176877
banner
  • WOW
    Köszi.Még egy kérdésem lenne.Most hagyományos TV-re van kötve a box monitorra akarom kötni káttam is kábelt kb 10e forintér.Viszont a konzolstudió oldalán is van 5e ft-ért.Ha az olsobbat veszem meg nem ront a minöségen.Vagy csak azért drágább a másik mert eredeti?
  • evid
    ha új, akkor a goldot válaszd.
  • WOW
    Sziasztok!Próbálom beállítani a live-ot és amikor választani lehet,hogy xbox silver xboxgold stb.van feltüntetve melyiket kell választani?
  • cenobite
    Hú, köszi mindenkinek a "nagy RGB eszmefuttatásokat".

Van piros-zöld-kék mazzagom, de azt nem köthetem az én kis csutak SD Samsung tv-mhez. Az én tv-mbe a piros-fehér-sárga (audió+video) kombó megy, ami az "alap". Mehet scart-on keresztül is, és a tv-m oldalán is ott a három luk.

Szóval kell a csodakábel.

Finish!

:)

Köszi mégegyszer mindenkinek!
    Vegyél eredeti MS scart kábelt, tuti biztos, hogy szebb és élesebb lesz tőle a kép sima tv-n. De eredeti MS-t vegyél!
    Nem fog annyira villogni, és a színek is szebbek lesznek.
  • teddymac
    Mikor olvasom a hozzászólásod megjön a kedvem az 360xbox gamekhoz :)
  • baak
    Csak hogy pontosítsuk: A komponens videojel minimum három független jelből áll, melyeket három csatlakozón és három vezetéken keresztül lehet továbbítani. Egyik elterjedt formájában a három jel egyike az úgynevezett luminancia (Y) jel, mely az eredeti RGB jel világosság vagy fekete és fehér információját és a kép összeállításához szükséges szinkronjeleket hordozza. A második és harmadik jelet színkülönbségi jeleknek nevezzük, melyek azt jelzik mennyi a kék (B) illetve a piros (R) a világossághoz (Y) képest. A kék komponens a „B-Y”, a piros komponens az „R-Y”. A színkülönbségi jelek matematikailag származnak az RGB jelből. A zöld (G) információt ez esetben nem kell külön jelként továbbítani, mivel az származtatható az „Y, B-Y, R-Y” összetevőkből. A képmegjelenítő eszköz ugyanis az Y komponensből ismerve a kép világosságát, és a másik két komponensből a kék és piros összetevők nagyságát, kiszámolja a maradék zöld mértékét. Ilyen videojellel találkozhatunk DVD lejátszók, digitális műholdas és földi adások vevőegységeinek kimeneteiként és jobb TV készülékek, Plazma/LCD képernyők, projektorok bemeneteiként. A zöld (Y), kék (Pb/Cb) és piros (Pr/Cr) RCA aljzatok közül a zöld szállítja a világosságjelet, a másik kettő a színüknek megfelelő színkülönbségi jeleket. Ez a fajta komponens videoinformáció továbbítás az RGB információ teljes sávszélességű átviteléhez képest kétharmadával kevesebb sávszélességet igényel, mert teljes sávszélességgel csak a világosság (Y) jelet kell továbbítani, a színkülönbségi jelekhez kisebb is elegendő.

Európában elterjedt a komponens RGB információ teljes sávszélességű továbbítási módja is. Erre szolgál az RGB jelet kiadni ill. fogadni képes Euro-SCART csatlakozó, mely a három jelen kívül egy külön szinkronjelet is továbbít, tehát négy vezeték szükséges a továbbításhoz. A SCART csatlakozó ma már alapkövetelmény az Európában eladásra kerülő DVD lejátszókon és TV készülékeken, ügyeljünk azonban arra, hogy két ilyen csatlakozóval rendelkező készüléket csak un. „teljes bekötésű” SCART-SCART kábellel összekötve - és sok esetben a kimeneti jel formátumának beállításával - jön létre az RGB jeltovábbítás.
  • SzlobiG
    Holnap adják fel az XFPS-t remélem szerdán itt lesz és akkor beszámolok milyen.:)
  • SzlobiG
    Ügyes.:D
  • CSOCSO
    hat gondolom ugyesen meghekkelte a kontrollert.. valszeg egy ms sidewinder joy-bol kiszedte az erzekelot...
  • CSOCSO
    minek okoskodsz? ki allitott mast??? ullj le! egyes!!!

