176775
banner
  • Zóanagyvarázsló
    Érthető nis, hogy neked megéri. Nekem is volt évekig előfizetésem, de én pont nem éreztem azt, hogy így jobbakat vagy többet játszottam volna, de havi kb. ezresért legalább a boxos backlogban is elmerültem egy időre. Mivel végül azokat, melyekkel tényleg megérte játszanom, végül is meg kellett vennem (DLC-k miatt, vagy mert idő előtt kiment*), tényleg csak az említett áron érte meg nekem. Amióta lemondtam, azóta se kell többet költenem játékra. Így nyilvánvaló, hogy a havi a 10 ezer számomra totálisan irreális költés lenne. De nekem feleennyiért is így volt már, mert az előfizetős modell nem nekem való, csak ha viccáron van, ezért ez az újabb emelés már nem is érint.

Alapvetően nem az a kérdés, hogy van-e elég hozzáadott érték a csomagban, mert nyilván van, csak amikor az átlagkonzolos pár játékot játszik végig évente, akkor nyilvánvaló, hogy sokan nem használják ki reálisan.

*Van, amikor sok időt szánok játékra, máskor hetekig nincs rá alkalmam érdemben, mert utazok vagy más sznvedélyeimnek hódolok munka mellett. A rendszeres sport is égeti az időt, és a rendszeres co-op etapok miatt is lassabban haladok egy-egy kampánnyal, hiszen adott esetben elvihetik a játékidőm nagy részét.
  • kjozsef056
    Igen lenne amikre éveket vártam hogy bundlekba kerüljenek. Game passal meg ezt fedem le már nem kell várnom a többire ami érdekel így inkább azokkal játszom.Mert ezekkel legalább egyből játszom.
    Utoljára szerkesztette: kjozsef056, 2025.10.04. 13:23:30
  • Moby
    Van az a vicc, hogy mindenki rendőrnek születik, csak van, aki tovább tanul. Hát ilyen az, amikor valaki mégsem teszi :D
  • Zóanagyvarázsló
    b van 4000db játékom aminek a 80%-át soha a büdös életbe nem fogom játszani miközben game passba ami bekerül egyből végigviszem.

Tehát lenne mivel játszanod Game Pass helyett ingyen, de a saját magad által válogatott játékaid nem érdekelnek. Ez a te problémád, engem érdekelnek a megvásárolt játékaim. De biztos te hozod a jó döntéseket, más pedig a rosszakat, hogy beszólhass nekik.
  • kjozsef056
    Ja látom a magyar fórumokba is ezt a hátraarcot..
    Áramelés hatása utáni őillanatok...."kapják be" lemondom a ge**be" "megdöglött az xbox"
    Aztán másnak... na kimaxoltam még az olcsó game pass ultimate-et ameddig lehet stb...
    Magyarán a MS ezzel mégjobban röghöz kötötte az embereket ,mert az olcsóbb sefter kiskapukat nem zárta be direkt
    Senki se fog otthagyni egy több éves felépített accountot ami nem mellesleg rogyásig lehet még játékokkal is a game pass előfizetésen kivül...

"Eleve welcome to lag city a legtöbb esetben" Nem tudom te hol milyen nettel probáltad ,de én cloudban multizok és mióta létezik 99%-ban mindent felhőbe játszom mert series x tárhelye semmire se elég..
    És cloudot egyre többet fognak használni mert kiesik így egy 800+$-os tényező ami maga a gép... azon se lepődnék meg ha az új gépük majd direkt 1000$ lenne...

• lwb
    A cloud a közönség többségét nem érdekli. Eleve welcome to lag city a legtöbb esetben, de ha ez a cél, akkor legyen egy plusz csomag cloudra plusz pénzért. Nem véletlen nincs.

Ez óriási hiba volt, a MS hátraarcot fog csinálni, figyeld meg.
  • kjozsef056
    Ha azt veszem hogy pl a cloudnál már nem csak fostos 1080p a kép hanem már 1440p az pl előrelépés. Szerverparkot fenntartani nem 5 ft. És itt legalább itt vannak a day one címek. Pl a sonynál a premium na az már valóban nem éri meg. Jelenleg többbet fizetek azért mint a game pass ultimatért és azt nem is használom mert szart se rak bele a sony szökőévente csak valamit ami esetleg érdekel.

