos hivatalból piszkál a tudat, hogy nem a Milan van elõl..😊)) Mondjuk ez így még mindíg jobb, mintha az Inter vezetné a tabellát(elnézést minden Inter szurkolótól)...😊))))
Nézd meg a mostani olasz tabellát, IRL. Ott mit látsz?

The Hedgehog
A labdaátvétel teljesen máshogy mûködik a PES5-ben. Meg kell tanulni. Szerintem több lehetõséget ad itt már a játék, mint a 4. rész adott. Nagyon jó lefordulásokat lehet csinálni egy kapott labdából. Talán az a baj, hogy nagyon úgy akarsz játszani a játékkal, mint a PES4-el. Felejtsd el!!! A PES5-öt szinte újra kell tanulni. Ezt szerintem sokan tanúsíthatják. Máshogy kell szerelni, máshogy kell lõni, máshogy kell beadni...

Engem annyi idegesít, hogy a lesszabályt nagyon gyatrán kezeli a játék. Nem tud értelmezni és rosszul dönt egyes tök egyértelmûen nem les szituációknál (visszapattanó labda stb.)

No Comment.....<#nyes><#nyes><#ravasz1><#ravasz1><#nyes>
Breki33
Hát ez így szokott lenni :-)
Ja és az hogy a Juve(mondjuk ez külön fáj..😊 ) 13 forduló után úgy vezessen, hogy 1 gólt kapott és mindössze 2 pontott vesztett, az kicsit vicces, mégha jó csapat akkor is....
Na akkor én is elmondom mi nyomja a lelkemet. 😊

Lehet azért mert a PES4-el már jól ment a dolgog, de én egyelõre még nem kaptam el a fonalat a PES5-ben...Magam sem értem miért, amitõl kivagyok az az, hogy a játékosaim csiga lassúak, ami a reakcióikat illeti, és olyan mintha nem akarnák azt csinálni amire utasítom õket, nevezetesen szarul veszi át a labdát(kifelé,mikor elõrer nyomom), nem ugrik fel fejelni mikor taposom a gombot,más irányba kezd el mozogni, de mondom az, hogy a gép mindíg egy két ütemmel elõttem jár az kikészít. A másik a bíró,...a szabálytalanságok még hagyján, de az elõnyszabályt nagyon elcseszték...nem egyszer volt hogy átverekszem magam a védõn üresben mehetnék kapura és visszafújja....és hasonlók. a közönség az hagyján vicces de annyira nem figyelem meccsközben... nekem játékélményben jobban tetszett a PES4, de lehet azért mert még nem jöttem rá valami trükkre ami fura lenne mert 2 éve nap mint nap nyomom... Ja Milan-al vagyok 5*-on és ML-ben és a keret

Landreau, Dida, Kalac

Costacurta, Nesta, Stam, Cafu, Maldini, Kaladze, Simic, Heitinga

Xavi, Pirlo, Gattuso, Rui Costa, Kaka, Hleb, Jankulovski, Serginho, Seedorf

Gilardino, Inzaghi, Sheva, Adriano

és az 5. vagyok aligában, mondom úgy hogy PES4-el 6*-on mindent nyertem és multiban is ment...szóval nem értem, szerintem nehezebb lett az idei és a játékélményt kicsit elszúrták...
PESFAN
Hát én is a MU keretében vok full csillagon.
Rooney nálam a legnagyobb mindig lõ gólt, abszolute vezeti a pontlistát.
Pontjai 7,10 második Henry 6,92-vel.
Alapkerettel kezdtem eladtam Keane-t, nem vettem senkit Bardsley-t Pique-t Rossit BLake-t sikeresen építem be a csapatba.
Brown O'Shea már símán jó õket nem kell építgetnem.
Giggs-et eladom majd.
A tabellát veretlenül vezetem féltávnál.
A sérülesekkel nincs bajom van amennyi normális, az idõjárás nem változik soha.