EDIT: ja mar laaaaatom.. felcsereltem veletlen a komponens es a kompozit szot... tudom mirol beszelek amugy.. mar korabban is elmondtamhogy komponens rulez...
  • SzlobiG
    Ezt meg, hogy a fenébe?
  • öregharcsa
    bazz gyerekek ne keverjük a szezont a faszommal....

a scart kábelen sok minden mehet...alapból csak egy videojel és a 2 hangcsatorna van bekötve...ez a sima video scart(ps2,xbox alpkábele!!!)....
    az RGB scart-ban (aranyozott a jó!)a színek külön vannak átvíve ezáltal élesebb szebb képet kapunk +hang....
    a kompozit kábel = sima rca!!!(az van elágazva a komponens mellett -sárga=video fehér-piros=sztereo hang)erre mehet egy scart csatlakozó ,de ettől még nem lesz RGB!!!
    komponens =(az van a x360-on) ami nagyfelbontású teljes képeket(interlaced)ad ki a tv-re(ha ezt rádugod e sima tv-re villogni fog a kép)
  • sztomy69
    http://www.metacafe.com/watch/395291/xbox_360_tilt_controller_finished/
  • CSOCSO
    mar igencsak zavaros.. nekem leginkabb mert scart europaban van... en meg amcsiba vagyok....

NE RENDELJ SEMMIT!!!!!! ha premium gepet vettel avagy van olyan piros/zold/kek kabeled akkor az a legjobb!!! ( ha tv re akarod kotni)

ha a sima tv-d nem tud olyat csak rgb-t akkor scartot vegyel..

amugy ha rgb rol beszelek akkor rgb kabelrol beszelunk szal hagyjuk mar azt hogy a scart is rgb meg ilyenek... a scart az scart az rgb meg rgb.

tehat a sorrend

rgb(kompozit)>> scart >> s-video >> sarga kabel (komponens)

az rgb es s videok kozott alig van kulonbseg...szal nemtom minek irjak egyes helyeket hogy a scart jobb mint az s video es majdnem olyan jo mint az rgb.. de mindegy.
  • SzlobiG
    Majd ha Boxra jön GTA azt írd be ide.:D
  • Guer
    jovan pihenj
  • klexa2
    kijött a gta libertisity is ps2-re pc-s demo verzio
    +
    video a játékról csak itt naon kömény
    www.freakfilm.atw.hu
  • klexa2
    +
    www.freakfilm.atw.hu
  • klexa2
    +
    www.freakfilm.atw.hu
  • cenobite
    Hazamegyek átnézem inkább a kábelrengeteget, mert már káosz van az agyamban.... :)
  • cenobite
    Najó, kezdek teljesen összezavarodni. :)

Nem vagyok egy nagy technikai zseni, de anno a ps2 alapkábelén is ott volt az R-G-B "mazzag", (scart-al a végén) aztán mégis kellett hozzá külön RGB Kábel, hogy szebb legyen a kép.

Tehát az alap box-os kábelemen is van egy halom színes bigyó.
    Mindegy, megrendelem a lenti kábelt, aztán majd meglátjuk.
  • Guer
    na köszi a tippeket visszaolvastam mostmár van nagyjából összehasonlítási alapom
    lehet elöbb utóbb beruházok egy ilyen szerkentyűbe :)
    max ha vmi nagyon f*s lessz tv-n akkor megy a 19"-es wide tft-re :)
  • CSOCSO
    "A SCART connection will give you a better picture than S-Video and is close to component standard."

utanna olvastam....

1) ne huzogassatok a scart csatit ugy hogy jelet ad eppen avagy be van kapcsolva a gep vagy a tv!!!
    2) ha minoseget akarsz akkor rgb ha olyat nemtud a tv akkor scart... ezekutan s-video az ami meg jo.
    3) nagyon fontos hogy milyen scart csatit veszel... olcsonak szar lesz a kepe.. de fugghet a tv scart csatlakozojatol is. ha szar a csatlakozo akkor vehetsz uberfasza scart kabelt... nem elsz jo.
  • Zsoltika 007
    A kép azért nem jó mert a képcsöves tv villog mint az állat és ezért nem lehet normális képet csinálni.
  • CSOCSO
    mivan????????????????

a komponens kabel az rgb.. nem?
    kompozit a sima sarga.. a komponens amiben van Red Green Blue alias RGB...

scart meg scart.. ahhoz nem ertek.. kb nintendo64 en volt scartom.......

