1127
Tabula Rasa
  • Callisto
    Köszi szépen a válaszokat. Azt hiszem kipróbálom. Ja end game? Melyik MMO? Guild Wars. Indulás után még fél évvel is van történet és szál amit végigvihetsz. Megjegyzem ez az egyetlen MMO, ahol van fő történeti szál meg hasonlók.
  • Supa
    Én még annyit hozzátennék:ha sci-fi MMOra vágysz a Tabula Rasa a te játékod.Ha pedig valaki arra kiváncsi milyen lesz a gém 2 év mulva 1 dolgot tudok ajánlani:nézz vissza erre a topikra 2 év múlva
  • HAF Rigel
    Autocélzást egyébként ki lehet kapcsolni , ha jol emlékszem.
    Ja és egyébként egy asia , egy eu és 2 ami szerver van , mert itt a szervereknek más a jelentése mint a wowban .
  • Jockey
    rusch leírta nagyjából mi a lényeg, kérdem én wow-ba vagy bármelyi más mmo-ba milyen endgame elemek voltak benne az indulástól 2 héttel?
    wow-ba pvp úgy nézett ki 2 falú közt rohangált 500 ember mert nem volt battlefield semmi
    de nézhetünk más mmo-t is nyugodtan..
    én azt mondom közel 7 évnyi mmo-ás után, ki kell próbálni főleg ha bejön a scifi, akkor nem is értem a morfondírozást..
  • Jockey
    az a baj, marhára nem láttál még semmit, gyakorlatilag olvasás után mondod a véleményed ha jól értelmezem, így igazából abszolúte semmi értelme nincs az okfejtésednek. Amióta scifi a scifi emp viszi az eletkronikai rendszereket...
    gyakorlatilag lvl20tól olyan szinten belassul a fejlődés, amit lvl10en vagy 18on nem is gondolnál, instance-k lvl20 felett már 3fővel ritkán oldhatóak meg, ha csak nem úgy mész hogy 6 szinttel nagyobb vay az instance-ál. Taktika kell hozzá, és iszonyatos feeling, de azt hiszem felesleges erről beszélnem, meg kell nézni, addig úgy sem lesz önálló és jogos véleményed, max találgatsz
    ha jössz várunk szeretettel..
    menj, csináld végig amennyit lehet, aztán ha nem tetszik hagyd ott a gammát en
  • Rushmachine
    Tsigiri

Kedves mindenki,de különösen Des kolléga.
    Nagyon köszönöm a dicséretet a hosszas bemutatóm miatt.Igen én írtam(no copy/paste),igyekeztem sok lényeges momentumot megemlíteni,annak ellenére,hogy reggel 2.44 kor írtam a dolgot.
    Srácok ez az egész vita + elemezgetés teljesen hüleség és meg is mondom miért.Gyakorlatilag aki kicsit inteligensebb az átlag árufeltöltönél az mindent mindennel megtud magyarázni,megérvelni stb stb...
    Kérdem én,mi a baj egy olyan játékkal ami most indult bő egy hete.Eddig nem volt normális ötletes Sci-Fi gém ,most Britishék letettek egy nagyon jó alapot.Gondolom mindenki tudja,hogy amikor kijön egy játék(MMO) az nem a 2-3 év után formája.Mivel a játék jó alapokon nyugszik nagyon sok jó dolgot ki lehet belöle hozni.Pl:Járművek,lépegetők,Instasos PVP mondjuk komolyabb csapat PVP,új bolygók új faj,és a világ és a környezet kiaknázása miatt teljesen új lehetőségeket hoz az MMO-k világába.
    Ahogy így olvastam a hozzászólásokat senki nem most kezdte az MMO-t ,tehát egy kicsit korosabb tapasztaltabb MMO játékosokkal van dolgom (már nem azokra gondolok akik amúgy is játszanak a gémmel)tehát felesleges elemezgetni ,találgatni,fikciókat felállítani,hogy mi lesz majd 50n,mi lesz majd ha....
    van erre egy mondás a HA-ra. "....ha nagyanyámnak fasza lett volna,akkor ő lett volna nagyapán...."szóval ennyit a ha ról.
    Na zárószóként van egy nagyon egyszerű megoldás,aki akarja kipróbálja ,aki + nem az nem,már korábban is mondtam,hogy a játék gyermekcipőben van,de a hangulat kárpótól sok hiányosságért.
    Ennyi erővel már ,akkor abbahagyhattam volna mikor a BÉTA olyan szarvolt ,hogy 2 perces lagjaim voltak + minden lépésnél akadt,egy CORE2 gépen 2 giga rammal,de betudtam annak,hogy szar a szerver nincs optimalizálva és kész,hogy miért mert a hangulat kárpótolt mindenért.......

