XBOX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Te láttál már olyat élõben? Vagy olyat, h megfõtt a gép? Fórumokon mindenki írja, h igen, de ha belegondolsz, h hány darab gépet adnak el naponta, elõfordulhatnak selejtes darabok, nem?
Felraktam a múltkori frissítést és nem történt semmi.

Nemtom <#vigyor3><#vigyor3><#vigyor3>

Viszont itt egy video is az oldalrol:

DVD karcolas
Zsoltika 007
Most miért kell becsókolni a hollandoknak...

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

Megkarcolja a CD-ket és DVD-ket az Xbox

A Microsoft beismerõ vallomást tett.

Elismerte a redmondi óriásvállalat, hogy Xbox-360 konzolja karcot hagyhat az optikai lemezek felületén. Mint kiderült, azért kerülhet karc a CD-kre, DVD-kre, mert a játékgép olcsólencséje körül hiányzik az a gumitömítés, ami megakadályozná az ehhez hasonló eseteket. A lencse hozzáér a koronghoz, és „szép” koncentrikus köröket vés bele, ami után egyszerûen olvashatatlanná válik a megsérült felület.

Hónapokig tagadta a Microsoft a vádakat, hogy a játékgép kialakítása felelõs a fenti esetekért. Redmond állítása szerint amennyiben stabil felületre rakják a konzolt, akkor az Xbox-360 nem okoz sérülést a lemezeken. Nemrég azonban beismerték, hogy nem a felhasználók, hanem a masina hibája okozza a jelenséget. Egy teszt során ugyanis kiderült, hogy a gumitömítés hiánya a ludas, sõt, még akkor is bekövetkezhet a probléma, ha stabil helyzetben van a játékgép. Vagyis gyakori használat során megnõ annak a valószínûsége, hogy a felhasználó optikai korongjai sérülést szenvednek.

Az nem tiszta egyelõre, hogy mik lesznek a következmények. Egyes becslések szerint 1 és 2 millió közé tehetõ azon konzolok száma, amelyek érintettek. Ezek az Xboxok szerte a világon kerültek értékesítésre, tehát nem csak Észak-Amerikára koncentrálódik a jelenség. A Microsoft nem jelentett be globális visszahívási akciót; eddig csupán annyi történt, hogy ígéretet tett a holland Xbox tulajdonosoknak való segítségnyújtásra.

Szilágyi Szabolcs, 2007. 04. 27. 16:12 (terminal.hu)
Azert elobb-utobb varhato hogy az MS valamit tenni akar hogy a LIVEn ne lehessen masol jatekkal nyomulni.
arty
Te hol éltél eddig? a holdon? a multkori frissités után sem koszos lemez üzenet jött, hanem E66 ... 😊

de hajrá, küldd fel a frissitést, hiszen ugysem lehet baj, aztán várjuk a beszámolodat 😄

Forza.

Ewergo
Aha értem...vagy mégsem?! :/
Azé Köszi!

A samsungos van a legkevésbé gondban.
Most ahhoz jött ki az új fw.
Commodore4Eva terve: ha mégsem telejsen jó az új fw, SOS elkészíti a javítását (samsungos). Ha meg mégiscsak jó az új flash, akkor jöhet a Hitachi, majd vmikor az Elite gépekbe szerelt BenQ.

Az MS új firmwaret hoz ki, amivel a másolt játékok futtatását akarják csökkenteni. De szándékosan valószínûleg nem fogják tönkretenni a géped, inkább az tûnik valószínûnek, hogy a rossz lemez üzenettel nem olvassa be.

A másik dolog, hogy a Marketplace elérhetõségét csökkentik, IP-cím alapján ellenõrzik az országot és csak a neked megfelelõ tartalmat töltheted le. Magyarország ezért nem lesz feltétlen kipattintva, én inkább bevezetnék egy "egyéb" régiót, minimális jogokkal. Senki nem tud persze semmit, de szerintem az arcade demókat nem fogják tiltani, végülis az nekik nem baj, ha megveszed ezeket.
Mindegy, ez csak az én véleményem, holnap úgyis kiderül, de ezek miatt a hírek miatt szerintem nem kell az apokalipszist hirdetni.

