2590
  • Jürgen
    Érdemes elolvasni, mert időnként kirúgás a szavazás témája, vagy ha rosszul áll az egyik csapat, akkor sokszor hív valaki szavazást, ilyenkor nem mindig érdemes F1-et nyomni.
    Én nem mindig szeretem ha átrak, mert mindig ezen a szerveren játszom, vannak páran, akikkel összedolgozunk. De persze ha nagy a különbség, akkor átállok, értelmetlen és nem élvezetes a túlerő.
    Hans Kloss néven játszom, fekete-sárga betűkkel (ezt az RTCW óta használom, II világháborús regényhős volt)
    Majd csinálok fireteam-et, úgy legalább amit írok, más színű. Ezt mondjuk be is lehet állítani, hogy milyen színű legyen. Mikrofont nem tudok használni, a párom itt alszik mögöttem
  • OLI576
    Akkor én voltam. Arra emlékszem, hogy a finomitós pályán álltam át.
    Ja, rákérdez a gép, csak a csata hevében nem mindig van idő elolvasni rendesen a szöveget, néha csak nyomok egy F1-et, hogy eltünjön a szöveg. (mondjuk nem bánom ha átrak, mert a kiegyenlitett meccseket szeretem.)

Azt nemtudom irogattál e, de olyan kis betüvel itja ki, meg olyan hamar eltünik a szöveg, hogy nehéz kiszúrni. Amúgy milyen néven játszol?
    Legegyszerűbb az ismerőssel való kapcsolat felvételre, hogy elé állsz, és elkezdel ugrálni, vagy lehasalsz stb. akkor talán elgondolkodik, hogy valamit akarsz. (vagy nem.)
    Még egyszerűbb, ha mikrofonon keresztül szólsz hozzá. Bár nemtudom ez alapból működik e, vagy kell valamit variálni (belépni egy fire team-be vagy mibe).
    Mostantól azért próbálom jobban figyelni, hogy valami magyar szöveg nem tűnik e fel a képernyőn.

Na megyek, megnézem milyen a PING-em, hátha tudok játszani.
  • Jürgen
    Akkor te voltál, úgy emlékszem ..OLI76.. volt.
    A Refinery-n voltam az épület tetején rakétavetővel, valaki nagyon igyekezett befelé, de hátbakaptam egy raksival, akkor írta ki a neved, és emlékeztem, hogy itt az SG-n is van egy OLI
    Utána átálltál a strogg oldalra, én írogattam neked, de nem válaszoltál.
    Hat embert nekem is max légitámadással sikerült kinyírni, ez mák volt, vagyis mégse, mert megbosszulták
    Egyébként a gép nem rak át, max megkérdi, hogy akarsz-e csatlakozni a másik csapathoz, mert ott 2-3al kevesebben vannak. Te még választhatsz. Ha szavazás van akkor kerülhetsz át automatikusan a másik csapatba.
  • OLI576
    Ezen a néven játszom:
    ..OLI76..

(Van sima "OLI76" néven is felhasználó, mert azt már nem engedte regisztrálni.)
    Sajnos a hétvégén rossz volt a net, de remélem este megint tudok majd játszani (arra nem emlékszem, hogy tegnap előtt este játszottam e, de szerintem nem).

Hat embert még nemsikerült egy szuszra kinyirni, de pár napja beálltam egy kanyarba és három embert lőttem le sorba ahogy futottak be. Nagyobb gyilkolást esetleg egy tank segitségével végeztem, vagy egy lövésztoronyban, bár akkor sem egy szuszra.
    Az amúgy tényleg rossz érzés, amikor az ember 2-3 ellenfelet is kinyir, ő is meghal. Örül, hogy sikerült megállitani az ellenfelet. Erre befut egy medic és feléleszti őket.
    Ja, pár napja engem az ellenfél medic-je ölt meg a sokkolóval. Azt sem tudtam, hogy azzal gyilkolni is lehet. Vannak még felfedeznivalók a játékban.