Hirtelen ennyi....remélem nem hagytam ki semmit!
    Csóközönvíz
    R

UI: szerintem a játék ára is barát 8k,szóval nem hiszem,hogy ettől mennétek tönkre,tehát ez nem akadály ya kipróbálás terén.
    Az meg a másik,hogy induló játékoknál a népszerűségtől függöen 1-2 hónapon belül lesz trial(lásd pl LOTRO),szóval aki nem akar pénz költeni ár,az is ki tudja próbálni.
  • Des
    na, köszi a válaszokat, különösen Rushmachine-nek, az szép hosszú lett, kopipészt volt, v saját szülemény?:) jó hogy így kiemeltél pár dolgot, ezeket szeretném kicsit lebontani:)
    -klón: oké, de ettől nem fogok megvenni egy játékot. ha jó a game, úgyis hajlandó többször újrakezdeni az ember:)
    -dinamikus harcmezők: na pont ezt kérdeztem az első hozzászólásban, igazából ez érdekelne, hogy mennyire hangsúlyos? mennyit területet lehet így elfoglalni/elveszteni, van-e igazi tét? (tudom, quest NPC-k vannak a CP-kben, stb., de ez azért még mindig egy jó ötletből kihozott 50%).
    -aktív harcrendszer: nekem spec az auto-lock furán hangzik. akkor ne harangozzák, h fps-elemek vannak benne, ha nem kell benne (igazán) célozni... pont azt olvasom, hogy maga a harc nagyon fun, inkább arcade mint bármi más, meg persze vannak enemy-k amik ellen más fegyót kell használni mint a mindenki által favorizált shotgun.. de.. hosszútávon milyen ez? inkább azt olvasom, hogy casual game-nek jó ez, azaz néha belogolsz, játszol 1 órát aztán annyi.
    -logos: na ezekről azt hallom, hiába van vmi ezer féle megtalálható stuff, a nagy részük használhatatlan ratyiság. a másik meg, szted hányan fognak megtanulni egy nem létező nyelvet just for fun?:)
    -craft: na erről csak rosszat olvastam eddig, hagyjuk is:)

