Pro Evolution Soccer 5 [WE9]

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

horpeti
2* ról melyikre érdemes emelni, ha már ambíciózus vagyok? rögtön 6*ra? 😄 ha az könnyebb, mint 3*... 😊

Persze még elég a 2*, a másodosztályú csókákkal így éppenhogy csak jóvagyok. De szeretnék továbbfejlõdni 😄

Igaz, csak billem van, de élvezem a játékot 😊

horpeti
Nekem jó ez a fórum, tetszik! 😊

Eddig kultúrált környezetet láttam, segítõkész , hozzáértõ (😄) emberkékkel, szóval köcce.

Azok a PES pontos gyûjtés, és indulhatok eredeti csapatokkal az hogy van??

nekem MLben eleve enged indulni a legelején ... vagy ez akkor van, ha default playerekkel indulok, és gyûjtögetem úgy a pontokat, és amikor nagyon jó leszek, hirtelen megkapok az eredeti teamet?

(mert akkor nem váltok csapatot, mert éppen azért akartam elkezdeni más csapattal, hogy a Raul, Ronaldo, Carlos stb. ne vesszen el...)

Na kiprószáltam az ML-t, miután szétvertem a billentyûmet a sima ligában 😄. A megállapításom ugyan az mint sokaknak. 3*-on nehezebb a game mint 6* és ez abból adódik - már ahogy észrevettem -, hogy 6* már egy kicsit "okosabbak" az embereim és nem nézik tétlenül, hogy leesik eléjük 3 lépésre a labda, hanem itt már értemennek. Ideg kerülgetett néha, hogy nyomom a gombot a labda felé és az emberem meg elmegy a gép játékosa mögé(!) és várja a sültgalambot. Ami még kifejezetten dühítõ volt, hogy ha egész meccs kiegyenlített volt és a 89. percben bevakartam nehezen egy gólt, akkor TUTI, hogy a 90. percben vagy a hosszabbításban kaptam egyet akárhogy is védekeztem pedig 10 saját mezõnyjátékos állt a 16-osomon. Na mindegy, még így is messze-messze veri a fifát élményben.

Egy kérdés: a gép ha együtt megyünk a labdárt fogja és kétkézzel ellöki a játékosomat. Ezt hogy lehet megcsinálni? Mert én csak visszarántani vagy felrúgni tudom, de ellökni sehogy. Vicces néha hogy 1vs1-ben ha õ fut az én kapum felé akkor szabadrúgás lesz, mert lerántom, ellenkezõ esetben ha én viszem az õ kapuja felé, akkor ellök és semmi sem történt... ja, és ha összefutunk akkor én 10-bõl 10 esetben elesek, õ meg nem. Mellesleg a 90. percben is simán lefutja a frissen cserélt játékosomat labdával(!), úgy hogy még távolodik is. Vicces.
Breki33
mivel nem tudott róla

deha ebbe is bele akarsz kötni hát tessék
a pangás okára írtam........
The Hedgehog
én nem láttam olyan kérdést, hogy van-e itt másik fórum? ugyebár 😊

Kétféle vélemény létezik... Az enyém és a helytelen!

Breki33
nem reklámoztam semmit ugyebár

s csak a kérdésre válaszoltam

inkább javítsd meg az fh fórumot továbbra sem jó
The Hedgehog
ahol nem igazán a játékmeneten, a master ligán és hasonló dolgokon van a hangsúly ugyebár... Mike sem reklámozza ezt a topikot a KONAMI-sban 😊

The Hedgehog
gyûjts PES pontokat és utána a PES Shopban meg tudod venni az ML-ben azt az opciót, hogy az eredeti csapattal indulhass

Breki33
van egy másik fórum is :-)
horpeti
Hú, de pang a fórum, mindenki megunta a gémet? 😞

Én most jövök bele😄

Egy bajom van csak MLel, hogy ha azzal a csapattal kezdek (jelen esetben Real Madrid) noname emberekkel, akkor abban a csapatban levõ emberek elvesznek, akiket meg szeretnék majd szerezni (nemdebár??)

így vmi másik csapattal kell kezdjek 😞

Csaumi!

Rotálással, meg az auto training-el, bár szerintem az utóbbi csak a formát befolyásolja...
webibebi
hogy tudom szinten tartani az erõnlétet a master lígben?

msn:[email protected] bárki felvehet

csm
kösz. ki az a ibra?
ibrahimovic?