A MS szerintem tudja jól, hogy sokaknál a day one címek nyomnak a latba így páros lábbal akar rúgdosni mindenkit a nagyobb csomag felé
  • lwb
    A GP mint ötlet jó, ezt én is állítom, sőt ezt mondtam mindig is.De az árazás nem mindegy. Nem véletlen árazza mondjuk a netflix is úgy a csomgjait, hogy azért van egy csomag, ami régi áron (8 usd) elérhető még ma is. Igaz, rosszabb felbontás és reklámok is vannak, de a tartalom ugyanaz. A MS itt cseszi el, mert itt a kisebb csomagokban a tartalom más, egyáltalán nem éri meg a kisebbet venni, az nem opció legfeljebb muszáj a multi miatt.

A bajom az, hogy úgy emeltek ekkorát, hogy nem kapunk érte semmit sem és az infláció sem indokol dupla áremelést. Hol volt itt 100%-os infláció? Amerikában is ilyen 2-4%-ok vannak.
  • kjozsef056
    Ez egy olyan dolog ha nincs kutyám nem fogok kutyatápot venni...
    Ezzel én nem tudok mit kezdeni. Mióta game pass létezik csak azt tolom. Sokkal de sokkal olcsóbb mint megvenni a játékokat. A játékmegvétellel mire mentem? kb van 4000db játékom aminek a 80%-át soha a büdös életbe nem fogom játszani miközben game passba ami bekerül egyből végigviszem.
    Az hogy ki fog ezért fizetni az engem nem érdekel ,én fogok mivel olcsóbb mint megvenni a játékokat amit ugyanugy kb csak egyszer vinnék végig.
    Nem mellesleg mióta game pass létezik én a köreimben embert nem láttam még aki a game passot rendes áron vette volna. Szóval nekünk ez nem duplázás hanem triplázás lesz ha bezárják majd a sefter kiskapukat. Mert pl most 2027 ig 2800ft-os havidijjon megy a game pass ultimate. De mivel ez a 11K is megéri majd kifizetem.
    Nekem ezt nem kell védeni, ez adja magát rengeteg játékot játszhatok sokkal olcsóbban mintha megvenném.

" A clair obscure se lesz fent örökre, ahogyan a silksong sem" Nem gond mivel egyik sem érdekel :)
    Nem mellesleg a game pass ezért is jó. Itt 100% hogy végigviszem ami érdekel...mivel gyorsan le kell tolni a címeket akármikor kikerülhetnek..
    Utoljára szerkesztette: kjozsef056, 2025.10.03. 09:22:04
  • lwb
    És végül: előbb-utóbb a nem sajátgyártású játékok lekerülnek GP-ról. A clair obscure se lesz fent örökre, ahogyan a silksong sem. Ha megveszed, akkor tiéd örökre, szóval az összehasonítás is csak legfeljebb a MS sajátgyártású játékokra jó, abból meg még ennyi se volt.
  • lwb
    Nem, nem jön ki a matek. Hacsak nem úgy számolsz, hogy játék az játék, darabáron. Az emberek 99.9999%-a nem játszik minden játékkal, ami megjelenik, nem érdekli minden, amire ráírják, hogy játék. Akinek bejön a Call of Duty az nem biztos, hogy ráugrik azonnal mondjuk a Citizen Sleeperre. Akit nem érdekelnek az autós játékok, annak tolhatod a szuper day 1 Forza Horizont, ahogy akarod. Az embereknek van ún. ízlésük és preferenciájuk. A játék, ahogy a film meg a könyv sem kilóra kerül fogyasztásra. Ez nem krumpli vagy sertéskaraj. Ha utálod a horrort, akkor nem fogsz tapsikolni, hogy a netflixen lemegy az új Smile film például. Ezt nem gondolom, hogy magyaráznom kellene.

