176775
banner
  • kjozsef056
    Ez már csak azért sem igaz mert kb ugyanannyi előfizetőt makognak mint évekkel ezelőtt amikor a cod sehol se volt.
    GP-ba max azok tolják a codot akik letolják a single-t azt soha többet el se inditják. Ez meg nem kiesés mert ezek az emberek sose adnának 80$-t az 5 órás kampányért magyar a game pass a codon itt csak keres... multira (több 100 illetve 1000+ órákra) meg tuti ilyen 1-2 % SE használja a game passot ami jelentéktelen szintén.
    Áremelés oka szimplán mert megtehetik és mert látják az énféléknek ennyiért is megéri így miért ne. Maxolják a profitot ahogy csak lehet... csicska sony is emelt és emelni is fog holott ott lószar sincs nem hogy day one 80$-os címek
  • lwb
    Viszont az a helyzet, hogy a GP emelés oka egyértelműen egy multi cím, a Call of Duty game passba kerülése. Ezt a MS is bevallotta. A kieső eladásokból származó bevételeket akarják ezzel ellensúlyozni. Ezek szerint mégis sokan játsszák gp-ben a CoD-ot multiban ...
  • kjozsef056
    Engem csak a single érdekel sosem multizok. Az hogy ki mennyit ad rá meg sosem érdekelt. Szöges ellentéte vagyok a pontszámoknak...
    Csak hogy pár porig alázott címet említsek ami nekem mind tetszik: Redfall, Golllum, MindsEye..Szóval felőlem a bf kampnya lehetett volna 1/10-es is akkor is végig fogom vinni. GP nevetséges összeg szóval még akcióra se kell várnom hogy tolhassam a single részét.
    A multi játékokat meg max az a nagyon kevés szinte jelentéktelen mennyiségű ember tolja max game passba aki csak 1-2 órára lödözni akar random mindféle tét nélkül... Aki komolyan veszi a multit day one megvette rég. A game pass nem a multi játékosoknak szól soha nem is akart nekik szólni. Ez az én féle embereknek szól akik nagyon is éljük a game pass adottságait
    Egyelőre nem látom magam előtt azt az élethelyzetet hogy én ezt a szolgátlatást valaha lemondjam
  • lwb
    Apró baj a multi játékokkal, mint a bf6, hogy gp-ről előbb-utóbb le fog kerülni, mivel nem 1st party és az emberek ezeket évekig tolják, tehát legfeljebb kipróbálni tudod a gp előfizetésedért. Az addig megjelenő dlc-k sem lesznek a csomagban. Ha pedig multizni akarsz, ezek kelleni fognak.

Ha single kampányért akarod, akkor inkább meg se vedd. 5 óra az egész és kapott egy 5/10-et az ign-től, ami miatt megy a hiszti, de szerintem korrekt, ha valaki csak a single player miatt ugrik bele, amiről a leírás is szólt. Nem éri meg.
  • kjozsef056
    Novemberben 4 db day one game-et kapunk majd

Football Manager 26 (November 4, 2025)
    Whiskerwood (November 6, 2025)
    Winter Burrow (November 12, 2025)
    Call of Duty: Black Ops 7 (November 14, 2025)

#176730: Engem nem érdekelnek a fejlesztők nem vagyok én jótékonysági alapítvány. Nem mellesleg 10$-t nem adok ki egy játékért sem és sose fogok.
    Bundleban vásárolok mindent ami érdekel 0.3-2 euro között
    Utoljára szerkesztette: kjozsef056, 2025.10.13. 21:01:20
  • Seth
    "Akinek van ilyen azonnal akarom fétisa az fizessen csak ki mindent...az ilyenek miatt megy fel egyre jobban a játékok ára mert asszisztáltok hozzá"

Az "ilyenek" miatt vannak még életben a játékfejlesztő cégek, nem ? :) Akciósan veszed 10 dodóért 2 év múlva, az nem sokat segít rajtuk
  • kjozsef056
    "A baj a GP-vel még mindig az, hogy ha épp onnan semmi nem érdekel vagy valami mással játszanál, akkor nem sokat értél vele, nem?"

