176622
banner
  • darkSectorxxx #174737
    Arra értem hogy PC az egy garancia azzal hogy sok játék el se indul launch-kor vagy kurva sok hibával, meg szar fps mellett.
    Ez milyen példa már?

Értelemszerűen nem lesz olyan hogy nem fog elindulni konzolokon egy játék, de ha több idő jut egy játékra, a settingsre, hogy belőjjék mit bír a hardver és nem csak egy biztonsági játék, akkor a kisebb gépeken is jobb eredmények lehetnének, vagy eleve több idő jutna a nagyokra.
    Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2020.09.15. 11:29:57
  • grebber
    PC azért közel sem ugyanaz mivel pc-n semmi sem "egy egység" ,hanem van több milliárd féle konfig ahol a játéknak el kell indulni és mennie.
  • darkSectorxxx #174735
    Pc-n is megoldják rendre???? :D

Ja meg ám. :D
  • Harlekin
    Vagy netán érdekli az a 400 darab játék ami eddig a profilján volt/van és homeolva van 7 éve. Így az se fog csak úgy profilt csinálni... Én még tavaly 36 hónap ultimatet 300 ft ér elnyomtam(pedig rohadtul nem voltam GP szűz) csak Ultimate szűz!! A félinformáciok miatt ezt is. Tehát 45300 ft ér van a 3 év ultimatem... Ezzel kapcsolatban annyi, hogy a 36 hónapnál a megújításért kapnád az extra hónapokat, na azokat nem szabad belőni, mert akkor az utolsó 12 hónapot már nem lehet aktiválni !!!!

Optimalizálási dolgodra csak annyi, ha 5 féle box lesz az akkor is csak 1 ugyan az a környezet lesz. Azaz mint ahogyan eddig is a bizonyos játékoknál voltak látható grafikai és mindent érintó beállítási lehetőségek. Ezek minden játékban mot is benne vannak csak nem férünk hozzá. így itt jelen környezetben is pontosan ez lesz. Ha már az optimalizálást nagyon szeretnéd akkor max 2 tételre lehetne szűkiteni az egyik az xbox one széria ahova bele tartozik a one fat az S meg az X és a series x, s, v meg akár q,w,k totál mind 1 hiszen ugyan az a környezet nem véletlenül... Nem hülyék, hogy tökön rugják magukat pont a legjobb és legkihasználhatóbb részét basszák el a Devek számára. Más részről PC-nél 10000 féle optimalizálásra van szükség a szerteágazó dolgok véget és azért ott is valahogyan csak megoldják rendre...
    Így a konzoloknál még kínosabb kapargatni azt, hogy ajajajajaj mi lesz így az optimalizálássa ha 5 féle jelölésű box leszl! Megnyugodhatsz semmi extra, mint amit te beleképzelsz!

De fuss ezen a gondolat meneten is végig ! Fejlesztőknek van 1 méteres szallag amin fejleszthetnek. Ez a szallag az one időben a nulla ponttol 100 ig terjedt. Most, hogy megjött a series. ugyan az a szallag áll rendelkezésükre csak mostmár nem nulla a kiindulási pont hanem 50 től 150 ig. Ebből következik, hogy one fat-re nem fog jönni már például pár dolog, mert rohadtul nem megy az a képzelet beli csúszka minuszba!
    Utoljára szerkesztette: Harlekin, 2020.09.15. 06:33:29
  • grebber

Amik kikerülnek nemsokára (szeptember 30.):

Bad North (Console & PC)
    DiRT Rally 2.0 (Console & PC)
    Dishonored 2 (Console & PC)
    Panzer Dragoon Orta (Console)
    Westerado: Double Barreled (Console)
    Yooka-Laylee (Console)
    Utoljára szerkesztette: grebber, 2020.09.14. 20:01:45
  • Voyager5
    Én ezt vágom, de a store és a dev studio kommunikációja baromira nem egyértelmű ebben az esetben.
    Ez most itt a storeban úgy néz ki, hogy csak az XSX-re jön.
    Kb olyan mintha a Sony bejelentene egy címet ami csak az ODD-s verziójú konzolra jönne ki.
    Ez amúgy gáz szerintem...
    Utoljára szerkesztette: Voyager5, 2020.09.14. 14:17:17
  • Ulthanito
    Olyan nem lesz, hogy X-en megy S-en meg nem. Max nem úgy fut rajta, meg nem 4K lesz.
  • grebber
    Igen elírás Series Sre is jön de ennyi más boxra nem
  • Voyager5
    Itt valami turpisság van, vagy csak sima elírás, de menni fog ez Series S-en is. (Mutattak is Series S-es gameplayt, az inside Series S videoban)
    A One-okra viszont ez a cím már nem jelenik meg, ezt mondták is a devek, hogy arra nem készítik el.
  • Botond #174728
    Jaja, akkor mi lesz a három féle nextgen gép amiről hadoválsz? :)
  • grebber
    The Medium pre order

