Magyarázat a Mars jégsapkáinak rejtélyére
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
http://www.msss.com/mars_images/moc/2006/12/06/gullies/sirenum_crater/index.html
.
http://www.msss.com/msss_images/index.html
.
Mostanra viznek nyoma sics,tisztan szëndioxid talalhato.
http://www.esa.int/SPECIALS/Mars_Express/SEM75BADFZD_0.html
.
Kivételes esetben,ha egy nagyobb jégmeteor becsapódott valaha.
Az ütközés okozta felhevülésben a vijég elolvadt,részben elpárolgott,de ott helyben a mélybe szivárgott,igy nyoma sem maradt.
A "MOC" kutatások rengeteg fénykép-felvételén csupán egy esetben állitották a tudósok,hogy viz által létrehozott mederszerû képzõdményt véltek látni.
A képet figyelmeseben nézve,mégiscsak a kráter peremén kezdõdõ kõomlás gratját láttam,a legördülõ kövek által létehozott csatornát és végül a kráter mélyében a felhlmozott kõtörmeléket,lejjebb pedig sik tájat,homok-dünékkel.
Tehát tipikus sivatagi erózió,a naponkénti lehülés és felmelegedés okozta dilatációs repedezések,felaprózódások.
Sajnos,a NASA egyes tudósai a pénz fogytán,kegyes csalással,a kassza felnyitása végett reménytkeltõ állitáskat engetek meg maguknak.
Ehhez képest már tucatnyi tuti mérés igazolja a vízjég jelenlétét, sõt, nagy tömegû j.létét.
Kara kánként folytatom tanításom.
Vizjég a Marson ???
Badarság.
Kizárólag kristályos CO2 létezik.
A Mars egy óriási,hideg szahara.Semmiféle vizi erózió nyomai nem láthatók.Kizárólag kõomlások garatjai,csatornái és kõhalmai láthatók a kráterek meredek oldalain.
Valamint homok-dünék,porhalmok,futóhomok vándorló "barkán"-jai.
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
<#crazya>#crazya>
Csak ezért....
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
Mi haszna a hatalomnak, ha nem gyakoroljátok? Ha egy férfi nem mutat elég tiszteletet irántatok, akkor annyit se hagytok a rohadt kocsmájából, hogy gesztenyét pirítson rajta, értve? GEŐŐ
War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.
Bár azé az én Zeiss orthóim se rosszak...mind az óbor<#smile>#smile>. Én most tájékozdóm a Yolo távcsõrõl. Majd, egyszer talán összehozok egyet<#vigyor2>#vigyor2>(152/1545 Berente Béla által csiszolt tükörrel, saját gyártmányú Newton)
ha kiszabadul a jégsapkából a széndioxid, az a Mars nagyarányú felmelegedését idézi elõ, azaz ÛRRUHA NÉLKÜL, egy légzõpalackkal ki lehet majd menni a felszínére - ugyanugy mint pl. most a buvárok.
Esrohnoil: szombat 22:00, virgo csillagkép, koordináták: RA 12:36 01 DEC -2d 16 23, kel 15 óra 31 perckor nyugszik 03 óra 20 perckor, fényessége -2,2 magnitudó, de ennél sokkal egyszerûbben: kimész az udvarra dél-délkelet fele fordulsz,felnézel az égre és a holdtól nem messze van egy marha fényes csillag, na az a jupiter. Nagyon fényes és nagy úgyhogy könnyen befogod azonosítani. A koordinátákat egy progi segítségével adtam meg nem én vagyok ilyen agytröszt, de annélkül is nagyon könnyen rájössz melyik. A szaturnusz is látható de már lenn lesz a nyugati horizont fele, és nem ilyen fényes és nagy úgyhogy azt nehezebb megkülönböztetni egy csillagtól. Remélem megtalálod, kellemes nézelõdést.
●újreg®● ●Nem tetszik valami elvtárs? :C●
War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.