Erre neked én sajnos nem fogok tudni válaszolni mivel amióta game pass létezik 99%-ban csak ott játszom.
    Én is akarok BF6-ot és nagy segítség a game pass mivel 1 év múlva csapathatom majd én is nem 80$-ért se 50ért se 30-ért.
    Akinek van ilyen azonnal akarom fétisa az fizessen csak ki mindent...az ilyenek miatt megy fel egyre jobban a játékok ára mert asszisztáltok hozzá.
    Már mindenhol elmondtam ezt az ipart lehetne a lézető leggyorsabban bedönteni, dehát sok a rögeszmés azonnal kell mert ha nem leáll a testem emberke 200$-ért venni fogja ezeket
    Utoljára szerkesztette: kjozsef056, 2025.10.13. 13:30:32
  • lwb
    Magas letöltési sebességnél is lehet szar a ping és lagolhat a játék. Egy BG3-ban nem akkora cikk ez, de egy Battlefieldben vagy CoD-ban az. Nem nagyon tudsz felhőből pl kompetitív multit játszani, ahol számítanak a milisec-ek is. A felhő lesz a jövő, de ma még nem vagyunk ott. 10% a MS saját felmérése szerint is. 90% meg gépen játszik native-ban.

A baj a GP-vel még mindig az, hogy ha épp onnan semmi nem érdekel vagy valami mással játszanál, akkor nem sokat értél vele, nem? Aki Battlefield 6-ot akar, annak nem segítség, hogy jön a GP-re a Keeper mondjuk. Meg fogja venni a Battlefieldet is, akármennyi is. Az árnál azt kell mérlegelni, hogy ér-e annyit, amit a GP ad, azért, amit kér érte. Ér-e neked annyit. Neked nyilván ér, de másnak meg nem. Minél kisebb ez az ár, annál több ember dönt úgy, hogy kell neki a GP. Minél magasabb, annál kevesebb.
  • kjozsef056
    "A 80 dolláros játék nem playstationös valami, minden platformon ennyiért fognak menni (ma még 60-70 ez btw, de ez a jövő). Ez nem jó dolog, ez rossz dolog. Erről is volt sírás anno, de ez legalább az egész piacra egyaránt érvényes, nem csak egy brandre."

És? Erről beszélek hogy a game passal sok új címnél ezt nem kell kifizetned... sőt ha kukázod a boxot akkor pc-n is ott lesz sőt ha mindent kukázol csak lesz egy tv-d akkor meg ott. Az roszágban szerencsére baromi jó a net telko most hozta be a 4000-eset is.. szóval olcsóság és felhő powa van... ahol nem az sajnos így járt kategória :) Én biztos nem élnék olyan helyen ahol szar a net
  • lwb
    Nem ez a hozzáállás. A felhővel a bajomat már leírtam korábban: internetfüggő. A 80 dolláros játék nem playstationös valami, minden platformon ennyiért fognak menni (ma még 60-70 ez btw, de ez a jövő). Ez nem jó dolog, ez rossz dolog. Erről is volt sírás anno, de ez legalább az egész piacra egyaránt érvényes, nem csak egy brandre.

A game pass árnövekedése azért probléma,mert a legnagyobb előnye eddig az ára volt. Ha az árhoz nyúlnak, akkor ez az előny csorbul. Ennyi van ebben.
  • kjozsef056
    Ez sok helyen írják ,de fel kéne végre fogni hogy NEM LÉTEZIK minden játéknak pc-s verziója.És rengeteg pc-s játék nem jelent meg xboxra sem. Tehát neked senki nem fog olyan HW-t legyártani ami egyszerre viszi a pc-s és az xbox 360-as játékokat amik nincsenek oda vissza egymásra...

Ezt a felhő ki tudná küszönölni de moslék kevés xbox store játéknak van felhős verziója is Tehát ez az asus kiad egy gépet és ráteszik a ms logok ez kurva kevés...

