4184
  • antgecc
    Senki nem mondta, hogy semmi valóságalapja sincs az X1-nek! Senki! Mi erről a Nord körről beszéltünk, ami egy rossz vicc szintjén van. Érted?
  • simon7108
    az autokhoz kapcsolodoan.
    jobb lenne ha csak az a 222 prémium auto lenne benne?akkor meg az lenne a bajotok,hogy miért "csak" annyi van benne...
  • antgecc
    Haha! Méghogy az rFactor nem nagy szimulátor... omájgád!
  • simon7108
    tudod nem azzal van a gond,hogy nem pozitíva véleményetek.
    leírod 1x jólvan nincs vele semmi gond.
    de ha már 50x olvasom azt,hogy a gt5 így szar meg úgy szar az már kicsit trollkodás már nem rosszból...
    az,hogy miért van benne 800 GT4-ből áthozott HD auto meg azért van mert talán nem volt idejük mindent prémiumban csinálni?
    1 prémium auto elkészítése 2 hét volt kb és meg is lett az eredménye mert olyan kidolgozott autokat mint ebben a prémiumok nem látsz más játékban!
    egyébként ha kicsit is utána néznél valaminek akkor tudnád,hogy a PD folyamatosan fogja majd kiadni a patcheket amikben mindig pár autot áthuznak prémiumra.
  • 5c0rp330n
    ujabb hatalmas ervek, gratulalok. csak pozitiv velemenyt szabad rola mondani - mondod ezt te aki eddig csak negativat mondott. ignore on.
  • Laceee
    Pont az ilyen parasztok miatt van bent 800 GT4 autó a GT5-ben, mert mindegy mit csinálnak, ezt is el tudják adni nektek ficsörként.

antgecc/pointer4:
    Értsétek már meg, hogy csak pozitív véleményt szabad/kell mondani a GT5-ről, fikázni minden mást lehet/kell.
  • 5c0rp330n
    nemtom egyebkent hogy te peldaul mi a faszt vartal ettol a jatektol, amit annyira durvan elcsesztek volna benne. en sokmindent olvastam rola, kovettem rola a hireket, es osszessegeben kb pont annyira lett jo a jatek, amilyennek gondoltam, hogy lesz: a legjobb autos szimulator, amiben a grafika, a realis szimulacio es az elvezetesseg egyuttesen, osszessegeben a leheto legtobbet nyujtja. ha te peldaul oralis kielegulest is vartal tole ugy ra voltal izgulva es azt nem hozta el, akkor valoszinuleg irrealisan nagy elvarasaid voltak vele szemben, tudod, ez "csak" egy videojatek.
  • simon7108
    az,hogy kinek mi a jó már had döntse el magának.
    azért mert nem HC szimulátor még nem jelenti azt,hogy nem lehet jó játék.
    johettek itt az rfactorral meg a lfs-el de szerintem azok sem valami hű de nagy szimulátorok....
    azzal,hogy itt belepofáztok másnak a játékába még nem lesz rosszabb sem jobb a játék.ha nem tetszik el lehet takarodni.minek játszol vele?
    és attól,hogy lehordod minden kommentedben még nem fog jobban tetszeni neked a játék és nem érsz el vele semmit csak trollkodsz.mert tudod ezeket nevezik trollnak....
  • 5c0rp330n
    nyolc eves gyerekek nfs-el jatszanak vagy forzaval, nem ezzel.
    nem tudom hogy milyen gumik leteznek fejlesztes szintjen, es nem hiszem hogy itt barki tudna. mint mondtam, a konkret megvalositast illetoen en is szkeptikus vagyok nehany dolgot illetoen (amiben ez is benne van). de hogy az egesz egy reklam bullshit ugy ahogy van es abszolut semmi valosagalapja nincs, amit itt par nagyokos meg akar magyarazni, azt megalapozatlannak gondolom. en is ketelkedek benne hogy a valosagban ugy viselkedne az auto mint a videoban, de hogy attol annyira nem lenne messze es hogy a speci technologiak miatt tenyleg nagysagrendekkel jobban tudna kanyarodni mint egy sima versenyauto, az nem hangzik irrealisan. a valos gyartas soran nyilvan tobb olyan dologban kompromisszumot kellene hozni, amit a fejlesztesek soran meg idealisnak fogtak fel, igy amit a jatekba beletettek (feltehetoleg kb idealis valtozatot) korlatozasok nelkul nem tudnak pont ugy igazabol megcsinalni, de modell szinten ha hozzaerto mernokok azt mondjak hogy nem kivitelezhetetlen, azzal en ennyire nem vitatkoznek.

