2590
  • Jürgen
    Hát, ha neten nyomod, ott nehéz jól lerakni az ágyúkat. Ha emberek ellenit pakolsz le, akkor jönnek egy verdával és szétlövik, ha járművek ellenit raksz, akkor meg gyalogosok legránátozzák. Mondjuk én is ezt szoktam
    Csöndes hely? Kevés van vagy úgy unalmas.
    Kód nem kell, csak online user létrehozása esetén.

maori721: ezt a 456.1MB-os 1.4-es patch-et a játék töltötte le. Ha jól emlékszem ide tölti le:
    Documents and Settings\Usernév\Dokumentumok\id Software\Enemy Territory - QUAKE Wars\base
    Mikor újratelepítettem, csak innen elindítottam és nem kellett mégegyszer letölteni.
    Érdemes az "id Software" mappát kompletten elementeni, mert ez tartalmazza a beállításokat (sdnet mappa). Főleg ha egyedi konfigot csináltok, így nem veszik el.
    Amúgy miért csak 1GB a szabad hely a C:\-n? Hibernálás be van kapcsolva?
    Az még pont annyit eszik a C-ből, mint amennyi ramod van.
  • OLI576
    Kódot ha jóltudom nemkell hogy kérjen, csak ha létre akarsz hozni egy online hozzáférést, szóval az normális. Állitólag DVD-t sem kéri ami okos dolog. Nekem is meglesz 1-2 héten belül a játék, addig még gyakorlok a BOT-ok ellen.

Attól hogy kiirja hogy van 1Giga a C: meghajtón még lehet hogy nemtudja kicsomagolni, mert a Windows mindenféle idéglenes fájlokat tart ott amik foglalnak helyet. Esetleg a TEMP könyvtárat át lehet rakni másik meghajtóra, meg a virtuális memóriát is (az is lehet vagy egy Giga).

Én egy havernár raktam fel a Demót, ami úgy zajlott, hogy intézőben kattintottam a demón, erre fél óra töltögetés után lemerevedett a rendszer. Megoldás az volt, hogy NEM az intézőből inditottam a telepitőt. Hogy mi okozta a gondot azt máig sem tudom.
    Amúgy engem zavar hogy olyan telepitőket csinálnak amik először kicsomagolják a programot a TEMP könyvtárba, majd onnan átmásolja abba a könyvtárba ahová rakná az ember. Nem lenne neki mindegy, ha rögtön oda csomagolná ki? Agyilag nem értem miért jó ez nekik.

