12274
Age of Conan: Hyborian Adventures - MMORPG
-
#11993 "Azt hittem, hogy ott nagyobb kultúrája van a szerepjátéknak mint mondjuk a ruszkiknál, ami talán igaz is csak abból semmi sem látszik aoc-ban, mert ez rendszer azokat elidegeníti."
A szerepjatek nepszerusege nem nemzet kerdese.
Az agyatlan zerg es egyeb sz*rsag amit leirtal pedig az IRL lehetosegek (hianya) es az adott orszag tarsadalma miatt olyan, amilyen. Amcsiban kevesebben "elik ki" magukat online a serelmeik miatt, mert vannak egyeb lehetosegeik (illetve divat mostansag fegyverre fobe loni embereket - lasd a hiradok). Az oroszoknal mas a helyzet, mert a vodkan es az mmokon kivul nem nagyon van mit csinalni. Pont ezert, aki csicska az eletben, annak nem marad mas, mint az mmoban eljatszani azt, amit az elet "megvont tole".
Masik kerdes, hogy az oroszok ugyanolyan zart kozosseget alkotnak (tortenelem es nyelv miatt), mint pl mi, magyarok. Csak amig ok keresik egymast es ugy alkotnak egy nagy es hatalmas tomeget, addig mi magyarok hiaba keressuk egymast, belulrol bomlunk :) (ezert sem mukodott meg egyetlen mmoban sem a "magyar server" kerdese)
A lenyeg az, hogy a te hibad, ha hagyod, hogy egy paprikajancsi elrontsa a szorakozasodat, mert akkor o "gyozott". Le kell sz*rni, vagy keresni kell mas lehetoseget. Tul rovid az elet ezen szakasza, hogy mindenfele idiota orosz/(random nemzet) verpistikejere fecserelje el az ember. -
#11992 Kulon Campaignba mennek, nem fogsz talalkozni veluk, csak ha direkt keresed oket. :) -
#11991 A német segít az orosznak ellenünk :) -
Although #11990 Abe régen írta ide főleg németek irányította európai guildek voltak az oroszok ellenfelei pl a Blood and glory szerveren. Ezek megszűntek már? -
Although #11989 Jó oké viszont nagyon jók az mmoba az amerikaiak de lehet ők is az ázsiai mmokat szeretik :D -
Although #11988 Ráadásul ugye elsősorban a z amerikai szerverek miatt volt összevonnás nem az európaiak miatt ahol voltak még elegen. A guild listán is látható az amerikaiak kevesen vannak már. Zömmel európai guild az első tízben talán egy amerikai van. Lehet lesz jobb de nem hiszem. Az amik nyálas népség :) Leszámítva a kokszosokat :D Jó ez általánosítás de sajna van benne valami :) Ahogy néztem anno a forumokon sok volt a fekete rajongója a conannak -
Although #11987 A ruszkikkal senki nem szeret egy szerveren lenni.Tipikus zerg népség. Erre spec kíváncsi leszek a TESO-nál is mi lesz a következménye.Mondjuk ott nem tud annyira súlyos lenni mert max a pvp-t ütik szét ugye. Esetleg ami gáz lehet még a a chat csatornák spammelése ciril szöveggel. Persze ez is elég tud lenni. Írnak ezek minden chatra válogatás nélkül itt is. Ráadásul időeltolódás van tehát ne számíts csodára az amiktól, max hétvégén lehet érdekes. -
#11986 Nem rád gondoltam, hanem azokra akikkel előtte pvpztem, és felzaklattak.
Az is benne van mennyire csalódott vagyok a megrével kapcsolatban. Így utólag már nem is tudom miért de az amcsiktól többet vártam. Azt hittem, hogy ott nagyobb kultúrája van a szerepjátéknak mint mondjuk a ruszkiknál, ami talán igaz is csak abból semmi sem látszik aoc-ban, mert ez rendszer azokat elidegeníti.
-
#11985 "játék hátrányos helyzetű szelleminyomorékokkal, akik Real Life sérelmeik kompenzálják az interneten oly módon, hogy leölnek mindenkit akik tudnak."
Köszönöm köszönöm, mások rövidebben szoktak bókolni de az ilyen szépen kifejtettnek is örülök:) -
Although #11984 Nem ezért Artanis. Azért mert lejárt az ideje, valami csoda folytán 2008-ban 2009-ben tömegével, 100-val megjelentek az AOc-ba sokan csalódtak sokan maradtak. Azok akik kockán nőttek fel vagy máshogy rajongtak ezért a dologért. Életre keltették ezt a világot. Mind az Aquilonián mind a hyrkanián. Nekem szerencsém volt elkaptam az utolsó éveket neked nem. sokan nem értették őket miért sírnak a nevek miatt, miért balhéznak mindenért, én értettem mi mozgatja őket holott nem tartoztam közéjük. Más korszak jön ez az élet rendje mindenben :)Most ez a rohanó, elmélyedés nélküli van. Persze ez már régóta tart, csak mostmár látványos. -
kecsesz #11983 Akkor jöjjön egy kis pozitív lelkifröccs, látom elfér itt és most...
