176775

-
Ne haragudj, de milyen hülyeség ez már megint. Igen, a CoD meg a Fortnite meg a Roblox meg a GTA online meg a Minecraft visz minden platfromon mindent, mert a kölykök ezzel játszanak. Akkor a te logikád szerint nem kell se Elder Scrolls, se egy from software játék sem, se semmi, mert lófsz eladásaik vannak egy minecrafthoz képest, igaz? Mennyi Doom TDA kelt el? Ezt hasonlítsd össze a pókemberrel, ne a robloxot.
"Szóval ez ilyen netes szájkarate dolog, amikor a kasszához kell fáradni, akkor PS-re mindenki CODot vesz, nem hiába hívják CODstationnek mindenhol."
Akkor megint: de ps-re veszi meg. Igen, a MS most activision megvétele után keres ezen ... de keres a sony is, mert az ő storefrontján át megy a dolog, leveszi a százalékát. A nap végén a kérdés nem az, hogy a MS jól keres-e azon, hogy megvette az activisiont. Nyilván igen. A kérdés az, ahonnan ki is indultunk, hogy jó dolog-e a GP árduplázás és hogy ennek milyen hatása lesz az xbox-ra, mint brandre. A MS megmarad, jól is fog élni, átmennek kiadóba és hagyják ezt a konzolosdit legfeljebb. De az xbox, mint konzol kimúlik szépen.
"Sony amúgy csőd szélén van kb, a PS üzletág tartja víz felett,"
Biztos ez?
Azért én ezt átgondolnám.
Sony Corp. reported an 18 per cent increase in annual profit, reaching 1.14 trillion yen, driven by strong performances in its music and video game divisions.
-
kjozsef056 #176694 Rengeteg ember tart otthon több platformot.. ps mellé meg elég egy laptop egy szar is és le vagy fedve game pass-al...
Felhőt meg egyre többen fogják használni amjd meglátod..De a ms-nak az se baj ha te ps-re veszed majd a 80$-os címeit :)
-
Gyereknek lejárt október 7én a 3 éves kódos dolog, elfelejtettem lemondani a megújítást, le is vonták a pénzt, normál havidíjasan. 4190 forint. Ebben maradtunk az MS-el. -
Szerintem te valahol nagyon el vagy tévedve. A felháborodás pont nem lokális dolog, magyaroktól nem nagyon hallottam még ezt, ellenben Amerikából igen. Meg más nyugati országokból. Ott azért nem nagyon volt se ÁFA emelés, se árfolyambezuhanás.
Mi rendszerint védeni szoktuk, ha kibsznak velünk, ennek vagy te is a példája, meg a másik kommentelő is. Kezeteket-lábatokat töritek, hogy simpeljetek egy olyan cégnek, aki leszr titeket. Még ünneplitek is lassan, hogy szopatnak benneteket. Nulla közeli plusz, de dupla ár. -
A szövegértés amúgy sokat segít az írott szövegek feldolgozásában. A sony gépekre eladott játékok bevételéről és darabszámáról van szó. Nincs benne pc, telefon, xbox eladás, semmi, csak a playstation.
Top20 bevétel az úgy néz ki, hogy 11x COD, Minecraft, GTA5 (ez az első amúgy), RDR2, pár amire nem emlékszem fejből, és a pókember.
Darabszámban, ha már a bevétel nem érdekes, csak a darabszám meg úgy néz ki, hogy 10x COD, GTA (nyilván ez az első), Minecraft, a 2018as GoW, a Pókember meg még egy Sony belsős cím, nem emlékszem melyik.
Szóval ez ilyen netes szájkarate dolog, amikor a kasszához kell fáradni, akkor PS-re mindenki CODot vesz, nem hiába hívják CODstationnek mindenhol. MS hülyére feji a Sony rajongó kreténeket, akik örömmel veszi a VRR nélküli konzolt, és fizetnek 30ezreket a forza,gears, indiana jones, cod, minecraft, gta5 játékokért, miközben az okos ember ezek közül kettőnek az árából megvan egész évre, és ráadásul mindegyikkel játszhat.
Ha akar pc-n, ha nem akar pc-vel baszódni akkor meg rendel a neten egy xbox konzolt, valós VRR-al. Osztkész.
Sony amúgy csőd szélén van kb, a PS üzletág tartja víz felett, ott bármikor lehet egy kis bebicsaklás, és az MS-nek kitömni őket pénzzel, mint anno az applet, nehogy monopolvád érje őket. Nem hiszem, hogy ez a jó példa az MS számára, hogy dekurvajó lenne csődbe vinni a céget és a konkurenciától pénzt remélni, hátha fél eléggé a monopolvádaktól. -
Spencer 2024-ben azt mondta, hogy elérte a 10%-ot a cloud játékórák száma a platformon. Ez azt jelenti, hogy 90% még mindig konzolon vagy pc-n játszik, helyben. Azért ne csináljunk már úgy, mintha mindegy lenne a platform, pláne úgy, hogy a világ jelentős részén nincs megfelelő net tömegében, ideértve Amerika jelentős részét is egyébként, ami kiváltaná tökéletesen a native játékot. A marketinget ismerem, minden xbox. A valóság meg más, egyébként Spencer szerint is. Ha minden xbox, akkor nem játszana 90% még mindig a dedikált konzolon ... Ezek a saját számaik.
