A remény rabjai
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
többit meg elivitte a Forrest Gump, pedig sztem mindkét film jobb nála, ha nem is sokkal de kicsivel...
Yo, Bitch!
Lehet, hogy be kellene újítani. A TV2-õn jó volt a hang, amit pedig letöltöttem borzasztó halk <#gun>#gun><#sniffles>#sniffles>
Nyilván hogy megnézik, mert alapmû.
Jó a borító.
"nem ezek azok a droidok amiket keresnek"

Nagyobb vonalakban lehet érteni, mit miért tett, de mivel ez csak egy film, nem derül ki minden apró részletben, hogy mivel mi volt pontosan a célja. Lehet következtetni, ki így gondolja, ki úgy. De a rendezõ nem igyekszik mindenre pontos választ adni. Mert tudja, hogy erre ott van a nézõk fantáziája. És ez így korrekt.
1. Az érckalapács vagy mi. Aztmondta, hogy a kövekhez kell, de igazából az alagútásásra használta(na jó talán ez az egyetlen kivétel, mert eleinte tényleg nem a szökéshez kellett)
2. Poszter. Senki se gyanakodna rá, hogy egy híres színésznõnek a posztere miért van egy férfi cellájában. Valójában az alagutat takarta vele.
3. Segítség Hadleynek. Azthitték, hogy csak szívességbõl csinálja, de szerintem ez is része volt a tervének. Mondta is, hogy ez nem barátkozás ,de valamire még jók lehetnek.
4. Fantom személy. Mindenki azt hitte, hogy csak a pénzmosás miatt kell, de valójában azért kellett, hogy el tudjon tûnni. Szerinted megszökött volna pénz nélkül, úgy hogy mindenki õt keresné? Nyílván sejtette, hogy ~15 év alatt mennyi pénz lesz a számlán.
Tehát a lényeg az, hogy minden fontosabb cselekedetének 2 célja volt. Az egyik amit a külvilág felé mutatott, a másik meg amit csak õ tudott.
Most lehet azon filózni, hogy mi lett volna ha az igazgató nem kéri fel pénzmosásra, vagy ha az õröknek nem könyvel. Nyílván lett volna terve erre az esetre is, de ebben a filmben ezt a tervét láthattuk😊
http://www.youtube.com/watch?v=v2PK-3ovq0s
Ráadásul, mikor elkezdte a szökést megtervezni, még nem tudhatta, hogy õ majd az igazgató több százezer dollárjával fog meglépni, mert akkor még az igazgató fel sem figyelt rá, következésképp még a pénzügyeit nem õ intézte, még csak beszélõ viszonyban sem álltak egymással.
Akkor kezdõdött ez, mikor látszat razziát tartottak a cellájában, aminek nyilván az volt a célja, hogy az igazgató közelebbrõl is megismerje, és mások ne sejtsék meg, hogy mit akar tõle.
Ha megfigyelted, mikor ez a razzia megkezdõdött, már ott volt a poszter a falon, ami azt jelenti, hogy az alagút már készült.
A másik személyazonosságot pedig a pénzmosás kezdetén kellett megalkotnia, hogyha már korán lebuknának legyen "kire" (#smile]) fogni a dolgot...
Hogyha pedig a kezdetén alkotta meg Stevens-t, akkor még nem lehetett a célja ezzel a személyazonossággal az, hogy lenyúlja a fõnök pénzét, mivel akkor még nem is volt 350 000 dollárja.
Ezt az alatt a hosszú idõ alatt szerezte, míg Andy segített neki.
Viszont amikor eljött a szökés ideje, már nyilvánvaló volt, hogy nem fogja otthagyni a "végkielégítést", ha "felmond".
1. Észrevette, hogy bontható a fal
2. Kér egy óriásposztert Redtõl
3. Az igazgató kegyeibe férkõzik, akinek eleinte csak az adóbevallását csinálja
4. Késõbb a pénzmosást is õ végzi, amihez szükség volt egy fantom személyre
Az összes lépéssel a szökését készíti elõ, és az a legszebb, hogy amiket csinált az akár normális is lehetne, de csak a végén derül ki, hogy mit miért tett.