annak a valoszinusege, hogy barki aki itt jaratja a pofajat, tervezett mar konkret autot amit gyartottak, igen csekely, igy szerintem joggal feltetelezem hogy seggek vagytok azokhoz a mernokokhoz kepest akiknek a munkajat paraszt modjara kritizaljatok, igy semmi jogotok nincs megszolalni sem a temaban, lasd a parasztszekeres peldamat. ti vagytok benne a parasztok.
  • Mathiasse
    ja, faszér kell ezt is lehúzni...
  • antgecc
    Ott a pont!

Skorpióbogár: mi is annyit vártunk erre a játékra, mint te, ugyan úgy vártuk, ugyan úgy akartunk neki örülni. Miközbe installáltam, kb a faszomat vertem, hogy végre itt van a gépemben! Az asszony kb hülyének nézett. Aztán 2 órá játék alatt már köpködtem, mert félelmetesen elkúrták! Ez ellen te vitázhatsz, meg puffoghatsz, hogy trollok vagyunk, de nem mi vagyunk a trollok, hanem te vagy egy elvakult kis hülye, aki nem képes belátni a hibákat. Vagy ezek ellenére még mindig azt mondod, hogy jó. Nem! Nem jó! Csak játszható! És ha figyelembe vesszük a fejlesztési időt és a sok reklám szar dumát, akkor egyenesen szar!

Az X1-es faszságodat meg nem is kommentálom. Jót röhögtem rajta! Látod te még a Nordot sem ismered, max a vonalvezetését GT-ből, de hogy közöd nincs a pályához és a valóságos autóversenyzéshez, az hétszentség.
  • dudeeg
    Ügyesen építitek le a fórumot, grat.
    Még jó, hogy van gtplanet fórum, amit érdemes is olvasni...
  • pointer4
    Nem látom az összefüggést, egy esetleges aerodinamikai ötletterv, és a nyolc éves gyerekek szórakoztatására kiadott játékprogramjuk között.
    Miből gondolod, hogy ugyan olyan valóságos?
    Miből gondolod, hogy létezni fog már olyan gumi - a következő 10 évben - ami kibírná azt a terhelést amit a játékvideón láttunk.
    Miből gondolod, hogy mi nem értünk az autótervezéshez, és miből gondolod, hogy ha mi nem értünk, akkor neked van igazad.
    Állítólag az autó alatt vákum van, ami extra szívó hatást generál, ezért még olyan helyen is fent akadhat, ahol egy F1-es autó még elmegy. Márpedig a Nordschleifen még egy GT porsche is fennakad abban a két visszafordítóban, amin ez viccesen elment.
    Nem a 400+km/h végsebesség hihetetlen a videón, hanem ahol egy F1-es autónak is le kell lassítania 100km/h alá, ott ez még lazán 270el megy be, kb nulla kormánymozdulattal, nulla csúszással, dimbes dombos útszakaszon.
  • 5c0rp330n
  • Laceee
    Megértem az elkeseredésed, mert 5 év várakozás után arcon fostak 800+ GT4-s autóval, gondolom neked a szart is el lehet adni, ha jó a marketingje.
  • 5c0rp330n
    egyebkent ugyanarrol a "jatekokat gyarto cegrol" beszelsz, akik peldaul ezt a kocsit terveztek:

illetve szervesen reszt vettek olyan kocsik tervezeseben, mint pl a Nissan GT-R. az sem valos kocsi, ugye? lol.
  • 5c0rp330n
    amig egy gt topicban vagyunk es neked egy darab olyan hozzaszolasod nem volt sehol a gt-vel kapcsolatban ahol nem kopkodted volna, nem hiszem hogy majd neked kene barkinek magyarazni vagy osztani itt barmit is. azt is el tudom kepzelni hogy milyen fasza szimulatorral nyomhattad 1997 elott, ami szimulatorabb volt mint barmelyik gt. ha pedig tenyleg igy gondolod, mit keresel egyaltalan itt? ne is akarj valaszolni: egy szanalmas troll vagy akinek a legnagyobb orome masok idegeinek felhuzasa, es az is csak virtualisan megy, mert a valosagban egy senki vagy.