Az emberek többsége egy platformot választ. Te meg én a niche vagyunk, akik megvesznek mindent, de a pénz nem belőlünk jön, hanem azokból, akik csak egyet vesznek meg és ott vásárolnak meg mindent. Az xbox meletti érv eddig a GP volt, ezért nem mindegy annak az ára.
És a platform azért nem mindegy, mert nincs PS-en Game Pass. Amint lesz GP, rögtön igazat adok neked, mert akkor már tökmindegy lesz MS-nek, mit veszel. De ma még nincs, tehát akik a PS mellett döntenek, azokból nem lesz GP előfizető sem. -
kjozsef056 #176689 Magyar vagyok és én nem szartam össze magam ettől hogy emeltek. Hogy miért?
Mert felmész a netre és most is tudsz 1 éves GPU-t venni 5K-ért/hó... hát ezért a többi buta ember meg fizesse a 11K-t.. aki életképtelen fizessen csak többet :)
Utoljára szerkesztette: kjozsef056, 2025.10.09. 09:37:41 -
Ezek az áremelések értelmezhetetlenek egy magyar embernek.
Nálunk ugye sose volt még olyan, hogy nőtt az ÁFA 20-25%ról 27%ra és akkor ezt a növekményt rábaszták az árra az eladók, így aztán teljesen felfoghatatlan, hogy ha vmit Tajvanról hoz az ember és hirtelen lesz rá 25-50% vám, akkor azt rá kell baszni az árra, meg hát mi ugye olyan szerencsés helyzetben vagyunk itt Magyarországon, hogy nem gyengül a forint a külföldi valutákkal szemben, így nem kell az árakat kiigazítani, ha mondjuk a 300 forintos euró helyett egyszercsak 400as euró van, ezért ért minket váratlanul, hogy mivel az elmúlt 12 hónapban az amcsi dollár 30-40%-al leértékelődött a külföldi valutákkal szemben (a forinttal szemben is amúgy), így aztán ezt az árfolyam hatást is be kellett építeni az árakba.
Szóval én megértem, hogy ezek itthon felfoghatatlan és példa nélküli dolgok. -
Ne hasonlítsuk már egy PS exklu játék eladási számait egy ... minecrafthoz? Wtf. Ember, az a mosógépen is megjelnik. Vagy GTA onlinehoz, ami kint van 10 éve és a krumplin is elfut. Multiplat címeket, sőt mobilcímeket hasonlítasz egy szimpla konzol exkl eladásaihoz. A Doomot, a Starfieldet vagy a többi xbox exkluzívot vegyük elő.
De ugye a PS exkluzívok lényege nem is annyira a bevétel, mint inkább a platformválasztás. Mondj egy okot, hogy miért érdemes ma xbox series x-et venni ps5 vagy ps5 pro helyett? Eddig a GP volt az indok, ha ezt kivesszük, akkor miért döntsön úgy a szülő a boltban, hogy a fekete dobozt vegye le a polcról a fehér helyett? Nyilván a játékok miatt. Az indiana jones, de már a nyomorult gears is ott van ps-en. Jön a starfield, jönnek a forzák, minden. Ehhez képest, ha a gyerek mondjuk pókemberezni akar vagy tsushizni, yoteizni, god of warozni, mert ezeket látja twitchen meg yt-on, akkor azt xboxon nem fog.
A PS exkluzívok lényege, hogy eladja a platformot. Aztán a CoD meg a roblox meg GTA meg a többiből jöhet a bevétel .... de már a PS store-on keresztül, amin a sony is hízik.
Hol itt a héterkedés? 100%-ot emeltek egy év alatt úgy, hogy az infláció egyszámjegyű volt és a kínálati oldalon lófszt adnak érte cserébe. Ez oké szerinted? -
kjozsef056 #176686 Felejtsd már el ezt az xboxot venni témát..Nem látod már hogy ez a dolog a MS-ot magát sem érdekli?
Nekik már évek óta hot tökmindegy te hol játszod meg min csak vegyél game passot. Ez a lényegük a cég már csak erre épül. Se nem a gépre se nem az ex (ami már nem létezik) címekre. Only game pass nincs más.
Aztán hogy te telon, tableten, pc-n, tv-n ,ps-en akármin tolod a címeket őket nem érdekli csak vegyed a játékot vagy a szolgáltatást.
A szolgáltatás pedig él és vírul...de ezt majd te is meglátod a következő jelentésből...hiába megy a rinya hogy jaj de drága lett. drága lett a szart -
Megjelöltem melyik kommentnél fordult át demagóg héterkedésbe az egész beszélgetés.
Én külön likeolom ezt az összehasonlítod árban a GPUt és a PS pluszt majd egy 800 szavas kiesszében fejted ki, hogy miért totál más a kettő és nem lehet összehasonlítani.
A Sony exkluzívoknál viszont felröhögtem. Hónapok óta ezzel van tele a net, hogy ezeket senki se veszi, a PS top20 eladott játéka darabszámra és bevételre is 50%-ban az egyes CODok, a maradék meg Minecraft, Rockstar játékok és elvétve 1-1 exclu cím, bevételben pl csak a marvel/dc őrületen ülő pókember.