Amúgy szerintem az a legjobb, ha sokan vannak a pályán és mindenki tudja, hogy mit kell csinálni, esetleg össze is játszanak. Rossz érzés ha lelőnek, de ha ezzel jót tettem a csapatnak, a küldetésnek akkor nem bánom a dolgot. Az rossz érzés, ha fekszem a földön, jön egy medic hogy felélesszen, éppen felém hajol amikor lelövik őt is. Én egyébként mérnök szeretek lenni, mert jó érzés ha valami hasznos dolgot tudok tenni. Főleg azt szeretem ha védekezni kell, bizonyos helyeken lődözni se kell, csak lepakolom az aknákat és meghúzom magam egy csöndes helyen azok meg apritják az ellent.
  • maori721
    A probléma még mindig ugyan az,bár most töltöm le a 456.1 megás 1.4 es patchat.Nekem 478.2 megás patcham volt van meg 1.4-ben.Mi külömbség van a kettő között?Melyik a jó?És miért ír ki még mindig olyat,hogy nincsen elég helyem a C-én?Mikor kb 1giga helyem van fent rajta...:(
    Érdekes volt a telepités ,mert a kódot nem kérte....pedig eredeti game..
    Help!Thanks!
  • sgember
    Eddig demóval nyomtam, de megvettem én is a játékot kb 1 hete. Nem bántam meg, bár sok mindentől függ hogy élvezhető -e. Nagyon sok múlik a csapatjáték összhangján, elég pörgős, de frusztráló tud lenni, ha sorba kap ki a saját team. Ma volt az első eset, hogy kirúgtak egy zsúfolt szerverről 15 perc múlva, amit mondjuk nem is csodálom, mert elég gyenge volt ott a teljesítményem, de azért kicsit bosszantott. :)
    Az a szövegelő manus néha tényleg idegesítő, de tegnap megszivattam magam azzal, hogy teljesen levettem a hangot, mert közben a tv-t hallgattam és nem hallottam és nem figyeltem a kiírást sem, hogy közben az egyik GDF-es az adtatokat töltötte fel a hátam mögött (valami sziget hegytetetjén, biztos tudjátok melyik) én meg szép nyugodtan anti- personal turret-et telepítettem, meg lövöldöztem az ellent. Ráadásul pont csak én voltam közelében és el is vesztettük azt a fordulót.
    Telepítés amúgy simán ment és megvártam mire letölti magának és felrakja a frissítést. Igaz eltartott egy ideig, de legalább nem kellett külön patcheket letölteni.
  • steweee
    biztosan ő a kiválasztott :)
  • Jürgen
    Tegnap este "megtört a jég", találkoztam az első csalóval!
    Német szerveren, "netCoders" néven játszott. Accurized Lacerator-ral 93%-os volt az accuracy....
    Egy ajtó előtt nem tudtunk átjutni, mert csak fejre lőtt az aimbot. Hiába ugrottam, pedig medic voltam sok élettel, nem jutottam át élve az ajtó túloldalára. Ehhez azért elég durva reflexek kellenének.
  • Jürgen
    Rakd fel a játékot, majd 2 lehetőséged van.
    Ha letöltötted az 1.4-es patch-et, akkor telepítsd fel. (456.1MB-os fájl)
    Ha azt írja, hogy nincs elég hely, akkor a C: meghajtódon takaríts (temp könyvtár, stb). Amíg nincs elég hely, nem is fog feltelepülni.
    Ha nincs meg az 1.4-es patch, akkor a játék telepítése után, ha elindítod, letölti neked a netről. Természetesen ha a hely továbbra sem elegendő, akkor nem fog feltelepülni.
    1.5-ös patch-el ne foglalkozz. Pláne bétával.
  • maori721
    Sziasztok!

Meg tudná mondani valaki,hogy hogyan is kell ezze la játékal egyáltalán be lépni a internetre?Mert mindig ki irja,hogy töltsek le valamit.Meg van amugy az 1.4 ill. 1.5 ös beta patch is.Az 1.4 est nem engedi telepiteni ,mert neincsen elég hely hozzá...ezt irta ki rá ,mikor telepiteni akartam.Ha a 1.5 ös telepitem, semmi gond vele,viszont servere ezzel sem tudok fel menni.Mi kell ahhoz,hogy egyáltalán feltudjak jutni a serverekre?Eredetiben van meg a game.Account is van:)
    Le irnátok a lépéseket,miként kell elinditani?

Köszönöm előre is a segítséget!
  • OLI576
    Köszi! Igy már élvezetesebb a játék.
  • tommygiant
    Csak az a szövegelő manus nem hiányzik aki felolvassa a szöveget, bár lehet hogy netes játéknál nemjön be.