Nézzük, hogy 2025-ben milyen AAA játék jelent meg eddig GP-on day 1:
    Avowed (70USD), South of Midnight, (40 USD), Oblivion remaster (50 USD), Clair Obscure (50 USD), Doom Dark Ages (80 USD), Gears reloaded (40 USD), Silksong (20 USD),
    Ezek összára, ha mindent megvettél volna day 1: 350 dollár. 360 lesz jövőre a ultimate. De ez is véleményes, mert ezek egy része nem AAA ugye.

Nem tudsz olyan embert mutatni nekem, aki ugyanúgy rajong minden genre-ért és mindent meg is venne. Én pl rá se néztem a doomra és a silksongra se, de a gears se érdekelt, mert végigvittem már kétszer ugyanezt korábban. South of midnight meg amúgy is bukás volt. Maradt 3 játék, amivel foglalkoztam, de mondjuk a clairben is van talán 1 órám, nagyon akarom szeretni, nagyon nem sikerül. És ez a normális, nem az, hogy mindent kilóra megeszel.

Persze, ha összeadod az összes szirszar indiet, amivel sose fogsz játszani, akkor nyilván olcsóbb, mintha mindet megvennéd ... de nem vennéd meg mindet. Ez olyan, mintha azzal érvelni a disney plus mellett, hogy összeadnád az apple store-ben a streamelhet filmek árát. Nagyon butuska érvelés ez. Aki nézi a netflixen a stranger thingset, nem biztos hogy ugyanúgy nézni fogja az emily in parist. Ez ugyanez.

A helyzet az, hogy közel 100%-os áremelésről beszélünk most úgy, hogy a kínálati oldalon nincs érdemi változás, csak megkaptuk az ubisoft classic régi játékait. Mutass nekem olyan hc gamert, aki havi 10 ezer fölött fog ezért fizetni, aki nem játszott soha Assassins Creeddel meg Far Cry-jal. Ezek mind megvettük anno, amikor megjelentek még xbox 360-ra.

Ezt te miért véded? Mitől jobb neked, hogy ugyanazért fizethetsz majdnem duplát innentől?
  • kjozsef056
    Mennyi rinyagép van te jó ég....Legjobb szolgáltatás potom áron.
    Ez annak éri meg továbbra is aki nem akar fizetni 20-30-40 ezreket /db árat játékokért. Magyarul aki kb eddig is emiatt használta a game passs-t Szóval én nem értem mire fel ez a nagy vergődés.

Méghogy drága?

Sehogy sem jön ki a matek ehhez.
    11K*12 = Csak a day one játékok db száma 75 ,azaz 132K/75 = 1760ft /game (és ez csak a day one címek a másik 300+ játékról még nincs dikurzus..
    Nos legyen az bárki ,kérem szépen vegyen nekem bármilyen játékot day one 1760ft-ért!!!!! Elsők között a 80 $-os új coddal és pl egy FH6-al... két játékot mondtam csak és már a game pass éves ár FELE majdnem megvan és hol a többi 73 game még.... + a másik 300+????
    Ami a neten megy a "sok" sírógép által az kb egy divat vergődés jaj de drága dehogy drága ez a sok sírógép 10000000% hogy nem fogja megvenni az összes day one címet 60-80$-ért/db.... Ez volt anno a ps5 pronál is jaj de drága brühühü azt mindenkinak az lett hirtelen
    Ez egy baromi jó és olcsó szolgáltatás ami ár /érték arányban kimagasló.
    Sőt ha megvárja az ember az egész évet és egy hónapban letolod mind a 75 játékot akkor is csak 11K-dba kerül majd... Szóval én ilyen rébuszokat hogy "**ar" "nem éri meg" és hasonló sírámok, nem vélek felfedezni sehol.
    Egyedül akkor nem éri meg ha megveszi az ember 11K-ért minden hónapban és direkt nem is játszik vele,de az ilyen embernek a kezébe csattogós falepke való nem egy előfizetéses szolgáltatás.
    Nem mellesleg akit érdekelt a dolog eddig is annak kb 2027-ig havi 2700-3200ft-ért van ultimate-je...
    De sírjatok csak most az a menő
  • lwb
    Eddig annak megérte, aki day 1 szeretett volna azokkal a nagy MS sajátgyártású játékokkal játszani, amiből egyet ígértek per negyedév. Az ugye 280-320 dollár és eddig 240 dollár volt az éves előfizetés. Ezt tolják most fel 360-ra, ami - ha jön is a negyedévente egy nagy AAA cím day 1 -, akkor sem éri meg. És nem, a régi játékok meg a temérdek pici indie nem ellensúlyozza ezt az árat. Nem is értem ezt az árképzést. Valami nagyot kéne ott a kínálati oldalon alkotni, de ehhez képest nincs semmi sem. Még a negyedévente egy nagy saját játék megjelenést sem tudják, tudták tartani eddig.

