9766
FIFA 06
  • Breki33
    és a minta neked is mindig ugyanaz volt?
  • The Hedgehog
    nem láttam még... igaz nem is nagyon nézegettem a külföldi FIFA-s fórumokat...
  • Breki33
    kéne nekem egy lista hogy melyik zdataban vannak a füvek adboard stb

láttál valahol ilyet?

szeretném a füveket cserélni de máshogy van mint a demobasn
  • The Hedgehog
    noshát... első benyomásaim szeretném megosztani a FIFA 06-al kapcsolatban. Egy egész estét betöltő meccselés és menedzser módos játék után.

Elsőként ami nagyon tetszett a hangulatos intro. Tudom, hogy sokan ez nagyívből lexarják, hogy van-e vagy nincs, de akik rég játszanak a FIFA sorozattal azok tudják, hogy a retro részek bevezető képsorai nagyon is ott voltak a topon és remekül bevezettek bennünket a játékba (WC98 kakasos mozija, huh...). Sajnos a menü már nem tetszett ennyire. Szinte ugyanaz, mint a FIFA 2005-é ami nem is lenne ugye gond, csak éppen már abban is kényelmetlen volt a navigálás. Én szeretek gyorsan, billentyűzettel lavírozni a menükben. Itt ezt nem lehet! Lassú, körülményes, nem találsz meg mindent elsőre.

Játékmódok terén nem kell panaszkodni, tavaly sem kellett, de már évek óta hiába könyörgünk nem pakolnak bele egy fránya VB selejtező, BL, UEFA kupa módot. Ilyeneket hiába is keresünk, külön nem tudunk játszani. Kreálhatunk saját kupát igaz, de az nem gyanolyan. Immár a PES mintájára tudunk saját játékosokat kreálni. Sokkal részletesebben, mint az előző részben. Illetve ha akarjuk módosíthatjuk a már meglévőket is (egy két dolog pl mint arc stb a sztároknál le van tiltva). Ezeket a játékosokat utána szabadon mozgathatjuk a csapatokban illetve a válogatott kereteken is módosíthatunk. Sokan nagy hasznát veszik majd, bár engem itt is nagyon zavart a hülye menünavigálás így hagytam a fenébe.

Plusz egy bajnokság ugye. Lengyel. Azért került be a játékba, mert tavaly nagyon jó eladást (dupla annyit adtak el a 2005-ből mint előtte a 2004-ből) produkált a játék Lengyelországban. Dejónekik. Mi nem vesszük hasznát.

Hát a játékmenet...

A demóval játszva nagyon kellemes érzés kapott el. Tetszett! Mert hasonlított a PES-re és mégis más volt. Új élményt adott nekem, FIFA-val még nem játszottam ilyen változatos mérkőzéseket. A teljes játékkal nyomva ugyanezt éreztem, de minél több meccset nyomtam annál több gyermekbetegsége előjött a fizikai és AI motornak. A mesterséges intelligencia sokat javult, de a gép mégis még mindíg csinál olyan hülyeségeket WC szinten is ami mosolyt csal a tapasztalt játékos arcára. Tök üresen áll a védő, megindulok félpályáról hogy letámadom erre megfordul és szögletre gurítja... Hihetetlen! A szerelőmozdulat sem az igazi, scriptelés szagát érzem, nem nagyon függ attól, hogy mennyivel gyorsabb, erősebb, jobban szerel a játékosom. A scriptelt dolgok megvannak még sajnos a motorban, jól álcázták őket igaz, de még mindíg érezhető, hogy a valóságban biza ez az ívelés nem így menne...

A menedzser mód nem nyerte el a tetszésemet. Nem köt le. Valamiért... Talán majd ha a játékba jobban belejövök.

Számomra kellemes időtöltés lesz a játék, de még mindíg nem lesz ahhoz elég, hogy a PES-t féretegyem egy FIFA meccs miatt. Pedig higgyétek el ezt szeretném.

Csalódás is meg nem is...

UI: Csukott szemmel játszottam, mert a grafika közelről valami borzasztó. Távolról nézve még emésztem, de vazze már 3 éve ugyanilyen.
  • Breki33
    gamepadnál ezeket kéne megnézni

devdata.dat: a text file found in data/input in FIFA 06 main folder
    FIFA 06.txt: a profile file with the correct button mapping

DE aki RUblepad 2-est vett semmi gondja mert alapból jó
  • Breki33
  • Breki33
    Ezeket privátba intézzétek

kösz
  • saviola83
    Na srácok úgylátom nem valami jó a vélemény a játékról bár én eddig mindegyik fifával csak kipróbálás szinten játszottam valahogy nem tudott lekötni.Engem jobban leköt a madden meg a football manager.Szerintem ezt ki se fogom próbálni.
  • attiGT
    letöltöttem a wanadoo-ról és lejöttek ilyen r30, r31... fájlok is. Ezek azt jelentik hogy nem teljesen volt fönn a játék vagy mit? Ha ezzel kell vmit csinálni kérlek irjátok le hogy mit. Kösz.
  • Curtis
    Hi,

Szerintem ez a FIFA 06 nem lett jó. (finoman fogalmaztam) Amúgy szeretem a FIFA sorozatot, a PES-t még nem próbáltam. Multiról nem tudok még véleményt mondani, de a játékmenetről, grafikáról, hangokról kialakult bennem már egy körülbelüli kép (szubjektív):

Grafika: szinte semmi változás az előző FIFA-hoz képest. Sőt, talán még rútabb. A közönség egyenesen felháborító így 2006 tájékán.
    Hangok: Kommentár szinte semmit sem változott. Ugyan olyan monoton, mint volt, talán betettek 1-2 új mondatot. Közönség talán jobban hörög és vannak új szurkolások is.
    Játékmenet: Talán egy kis előrelépés van a taktikát illetően. A mozdulatok alig változtak(azért van egy két új, de minek), a gép néha minden ok nélkül kivezeti a gömböt az oldalvonalon túlra, a kapuson átmegy a labda, sok mozdulatot szögmérővel animáltak, a Trax a lehető legszarabb helyen van, a menü bugos, a partjelző nem lenget...stb.