Viszont mikor az igazgató elutasította, hogy az új haverja - aki tudta az igazat Andy ártatlanságáról - tanúskodjon, sõt meg is ölette, hogy Andy így sose kerülhessen szabadlábra, nos ekkor döntött õ a szökés mellett (aminek a terve már kezdettõl fogva elõ volt készítve, vagyis mikor odakerült már az elsõ hónapokban észrevette, hogy könnyen bontható a fal...) és ekkor döntötte el azt is, hogy ezt a hamis személyazonosságot használja fel a kinti életben való boldoguláshoz, de még elõtte az igazgatóra ráborítja a vizes lepedõt, hogy megkapja, ami jár neki. Így mikor kijutott ki is tálalt a bizonyítékokkal az újságnak.
Viszont minden másban igazad van.
A Remény Rabjai viszont teljesen kiszámíthatatlan. Én úgy ültem le nézni, hogy semmit azaz semmit nem tudtam róla csak azt, hogy az imdb-n 2. Még azt se tudtam, hogy milyen korban játszódik. Így viszont nagyon fordulatos volt. Nem is számítottam rá, hogy megszökik, de az még hagyján, hogy megszökött még az is kiderül, hogy azért csinált egy hamis személyazonosságot, hogy végül lenyúlja az igazgató pénzét. Ha te ezt elõre tudtad, akkor nagyon okos gyerek vagy.
Ráadásul olyan atmoszféra lengi körül, amely teljesen eredetivé teszi. Azonkívül a produceri tisztet betöltõ Frank Darabont nagyon alapos munkát végzett a film rendezésekor, mert õt is megérintette a történet alapját szolgáló novella.
Ezért igyekezett azt tökéletes pontossággal vászonra vinni, még látszólag apró részleteket sem hagyva ki, amit talán más rendezõ kisallangolt volna. És a sztori mellett ez teszi annyira életszerûvé a filmet.
Ja meg nem tudom, hogy észrevetted-e, de ez a film 20(!) évnyi börtönélet történetét, viszontagságait dolgozza fel. Nem úgy van, mint más filmekben, ahol a jófijú a sittre kerül igazságtalanul, majd alig fél óra múlva már kint van, és lengõ fekete bõrdzsekiben meg napszemüvegben üldöz egy komplett bûnbandát, hogy a film végére rájöjjenek a szerencsétlenek, hogy a bûn nem kifizetõdõ...
Õszintén, ennek mennyi tényalapja van szerinted? A Remény rabjai nem olyan, mint egy Sztívön Szegál-os akció-ökörködés, amelyben olyan szétzuhant lények szerepelnek, mint a Cartoon Network figurái, olyanok, akiknek nincs is egyéniségük és minden 2 mondat után, valamilyen láthatatlan kényszertõl vezérelve, el kell lõniük egy egész tárat. Szinte minden ilyen filmben ugyanaz az elcsépelt sztori van, amit ideggondozásra szoruló lelki sérültek találtak ki: jönnek a 2 dimenziós, papírmasé rosszfiúk, akiknek a pisztoly hozzá van nõve a kezükhöz, és a térdmagasságú IQ miatt csak tõmondatokban beszélnek, s olyan keményen néznek, hogy hullik a falról a vakolat.
Meg természetesen szinte mindig kábítószerrel üzletelnek. Ez ki se maradhatna.
És alig hogy megjelennek, rögötn elkezdenek rosszban sántikálni, míg fel nem buknak. De hirtelen feltûnik Szegál ezredes és õ buktatja fel õket úgy, hogy új járdát kell utánuk csinálni.
Az ilyen sztorikat próbálják aztán ellensúlyozni néhány TNT elpazarlásával meg pár rakéta kilövésével, ami valamilyen oknál fogva mindig a rosszfiúk arcában köt ki. Még akkor is, ha menetiránnyal ellentétesen helyezkednek el.
Az ilyen filmekben hol van az ötlet? Hol van a koncepció? Ammennyit ezeken a filmeken gondolkodni kell... ehhez képest a szünidei matiné ismeretterjesztõ film.