A matek nem jön ki sehogy sem. Egy rakás játék ráadásul nincs GP-en vagy csak évekkel később jelenik meg. Ha valaki day 1 akart pl Hogwarts Legacyval játszani, az már megvette úgyis, annak nem számít, hogy most felkerült GP-ra. Aki ennyire keményen gamer, az nem fog várni hónapokat meg éveket egy-egy játékra, hogy talán bekerül majd GP-be, hanem megveszi. Ezért nem ér szart se, hogy az ubisoft régi játékai is felkerültek, mert ezekkel már mind játszottunk megjelenéskor. AC2-3-4-rogue-unity-syndicate. Far cry 3? Komoly? Ki nem játszott még ezzel? Ha meg a full kazuárok a célcsoport, azok aligha fognak 360 dollárt kipengetni per év egy hobbira.

Az egészet nem is értem.
  • militavia
    És ráadásul aki nem hülye sale-en veszi meg ezeket, amikorra ki is vannak patchelve és adott esetben csomagban megkapja a sokszor drága DLC-t. Eddig se láttam semmi értelmét a GP-nek, de ezek után tényleg pislogok, hogy ez kinek éri meg a végtelen szabadidős gamehopperek kivételével...

Én teljesen elégedett voltam, amikor a tavaly a Doom-ot 5 kemény dollárért vettem meg akciósan. A Phoenix point valam 15 dolcsi volt az összes DLC-vel a nyári akción. A BF3-at is leárazva vettem meg. Évente nem költök szerintem már 150 dolcsinál többet játékra és amúgy ez az európai átlag.

Ezt nézve HAVI 30 USD-t kiadni GP-re úgy, hogy n+1 cím nincs benne...
    Utoljára szerkesztette: militavia, 2025.10.02. 12:07:16
  • lwb
    A mostani új Game Pass áremelés és csomagvariálás szerintem végképp megöli az xbox brandet. Tömegével mondják fel az emberek az előfizetéseiket, legutóbb tavaly nyáron emeltek, ez azt jelenti, hogy bő 1 év alatt 17 dollárról 30 dollárra, majdnem kétszeresére emelkedik az Ultimate előfizetés. És ez az egyetlen előfizetés, ami day1 megjelenéseket is ad, ami igazán megéri, ami a MS üzletpolitikájába, a játékok netflixe politikába beleillik. A másik kettő inkább ilyen ps plus kategóriás izé.

Ehhez képest ami pluszt ad az Ultimate, a duplázódó ár mellett az az ubisoft+ classics integrálása (az ea play már eddig is ott volt). Ennyi. Meg valami fortnite izé, ami csak azt érinti, aki fortnite-ot játszik. Havi 30 dollár az évi 360 dollár, még 70-80 dolláros játékoknál is évi 4-5 teljesárú játék ára. Évente kb ennyi jelenik meg, amit érdemes megvenni. Igazából ez is csúsztatás, mert sok ezek közül nem AAA és nem 80 dollár, hanem inkább 40 vagy 30 csak, tehát akjár 7-8 játék is kijön ennyiből per év és nem nagyon van ennél több, amit érdemes egy évben megvenni, ezt lássuk be. Ilyen árazás mellett nem éri már meg a GP a játékosok többségének.
    Ez szerintem óriási, korszakos hiba. Tömegesek az előfizetéslemondások.
  • lwb
    Októberben jön az Xbox Rog Ally és ... X. Két hónappal a megjelenés előtt két fontos dolgot még mindig nem tudni:
    1. mennyibe fog kerülni (pletykák meg leakek vannak, hivatalos ár nincs)
    2. mennyivel erősebb a mostani rog ally-nál és ... x-nél