Egyenlőre 5-en töltik a játékot lefelé, behúztam a brigádot, ebből 3-an biztosan jönnek!
Kitartás!!!
Üdvözletem!
-
#11982 Egyébként annak ellenére hogy az előző posztjaim meglehetősen negatív képet festenek a játékról. Én azon kevesek egyike vagyok aki nap mint nap játssza ezt a játékot méghozzá a fury szerveren, a gladiátor képzőben már jóval több mint két éve. Élvezem a játékot mert sok mindenben nagyon jó. Lentebb meg látható, hogy azért a hibáit is látom. -
#11981 Azzal nincs semmi gond hogy a minigamek a vérgőzös hentelésről szólnak, de a world PvPnek másnak kéne lenni. A szerepjátékos számára az élet érték, ha gonosz jellemű akkor másé nem, de legalább a sajátja. Az asztali szerepjátékban egy életed van ha meghaltál game over. Nyilván számítógépen online játékban nem lenne szerencsés ezt egy az egyben átültetni. De azért kellene találni valami arany közép utat ez és az között, hogy "hát most meghalok mert lusta vagyok vissza futni a faluba."
És akkor itt el is jutottunk oda, hogy az élet sosem drága... sosem volt ilyen olcsó. Vagyis még messze nem vagyunk a PvPnél amikor a roleplayer undorral fordítja el a fejét, hiába a világbajnok grafika. -
#11980 Sajnos én nem láttam az úgynevezett PvP-RP szervereket. De ahogy hallottam nem volt jelentős különbség a játék menetet érintően.
Van szerepjátékosok nem egy egységes csoport. Rendkívül nehéz meghatározni azt is, hogy ki mit tekint szerepjátéknak. De vannak azért olyan dolgok amik kivétel nélkül kiverik a biztosítékot szerepjátékosoknál és a csak a primitív quaker nem érti, hogy miért.
Néhány példa az ilyenekre;
Állok az őr mellett, jön a paraszt és neki futásból megtámad. Tudja, hogy mindenképpen megfog halni, de kit érdekel ha az őr öli meg mert csak 1% minusz. Aztán vagy vissza jön a kőért vagy nem, mind1. Mit nyerhet? Hát pvp xp-t! Mit veszíthet? Semmit.
Másik paraszt szintén nekem jön, közben rájön hogy elszámolta magát, több egy mint kettő... na akkor sem muszály pvp halált halni. Erre is van megoldása a gyáva tettéért felelősséget vállalni képtelen köcsögnek, gyorsan belép minibe 1% HPval.
Ezek a dolgok ma is megtörténtek és mindennaposak. Nagyon lélekromboló tud lenni. Kb ezért nincs szerepjátékos AoC-ban.
Persze a megoldását is tudom a dolgoknak ami hihetetlen egyszerű. Csak a funcom-nál senkit nem érdekel. 1.)Akinek kriminal flag-ja van az semmilyen körülmények között ne kaphasson pvp XP-t. 2.) Akinek kriminal flag-ja van az ne csatlakozhason minihez ha korábban csatlakozott akkor töröljék a kérelmet. Egy-egy plusz sor a kódban. -
#11979 Nyilván ez az alfaj az közönséges internet troll mmoRPGken élősködő változata. De ahhoz hogy ez az agresszív, invazív faj tenyészni és az őshonos roleplayer archetípusokat teljesen kiszorítsa kellenek a nekik kedvező körülmények amiket a funcom nyilvánvalóan téves üzleti üzleti érdekeit figyelembe véve megteremtett és hosszasan fenntartott. Ezzel egy csapdahelyzetbe manőverezték magukat amiből már én sem látom a kiutat.