Hálós játékban ha be lehet állitani BOT-okat (gondolom igen), akkor ha minden csapatban van 2-3 emberi játékos akkor már jó lehet a játék, bár szerintem is akkor a legjobb, ha minél többen vannak (persze egyenlően elosztva).

Az még fura érzés, amikor az ember keményen küzd az egyik csapat oldalán és a meccs közepén a gép átrakja az ellenfél csapatába (előtte persze rákérdez), hogy egyenlitse a csapatok létszámát. És onnantól azok az emberek vannak célkeresztben, akikkel eddig válvetve harcolt az ember, esetleg többször megmentették az életét.
  • Jürgen
    Hát ha vagytok kb 14-20-an, akkor igen
    Most töltöttem le a játékot, és szeretném megkérdezni hogy lan-ban élvezetes a game?
  • Jürgen
    Hali!
    Nem OLI76 névvel játszol? Most volt egy csapattárs ilyen néven, StroggZ szerveren.
  • Jürgen
    Készíts egy rendes konfigot magadnak, nagyon hasznos hozzá az az oldal, amit Encore linkelt. Némi angol tudás szükséges hozzá.
    Azokat a repkedő vackokat én is utálom, szűk helyeken csak meghallom a hangját aztán belerobban a képembe

Ebben a játékban mindig vannak jó meccsek, mégha nem is nyer a csapat, akkor is lehet élvezetes a játék.
    Tegnap volt 1 jó dobásom Salvage-en a generátorra rakott dinót hatástalanította vagy 3 engi, meg tápolta őket 3 medic. Én maradtam az egyedüli túlélő strogg, háromig számolt gránátot közéjük vágtam, kicsaptam mind a 6-ot , következő pillanatban előbukkant 1 medic, felélesztette mindet, majd hatástalanították + lelőttek engem is.
    Nem tartott sokáig az öröm, vesztettünk is, de azért jó meccs volt.
  • Encore
    Itt talán találsz hasznos infókat:
    http://4newbies.planetwolfenstein.gamespy.com/ETQW/scripting.php
  • OLI576
    Kösz Jürgen!

Nekem a magyaritás nagyon nemhiányzik, de egy részletesebb leirás a beállitásokhoz jó lenne, mert sokmindent csak próbálgatásokkal lehet kideriteni, vagy még azzal sem. (vagy én vagyok a béna, hogy nemismerek minden effektet és technikát. -meg nemtudom melyik hogy terheli a CPU-t, a memóriát vagy a videokarit.) (Az állandó újrainditást, pályabetöltést -kilépést stb. meg megunja az ember.)

A múltkor nagyon jó meccset játszottam. Az emberekkel voltam, mindkét fél egyforma létszámmal. Valahogy sikerült átvinni a SLIPGATE-en az MCP-t, amivel ugye le kell parkolni. Ez a művelet általában "ingyen van" de ezen a meccsen vagy 10 percig küzdöttünk, mig azt a pár métert sikerült vele megtenni. Nagyon kemény volt az ellenállás. A legjobban az tetszett, amikor elfogyott a lőszerem, kispisztollyal még megsoroztam a "küklopszot". Szerintem meg sem érezte. Ezután elővettem a kést és nekirohantam. Volt a lábánál 2-3 strogg, inkább azokat vettem célba. Persze nemvoltam hosszú életű. Mindenesetre tetszett a helyzet.

Előtte vagy utána meg volt egy pálya ahol az első feladatot sem tudtuk megcsinálni a 25 perc alatt. Az azért kemény volt.
    Meg vannak páran akik ezekkel a repülő drone-okkal nagyon jól bánnak. Szerencsére kevesen, mert nagyon idegesitő. Főleg szűk folyosókon ahol mire meglátja az ember addigra halott.
  • ibrik
    Magyarítás tájékoztató:

ROSSZHÍR...

Megpróbáltam a játék jelenlegi verziójához frissíteni a magyarítást.