#176723: GTA6-ot nem veszem meg szerintem már nem élem azt meg mivel az 5 sincs meg mert ezer év után is arany áron adják...hiába volt ott game passba ilyen hosszú címeket nem kezdek el ott

Eddig az árakról ment a rinya de drága a game pass akkor most meg hirtelen a felhő a büdös de a ps6 meg rá a 80$-os game már jó... pff érdekes egy hozzáállás
    Utoljára szerkesztette: kjozsef056, 2025.10.13. 12:11:28
  • lwb
    Az alza cseh, mindent onnan hoznak be kb.

A box kétszer emelt árat a kezdeti áron felül, azon a 180-200k-s áron, amin akkor vetted, ma már nem tudod megvenni. Mondjuk közben volt akkora infláció is, hogy ez a mai 300k már nem ér annyit, mint 6 évvel ezelőtt.
  • lwb
    A felhő nem opció annak, akinek nincs gyors és megbízható internete például. Nem lesz attól valaki idióta, mert mások a körülményei, mint neked. A 80 dolláros játékok minden platformon ott lesznek: ha nem 1st party játékkal akarsz játszani, akkor a game pass nem segít rajtad. Ha kell boxra vagy pc-re az új GTA6 majd, azt ugyanúgy megveszed te is, mint a playstationös.
  • militavia
    Pont erről beszélek. Az utolsó darabokat látod, meg pont az ALZA-t mondták példának, hogy a csehektől hozzák be. N+1 helyről lényegében kivonul az XBOX .
  • kjozsef056
    De a ms-ot nem érdekli a gép hidd már el... ő pont leszarja mert ott a pc ott a box meg ott van minden más is.... még a felhőt ignorálod is akkor is inkább megfogja venni a ps-t meg rá a 80$/db áras az ilyen idióta ember mintsem felhözzön.
    Én 100% hogy a játékok miatt se nem vennék ps-t se nem a 80$/db áras játékokat.. felhő untig elég itt a series x és 99%ban csak a felhő pörög rajta

militavia: Nekem a játék az életem. Eleve amiket mondtál ilyen 100+ meg 70 órás játékokra rá se nézem.. most kb 40 játéknál tartok átlag walktroug kb 5 óra sincs.... magyán te kb többet játszottál mint én
    Utoljára szerkesztette: kjozsef056, 2025.10.13. 12:03:07
  • lwb
    Megnéztem, alza-n is van. Nyilván a mostani magas áron ott is.
  • militavia
    Remek mutattál egy példát...
    A játéiparban benne levő ember meg egészen mást mondott. (Sasa, már ha tudod, hogy ő kicsoda.)
  • lwb
    Mármint micsoda? Xbox konzol? Csak mert konzolstudionál van raktáron mindegyik modellből.
  • militavia
    Hát pedig úgy tűnik, hogy az XBOX "hardvergyártása" ki fog merülni annyiban, hogy mindenre rátesz ey XBOX matricát és annyi. A jelenlegi hardver disztribúciós hálózatát és építik le...
  • militavia
    Ööööö. Nem. Konkrétan itthon már szinte lehetetlen venni. Amit meg tudsz azt is szomszédos országokból importálja 3. fél,
  • militavia
    Nekem ebből inkább az jön le, hogy nem gondolkodsz. Mi a f*sznak vettél meg 4000 játékot? Nekem W3 ót van GoG fikóom és 2010 tája óta Steam. Összesen nincs a kettőn 80 játék, amit célzottan vettem meg. A GoG sok szemetet hozzámvágott ingyé, ami nem is kellett.
    A Steam-en asszem nincs 60 db. Amiben olyanok is benne vannak, mint pl. Mini Metro...
  • militavia
    Ja értem, hogy neked lényegében nincs magánéleted és csak jászol.
    Feburárban kezdtem el a BG3-at. Az Act II elején vagyok úgy, hogy csak a Phoenix pointtal játszottam 70 órát, meg egy másik játékkal 15-öt.