Dell Inspiron 1525, Intel Celeron 550 2 Ghz, 1 G Ram, Mobile Intel 965 Express Chipset Family

báttyó02
Pes5 muvi by gp,batyo,csoves

klikk

(H)

Pierre Van Hooijdonk - Djibril Cissé - Go Gunners - F.F.F -

Terminátor14
Az idõjárás tényleg egyfajta bug lehet, viszont a sérülésekkel semmi baj szerintem 😊

Én nem szoktam rotálni, ált. ugyanaz a kezdõm, és így 2, max 3 meccsenként lesérül valaki, szóval no porblem.

CSAK a Fradi

The Hedgehog
nem lehet ligát váltani sem, de sztem nem is kell... én ezért csináltam, hogy beválogattam a saját divisionombe az angol csapatokat és úgymond országos bajnokságokat csináltam a 4 divisionból. Így én szinte csak angol csapatok ellen játszom kivéve a nemzetközi kupákat és a felkészülési meccseket.

Hát ajánlhatsz értük bármennyit ha az õ csapatuk jobban áll mint a tiéd akkor nem is fognak átigazolni hozzád.

9csöves9
jaja ez az indoklás jó ötlet lenne
4. szezonomban az Olimpiakosszal Gerrardot és 30 ezret ajánlottam ROnaldinhoért+2800-as fizetést

nem jött el

és még nem vettem észre,ligát váltani sem lehet?😄 mert már unom ezeket a gyenge németeket

FINCHE VIVRO ODIERO VIOLA E GRANATA,ODIERO LA POLIZIA E PER SEMPRE LE ODIERO...

The Hedgehog
Tutira menni akkor lehet ha kétszeres árat és fizetést kínálsz mint amit alapból ajánl a játék és legalább 5 éves szerzõdést. De persze ez így nem gazdaságos. Az, hogy egy játékos hozzádigazoljon sok mindentõl függ:

* csapatod bajnokságban és nemzeti kupákban elért eredményei
* csapatod presztizse (hogy hányadik a világranglistán)
* befolyásolja, hogy éppen milyen szerzõdés köti klubjához (ha éppen újította meg akkor csak súlyos pénzekért megy át hozzád)

Lehet még van, de én ezeket vettem észre. Tény, hogy hiányzik egy indoklás onnan ahol a játékos mondjuk elutasít. Jó lenne errõl 1-2 szó, hogy pl "Nem megyek, mert kiesõ helyen vagytok a bajnokságban" stb.

Csapatot váltani nem lehet az ML-ben. Ez nem manager program, mint elõttem Mohus is elmondta. Ez a játékmód a csapatépítésrõl és a fiatal játékosok nevelésérõl szól (mondjuk én ez utóbbit hanyagoltam mindíg).

eZo
ML-ben átigazolási idõszakban, hogy lehet tutira menni a vásárlásnál ? Valamiért mindig elutasítják az ajálatomat ( a kisebb játékosok is ) ! Pénzügyi háttér bõven megvan, de hány éves szerzõdést kínáljak ? Vagy mi lehet a gond ?

Lenne még 1 kérdésem, ML-ben mikor lehet csapatot váltani, vagy lehet egyáltalán ?

Elõre is köszi a válaszokat !

NOTEBOOK: HP PAVILION ( Intel i5 2410M; 8GB RAM; HD6490; A-DATA 128GB SSD ) KONZOL: XBOX360 Slim [Fifa 12] [Forza 4]

péder
nagyon köszi

Nem csodálatos, hogy a munkád milyen értéktelen, amikor fizetésemelést kérsz és milyen értékes, ha szabadnapot?

The Hedgehog

péder
thx, de konkrétan melyik kellene nekem dvd-verzióhoz, sajna nem tudok angolul és 1 kukkot nem értek belõle és mégegyszer thx

Nem csodálatos, hogy a munkád milyen értéktelen, amikor fizetésemelést kérsz és milyen értékes, ha szabadnapot?