Egyelőre ingyé' vót, ezért nem nagyon szidom, de nekem nagy csalódás, úgy hiszem ezt a sorozatot kihagyom és nem fogom megvenni.
  • Vinsanity
    basszus nekem is hibát észlel és nem indul el ,nemtom mit csináljak
  • Vinsanity
    nekem se
  • examinee
    "Átkonfigurálom a gamepadomat ha kilépek nem jegyzi meg" ---> nálam is ugyanez van! Érted most mindig konfiguráljam ujra?:P hát lol! Söt egy gombot felsem ismer a game a gamepadombol: persze pont olyat ami kéne nekem!
  • Piko888
    Hali!
    Kiproszáltam a Fifát, bár ne tettem volna. Nem tudom elképzelni hogy ezt a EA csinálta. Irányítás katasztrofa, játékosok mozgása rondább mint a PES-ben. Átkonfigurálom a gamepadomat ha kilépek nem jegyzi meg. Nem tudom hogy a tesztelők mit csináltak, de kb olyan mintha a fejlesztés a felénél leállt volna. Ez a vásárlók átvágása. Szerintem ez a legrosszabb az összes Fifa közül, ennél még a Football Generation is jobb. Na csumi
  • owen20
    megvan kösz
  • owen20
    Mert a wanadoo-n sehol se találtam!
    Te hol találtad meg?
  • Istencsászár
    istenem netöltsük le helyetted?
  • owen20
    hányas szekcioba?
  • grizzly21
    wanadoo.atw.hu
  • owen20
    Valaki tudna olyan nem kamu oldalt mondani amin fentvan a fifa06?
    Lehet fizetős is de most ha lehetne!
    Ez pl jo?www.fifa.datarider.hu
  • examinee
    Hát ez egy fos ez a multi rész! 3mp mire regál a játékos meghát ez a lagg! Nem is beszélve arrol hogy gamepaddal meccs közbe esc-t akarsz nyomni nem reagál rá kise tudsz lépni! Meghát hogy nem ismer fel gombokat. Ennyit a fifárol: uninstall!
  • Breki33
    utoljára konkrétan 6 hozzászólással előtted
  • Breki33
    van ma csak 6* kérdezték meg
  • sonico
    Sziasztok!

Segítségeteket kérem! FIFA 2006 vmiért és már a demó is ugrál,v h mondjam mintha be lenne ragadva egy billentyűm és állandóan megy vmelyik irányba! Nem értem mitől, sehol más játéknál nem csinálja ezt még az NHL 2006 nál sem! Miért? Vki másnak is van ilyen hibája!? Kérlek segítsetek előre is köszönöm sziasztok!
  • Breki33
    jól látom, hogy minden stadionban ugyanolyan gyep van?

három stadionban jéátszottam és mind ugyanaz volt
  • Breki33
    de eddig a multi nem nagyon volt lagos
  • Breki33
    nemcsak azt
  • Istencsászár
    jah csak poén 1 mbites/128k nete ven neki is nekemis és itt lakik pár uccával arrébb:) és jácchatalanul laggol...
  • examinee
    Hát ha jol olvastam azt irták hogy usb-s csatlakozoknál csinálja ezt! de olvass vissza és megtudod!
  • CzKaresz22
    Miért van az hogy ugrál a menü magától ? S nem tudom a nyelvet se normálisan kiválasztani! Valaki megoldást tud ?
  • Barni
    nemtom, én már játszottam több emberrel is, valakivel laggos volt valakivel meg semmi lagg nélkül ment...
  • examinee
    csá Taki! :P
  • examinee
    Jóhát elirtam:P írtma hozzá egy +a-t!
    Huhh Tottival nyomattam multit! Szoval láttátok mit irt! Dip-re kell majd valami megoldás... 56 k-s modem hangulat volt:P
  • Istencsászár
    na szóval Lordhappy-val probáltuk a multit tiszta slow motion olyanlaggos fos szar igy élvezhetetlen, jácchatatlan........................
  • Breki33
    és megtanulja leírni a saját cuccát helyesen
  • Breki33
    Ezt keresőbe beír

Wingman Cordless Rumblepad fifa 2006

és utánnaolvasgat
  • gercse
    áhh, sztem szar...
  • Takigabi
    kit látnak szemeim :)
  • examinee
    jah és mondjuk ez nem régi kb másfél éve jelent meg és akkor az volt logithechböl az über!
  • examinee
    Hát nem tudom! Eddig semmi baj nem volt a Wingmannal, minden gamenél jo volt pl: uj ea gamekhoz is! it meg nem ismeri fel! gg