Az átlag gémer nem az, hogy évi 50 játékok végig tol. Nincs az 5 sem. Az átlag EU játékos évi 150 EUR-t költ játékra, az US meg 300 táját.

Ennek fényében egy ögyilkosság ez az új árazás.
  • militavia
    Ezekből konkrétan egyik sem érdekel engem...
  • lwb
    És akkor képzeld el, hogy te, aki itt véded a MS-ot 30 kommentben, te sem akarod megvenni az új konzoljukat, akkor mit szóljon az átlagfogyasztó, aki elé ki lesz rakva egy playstation 6 meg az új xbox kb azonos áron? Szerinted melyiket veszi majd le a polcról? Erről beszélek,

Igen, lesz gép a köv generációban, ezt bejelentették. A kérdés, hogy milyen gép lesz az. Lehet, megint kiadják külsős gyártónak, mint a rog ally xbox változata, egy rog ally x v1.1 lényegében, a piacon lévő rog ally x 10-15%-kal megtolt változata, ami kapott egy xbox logót, de nem xbox, hanem egy szimpla kézi pc, mint az elődje. Lehet valami ilyesmi, ennek a mintájára készült gép fog versenyezni a dedikált PS6 konzollal.Nem lepődnék meg.

A nap végén a fogyasztók szopnak, mert ha a Sonynak nincs versenytársa, akkor pont az fogjuk a konzolpiacon is látni, amit látunk évek óta a videokártya-piacon. Az nvidia annyit kér, amennyit akar a csúcson, mert nincs más. Vagy veszel egy csúcs rtx kártyát, vagy beéred kompromisszumokkal. A monopolium sose jó a fogyasztónak.
    Utoljára szerkesztette: lwb, 2025.10.13. 10:04:09
  • kjozsef056
    Gépet még muszáj nekik csinálnimivel sok xboxon megvett játéknak nincs felhője... és a ms szerintem nem igen szállna szembe a még megmaradt pár felhasználójával hogy ezeket elbukja illetve ezek miatt örökre series konzolon kellene maradniuk...
    Szóval új gép biztos lesz ami jobb esetben alíg fogja elárni 6-8 év alatt se a 15 milliós eladást sem..
    Nekem pl már nem fog kelleni mivel nemrég vettem új pc-t ezer év után. Szerencsére kb csak 20 olyan címem van xboxra ami only konzolon fut csak de azért nem fogom megtartani a series x-et megy eladásra amig adnak érte 150-et...
  • lwb
    Az egész fórum zárható sajnos lassan, vagyunk itt vagy négyen, akik kommentelünk.

De a box még elvergődik egy darabig, csak nagyon nem látom, innen hogyan fognak felkelni. Ha a gépet sem érdemes venni tőlük, nem is nagyon akarnak csinálni, mindenük a cloud már, alibiből talán kiadnak valamit, amit még annál is kevesebben fognak venni, mint ebben a generációban a series x-et vették, de mindezt félszívvel csinálják. A game pass eddigi legnagyobb előnye a megfizethetőség volt, ezt sikerült most pofán vágni teljes erőből.
    Mi marad? A kiadóság? Azzal fognak a Sonyval meg a Nintendoval versenyezni?
  • kjozsef056
    Dehogy még 1-2 áremelés és ismét élénk lesz mint most 1-2 napra :) Addigra a csorik kihullunakat és maradnak az igazi játékosok
  • Botond #176708
    Akkor zárható a topik?
  • kjozsef056
    Lesz mivel ezek már pc-k és nem fogják ezt dobni..
  • lwb
    Hát, ha lesz egyáltalán backwards compatibility az új gépeken, ez sem evidencia, láttuk a múltban is, hogy mi volt. De igen, szerintem is venni fogják, de nem a boxot.

