4184
  • MikX
    Én toltam tegnap egyet, de nemigen vettem észre, hogy kaptam volna xp-t, vagy lóvét... Bár csak 2 pilótával indítottam el a versenyt.
  • N0RB3RT
    Ez nem az a b-spec ahol eddig versenyeztél:D Itt nem lehet parancsokat adni a pilótának, csak a nyers tudása és lvl számít segítség nélkül:) Ez az a lehetőség a mostani frissítéssel jött, amit tudsz a webről is indítani. b-spec remote race! Community fülön találod. A haveroknak meg azért kell másokat vinni versenyezni mert egyedül nem indulhat. Minimum kettő maximum 16 pilóta állhat rajthoz. Ha te vagy a Host, te indítod el a versenyt akkor te csak 1 pilótádat rakhatsz be, míg másoktól bevihetsz akát ötöt is. De ha a haverod indítja a versenyt akkor ő betudja hívni az összes megosztott pilótádat. Az az előnye ennek az egésznek, hogy a megosztott pilótáid bármikor tudnak versenyezni, ha offline vagy akkor is! Nekem most a 6 pilótából 1 csinálja a 24órás lemans-t a többi 5 meg a remote race-t tolja :D És holnap mire kész lesz a 24óra a másik 5 sofőr remélhetőleg 1 millát fog nekem összegyűjteni. Csak sok barát kell, hogy folyamatosan vigyék versenyezni.
  • 5c0rp330n
    nade varjal, a tobbi baratod mi motivalja hogy a te pilotad versenyezni vigye? ha kb olyan elven megy h helyetted is vezettetnek es te is vezettetsz masok helyett, akkor ha igazsagos aranyban csinalja az ember, kb pont ott van mintha sajat maga csinalna megosztas nelkul nem? vagy mi ennek az elonye? nem nagyon vagom.
  • N0RB3RT
    A Driver list menüpontban megtalálod a share with friends opciót. Itt feltöltöd, felveszel barátnak és én viszem versenyezni! Helyezéstől függően kapsz cr-t és xp-t. Az a jó az egészben, hogy amikor nem is játszol akkor is gyűlik a pénzed plusz jön az xp a b-spec szinthez, amit szintén a driver list menüpont alatt tudsz betápolni. Van olyan pilótám amihez hozzásem nyúltam egésznap és 90.000 Cr. van a neve alatt. Viszont ha több pilótád van akkor érdemes egyet nem feltölteni, mert ha valaki versenyzik vele, nem tudod kiszedni a megosztásból, nem tudod használni. 55 in-game friends révén délután kb 1 órá vártam mire a 6 pilótából 1 felszabadult és kitudtam szedni a megosztásból, hogy elkezdje a 24órás futamot:) Kb ennyi.
  • 5c0rp330n
    ez a pilotamegosztas hogy mukodik pontosan?

amugy igy mar kicsit egyszerubb volt a vettel challenge, meg igy is a messze legnehezebb challenge maradt a jatekban, de nagysagrendekkel konnyebb lett, sok nagy hibaval is siman meg lehet csinalni, meg is van a kocsi :)
  • N0RB3RT
    Akinek van megosztva b-spec driver és van kedve beszállni, vegyen fel.
    ID: FAC3TH3PR0
    Naponta minimum 10-15 versenyt idtítok.

• Taibi
    Jól van, köszi, akkor én néztem ezt be... :)
    Azt hittem PS nélkül is műkszik majd. :)
    Új vagyok még a konzolok világában. :D
  • n000rbi
    Hogyan lehetne másképp? Szerintem tuti mennie kell a PS-nek (nem épp villanyszámlakímélő, de akár melóhelyről is benézhetsz :D)
  • 5c0rp330n
    An update to Gran Turismo 5 has been released. The contents are as follows:

[Major Changes and New Features]
    ・Remote Racing
    [Remote Races] have been added to the bottom left of the [GT Mode] - [Community] screen.
    Here you can start a fully automated B-Spec race using yours and your friends' "My Drivers", and gain rewards and experience from it.
    For details please see section 8-4 [Remote Races] in the [Manual] accessible from the main menu, and also the new "Remote Race" page on gran-tursimo.com, under the GT5 product information section.

・Remote Racing from a Web Browser
    In [Remote Races], you can visit the official "gran-turismo.com" website using a web browser, and remotely control your PS3® at home. You can start races, monitor its progress and check results from the website. This is a new playing style allowing you to play Gran Turismo anywhere.
    Sign in from the [GT5 My Home] button on the upper right corner of the website to get started.