Azt a szövegelő manust ki lehet kapcsolni a beállításokban: Options > Game Settings > Advanced > Tooltip Sounds: Mute (némítás)
  • OLI576
    Végre sikerült kipróbálnom a játékot. Igaz, csak botok ellen tudok játszani, de nagyon tetszik a játék. Nagyon jó pályákat csináltak, nagyon jó hangulatú csatákat lehet vivni. A botok játéka nem tökéletes, de emberek ellen játszva ez nem gond, legfeljebb ha botok is vannak a szerveren.
    Az tetszik, hogy sokkal egyértelműbb, hogy mi a feladat a pályán. A Wolf:ET-ban még most is van több pálya amin nemtudom hogy mi a feladat, vagy hogy kell megoldani. Szóval ez is nagyon jó a játékban.
    Csak az a szövegelő manus nem hiányzik aki felolvassa a szöveget, bár lehet hogy netes játéknál nemjön be. Engem csak az zavar. Meg azt sajnálom, hogy ha meghalok akkor csak akkor tudom nézni a többiek játékát ha úgy halok meg, hogy a medic sem tud már felkelteni, de ha tud akkor hiába nyomom a SPACE-t vagy bármit, nemhagyhatom ott a testem. Igaz ez akkor jól jön, ha időközben egy medic odaszalad és érdemesebb megvárni mint újraéledni.
    Az egyjátékos mód amúgy jó hogy belekerült, az ember megtanulhatja a pályát (főleg ha rákényszerül hogy maga teljesitse a küldetést mert a gép nemcsinálja), és nem bénázik annyit ha felkerül a szerverre.
    Nekem nagyon tetszik a játék, és remélem megtudom venni a közeljövőben.
  • Encore
    Egyetértek, a játék sokkal több, mint aminek elsőre látszik.
  • Jürgen
    Először én is azt hittem, de játszottam vele 1 napot, most már alig tudom letenni. A BF nem rossz, de mindig a lassúsága zavart.
  • foxxi
    Megoldódott, köszi :) Bár aszem marad a BF.
  • Jürgen
    Régi videokártya driver le, új fel
    Válassz innen: Driver
  • foxxi
    FATAL ERROR: Image '_default' was generated with internal format 0x83f0 but GL returned 0x83f2

Erre mi a megoldás?

Köszi a helpet! 8800GTS van a gépben.
  • Encore
    Nekem a railgun kicsit gyengusznak tűnik, a GDF mesterlövész stukkere hatásosabb. Gondolom lesz még balance-olás.
  • Jürgen
    Igen, a Strogg fegyverekkel már nem csak a verebeket, hanem az ellenséget is szét lehet lőni
    Néhány hiba viszont van benne, ezeket nem tudom mikor orvosolják?
  • FlatlineHun
    Szerintem az új patch óta jobb a játék.... előtte már kb 2 hónapja nem játszottam, de a patch felrakása után pozitív meglepetésben volt részem.
  • Jürgen
    timenetdemo demoneve
    Felvettem egy rövid demot, aztán azt futtatom, ha sebességet akarok mérni.
  • GregSB
    Utánnaolvastam, de nem találtam semmit ...

• grebber
    A gameben lévő timedemot hogy lehet előcsalni?
  • GregSB
    Bocsi, a döntő linkje:

• GregSB
    Nem Nemzetek kupája, hanem ETQW Open Cup, de itt is érdekes meccsek lesznek:

A bal oldali meccs a harmadik helyért megy, a jobb oldali pedig a döntő.
  • GregSB
    Berakom a mostani meccseket, hogy legyen meg egyben:

[center][/cente]

Ezeken kívül még lesz 3 meccs Vasárnap 21:00-kor, (köztük a magyar-olasz), de azokra még nincs gamestv link.
  • GregSB
    Itt keresd ki az ETQW-t
  • 5c0rp330n
    És kik indulnak tőlünk?
  • GregSB
    Elindult a ClanBase Nations Cup, és ahogy várható volt ETQW-ben is lehetett nevezni. Magyarország is indult, mi a B csoportba kerültünk :)

Az első meccsünk Vasárnap 21:00-kor lesz az Olaszok ellen.
    A meccsek zömét közvetítik ETQW:TV-n, remélem a magyart is fogják!

