Pro Evolution Soccer 5 [WE9]

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

saviola83
sziasztok.Én azt szeretném kérni hogy ha valakinek van kedve nekem segíteni ebben a játékban mert még új vagyok az légyszi írjon privit.Végül is annyit kellene segíteni hogy milyen kiegészítõket és hogy érdemes felrakni.Elõre is köszi.

horpeti
Ezzel tisztában vagyok, hogy csak "limitált imitációt" lehet csinálni nélküle 😄

A szabadrúgást is értem, billentyûzettel a csavarást, ill. a minél szélebbre rúgást gondolom én az iránybillentyûk nyomvatartásának idõtartamával határozza meg, amely szinten kb. ráérezhetõ dolog úgy, mint az analógnak a különbözõ erõvel való elmozdítása.

Sima lövésnél látod a jobb analóggal ha le lehet szorítani, akkor azt elméletileg billle is hozzá lehet imitálni 1 gombnyomással.. Ilyenekre vagyok kíváncsi pontosan! olyanokra, amik az iránybillentyûkön felüli funkciók, melyek segítik a játékot.

1szóval akkor azt hiszem végre összeértek a gondolataink 😊))

Köszi mindent!

Breki33
egy free style cselezést nem fogsz leimitálni

illetve csak imitálni fogsz

szabadrúgást nem tudom elmondani énse tudom kétszer ugyanúgy lõnni csak ha hozzá sem nyúlok

sima lövésnél nem használom direkt a jobb analógot, de pl le lehet szorítani vele a lövést
horpeti
persze, igazad van.

De elbeszélünk egymás mellett.
Nem azt akarom, h. analóg legyen, hanem olyan funkcióbillentyûket pótolnék vele, amit analóg nélkül csak így kaphatok meg (pl. csel, manuális passz, meg ahogy te is mondtad, egész máshogy lövi szabadot).. Érted?

Tehát ha pl. 1 csel jobb analóggal 2 balra-val érhetõ el, akkor azt le tudom imitálni billentyûzettel is annélkül, h. az analóg igazi analóg mivoltát kihasználjam.

Abban igazad van, h. az analóg nyújtotta finomságok nem elérhetõk, de valamelyest néhány funkció mégis.
Arra azért kiváncsi lettem volna, h. miként lövi máshogy a szabadrúgást jobb oldali analóg használatával, ill. bal oldali analóg használatával... mivel mondtad, h. tök más...

De azt hiszem a legjobb az lesz, ha kipróbálom... (persze 2 állású gombokkal)

Amúgy thx, bocs a fárasztásért... csak kicsit elbeszéltünk egymás mellett..

a jobb és bal analóg közti különbség érdekelt kapura lövés terén.. (csak nálam ugye csak 2 állásu digit formában érhetõk el, mert csak billel rendelkezem, de attól még a jelentéstartalmuk megegyezik).

Üdv.. 😊

Breki33
Látom nem világos, hiába rakod rá a bill-re az analóg irányokat az nem lesz analóg.

Szerinted le tudom írni egy analóg karnál, hogy pl balra húzom xy kilopond erõvel akkor hogy csavarodik?

Pont ez a lényege az analógnak leírni nem tudod érezned kell illetve kéne

Igazából ha lõsz szabadot se tudod elmondani pontosan hogy csináltad.
horpeti
ha túl bonyolult lenne, akkor hagyjuk, fõleg ha nincs sok idõd cseverészni... 😊

Engem érdekel, de tudom, h. az emberek ideje és türelme véges.

horpeti
értem én, éppen emiatt kérdeztem, hogy mennyire van átmenet, ill hány állapot, de majd megkeresem keresõben. 😊
Kormány jó példa, az nekem is van, és teljes tudatában vagyok a különbségnek, elõnyöknek, hátrányoknak.. 😊

Ezen kívül:

Megkérdezhetem, h. mi az a teljesen máshogy lövés?
Tehát ha mozgásbillentyûkkel húzom jobbra-balra, akkor miben lesz más, mintha jobb oldali analóggal húzom? (ill. ha a mozgásirányoknak megfelelõ bal analóggal?)