Tippem: 900 dollár az X és 700 az alap. És érdemi erőkülönbség a mostani rog ally és az xbox brandelt változat között talán 5-10%, de az sem fog fps-ben arányosan leképződni. Mivel a szoftveres fejlesztés megkapja később a többi rog ally is, ezért az upgrade meglévő tulajdonosoknak indokolatlan.

Jó lenne egy DF összehasonlítás, nem véletlen, hogy még mindig nincs ilyen, pedig nyakunkon a megjelenés.
  • kjozsef056
    Game pass augusztus első fele:

Rain World (Cloud, Console, and PC) /today/
    Citizen Sleeper 2: Starward Vector (Xbox Series X|S) – August 6
    Lonely Mountains: Snow Riders (Xbox Series X|S) – August 6
    MechWarrior 5: Clans (Xbox Series X|S) – August 6
    Orcs Must Die! Deathtrap (Xbox Series X|S) – August 6
    Assassin’s Creed Mirage (Cloud, Console, and PC) – August 7
    Aliens: Fireteam Elite (Cloud, Console, and PC) – August 12
    9 Kings (Game Preview) (PC) – August 14
  • zoliii
    Hogy kell ki írni játékot Xbox 360-ra?
    Imgburn progival próbáltam, de egyiket sem vitte
  • kjozsef056
    PC-re meglett 1.38 EUR-ért :)

Game Pass July maradék:

High On Life (Cloud, Console, and PC) July 15
    RoboCop: Rogue City (Cloud, PC, and Xbox Series X|S) – July 17
    My Friendly Neighborhood (Cloud, Console, and PC) – July 17
    Back to the Dawn (Cloud, Console, and PC) – July 18
    Abiotic Factor (Cloud, PC, and Xbox Series X|S) – July 22
    Wheel World (Cloud, PC, and Xbox Series X|S) – July 23
    Wuchang: Fallen Feathers (Cloud, PC, and Xbox Series X|S) – July 24
    Grounded 2 (Game Preview) (Cloud, PC, and Xbox Series X|S) – July 29
    Farming Simulator 25 (Cloud, Console, and PC) – August 1
  • kjozsef056
    Aki lemaradt a Gollumról ismét 1040ft az ára
  • zoliii
    Sziasztok! Van egy Flashelt Xbox 360am. Hogy lehet DVDre, dupla rétegű DVDre írni? Pl: GTA IV, V játékot? Már próbáltam, de egyiket sem vitte
  • lwb
    Spencer távozása egyébként kacsa, ezt azóta már az érintettek is cáfolták.
  • lwb
    Hát ja, nem mennek jól a dolgok, de nemcsak náluk. Figyeld meg, a következő, ahol ilyenek lesznek az a sony. Az iparág nem áll túl jól.
  • kjozsef056
    Az Xbox kaszálta a Perfect Darkot, jelentősen leépíti a Call of Duty és az egyik Forza-széria fejlesztőit, és még Phil Spencer távozása is kilátásba került
  • orichalcos
    2021-ben törölték a hivatalos oldalról a játékot, az eléggé elfogadható szerintem úgy, hogy törölték a játékot.
    https://x.com/CyberBlacks/status/1445425452001157126?ref_url=
  • JonasSandor
    Most újra felhozták az agent-et amit még 2009-be jelentettek be de hivatalosan nem törölték soha. Volt itt is topikja csak nincsen kereső.
  • kjozsef056
    Megint ingyenes a Tell Me Why
  • lwb
    Nope, nem styx. A styx egy jó játék, egy jó stealth játék, a gollum nem. A redfall inkább üres és mehh volt, nem különöseeb borzalmas. Csak csalódás.