Kandurex
hm, köszi az infót, bár azért illik ezt erõs fenntartásokkal kezelni

amúgy...miért csak a Samsungos van gondban? :/

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

Nek "kiesik" olyankor. Elveszti a gyenge fej a fókuszt, és az elektronika felemeli jobban. Mégnenes terek segítségével mozgatja a fej a lencsét. Ha kilökõdik, nekipattan a forgásban (jó gyorsan) lévõ lemeznek, és már csiszol is bele egy változatos kört. Melegedésnek pl. az olvasáshoz annyi köze van, hogy "elmegy" az elektronika munkapontja, ami a fejet meghajtja, a fejek szórása 50 %-os is lehet, és ez okohat olvasási problémát melegüzemben. Gyengébb fej+meleg: open tray, dirty disc error.
A ventillátorok és az alaplapok is többfélék 360-ban. Eddig 3 fajta alaplapról és 4 féle ventillátorról tudok (Deltátúl a Sunon-ig), kicsit más a fordulat, és az alaplapok sem egyformán vezérlik.

Nagy PS2 szerviz, Slim ps2 szerviz is, SG-n is bizonyított referenciák, minden alaplapba garanciával. Postával is sok éve. Mostantól Budapesten.

testerlnx
Szerintem rendes, hogy szól.

AA platform: Kameo, Super Mario Galaxy, Jak1, Ratchet, Psychonauts... Live: Byuecee, PSN(US): Dee, PN(JP): Japet / Galaxy Omega Star!

Ewergo
Nem tom elképzelni hogy az olvaso fej ha megkarcolja a lemezt, akkor abbol kikell esnie a lencsének és az karcol..ahogy itt az egyik kollega mondta. De ha kiesik, akkor hogy tudja továbbra is olvasni?
Valaki be tudna tenni egy képet az Xbox dvd olvasofej által megkarcolt dvd lemezröl?!
De amugy ha normálisan fektetve tároljuk, akkor a lencsének felfelé kell esnie hogy hozzá érjen a lemezhez...?! Kipattanásrol se beszélhetnénk hiszen a fej nem forog, csak ide-oda csuszkál fél lemeznyi hosszuságban.
A melegedéssel kapcs meg mindegyiket ugyan olyan venti hüti, ugyan azt a procit, ugyan olyan gama terhelésnél. Csak a tárolási mód különbözhet egyénenként.
......

Tényleg nincs mit....

Nagy PS2 szerviz, Slim ps2 szerviz is, SG-n is bizonyított referenciák, minden alaplapba garanciával. Postával is sok éve. Mostantól Budapesten.

Miért kelted a parát?

turho: okés, tudom hogy nem te vagy a 1TEK magyar sales felelõse 😊), csak sok ilyen "legendával" találkoztam már, azért vagyok szkeptikusabb. Egy ismerõsömnek csak primco DL-el volt baja. Csak tapasztalatként nekem a Memorexet is vitte a gép, és hitachi-s.

Egyébként a pofám leszakad attól hogy olvasom ezt a hûtési mizériát, meg a dvd fej leszakadást. Komolyan úgy gondolom hogy ez direkt van. Direkt hibákkal találkoztam már notebookok esetén, ahol GYÁRILAG volt totál indokolatlanul kikönnyítve a burkolat hogy átlag használatnál gari idõn túlra kalkulálva megrepedjen, valamint olyan megoldással hogy a tft kábelre egy mûanyag bütyük minden lecsukáskor rányomódott és ott is megtört a vezeték egy idõ után.
Zsoltika 007
Nem! Nekem pl minden eredeti csak nem akarom bebukni az éves live elõfizumat amit 2 hónapja vettem mikor még vistán lejátszhatom...