Az összes többi csak azért van, hogy a netes szájkaratéban rá lehessen mutatni, hogy na, ilyen is van. Mint a húgyfolt a nadrágon, arra is rá lehet mutatni, hogy tessék, kérdés ki éli meg pozitívnak a jelenlétét valójában. :D -
Szerinted én azért utálom az MS-t (vagy utálom úgy általában), mert az EU kötelezte őket bármire is? Mi köze az EU-nak az amerikai árazáshoz, ahonnan a beszélgetés indult és ahol 1 év alatt a második áremeléssel (elsőnek tavaly nyáron 16 dollárról 20-ra, most meg 30-ra emelik) szintén megvolt a 100%-os áremelés, csak két lépésben és nem egyben. Én tényleg nem értem, mit szeretnél mondani a bolgár árazással meg ilyenekkel.
Az meg óriási nagy hiba lenne a MS részéről, ha a GP-t a PS Plusra akarná igazítani. A PS Plus párja a régi Xbox Live Gold volt és nem a GP. A GP egy egyedülálló előfizetői modell, amit nem lehet a PS Plushoz hasonlítani, a MS fő bevételi forrása az xbox-ágazat vonatkozásában az nem a gép- vagy a játékeladások, hanem a GP előfizetések. Ezen áll az egész üzlet. Nyilván a cég nem ebből él, mert ott a nagy MS vagy akár a videojátékos részleg egyéb bevételei (third party kiadó bevételek és a mobiljátékok), de az xbox-line lényegében ebből él. Ha nincs GP, akkor nincs xbox sem. Minden játéka megjelenik most már minden más platformon is, sok értelme nincs a konzolnak, ha nincs GP előfizetés. PS-nek tökéletesen van értelme PS Plus nélkül is, a bevételeik jelentős része a sonynál nem a PS Plusből jönnek, hanem a játékeladásokból. Sőt, már a gépeladásokon sem buknak, mint régen.
Kihagyod az összehasonlításodból, hogy a sonynak vannak valódi exkluzívjai, amik a rivális konzolon nem jelennek meg, de még pc-n is sokéves lemaradással és nem minden. Az xboxon ilyenek nincsenek. A nap végén a MS-nak meg kell győznie a játékosokat, hogy maradjanak vagy döntsenek az xbox mellett a PS ellenében és ha nincsenek exkluzívok, akkor csak a GP előfizetés maradt, mint olyan tényező, amivel a sony nem tudott versenyezni. Ha az a MS elképzelése, hogy a két alsó tier-t a GP előfizetésben a PS Plushoz méri, akkor már most jó ha el is felejtik ezt a konzolosdit, mert élő ember nem lesz, aki xboxot fog venni playstation helyett. A GP értelmét a day1 címek adták, hogy lényegében ezen az áron megkaptál egy rakás új játékot és egy nagy katalógust olyanokból, amiket ha akartál kipróbáltál. Mint egy netflix előfizetés, amit mondjuk a Stranger Things meg a Money Heist miatt veszel meg, de ha már ott vagy, akkor megnézed a Squid Game-et meg egy-két filmet is, ami amúgy nem érdekelt volna. Itt azért szempont, hogy mennyibe kerül, ezen hadd ne vitázzunk már. Azért hadd ne legyen már k mindegy, hogy havonta 1000 forintot fizetsz valamiért vagy 1 milliót. Igen, nem ekkora a különbség, de bazmeg tandemben azt mondjátok, hogy itten a pénz az mellékes. Hát lószart, mama, a pénz az nem mellékes egyáltalán. Minden árunak és szolgáltatásnak van egy reális piaci értéke, amit még megadnak érte a fogyasztók. Minden áremelésnél érdemes megvizsgálni, hogy az még ezen a határon belül van-e vagy sem. Ahogy nem mindegy, hogy az új suzuki swift az 5 millió forint vagy 50 millió forint, úgy ez sem mindegy. -
Kb innen értelmetlen a beszélgetés amúgy.
MS átnevezte a csomagjait, hogy a vak is lássa, hogy az essentialnak az essential a párja Sony oldalon, és a premiumnak a premium.
Az MS premium csomag az 5.000 forint havonta, a Sony premium csomag meg 6.790 forint havonta. És még így is nagyvonalú volt az MS, mert ugye a saját premiumjában legalább benne van az összes saját címe, a Sonyéban nincs, és az MS premiumja több játék, újabb játékok, és 1-2 éven belül jön bele a minden is, a Sony meg azért figyel rá, hogy 3-4-5 éves lemaradással kövesse az aktualitásokat.