Néhány nagyon egyszerű változtatással lehetne roleplayer környezetet teremteni, de éppen a jelenlegi populáció kárára és várható felháborodására. Ha meglépnék azokat a változtatásokat amiket egy szerepjátékos joggal elvárna, akkor vesztenének a jelenlegi FPS/hack&slash populációból amit, biztosan nem pótolna roleplayer beáramlás mivel ha a szerepjátékosok valamit egyszer leírtak, akkor soha a környékére sem mégegyszer... -
Although #11978 Az a baj Artanis te túl későn jöttél, de jobb is így, neked sokkal jobban hiányoznának azok akikkel én vagy Abe játszottunk 2009-ben de még 2010-ben is. Lehet le se tudnál ülni a Conan elé akkora a különbség :) -
Although #11977 Csak abban tévedsz hogy ezt a réteget a funcom nevelte ki. elárasztanak ezek mindent. Így a dolgok végén azt mondanám, próbált alkalmazkodni. 2010 után egyszerűen az a réteg akikkel elkezdtem anno, elkezdett fogyni és nem jött helyettük senki. Ahogy tűnnek el az rp szerverek ezekből a játékokból úgy múlik el ez a világ is. Vele együtt nekem is egyre kevesebb kedvem van bármilyen mmohoz is. -
#11976 Hiába dolgoztak a grafikusok és a designer-ek jól, vagy marketingesek rosszul határozták meg a célcsoportot, vagy programozóknak nem volt semmi fogalma arról mi az szerepjáték.
Az amit ezek mmoRPG-ként kínálnak csak mmo vagy mmoFPS. Nem a Teso fogja elvinni a játékosokat hanem a gta vagy a battlefield aktuális része.
Azért mert a játékos populáció jelentős része legalábbis a PvP szerveren, quake-n, counterstike-n. call of duty-n socializálodott.
Közük nincsen a szerepjátékokhoz, és a funcom ezt az ostoba játékstílust favorizálja. Kitenyésztett egy olyan játékos alfajt aminek már a capture the flag is túlságosan igénybe veszi az agykapacitását, és nem szégyenlenek deathmatchot követelni a hivatalos fórumon.
Sajnos a wolrd pvp is erről szól közönséges deathmatch megy, semmiféle pvp frakciózás meg ilyenek nincsenek. Tele van a játék hátrányos helyzetű szelleminyomorékokkal, akik Real Life sérelmeik kompenzálják az interneten oly módon, hogy leölnek mindenkit akik tudnak... ha közben meghalnak az sem számít; "spawnolok oszt jó napot". Elmondtam mindent az játék szerepjátékos és pvp oldaláról. -
Although #11975 Nagyjából csak lv80-on lesz igazán élet az alatt nehéz. De a furyn nem tudom milyen a cromon mindenki a T4-et ostromolja vagy Khitai dungeont csinál. -
Although #11974 A frakció pve tartalom a Godslayer hozta be és Khitai részen vannak egymás ellen hadakozó frakciók amikhez csatlakozhatsz és történetet adnak. A pvp az a guildek között megy és magyjából mindenki mindenkit üt. Kivéve ha szövetségesed de alapból azt is tudod ütni. Meg persze megy a szabad gyilok a zónákban is. -
MaRee #11973 Furyn arra készülj fel hogy olyan lesz, mintha single playerrel játszanál, de gyakran még Cromon is. -
kecsesz #11972 Köszi mindenkinek!!!!
Már 3 srácnál megpengettem a húrokat, töltik lefelé bőszen...
A grafikát le kellett vennem közepesre, de ahogy olvasom lesz ez még alacsonyabb is később PvP esetén...17 oldalt olvastam el a fórumból visszafelé.
Kérdés:
Ha jól értelmezem akkor itt RvR helyett open PvP van/Fury/, ami annyit tesz hogy mindenki-mindenki ellen küzd?
Vagy csak az számít ki védi a várat, és ki az aki támadja?
Magyarul nem vágom a frakciókat.
Előre is köszi! -
MaRee #11971 Robert E. Howard Összes Conan Története I. és II. rész, le is lehet tölteni torrentről pl -
Although #11970 Talán egy dolog amit csinálhattak volna másképp, a kultúrák közötti háború, pvp szinten. De ne legyünk telhetetlenek 2008-ban ez a játék messze megelőzte a korát. Végül is behoztak egy ellenséges frakciót is a Yag frakciót a Rise of Godslayerrel. De nem akarom ellőni a dolgokat.
Ami lényeges még, idő kell ehhez a játékhoz míg megismered. Talán most 2013-ban látom az első olyan játékot ami fantasy vonalon tényleg jobb lehet mint ez. -
Although #11969 Ez talán az egyik legjobb
Beyond of Black river
wiki
WIKI
A conan talán a legjobb dark fantasy ami létezik. Talán csak a witcher világa mérhető hozzá.
A Funcom 110%-on hozta a világot questekben történetben. Sajnos a játékosok között csökkent jelentősen a roleplayer utántpótlás és ez a fejlesztésen is meglátszik. PVP-ben is látszik a nagyhangú nyavajgókat próbálják támogatni, nyilván mert mindig telesírják a hivatalos oldalt.