Holnapi meccs közvetítése:

• GregSB
    Megjelent az új demó is! (benne minden új fícsörrel, ami belekerült a játékba az 1.4-es peccsel)
  • GregSB
    Kint az 1.4-es peccs!
  • Balumann
    Az a baj h nem tok játékra költeni pénzt, meg én nem szeretek így felmenni szerverre játszani.
    Sztem ezt is úgy lenne jó, hogy hamachin (hogy ne jöjjenek fel idegenek) és mikrofonnal 2 csapatra osztva (ahogy a játékban lesznek a csapatok), mint ahogy ez bevált GRAW 2-nél is. És így kevésszer jönnek össze csaták, azért sztem nem érdemes megvenni. A másik lehetőség a klán létrehozás, de annyi időm nincs játszani, ahogy akkor kéne, érettségire készülök. :-(
  • GregSB
    Szerintem érdemes lenne elgondolkodni azon, hogy megvegyétek, és akkor nem lenne ilyen problémátok :) Tegnap is 10 percet kellett várnom, hogy beférjek a kedvenc angol serveremre, ahol 24 a player limit. Hétvégenként mindíg tele van, kora délutántól hajnalig, és hétköznap is legalább 16-18 an vannak rajta. És ilyen szerverből több tucat van németországban, ausztriában és angliában egyaránt.

Egyébként ha eredeti játékkal tudok csatlakozni hozzátok, akkor szívesen megyek növelni a létszámot :)
  • Balumann
    Jaja, de GRAW 2-n majdnem sokkal többen lettünk, mikor a ghostrecon.hu játékosaival akartunk együtt játszani, warozni, csak aztán nem úgy sült el, és eltűnt mindenki :-(
    Nekem még mindig fenntvan ez a játék, ha tudtok szervezni embereket akkor vmelyik hétvégén játszhatnánk. De úgy 10 ember legalább kellene tényleg ehhez, botokat is lehet berakni.
  • kenderzen
    10emberrel már jokat lehet játszani ezzel id :)
  • Pretorian
    Jahh, GRAW-ot GRAW2-t mekkora raj volt hamachin nyomni...
    Egy ilyen típusú online only fps-hez viszont legalább 20 ember kell, ekkora brigád viszont asszem sosem jött össze egyszerre hamachin, optimális esetben is max 10-12-en ha voltunk...
  • GregSB
    "A már igen régóta húzódó 1.4-es patchben újabb kijavítanivalót találtak, (ezúttal a telepítésnél léptek fel gondok) így tovább csúszik az újdonságokkal teli javítocsomag megjelenése.

Jó hír azonban hogy a játék demó verzióját is frissül (amely tartalmazni fogja az összes eddigi javítást, illetve új funkciót), valamint a legújabb szerverfájlok is készülőben vannak jelentős gyorsításokkal, és megnövelt stabilitással.

Ha ez még nem volna elég, a végleges SDK a patch után pár nappal meg fog érkezni, és ehhez később plusz média-csomagokat is ki fognak majd adni."

ETQW.hu-ról

Demóba bele fog kerülni az új tréning mód, ami be fog vezetni a játék rejtelmeibe (deployablek, taktikák, stb)... Szerintem alapból így kellett volna kiadni a játékot / demót, állítom sokkal többen játszanának vele :S
  • kenderzen
    Akinek nincs meg eredetiben az probáljaki direct connectel ezt az ip-t :
    217.117.112.14:27733 proc.ru ETQW
    Azt irják hogy krekkelt server 24slotos.
  • Madmano
    Ok.Köszi.
  • GregSB
    BF-hez képest sok minden más. Nehéz is összehasonlítani őket, nekem Pl a BF2-ben és 2142-ben sokkal jobban tetszett a jármávek irányíthatósága és viselkedése, ETQW-ben ez kicsit "árkádosabb" bár megszokható. Ami viszont nekem jobban tetszik, hogy vannak és elég nagy szerepük van a játékban a telepíthető védelmi-turreteknek, illetve támadó ágyúknak és rakétáknak, illetve az ezeket elhárító berendezéseknek :)

Összességében tekintve szerintem egy olyan játék, amit ha kiismersz és jó csapatban játszod akkor nagyon élvezetes tud lenni akár hosszú távon is.

Próbáld ki a demóját! 1 pálya van benne de a játék kiismerésére jó.
  • Madmano
    Szasztok.Érdekelne,milyen ez a játék.Ezelőtt megvolt a BF2,de most gondolkodom ennek a megvételén.Viszont a neten lehet ilyen meg olyan kritikát is olvasni róla....Vélemény?