Eddig tartott átnézni a rendszert.
    Sajnos arra kellett rájönnöm, hogy a v1.2 állapotnál bevált módszerrel a játék újabb verziói (v1.4 és v1.5BETA) nem magyaríthatók.

A problémát több oldalról megközelítve sem tudtam megoldani.
    Esetleg a magyar magánhangzók ékezetei nélkül meg lehetne oldani a dolgot, de az ET:QW van olyan "nagy" játék, hogy nem érdemelne meg egy ilyen "ékezetlen" magyarítást.

Ezért a játék magyarítását most már tényleg nem tudom és nem fogom frissíteni.
    A döntés végleges.
  • Jürgen
    RANKED Server-t keress, ha pontokat akarsz gyűjteni.
    Amelyik szerveren nem látod a "Ranked" feliratot, ott nem szerzel pontot.
    A szerverkeresőben van egy szűrő, ott beállítod, hogy csak a ranked szervereket mutassa és meg van oldva a probléma
  • OLI576
    Srácok, ugye van egy "világranglista" vagy mi, ahol a 10.000 (9999?) legjobb játékos van számontartva, illetve saját pontjainkat és statisztikánkat is megnézhetjük (mi a kedvenc fegyverünk, karakterünk stb. ).
    Na, gondoltam milyen jó lenne felkerülni a listára (csak kb 24.000 XP kell hozzá -most még). Elkezdtem volna gyűjtögetni az XP-t, de azt tapasztalom, hogy nem minden szerver irja jóvá a szerzett pontokat.
    Ti is ezt tapasztaltátok? Illetve hogy lehet megkülömböztetni azokat akik jóváirják a pontokat? Vagy az a nem mindegy, hogy hogyan és mikor lép ki az ember egy szerverről? Mondjuk én akkor szoktam kilépni amikor vége a pályának és számol vissza a gép, hogy X másodperc a következő pályáig.

Amúgy mikrohullámú netem van ami nem a legstabilabb, meg kb. 50 KByte letöltés mellé 16KByte feltöltési sebesség van. A játékhoz szerencsére elég, de van amikor csökken a sebesség -mondjuk ha sokan vannak a hálózaton vagy nemtudom miért (de más net lehetőség itt nincs, úgyhogy ez is jobb mint a semmi).
  • Jürgen
    Privit olvastad?
  • atamun
    köszönöm szépen
  • Jürgen
    1 tanács: ha meghackelted az ellenséges ágyút-radart satöbbit, akkor kiiktattad 30 másodpercre, ez nem elég, hackelj újra, így tönkre is tetted.
  • Jürgen
    A játékon belül menj be a "Persistent Stats--->Achievements" opcióba, ott megnézheted, hogy melyik érmet mikor és miért kapod.
    Az infiltrator 600 XP és 2 hack pont után kap 1 érmet. XP-t mindig azért kapod, ha teszed a dolgod, telepíts radart, vedd fel az ellenség ruháját, használj távcsöves puskát, hackelj mindent amit látsz
    Objective hackelésért kapsz hack pontot, ellenséges ágyú-radar stb hackelésért XP jár.
  • atamun
    az infiltrator nak hogy lehet megcsinálni az érmét milyen küldetéseket megcsinálni hogy meglegyen a2 complet quest hekelni kel sokat vagy mit .
  • Jürgen
    Pl így írd be: ^1At^7am^2un
    Ezek a kódok:
    ^1 Red
    ^2 Green
    ^3 Yellow
    ^4 Blue
    ^5 Light Blue
    ^6 Pink
    ^7 White
    ^8 Grey
    ^9 Black
    ^0 White
    ^a Orange
    ^b Green/Blue
    ^c Dark Purple
    ^d Dark Orange
    ^e Purple
    ^f Pastel Blue
    ^g Mint
    ^h Dark Green
    ^i Red
    ^j Dark Red
    ^k Brown
    ^l Sand
    ^m Dark Yellow
    ^n Lighter Yellow
    ^o Light Yellow
    ^p Black
    ^q Red
    ^r Green
    ^s Yellow
    ^t Blue
    ^u Light Blue
    ^v Pink
    ^w White
    ^x Grey
    ^y Black
    ^z Light Grey
  • atamun
    és hogyan tudom átszinezni anavem.
  • Jürgen
    Statisztika