Utoljára szerkesztette: grebber, 2020.09.13. 14:05:50
  • darkSectorxxx #174726
    Tudásra lesz többféle Xbox bameg+ a szövegértelmezés a te oldaladról okoz gondot, vagyis értem hogy direkt tetteted a hülyét.
  • Botond #174725
    Hogyne lenne, kétféle PS5 lesz, a lemezes meg a lemez nélküli. XSX és XSV is ennyiben fog eltérni, ha lesz XSV, hogy nem lesz benne lemez meghajtó. Ha szerinted arra külön kell optimalizálni akkor a kétféle PS5re miért nem? :D
    Szerintem engedd el a témát, a szövegértésed semmit se fejlődött az évek alatt.
  • darkSectorxxx #174724
    Ha valakit érdekel az acsi, amivel kitörölhetik a játékosok a seggüket, akkor persze akkor fizetni kell érte, mármint a GP-ért.
    Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2020.09.12. 23:03:10
  • grebber
    Gondolom acsikat nem akarja senki 20 fiokon gyűjtőgetni..
  • darkSectorxxx #174722
    Nem kell GP szüznek lenni, elég egy friss profilt kezdeni. :D
  • darkSectorxxx #174721
    Mindegy, mert hiába beszélünk róla.
  • grebber
    Van itt olyan xboxos user aki még game pass szűz ész szívesem homeolna velem?

Amit csinálnánk 2 év gold vétele (brazil így olcsó) majd rá a még 300ftos gpu. Így kettőnknek lenne 2 év game pass ultimate amiben már ott lesz az xcloud és az ea play is.. Kb 11800ft lenne fejenként a 2 év
  • lwb
    A one x-nek erősebb a gpu-ja és több a ramja, de cpu-ban a series s az erősebb. A kettő kb kiegyenlíti egymást, a ray tracing ezen nem változtat, az egy on/off lesz a játékokon, mint pc-n is kb.

"Vagyis 5 féle szintre kell belőni, pontosan Xbox One / S, Xbox One X, és 3 külön nextgen-re modba Ray Tracing-el..."

Alap one és s az ugyanaz, kizártnak tartom, hogy külön szintet lőnének be a one x-re és a series-sre. A 3 külön nextgen az honnan jön? A series x és a series v annyiban különböznek, hogy utóbbiban nincs optika. Erre mit kell külön fejleszteni? Figyeld meg annyi lesz, hogy a már most meglévő alap vs one x enhanced mellé bekerül még egy szint majd a series x-hez és kész. Ezen felül legfeljebb lesz egy ray tracing on/ off, de ez lehet akár a ps5-ben is, a RT ugyanis zabálja a teljesítményt.

"Sony cseszettül nem ugyanez, mert az 1 nextgen géped ad ki."
    Ha nem támogatja az előző gen-t, akkorn igen. A MS két gépet ad ki ehhez képest (a series v-t ne vegyük már külön gépnek, főleg hogy lesz optika nélküli ps5 is és azt se vesszük), csak emellett még nem feledkezik meg az előző genről sem. Ennyi van itt, semmi több.

"Series S miért ne lenne nextgen? alapon más müködés, lesz alapon Ray Tracing.... :D"
    Mert gyengébb a GPU és kevesebb benne a ram, mint az előző generációs one x-ben. Nem a RT-től lesz next gen valami. 1080p felett el kell majd felejteni a RT-et a series s-en. Ott is csak ha nem akarunk magas frame rate-et.
  • darkSectorxxx #174718
    Nem érted. Az egy dolog.
  • Voyager5
    Nemhiszem, hogy csípőből kitudja pumpálni magából a gears5 a Series S-en a 120 fps-t, úgyhogy igen, kellett ezt is optimalizálni.
  • Voyager5
    Az majd idővel kiderül, hogy mit fognak és mit nem.
    Továbbra sem értem mit kattogsz ezen. Ha egy dev studió nem akar multiplatformot, akkor az nem fog optimalizálni. Ha akar, akkor meg fog. Az Ms lerak 2 konzolt, a Sony 1-et, ezeken mennie kell ha multiplatformozni akarnak.

• darkSectorxxx #174715
    Ja hogy a Gears 5-nél az optimalizálás ha egy kész játékot betesznek egy erősebb gépbe ahol több fps-el megy...?

A prevgen játék magas fps-el futtatása nextgen hardveren az nem optimalizálás...
  • darkSectorxxx #174714
    Senki nem fog ennyi gépre optimalizálni, pont ez a baj.

Ennyire kellene, de nem fognak.
    Itt a probléma ezért jegyeztem meg.
  • Voyager5
    5 féle xboxra az MS studioknak kell majd optimalizálni. A 3rd partynak a One-ok opcionálisak lesznek.