Egy biztos ez már sose lesz olyan amilyen 2011 előtt volt. De maga a játék ha már csak tizredannyira nehéz is mint volt még mindig mutatja mit tudott a funcom lore tekintetében alkotni, különösen a cimmerian vonalon de a többi is nagyon üt. Pedig ez már régi játék. Kár ezért a cégért. De nem rájuk van igény. -
kecsesz #11968 Elhiszem...átèltem hasonlót èn is a WAR-os Guildemben!
Ma kipróbáltam a Fiammal, jó benyomást keltett bennünk a játèk, kár èrte, hogy csak most ismerkedem vele!Az hogy rèteg cucc, az lejött elsőre, a regènyek sokat segìtenènek, tudtok ajánlani jó linkeket, cìmeket?
A warhammer sem ment volna "szárazon", könyv hegyeket olvastam ki miatta.
Nekem csak úgy megy, ha telibe ismerem a világot, gondolom nem lenne baj, ha a hoppon maradt RvR-hez szokott kemèny magot /3-4 fő/ is magammal hoznám??!
-
#11967 Nem csoda ha elfáradtak, hihetetlen arcok vannak. Tegnap este egyik csóka amelyik fél év leforgása alatt érte el az L80-at, hogy akkor most (hogy végig kínlódtam vele fél évet, hülyeségeket, akadékoskodásokat, arcoskodásokat, ninja lootokat) elmegy kipróbál egy másik guildot. Mondom neki "menjél, pápá" erre hogy kisebb kariját azért itt hagyja nálam a barátság miatt. Ok mondom én. Ma reggel logol kiskarival és azt kérdezi, hogy "nem akarok-e neki fotd-ot farmolni. Mivel nem akartam, azt mondta hogy ebben a guildban senki nem akar csinálni semmit... na ezen a ponton telt be a pohár.
Azért én segítek mindenkinek aki még nem bizonyította, hogy érdemtelen rá. -
#11966 Én senkit nem győzködök, azon már régen túl vagyok.
Ha segítség kell, a játékban megtalálsz. A Justice guild leader-e vagyok.
-
Although #11965 Teljesen tudom osztani Abe véleményét a funcom elcseszte ezzel a rendszerrel az igazi pvp-t ami évekkel ezelőtt volt. Főleg az ilyenek részére mint én. A Cromon nulláról indulva esélytelenebb vagy mint a Furyn.
Viszont a Furynak is van hátránya, egyedül szinte esélytelen szintezni pve részen. Mert nagyon gyorsan megesznek és elveszik a kedved. :) -
#11964 nemtudom.. én furyn vagyok, mert nincs türelmem a cromos idiótákhoz.. nem a seregről beszélek, de van ott is aki ki tud hozni a sodromból.
2 alapvető különbség van a 2 szerverközt:
1. world pvp
2. a játékosok mentalitása
-cromon csak olyan pvpzik aki full cuccban van, vagyis ha te ott el akarsz kezdeni pvpzni akkor esélytelen.
-PVEhez elvárják, hogy legyen legalább 3 különböző ruhasetted..
Furyn ha elérem a lv80an akkor a tradertől vehető legolcsóbb ruhával el tudok menni PVPzni és PVEzni is anélkül, hogy noob f*sz volnék. -
kecsesz #11963 jah, melyik oldalt válasszam? -
kecsesz #11962 Köszi!
Akkor kezdek veletek, de nem fogok "csak" felnőni....
TS priviben működhet, sokat könnyítene?!
Üdv.:
KG -
#11961 Hali!
Én mmorpgben még nem láttam jobbat aocnál, pedig sokat kipróbáltam.
Fury a pvp szerver és ott ne számíts sok segítségre.(habár most páran jöttek ide, velük talán tudnál bandázni amíg megnőttök)
De a túl oldalon(crom) is kezdenek már belefáradni a magyarok, hogy csak felnőni járnak hozzájuk.. -
#11960 Best MMO PvP = Eve Online. Kiprobaltam rengeteget, sajnos nincs nala jobb ilyen teren. -
kecsesz #11959 Sziasztok!
Biztosan hallottátok, vége lesz a Warhammer-nek.
Szeretnék PvP-t játszani valamivel, jó lenne ha meggyőzne valaki, hogy az AOC mellett maradjak...!
Előre is köszi!
-
#11958 facebook.com/groups/aochungary/ -
#11957 Nemsok, habár nem is vagyok az a PVE fan.
4bosst öltünk a 6ból, de a 4. már elég nehéz.
Főleg a taktikán múlik, és a taktikák sem olyan túl egyszerűek szóval nem rossz. -
Although #11956 Valakinek van tapasztalata az új dungeonról? Érdekel mert még nem jutottam be oda. -
Although #11955 Van egy felkiáltójel ilyenkor a jobb sarokban. -
#11954 ...szerintem mire ezt olvasod hozzájutottál