Szóval értem én, hogy utálni kell az MS-t, mert az EU kötelezte, hogy egységes árat adjon egy digitális szolgáltatásra az egész EUban, és hát nem a bolgár bérszinthet lőtte be az árait, hanem az EU lakosságának többségét adó német, holland, francia, osztrák, belga, skandináv pénztárcákhoz, de na, azért ennyire ne rugaszkodjunk már el a realitásoktól. -
kjozsef056 #176682 Game pass október
Available Today
Supermarket Simulator (Cloud, Console, and PC)
Game Pass Ultimate, Game Pass Premium, PC Game Pass
Ninja Gaiden 4 (Cloud, PC, and Xbox Series X|S) – October 21
Game Pass Ultimate, PC Game Pass
Evil West (Cloud, Console, and PC) – October 21
Keeper (Cloud, PC, and Xbox Series X|S) – October 17
Pax Dei (PC) – October 16
Ninja Gaiden 2 Black (Cloud, PC, and Xbox Series X|S) – October 15
Now with Game Pass Premium
He Is Coming (Game Preview) (PC) – October 15
Eternal Strands (Cloud, PC, and Xbox Series X|S) – October 15
The Grinch: Christmas Adventures (Cloud, Console, and PC) – October 15
Ball x Pit (Cloud, Console, and PC) – October 15
The Casting of Frank Stone (Cloud, PC, and Xbox Series X|S) – October 14
Baldur’s Gate and Baldur’s Gate II: Enhanced Editions (PC) – October 9
Game Pass Ultimate, Game Pass Premium, PC Game Pass -
Zóanagyvarázsló #176681 Ja, a Hadest nem a day1 miatt írtam, hanem hogy legalább kipróbálhattam, és ment is 25+ órát. Aztán megvettem Steamre, és kezdhettem elölről, mert az uninstallal az MS a mentett állásaimat is kérdés nélkül gyalulta. Steam esetében bezzeg minden felhőmentés lekapható akár böngészőből is, nem kell játékokat telepíteni összevissza miatta.
A Vampire Survivors esetében persze az a vicc, hogy kb. 1000 Ft az egész játék, a DLC-k jelentik a költség nagy részét, azok meg nincsenek Game Passban. Bánom is, hogy MS-nél vettem mindet, és nem Steamre. -
Ez volt a lényege, amíg az árat fel nem tolták a csillagos égig. Most már azért átgondolja az ember, hogy megér-e havi 10 000+ forintot az, hogy hátha lesz évente 1-2 olyan az indie vagy AA felhozatalban, ami megüti egy Vampire Survivors szintjét mondjuk. Hades nem day1 volt, ha jól emlékszem GP-ben. A MS is inkább a nagy AAA játékokkal meg nyilván a CoD-dal akarja eladni a GPU-t ekkora áron, de ott is véleményes, hogy megéri-e főleg ha valaki nem mindenevő, hanem van kialakult ízlése a játékok terén.
5000 Ft-ért még lehetett úgy érvelni, hogy nem akkora gáz, belefér, de a duplájáért már azért megáll az ember picit gondolkodni.
Ez sem rocket science szerintem: nem mindegy, hogy mennyi egy termék vagy szolgáltatás ára. -
kjozsef056 #176679 Nyilván mindenki a saját portáját magyarázza... én ha csak évi 5 játékra lennék elég idő ügyileg nem fizetnék elő még egy hónapra se ez tény.. De mivel itt nálam éves szinten 50-70 game pereg le így nyomatom az előfizetést.
Ha benne van valami előfizetésbe akkor később már minek venném meg? Letolom itt és most és kész. GP legalább ösztönöz hogy ami tetszik letoljam egyből. A beszerzett játékok semmi ilyet nem csinálnak, porosodnak csak. GP-ba az a jó kényszerít hogy játszam :) A megvett játékok pedig nem tesznek ilyet emiatt nincsenek is játszva -
Zóanagyvarázsló #176678 75 day1 játékból lesz 10 talán, ami nem ilyen párdolláros kis indie izécske lesz, amiről nem is hallottál sosem, meg se vennéd sosem, ha nem lenne GP-n és sanszosan le se töltöd sosem.
Ebben van igazság, de ha belegondolok, a legtöbb értelme számomra a több év Game Passnak az indie és AA játékok kipróbálása és felfedezése volt (Hades, Gorogoa, The Pedestrian, Sniper Elite 4, Vampire Survivors stb.). Végigment több Halo és Gears co-opban, de az nagyrészt retró. A Halo: MCC-t meg élő előfizetés mellé vettem meg Steamre, mert gyorsabb a letöltés és kényelmesebb verzió (PC-n, akkor még nem volt XSX-em). -
Zóanagyvarázsló #176677 Ez nem verseny, nem teljesíteni kell X a négyzeten játékkal. Újrajátszásokra, 100 órás játékok nyilván nem ideális a Game Pass. Rövid, egyszer végigszaladós játékokra annál inkább, kérdés, hogy ezekkel mennyire muszáj játszani, és nem lesznek-e gyorsan filléresek, ha bekerülnek az előfizetésbe. Többnyire igen. Nem egy Game Passban végigjátszott játékomat hozzám vágták azóta, és utólag sem látom, miért volt értelme velük sietni.
3. Ha drága valakinek ez a filléres összeg akkor bevárja amíg már lesz benne 5-6-7 stb 80$-os cím és egy hónap alatt letolja őket..
Az az 5-6-7 még 10 órás játékokból is elég extrém. Az átlag örül, ha évente végigjátszik ennyit. Továbbra sem lóverseny, számomra ellenérv az előfizetéses rendszer ellen, nem érv. -
kjozsef056 #176676 Biztos..de ezeknek a 78 féle végü játékoknak meg kéne fognia hogy végig vigyem még 1x. Amiket írtam az mind mind sima mezei egyszer végigviszed azt semmi más nem tudsz meg belőle a sokadik végijátszás után se. Szimplán tetszenek.