Ez viszont rossz. De nem akarlak meggyőzni.
  • kjozsef056
    Redfallal is mit leműveltek sokan ilyen szar olyan szar azt simán belevertem egymás után 3 végigjátszást.
    Hidd el néztem róla videókat és tudom semmi baj a Gollummal. Kb Styx gyűrűk úra "köntösben"
  • lwb
    Mármint a Gollum tetszik neked? Oké, ne hallgass senkire, a te dolgod. A játék viszont tényleg viccesen rossz, elérsz videókat végigjátszásról az interneten, ne hallgass másra, csak a saját szemedre. Gondoltam szólok, hogy spóroljak neked egy ezrest, de ahogy gondolod.

A Robocop viszont teljes áron is jó vétel volt, az megéri.
  • kjozsef056
    Szerencsére nem szoktam másra hallgatni. Amiket láttam belőle az tetszik. Amint pc-n is ennyi lesz megveszem (ott legalább van magyarítás is)

Mondjuk érdekesnek tartom hogy pc-n ahol mindig mindent szarabbé hugyabbé dobálnak mint konzolon ,ott még mindig 50 euro a game alap ára boxon meg kemény 10.000FT "csak" érdekes
    Utoljára szerkesztette: kjozsef056, 2025.05.22. 19:29:54
  • lwb
    A tenniszről nem tudok beszélni, de a Gollum játék az egyik legrosszabb játék, amit valaha ember csinált. Meg ne vegye senki még ennyiért se. Ezért a pénzért inkább vegyél egy hamburgert vagy valami, jobban jársz sokkal.

A robocop viszont megéri.
  • kjozsef056
    Kevés alkalmak egyike amikor egy játék konzolon produkálja a HL árat

The Lord ot the Rings: Gollum 1040FT (~2.6EUR)

Robocop Rogue City Alex Murphy Edition 2440FT (~6.05EUR)

AO Tennis 2 1040FT (~2.6EUR)

Utoljára szerkesztette: kjozsef056, 2025.05.21. 11:57:50
  • lwb
    Nekem bejött :) Hasonlít a fiatal Harrison Fordra ... Nézd meg megint a raiderst, angolul és figyelj. Ford sose volt nagy színészóriás, de pláne nem fiatalon, a karrierje elején. Fahang az adott volt, de így is szerettük. Sőt.
  • Voyager5
    Na nekem pont az nemtetszik :D

Full unott hangja van, sokszor csak motyog és nem hozza át azt amilyen karakter Indy.
    Amikor a karakter elsüt egy-egy poént (miután kiütünk valakit pl), ugyanazzal az unott hanggal konstantálja azt is.
    De a hangja, hangstílusa az első pillanattól nem tetszik.
  • lwb
    Én igen. Nincs benne nekem sem több, de osztom: nagyon jó lett. Kicsit abbahagytam most, mert pc-n tolom és ma jön majd csak ki a day 1 patch a path tracinggel, ami nagyon várós.

Egészen elképesztő, hogy Troy Baker milyen jól tolja a fiatal Harrison Fordot. Ez ugyanaz az ember, aki Joel volt a Last of Usban vagy Sam Drake az Unchartedban.
  • TomStorm
    Még korai hozzáférésben van de próbálnám.Majd holnap
  • Voyager5
    Az új Indiana Jones gamet tolja valaki innen?
    3-4 órám van benne, de szerintem ez zseniális.
    Mondjuk Indy fanboy vagyok szóval nem biztos, hogy releváns a véleményem, de én az Elden Ring óta ezt a játékot élvezem a leginkább.
  • lwb
    Wtf ez. :) Vagy esetleg megvenni mégegyszer párezer forintért. Én tuti nem kókányolnék vele ilyesmit ...
  • toza #176616
    Win98 at lehet telepiteni..azon meg futtatni virtualis machine windos 10 et (?) Es ugy steam et esetleg?