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

Kandurex
<#zavart1> a sok simlis

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

Zsoltika 007
Ha valaki már felment és történt esetleg valami negatív változás update után szóljon!

Warning: akinek flash van a gépén, illetve játékai biztonsági másolatát használja, ma estétõl lehetõleg a hálózatról is válassza le az x360-át. Akár 1-2 napra is, kibírható, amíg okosabbak leszünk. Jelenleg amit tudunk: Samsung meghajtók ismét E66 veszélyben, de most NEM javítható állapot is bekövetkezhet. A Marketplace, mint olyan, Magyar IP-tartományokra megszûnhet, vagy erõsen korlátozott lehet holnaptól. Az új kernel tudja majd detektálni valószínûleg a másolt lemezeket, illetve néhány flasht magát is. C4EVA-tól közvetve vannak infók, irc-n, õ a flashok "atyja". Új samsung flash kijött, DE NEM véd meg mindentõl, sõt.... Ne írjatok PÜ-t, ennyit tudok, majd írok még ha "okosabb" leszek. Szóljatok ismerõsökek is. Egyébként már eleve magában szomorú hogy Magyarország néhány óra múlva valószínûleg "ki lesz pattintva" a Marketplace-rõl.

arty
valos 5.1: 6 db diszkrét csatorna, az optikai/koax DIGITÁLIS kimenetet feldolgozza egy erõsitõ és kiteszi 6 hangfalra

kamu 5.1(linkelt kép a kis dobozról): a sztereo jelbõl kikever neked 6 csatornát ... valamilyen szinten lehet térérzet, de én ebben nem hiszek 😊

Benq driverol azt olvastam nagyon halk, igaz ez? Ennyivel hangosabb a samu és a hitachi? A hekkelt firmwaretõl eltekintve, jobb a hitachi, mint a samu ?

Forza.

DL érzékenyebb. Traxnál 3 nap és 4 hónap közti korú lemezek elég furcsán viselkednek (DL-rõl beszélek csak) és az eddig nálam járt 360-ak több mint fele alapban nem ette meg vagy csak nyögvenyelõsen 😞

Hidd, el jók. Jó fejjel szerelt Hitában és Samsungban rmekül megy. Jobb, mint a Maxxell, Fuji, Philips, és fõleg Trax. De nem erõszak csak "utat mutattam 😊".

musha
ez tényleg jól jönne a fakkba, ebben kicsit több a hasznos infó...

köszönöm a segítségedet

Ewergo
A csatit csak az összekötés miatt ajánlottam mert hogy azt kérdezte....
Hát én nem tom mi alapján különböztetjük meg a valós 5.1-et meg a nem igazit, de én kiprobáltam.: Mikor a progiban beszélnek hozzám, az emberkéhez viszonyitva fordultam és mindig abbol a hangfalbol hallottam a hangot, ahonnan valósan is jönnie kell. Tehát jobbra foldulva; bal elsö, bal hátso, jobb hátso, jobb elsö. Természetesen ha szembe fordulok vele, akkor szol mindegyik elsö. Ha ez nem 5.1-es hangelosztás, akkor nem baj. Nekem ez tökéletesen megfelel. 😊

Smuge
Xtreme Firmware v5.3 for Samsung

Smuge
Végül is teljesen mindegy ,müködjön. Hütésmod ajánlott . Flashelés átlag 10e Ft , ami garanciavesztéssel jár ( már akkor , ha megbontják a gépet )

Sziasztok!
Azt szeretnem kérdezni hogy újonnan vagy használtan(flashelve,hûtés moddal) érdemesi-e venni egy xbox 360-at?
Mennyibe kerül a flashelés,hol csinálják és utána van-e garancia?
Elõre is köszi az infot.

s73
Úgy tudom, csak angol, sajna.