Ilyenek nálam pl a Resi 5, Crysis összes, Metro összes, Far Cry 1, FEAR 1, Dead Space 1, Condemned 1.
-
Hát ezzel sem értek egyet. Eleve van egy rakás játék, ami teljesen más élményt nyújt ha más döntéseket hozol és úgy viszed végig. Pl. Baldur's Gate 3 a közelmúltból, de a Witcher 2 régebbről olyan volt, hogy a játék középső része totálisan más volt, máshol is játszódott, ha az első fejezetben egyik vagy másik karakter mellett álltál ki.
De pl. CP2077-nél is van egy rakás végigjátszás vagy csak más-más build mondjuk soulslike játékokban vagy más RPG-kben. A multi lövöldék vagy diabló és klónjai soráról nem is beszélek inkább. -
kjozsef056 #176674 Nekem is van ilyen játékom a 4000-ből kb 10 db amikben már mindegyikben van 10+ végigjátszás.De azon kivül hogy az időt vette el sok sok sok másik játéktól totál semmi értelme nem volt..kinőttem ebből is -
Nem érzelmil dolog ez, hanem a tudat, hogy nem kell rohannod, hogy végigvidd meg hogy másodszor is nekiállhatsz, ha kedved van. Nekem egy játék olyan, mint egy film vagy könyv: nemcsak egyszer megyek neki, hanem többször is, ha olyan kedvem van. -
kjozsef056 #176672 Nekem nem mániám hogy meglegyen egy játék, kinőttem belőle. Ez egy tévut lásd a ~4000 játékom és mégis a game passt tolom esetét.
Game passba a third partik akár 3 hónap útán kikerülhetnek ott legalább egyből végigviszem és ennyi. Ha meg lenne véve ugyanugy végigvinném is ennyi,természetesen ezt is csak akkor ha nem létezne game pass :) A megvett game nem jelent semmivel se többet mint az előfizetéses. Lehet másnak érzelmileg jelent valamit ,de az engem hidegen hagy
Utoljára szerkesztette: kjozsef056, 2025.10.07. 14:58:32 -
Az étel-ital stb annyival drágább, amennyivel azt írtam: ezt hívják inflációnak. Az éves árszínvonalnövekedés átlagban, ez az infláció. Sehol nem volt 100%-os éves infláció, illetve mindegy is, ha lett volna valahol a világon, amikor a GP árazását az amerikai gazdasághoz mérik és dollárban állapítják meg.
Jó, hogy nőtt fizetésed egy év alatt 40k-val, de ez meg a te egyéni szoc dolgod. Átlagban a bérek nem nőttek ennyivel. Sőt, a KSH szerint 24-25 között nem nőttek a reálbérek, de ez is előrelépés, mert 23-24 között csökkent is a vásárlóerő. Ne magadhoz mért, másnak is megy jól, de itt globális árazásról beszélünk, nem rólad.
"És ha valamit eszeveszettül várok akkor se fogom megvennei se 40ezeréer se 20-éer se 10-ért sőt 3000ft-ért sem mivel tudom hogy akármikor , bekerülhet game passba, ps plus premiumba vagy ne adj isten pc-s random bundleba... Annyira nem jó egyik game sem hogy a saját zsebem ellenségéve váljak miatta"
Tehát annyira nem jó, hogy akár 3000 ft-ot adjál érte, inkább vársz éveket és fizetsz egy szolgáltatást havi 10 000-ért (vagy még ps plus premiumot 6000-ért ezen felül), hátha bekerül valamikor.
Ha valamit megveszel, az a tiéd örökre. Ha valami felkerül GP-re, az le is kerül onnan, hacsak nem 1st party. Almát hasonlítasz a körtéhez. -
kjozsef056 #176670 "75 day1 játékból lesz 10 talán, ami nem ilyen párdolláros kis indie izécske lesz, amiről nem is hallottál sosem, meg se vennéd sosem, ha nem lenne GP-n és sanszosan le se töltöd sosem" Ezt kb továbbra is csak te vizionálod. Szóval ez ellen nem tudok mit mondani.
Az étel ital minden is kb egyre drágább (max az a nagyon kevés dolog nem ami a techno miatt részben majdnem hogy olcsóbb) De pl a fizetésünk (már aki értelmes helyen dolgozik) is egyre több.. Emletek 5000-et havonta? Nagy dolog a fizum meg 40K-val több havonta mint az előző évben...Biztos bele fogok hallni.
"A bökkenő csak az, hogy akit érdekelt a játék, az nem várt vele 1-2 évet, hanem megvette, ha nem is day1, de a legutóbbi tavaszi-karácsonyi-őszi akármilyen steam sale-en vagy más leárazáskor" Pont ez a jó nincs ebben semmi bökkenő És ha valamit eszeveszettül várok akkor se fogom megvennei se 40ezeréer se 20-éer se 10-ért sőt 3000ft-ért sem mivel tudom hogy akármikor , bekerülhet game passba, ps plus premiumba vagy ne adj isten pc-s random bundleba... Annyira nem jó egyik game sem hogy a saját zsebem ellenségéve váljak miatta -
75 day1 játékból lesz 10 talán, ami nem ilyen párdolláros kis indie izécske lesz, amiről nem is hallottál sosem, meg se vennéd sosem, ha nem lenne GP-n és sanszosan le se töltöd sosem.