BMW 325 iX Rallye Car :)

3 * L1 vagy 3 * R2, L1-gyel többször bejön, és persze csak Ronaldinho, Ibra, Ronaldo meg még 1 pár játékos tudja

Abit NF7, AMD 2400+, 1024MB DDR Ram,Galaxy geforce 7600gs ddr3 256mb , 80GB Maxtor + 25GB, Fujitsu Siemens LCD 17\", Dual Action :P Hajrá magyarok!! FORZA JUVE!!

csm
*cselt

csm
hogy kell a flip-flop cslet megcsinálni billentyûzettel?

A Gk autómata legyen vagy manuális, gondolom ezt jelenti. A strigula meg az autómata játékosváltás érzékenységét jelzi. A legmagasabban van akkor csak a gép dönti el melyik játékosst irányítod, ha teljesen lehúzos akkor te váltasz manuálisan embert, köztes átmenetet meg egyértelmû...😊
horpeti
jah, ML kérdéseimbõl csak az az 1 nem oldódott meg, hogy amikor a new MLre kattintok, akkor mi az a cursor GK, meg a növelhetõ-csökkenthetõ strigulaszám.. 😄 az nem volt leírva.

horpeti
jah, attack/defensenél:

auto attack, auto def az a támadó, védekezõ szellemet állítja ugye? (az az auto hülyeség kavar), gondolom a normal a semleges, de van ott vmi 4. is...

olvasom a kézikönyvet, de most mégis leírtam ezt, mert dolgozni is kéne 😛

horpeti
amúgy a quick settingsben beállított cuccokat össze lehet hozni manuális formation beállításokkal is ugye (csak úgy még jobban testreszabva)?

gondolok itt:
a team/settingsben a mentalitás a kül. helyzetekben
+ a felállás, hogy mennyire teszem elõre-hátra-oldalra csókákat
+ az irányok, hogy melyik játékos merre fusson támadóban, védekezõben.

valamit kihagytam, amit tartalmaz a quick settings?

thx.

horpeti
jaaa, én próbáltam mind3at, egyik nyomibb volt mint másik 😄D

De ugy tûnik a másodikat akkor rosszul próbáltam vagy nem annyira tüzetesen 😄D

A new MLnél ott ahol lehet állítani cursor GK, meg vmi egységet csökkenteni növelni, az mit jelent???? a lövéseknél a gyorsaság felmenetelét, vagy mit? arra nem jöttem rá, de nagyon érdekelne! 😊

The Hedgehog
lesz 😊

Nem Ml-t nyomok én is. mikor elkezded lehet választani 3 opció közül milyen játékosokkal akarsz lenni. Az elsõ a "nyomikû
2, a második a rendes jelenlegi keret, a harmadikra nem emlékszem..😊))
Neuman
Nem az pedig azt hittem😊
De nem tudok taktikázni meg stb lefordítani meg nincs kedvem.

!!!HALA MADRID!!!

mateus33
Nem kalandjáték ez😄

Neuman
Magyarítás nincs még hozzá, mert jó a játék csak nem tudok vele így játszani mert nem értem a szöveget?

!!!HALA MADRID!!!

horpeti
jaaaa, akkor bocs! 😊 hogy közben nem lehet annyit láttam, a szezonvéget nem figyeltem! Most kezdtem el 2. szezonom, szal akkor még 1 szezont a 2-es csillagon kell lenyomjak, de nembaj, így legalább nagyobb lesz a sikerélmény... 1. meccsem nyertem, most fel akarok jutni az 1. ligába😊)

Lehet változtatni csillagot,minden szezon végén,ha jól tom...

horpeti
1. szezont már lenyomtam 😄

de mivel nem lehet változtatni csillagot, kezdjem még most elõlrõl 5ös csillagon???
csak félek, hogy akkor nagyon fel fogom adni, mert rommá fog verni... 😊 így is nagy része döntetlen volt a meccseknek, 3. lettem a bajnokságban (másodosztály)

horpeti
aha, hát azon vagyok, hogy megtanuljak, csak amit én kigondolok focit, nem bírják megcsinálni...