ami pedig az x1-et illeti: a gyakorlati megvalositasat illetoen nekem is vannak ketsegeim, viszont nem hiszem hogy hazudnak ha azt mondjak hogy tenyleg rendesen megterveztek mernokokkel, es ez esetben nem hiszem hogy itt barki olyan szinten lenne autok tervezesben hogy ezt egy legyintessel lehurrogja hogy bullshit. ez kb olyan mintha egy egy parasztszekeren hajtanad a lovadat (egesz kozeli pelda a valosaghoz), bekapcsolnad a tv-t amin epp egy vadaszgep szall (amit meg elotte eletedben nem lattal) es azt mondanad ra hogy ilyen marpedig nincs, mert te olyan kurvajo vagy fizikabol, hogy a tv masik felerol is megmondod ezt azoknak a mernokoknek akik konkretan megepitettek a kibaszott vadaszgepet, hogy ilyen pedig a valosagban nincs. nevetseges.
  • pointer4
    Minden ki kell próbálni, hogy ez ember ha már pofázik, legyen alapja is, nem? Vagy te máshogy szoktad?
  • Laceee
    Mint ahogy a tiedét is
  • 5c0rp330n
    a te velemenyedet is hallottuk mar parszor es magasrol leszarjuk
  • Laceee
    Óvodás voltál, amikor mi már SZIMULÁRORral nyomtuk, (nem a GT szériára gondol, mert az nem az).
  • simon7108
    hú de nagy hardcore szimulátor játékos itt mindenki...
  • pointer4
    Csak ezt nem a Redbull mérnökei adták ki, mint hivatalos redbull szimulátor, hanem egy játékkonzolra játékokat gyártó cég, akinek még egyenlőre a szimulátor kategóriát nem sikerült elérnie, csak a doboz elejére ráírni :D
  • antgecc
    Nem mondtam egy szóval se, hogy az adat kamu.

Ez az egész egy kurva nagy reklám a GT-nek és a RedBull-nak is. Hogy nem veri ki a szemed?

Tudod erre mondják, hogy majd hiszem, ha látom...

És már ne haragudj, de mi az, hogy el tudod képzelni, hogy én mennyire értek hozzá?? Honnan tudod, hogy ki vagyok és mihez értek? Amíg nem ismersz valakit, ne ítélkezz!
  • simon7108
    na meg miért akarnának kamu adatokat kiadni?
    mi volna nekik jo benne?mi hasznuk volna belőle?ez nem reklám mint mikor "hírességekkel" reklámoznak valamit,hogy annak mennyire tetszik meg minden faszság...
  • simon7108
    ja mer el tudom képzelni mennyire értesz hozzá...
    kezdem azt hinni,hogy az itteniek szerint minden kamu amit hivatalosan írnak ki.
    na meg gondolom jobban értesz hozzá mint a RedBull mérnokei...
  • antgecc
    Jah, 14-18 közt... oké... így már értem
  • antgecc
    Blablabla, bla bla blablablablablaaaa...

Faszság.

Az az autó ott a Nordon úgy szállt volna el, hogy meg sem állt volna Hálivúdig! Ezzel minden kicsit is hozzáértő ember egyetért.

Kár volt ezt az egészet ide becopyznod. A kishülyék ezt mind megeszik, aki meg tisztában van a fizikával, az jól kiröhögi az egészet.

Egy dolog az adat (gyorsulás, súly, stb), és egy másik dolog a valóság.

Vicc az egész. Főleg, aki ezt benyeli.
  • simon7108
    mert nem unreal....
    ezt az autot ha akarnák igazából is meg tudnák építeni mivel a Red Bull mérnokei tervezték meg olyan technologiábol ami már ma is elérhető.
    lényegében azért csinálták meg,hogy megmutassák,hogy milyen lenne ma az autosport ha nem lennének korlátozások.
    és azért tapad ennyire az auto mert a "Fan Car" technologiát használja amit az F1-ben is használtak a 70-es években persze gyorsan ki is tiltották.
    a lényege az volt,hogy az auto alól ventilátorok szívják ki a levegőt így nő a leszorítóerő.