Ez rendkívül érdekelne, bár ha azt mondod, próbáljam ki (úgy hogy a fõbb irányokat rakjam rá bill-re és úgy húzzam ,vagy vegyem meg a gamepadot, ami azért jelen helyzetben nekem nem megvalósítható), akkor ok, de nagyon örülnék, ha tapasztalatból válaszolnál nekem, nagyon kíváncsi vagyok rá.

ill. csak a szabadrúgásnál? (meg szölget pl.), vagy akciólövéseknél is van különbség?

Breki33
Ez olyan mintha autós játékban azt kérdeznéd, hogyha billentyûvel írányítjuk
miben más mint kormánnyal.

Erre csak azt lehet válaszolni, hogy mindenben.

Példa bill-el vagy adsz gázt vagy nem.
Kétállapotú a jel

kormánynál a pedálokkal megoldható, hogy mennyire nyomod a gázt és közben még fékezni is lehet.
Breki33
Igen van pl szabadrúgásnál teljesen másképp lõ

Breki33
hátha beírod a keresõbe amit írtam megkapod a választ

ha tudni szeretnéd ezeket nem lehet megkerülni az alapfogalmakat
horpeti
"Dehogy az miért analóg és hogy miért jobb az analóg ezek szerint nem tudják."

az is érdekelne, h. miért jobb... 😊

horpeti
ezenkívül akkor újra konkrét kérdés:

A jobb oldali analóg botkormánnyal (jó nem botkormány 😛) a cseleken és a manuális passzokon kívül van még, amit csak ezzel lehet elérni, és az irányítás inputokkal nem? (pl. lövés terén??)

Tehát jobb oldali analóg hiányában csak a cseltõl, és a manuális passzoktól esem el, v. egyéb hátrányai is vannak (most kényelmitõl tekintsünk el)

horpeti
gazdasági sulit végeztem, nem mûszakit 😛P

Egyébként akkor már így konkrétan megkérdem:

az analóg botkormány a gamepadon az csak a 4-8 irányt (É-D-K-NY-ÉK-DK-ÉNY-DNY) tudja érzékelni, vagy még részletesebb átmenetet is? (billenytûknél ugye csak a 4 irányt tudom beállítani, és az átmenetet azt 2 lenyomásával érem el)

Ez csak kíváncsiság, bár ha a játékra gondolok, akkor ennél részletesebbet nem hiszem, bár az még keményebb lenne. 😊

Breki33
nem kritika

csak kérdeztem

analóg és digitális mintevételezésbõl kell kiindulni P
horpeti
õõõ.. Akkor Breki világosíts fel... én bírom az építõ kritikát 😊

Most kíváncsivá tettél.

horpeti
Jobb oldali analóg által ellátott funkciók _csak_ billentyûzettel rendelkezõk számára nem elérhetõk, csak akkor, ha a négy irányt a billentyûzetre konfigolom. De spec. nem ez volt a kérdésem, ezt magamtól is tudom 😛

Na azért THX a felismerést, és byeZ! :F

Breki33
De én komolyan kérdeztem

Sokan azt hiszik hogy az analóg az a két kar aztán kész.

Dehogy az miért analóg és hogy miért jobb az analóg ezek szerint nem tudják.
horpeti
Oké téma lezárva, vita ne alakuljon ki errõl, hogy ki milyen hülye digitálisan, ill. analóg.

De az eredeti kérdésen sikerült átcsúszni, szóval nincs értelme errõl többet beszélni, köcce mindent. 😊

Breki33
"nálam az analóg is be van rakva billre"

no comment
The Hedgehog
D-Pad = Digital Pad... Analog Stick ugye meg a karok... szóval HorPeti nem mond hülyeségeket Breki 😊 Kioktatásnak helye nincs, szerintem tudja a srác mirõl beszél 😊

Kétféle vélemény létezik... Az enyém és a helytelen!