Az eredeti real madriddal meg rommá vertem a csapatokat, minden lövés beakadt, még az is, ami kicsit kapushiba volt 😛 (jó, 2-es csillagon 😄)

de hát a játék az játék, csak néha nagyon idegõrlõ a mezõnymunka...
de elõszeretettel alkalmazom az ALL attackot támadóban, defense only + counterattack védõben, alapból meg side attack, bár ez csak azért jó, mert legalább a szélsõk is felfutnak 😛

Azt nem tudjátok, hogy ha pl. a back line-ra maxos erõt fordítok, akkor alapból fogy a kondijuk durvábban, vagy csak ha éppen csinálják?? meg pl. counter attack... tehát ha benyomom counter attack, akkor már csökken, vagy csak attól csökken jobban, hogy kisprintelnek a játékosok counter attackban?
ugyanez offside trap, logikus hogy ha én támadom végig a meccset, és nálam van a labda, akkor ennek nem is kéne élnie, de mintha akkor is venné ki a kondit a védõkbõl keményen... ugyanez a back linera... szóval így mehet feleslegesen a kondi?? mert akkor mondjuk csak védekezésnél nyomnám be, stb... bár kényelmesebb lenne ha csak 1* kéne, és csak akkor vegye ki a kondit a counter attack pl. ha tényleg csinálják...

The Hedgehog
ezek a nyomi játékosok tanítanak meg igazán focizni, nagy kihívás de 1-2 szezon után már igazi mestere leszel jobb képességû játékosok vásárlása után a játéknak 😊

horpeti
rossi te nem az MLt nyomod ugye? (mert nekem ott csak nyomi játékosokat adott😛)

A higgadtsággal egyet értek, meg Steve-vel is... nekem a másodosztályú játékosokkal néha elég ratyi játékot tudok csinálni, de néha mintha megtáltosodnának, nem passzolják el magukat meg át bírják venni a labdát 😛

Most meg írok egy privit, bár nem tudom hol fogod ezt elolvasni 😛

ezért (is 😄) szeretem én a pest!!! olyan mint az igazi foci, lehet élvezni a meccset, ha jól megy a játék
ha viszont nem megy, akkor unalmas, lagymatag a mérkõzés, úgy mint az életben... kevés helyzet, fõleg középpályán megy a játék, küzdés van, szóval nagyon eltaláltak a gameplayt a konamisok..
a meccs végén még mindig sokszor megnézem az összefoglalót 😛 (fõleg, ha jó meccset nyomtam, sok helyzettel, gólokkal)

Abit NF7, AMD 2400+, 1024MB DDR Ram,Galaxy geforce 7600gs ddr3 256mb , 80GB Maxtor + 25GB, Fujitsu Siemens LCD 17\", Dual Action :P Hajrá magyarok!! FORZA JUVE!!

ja és nem írok ilyen vacakul csak siettem..😊
Na srácok nem rég lett vége az év meccsének, laglább is amit eddig PES5-el nyomtam. Ezt csak azért írom, mert nem is olyan rég írtam hogy nem nagyon érzem az ízét ennek a résznek. Hát most rá kaptam az biztos...😊

Milannal vagyok 5*-on és az Inter ellen nyomtam Ml-ben. Év elején nyertek 2:0-ra egy idegesítõ meccsen(utolsó 3 percben kaptam 2 gólt). És most itt volt a revans ideje. Külön érdekesség volt, hogy télen volt egy Adriano Vieri csere...😊 Szóval nagy csarta volt várható. Én bizony nem szégyellem az utóbbi idõben végig néztem a training menüt és egészen az elejétõl elkezdtem tanulni az irányítást ésmost meg is lett az eredménye. Végig nagyon higadtan játszva baromi jó meccsen 4:0-ra megvertem az intert, úgy, hogy Adriano is bevágott egyet.....😊 Külön érdekesség, hogy a meccs végén mikor már teljes K.O. volt vieri összeverekedett Adriano-val...😊 álati klassz a 4. gólt meg Seedorf kb. 32-rõl nyomta be a hosszú felsõbe...😊

ezt csak azért írom le, mert az egész irányítás lényege a higadság és, hogy úgy tekints erre az egészre mintha Tv-t néznél igazi focival és baromi életszagú akciók jönnek így ki a dologból...😊

Szabadrúgásnál ugyanez a helyzet. Én mindíg úgy lövövm, ahogy életben lõném, és mellé még nyomok egy R1-et ettõl mintha lefelé csapódna a labda..))))))
HI!
Valaki nem tudja hogyan kell szabadot lõni,úgy h ne a sorfalba,és fõleg ne a stadionból lõjjem ki!Van valami taktikája???