itt van részletes leírás az autóról:

London, október 28.: A Sony Computer Entertainment a mai napon egy valódi technológiával épített fantázia versenyautó részleteit fedte fel. Az X1 Prototype a „Mi lenne ha a versenyautó tervezésben nem lennének korlátok?” kérdésre adott válasz. A Polyphony digital által összefogott, A világhírű Red Bull Racing versenyautó istálló és aerodinamikai szakértő, valamint a versenyautó tervező zseni Adrian Newey közreműködésével a Polyphony Digital által összekovácsolt eredmény sokkal több, mint egy elképesztő új dizájn. Ha a Sebastian Vettel által Suzukában elvégzett tesztelésnek hinni lehet, a kizárólag a PlayStation®3- on megjelenő Gran Turismo®5-ben a vezetési élmény egyedülálló.

Csakúgy, mint minden más mestermunka, a Red Bull X1 jónéhány változáson ment keresztül. A kiindulópont egy feltöltő motorral hajtott alacsony légellenállású, együléses, üvegkupolás és fedett kerekű jármű volt. A végeredmény megdöbbentő számokat takar: 1483 LE 15000-es fordulaton, 400km/h-s csúcssebesség és közel 6G erejű oldalirányú G-erő. Newey szakértő szemének és az álom megvalósítása iránti szenvedélyének köszönhetően a kezdeti koncepció hatalmas lépést tett előre. Javasolta a '70-es évek végén a Formula 1-ből gyorsan kitiltott „Fan Car” technológia használatát, ami révén a leszorító erő növelése céljából egy ventillátorral kiszívják az autó alól a levegőt

Az áttervezés a pályán meghozta az eredményét, mivel a lassú kanyarokat így lényegesen nagyobb sebességgel lehet bevenni. Az új számok az emberi test teherbíró képességének határát, 8G-nél nagyobb értéket súrolták, a végsebesség pedig több mint 450 km/h lett. Ezt az eredményt a jármű testének kialakítása, az üvegborítású pilótafülke és a teljes kerékborítás miatti alacsony légellenállás; a ventillátornak köszönhető megnövelt alacsony sebességű leszorítóerő; valamint az első és hátsó szárnyak, továbbá a hátsó diffúzornak köszönhető nagy sebességnél jelentkező stabilitás gyilkos kombinációja tette lehetővé.

Az ideges tervező csapat számára az utolsó próbatétel a tesztelés volt. Sebastian Vettel rögtön az első körben több, mint 20 másodperccel javította meg a suzukai pálya körrekordját.

Adrian Newey, a Red Bull Racing technikai igazgatója így mesél: „Az eredmények szenzációsak voltak. Az X1 maga a fejlődés. A kipróbált technológiák optimális kombinációja egyetlen integrált egységben. Ez lenne az autóversenyzés jövője, ahol nem lennének szabályzatok, csupán az, amit ma meg lehet valósítani. És ahogy Sebastian megmutatta, elképesztő sebesség jól kezelhetőséggel kombinálva. A PlayStation®3-nak és a Gran Turismo- nak köszönhetően ma már a jövőt tesztelhetjük.”

Kazunori Yamauchi, a Polyphony Digital Inc. elnöke és a Gran Turismo sorozat atyja így kommentálta: „Az X1 a virtuális és a valódi világ házasságát mutatja, amikor felfedezzük a technológiánk és az esztétikai érzékünk határait. Az X1 projektet a kíváncsiság és a szenvedély motiválta, olyan erők, amelyek megteremtették a legjobbat, ami ma a földön elérhető dizájnban, fizikai szimulációban, versenyautó építésben és vezetésben.”

Köszöntjük a mesebeli sebesség megszemélyesítését, a képzelet a tapasztalat és a technológia házasságát. Köszöntjük az X1 Prototype projektben testet öltött Gran Turismo és Red Bull egyedülálló kombinációját.

A Gran Turismo 5 több mint 1000 teljesen élethű autót tartalmaz a legújabb szuper autóktól a NASCAR-on keresztül a WRC-ig bezárólag. Büszkén mondhatjuk, hogy a leggyorsabb autó a játékban – és az egyik leggyorsabb ami valah is elhagyta a tervezőasztalt – a Red Bull X1. Szerezd meg az esélyt, hogy vezethesd a Red Bull X1-et amikor a Gran Turismo 5 értékesítése az idei évben megkezdődik!