az utcso mondatot sem ertem.
  • cenobite
    A premiumhoz - nekem is az van - component HD-AV kábel van. Legalábbis az enyémben az volt. RGB kábel az nem. Nekem ezt ajánlották:

Ez maga az "RGB kábel" amitől a látvány szebb lesz.
  • CSOCSO
    sd es hd kozott uber kulonbseg van.
    ha van manid mindenkeppen hd ra menj!!! sokkal szebb lesz.. kb 10 oldalt kene visszaolvasnod.. nemreg tettunk be egy ket kepet.. konnyu eszrevenned mert egymas alatti rovid kek szovegeket (linkeket) kell keresni..

najo.. lehet 15 oldal.
    5 perc alatt at tudod nezni.

szal sd es hd kozott uberborzalmasan sok a kulonbseg de hidd el.. sd tv-n is latszik hogy ez nextgen graf.
  • CSOCSO
    ize.. ezek rippelt jatekok nem?
    rippelt jatekbol ubersok regiofuggetlen van.. de mi eredetirol beszeltunk nemreg..azokbol is van regiofuggetlen
  • Guer
    kéne két összehasnolító kép mert nem mind1 hogy 300k-ba vagy 100k-ba kerül a beruházás

ugye a hd-nak nagy a felbontása amig a sima tvnek kicsi ebből gondoltam hogy úgy nézhet ki kb a cucc mintha egy tft-n vmit nem natív felbontásban nyomunk (1 pixelre nem 1 hanem mondjuk 4 jut) ami elég csúnya is lehet (főleg AA nélkül)
  • CSOCSO
    micsoda????????????? otszor jobban nez ki, ne viccelj mar!!!

ez nem olyan hogy a HD tv tol majd otszor annyi poligon latszodik.......

hd es sd kep kozott annyi a kulonbseg hogy HD-nal eltunnek a tv kepernyo altall lathato csikok, vagy keresztek vagy mittom mik azok.. ennyi. meg a recet sem irom ide mert pgr3 ban is csak a hd ban vettem eszre a receket..

szal pgr3 ugy nezett ki sima tv-n hogy ott recskaztam a tv elott annyira kiralyul nezett ki a demoban a tokyoi palya.........
    lost planet demoban meg bementem a barlangba.. felneztem a cseppkovekre es nem hittem el amit latok.

nextgen graf az nextgen..csal nem mindegy hogy csikos kepernyon keresztul nezed vagy anelkul.
  • CSOCSO
    akkor ott te valami elbaxtal...
  • Guer
    szal elfogadtahó képminőség van sima tv-n is?
    ergo kinéz legalább olyan jól mint egy xbox1-es gamma?
  • CSOCSO
    nah errol beszeltem es igen..sajnos nem tudjak mit beszelnek:D

szal a premium gephez alapbol van rgb / kompozit kabel.
    ennel jobb mar valoban nincs..
  • CSOCSO
    nem nagy szam??? lehet nekem tul sok volt a nintendo 64 es flashem mert gc es xbox utan az xbox360 lost planetje es pgr je olyan gyonyoru volt sima tv-n hogy majdnem leestem a szekrol.............
  • CSOCSO
    ooooooo... szerintem meg jobb lesz!..

analog es S video kozott is akkora szinkulonbsegek vannak hogy nemigaz.

amugy meg ha premium csomagot vesz vki akkor ahhoz van RGB kabel.. azzal is ra lehet dugni SD tv re.. nem? vagy oda csak a HD adas megy? nem hinnem.

btw s video kabel is jobb kepet ad mint a sima. az rgb meg hasonlot.
  • CSOCSO
    hat pedig szerintem sokkal zsirabb jatek. haver is es en is tobbet nyomom vele mint a forzaval vagy a test driveval.. pedig a forza nagyon tetszett.

test driveban a fizika mg a vezetesi elmeny kb negyed annyi mint a pgr ben.. pgr ubergyonyorum van par jo zene, kiraly palyak.. szal nemtom miert ne lenne jo jatek.
  • öregharcsa
    lehet ismered ,de jobb egy link többször mint egyszerse!!!

DOA4

BURNOUT REVENGE
  • Jak16
    Dead or Alive 4 PAL MULTI6 XBOX360-DARKFORCE
    Burnout Revenge Pal Multi9 XBOX360-RADIAN

csak ezek régiófügetleek (valószínűleg!!!)
  • SzlobiG
    Projektoros TV-re én is Scartal kötöttem rá szebb volt a kép mint RCA-n.