Azt hiszem Fifahungary-n fent van
Hali! Olvasgattam de sokat nem találtam...
Nem írná le valaki a cseleket pontosan...
Elõre is köcce 😄
na most megint jön az oktatás...
Breki33
és mi a digitális?
horpeti
mondjuk a digitálisnak ehhez köze nincs tuti 😛P

de szerintem az a 2 botkormánybizé a gamepadon, vagy nem? 😊

ha mégis, akkor már cska a jelentésük érdekel, ha nem, akkor mind2 😄

horpeti
nem digitális (gomb)

hanem analóg (két kar) 😛

vagy tévedek ?😄

Breki33
te tudod mit jelent az, hogy analog? P
horpeti
hát, én kezdtem egy ML-t a teljes reállal is, hát kb. 2 meccs után visszamentem a default playeres mentésemre. bár rosszabbul megy (fõleg 5*on esélytelen😄D), de vhogy jóval nagyobb a kihívás, Reálnál már nagyon nem kell mit fejleszteni, csak esztétika, meg tökéletesítés, h. a "gyengébb" emberkék helyére is maxosak...

nyilván 5* hoz, h. tudja az ember verni õket, kell az hogy a csapat is jó legyen, de mivel én még 2*on nyomom, így ez a kihívás, ha megnyerem a bajnokságot ezzel a teammel 2*on, akkor megyek 4* ra, h. jól bealázzanak, és game over legyen 0 dellával 😄D

horpeti
ha az alap Reál felállással nyomod, akkor tudom melyik, kb. énis hasonlót nyomok a sajátjaimmal, kivéve hogy nekem nincsen carlosom, meg salgadom, aki robotol fel s. alá, én emberem 10 perc ilyen után meghalna 😛P

Oké, eddig senki sem tudja, v. nem akarja mondani, h. lehet-e csavarni akcióban, valszeg nem (amúgy alapcsavarást rak bele a gép, nyilván az a kifli a reális 😄)

tyû, az szép, szabadot még nem nagyon tudok lõni, bár eltalálom a kaput 😊 de a sorfal fölött nehezen csapódik a lapda 18-20ról, elcsavarásnál meg nem szokott elég nagy kifli lenni... de lehet csak a játékosok bénák 😛P

Ha nem használsz analógot, akkor sztem minden elérhetõ billel is.. sõt, nálam az analóg is be van rakva billre, ha nagyon akarnám használni, de nincs 3 kezem 😛 (talán a game padon a joystikos megoldás egyszerûbbé teszi, bár akkor is le kell nyúlni vhogy 😄

bár nemtom mi az amit analóggal többet lehet, mint gombokkal.. az 1ik analóg a mozgás, a másik vmi speciális.. passzoknak, és long shootoknak... kérdés, h. ezek _csak_ azzal érhetõk -e el. én a controls beállításnál azt láttam, h. a movehoz be lehet állítani mind2õt, viszont manual passzhoz van ez a 2. analóg... mondjuk nekem jó az automata is, h. neki passzolja, meg. egész normálisan tudja, hova kell kiugratnia is, marad így is elég manuális dolog az embernek meccs közben (bár ez csak az én véleményem 😄D)

eZo
A legjobb fifa a 98-as volt a teremfoci miatt..2002WC és 2005 is jó volt, DE a PES5 sztem mindegyiknél jobb, csak a teremfocit hiányolom:-D

Real-al vagyok..
4-4-2 játszok: Casillas; R.Carlos-S.Ramos-Woodgate-Diogo; P.Garcia; Guti-Zidane-Backham; Ronaldo-Raul a többiek csak cserék:-D
(igazábol ez valami 4-1-2-1-2)
Diogo, P.Garcia nagyon jók a játékban(is)!
Megvettem még Tevez-t és Joaquin-t és a fiatalokat és beépítem a csapatba pl. Jurado, De La Red már egész jók!
Gamepaddal játszok, Logitech Dual Action több mint egy éves,de megbizhatóan és probléma mentesen müxik! Csavarni csak szabadrugásnál tudok, miért lehet pl. keresztlabdáknál is ?
Szabadrugásnál ami érdekes, hogy 30 és 40m közöttieket általába jó százalékkal értékesítem R.Carlos-al, de a 18-30 méterrõl valahogy nem nagyon megy be csak néha-néha..
Billentyûvel nem tom mit lehet és hogyan...

NOTEBOOK: HP PAVILION ( Intel i5 2410M; 8GB RAM; HD6490; A-DATA 128GB SSD ) KONZOL: XBOX360 Slim [Fifa 12] [Forza 4]

horpeti
Ezt gondolom nekem irtad! 😊

Nekem is ez a véleményem fifa vs PESrõl. bár volt 1-2 jó fifa kiadás, de össze sem hasonlítható!