Itt a "player search"-höz beírod a neved és megnézheted, hogy hogyan állsz, rang, fegyverek stb.
  • Jürgen
    Van a játékon belül hang, nem kell külön feltenni semmit.
    Nem kell másik név, vagy nemzeti színűre színezed a neved, vagy eléírod, hogy [HUN]. (akár a klán név helyére is )
  • atamun
    ja és még egy kérdés van valami ventri vagy valami amin beszélgethetünk.
  • atamun
    most lépek be ugy hogy ha valaki bevesz barátok közé az megköszönöm . elöre is köszi
  • atamun
    köszönöm atanácsokat ezel az atamun nével vagyok fent mot is játszok ha valaki bevesz barátok közé anak örülni fogok.
    vagy kezgyek egy másik nével ujat ami magyar?.
  • Jürgen
    Akinek többmagos procija van, annak kötelező parancs:
    r_usethreadedrenderer 2
    Illetve javasolt a 30fps korlátot is megszüntetni, kivéve ha szeretsz elbukni...
    Erről biztos volt már szó, inkább az újaknak írtam.
  • Jürgen
    Szerintem tedd egyértelművé, hogy te magyar vagy, így könnyebben találkozol magyarokkal. Előző kommentem utolsó mondata miatt.
  • Jürgen
    Milyen géped van? Beállításokon nem próbáltál állítgatni?
    A 100-as ping, azért sok, mert én (ha tehetem) olyan szerveren játszom, ahol 20-30 körüli a pingem. Így, az én gépem akár 3x 4x is frissül, mire a 100-as pinggel rendelekző játékosé 1x. Ha a neted miatt esetleg az 50 az elérhető legjobb, az is 2x jobb a 100-nál. De ez csak az én véleményem
    Ugyanazon a szerveren tolom a játékot már hónapok óta, itt feltűnnek magyarok is, de velük nem igazán lehet csapatban játszani.
    A többiek közül már páran "ismerjük" egymást, általában igyekszünk egy csapatban játszani, időnként nagyon élvezetes játékot sikerül kialakítani. De a nick alapján a legtöbb esetben nem derül ki az illető nemzetisége.
  • atamun
    sziasztok tutok mondani nekme egy 2 szrvercimet haol magyarok is játszana vagy magyarok vanak csk mer mot kezdtem ajátékot és szretenék magyarokal játszani .elöre is köszi
  • OLI576
    Szerencsére vannak szerverek 50-es ping-el is, ez a 100-as határ nálam egy olyan érték, hogy az az alatti szerverek az esélyesek, lassabb szerverekre nem erőltetem a belépést. Mondjuk ilyen mélyen nem gondoltam bele, hogy hátrányba kerülnék közelharc esetén. De ez a hátrány úgyis megvan a kissebb szaggatások miatt. Meg ha belegondolok a nagyobb képernyő /felbontás is előnyt jelenthet -mondjuk ha fejbe akar lőni valakit az ember.

Van amúgy egy stratégiai játékom (eredeti) amivel nemtudok játszani neten mert a nagy ping miatt szaggat, de az ellenfél oldalán biztos nem, mert mig megépitek három házat addig ő a térkép 80%-át "belakta" és semmi dolga minthogy odasétál és agyoncsap. (Az igazság az, hogy szaggatás nélkül is agyoncsaptak volna.)