・Using the Course Maker in Online Races
    You can now use one of the "My Courses" created in [Course Maker] for your online races (in Open Lobby, My Lounge), or select themes and generate courses on the spot. (Please note you'll only be able to use My Courses created after this update).

・Introduction of Performance Points in Online Races
    We've now introduced Performance Points (PP), a numerical index of a car's performance for online races. You can set PP restrictions in the online race regulations (in Open Lobby, My Lounge) to limit participating cars.
    For details, see 6 -15 [Performance Points] in the [Manual] accessible from the main menu.

・Increased Rewards and Experience Online
    The amount of rewards and experience gained from online racing (in Open Lobby, My Lounge) have been increased.

・More Event Settings in Online Races
    [Auto Race Start Cycle] and [Tire Wear/Fuel Consumption] have been added to the event settings for online races (in Open Lobby, My Lounge).

・More Penalties for Special Events
    Penalties for improper driving such as driving off course and hitting walls have been increased for the [Special Events] under [GT Mode] - [GT Life].

・Event Rewards and Experience Adjusted
    The rewards and experience gained in [License] and [Special Events] in [GT Mode] - [GT Life] have been adjusted. Experience for A-Spec and B-Spec events have been increased, while rewards have been reduced back down to levels seen before the 1.05 update.

・Car Loan in Events
    In A-Spec, B-Spec and [Special Events] in [GT Mode] - [GT Life], you can now borrow cars that your Friends have set to share with friends.
    For details see 6-16 [Borrowing and Lending Cars] in the [Manual] accessible from the main menu.

・More Car Settings
    Gear ratio adjustment, power limiters, and weight adjustment have been added to the settings. For details see [18. Settings Guide] in the [Manual] accessible from the main menu.

・Multi-Monitor Feature
    From [Options] - [Hardware] - [Multi-Monitor], you can now access the multi-monitor display settings using multiple PS3™ systems.
    You can now enjoy Gran Turismo 5 in a wide display environment combining multiple PS3™ systems and TV's/monitors.
    For details please see the support section on gran-turismo.com.

[Changes and Additions to Gameplay]
    - It is now possible to replay and save [2P Battle] races.
    - [Controller Steering Sensitivity] has been added to [Driving Options].
    - [Corner Bank Angle] has been added to the section settings in [Course Maker].
    - In A-Spec events including endurance races, a confirmation prompt has been added before restarting a race from the beginning.
    - In replays, B Spec and while watching races, you can now change viewing targets directly from the screen without having to use a separate window list.
    - Personal BGM can now be used when voice chat is disabled in a [Lounge].
    - Cars in your garage that are not registered as 'Favorites' can now be used in a [Lounge].
    - When tire restriction is enabled in a Lounge regulation, only cars with tires that qualify will be displayed in the garage.
    - Driver and car display selections during races will be saved.
    - Karts now have [Quick Menu settings.
    - You can now select multiple items in some important menu screens, such as when registering your favorite cars in your [Garage].

[AI Adjustment]
    - Race choreography and opponent car AI controls for licence tests and A Spec events have been adjusted.
    - Opponent car AI controls during B Spec races have been improved.
    - The evasive maneuver of opponent cars when a players car blocks the track has been improved.

[Correction of Issues]
    - Corrected an issue where it was possible to gain points unfairly in drift trials.
    - Corrected an issue where it was not possible to view the 4th sector in the live monitor.
    -Corrected an issue where the sound effects would not change when replacing the exhaust system or turbo kit.
    - Corrected an issue where the save data becomes unable to load when exceeding a certain file size.

[Other Changes]
    - A searchable item called [Race Type] has been added for room creation in the [Open Lobby].
    - The lap times for the [X Challenge] in [Special Events] have been adjusted.
    - Game save speed has been optimized.
    - The HDD access warning message that was displayed at game startup has been disabled for faster startup.
    - Car demo backdrops during an [Auto Demo] is now displayed randomly in 4 types (Morning/Day/Night/White) as is in the [Dealership].
    - The "S-AWC" integrated four wheel drive system of the Mitsubishi Lancer Evolution X has been adjusted.
    - The [Force Feedback Strength] of the Thrustmaster T500RS can now be adjusted across a wider range.

[To Check Your Current Version]
    To check the version of your game, press the "Manual" button at the bottom of the main menu screen. The version number will be located on the upper left of the index page.

If the number starts with 1.06, you are playing the latest version of the game.