Oké a szintemelés! 😊
1ben van köztünk különbség (a játéktudáson kívül), hogy nekem def. playerek vannak 😊 aztán vicces amikor 10 méteres short passzt 3 méterrel odébb nyomja 😛

Reállal vagy te is? nekem is kedvencem, velük nagyon zsír, Rault nagyon eltalálták 😄

Te gamepaddal nyomod, vagy billel?
Kérdésem lehet azzal kapcsolatban, h. tudsz -e csavarni akcióban (nekem néha csavarja csöppet, de tudatosan szép kiflit nemtok - nem is tudom lehet-e, de gondolom nem hagyták ki a gémbõl...😄)

Ill. hogy lehet szépen csapódó labdát nyomni? ha billel a lefelét nyomom laposan lövi,f elfelé magasan, csapódót még nem sikerült..

ezek mind a rugás után-közben + analógokkal lehet csak, v. mozgásbillek?

Köszi! 😊 ja és ez mindenkinek szóló kérdés 😊)

Breki33
nincs

meg kell venni
Ahh mért nincs vmi FAQ?😞
Hogy tudok más ellen jáccani?NIncs vmi directIP vagy vmi ilyesmi?Vmi patch?
Csak,h tudjak konektingolni a spanohoz és tudjak vele jáccani!
köszi
eZo
Hi !

Én is fifás voltam a PES 5ig, de most már elõse veszem a fifát:-D
Ott elég jó voltam több online bajnoskságot nyeretem, és a gép ellen sem volt kihívás a world class !

Ellenben ebben a játékban a 2* is kihívás volt eleinte !
Más játék, teljesem máshogy kell játszani, mint a fifát, de 1000x jobb és élvezetesebb !

A ML-ben "Match Mode Players"-el játszok elsõ évben 2*-on úgy, hogy én válogattam össze a különbözõ diviziók csapatait, div2-be középcsapatokat raktam ill. a Porto-t és a PSV-t ! Simán feljutottam veretlenül a Div1-be ahová már a legerõsebb bajnokságok élcspatait válogattam be, itt már 3*-on játszottam, de negyon sokat szenvedtem.. (volt, hogy 85. percig 1-0 nekem majd kb 3perc alatt fordított a CPU 1-2 oda)
Olvastam, hogy a 4* -tól felfelé könnyebb mint a 3*, kipróbáltam és IGAZ !!! Most 4*-on játszok és eddig veretlen vagyok, szóval 2* után szerintem ugorj a 4*ra !

Hamarosan én is élvezhetem az online játék izgalmait, de addig még soakat kell gyakorolnom:-D

NOTEBOOK: HP PAVILION ( Intel i5 2410M; 8GB RAM; HD6490; A-DATA 128GB SSD ) KONZOL: XBOX360 Slim [Fifa 12] [Forza 4]

horpeti
Srácok, ti nyomtátok ML-t Default playerekkel? Én nyomom Reállal, 2. idény 10. meccs. 1 igazolásom (Denilson😛) volt.

Most 2es csillagon nyomom, de tökre látszik, hogy a Spanyol 1. osztály csapatai lényegesen izmosabbak, mint az én másodosztályú, itt ott fejlõdõ csapatom.

A kérdés az lenne, hogy ha felrakom 5*ra, akkor van esély ilyen gyenge csapattal?? 1 barátságos meccset nyomtam Barcaval, 0-1 lett, de hát ronaldino 3* körbevfutotta összes emberem, kb. ilyen a csapt különbség 😄

2*on most izgalmas, de esélyes gyõzelmes meccseket nyomok. Tudom, hogy ez még gyenge szint, de tökre azt látom,hogy azért ilyen gyenge teljesítményû játékosokkal élvonalbeliek ellen nagyon kevés az esély, mert srác simán futva gyorsabb, mint én sprintelve, fáradtságról nem is beszélve... Vagy ez így reális, ezt kell szeressem? 😊 Csak 1 baj van,hogy ha gyengén játszom, akkor nem jön be pénz, és game over lesz... de hát ilyen gyenge csapat a spanyol elsõ osztályban kb. a kiesõ zónára van ítélve 😊) És ugye akkor még igazolni sem tudok játékost, mert else jön, pénz sincs. Arról meg nem is beszélve, hogy nem is vagyok tökéletes játékos 😊