Specifikáció:

"X1 Prototype" műszaki adatok:

<Méretek>
    Hossz: 4.75m
    Szélesség: 2.18m
    Magasság: 0.98m
    Tengelytáv: 2.9m
    Első nyomtáv: 1.85m
    Hátsó nyomtáv: 1.78m

<Az autó tömege>
    Nettó tömeg: 545kg
    Bruttó tömeg: 615kg

<Motor>
    3000cm3 V6 Twin Turbo motor (közvetlen befecskendezés)
    Maximális teljesítmény: 1106.0kw(1503.8ps)/15000rpm *1483LE
    Maximális nyomaték: 714.1Nm(72.9kgf*m)/12000rpm

<Felfüggesztés>
    Aktív felfüggesztés

<A ventillátor által előállított leszorító erő >
    Maximális teljesítmény 9800N(1000kgf), = 1.63G

<A szárnyak miatti leszorítóerő a sebesség függvényében/Venturi hatás>
    100km/h: 1044.7N, (106.6kgf) = 0.17G
    200km/h: 4181.7N, (426.7kgf) = 0.69G
    300km/h: 9412.9N, (960.5kgf) = 1.56G
    400km/h: 16732.5N, (1707.4kgf) = 2.78G

Teszt kalkuláció: kanyarodási G 300km/h-nál

Gumiabroncsra nehezedő nyomás: Egyenlő 4.19G (= Gravitáció 1.00G + ventillátor által előűllított leszorító erő 1.63G + szárny által előállított leszorító erő 1.56G)
    Gumiabroncs sűrlódási együtthatója: μ=1.97 (alap μ=2.16, a modell 91,5%-os csökkenést használ nagy terhelés esetén)
    Az abroncsokra nehezedő kanyarodási G: 8.25G (4.19 * 1.97)

<Gyorsulás>
    0-100 km/h: 1.4s
    0-200 km/h: 2.8sec
    0-320 km/h: 6.1sec
    Maximális sebesség: 450km/h fölött
  • Sippie
    na, nem a belépő sebességnél írják, csak ahogy azt is jelzik az elején, ugyanúgy mutatják mindig a max G-ket is.
  • Sippie
    pont erről beszélek. A red bullos future jármű se ölné meg a vezetőt, egyszerűen rá kell rakni egy G ruhát azt kész :P
    És műrepülésnél említettem a 11G-t, szoktam nézni és ott szokták írkálni mindig a belépő sebességnél hogy mennyi G hatott. Ebben Besenyeink profi, mindig benne van a topban ilyen téren, nem kíméli magát meg a gépet.
  • Tikal #2753
    szerintem 11G nem igazán éri a pilotát vadászgépen, ha igen akkor is csak pillanatokra, egy F-16 pl csak 9G terhelést bír el... műrepűlőgépek többet is elbírnak.. de azt se felejtsd hogy a piloták g ruhát viselnek és más irányu erők hatnak rájuk mint a forma 1 pilotákra...
  • hege79
    nekem olyan kormányom és nagyon meg vagyok elégedve vele. megéri a pénzét
  • hege79
    sziasztok. Hogy tudok csatlakozni online versenyekhez
  • n000rbi
    Manuálisat, de a kormányon lévő gombokat használom váltáshoz, nem a "váltókart".
  • Since
    Értem tehát tulajdonképpen az embernek majdnem olyan érzése van mintha igazi autóban ülne. Automata váltót használtok vagy manuálisat? Aki manuálisan használja GT kormánnyal mennyire jó a váltó?
  • n000rbi
    *az = hogy :P
  • n000rbi
    Nekem az van... megéri ;) Igaz, nincs viszonyítási alapom, mert eddig nem nagyon volt semmilyen kormányom, de ha azt mondom, az érzed az út minden egyenetlenségét, az elég, nem igaz? :) (nem is beszélve a plusz funkcióról, amivel menet közben tudod állítgatni a fékerőt, ABS-t, stb.)
  • antgecc
    Mindenképpen!
  • Since
    Sziasztok!

Valakinek van tapasztalata Logitech Driving Force GT kormánnyal? Milyen a játékélmény? Megéri a pénzét a kormány? Köszönöm a válaszokat!