Az MS studioknak ez fog is menni, úgy gondolom. Mutattak már 120 FPS-es Gears5-öt Series S-en.
  • darkSectorxxx #174712
    Nem mivel nincsen 2 féle ps5 Ha lenne akkor igen.
    Pont ezt mondom, hogy 5 féle xbox-ra se fognak, pont ez lesz a gebasz majd.
    Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2020.09.12. 13:14:38
  • darkSectorxxx #174711
    Nem nem az időből szüröm le, hanem a fos bugos szarfrémből.
  • Botond #174710
    És akkor külön fognak optimalizálni a kétféle PS5re is?!
  • Voyager5
    A launch date csúszása millió ok miatt előfordulhat, nem kell ezt az optimalizálás számlájára írnod minden esetben.

A PC-s gamerek, meg a problémáik engem szerinted hol érdekelnek?
    Konzol topikban vagyunk, jómagam is azért veszek konzolt, mert a PCMR minden velejárójától már herótot kaptam kb 10 éve. Azóta nincs is PC-m, és előreláthatólag nem is lesz.

És igen, nekem érdekes módon mennek a multiplatform címek 4K/30-al, nagyon ritka egy-egy frame drop, de ha van is nekem az belefér.

Amúgy érzek némi ellentmondást abban, hogy először leírod, hogy ahol optimalizálni kell, ott 6 évig csúszik a launch date (az optimalizálás miatt), ahol meg egyetlen gépre kell optimalizálni (PS), ott meg fényéveket kell várni a launchra. Most akkor hogy van ez
  • darkSectorxxx #174708
    Engem semmiben, tök jó ha 6 évig húzzák az optimalizálatlan launch dátumot.
    Komolyan kérdezed?

Ha más nem, kérdezd meg a pc-s gémereket.

Vagy nézz mostgen multiplatform játékokat hány játéknál van az hogy MINDEN gépen legalább a stabil 30fps- megy....
    Nem fogsz találni, a sony exclusive-okat kivéve, de azokra fényéveket is kell várni mindig.
    Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2020.09.12. 11:55:23
  • Voyager5
    De ez az ő problémájuk érted?
    Téged ez miben érint? Jobban fogsz aludni, ha tudod, hogy a deveknek alig kell optimalizálniuk a játékokat?
    Vagy jobban fogsz aludni, ha tudod, hogy a gyártók nem szenvednek a fix hardverrel?

Miben érint ez minket végfelhasználókat?
  • darkSectorxxx #174706
    Teljesen mindegy igen, azért szenvednek a konzolgyártók a fix hardverekkel.
  • Voyager5
    Amúgy nem tejesen mindegy, hogy mennyi gépre kell optimalizálni?
    Vagy esetleg vannak itt game devek?
  • darkSectorxxx #174704
    Sony cseszettül nem ugyanez, mert az 1 nextgen géped ad ki.

Series S miért ne lenne nextgen? alapon más müködés, lesz alapon Ray Tracing.... :D
    Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2020.09.12. 09:31:11
  • darkSectorxxx #174703
    Valamin elsiklottál amikor bezséltek a gépekről, az hogy az S az X szintjén lesz, azt senki nem mondhatta mivel teraflops-ban 33%-al gyengébb lesz, és össz teljesítményben meg sokkal szebb, jobb.

Vagyis 5 féle szintre kell belőni, pontosan Xbox One / S, Xbox One X, és 3 külön nextgen-re modba Ray Tracing-el....
    Így jön ki az 5 kérlek tisztelettel.
  • darkSectorxxx #174702
    Jó, értem hogy nem tőled származik az info, de én arra értettem, hogy te irtad most.
  • lwb
    Nem lesz 5 külön beállítás, miért lenne? A xbox one és az s ugyanaz, minimális eltérés van. Már ma sem csinálnak külön játékot alap one-ra és s-re. Ami az egyiken megy, az megy a másikon is. Ezen nem fognak változtanti. Az MS pedig megmondta, hogy a series s az a mostani one x szintjén lesz. Ez a második beállítás. A harmadik meg a valódi next gen, a series x vagy az optika nélküli v.

Ebből sehogy nem lesz 5, akárhogyan is számolom. Ps4 alap, Ps4 pro, Ps5. Ugyanez van itt is, csak a MS többféle kütyüt ad ki, de a breakpointok ugyanott vannak. Régi generációs alapgép, köztesgenerációs gép, újgenerációs gép.

A series s nem valódi next gen konzol, legfeljebb csak xcloud streamingen lesz majd az. Saját erejénél fogva még last gen.
  • grebber
    "De Grebber azt mondja nem"

Nem én mondom. Én csak leírtam a tényeket.Ezt a MS a konferenciáján mutatta be ezek 100% ig valós tények. A one rohadt gyorsan el lesz felejtve...
  • darkSectorxxx #174699
    Igen pontosan erről van szó, amíg adnak ki addig vannak és kell optimalizálni a régiekre is, pont erről beszéltem, igen.

Ha eltekintek attól hogy az Xbox One S kicsit erősebb mint a Sima Xbox One, akkor is 5 külön beállításról beszélünk.
    Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2020.09.12. 07:58:55
  • darkSectorxxx #174698
    3 nextgen, de amúgy 7. Ja