Ha van vmi tippetek, h. hogy is csináljam MLt, nehézségi szint terén, akkor szívesen várom. Kihívás a 2* is,mert igazán hajtós meccsek vannak, és nehezen vívom ki a gyõzelmet (igaz a vereség sincs annyira veszélyben, csak nagy a középpályás harc, nehéz kitörni a bénákkal, bár szerencsére jó az összjáték 😄), de mindig is a legnagyobb nehézségi fokozat érdekelt, igaz én FIFás voltam, és ott irreális volt néha a world class, gondolom itt is nagyon nehéz... De bár nehéz így a 2* is, vmiér tmégis nehezebbet akarok, bár csak az idegeim mennek tönkre 😛 Kérdés, h. ilyen csapattal egyáltalán reális e nekivágni az 5*nak ilyen jók ellen...

Köszi! 😊

Életem legkomolyabb kihagyott helyzete:

Adriano 18-ról laposan lõ a hosszúra elmegy a kapus mellett kapufa. Kipattanót meg Gilardino 0.5M-rõl felsõlécre lövi aztán a labda az oldalsó kapufára pattan majd a golvonalra és kivágják...😊))
Akkor ki fogom probalni, koszi az infokat...
horpeti
ML-t nem lehet 2 csapattal nyomni??

én és haverom nyománk külön csapattal, de sajnálattal vettük észre, hogy ez így nem olyan egyszerû 😞(

báttyó02
ha foci szimulátort akarsz akkor a pes a te játékod
ha arcade focit akkor a fifa

Pierre Van Hooijdonk - Djibril Cissé - Go Gunners - F.F.F -

Röviden: Sokkal jobb!

PES/WE letöltések a www.peshungary.hu oldalon!

Breki33
Hali all!

Ez a jatek jobb mint a fifa06 vagy mik a kulonbsegek?
horpeti
jaaa, köcce 😊)

mind2 infót. akkor megnyugodtam 😊)
Amúgy sokkal jobban élvezem másodosztályúakkal az építést, mint az eredetivel, igaz csak 2*on... 5*on, v. 6*on szerintem még most a full REAL is kevés lenne 😊))

Mikor menjek 5*ra? (3*ra nem is megyek akkor, rögtön a max. 😄)

Elõször nagyon meg kéne tanulnom lõni úgy, hogy gondolkodás nélkül tudjam ha ide akarok lõni mit nyomjak, nem? (Most még a FIFA vanbennem, ahol az irányítás pont merõleges, ott a felfele a bal sarok, a jobbra gomb a magasság, itt meg pont fordítva, ez még nagyon nem fûlik a fogamnak, bár tegnap nyomtam 6 óra gyakot, de még még mindig nem égett belém.. mondjuk 5 év FIFA után (több is van az, mert fifa 96tól kezdtem nyomni mindet) nehéz elszakadni a már berögzült dolgoktól, de hát azon vagyok, hogy sikerüljön..

Meg a többi dolgot, passzokat, stb. is be kéne gyakorolni nem?

mondjuk az L1es, és R2õs kombók még nem nagyon mennek, az a shift+S nagyon nem áll kézre, kimondottan rá kell készülni a dolgokra, de hát hova tegyem.. 😛P

Nem vesznek el a játékosok, meglehetõket venni majd, csak sok-sok pes pontért, megtalálod õket a nemzeti válogatottakban vagy az all player részlegben!

Figy, az egy és két * nagyon könnyû, na most ha váltasz 3 *-ra, akkor onnan felfele már nem lehet érezni annyira a különbséget, sõt néha a 3 csillag nehezebb😊)

horpeti
Helló!

Tegnap v. 6 órát gyakoroltam, abból 1 óra shoot training 😛

Hogyan lehet akcióban csavarni (nem sikerült, csak a megfelelõ irányt beadni, de csavart istennek se rakott bele😊 )??

Remélem tudtok segíteni, köszi!

báttyó02
gémpaddal is lehetsz pro,csak szokás kérdése
billel is is lehet verni gémpadosokat,és forditva is 😄

Pierre Van Hooijdonk - Djibril Cissé - Go Gunners - F.F.F -

Breki33
vegyél gamepadot
horpeti
Több PES pontot kapok, ha magasabb *-on játszom (eredményesen) ??