Nekem ezzel az egésszel az a bajom, hogy a MS látványosan elbszza az xboxot, mint brandet és ez senki nem jó. A sony-ponyknak sem, bármennyire örülnek is ennek most. Egy egyszereplős piac nem érdeke senkinek sem, még a megmaradó brand híveinek sem. Sőt, nekik a legkevésbé.

1. nincsenek exkluzívok a boxon, közben a versenytársén meg vannak. Ha X játék megjelenik A és B konzolon is, de Y játék csak B konzolon jelenik meg, akkor logikátlan lenne A konzolt venni bárkinek is, amikor a B-n ugyanaz ott van plusz még az Y játék is. Az exkluzívok nem jók, de csak úgy van értelme a kivezetésüknek, ha minden szereplő meglépi egyszerre.
    2. a game pass volt az értelme a boxnák már jó ideje, de ezzel a brutál árazással ezt is bekóstolták.

Már ebben a generációban nem volt sok értelme series s vagy x konzolt venni ps5 helyett, ha valakinek a kettő közül kellett döntenie, a következő generációban még ennyi értelmét sem látom annak, hogy valaki xboxot vegyen playstation helyett. Itt most azokról van szó, akik dedikált konzolt akarnak, a pc-t vásárlók vagy cloudról streamelőkről most nem beszélek.
  • kjozsef056
    Igen ám de a ps5 pro meg 320... és az új gépek ennél jobbak lesznek ami nem lesz olcsóbb.. Szóval 350+K... lesz mind a ps6 mind a xbox.. De ilyen áron is venni fogják őket akiknek kell... mert senki se fogja dobni csak az ára miatt a trofeákkal teli ps profilját a pc miatt.. Xboxot már előbb dobják mivel a ms profilt azt viheted gyűjtheted tovább pc-n is.
    + a megvásárolt játékokat se fogja senki a kútba dobni ezeket miatt.
    Szóval érdekes lesz mit hoz majd a jövő..
    Utoljára szerkesztette: kjozsef056, 2025.10.09. 12:07:08
  • lwb
    Az alap PS5 260 ezer most a platinumnál, de 1 TB-s series x is 220 ezer csak, bár most nincs raktáron, ez tény. Ezek azért még olyan árak, ahol jobban megéri a konzol, mint egy pc. A 400 ezer az a határ, ahol már nem annyira, úgy kb 1000 euróból már lehet életképes gamer pc-t csinálni szerintem, meg a félezer techtuber szerint is, akik ennyiből csináltak és erről videókat tettek közzé.
  • Botond #176703
    A 2 terás limited, legdrágább XSX az most éppen 270k forintnyi euró németektől rendelve. Tavaly, amikor vettem, akkor még 274k-nyi forint volt, mert hát jó lenne euróban számolni, de ugye én forintban keresek, abban fizetek, szóval az eurós ár felment, de forintban olcsóbb, ez a csúnya forint már csak ilyen.

A dollár meg ellenkező pályán van. Ott ugye összeomlás van, szóval nekik az XSX, amit tajvani kopejkában gyártanak és vesznek meg az már több dollár, ráadásul rá kell számolni a vámot, az is több dollár. Ez az ő bajuk, ezért se élek, keresek és vásárolok az USÁban, szóval ez az egész engem nem érint, hogy fosgyenge dollár összeomlik és árat kell emelni, miközben a betonstabil forint szárnyal és még az eurós árak emelése is csökkenő árat jelent nekem az XSX konzol esetén.
  • kjozsef056
    "400 ezres konzol valóban felesleges, de nem is ennyi volt az xbox meg a ps5 anno"
    Anno.. ja anno 185K volt mindkettő...de most nem anno van, hanem ez már jelen. A jövő pedig a 350+ ezres konzoloké lesz...a vernyákolás már a ps5/series x árazásakor is ment így lehet sokan dobják majd a gépet... xboxot előbb mivel a ps címeket a nyomorék sony a kis hazánkban pl nem adja ki azóta se felhőbe (pedig más országokban megy tehát ott nem kell már ps sem)
    Utoljára szerkesztette: kjozsef056, 2025.10.09. 10:42:32
  • lwb
    A PC game pass - amerikai - ára egyharmadával fog emelkedni, az sem menekül. Nem tudom a magyar árazást, bármit is mond vagy gondol a kommentelőtársunk, nem azt nézem általában.
    400 ezres konzol valóban felesleges, de nem is ennyi volt az xbox meg a ps5 anno, hanem 240 ezer. 400 ezer az ps5 pro ár, amiről pont én írtam ugyanitt, hogy ennyiből már lehet életképes gamer pc-t is kihozni, ezért ez már nem olyan jó deal.