igazából úgy tűnik nekem, ez olyan értelemben nem tipikus MMO, hogy inkább harc-központú (ezért hasonlítják sokan a starship troopers-hez), nem dolgozták ki a világot annyira, mint más progikban, szal az emberek nem töltenek el órákat mittomén virtuális horgászattal stb, mert ez csak 1 nagy csatatér és csókolom. ezzel nekem semmi bajom nincs félre ne értsetek, tetszik az 5let, de pl az, h eu-nak lebasztak 1 db szervert és csókolom, na ez nagyon nem szimpatikus hozzáállás, nincs trial, állítólag semmi end-game tartalom nincs (ahogy mondta Rush, nagyon quest-és instance-központú a game, na most akkor max levelnél mi van, amit mellesleg nem nehéz elérni?). ne értsétek félre, nem fikázok, csak tényleg érdekel, hogy mi fog történni mondjuk 2 hónapnyi játék után... sci-fi-t szeretem nagyon, starship troopers is bejött, szívesen hentelek bármit ami szembejön nagy puskákkal, csak vhogy a 21. században vmi többet is elvár az ember:) na mind1, majd követem az eseményeket és ha lesz trial mindenképp adok neki egy esélyt, de egyelőre nem ugrok fejest. jó hentelést mindenkinek.
  • Callisto
    Igaz még választ nem kaptam, hogy kell-e taktikázni a játékban a győzelemhez. És nem a fegyverválasztásra meg hasonlókra gondolok. Lásd Guild Wars... ott biza kell keményen.
  • Callisto
    Akkor gondolkodj el kicsit a villámcsapás és elektromos készülékek kapcsolatán. Az EMP elektromágnese impulzus amivel közvetlen kapcsolat nélkül lehet zavart okozni az elektromos berendezésekben. Ennyi a különbség nem több. Ha közvetlenül lövöldöznék elektromos nyalábbal egy elektromos cuccot hasonló végeredménye lenne. Kivétel ha burkolat szigetelő, mert akkor valóban csak EMP jöhet szóba... hehe, megvan a megoldás :D
  • cikasz
    Hát ez az ! Elekromossággal müködö dolgot minek lönél elektromossággal? :P
  • cikasz
    pont ez az , hogy robotok ellen az EMP fegyó a jó igazán!
  • Callisto
    Bocs hogy sorozatban nyomom, csak egy dolog még amiért ennyire érdeklődöm: nagyon szeretem a sci-fit és nem volt még valamire való sci-fi MMO, a fantasy pedig már eléggé elnyűtt stílus.
  • Callisto
    Várok még 1-2 hetet aztán ha nem változik a hypeja, a vélemények akkor adok esélyt neki.
  • Callisto
    Tudom hogy ez szőrszálhasogatás, de én is épp ezt mondom. Robotok elvileg elektromossággal működnek és épp a lighting ellen immunisak? Hát ez elég nagy baki. Más esetleg a szintlépések gyorsaságáról?
    Egy szónak is száz a vége, sajnos a Diablo 2-t soha nem fogja elérni semmi. Hangulat terén még csak-csak, de a crafting rendszere verhetetlen.
  • esfrost
    a wow mondjuk kivétel akkor... nálad :d mivel 70en indul a játék addig grind
  • esfrost
    nyugi 15ös szintig könnyu fejlődni onnantól lassul be a játék ... bár erről nem engem kéne megkérdezni.. 30as a legnagyobb magyar. wowban is 10es szintig 1 óra... :) és a robost sztem elirtam... csak a pajzsukat szedi le onnantól immune...
  • Callisto
    Az hogy 2-3 nap alatt már 17-es szint hát eléggé lehangoló számomra. GW-ben pl. két fő bajom van:
    1. gyors a levelling, én szeretem ha meg kell küzdeni a képességekért és nem ajándékként adják 10 percenként, tulajdonképpen a semmiért. Így hamar "véget" ér aa játék, hiszen egy RPG-nek a fejlődés az alapja.
    2. negyon, de ngagyon bekorlátoznak craftingban és ahogy látom ebben még inkább... nem lehet kedvem szerint alakítgatni a dolgokat és a bónusz tulajdonságok is pl. max 20% aztán annyi. Le van korlátozva minden. Legyen drága vagy nagyon nagyon nehéz beszerezni vagy összerakni egy erős cuccot, de lehessen!!! Minél erősebb annál költségesebb, körülményesebb, de ne korlátozzanak le hülyeségekkel. Nem szeretem.
  • Callisto
    Köszi. Megnézem.
  • Callisto
    Oké hogy nem jó ez a fegyver az ellen, de nem csak erre gondolok. Bár fura hogy lighting nem üti ki a robotokat, pont fordítva kéne... na mind1. Hanem taktikázásra céloztam. GW-ben pl. rendesen stratégiázni, taktikázni kell missionoknél, mert agyatlanul nem megy...
  • esfrost
    Rasapédia
    Tabula Wiki