Na megyek, keresek valami szimpatikus szervert...
  • Jürgen
    Ah, persze
  • 5c0rp330n
    vagy uri geller
  • Jürgen
    Neo?
  • Jürgen
    Jó döntés volt
    Napközben kevesebben vannak, kivéve hétvégén. De este beindul az élet, én kb éfélig tolom, vannak még bőven. Nálam a gyors szerver 50 alattit jelent, mert 100 körül már nagy a késleltetés, hátrányba kerülsz közelharcban.
  • OLI576
    :)
    Tegnap megszereztem a teljes játékot. Délkörül megnéztem a szervereket de alig volt 4-5 szerver ahol voltak játékosok. Kicsit csalódott is voltam. Aztán felcsatlakoztam este 8 után és megnyugodtam mert nemtudok pontos számot de legalább 100 szerveren voltak játékosok (legalább 6-8 fő szóval nem 1-2) és vagy 30-50 szerver teljesen tele is volt. Szóval van élet, érdemes megvenni a játékot. (Egy szem magyar szervert találtam a listán, de nemvolt rajta senki.)
    Elég sok gyors szerver is van (nálam gyors az aminek a PING-je 100 alatt van).
    Nagyon jókat lehet játszani, százszor jobb partikat mint BOT-ok ellen. Még az a mecs is élvezetes amit elveszit az ember. Magyar szerveren majd azért játszanék szivesen, mert jólenne eldumálgatni a csapattársakkal. Az angol tudásom ehhez még kevés (bár úgyis tanulni/gyakorolni kell).

Annyi a gondom csak, hogy ha sokminden történik a képernyőn akkor nagyritkán beszaggat nálam a játék, ami egyenlő a halállal. De kibirom (annyi esélyt kap az ellenség :-) ).
  • sgember
    Úgy tudom nincs tört. Valami ruszki szerverről írtak itt, de én nem találtam. Szerintem érdemes megvenni.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    jszbazis.hu nézd meg, ott már 4990 Ft-ért is van. Megrendeltem tőlük, igaz erre rájött még az 1400ft-os postaköltség sajnos, de legalább kaptam tőlük egy ajándék autós játékot is. (mondjuk elég low) :)
  • Jürgen
    Azt én is úgy szoktam, hogy lövök kifelé az ablakon, a bejárati ajtó előtt/mögött ott figyel a taposó
    Jól írtad, ha van összetartás akkor jól megy a játék, akkor elég sikeresek az ágyúk is, mert nem csak én pakolgatom, javítom őket.
    A csapat érdekében sokszor érdemes "feláldozni" magad, én legalábbis szoktam, ha nem stratégiailag fontos karakter vagyok.
  • Miskolc88
    Tört szerveren lehet játszani?
  • OLI576
    A csöndes hely dolgot úgy értettem, hogy mondjuk leaknázok egy folyosót, majd az ajtó mögött meghúzom magam és hallgatom hogy ha jön az ellen és robbannak az aknák. Ekkor kilépek, ha van túlélő azt még lelövöm aztán újra telepitem az aknákat. Védekezésnél ez jóbb stratégia mint szembefutni egyedül 2-3 ellenféllel. A demoszervereken bejött ez emberek ellen is, igaz oda amatőrök is bejutnak.

Az ágyukat tényleg le lehet nyomni ha van összetartás, de arra jók, hogy egy-egy partizán ha bejut a védeni kivánt területre akkor azokat leszedi. Illetve vannak területek amiket nehéz járművel támadni, pl. az a hegytető amire fel kell vinni a koffert (bár erre ott van a légitámadás mondjuk).
  • sgember
    Ha Win. XP-n vagy és kevés a hely a C:-n, akkor megcsinálhatod, hogy: létrehozol mondjuk egy Temp2 könyvtárat egy másik partíción, például a D:-n és majd ezt az útvonalat írod be a környezeti változók értékének. A TEMP, TMP környezeti változókat módisítod: jobb klikk a Sajátgép ikonra, a Speciális fülnél alul a Környezeti változók -ra mész és ott módosítod majd az útvonalat, például D:\Temp2.