If not, please press PS button and quit the game. The game will be updated automatically when you restart it with your PS3™ system connected to the internet.
  • 5c0rp330n
    hmm, elvileg qrvasok dolgot javit a patch.. a red bull challenge-en is modositottak a korideoket, nemtom meg mennyire de aki sokat szopott vele az most gondolom a hajat tepheti mert nehany tized is qrvasokat szamit :) erre kivancsi leszek
  • JGTC
    és még rengeteg dolog... Néhány már már kezdi elérni a gt4 szintjét pl: váltó állíthatósága, stb... de a legjobban az tetszik, hogy végre gyorsabb lett!!!
  • Taibi
    Most én csinálok valamit rosszul vagy tényleg csak akkor lehet a B-spec versenyeket böngészőn keresztül irányítani, ha közben megy a PS-ben a GT5?
  • JohnnySmith
    V1.06 !

The latest version of GT5, v1.06, became available early this morning, and it’s a big one. As promised, remote B-Spec racing (“GT Anywhere“), the game save file bug, and corner-cutting and collision detection algorithms have all been addressed. Notably, the update also introduces “multi-monitor” support, allowing you to play the game using three different screens!
  • 5c0rp330n
    nalam csak 622K pedig tobb mint 150 kocsim van :) 1000 kocsi kornyeken veszelyesse valhat ezekszerint. illetve megsem, most olvasom a cikkben h foleg a muzeumkrtyak bongeszesetol tud megnoni a merete, olyat nem csinaltam eddig sokszor de ez azert erosen wtf kategoria akkor..
  • n000rbi
    Csak óvatosan ;)

Kitartó munkával gondolom elérhető az ekkora méretű mentés...
  • bpeti72
    Megvan, bocs a hülye kérdésért.
  • bpeti72
    sziasztok Most kezdtem a játékot és biztos én vagyok béna, de nem tudok rájönni hogy lehet a zenét versenyközben megszüntetni.
    előre is köszi
  • Yoda001
    jó hogy írtad, pont kérdeztem volna, hogy 4 órás versenyeket és társaikat hogy csináltátok meg, bár ez nem is a világvége, a 24 órás már érdekesebb lesz..
  • Akey
    Bratyómmal felváltva toltuk a Tsukuba 4 órás futamot és míg én 35 kört is kibírtam 1 szett gumin (még maradt is), addig ő már 25 kör után nullára írta a bal elsőt. Ebből a szempontból nem érzem irreálisnak a játék fizikáját. Viszont az esős viszonyok és a jobban kopó kemény keverék már annál frusztrálóbb.
  • pointer4
    Mintha nem értenétek a "troll" jelző lényegét.
    Ha valakinek más a véleménye, és azt kulturáltan tálalja, témába vág, személyeskedés nélkül, ráadásul ő még dolgozott is vele, hogy kigyűjtse, azt fórumozásnak hívják.
    A trollkodás az az amire válaszolok, meg még az én hozzászólásom is az lenne, ha nem kiigazításnak nevezném.
  • 5c0rp330n
    "...de hát én vagyok a troll már megint"
    ez a resze talalt-sullyedt, a tobbire pedig meg ennyi szot fecserelni is kar.
  • Laceee
    SnakeF1, Nem szoktam mostanában aktívan fórumozni, külföldön dolgozom, kevés a net az online játékhoz, 16:30-03:00 dolgozok
  • antgecc
    BTH-n milyen néven vagy fennt?

Csak mer én is BTH-s vagyok.
  • Laceee
    Lehet, hogy te nem emlékszel, de akik a BTH-nál kipróbálták a GTR2-t azok más véleményen vannak.

GT5

idézet: PeterM 2011. január 29. 18:00:52 :: válasz
    A kemény és puha gumi között a tapadásnak kellene lennie a különbségnek. Érdekes, hogy hajnalban, ergo hideg aszfalton, ugyan úgy kopik a puha gumi, mint délután 1 órakor és a tapadás sem változik.

idézet: Lacko_M47 2011. január 29. 15:33:49 :: válasz
    Raadasul ha sporolosan tolod akkor sem bir szinte semmivel sem tobbet. Tsukuban probaltam a 4h-s versenyen, de nem tapasztaltam hosszabb elettartamot mikor direkt lassabban, ovatosan fekezve es nem gumicsikorgatva mentem. Pedig ez fontos lenne.