ezeket nézd meg... kasztokat meg hogy mennyire hasonló :)
  • esfrost
    Az, hogy minden tipushoz ugyanaz jó az nemigaz pl robotok ellen lighting fegyó nemjó stb. A fegyverekbe lehet craftolni dolgokat, kb minden mobból esik cucc de igazából még nem nagyon jutottam el odáig, péntek óta játszom 17-es Sapperemem van. Az, hogy unalmasak lennének a questek hát nemtom, engem nagyon lekötött és csináltatták magukat:) nem untam bele eddig... Viszont ami számomra negativum a gyenge szerver... 1 Europai szervert sikerült összehozniuk ami mindig "Very High" ... és igázából nem tettek semmi érdemlegeset ezügyben. Szal laggol ...
  • Callisto
    Oké hogy pörgős, de meddig? Ahogy olvastam nincs mit csinálni egy idp után. Stratégia nem nagyon kell hozzá ,mert mindig ugyanazok az elemek jók mindegyik ellenfél típushoz. Ezekben mennyi igazság van? Azt is írják, hogy kicsi a terület stb. Questek uncsik, egyhangúak. Menyire vannak lekorlátozva a tárgyak, moddolhatóságuk, karakterek fejlődése? Nem a level cap-ra gondolok, hanem pl. mennyire halmozhatóak a tulajdonságok egy-egy tárgyban, armorban stb.?
  • esfrost
    Sztem nagyon jó, pörgös insták, wow óta nem élveztem ennyire MMO-t, dehát a wowot meguntam :)
  • Paladin
    Szétcsesz az ideg... véletlen előbb kattintottam lvl30-on a trainre, mint a clone-ra... ennyit arról, hogy a spy-t is kipróbálom...
    Ilyesmire is csak én vagyok képes... :)
  • mikuc
    :-)
  • Supa
    Hát hogy nem fos az tuti.Harc közben állitólag olyan fejeket vágok hogy az asszony válni akar
  • Rushmachine
    Tsigiri

....és a válasz:A játék rengeteg újdonságot takar,és tartogat a játékosok számára.Remek ötvözete TPS,FPS,MMO játékoknak,és hát valjuk be Sci-Fi ből nem igazán van az MMO piacon(nagybetűvel NORMÁLIS)játék szóval.Tuti befutó.
    Egy kis link érdemes megnézni:
    http://www.mmorpg.com/gamelist.cfm/show/all/sCol/rankHype/sOrder/desc

És a feature-ők : (hát lehetne napokig sorolni)