1tek? wazze milyen áron vannak már azok.. 😊 és most hallom elõször ezt a márkát. Lehet hogy jó, de az én fülemben nem cseng jobban ez a név mint ha "Tesco SuperDisc" vagy valami hasonló márkáju lenne
mennyi idõ után találkoztál a felejtéssel?
Én sima cd-knél dvd-knél folyamatosan hallottam ezt a rémisztgetést, és írtam mindenféle hulladékra IS, és kevés problémám volt velük.
Ellentétben, a www.shoxx.com címrõl rendelhetõ 1TEK lemezek szépen teljesítenek a legtöbb x360-ban, Hitachi meghajtók meg még kicsit jobban is komálják mint a Sammy. Minden fejcserés szervizelt 360-ban amit az elmúlt 3 hónapban csináltan, kifogástalanul szaladnak. PIO a recommended író itt is, és 2.4 sebesség. 50x inkább ez mint akármelyik Trax DL (Sajnos).

Nem gyõzöm lebeszélni az embereket a Trax DL lemezekrõl. Sajna xarok. Ez van. Nem tartós, felejtgeti az adatot, az olvasófejet is megdolgoztatja. Nem olyan fényes termék, mint a singe layer Traxdata cuccok...Tisztelet a kivételnek 😊

Nos ahogy az ITMedia árakat néztem ott 450 körül van a Traxdata DL nem csodálom hogy 590 ért is megérte adni a gyereknek, gondolom a beszerzési ár lehet úgy 300 forintnyi
teddymac
Command and Conquer 3 Tiberium Wars magyar felirattal jelenik meg xbox360.-ra ?

Xbox 360 Gamertag: Rob3rt75

teddymac
Szerintem az 5.1 átalakitó nem csinál 5.1et,de úgy tudom errõl már volt szó itt a fórumban.

Xbox 360 Gamertag: Rob3rt75

Gondoltam megosztom veletek, vásároltam 1000 MS pontot.

Amikor megadtam a kártyám adatait, az MS (gondolom, biztos, ami biztos alapon) egybõl leemelt 360 forintot a kártyámról. A jó édes anyjukat!

A Castlevania játékot néztem ki magamnak, szerintem elég fasza. Igazából olyan, mint a demó, a teljesben nincsenek nagy újdonságok, csak folytatni lehet a játékot. Szóval a demo alapján könnyen el lehet dönteni, ha az tetszik, 2400 Ft-ot megér a teljes.

Ewergo
TrIp
meg vagyunk mi áldva veled... ha ekkora mûszaki zseni vagy, akkor mértnem kérsz meg vmi ismerõst h segitsen??

Sziasztok!
Azt szeretnem kérdezni hogy újonnan vagy használtan(flashelve,hûtés moddal) érdemesi-e venni egy xbox 360-at?
Mennyibe kerül a flashelés,hol csinálják és utána van-e garancia?
Elõre is köszi az infot.

na ezt most nem nagyon értettem...
KILLER2
A monitoros kábelen TVs kimenet van, azaz egy piros és egy fehér kábel. Kell egy átalakító, aminek a másik végébe a PCs hangszóró 3 kábele megy.

Töltsük le az internetet!

és,hogy kell megcsinálni,hogy hang is legyen? van egy 5.1esem a PChez azzal gondolom ok. kell valami kábel ahhoz is?
milyen féle VGA kábel kell,hogy a boxot rákössem a monitorra?
konkrétan mi a gond? látnokok nem vagyunk...

PSN: HUNkypr PS3, Thrustmaster T500RS kormány, Playseat A1GP White cockpit

Igen.Azt gondoltam hogy elõbb-utóbb lesz.

arty
jol tudod, nincs még ujrairhato kétrétegû - de lesz

Forza.

Lizardman,hol láttál DoubleLayer DVD-RW-t?Én nem láttam még sehol.Vennék én is.Bár én úgy tudom hogy dl lemezben még nincs újraírható.