SOPA, Little Rocket Lab, Peppa Pig, Terminull Brigade stb. Ezekből mennyivel játszanak tömegek vajon? Ezek a legújabb indie-k GP-n.
Kingdom come 2? Februárban lesz egy éves a játék. Igen, kijöhet majd, ahogy kijött a hogwarts is gp-ra. A bökkenő csak az, hogy akit érdekelt a játék, az nem várt vele 1-2 évet, hanem megvette, ha nem is day1, de a legutóbbi tavaszi-karácsonyi-őszi akármilyen steam sale-en vagy más leárazáskor. Ezek már akcióban is voltak megjelenés óta, annyira nem új játékok. De a probléma még mindig az, hogy ez így volt eddig is, a brutál áremelés előtt is.
100%-os magyar, 50%-os amerikai áremelés (ott is 100% ez, csak egy évre elosztva). Közben az éves infláció mennyi volt Amerikában? 3%? Mit értesz meg ezen? Alig adnak valamivel többet , de duplázzák a díjat.
Mindenki pontosan tudja, hogy a CoD miatt kell az emelés. Lényegében be is ismerték. -
kjozsef056 #176668 Nem. ~30 day one címet kaptunk most 75-öt fogunk még mindig. A MS 150 céggel kötött szerződést...lesznek itt jóságok bőven. A nem day one címekről még ugye nem is beszéltünk. Pl belecsaphatnak akármikor ilyen Kingdom Come II-t stb..
Codot meg aki multira használja sose game passba használta hanem megvette. Ez full egyértelmű. De mivel nekem a single kell csak és kb sose fog kapni 60%-nál több leárazást ami még akkor is platina ár lesz letolom a game passba.
Én totálisan megértem az áremeléseket, nem csak itt mindenhol máshol is. -
"Nem nem jár jobban mivel ezeket 2 hónap alatt röhögve le lehet tolni "
Mit? A CoD-ot, amit mindenki multi miatt vesz eleve? Azt egy évig simán tolják az emberek, sőt, néha tovább is. De nem gondolom, hogy az outer worlds 2-t egyszer kéne csak végigvinni. Az ilyen rpg-ket illik többször is. Ráadásul nem mindenki időmilliomos, hogy két hónap alatt megcsinálja mindet.
"amikor az a 10% kiteszi teljes egy évre a játszani valót"
5000 forintért is ugyanezt kaptad, amiért most fizetsz 1000-et. Ez itt a baj. -
kjozsef056 #176666 "Magyarán aki csak ezekért venne GPU-t, az jobban jár ha inkább megveszi mindet külön-külön" Nem nem jár jobban mivel ezeket 2 hónap alatt röhögve le lehet tolni és 2 hónap csak 22K vagy ha seftertől veszed 12K...sőt ha még korábban fizetted be akkor meg 5600ft...
"Ha összeadod a sok játék árát, akkor nyilván megéri a GPU, de nem lehet kilóra nézni a játékokat, mert a GP portfolió 90%-ával sose fogsz játszani" Ez engem vgay mást aki használja miért zavarjon amikor az a 10% kiteszi teljes egy évre a játszani valót?
-
Negyedévente ígértek 1 first party AAA játékot, ezt eddig még nem tudták sosem tartani, idén lesz talán hogy először. 30 és 75: ezek döntő többsége indie vagy AA játék. Szuper, hogy kijönnek a citizen sleeperek meg ilyen indie platformer izék, de ezek rétegjátékok, te se vennéd meg 99%-ukat sosem, ha nem kapnád GP-on nem is hallanál róluk. Ezzel nehéz lesz eladni egy szolgáltatást, pláne ilyen áron.A GPU lényegét a day1 first party játékok adják.
"Keeper (nincs ára de gondolom 30nál es se lesz olcsóbb)
Call of Duty: Black Ops 7 (80€)
NINJA GAIDEN 4 (70€)
The Outer Worlds 2 (70€)"
Ez a négy együtt 250 dollár, az éves előfizetés 360 dollár lesz. Magyarán aki csak ezekért venne GPU-t, az jobban jár, ha inkább megveszi mindet külön-külön. Bár azt nem tudom mekkora metszete van a CoD-brok és a Keepert játszó kalandjátékosoknak ... De kb erről beszélek. Megér-e neked plusz 110 dollárt a sok-sok indie izé kis játékocska.
Ha összeadod a sok játék árát, akkor nyilván megéri a GPU, de nem lehet kilóra nézni a játékokat, mert a GP portfolió 90%-ával sose fogsz játszani. -
kjozsef056 #176664 Mit nem tartottak be? Ami ms cím minden jött day one.
És ismétlem 30 és 75 között még mindig nagy a különbség ezt valahogy direkt figyelmen kivül hagyod. Év végéig amik jönnek a GP-be amiről tudni:
Keeper (nincs ára de gondolom 30nál es se lesz olcsóbb)
Call of Duty: Black Ops 7 (80€)
NINJA GAIDEN 4 (70€)
The Outer Worlds 2 (70€)
Ez csak 4 játék és már majdnem ott vagyunk ahol az éves előfizetés. Én nem húzom a szám ilyenekért az biztos :)
-
De ugye ez nem akármilyen 5 játék, hanem olyan 5 játék, amit
1. teljes áron adnak
2. game pass-on fent is van.