A felhővel vannak sajnos bajok, nem véletlen 10% volt csak a részesedés tavalyig. Ez a jövő, ebben egyetértünk, de nem tudom, mikor érünk el ide. Ehhez stabil, gyors és reszponzív internet kell mindenhol, de legalábbis a piac nagy részén, ami ugye az egész világ ma már.
  • kjozsef056
    PC game pass ára nem lett a duplája.. ergo azt mégjobban akarják nyomni....És sokan belátják majd idővel tök felesleges lesz a 400 ezres új konzolt megvenni amikor azt elég lesz elkötelni felhőre és sok sok sok évig elleni vele és játszani gép nélkül.

MS-nak is mi a jobb eladni ~30 millió gépet (az újból szerintem már 15 milla se fog elmmeni ez 100%) és azon eladni a game passot vagy az embvereknél már eleve meglévő 500+ MILLIÓ esztközre eljuttatni a felhőt? Nem kell válaszolni.
  • lwb
    Miből áll szerinted az xbox brand jelenleg? Azt mondod nem a gépből, akkor miből? A kiadóság az MS gaming, az nem xbox, marad kizárólag a játékeladás a konzolon és a game pass. Game pass előfizetés egyelőre pc-n és xboxon érhető el meg felhőben. Felhőn 10%-nyi játékóra ment le egy évvel ezelőtt Spencer szerint, újabb számokat meg nem találtam azóta sem, ezeket használom. 90% tehát nativeban játszik, ami egyelőre vagy pc-t vagy xbox konzolt jelent. A többség, ebben megegyeztünk, nem pc-n, hanem konzolon használja a gp előfizetését még ma is. Ami viszont nincs se switchen, se playstation-ön, csak xboxon.

Na, ezért nem mindegy, hogy adnak-e el saját gépet vagy sem. Én még azt is megengedem, hogy a jövő a cloudé, de az még nagyon a jövő, nem tartunk ott, messze nem.
  • kjozsef056
    " A GP előfizetés elsődleges helyszíne nem a gamer pc-k, hanem még mindig az xbox konzolok. Ne írjál már ilyen hülyeségeket le."

Ilyet nem is írtam. Ezt te írtad most. Én csak felvetettem xbox ma már nem kell felesleges. Nálunk pl már szinte nem is kapható az országban... ha kell rendeld kintről ps5 pro áron :)
    Utoljára szerkesztette: kjozsef056, 2025.10.09. 10:11:15
  • lwb
    Az xbox, mint gép annyira nem halott, hogy bemész a boltba és ma is meg tudod venni. A GP előfizetés elsődleges helyszíne nem a gamer pc-k, hanem még mindig az xbox konzolok. Ne írjál már ilyen hülyeségeket le.

Szívesen hasonlítanék xbox exkl játékot ps exkluzívhoz, de olyan nincs, tehát maradnak az ilyen félexkluzív izék.
    Utoljára szerkesztette: lwb, 2025.10.09. 09:59:26
  • kjozsef056
    Te ne haragudj de miért kéne egy határszar doomot ami nem mellesleg multiplatform egy kiemelkedő exhez hasonlítani?
    Ez kb olyan mint a zeldát akárnad összevetni egy enclave-el.

A konzolos szöveged rég rossz mivel az xbox mint gép már évek óta halott... ezekszerint neked még nem szóltak.