idézet: PeterM 2011. január 19. 19:15:36 :: válasz
    Online időmérőn, ha valaki szabálytalanul teljesít a kört, a gép akkor is méri. GT módban és árkádban, ha csak a falhoz érés gondolatáig jut el az ember, már piros az idő! Tegnap, volt egy futam és volt, aki halált megvető bátorsággal vágta az összes kanyart, így űridővel kezdhette a versenyt. Ez mondjuk rendben van, mert a versenyen nem olyan gyors, de viszont, mikor állítod a kocsit a versenyre és marhára lassabb vagy a legjobb időnél, az elbizonytalanít és így nem igazságos. Plusz kurva idegesítő is! Így nem lehet versenyezni! Yama kicsit nem gondolt át mindent az online-al kapcsolatban!

idézet : n0rB33 2010. december 30. 15:33:45 :: válasz
    Jah igen.nem tudom ez normális-e ,de már vagy 3szor előfordult .Futamindítás előtt láttom esik az eső, sőt a kocsi veri a vizet. Felrakom az esőgumit,összevissza csuszkálok, az ai meg slicken röhögve körbeautóz.

...de hát én vagyok a troll már megint
  • 5c0rp330n
    en anno jatszottam GTR2-vel, es nem emlekszek ra h barmilyen szempontbol verte volna a GT5 fizikajat, de biztos ugy van..
  • antgecc
    GTR2 fizikája magasan veri a GT fizikáját. Az igazi pc-s szim-ek mellett nem rúg labdába, de közel sem nevezhető árkádnak. Jókat lehet vele versenyezni, kell hozzá tudás.
  • Yoda001
    verziók
  • MikX
    Igaz, mostanában keveset játszom már gtvel, de azon gondolkodtam, veszek egy collectors edísönt, amúgy a collectors és a signature ugyanaz, nem? Legalábbis ahol néztem, ugyaz jár hozzá...
  • DanielT
    Egy olyan kormánnyal nyomtad ezeket, amiket a GT-hez terveztek, a legnagyobb és legprofibb stúdió, a legnagyobb költségvetéssel. Szerintem meg fog felelni a fizikája ;)
  • balazsgigi
    Sziasztok! Lehet veszek egy PS3-at,és szeretném megkérdezni,hogy milyen a játék,vagyis az irányíthatósága?Eddig én pc-n játszottam,DFGT-m van,Lfs,Rbr,Gtr2.Van valakinek tapasztalata,hogy ezekhez képest milyen a fizika?Videókat,meg képeket láttam,és így nagyon bejönne a játék.
  • DemonHunterW
    Gran Turismo 5 Teszt
  • 5c0rp330n
    amig nem okezod le addig el sem menti amugy nem? ilyennel amugy inkabb en se kiserletezgetnek. egyreszt kockazatos is lehet ilyenkor csak ugy kilepni, masreszt ez mar inkabb csalas mint ugyeskedes. nem mintha barmit szamitana hogy most milyen szinure festheted a kocsid, de maga a modszer kb olyan mint a kocsiduplazos trukk, amit en azert nem csinalnek :)
  • Petike125
    ebből lesz a "corrupted save game"...
  • MikX
    Olvastam, hogy ugye minden 30. kocsi után jár egy speckó szín, és ha van időd, és türelmed, mikor megkapod, nem okézod le, hanem home gomb, kilépsz, majd újra betöltöd a játékot, megint megkapod, és ha szerencséd van, pár próba után megkapod a krómot...
  • JGTC
    nekem se :D
  • MikX
    Nem, ez nem króm, ez egy gyári arany szín.
    Nekem sincs króm, elvileg, gokart full aranyra ad valamikor, természetesen nekem nem adott :D
  • Petike125
    az króm arany festés?
    én már kezdek idegbajt kapni a kurva festékektől. kapom sorra az extra festékeket meg dudákat, de krómot még nem kaptam.
    mellesleg velem kibasznak az Gift Ticket-ek is. Biztos vagyok benne, hogy én kapom a legszarabb autókat a GT5 játékosok közül... :D
  • 5c0rp330n
    en is igy kezdtem, aztan meg egy fel nap proba utan eljutottam +0.1 masodpercig es ott feladtam :)
  • MikX
    Nah, így, hogy megint van seasonal event, meglett a lvl30, brutális ez az x1, első pár próba nürburgringen: bronztól +15mp, +10, +6, aztán egyenlőre így állok :D Kell hozzá lelkierő, meg szerencse.
    Pár képem, csak hogy legyen valami:

• JGTC
    Csak ez az egyetlen amit nem tudtam eddig megnyerni A Specben.