Mert ami nem teljes árú, az nem lesz 25k, ami meg nincs fent a GP-n, azt úgyis meg kéne külön venned. Akit nem érdekelnek az autós játékok, annak nem cikk az új forza, sose venné meg. Aki nem fortnite-ozik, az meg nem dobja el a haját az új fortnire izé miatt, amit kap a csomagjához. Ha te válogatod ki azt az 5 játékot, akkor nem vagy kötve a MS portfoliojához.
Egyébként, amiket leírsz, hogy hányezer játék van, amihez hozzá se nyúltál, az nem igazán érv a GP előfizetés mellett, csak szólok. Sőt, az inkább érv amellett, hogy inkább ne fizess elő és fejezd be azokat, amiket felhalmoztál az évek alatt. De te tudod.
Nekem csak az a bajom, hogy úgy emelnek nálunk kétszeresre, kint másfélszeresre, hogy ezért cserébe extrának csak cloud izét meg fortnite-ot meg 10-20 éves assassins creedeket kapok. Ezek nekem nem kellenek, köszönöm. Az meg pofátlanság, hogy évekig ígérgetik a first party day 1 megjelenéseket, sose tartották be, most fogják először és mindjárt pofán is bsznak egy 100%-os áremeléssel ennek köszönhetően.
Ez a bajom ezzel. Hogy pofátlan. -
kjozsef056 #176662 Én szeretek játszani. És a piac sajnos szeret engem mivel ömlesztik a jobbnál jobb címeket. Lelassulhatna már vége ez a dolog.
4000 game a fiokokon 3000+ game a wishlisten + game pass a finomságokkal mindeközben jó ha évi átlag 50 játékot végigviszek... gyalázat. Tönkre mehetne a game ipar. Akkor se lenne gondom kb 50 életnyi időre sem.
120K sok day one game.. 25K-val számolva kerekítve 5 game... azt ugyanott vagy 99%-ban egyszer letolod azt soha többet nem szeded kb elő.. Előfizetésbe meg nem holmi 5 játékot fog játszani az ember egy évben..
Utoljára szerkesztette: kjozsef056, 2025.10.07. 11:12:54 -
A prime lényege nem azok a játékok, hanem a prime video streaming szolgáltatás. Ami még mindig az egyik legolcsóbb a piacon. A játékok, a twitch meg az amazon kiszállítási extrák csak bónusz.
A ps plus sose volt akkora deal, pláne nem a top csomag, mint a GP, de még így is nyilván sokkal olcsóbb, 6700 körül van, ami 4000 forinttal olcsóbb, mint a GPU. Mármint a top csomag. Nem is kelt annyira, mint a GPU, ezért a sonynak nem is fáj annyira. Ha megveszed az alapcsomagot a multi miatt, az neki már elég is. Nem erre építi az üzleti modellt, ellentétben a MS-tal, aki meg erre építi. A sonynak a bevételt az exkluzívok miatti gép- és játékeladás hozza. Illetve az óriási royaltyk a ps store-ban.
"Nem pont hogy a filléres árak azok amiért már soha nem lesz szűkség game warezra, ha day one hozzájuthat az ember 40 ezres játékhoz."
Ez addig jó, amíg kilóra nézed a játékokat. De ha nem mindegy, hogy amivel játszol az fps, rpg, rts vagy kalandjáték, esetleg puzzle játék, esetleg autóversenyzős játék vagy horrorjáték, akkor nem lesz annyira jó deal az évi 120 ezer forint. 120 ezerért azért lehet jópár day 1 játékot venni. Ne 40 ezerrel számolj, nem tudom mennyi játék megy ekkora árral, de nem lehet sok. A most megjelentek közül a silent hill f 27 000, az előrendelhető új james bond 25 000, az oblivion remaster 20 000, a metal gear remaster 28 000 Ft, sőt az outer worlds 2 alapkiadás is 28 000 Ft. Kijön ezekből 5 simán per év a 120k-s előfizetésedből. 60k-nál ez nem volt kérdés, nyilván megérte, már 2 játéktól, annyi meg tuti volt a katalógusban. Duplaáron már nem ilyen a matek.
"Nem mellesleg ha a MS az előfizetők felét elveszítette most (ami 100000000000% hogy nem történt meg) a maradék meg dupla árat fizet akkor min is buknak?? :)"
Csak nálunk duplaár, kint 50%-os áremelkedés csak. Magyarán egynegyedét kéne bukniuk csak ahhoz, hogy még nullásak legyenek. -
kjozsef056 #176660 Eddig éves szinte kb 30 volt.... most ez a szám 75 lesz. Ez már így magában is ok az áremelésre.
Ennyi erővel a sony emelése arra hivatkozva hogy minél jobb játék kerüljenek bele azt be se kapcsolom a gépet mert raklap szarokkal töltik meg az mi? Ott érdekes nem vergődtek az emberek...
"erre meg kinek van ideje meg energiája. Akkor inkább torrent vagy megveszem, ami igazán kell, nem?"
