69
A remény rabjai
  • Csaba
    Végülis 7 Oscarra jelölték. Az is valami... De tényleg nagyon jó mind a könyv, mind a film.
  • juzosch
    Túl sokat nem érdemes róla mondani, mert az aléggé spoiler lenne, ezt látni kell. De azt mindenképp. Kötelező darab. Nálam a Vissza a jövőbe és a Forest Gump mellett a kedvenc filmem. Más klasszikust nem is tudnék mondani. Felháborító, hogy nem kapott elismerést.
  • csum666
    Kár hogy csak ennyi hozzá szólás iródott eddig mert ez a film többet érdemel jóval!!!!
  • Csaba
    Dehogynem kaptak! Jó nagy lóvét, mert elvállalták a szerepet! :-)
  • csum666
    Ez a film a kedvencem ez 1 remek alkotás remek színészekkel nem tom de én elgondolkoztma sokmindenen a film láttán mindekinek ajánlom ja és 10/10 es film ha nem jobb:D
  • kisgyerek20
    Miért, mit tartalmaz a rejtett extra?
  • Punkerwork
    megtalálta valaki a DVD-n a rejtett extrát? :)
  • kisgyerek20
    a Forest Gump is nagyon jó film,de ez sokkal-sokkal jobb.
  • STREEX
    Azért nem kapott 1 oscart se mert a forest gump vitt el előle mindent :(
    Szerintem is egy fantasztikus film
  • kisgyerek20
    Én most néztem meg.Nagyon-nagyon jó film életem talán legjobb filme.
    A közepe fele azt hittem,hogy nem lesz happy end, de szerencsére lett :)
  • North
    Szerintem is alapmű. Többször is láttam, és a mai napig a kedvenceim között szerepel. Mindeképp érdemes megnézni. 10/10 :)
  • IMYke2.0.0.0
    Én háromszor láttam - megúnhatatlan, de komolyan.
    Olyan nüansznyi dolgokra is felfigyel az ember egy idő után, amire első alkalommal ugyebár nem, s ez az a film, ahol a "nyál", nem is nyál... igazi férfi barátság!
    Stephen King novella volt, még az első időszakában íródott, s hál' Istennek van még néhány a tarsolyában, ami nem horror és megfilmesítésre várna...
    Kedvesem nem rajong SK-ért (főképp az Álomcsapda miatt, szerinte az übergyenge), de ezt a filmet - komoly uncszolásra! - megnézte, és elismerően bólogatott.
    Kár, hogy Tim Robbins + Morgan Freeman nem kapott érte semmit...

===============================
    .:i2k:. melóból:
    Munkahelyi gép: Hewlett-Packard HP Compaq dc 7100 CMT .:|:. Intel® 915 G chipset .:|:. Intel Pentium 4 540 (3200 MHz, FSB 800) .:|:. 512 DDR (400 MHz) RAM .:|:. 80 GB SATA .:|:. Intel® Graphics Media Accelerator 900 (integrált) .:|:. Intel Broadcom NetXtreme Gigabit Ethernet for HP (integrált) .:|:. 340W-os táp - Aktív PFC .:|:. Windows XP HUN SP2 .:|:. HP 1730 LCD (17", 25ms, 1280*1024/75Hz, analóg/DVI, Pivot-képes).
  • Bucser
    A poén, hogy én ezt már láttam baromira tetszett, de nem emlékeztem a nevére:) MOst hogy rákerestem és láttam a címlapot jutott az eszembe... Nagyon jó kis film volt:) nemrég asszem TV2-n adták le??? egy 3-4 hónapja...
  • ffxi
    Nekem a "Jövő kezdete" utána pedig K-pax most legalább egy tucat van ilyenekből
  • PetruZ
    Talán nem árt tudni azt sem, hogy az eredetijét Stephen King írta, még novellaként. :)
  • Panzermeyer
    Ezen film megnézése után kezdtem el gy'u'jteni a (jó) filmeket. A remény rabjai volt a gy'u'jteményem els'o' darabja :)
  • lee86
    nagyon jó ez a film, egyik kedvenc filmem, viszont elég szerencsétlen, ha azt nézzük, hogy semmilyen fontosabb dijat nem nyert, vagy hasonlo... nemtom mi volt 1994-ben, hogy mindenki ennyire lemaradt rola.. viszont ahogy winnie mondja, télleg egyre több ember említi meg, ha a jó filmekről van szo.
    10/10
  • winnie
    ez az a film, ami az emberek többségénél 10/10-es.

kevéssé ismert, de egyre többen ismerik meg.

azt pedig asszem nokomment, hogy az IMDB öröktoplistáján 2. a keresztapa mögött és ez a film kapta a 2. legtöbb szavazatot a gyűrűk ura 1 után:

1. 9.0 A Keresztapa (1972) 123,053
    2. 9.0 A remény rabjai (1994) 149,837
    3. 8.9 A Gyűrűk Ura: A Király Visszatér (2003) 104,008
  • fifi
    pont akartam kérdezni...

számomra az egyik tökéletes/értsd:10/10/ film
    minden pillanatával
  • DanielT
    Említs pár példát!
  • precision
    Alap film. Egyik kedvenc filmem.
  • ffxi
    Na azaz..Pillangó és a felejthetetlen Frekvencia
    Egy vízen eveznek!
  • fifi
    nálam örökös top10-ben ott van!!!

alap

ilyen stílusból még a Pillangó...
  • ffxi
    Jó film, bár nagyon sok ellentmondást találtam benne. De az alakítás Freeman-től, le a kalappal.
  • Amse
    Én láttam és szerintem nagyon jó film.
  • akyyy
    hát szerintem igen, de én még nem javascript:forumhelp()
    [makrók]hiszem hogy láttam volna
  • kisgyerek20
    és jó film? érdemes megnézni?
  • Bandew
    ja
  • kisgyerek20
    Valaki látta ezt a filmet?