Másik: lehet, hogy neked unalmasnak tûnik a Remény rabjai, de ezt a filmet nem úgy kell nézni, mint a többit. Ráadásul ezen nem izgulni kell, (bár erre is van lehetõség) hanem meg kell érteni. Vagyis meg kell érteni a szereplõk jellemét, egyéniségét, a másokkal való kapcsolatukat, céljaikat, a környezeti hatásokra való reakcióikat, hogy mit miért tesznek és miért gondolkodnak úgy, ahogy. A zseniális történet mellett, itt nagy szerepet kap a jellemábrázolás is, ami aprólékosan ki van dolgozva.
Egy példa a sok közül: Red csak azért nem jutott oda, mint az elsõ szereplõ - az öreg, aki hamarabb szabadult a börtönbõl - mert neki reményt adott Andy barátsága.
Hiszen amikor Red kiszabadult, õ is arra a helyre került, mint az öreg, ugyanazt a munkát kapta, és ugyanazok az érzései voltak és ugyanazok a gondolatok jártak a fejében mint neki.
De neki volt reménye, hogy kint majd újra láthatja a barátját, és célja is volt, mert még a börtönben megbeszélték, hogy ha kiszabadulnak beindítanak egy vállalkozást, amit ketten fognak vezetni.
Vagyis volt reménye és célja, és ez megakadályozta Red-et, hogy õ is a nyakára tegye a kötelet, mint az öreg, aki semmi célt sem látott az életében.
Szóval, ez a film nem az akcióhorror-on csámcsogó agymosott zombi nézõknek való, mert úgysem fogják érteni, és jobb is ha kihagyják. Én nem mondom azt, hogy te ilyen lennél, de nem értem miért kell ennyire lehúzni a filmet.
Engem úgysem fogsz tudni meggyõzni ez tény.
Maga az egész film letaglózó. Tim Robins szereplése meg lehengerlõ volt véleményem szerint.
\"You fuck with me, you fucking with the best!\" - Tony Montana
Én a minap néztem meg és totál letaglózott. Minden percét élveztem. Nagyon isten egy film. Nemhiába lett imdb top 2. 😊
\"You fuck with me, you fucking with the best!\" - Tony Montana
Let's show them our hearts and then show them theirs! Dessan#2403
Szerintem.
Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!
Stephen King esetében az esetek döntõ többségében a regények a jobbak, és a filmek nem hozzák azt színvonalat. Itt kivételes eset forog fent. Nekem a film jobban tetszik, mint a regény, ami amúgy csak kisregény, az azonos címû kötet még tartalmaz vagy négy másik elbeszélést. Az egyetlen, amit sajnálok, hogy a filmbõl nem derül ki, hogy Red miféle gyilkosságért került sittre.
Nagyon tetszik..
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
Szabi84: A Jákob lajtorjáját láttad? Mert ha ebben tetszett Tim Robbins alakítása, akkor azt is meg kell nézned. Csak sajnos azt még ennél is kevesebben ismerik, pedig az aztán tényleg az egyik legelgondolkoztatóbb film. Látta valaki? Nálam a K-PAX-szal együtt benne van az elsõ 5-ben. Szóval Tim Robbins-nak van jópár remek alakítása, csak a legtöbben a Nekem 8-ból ismerik (bár én azon is el tudtam röhörészni).
Xbox Live! gamertag: csodaleny PS3 ID: EU: csodalenyEU, US: csodaleny
Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C
Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!
www.kreativ-otletek.eoldal.hu
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
Gracie Barra
Hajrá ALBACOMP HAJRÁ MAGYAROK
Hajrá ALBACOMP HAJRÁ MAGYAROK
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.
Szerintem is egy fantasztikus film
Intel I5 4690k----Gigabyte GTX970 G1 Gaming----ASRock Z97 Extreme3----Geil EVO Potenza 8GB (2133mh)----Western Digital Caviar Blue 1TB----3DMark First Strike: 10036
A közepe fele azt hittem,hogy nem lesz happy end, de szerencsére lett 😊