The Hedgehog
ide nézz el péder kartárs

péder
<#help>tudna valaki segíteni, a kollégámtól "vettem" meg a játékot, de nincs hozzá crack, ha esetleg valakinek lenne, egy linket vagy valahogy juttasa elnekem

elõre is köszi

PES3-ban szinte minden beadás bement, PES4-ben már kevesebb, de elég sok, most meg alig-alig... és ez már nemjó. PL szögleteknél van bent három emberem, és a legritkább esetben tudnak beleérni a labdába. ha a rövidre ívelem akkor megpróbálja kapásból bevágni. PES3-ban simán a rövidre íveltem a szögletet, vagy bement éríntés nélkül, vagy befejeltem vagy valami pörgös kis jelenet lett belõle😊

PES/WE letöltések a www.peshungary.hu oldalon!

The Hedgehog
hmmm nem tudom, nekem ez így élethûbbnek tûnik, mint a PES4... ott a széljáték néha túl gyors volt és nagy százalékban lehetett gólt lõni az onnan indított beadásokból, itt azért ezt kicsit ellensúlyozták és ez tetszik

Johnny23
azért a gameplay-re visszatérve, jó ,meg minden realisztikus, de PES4-ben azért pörgõsebb volt minden

The Hedgehog
Engem nagyon idegesítenek ezek az apró hiányosságok mint az üres lelátók, idõjárás hiánya ML-ben illetve még a lesszabályt sem kezeli a legtökéletesebben a játék, néha olyan baromságokat tud fújni a bíró, hogy csak nézek.

The Hedgehog
az nem gond... egyszerûen ha már 6*-on is alázol át kell váltani 3*-ra 😄

Johnny23
olyanokra gondolok,hogy pl. hogy 5*-nál 2x olyan nehéz a 3* és a kapuralövések száma is kevesebb !

The Hedgehog
én azért rotálok rendesen, mert így fejlõdnek a kispados játékosok is legalább

The Hedgehog
gameplay? minek... sztem azzal azért semmi gond, amúgy sem lehet a gameplaybe belenyúlni

Johnny23
hát nemtudom,hogy a PROEvolutionline Patch-be lesz-e "gameplay" javítás, errõl még nem volt szó,de ténleg jó volna !!!

...bár lehet ilyesmikre Konamiéknak kéne vmit mûvelniük(ott van még pl. ez a "üres lelátós BUG" is),de sztem ebbõl semmi nem lesz<#shakehead>

Gascoigne
Hát én a Barcelonával nyomom, ugyanúgy 4*-on, 2-3 meccsenként sérülés van, de általában miattam, ugyanis nem szeretem pihentetni az ászokat. 😊 De az idõjárással egyetértek.

Ps3 ID: Gascoigne74

The Hedgehog
arra ott lesz a PES MANAGER nemde 😊

egyébként meg az ML pont arra jó, hogy belejöjjünk a játékba, legalábbis én 2-3 szezon alatt nagyon fel tudom magam hozni egy elég jó szintre...

Tegnap fejeztem be az elsõ szezonom, 10 perces meccseket nyomok, 4*-on, most állok át 5*-ra. A Manchester UTD sima keretével indultam, eladtam 1-2 fiatal, nem aktív játékost (Richardson, Miller, Pique) illetve megszabadulok Roy Keane-tõl is és még gondolkodom, hogy Rooney-t megtartsam-e mert elég gyenge teljesítményt nyújt nálam. Most a helyére hoztam Ibrahimovicot illetve a védelmet erõsítettem Terry-vel, a középpályát Beckham-el (nem tudtam elviselni, hogy a Realban játszik)... A tervem, hogy veszek pár kisebb kaliberû, de ütõképes játékost is.

Két dolgot vettem azonban észre ami PES4 óta romlott sztem. Kevesebb a sérülés, szinte nincs is. Vagy én játszom óvatosan vagy ez egy bug. Hasonló az is, hogy egyáltalán nincs idõjárásváltozás. Nincs esõ és nincs hó ML alatt. Dühítõ nagyon.

mohus
nincs simulate...ez nem LMA

nincs csaptváltás...nem edzõ vagy hanem gémer😊 ez továbbra sem LMA...

szóval nem managerprogi, hanem fociszimulátor....tolni kell😊

FPS-t,RTS-t,Sturmovikot PC-n a többit konzolon![Delli7] [PS4] [Note 10.1 2014ed][iPhone6s16gb]