Nem pont hogy a filléres árak azok amiért már soha nem lesz szűkség game warezra, ha day one hozzájuthat az ember 40 ezres játékhoz.
Nem mellesleg ha a MS az előfizetők felét elveszítette most (ami 100000000000% hogy nem történt meg) a maradék meg dupla árat fizet akkor min is buknak?? :)
Prime-ot azonnal lemondtam amikor a duplájára emelték... sajnos a hulladék saját launcheres címek már valóban olyanok mintha torrentről szedném őket. 2K-ért nem érdekel nem használok se gogot se epicet a többi noname leuchert meg főleg nem.
Mondjátok le mit bánom én több jut nekünk. Ennél jobb gamer előfizetés sose lesz -
Nem azért, de a day 1 játékokat ők ígérték meg még úgy hány éve is? Amikor Phil Spencer kiált? 2023 felé lehetett. Az, hogy most kezdik el betartani, az ne legyen már ok az áremelésre. Eddig voltak lemaradásban, most hogy végre összeszedik magukat már emelnek is? Igen, tudom hogy a magyar ár ezért lett dupla, mert a múltkor nem emeltek nálunk régiósan. Direkt az amerikai árakat írtam elsőnek, az is elég mellbevágó, az 50%-os emelés, a magyar 100%-osról nem is beszélek inkább.
1. nyilván nem, ettől még nem örülünk az áremelésnek. Hadd ne kelljen már megmagyarázni, hogy miért gáz az, ha valami szolgáltatásnak az árát megduplázzák hirtelen.
2. ja, a promóciók kitartanak. Ideig-óráig. Ezzel csak tologatod a szart magad előtt.
3. erre meg kinek van ideje meg energiája. Akkor inkább torrent vagy megveszem, ami igazán kell, nem?
4. csak ugye a korábbi áron jó volt az ilyen embereknek is. Ezen az áron meg már átgondolja mindenki, hogy van-e értelme. Ezért mondjuk, hogy butaság az emelés, mert amit nyernek a magasabb díjon, azt bukják az elvesztett vásárlókon. Ezért okos az amazon prime árképzése, ahol tényleg 1-2000 forint az előfizetés és aki nem használja, az is elfeledkezik róla, mert piti összeg. Garantálom, hogy sok olyan ember van, aki szinte sose nézi a prime videot, nem szokott amazonon se rendelni és azt se tudja, hogy jár mellé ingyenes twitch előfizetés is, mégis van beragadt prime előfizetése. Ha megemelnék 7-8000-re azt is, akkor rögtön lemondaná mindenki.
Ja, nem az a vita, hogy 11k az most akkor olyan összeg, hogy nem lesz kenyérre, csak ugye ár-érték arány. Én még maradok egyelőre, év végéig biztosan, utána meglátom, mit csinál a MS ezzel, mert ez, amit adtak, ez lófsz. Felhő szerintem használhatatlan, a régi ubisoft játékokat meg köszönöm tíz évvel ezelőtt végigvittem. Van amit 20 évvel ezelőtt. -
kjozsef056 #176658 Pedig elmagyarázták elég rendesen... Több tartalom fog érkezni a mostani éves szinthez képest kb dupla day one cím... elkezdik lassan a felhőt nagyobb felbontásban adni + itt nálunk eddig régiós árazás volt ,ami miatt nálunk mégdrágább lett, mivel megszüntették ezt a régiózást is.
Szóval ugyanugyott tartunk:
1. Nem kötelező előfizetni ha valami nem tetszik
2. Most is van pl 60K-ért 12 hónap GPU amit bárki megtud venni.. azaz nem 11K-t kell kiadnod. Sőt ahogy nézem musztiii-nál valami 4444ft-ra a havídíj..
3. Ha drága valakinek ez a filléres összeg akkor bevárja amíg már lesz benne 5-6-7 stb 80$-os cím és egy hónap alatt letolja őket..
4. Ha nincs ideje az embernek ennyi játékra sem akkor ne a szolgáltatást szídja az ára miatt ,ezt egyértelműen nem az ilyen embernek találták ki.
Mondjuk nekem oly mindegy az ára 2027-ig havi ~2800-ért vagyok még... aztán ha a MS addig nem zárja a kiskapukat lesz ez az 5000-es sefteres...no de ha nem lesz nekem a 11K sem tétel..amit kapok cserébe nevetséges egy összeg -
Ezt a 10 ezret tényleg nem értem. Ha még adnának valamit érte, valami többet, de fortnite izé meg a 15-20 éves assassin's creed játékok azért kevesek egy árduplázáshoz.
Valamit nagyot kéne virítani, hogy megérje az a game pass olyanoknak is, akik nem kilóra játszanak, hanem válogatnak és véges idejük van játszani. -
Cloud a jövő, de nekem a tapasztalatom borzalmas. Nem is valami competitive izét, hanem szimpla pillars of eternityt próbáltam ipaden xbox clouddal és játszhatatlan volt. A netem amúgy nem rossz, valami gond itt a MS vagy legalábbis az ios xbox app környékén lehetett. Lehet más eszközön jobban megy, de nekem apple tabletem van, ha odaülök a géphez, akkor játszok már vele native-ban inkább.
Mondjuk ez pár éve volt, azóta meg se próbáltam. Lehet visszanézek, ha tényleg sokat javult azóta.