Msi K8N Neo 4-Fi,1gb +2*512mb kingston ram,Amd athlon 64 3800+,Msi 7600gt 256mb

horpeti
aha köszi! arra a menüpontra sohasem mentem, mert nem akartam quicket! 😊

megkuksizom nemsoká

Quick Setting opcióban vannak ezek.
Pl. a All Attack-nál egy 3-4-3-as felállás mellett már nagy erõkkel lehet támadni,persze ilyenkor az ellenfél kontrái életveszélyesek.
Vagy a Side Attack-nál a szélek szépen nyomulnak felfelé,jól ki lehet õket ugratni,aztán jöhet a beadás.(ez a PES4-ben sokaknak kifejezett taktika volt ahogy néztem,mert marha nehéz volt ezeket a szélen megfogni,és aránylag könnyû volt pontosssan beadni)

Aki tudja hogy nem tud semmit, az máris tud valamit.

horpeti
ennél az auto attacknál egyáltalán nincsen eszeveszett elõrerohanás 😊)

ott ahol manuálisan lehet állítani, ott vannak ezek?? nem láttam ilyet, de lehet csak figyelmetlen voltam.

horpeti
írtátok, hogy side attack, meg all-attack, ez a strategyn belül hol van?

Mert nekem a strategy/teamben van, hogy auto-attack, normal, manual, auto-defense...

és az auto attackot, meg az auto defet szoktam változtatni, és tényleg látszik, hogy változás van (a színekbõl is a játékosok neve mellett, ha az azt jelenti (miközben játszol) ).

ezeket formation A és Bre állítottam, és manuálisan állítom mikor hogy.

de persze egy all-attack jobban jönne, vagy egyrõl beszélünk???

köszi, kipróbálom... nvidiám van, úgyhogy majd hozzárendelem a beállításokat...
eZo
#1717 : a Függõleges Szinkronizálás bekapcsopásával megoldodik a probléma !
Nekem is az volt a gond, ja és ha még az élelsímítást és az anizotrop szûrést is bekapcsolod, akkor igazán tuti lesz minden! Nekem az élelsímítás és az anizotrop szûrés is 4x-esen van és nagyon szép a grafika, pedig a kártyám többet is tudna,de ha már így is szép akkor miért állítsam 16x-s ra !

Ha nvidiád van érdemes a teljesítmés és minõség beállításoknál egy PES profilt csinálni és ott beállítani ezeket, mert így csak a PES5re lesznek érvényesek a beállítások, a többi játékra nem lesznek kihatással !

NOTEBOOK: HP PAVILION ( Intel i5 2410M; 8GB RAM; HD6490; A-DATA 128GB SSD ) KONZOL: XBOX360 Slim [Fifa 12] [Forza 4]

The Hedgehog
én úgy értettem, hogy ha magasabb a képfrissítés akkor jobb 😊
egyébként ez általános probléma, szarul van megoldva a képernyõscroll... és emiatt zizizik a fû

Az lehetséges, nekem is LCD monitorom van. Gondolom magas a képfrissítésem, mert a maxon megy. Akkor majd leveszem, aztán meglátjuk javul-e a helyzet...
péder
b@szus én meg a konyakosét gyüjtöm😊<#falbav>

Nem csodálatos, hogy a munkád milyen értéktelen, amikor fizetésemelést kérsz és milyen értékes, ha szabadnapot?

The Hedgehog
pálinkáskupak akcióval nyertem 😊

péder
van annak aki meg nem isza vagy vissza vitted a göngyöleget?<#vigyor>

Nem csodálatos, hogy a munkád milyen értéktelen, amikor fizetésemelést kérsz és milyen értékes, ha szabadnapot?

The Hedgehog
képfrissítés? egyébként a probléma nálam csak LCD monitor használata után tûnt el 😛

The Hedgehog
ez tényleg egy zavaró dolog... néha nagyon nem veszik fel a ritmust

Lehet, hogy nagyon egyértelmû dolgot mondok, de pl. ha beállítód a strategy-ben, hogy "side attack"-el nyomuljanak az embereid, akkor nekem a két szélsõ mindig elfut, ha középen vagyok a labdás emberrel és így szép szélrõl feltörõ támadásokat lehet kialakítani... Vagy rakd "all attack"-re a strategy-t, nekem olyankor mindenki fönt volt még a középhátvédem is fel-felrohangált...