- clone rendszer : (ötletes egyedi)nem kell minden karidat előről kezdeni,ha megfeleő ágon másik class -ba szeretnél tartozni megteheted a clont a másik ágon fejleszted.Meguntad a régi karid leklónozod,és újra eloszthatod a skill pontjaidat.És rögtön más koncepcióban játszól,úgy hogy nem kell felhúznod még egy karit a nulláról.Persze a klón pontokért meg kell dolgozni,de ez egy másik story.
    - Dinamikus harcmezők : különböző stratégiailag fontos erődöket az ellenség időlegesen támad,ami ha megszerez pédáúl nem tudsz kvesztet leadni felvenni,ott popolni,eladni,....stb...
    A megtartásának és a visszafoglalásának is van értelmes,repú,titulus,klón pont,stb....
    - Aktív harcrendszer : Itt nem alszól el harc közben,kveszt közben,számít kit mivel,honnan lösz ,nem úgy mint a WOW ban vagy összes farmolós gémben, auto attack ,+ 2 skill azt kész.Itt neked kell harcolni,löni,közelharcolni,tárazni,stb.....
    És hogy miért nem egy sima TPS,FPS klón,hát csak azért mert Lord British zseniálisan ötvözte ezeket a játékokat az MMO elmekkel és nagyon kerek és egyedi dolog alakult ki belőle.
    Mondjuk ha Plains en az előretolt állásnál harcoltál volna a Banek ellen ,persze max grafixon ,nem biztos ,hogy arról kéne magyarázzak,hogy mitől nem egy tucat GRINDMMO val van dolgod.
    És az meg a másik : itt szimplán farmolásból megöszűlsz mire szintet lépsz,tehát kveszt és insta orientált a gém.Az insták + szédületesen hangulatosak.Teljesen új elgondolást követel a Sci-Fi környezet.Normálisan kidolgozott hangulatos insták vannak,mint példáúl mikor megkell semmisíteni a Bane-k robot gyárát ,ahol embereket és őslakosokat műtenek át .
    LOGOS rendszer : A játék tartalmaz egy a kínai kanjihoz hasonló képírást ami az őslakók nyelve,ezzeknek az elsajátításával és megtanulásával ,különböző képességekre teszel szert,egy olyan elfeledett civilizáció technikájához jutsz hozzá ,amivel feltudod venni a harcot az aggressor faj a Bane-k ellen a harcot.
    Ha veszi az ember a fáradságot és a valóságban is megtanulja ezt a nyelvet,akkor a vének által hagyott üzeneteket,bölcsességeket is megtudhatja, megismerheti, elolvashatja , az ember,ami nagyon erősíti a szerepjáték részét és iszonyat hangulatos.....
    Szóval lehetne sorolni,persze a játék ,mivel most indult hemzseg a bug-októl,dehát melyik MMO játék nem szenvedett ilyen gyermek betegségektől az elején.Ez szerintem nem csorbít a játék értékein ,mivel a környezet és az alapkoncepció alapján rengeteg kiaknázatlan lehetőség rejlik a játékban és emiatt az ember szemet huny a játék kezedeti hiányosságai miatt.
    kb ennyi.
    Csóközönvíz
    R
  • Des
    szevasztok, látom páran beleugrottatok egyből megjelenéskor / már előtte, respect:) ez is csak egy újabb grindMMO mint az összes többi eddigi? azt olvastam, az erődök elfoglalhatóak ez vmennyi dinamizmust ad a játéknak, de ezen kívül van még vmi eredeti ötlet? ahogy olvastam külföldi fórumokon, a béta alapján mindenki lehúzta, h egy rakás fos.
  • mikuc
    Nálam megtalálod.
  • szenye
    Most tulajdonképp mi a guild neve? Mert én szólóban hányódom, nemigen látok magyarokat...
  • Paladin
    Mondom, h bankfüggő... :)
  • Superhamster
    nekem nem fogadta el a visa electront :S
  • Supa
    Jól mondja Rush de sztem partyzás mehet lvl 1töl is
  • esfrost
    Elfogadta a Visa Electron kártyámat szal akinek ilyen van az bátran használhatja:)
  • Rushmachine
    Tsigiri

Örülnék neki srácok ha 22+ emberek elkezdenének guild partyzni,mert onnantól jönnek az érdekesebb insták,nagyobb odafigyelést igénylő dolgok.Gondolok itt a Plains-es dolgokra,Strider vadászat,Predator vadászat ,Kardash,Boss vadászatok stb... tehát itt már jobban igényli a party megoldást a gém.
    Szóval hajrá srácok partyzzunk :D

Csóközönvíz
    R
  • HAF Rigel
    Igen , érdemes minden helyre benézni végig scannalni a barlangokat is , találtam már termet amiben logos volt .
  • mikuc
    Én még nem figyeltem meg. Igy köszi az infót.
  • Paladin
    Megfigyeltétek, hogy a logos helyek körül általában ilyen gyöngyházszín kis gombákkal van tele a talaj? Mivel wilderness után már nincs mindegyikhez quest, és a logos-térképek se teljesek, és főleg nincsenek meg minden mapra, ezért érdemes lehet figyelni.
    Plainsen pl. 2-3 logost így találtam meg bóklászás közben.

Ha már mindenki tudja és triviális info akkor sorry :)
  • Superhamster
    jajajaaa
  • Rushmachine
    Tsigiri

Ja gyerekek!Olyan unalmas a fórum így flame nélkül ,valamit csináljunk már,vesszünk össze valami irdatlan fontos dolgon,mint példáúl a guild név,vagy fikázni kéne valakit. na na.... mondjuk azt a fasz Sunny Honey gyereket,tudom ajánlani figyelmetekbe fikatáblának :D

Na egy kicsit elkanyarodva,igen dombornyot kártya kell érted szuper? :D

Csók
    R